آیا اگر پس از باران که زمین خیس است، سگی از خیابان یا پیاده رو رد شود و ما با کفش روی آن راه برویم کفش مان نجس می شود؟
پاسخ
اگر آب باران یا آب دیگر، در گودالى جمع شود و کمتر از کر باشد، چنانچه بعد از قطع شدن باران، نجاست به آن برسد، نجس مىشود. بنا بر این؛ چون سگ نجس است اگر بعد قطع شدن باران سطح خیس زمین (کوچه، خیابان، پیاده رو ) با بدن سگ تماس پیدا کند، همان قسمت زمین نجس خواهد شد و اگر کفش یا لباس یا بدن ما با آن قسمت زمین تماس پپدا کند آنهم نجس خواهد شد.
البته اگر بر زمین خیس که با راه رفتن سگ نجس شده است آفتاب بتابد و با گرمای آفتاب خشک شود، پاک می شود، که در این صورت با راه رفتن روی آن، کف کفش نجس نخواهد شد.
همچنین بر اثر راه رفتن روی زمین خشکی که پاک است، با شرایطی که در رساله های عملیه بیان شده است، نجاست کف کفش از بین می رود و کفش (بدون نیاز به آب کشیدن) پاک می شود.
⚜ @Ahkaam ⚜
من با دمپایی وارد دستشویی شدم و بعد از مدتی راه رفتن روی فرشی رفتم. کف پایم خشک بود ولی گردی که از راه رفتن روی کاشی های دستشویی در آن بود روی فرش را گرفت آیا فرش نجس شده است؟
پاسخ
صرف با دمپایی رفتن به دستشویی و با همان دمپایی آمدن روی فرش، موجب نجاست فرش نمی شود؛ زیرا از نظر اسلام اصل در همه اشیاء طهارت و پاکی است از جمله کف و محیط دستشویی و توالت مگر این که نجاست آنها ثابت شود و اگر انسان، شک کند که چیز پاکی نجس شده یا نه، پاک است و جست و جو و وارسی لازم نیست.
بلی اگر یقین کنم که دمپایی یا کف پایم در دستشویی یا هر جای دیگر در اثر تماس با عین نجاست نجس شده است، با راه رفتن روی موزاییک یا کاشی یا فرش، پاک نمی شود بلکه در صورتی که یکی از آن دو یا هر دو به نحوی تری و رطوبت داشته باشند که به دیگری سرایت کند آن جا هم نجس می شود.
⚜ @Ahkaam ⚜
هدایت شده از بنر
تا حالا از خودت پرسیدی استیکر های رایگان از کجا میان🤔⁉️
مرجع برترین استیکر ها کجاست‼️👇
قابلیت های منحصر به فرد
🎈استیکر اعیاد مذهبی💯😇
🎈تم مذهبی🤲😌
🎈استیکر ایموجی🤞🤩
🎈عکس نوشته های خاص🕶😲
🎈کارت پستال های زیبا💌😚
کلی مجموعه استیکر رایگان داره..
جدید ترین هاش رو😃🙋🏻♂
تمااامی سفااارشات رایگاان♨️
https://eitaa.com/joinchat/2417295410C8feec8e4f3
عاااالییه این☝️☺️
اگر در واسطه ی نجاسات واسطه ی سوم که چیزی را با ملاقات خود نجس نمی کند را در نظر بگیریم اگر این مراحل چندین بار تکرار شود یعنی مثلا اگر کف پا را واسطه ی اول در نظر بگیریم و چیزی که کف پا روی آن قرار می گیرد واسطه ی دوم باشد و باز چیزی را که با واسطه دوم ملاقات دارد را واسطه ی سوم در نظر بگیریم سوال این است که این مراحل اگر چندین بار روی این موارد تکرار شود آیا واسطه ی سوم همان واسطه ی سوم نخست است که چیزی را با ملاقات خود نجس نمی کند؟
پاسخ
در صورتی که مراتب در تکرار حفظ شود (یعنی واسطه سوم در تکرار همان واسطه سوم باشد نه این که در تکرار جای واسطه اول یا دوم قرار گیرد) حکم به عدم سرایت می شود. اما اگر مراتب حفظ نشود مثلا واسطه سوم به عین نجاست برخورد کند در این صورت واسطه اول می گردد و همچنین اگر به واسطه اول برخورد کند واسطه دوم می شود و ... .
⚜ @Ahkaam ⚜
کسی از اقوام من سگ خریده و نگهداری می کند بدون رعایت نجس بودن آن. آیا زمانی که در مکانی او را ملاقات می کنم و مثلا با او دست می دهم (در حالی که دستش خشک است) یا او به لوازم من دست می زند نجاست منتقل می شود و من باید دست یا لباس ها یا وسایلم را آب بکشم؟
پاسخ
درباره ی نجس بودن سگ و خوک روایات زیادی از امامان (ع) به دست ما رسیده است. شرط سرایت نجاست، وجود رطوبت در یکی از دو طرف است اما در صورتی که دو طرف خشک باشند و یا رطوبت بسیار ناچیز باشد که از یکی به دیگری منتقل نشود نجاست سرایت نخواهد کرد.
بنا براین در صورتی لوازم و یا بدن شما نجس می شود که اولا بدانید دست و بدن و لوازم او با رطوبت با بدن سگ تماس داشته و نجاست از سگ سرایت کرده است. و ثانیا دست و بدن و لوازم او با رطوبت با دست و بدن و لوازم شما تماس پیدا نموده است.
پاسخ تفصیلی
https://www.islamquest.net/fa/archive/fa1291
⚜ @Ahkaam ⚜
هدایت شده از مسجد مقدس جمکران
🌸🌺🌷🍃
🌺🍃
🍃
🌸
#مسابقه #فرزند_غدیر
🌸به مناسبت عید بزرگ غدیر
⏳از ۱۵ تا ۲۴ مردادماه
🏆هر روز ۱۴ پلاک طلا به برندگان
🔺️برای اطلاع از سوال مسابقه و اطلاعات بیشتر به کانالهای رسمی مسجد مقدس جمکران در روبیکا، ایتا و تلگرام @jamkaran_ir مراجعه کنید.
🌿
🌱🌺
🌿🌸🌿🍃🌿
🌳بول و غائط انسان و هر حیوان حرام گوشتی که خون جهنده دارد که اگر رگ آن را ببرند،خون از آن جستن می کند، نجس است، ولی فضله حیوانات کوچک مثل پشه و مگس که گوشت ندارد، پاک است.🐘
🌳آیات عظام مکارم شیرازی، بهجت، صافی گلپایگانی و سیستانی: احتیاط واجب آن است که از بول حیوان حرام گوشت که خون جهنده ندارد نیز اجتناب کنند.
⚜ @Ahkaam ⚜
🔸دانستنیهای حقوقی؛ جهیزیه به چه کسی تعلق دارد؟
🔹پس از فوت شوهر زوجه باید به راحتی و در آسایش زندگی کند و تمام حق و حقوقی که قبل از فوت شوهرش داشته را در نبود او هم داشته باشد و بر اساس قانون یکی از این حقوق، استرداد جهیزیه است.
🔹بر اساس عرف و سنت زوجه در ابتدای زندگی مشترک بخشی از وسایل مورد نیاز زندگی را تحت عنوان جهزیه تهیه میکند و به خانه شوهرش میبرد و بر اساس قانون او میتواند در نبود شوهرش اثاثیه یا همان جهیزیه را طلب کند.
🔹این اموال که زن با خودش به خانه شوهرش میبرد تحت عنوان جهیزیه شناخته میشوند و زن میتواند در اموال خود هر تصرفی که خواست، داشته باشد.
⚜ @Ahkaam ⚜
❗️🍃اگر حیوان حلال گوشت را به دستوری که در شرع معین شده بکشند و خون آن به مقدار معمول بیرون آید، خونی که در بدنش می ماند، پاک است . ولی اگر به علت نفس کشیدن یا به واسطه اینکه سر حیوان در جای بلندی بوده خون به بدن حیوان برگردد، آن خون نجس است.
#خون_حلال_گوشت
⚜ @Ahkaam ⚜
باسلام؛ بخشیدن لباس نجس شده به مراکز خیریه چه حکمی دارد؟ آیا لازم است در مورد متنجس بودن لباس اطلاع داده شود؟
پاسخ
بخشیدن لباس نجس به دیگران اشکالی ندارد و نیازی به اطلاع دادن هم نیست. البته برخی از فقها میگویند، در صورتی که از آن لباس برای خواندن نماز استفاده میشود، لازم است نجاست لباس به اطلاع آن فرد برسد.
حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی):
1. اشکال ندارد.
2. لازم نیست.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
اشکال ندارد و لازم نیست بگویید.
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):
مانعی ندارد و اگر به طور متعارف امکان سرایت نجاست از لباس به خوردنیها و آشامیدنیها وجود نداشته باشد اطلاع دادن لازم نیست.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
چنانچه لباسی است که در نماز از آن استفاده میشود، احتیاط واجب این است که اطلاع داده شود.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
مانعی ندارد.1
2. لازم نیست.
⚜ @Ahkaam ⚜
کسی که غذایی را که در آن فضله موش پیدا شده است خورده، آیا دهانش نجس است؟ اگر آب دهانش به جایی بپاشد آنجا نجس میشود؟
پاسخ
باطن بدن انسان (مانند داخل دهان و بینى) اگر نجس شود همین که نجاست از بین برود پاک مىشود، پس در فرض سؤال اگر چیز نجس را بیرون بریزد آب کشیدن داخل دهان لازم نبوده و آب دهانش نجس نیست، ولی اگر لبها با غذای نجس تماس داشته، باید آنها را آب کشید.
حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی):
در صورتیکه غذای نجس در دهان نباشد، پاک است.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
تا یقین به فضله بودن آن ندارد پاک است و اگر یقین پیدا کرد که این فضله موش است آب دهانش پاک است.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
باید لبهای خود را آب بکشد و آب دهان او نجس نیست.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
1. باطن بدن انسان (مانند داخل دهان و بینى) اگر نجس شود همین که نجاست از بین برود پاک مىشود، مثلاً اگر چیز نجس را بیرون بریزد آب کشیدن داخل دهان لازم نیست.
2. تا زمانی که یقین به سرایت نجاست ندارید وظیفهای ندارید.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
داخل دهان که از بواطن است پاک است ولی اجزای غذای موجود در دهان نجس است و باید خارج شود.
⚜ @Ahkaam ⚜