288.5K
✅ #گلبرگ_احکام
موضوع: #احکام_دفاع 3
❓اقدام به دفاع از اسلام هنگام تشخیص خطر برای اسلام، بدون رضایت والدین چه حکمی دارد؟
✅ دفاع از اسلام و مسلمين واجب است و متوقف بر اذن والدين نيست، ولى در عين حال سزاوار است که انسان تا مىتواند رضايت آنان را جلب کند.
❓اگر فرض کنیم که حفظ اسلام ناب محمدی (ص) متوقف بر ریختن خون نفس محترمی باشد، آیا این کار جایز است؟
✅ ريختن به ناحقِ خونِ نفسِ محترمه شرعاً حرام است و با احکام اسلام ناب محمدى(ص) تعارض دارد؛ بنابراين سخن مزبور که حفظ اسلام ناب محمدى متوقف بر ريختن خون انسان بیگناهى باشد، بىمعنى است! ولى اگر منظور از آن، اقدام مکلّف به جهاد فى سبيل الله و دفاع از اسلام ناب محمدى در مواردى است که احتمال کشته شدن او وجود دارد، در اين فرض، موارد مختلف است؛ اگر مکلف طبق تشخيص خود احساس کند که کيان اسلام در خطر است، بايد براى دفاع از اسلام قيام کند، حتى اگر در معرض کشته شدن قرار گیرد.
📚 أجوبة الاستفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
⚜️ @Ahkaam ⚜️
13.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#عدول_در_نماز
❓وسط نماز میشه نیتمون رو عوض کنیم و به جای نماز عصر، نماز ظهر بخونیم؟🙄
❓تا کدوم قسمت نماز میشه نیت رو عوض کرد؟🤔
❓با ادامهدادن نماز فرادا، به نماز جماعت نمیرسم؛ حالا چیکار کنم؟😟
⭕️ نکته: اگه درحالیکه مشغول نماز واجب هستیم، نماز جماعت برپا شد و ما میترسیم که با تمومکردن نماز واجب، از جماعت جا بمونیم؛ دراینصورت، #مستحبه که نیت نماز رو از واجب به مستحبی تغییر بدیم.
👈 وقتی مستحبی شد، چون همه نمازهای مستحبی دورکعتی هستن، میتونیم سریع نماز دورکعتی رو تموم کنیم و به جماعت برسیم.
⭕️ اگه در نماز واجب، به رکوع رکعت سوم (سیستانی: بنابر احتیاط، به خود رکعت سوم) رسیده باشیم، دیگه نمیشه نماز رو به نماز مستحبی تغییر داد؛ چون نمازهای مستحبی دورکعتی هستن و ما از رکعت دوم گذشتیم.
⭕️ نکته: بعد از تغییر نماز واجب به نماز مستحب، اگه با تمومکردن نماز دورکعتی، بازم ممکنه به جماعت نرسیم، میشه نماز مستحبی رو شکست (همه مراجع بهجز مکارم).
⚜️ @Ahkaam ⚜️
183.7K
✅ #گلبرگ_احکام
موضوع: #احکام_راستگویی
✅ در اسلام، «کذب و دروغ گویی» از گناهان کبیره است و «راستگویی و صداقت» واجب و از بزرگترین اعمال و فضایل اخلاقی است که در تعالیم و آموزههای دینی، جایگاه ویژه دارد و در قرآن و روایات به آن سفارش فراوان شده است؛
✅ گفتار فرد مسلمان، همچون رفتار او حمل بر صدق و راستی میشود، مگر آنکه خلاف آن ثابت گردد؛¹
✅ در فروش کالا به بیشتر از قیمت خرید آن (بیع مرابحه) و همچنین در فروش کالا به کمتر از بهای خرید آن (بیع مُواضَعَه) بر فروشنده واجب است با صداقت، خریدار را از قیمت خرید کالا مطلع سازد.²
۱. تذکرة الفقهاء، ج۱۵، ص۲۷۲
۲. جواهر الکلام ج۲۳، ص۳۱۷
⚜️ @Ahkaam ⚜️
بدترین مردم🔻
◽قال رسول الله صلي الله عليه و آله :
🔹شَرُّ النّاسِ مَن تَأَذّى بِهِ النّاسُ ، وشَرٌّ مِن ذلِكَ مَن أكرَمَهُ النّاسُ اتِّقاءَ شَرِّهِ ، وشَرٌّ مِن ذلِكَ مَن باعَ دينَهُ بِدُنيا غَيرِهِ.
◽پيامبر خدا صلي الله عليه و آله :
🔹بدترينِ مردم ، كسى است كه مردم از او آزار ببينند ، و از او بدتر ، كسى است كه مردم از بيمِ گزندش ، به او احترام بنهند ، و از او بدتر ، كسى است كه دينش را براى دنياى ديگرى بفروشد.
📚 بحار الأنوار : ج 75 ص 281 ح 7
⚜️ @Ahkaam ⚜️
💬سوال:
نذر برای کدام موارد، صحیح است؟
✅ پاسخ:
متعلق نذر (آنچه در نذر انجام دادن یا ترک آن بیان شده است) باید رجحان داشته باشد؛ چه واجب باشد، چه مستحب (از نظر انجام دادن آن) و چه حرام باشد، چه مکروه (از نظر ترک آن)؛ مانند این که نذر کند روزه بگیرد یا زیارت برود یا نذر کند که غیبت را ترک کند یا سیگار نکشد.
🔹بنابر این چنانچه متعلق نذر، امر مرجوحی باشد، نذر صحیح نیست؛ مانند این که نذر کند سیگار بکشد یا غیبت کند. اما اگر متعلق نذر امر مباحی باشد، اگر جهت رجحانی در آن مد نظر باشد، نذر منعقد می شود؛ مانند اینکه نذر کند غذا بخورد تا توانایی بر اطاعت خدا داشته باشد؛ اما اگر هیچ رجحانی نداشته باشد، نذر منعقد نمی شود.
#نذر
-------------------
📚 منبع: امام خمینی، توضیح المسائل (محشی - امام خمینی و دیگر مراجع)، ج 2، ص 613، م 2648 - 2649؛ خامنه ای، رساله آموزشی، ج 2، بخش نذر، قسم و عهد، شرایط انعقاد نذر.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
#سؤالات_شما
سلام. من دندونپزشکی رفتم و هزینهش شد یکمیلیون تومن؛ اما چون آشنا بودن، تخفیف دادن و هشتصد تومن پرداخت کردم. بعد گفتم فاکتور بنویسن که از بیمه بگیرم، ایشون فاکتور رو همون یکمیلیون تومن نوشتن.
حالا با توجه به اینکه من هشتصد تومن پرداخت کردم، آیا درسته فاکتور یکمیلیون تومنی رو به بیمه ارائه بدم؟
🤔🤔
#پاسخ
ــــــــــــــــ
🌺 سلام علیکم 🌺
شما #نمیتونین فاکتور یکمیلیونی رو به بیمه بدین؛ باید فاکتور رو #اصلاح کنین و همون هشتصد تومن رو برای بیمه ببرین.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
ـ🌺🌿🌼🌿🌺🌿🌼
ـ🌼🌿🌺🌿🌼﷽
ـ🌺🌿🌼
ـ🌼 #گذاشتن_دست_روی_زانو
❓آیا موقع ركوع، حتماً بايد دستها روى زانو باشه يا اگه بالاتر از زانو هم باشه، اشكال نداره؟
📚 همه مراجع (بهجز مکارم): موقع رکوع، واجبه بهاندازهای خم بشیم که سر همه انگشتها (حتی شست) به زانوها برسه و رسیدن کف دست به زانوها مستحبه.
📚 آيتالله مكارم: موقع رکوع، واجبه بهاندازهای خم بشیم که کف دست به زانوها برسه.
⭕️ نکته: وقتی بهاندازه لازم خم شدیم، گذاشتن کف دستها بر زانوها:
📚آیات عظام خامنهای و مکارم: بنابر احتیاط واجب، لازمه.
📚آیتالله سیستانی، وحید، زنجانی و نوری: لازم نيست.
⭕️ نکته: احتیاط واجب، یعنی اینکه توی این مسئله میتونیم به نظر مرجع اعلم بعد از مرجع خودمون که فتوای قطعی داره، عمل کنیم.
🔺 امام، بهجت، تبريزى، فاضل، صافى، نورى، مکارم و سیستانی، توضیحالمسائل مراجع، م۱۰۲۲و ۱۰۲۳ و ۱۰۲۴؛ وحيد، رساله، م۱۰۳۱ و ۱۰۳۲؛ اسلام کوئست.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
پاسخ به گوشی همراه با ذکر‼️
💠 در صورت پاسخ به گوشی همراه با اذكاری چون تكبير و... نماز نمازگزار چه حكمی دارد؟
💠 ج : به طور كلی اگر نمازگزار كلمهای را به قصد ذكر بگويد و هنگام گفتن ذكر، صدا را به قصد فهماندن مطلبی به ديگری بلند كند، اشكال ندارد ولی اگر فقط به قصد فهماندن به ديگری بگويد، نماز باطل میشود.
📕 منبع : رساله مقام معظم رهبری
⚜️ @Ahkaam ⚜️
📜 #مسئله | #احکام_نماز
🔖فتوای آیات عظام(خامنهای،سیستانی و مکارم): اگر نمیدانید امام جماعت نماز واجب یومیه میخواند یا نماز مستحب، نمیتوانید به او اقتدا کنید.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
❓آیا فروش پول نو با قیمت بیشتر جایز است؟
🍃جایز است به شرطی که به قصد جدى و با غرض عقلایى باشد مثل اینکه برخی افراد می خواهند پول نو به عنوان عیدی داشته باشند که یک غرض عقلایی است، ولى اگر معامله صورى و براى فرار از ربا بوده و در واقع براى دست یابى به سود پول باشد،حرام است.
⚜️ @Ahkaam ⚜️