هدایت شده از ایتایار
⚠️توجه⚠️
بنا داریم با همکاری🤝 شما عاشقان اهل بیت و خیرین گرامی، طرح اطعام #غدیر در مناطق محروم #سیستان و چهارمحال و بختیاری و توزیع بستههای غذایی داشته باشیم
💝امام صادق(ع) فرمودند: #غذا_دادن به یک مومن در روز #عید_غدیر ثواب اطعام یک میلیون پیامبر و صدیق و یک میلیون شهید و یک میلیون فرد صالح در حرم خداوند را دارد.
(بحار ج۶ ص ۳۰۳)
👈خیرین عزیزی که قصد شرکت در این طرح خداپسندانه را دارند میتوانند #کمکهای_مومنانه خود را به شماره کارتِ
6037997750000821
به نام #گروه_جهادی_تبلیغی_شباب_الزهرا واریز نموده و با عضویت در کانال جهادیون👇👇👇
http://eitaa.com/joinchat/2087845905Cbecbdfb3ea
اخبار طرح را پیگیری کنند.
💯دارای مجوز رسمی از دفتر تبلیغات و سپاه پاسداران
❗️اگر چیزی به بول پسر شیرخواری که غذاخور نشده، نجس شود، چنانچه یک مرتبه آب روی آن بریزند که به تمام جاهای نجس آن برسد،پاک می شود. ولی احتیاط مستحب آن است یک مرتبه دیگر هم آب روی آن بریزند. در لباس و فرش و مانند اینها فشار لازم نیست.
🌳آیات عظام مکارم شیرازی و سیستانی: دختر بچه هم همین حکم را دارد.
⚜ @Ahkaam ⚜
کافر به چه کسی گفته میشود و انواع آن کدام است؟
پاسخ اجمالی
«کافِر» در اصطلاح فقهی، به کسی گفته میشود که دین اسلام، یا یکی از ضروریات آنرا نپذیرد و دارای تقسیماتی متعدد است، که در پاسخ تفصیلی به آن اشاره میگردد.
پاسخ تفصیلی
https://www.islamquest.net/fa/archive/fa23194
⚜ @Ahkaam ⚜
اگر مسلمانزادهای قبل از بلوغ مسیحی شود، آیا پس از بلوغ حکم مرتد را دارد؟
پاسخ
بیشتر مراجع در این باره میگویند، چنین شخصی حکم مرتد را دارد، ولی برخی فقها، با توجه به اینکه در تحقق ارتداد، اظهار اسلام بعد از بلوغ و سپس خروج از آنرا شرط میدانند، چنین فردی را مرتد نشمردهاند.
ضمائم:
حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی):
در فرض سؤال، اگر از طفولیت و قبل از بلوغ کافر بوده، مرتد محسوب نمیشود. و به طور کلی مرتد عبارت است از کسی که بعد از رسیدن به حد بلوغ اظهار اسلام کرده و سپس از اسلام خارج شده باشد.
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):
بله.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
اگر اظهار اسلام نکند، حکمش ارتداد فطری خواهد بود.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
چنانچه زمانی که مسیحی شده، کاملاً هوشیار بوده و این عقیده ادامه داشته، مرتد ملی محسوب میشود نه مرتد فطری، مگر این که گرفتار شبههای شده باشد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
بله.
⚜ @Ahkaam ⚜
آیا کسی که می گوید قرآن کلام پیغمبر است، کافر و نجس است؟
پاسخ
کافر در لغت به معنای پوشاننده است، همان طور که زارع را کافر میگویند؛ زیرا که پوشانندۀ دانه در خاک است، هم چنین افراد ناسپاس را کافر مینامند، چرا که نعمت حق را نادیده میگیرد و گویی پرده بر آن میافکند.
کافر در اصطلاح شرع و قرآن کسی است که وجود پروردگار و یکتایی او را منکر است و نیز روز معاد و قیامت و رسالت انبیاء الاهی و یا یکی از ضروریات دین را انکار مینماید.
فتوای حضرت آیت الله العظمی خامنهای در پاسخ به این پرسش که: اگر کسی بعضی از ضروریات دین مانند روزه و غیر آن را انکار کند، حکم کافر را دارد یا خیر؟ چنین است: «اگر انکار هر یک از ضروریات دین به انکار رسالت یا تکذیب پیامبر اکرم اسلام(ص) یا وارد کردن نقصی به شریعت منجر شود، باعث کفر و ارتداد است».
بنابراین، اگر گوینده این سخن، منکر وحی و رسالت پیامبر است و آن را در حالت عادی و با اختیار و اعتقاد بیان کند، کافر و مرتد است، که فقها آن را نجس میدانند، اما اگر چنین شخصی، وحی و نبوت پیامبر را قبول دارد و قرآن را نیز به خدا نسبت میدهد ولی الفاظ آن را از خود پیامبر میداند، این حکم شامل او نخواهد شد.
در هر حال، تا زمانی که ارتداد وی احراز نشده است، حکم سایر مسلمانان را دارد.
⚜ @Ahkaam ⚜
آیا ارتداد شخص نیاز به حکم حاکم شرع دارد؟ یا صرف انکار ضروریات اسلام و یا انجام اموری که نشان دهنده ارتداد باشد مثل ترک نماز و انجام عبادت به شیوه ارمنی ها و ادعای مسیحی بودن کافی است؟
پاسخ
سؤال شما از دفاتر مراجع عظام تقلید استفتاء شد و پاسخ ایشان به شرح زیر می باشد:
حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):
ارتداد نیاز به حکم حاکم شرع ندارد. اگر انکار هر یک از ضروریات دین به انکار رسالت یا تکذیب پیامبر اکرم اسلام یا وارد کردن نقصى به شریعت منجر شود، باعث کفر و ارتداد است همچنین اگر اظهار می کند که به دین دیگری غیر از اسلام گرویده مرتد است.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
همین که شخص عقاید دین یا یکی از ضروریات دین را منکر شود و ابراز کند مرتد است اما برخورد با وی منوط به اجازه حاکم شرع می باشد.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
تحقق ارتداد با تحقق موجبات آن نیاز به حکم حاکم ندارد ولی در دعاوی موضوعی بین طرفین فصل خصومت محتاج به رفع امر به حاکم شرعی و حکم شرعی او است و تفاصیل دیگر در فقه بیان شده است.
⚜ @Ahkaam ⚜
آیا وهابیونی که اعتبار احادیث را انکار کرده و تنها قرآن را حجت می دانند و پیروی از پیامبر (ص) را تنها در محدوده مضامین قرآن واجب می دانند و بعضاً به عصمت پیامبر اعتقاد ندارند مرتد محسوب می شوند؟ نجس هستند یا نه؟
پاسخ
دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
مرتد کسى است که ضرورى دین را انکار کند به گونه ای که به معنى تکذیب پیامبر باشد، اما اختلاف در صحت و سقم احادیث و یا انکار عصمت موجب ارتداد نیست.
دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در صورتیکه با ائمه ی معصومین (علیهم السلام) دشمنی نداشته باشند کافر نیستند.
⚜ @Ahkaam ⚜
آیا کسی که نماز نمی خواند کافر است؟
پاسخ اجمالی
کافر کسی است که وجود خدا یا وحدانیت او یا روز جزا یا رسالت انبیاء الاهی و یا یکی از ضروریات دین را منکر باشد. چنین شخصی از نظر شرع، احکام خاصی دارد که در رساله های عملیه بیان شده است. همه کسانی که نماز نمی خوانند کافر نیستند. تنها در صورتی که کسی آگاهانه و از روی انکار وجوب نماز، آن را ترک کند چون منکر ضروری دین شده است کافر و مرتد خواهد بود. اما کسانی که از روی جهل و تنبلی و یا بی مبالاتی نماز را ترک می کنند کافر نیستند و باید با امید به رحمت الاهی واجبات ترک شده خود را قضا نمایند.
پاسخ تفصیلی
https://www.islamquest.net/fa/ahkam/category/611
⚜ @Ahkaam ⚜
نظر آیت الله بهجت درباره توبه کسی که مرتد شده ولی آن را ابراز نکرده وباعث گمراهی کسی نشده است چیست؟ آیا توبه کافی است ویا شهادتین باید بگوید؟ و آیا لباس و بدنش با توبه کردن پاک می شود؟
پاسخ
توبه و تصمیم جدی انسان به ترک گناه حرکت به سوی نجات و خود یک پیروزی بزرگ است که درهای رحمت الاهی را به روی انسان می گشاید. کسی که به این مرحله (توبه) رسیده به پیروزی بزرگی دست یافته است، و باید سعی کند انگیزه خود را برای مبارزه با گناه، قوی تر نماید، و برای همیشه این حالت را در خود حفظ کند.
نکته بسیار مهم اینکه در هیچ شرایطی نباید از رحمت خدا مأیوس شد؛ زیرا هر چه گناه بزرگتر باشد باز رحمت الاهی واسع تر است. خداوند فرموده است: «اى بندگان من که بر خود اسراف و ستم کردهاید! از رحمت خداوند نومید نشوید که خدا همه گناهان را مىآمرزد، زیرا او بسیار آمرزنده و مهربان است.»
البته توبه واقعی دارای شرایطی است که اگر رعایت شود مورد قبول خدای مهربان قرار می گیرد بعضی از این شرایط عبارتند از: ندامت، تصمیم جدی بر ترک گناه، حتی المقدور عدم باز گشت به گناه در آینده، جبران گناه و لغزش های گذشته و استغفار و طلب آمرزش از خداوند.
نظر حضرت آیت الله العظمی بهجت (مدظله العالی) پیرامون سؤال شما:
اگر مرتد فطری باشد در صورتی که ارتداد و کفر خود را ابراز نکرده باشد و سبب گمراهی دیگران نگردیده باشد باید توبه کند و مجدداً شهادتین بگوید و هیچ گاه نباید آن را ابراز نماید و به سبب این توبه بدن و لباسش پاک می گردد و اگر چنان چه متأهل است باید دوباره صیغه ازدواج را جاری نماید.
⚜ @Ahkaam ⚜
من در تورنتو زندگی می کنم. در اینجا خانمی در کارهای منزل به من کمک می کند که دارای مذهب هندو است. آیا او نجس است؟ اگر نجس است آیا من باید تمام منزل را آب بکشم؟ زیرا او در تمام منزل کار کرده است. من مقلد آقای خامنه ای هستم. متشکرم
پاسخ
بنا به فتوای همه مراجع تقلید کافر نجس است و باید از رطوبت او اجتناب کرد.
حضرت امام خمینی (ره) در این زمینه فرموده اند:" کافر یعنى کسى که منکر خدا است، یا براى خدا شریک قرار مىدهد، یا پیغمبرى حضرت خاتم الانبیاء محمّد بن عبد اللَّه صلى اللَّه علیه و آله و سلم را قبول ندارد، نجس است..."
نظر مراجع تقلید دیگر از جمله حضرت آیت ا...خامنه ای نیز همین است.
بنا بر این از آنجایی که هندو ها خدایان متعددی را می پرستند و مشرک هستند و به یک معنی بت پرست نیز هستند، کافر و نجس می باشند و آن مقدار از اشیاء و وسائل منزل را که یقین دارید با رطوبت بدن خدمت کارتان تماس داشته است، و این رطوبت به آن اشیا منتقل شده است، نجس شده است و طبیعی است که برای تطهیر آن نیازمند به آب کشیدن آن وسیله، هستید.
پس اگر در یکی از مراحل زیر شک داشته باشید:
1. تماس بدن او با وسیله یا اشیاء منزل
2. رطوبت داشتن حداقل یکی از ملاقات کننده (بدن یا دست او) و ملاقات شونده (وسیله)
3. انتقال رطوبت، می توانید به شک خود اعتنایی نکنید و حکم به عدم نجاست کنید.
⚜ @Ahkaam ⚜
اگر آب قلیل با عین نجس برخورد کند متنجس اول بشمار میآید یا خود در حکم عین نجس است؟
پاسخ
آب قلیلی که با نجاست تماس داشته، اگر عین نجاست در آن نباشد، متنجس اول محسوب میشود.
شایان ذکر است، برخی فقها درباره انتقال نجاست، تعداد واسطه را دخیل در حکم نمیدانند و معتقدند هر زمان که شیءای - با داشتن رطوبت - با متنجسی تماس پیدا کند آن را نجس میکند، هر چند که چندین واسطه خورده باشد.
حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی):
اگر دارای یکی از اوصاف ثلاثه نجاست نیست متنجس اول است.
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):
متنجس است. به نظر معظم له فرقی بین واسطهها نیست و متنجّس با فرض تعدد واسطه هم نجس کننده است.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
اگر عین نجس در آن نباشد متنجس اول محسوب میشود.
⚜ @Ahkaam ⚜
اگر دندان، روکش شده یا پر شده باشد و بر اثر مسواک زدن، دهان نجس شود، آیا نیاز به آبکشی دهان است؟ اگر نجاست از بیرون به دهان برسد، چطور؟
پاسخ
1. باطن بدن (از جمله داخل دهان) در صورت برخورد با نجاست (داخلی یا خارجی)، نیاز به آب کشیدن ندارد و با از بین رفتن عین نجس، نجاست نیز بر طرف میشود. البته برخی از فقها در صورت سرایت نجاست خارجی به داخل دهان، آب کشیدن آن را بنا بر احتیاط، واجب میدانند.
2. دندان پر شده و روکش شده که (بر خلاف دندان مصنوعی) ثابت است حکم دندان طبیعی و باطن بدن را دارد که در صورت تماس با عین نجس و از بین رفتن آن، پاک میباشد و نیاز به آب کشیدن ندارد.
حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):
1. اگر به گونهای است که جزو دندان طبیعی محسوب میشود حکم دندان طبیعی را دارد که با صرف ملاقات نجس نمیشود و اگر عین نجاست مثل خون در آن وجود داشته باشد با زوال عین نجاست پاک میشود و آب کشیدن آن لازم نیست و اگر جزو دندان طبیعی محسوب نمیشود برای تطهیر آن باید آبکشی شود.
2. تفاوتی نمیکند.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
دندان پر شده و روکش شده که ثابت است حکم دندان طبیعی را دارد که با ملاقات نجاست خارجی نجس میشود، و با از میان رفتن آن پاک میگردد. و اما نجاست داخلی مانند خونی که از لای دندان بیرون میآید موجب نجس شدن باطن بدن نمیشود.
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):
در اینکه دهان با برطرف شدن نجاست پاک میشود تفاوتی بین نجاستی که از درون بوده یا از بیرون وارد شده نیست و تنها دندان مصنوعی که برداشته میشود از ظاهر است و باید آب کشیده شود.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
1. اگر داخل دهان خون بیاید با برطرف شدن خون نیاز به تطهیر نیست بلی بهتر است که تطهیر شود.
2. احتیاط در تطهیر دهان است.
⚜ @Ahkaam ⚜