گفتن کلمات نماز در حال حرکت به سه قسم تقسیم می شود:
1. کلماتی که باید در حال حرکت گفته شود و آن جمله: «بحول اللّه و قوته اقوم و اقعد» (یعنی با قدرتی که خداوند به من عنایت کرده، می توانم بنشینم و برخیزم)است، که مستحب است در حال برخاستن از سجده گفته شود.
2. کلماتی که باید در حال آرامش گفته شود و آن کلمات واجب نماز است؛ مثلاً در حال خواندن حمد و سوره باید بدن آرام باشد و همین طور در حال گفتن ذکر رکوع و سجود؛ برای مثال، وقتی می خواهیم به رکوع برویم باید صبر کنیم بدن آرام شود، بعد سه مرتبه بگوییم: «سبحان اللّه»، یا یک مرتبه بگوییم: «سبحان ربی العظیم وبحمده». وقتی ذکر کاملاً تمام شد، سر از رکوع برداریم.
3. کلماتی که هم می توان در حال آرامش بدن و هم می توان در حال حرکت گفت، و آن در مورد بعضی از ذکرهای مستحبی است؛ مثلاً «اللّه اکبر» قبل از رکوع را اگر به قصد ذکر مطلق (از باب این که ذکر خدا در هر حال خوب است)بیان کنیم، می توان هم در حال حرکت گفت و هم در حال آرامش، ولی اگر بخواهیم همین «اللّه اکبر» را به نیت ذکر خاص وارد شده در قبل از رکوع بگوییم، باید بدنمان در حال آرامش باشد. اذکار دیگر هم به همین نحو است؛ مثل «اللّه اکبر» بعد از رکوع یا قبل و بعد از سجده.
سؤال: آیا تمام نماز را می شود در حال حرکت خواند؟
جواب: نماز واجب را نمی توان در حال حرکت خواند، مگر ضرورت باشد؛ مثل این که در اتوبوس یا قطار هستیم و نماز در حال قضا شدن است و امکان توقف نیست، اما نماز مستحبی را حتی در حالت عادی نیز می شود در حال حرکت خواند؛ آن گاه برای رکوع و سجده با سر اشاره می کنیم.
تهیه و تنظیم: حجت الاسلام سیدجعفر ربانی
⚜️ @Ahkaam ⚜️
ahkam-baziha.mp3
2.74M
بیان احکام شرعی با موضوع "بازی های حلال و حرام"
⚜️ @Ahkaam ⚜️
💎 اثر رضایت یا عدم رضایت انسان بر انجام یک کار
🔻امام جواد علیه السلام:
مَن شَهِدَ أمرا فَکَرِهَهُ کانَ کَمَن غابَ عَنهُ و مَن غابَ عَن أمرٍ فَرَضِیَهُ کانَ کَمَن شَهِدَهُ.
❇️ هر که حاضر و ناظر کاری باشد و آن را ناپسند دارد، مانند کسی است که [آن هنگام] غایب بوده، و هر که در کاری حاضر و ناظر نباشد، ولی بِدان راضی باشد، مانند کسی است که خود در آن حضور داشته است.
📚 گزیده تحف العقول، ص ۶۳
⚜️ @Ahkaam ⚜️