🏴فروختن نذورات عزاداری
🔷سؤال : افرادی برای احسان دادن در #هیئت_عزاداری برنج و گوشت #نذر کرده اند اگر برنج بیشتر از گوشت باشد آیا می توان مقدار اضافی برنج را فروخت و گوشت یا وسایل مورد نیاز احسان را تهیّه کرد؟
✅جواب : #نذورات و #هدایا باید در همان جهتی که #نذر_کننده یا هدیه کننده گفته و نیت کرده، مصرف شود و اگر نذر کننده #صیغه_شرعی نذر نخوانده باشد، می توان با اجازه او جنس اهدایی او را تعویض یا در محل دیگر مصرف کرد.
#احکام_هبه #احکام_نذر #تغيير_و_تبديل_نذر
https://eitaa.com/ahkam31
🌸🍃﷽🍃🌸
✋نماز_جماعت
✍از رسول خدا صلی الله علیه و آله روایت است که فرمودند: فَمَا مِنْ مُؤْمِنٍ مَشَى إِلَى الْجَمَاعَةِ إِلَّا خَفَّفَ اللَّهُ عَلَیْهِ أَهْوَالَ یَوْمِ الْقِیَامَة. هیچ مؤمنی نیست که در راه نماز جماعت قدم بردارد مگر این که خداوند تبارک و تعالی ترس و هراس روز قیامت را برای او سبک میگیرد. (وسائل الشیعه، ج 8 ص: 288)
👌چند نکته درباره احکام نماز جماعت:
🔹مأموم باید غیر از آنچه در نماز خوانده میشود، کارهای دیگر آن مانند رکوع و سجود و نشستن و برخاستن را با امام یا کمی بعد از امام بهجا آورد.
🔹اگر مأموم سهواً پیش از امام سر از رکوع و سجده بردارد، چنانچه اطمینان داشته باشد که اگر برگردد، در رکوع و سجده به امام میرسد، باید به رکوع و سجده برگردد و با امام سر بردارد.
🔹نماز گزار اگر بخواهد در رکعت سوم یا چهارم اقتدا کند در حالی که امام جماعت تکبیر برای رکوع را می گوید یا در حال رفتن به رکوع هست، نباید اقتدا کند بلکه هنگامی که امام جماعت در رکوع مستقر شد باید اقتدا کرد.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
📚فهرست احکام کاربردی
https://eitaa.com/ahkam31/910
✍در ثواب نشر احکام شریک شوید
▪️نمازجماعت دوم
🔹سؤال:👇
اگر در نماز جماعت به خاطر تجوید و قرائت ناصحیح امام جماعت در گوشه ای از مسجد دو سه نفری به یک نفر دیگر اقتدا کنیم حکمش چیست؟
✅ پاسخ:👇
این عمل اگر توهین به امام جماعت محسوب شود جایز نیست در ضمن توجه داشته باشید که به طور کلی ملاک صحت قرائت آن است که قواعد زبان عربی و ادای حروف به طوری باشد که اهل زبان عربی، آن را ادای آن حرف بدانند نه حرف دیگر و رعایت نکات و محسنات تجویدی و لهجه عربی لازم نیست.
___________
https://eitaa.com/ahkam31
استفتائات مقام معظم رهبری
♦️نخواندن سوره پس از الحاق به نماز جماعت
سؤال۱: اگر امام در رکعت سوم باشد و ما در رکعت دوم و یا اول باشیم و وقت برای خواندن سوره نباشد، چه وظیفه ای داریم؟ و اگر سوره بخوانیم و خود را در سجده به امام برسانیم، نماز به جماعت صحیح است؟
جواب: اگر بدانید چنانچه سوره را بخوانید در رکوع به امام نمی رسید، باید سوره را نخوانید و اگر خواندید و به رکوع نرسیدید نماز فرادا می شود.
♦️اقتدا هنگام رکوع امام جماعت
سؤال۲: اگر مأموم زمانی که امام در رکوع باشد اقتدا کند و امام سر از رکوع بردارد، چه وظیفه ای دارد؟
جواب: اگر پیش از آنکه به اندازه رکوع خم شود، امام سر از رکوع بردارد، در این صورت می تواند نیت فرادا کند.
♦️خواندن حمد و سوره در نماز جماعت
سؤال۳: هنگام نماز جماعت و در رکعت اول و دوم نماز ظهر و عصر آیا مأموم می تواند حمد و سوره را بخواند یا باید ساکت باشد؟
جواب: در رکعت اول و دوم نماز ظهر و عصر بنابراحتیاط واجب، مأموم نباید حمد و سوره بخواند ولی مستحب است به جای آن ذکر بگوید.
♦️پیش افتادن عمدی مأموم از امام جماعت
سؤال۴: اگر هنگام نماز جماعت از امام عقب و یا جلو بیافتیم، نماز به جماعت صحیح است یا خیر؟
جواب: مأموم باید افعال نماز را با امام یا کمی دیرتر از امام به جای آورد و اگر عمداً از امام جماعت پیش افتد یا مدتی پس از او به جای آورد، نمازش به فرادا صحیح بوده ولی جماعت محسوب نمی شود.
♦️پیش افتادن سهوی مأموم از رکوع امام جماعت
سؤال۵: اگر مأموم سهواً پیش از امام جماعت به رکوع رود، در این صورت می تواند منتظر باشد تا امام به رکوع برسد؟
جواب: باید سر از رکوع بردارد و دوباره همراه با امام به رکوع رود و نماز را با امام جماعت تمام کند و نمازش صحیح است و اگر برنگشت نمازش صحیح است، ولی فرادی است.
___________
https://eitaa.com/ahkam31
💬کسانی که #پرستاری بیماران را بر عهده دارند باید به چند نکته توجه داشته باشند:
1️⃣➖ چنانچه پرستار شک کند لباس یا بدنش نجس شده بنا می گذارد که لباس و بدنش پاک است و جستجو هم لازم نیست مگر آنکه یقین کند نجس شده که در این صورت باید لباس یا بدن را آب بکشد.
2️⃣➖ گرچه پرستاری شغل شریف و پرزحمتی است ولی جای بقیه وظایف شرعیه را نمی گیرد. مثل: پوشش بدن از نامحرم و نماز و روزه و بقیه تکالیف شرعیه . بنابراین پرستاران عزیز باید به بقیه واجبات شرعیه خود نیز توجه داشته باشند.
3️⃣➖ لمس بدن نامحرم حرام است. مقصود از لمس، برخورد بدن زن و مرد است ولی برخورد از روی پارچه اشکال ندارد. البته در صورت ضرورت ، لمس اشکال ندارد. مثل: اینکه مرد مصدومی را آورده اند و پرستاران زن هستند یا برعکس و رسیدگی به بیمار متوقف بر دست زدن به اوست. (۱)
4️⃣➖ چنانچه بیمار در حال احتضار و جان کندن است، پرستار یا هر کسی که در آنجا حضور دارد موظف است او را رو به قبله نماید به طوری که کف پاهای محتضر به طرف قبله باشد.
📚(۱) الفقه علی المذاهب الخمسه،ج۱ ،ص۸۹.
🍃🌹🍃
https://eitaa.com/ahkam31
📡حداقل برای یک☝️نفر ارسال کنید
💠 موارد فروش مال وقفى
💬 فروش مال وقفى در سه صورت جايز است:
🔹1. به طورى خراب و غير قابل استفاده شود كه تعمير آن ممكن نباشد.
🔹2. بر اثر خرابى استفاده چندانى از آن نشود و با فروش آن بتوان مالى تهيه كرد كه منافع قبلى آن مال را داشته باشد.
🔹3. واقف شرط كرده باشد كه هنگام ضرورت و نياز فروخته شود. (1)
📚 پینوشت:
1. تحريرالوسيله، ج 2، ص 79، م 73
#احکام
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
📚فهرست احکام کاربردی
https://eitaa.com/ahkam31/910
✍در ثواب نشر احکام شریک شوید
اشعاری از شهادتنامه امام عسکری علیه السلام
https://eitaa.com/fatemi8/868
💠 وظیفه نماز گزار هنگام شک مبطل
💬 سوال:
اگر هنگام نماز يكى از شك هايى كه نماز را باطل مى كند، برای کسی پيش آيد آیا می تواند در همان لحظه نماز را رها کند؟
✅ پاسخ:
بنابر احتیاط نمى تواند بلافاصله نماز را رها كند بلکه باید قدرى فكر كند تا شك پابرجا شود (يعنى يقين يا گمان به يك طرف پيدا نكند) و آنگاه رها كردن نماز مانعى ندارد.
📚 بخش استفتائات پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
📚فهرست احکام کاربردی
https://eitaa.com/ahkam31/910
✍در ثواب نشر احکام شریک شوید
💠 محارم رضاعی
💬 سؤال:
بنده به مدت سه ماه، هفتهای دو یا سه بار و گاهی بیشتر، از خاله خود شیر خوردهام، البته در این بین از مادر خودم هم شیر خوردهام؛ آیا در این صورت دختران خالهام، خواهران رضاعی من هستند و با آنها مَحرم هستم؟
✅ پاسخ:
🔹 اگر با شیر خوردن از مادر در بین نوبتهای شیر خوردن از خاله، فاصله ایجاد میشده و هیچگاه یک شبانه روز کامل یا پانزده بار کامل و به طور پیوسته فقط از شیر خاله نخوردهاید، با دختر خالهها مَحرم نشدهاید مگر این که به مقداری شیر خورده باشید که عرفاً موجب رویش گوشت و محکم شدن استخوان شما شده باشد که در این صورت محرمیت رضاعی حاصل شده است.
📚 پینوشت:
بخش استفتائات پایگاه اطلاعرسانی دفتر آیتالله خامنهای.
📚کانال های کاربردی
https://eitaa.com/fatemi222/10600
🌸🍃﷽🍃🌸
✋تکبیر در نماز
👌تکبیر در نماز دارای احکامی است :
۱- اولین تکبیر در نماز (تکبیرة الاحرام) نه تنها واجب است بلکه رکن می باشد یعنی چه عمدا وچه سهوا ترک شود نماز باطل است ولی بقیه تکبیرهای داخل نماز مستحب است یعنی چه عمدا وچه سهوا ترک شوند نماز صحیح است . پس فرق زیادی است بین اولین تکبیر ودیگر تکبیرها
۲- تکبیرة الاحرام نماز را باید در حال آرامش بدن بگوییم( اما اگر کسی نماز مستحبی را در حال حرکت می خواند در همان حال تکبیرة الاحرام آن را می گوید ) ولی بقیه تکبیر هارا می شود در حال حرکت گفت (یعنی مثلا در حال رفتن به رکوع ) به شرط اینکه به قصد ذکر مطلق (از باب اینکه ذکر خدا در هر حال خوب است ) گفته شود ولی اگر به قصد ورود باشد (به طور مثال ذکر مستحب قبل ازرکوع ) باز باید در حال آرامش بدن گفته شود. (۱)
۳- در همه تکبیر های نماز، مستحب است در حال تکبیر، دست هارا تا مقابل گوش ها بالا بیاورد.
۴- مستحب است پس ازسلامنماز ، سه مرتبه دستها را تا مقابل گوش ها بیاورد ودر هر بار الله اکبر بگوید.
۵- مستحب است تکبیرات خاصی بعد از پانزده نماز یومیه برا ی کسیکه در منی باشد که اولش بعد از نماز ظهرروز عید وآخرش نماز صبح روز سیزدهم است وکسانی که در شهر های دیگر هستند بعد از ده نماز یعنی از نماز ظهر روز عید تا نماز صبح روز دوازدهم وآن تکبیرات اینها است :اللَّه أکبر اللَّه أکبر لا إله إلا اللَّه و اللَّه أکبر اللَّه أکبر و للّه الحمد اللَّه أکبر على ما هدینا اللَّه أکبر على ما رزقنا من بهیمة الانعام و الحمد للّه على ما أبلانا. (۲)
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
۱- المبسوط فیفقه الامامیة، ، ج۱ ، ص۱۰۲ -العروة الوثقی محشی ، ج۲ ، ص۴۶۳.
۲- مفاتیحالجنان، اعمال روز عید قربان.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
📚فهرست احکام کاربردی
https://eitaa.com/ahkam31/910
✍در ثواب نشر احکام شریک شوید
💬 نماز زیارت چیست و چگونه خوانده می شود؟
🔹 همه مراجع:
🔹 نماز زیارت رو فقط میشه بعد از زیارت پیامبر (صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم)، امامان معصوم (علیهمالسلام) و همچنین حضرت اباالفضل (علیهالسلام) بخوانیم.
✍️ یعنی مستحبه بعد از زیارت، دو رکعت نماز مثل نماز صبح بخونیم با این نیت: نماز زیارت فلان امام رو میخونم، قربةً الیالله .
البته همین که نیت توی دلتون باشه، کافیه و اصلاً لازم نیست به زبون بیارین.
🔹 برای بقیه امامزادهها اصلاً نماز زیارت نداریم و نمیشه نیت نماز زیارت کرد؛ ولی میشه دو رکعت نماز مستحبی به نیت قربةً اِلیالله خوند و ثوابش رو به روح اونها هدیه کرد.
📚عروةالوثقی، ج1، فصل في صلاة الإستیجار؛ پرسمان احکام.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
📚فهرست احکام کاربردی
https://eitaa.com/ahkam31/910
✍در ثواب نشر احکام شریک شوید
سلام حضرت آقای فاطمی دام عزه الحق والانصاف ازاحکام کاربردی که بااستناد متقن درگروه می گذارید استفاده لازم ووافر را می برم جزاکم الله خیرا
ارسالی استاد محمد رضایی بیلندی