❓اگر مشتری کالایی را سفارش دهد، آیا میتوان آن کالا را به صورت مرابحه به وی فروخت؟
🍃🌺بیع مرابحه به معاملهای اطلاق میشود که فروشنده با اعلام بهای کالای خریداری شده، آن را گرانتر از قیمت خرید بفروشد. و در فرض سؤال، اگر شخص واقعاً کالا را (هر چند به سفارش مشتری) برای خود بخرد و سپس با اختیار کامل به مشتری بفروشد، اشکالی ندارد و معامله صحیح است.
....
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
❓آیا اگر زن پس از آمیزش جنسی، یقین به انعقاد نطفه و استقرار آن در رحم نداشته باشد، میتواند با موافقت شوهر از داروهای ضد بارداری استفاده کند؟
🍃🌺گر چه در حال حاضر سزاوار است تا حد امکان از بارداری جلوگیری نشود، اما تا قبل از یقین به انعقاد نطفه، جلوگیری از بارداری با وسائل مشروع، اشکالی ندارد.
.....
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
❓آیا بیع مرابحه به صورت نسیه صحیح است؟
🍃🌺بیع مرابحه به معاملهای اطلاق میشود که فروشنده با اعلام بهای کالای خریداری شده، آن را گرانتر از قیمت خرید بفروشد. و اگر در زمان عقد قرارداد، مبلغ و زمان پرداخت آن معلوم باشد، این معامله به صورت نسیه یا اقساطی و با قیمتی بیش از قیمت فروش نقدی، صحیح است.
....
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
❓من حدود 5 سال قبل به فردی تهمت ناروایی زدم. گرفتن حلالیت از آن شخص برایم اصلاً مقدور نیست چراکه ممکن است دعوا و اختلاف بزرگی در خانواده بوجود بیاید و زندگی مشترک خودم لطمه ببیند. حال عذاب وجدان بسیاری دارم، آیا الآن به بهانه سفر حج میتوانم با بیان این جمله که (مرا حلال میکنید)، به صورت کلی از آن شخص حلالیت بخواهم؟
🍃🌺بر فرض سؤال که سخن ناحقی را نسبت به آن شخص بیان نمودید، لازم است، در حد امکان گفتههای خود را برای هر کس که بیان کردید، تکذیب کنید و از شخصی که به او اهانت شده به نحوى(مانند آنچه در سؤال ذکر شده) رضایت بگیرید، ولی لازم نیست بگویید بابت چیست.
🍃🌺در هر حال از توبه و استغفار در درگاه الهی نباید غافل بود و استغفار برای طرف مقابل نیز یکی از عوامل تخفیفدهنده گناه است.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
❓آیا واقف میتواند در هنگام وقف شرط کند که موقوفهی او بفروش برسد؟
🍃🌺ملک وقفی قابل خرید و فروش نیست (مگر در مواردی خاص)، لذا چنین شرطی در هنگام وقف مخالف مقتضای آن بوده و وقف باطل است، البته اگر مثلاً به این شکل شرط کند که در صورت خرابی و عدم قابلیت استفاده، موقوفه به فروش رسیده و تبدیل گردد، شرط و وقف صحیح است.
....
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
❓اگر برای میت با پول قرض، کفن و قبر تهیه شود، چه حکمی برای میت دارد؟
🍃🌺قرض کردن جهت امور کفْن و دفن میت اشکالی ندارد و پرداخت این بدهی از اصل اموال میت صورت میگیرد و اگر میّت مالى نداشته باشد، از بیت المال پرداخت میشود.
....
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
❓روزههای حرام از نظر شیعه کدام است؟
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
🍃🌺روزههاى حرام عبارت است از:
1. روزۀ دو عید فطر و قربان.
2. روزۀ روز سىام شعبان (روزى که نمىداند از ماه شعبان است یا رمضان) به نیّت اینکه از ماه رمضان باشد.
3. روزۀ ایام تشریق (یازدهم، دوازدهم و سیزدهم ذىحجه) براى کسى که در مِنا باشد، چه اشتغال به اعمال حج داشته باشد، یا نداشته باشد.
4. روزه گرفتن به جهت وفای به نذر معصیت.
5. روزۀ سکوت؛ به این معنى که نیّت سکوت و حرف نزدن نماید، اگر چه در بعضى از روز باشد.
6. روزۀ وصال؛ و آن عبارت از آن است که انسان نیت کند که در شب و روز یک بار خوراک بخورد یا چند شبانه روز متوالى از خوراک خوددارى نماید.
7. همچنین احتیاط آن است که زن بدون اذن شوهر روزۀ مستحبى نگیرد، بلکه در صورتى که روزه مزاحم حق شوهرش باشد، و بلکه شوهر او را از روزه گرفتن نهى کند مطلقا (چه مزاحمت با حق شوهر داشته باشد چه نداشته باشد) نباید این احتیاط را ترک کند.
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
خسارت به درخت همسایه
💐🍃🌿🌸🍃🌾🌼
🍃🌺🍂
🌿🍂
🌷
❓حیوانات من از درختان خانه همسایه استفاده کردند و او مبلغی را قیمتگذاری کرد. آیا قیمتگذاری در این گونه مسائل حلال است؟
🌼در این صورت باید خسارت احتمالی همسایه توسط صاحب حیوان جبران شود، البته برخی از فقها لزوم جبران خسارت را، مشروط به کوتاهی صاحب حیوان دانستهاند.
🌹
🌿
🌾🍂
🍃🌺🍂
💐🌾🍀🌼🌷🍃🌹
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
پول ماشینم آیا خمس دارد
🌺🌹💞🍃🌺🌹💞
💞🌹🌺🍃💞
🌹🌺🍃
💞
❓با سلام من به علت مشکلات مالی مجبور شدم ماشینم که در شأنم بود را بفروشم، مقداری از پول آن را خرج کردم و مابقی آن را در بانک گذاشتم که هر ماه سودی کسب کنم تا بتوانم دوباره ماشینی تهیه کنم. آیا خمس به آن تعلق میگیرد؟
📚با توجه به اینکه از این وسیله نقلیه، استفاده شخصی میشده و در شأن صاحب آن نیز بوده، به مبلغ فروش آن خمس تعلق نمیگیرد. البته برخی از مراجع، میگویند، اگر قیمت فروش، بیش از قیمت خرید باشد، به مبلغ ما به التفاوت آن، خمس تعلق میگیرد.
همچنین برخی از فقها، در فرض سؤال، سودی که از سرمایهگذاری حاصل میشود را متعلق خمس دانستهاند، مگر اینکه تا قبل از رسیدن سال خمسی، مصرف شود.
🍃
💞🌹🌺
🍃🌹🌺💞🌹
💞🌺🌹🍃💞🌺🌹
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
❓در هوای ابری و یا غبارآلود که طلوع خورشید مشخص نیست، چگونه میتوان قضا شدن نماز صبح را تشخیص داد؟
💧در این شرایط، اگر انسان به صورت معقول، این گمان را داشته باشد که هنوز آفتاب طلوع نکرده، میتواند نمازش را به نیت ادا بخواند و در صورت شک نیز میتواند نماز را به نیت ما فیالذمه(آن نمازی که بر عهده من است) بخواند.
💧البته امروزه با توجه به وجود رسانه و امکاناتی همچون نرمافزارهای موبایل، اینترنت و... میتوان از وقت دقیق نماز و قضا شدن آن اطلاع پیدا کرد وکفایت میکنند.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
❓آیا با اجازه یکی از ساکنان مجتمعهای مسکونی و یا نگهبان مجتمع، میتوان در قسمتهای مشترک، تصرفاتی چون خواندن نماز، پارک ماشین و ... داشت؟
🍀بطور کلی تصرف در ملک غیر، باید با رضایت همه مالکان باشد، مگر اینکه شواهد و قرائن بگونهای باشد که نیازی به اجازه از همه نباشد؛ مثل اینکه فرد، مهمانِ یکی از مالکان باشد و یا این کار با هماهنگی افراد مسئول باشد. البته اگر در این موضوع مقرراتی وضع شده، باید بر اساس آن عمل شود.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
❓اگر فردی به صورت مهمان و خارج از مقررات مربوطه، وارد خوابگاه دانشجویی شده و از امکانات آنجا استفاده کند، چه حکمی دارد؟
🔴تخلف از قوانین و مقررات مذکور جایز نیست و در فرض سؤال که ورود مهمان به خوابگاه، خارج از مقررات مربوطه صورت گرفته، نماز خواندن و استفاده از آب و امکانات دیگر آنجا اشکال دارد و فرقی نمیکند که مهمان دانشجو باشد یا از سایر افراد.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
❓در بازیهای کامپیوتری در صورت بُرد، مقدار معینی پول برنده شده و در صورت باخت، پول واریزی از دست میرود. آیا این نوع بازی قمار است؟
🍁اگر از بازندگان چیزی بگیرند و از همان پول به برندگان بدهند، این شرط بندی حرام است ولی اگر از شرکت کنندگان، پولی بابت مخارج سایت بگیرند و از منبعی دیگر به برندگان جایزه بدهند، اشکال ندارد.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
🏡تصرف در خانه ها و لوازم خانه هایی که خداوند اجازه تصرف داده است
❣و آنها عبارتند از خانه فرزندان، پدران، مادران، برادران، خواهران، عموها، عمه ها، دایی ها، خاله ها، خانه هایی که کلیدش در دست اشخاص است و خانه های دوستان
❓زیرا برطبق دستور شرع انسان میتواند در این خانه ها بدون احراز رضایت، تصرفات متعارف انجام دهد، نظیر شستن، خوابیدن، نماز خواندن، خوردن و آشامیدن از اغذیه موجود در آنها
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
🌴مسح پا
🔹_جای مسح: روی پا است
🔹_مقدار واجب مسح: طول؛ از سر انگشت تا بر آمدگی روی پا
عرض؛ هر اندازه باشد کافی است هر چند به قدر یک انگشت باشد
🔹_احتیاط مستحب آن: همه روی پا
🔹_پای راست را باید قبل از پای چپ مسح کند، ولی لازم نیست پای راست را با دست راست و پای چپ را با دست چپ مسح کند.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
ازدواج حرام
🍀🍁🍀🍁🍀🍁🍀
🍁🍀🍁🍀🍁
🍀🍁🍀
🍁
اگر زن و مردی بعد از ازدواج و فرزنددار شدن متوجه شوند از نظر شرعی با هم حرام ابدی هستند، تکلیف مهریه زن چه میشود؟ آیا از نظر شرعی چیزی به زن تعلق میگیرد، مهریه هم عندالاستطاع است.
در فرض سؤال، عقد آنها باطل بوده و باید از هم جدا شوند و مهریهای که در آن عقد باطل وجود دارد نیز دارای اعتبار نیست، اما اگر زن نیز از چنین حرمتی آگاه نبوده، مرد باید فوراً «مهرالمثل» - و به عبارت دیگر، مهریهای که در عرف منطقه زندگی آنان برای فردی مانند این زن در نظر گرفته میشود - را به آن زنی که قهراً از هم جدا شدهاند بپردازد.
🍁
🍀🍁🍀
🍁🍀🍁🍀🍁
🍀🍁🍀🍁🍀🍁🍀
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
گفتن ذکر در حال حرکت
💐🍃🌿🌸🍃🌾🌼
🍃🌺🍂
🌿🍂
🌷
❓با توجه به اینکه در نماز، فقط ذکر «بحول لله» را میتوان در حال حرکت گفت، و همچنین ذکر «الله اکبر» را به نیت مطلق ذکر، آیا میتوان ذکر «سمع الله لمن حمده» را نیز مثل الله اکبر به نیت مطلق ذکر، در حرکت بگوییم؟
🌺در نماز، ذکرهاى واجب و مستحب را باید در حالی گفت که بدن بىحرکت باشد، ولی اگر نمازگزار ذکری مانند «سمع الله لمن حمده» را به نیت مطلق ذکر، در حال حرکت بگوید، اشکال ندارد.
🌹
🌿
🌾🍂
🍃🌺🍂
💐🌾🍀🌼🌷🍃🌹
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
دروغ گویی برای فرار از قرض دادن
🌺🌹💞🍃🌺🌹💞
💞🌹🌺🍃💞
🌹🌺🍃
💞
❓آیا میتوانیم در بعضی مواقع مثل اینکه کسی از ما پول یا چیزهای دیگری #قرض بخواهد، به #دروغ بگوییم نداریم یا #توریه کنیم؛ چرا که مطمئنیم یا احتمال قوی میدهیم اگر قرض بدهیم برنمیگرداند. اگر قرض گرفتنش برای کار ضروری نباشد چطور؟ آیا میتوانیم به او قرض ندهیم؟
🍀دروغ جایز نیست، و در چنین مواردی میتوان توریه کرد؛ یعنی بهگونهای صحبت کند که شنونده معنای ظاهری را بفهمد ولی گوینده معنای خلاف ظاهر را اراده کند.
🍀در هر حال قرض دادن واجب نیست و فرد میتواند امتناع کند، ولی باید توجه داشت که قرض دادن ثواب بسیار دارد و سزاوار نیست فرد نیازمندی را که درخواست قرض میکند رد کرد.
🍃
💞🌹🌺
🍃🌹🌺💞🌹
💞🌺🌹🍃💞🌺🌹
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
❓آیا اگر مالک با استفاده از برق برای جلوگیری از سرقت، موجب برق گرفتگی سارق و احیاناً فوت او شود، ضامن است؟
🍃🌺هر کسی حق دارد در ملک خود هر تصرف مشروعی از جمله اتصال آن به برق، انجام دهد. بنابراین دربارۀ دزدی که بدون رضایت صاحبخانه به خانه او وارد شده است، صاحبخانه ضامن خسارتهای وارد بر وی نیست.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
❓آیا منتشر کردن خبر و فیلم گناهان و کارهای زشت، با گناه انجام دهندگان آنها برابر است؟
🍃🌺این موضوع از دو زاویه قابل دقت و توجه است.
🔹۱. از باب انتشار فحشا و منکر؛ یعنی هدف منتشر کنندگان ترویج فحشا و منکر است و یا حتی امرار معاش از این راه میباشد که در این صورت؛ آنچه از برخی آیات و روایات به دست میآید؛ این است که انتشاردهندگان گناه مانند مرتکبان آن هستند: «إِنَّ الَّذینَ یُحِبُّونَ أَنْ تَشیعَ الْفاحِشَةُ فِی الَّذینَ آمَنُوا لَهُمْ عَذابٌ أَلیمٌ فِی الدُّنْیا وَ الْآخِرَة»؛کسانى که دوست دارند زشتیها در میان مردم با ایمان شیوع یابد، عذاب دردناکى براى آنان در دنیا و آخرت است.
«وَ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ (ع) قَالَ قَالَ النَّبِیُّ (ص) مَنْ أَذَاعَ فَاحِشَةً کَانَ کَمُبْتَدِئِهَا»؛ امام صادق(ع) از قول پیامبر خدا(ص) نقل میکند: هر کس خبر گناه زشتی را به گوش همگان برساند، مانند آغازگر آن کار زشت است.
🔹۲. گاهی برای هشدار و عبرتآموزی است؛ مانند آنچه که بعضاً در جراید و رسانهها منتشر میشود که البته در این موارد ممنوعیت نشر اخبار گناهان گاه جهت مصالحی بالاتر - مانند عبرتآموزی و هشدار به افراد در معرض خطر- برداشته میشود، مانند آنچه پروردگار در قرآن کریم از گناهان اقوام مختلف یاد کرده است: «آیا شما به سراغ مردان مىروید و راه (تداوم نسل انسان) را قطع مىکنید و در مجلستان اعمال ناپسند انجام مىدهید؟! «اما پاسخ قومش جز این نبود که گفتند:» اگر راست مىگویى عذاب الهى را براى ما بیاور»!
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
❓1. بنده ناجی استخر هستم. در ماه رمضان افرادی در روز برای آب درمانی و....مراجعه میکنند آیا با فرض اینکه ممکن است فردی نیاز به کمک داشته و برای نجات او مجبور باشم سر را به زیر آب ببرم، اشتغال به این کار در حال روزه جایز است؟ 2. اگر برای نجات فردی سر را به زیر آب بردم، تکلیف روزهام چیست؟
🔹1. اشتغال به این کار جایز و چه بسا لازم است.
🔹2. در هر حال نجات جان مسلمان واجب است، و اگر این امر در ماه رمضان موجب شود که روزهدار تمام سر را به زیر آب فرو برد، باید روزه را تا پایان روز نگه داشته و بعدا قضای آن را بجا آورد، ولی این کار کفاره ندارد، هر چند عمدی باشد.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
❓من در مؤسسهای کار میکنم و شغلم نوشتن پایاننامه برای دانشجویان است. با توجه به اینکه خود دانشجویان در این زمینه کمکهای کوچکی دارند، مثل جمعآوری برخی منابع و انجام اصلاحات، مایلم حکم شرعی درآمدم را از این شغل بدانم. ضمناً دانشجویانی که برایشان پایاننامه مینویسم عموماً از نظر سطح علمی توانایی نگارش پایاننامه را دارند و به دلیل پر بودن اوقات کاریشان این کار را به مؤسسه واگذار میکنند.
🍀طبق مقررات دانشگاهها و مؤسسات علمی، هر دانشجو باید پایاننامهاش را خود تهیه کند، اینکه برخی افراد به نیابت از آنها - چه با دریافت دستمزد و چه بدون آن - پایاننامه را تهیه کنند، هم خلاف مقررات بوده و هم موجب افت سطح علمی فارغ التحصیلان خواهد شد که ضرر آن به کشور خواهد رسید. بر این اساس، چنین کاری جایز نیست.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
❓از نظر شرعی، خرید و فروش و معامله با کودکان چه حکمی دارد؟
🍃🌺مراجع تقلید در اینباره میفرمایند:
"معامله با بچۀ نابالغ باطل است، اگر چه پدر یا جدّ آن بچه به او اجازه داده باشند که معامله کند، ولى اگر بچه ممیز باشد و چیز کم قیمتى را که معاملۀ آن براى بچهها متعارف است معامله کند اشکال ندارد. و نیز اگر طفل وسیله باشد که پول را به فروشنده بدهد و جنس را به خریدار برساند یا جنس را به خریدار بدهد و پول را به فروشنده برساند، چون واقعاً دو نفر بالغ با یکدیگر معامله کردهاند معامله صحیح است ولى باید فروشنده و خریدار یقین داشته باشند که طفل جنس و پول را به صاحب آن مىرساند.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
❓در مؤسسهای با هزینه اعضا برنامههای اردویی برگزار میشود، اگر در این برنامهها مبلغی اضافه بماند میتوانیم آن را خرج مؤسسه کنیم؟ آیا میتوانیم از افراد خارج از مؤسسه که در این برنامهها شرکت میکنند مبلغ بیشتری بگیریم؟ آیا هزینه مسئول اردو را میتوان از باقیمانده پول پرداخت؟
🍃☘چنانچه افرادی که پول را پرداخت کردهاند رضایت صریح و یا ضمنی داشته باشند، تمام موارد مذکور، اشکالی ندارد و مناسب است هنگام ثبتنام افراد، این موارد را به اطلاع آنان رساند.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
درباره نماز
✨🌸🍃🌼🌸🍃🌼🌸🍃🌼
🌸🍃🌼🌸🍃🌼
🍃🌼
🌸
❓1. آیا قبل از خواندن سوره در نماز، باید نیت کنیم که چه سورهای میخواهیم بخوانیم؟
❓2. آیا اگر در سجده، چیزی مانند چادر بین دست و زمین فاصله ایجاد کند، اشکال دارد؟
🍃🌸1. در اینباره، بین مراجع تقلید اختلاف نظر است، برخی تعیین سوره را در نیت، قبل از قرائت آن، لازم نمیدانند و برخی میگویند، ابتدا باید معین شود چه سورهای خوانده میشود و بعد شروع به بسم الله شود.
🍃🌸2. در سجده نماز، همین که تمام کف دست، عرفاً بر روی زمین قرار گیرد، کافی و صحیح است، هر چند سجاده یا چادر و مانند آن، بین دست و زمین حائل شود.
🌸🍃🌼🌸🍃🌼
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
چت کردن با نامحرم
✨🌸🍃🌼🌸🍃🌼🌸🍃🌼
🌸🍃🌼🌸🍃🌼
🍃🌼
🌸
❓آیا اگر به خاطر فکر نادرست یا چت کردن با نا محرم، آبی از انسان خارج شود، غسل بر او واجب می شود؟
در جواب باید گفت:مراجع معظم تقلید در رساله های عملیهی خود که برگرفته از روایات ائمه ی معصومین(ع) است چند نشانه برای منی بیان کرده اند، می فرمایند: اگر رطوبتی از انسان خارج شود و نداند منی است یا بول یا غیر اینها، اگر: 1 ـ با شهوت بیرون آید،2 ـ با جستن بیرون آید و 3 ـ بعد از بیرون آمدن بدن سست شود، آن رطوبت حکم منی را دارد. اگر هیچ یک از این سه نشانه یا بعضی از اینها را نداشته باشد حکم منی را ندارد ولی در مریض و زن لازم نیست آن آب، با جستن بیرون آید، بلکه اگر با شهوت بیرون آمده باشد در حکم منی است و لازم نیست بدن او سست شود.
بنابراین اگر این شرائط را نداشته باشد منی نمی باشد و غسل جنابت لازم نیست، امّا آیا این رطوبت پاک است یا نه باید به مسئله ی 73 از رساله ی امام خمینی(ره) و دیگر مراجع در باب استبراء رجوع کرد که به طور کلی می فرمایند آبی که بعد از ملاعبه و بازی کردن (که مورد سؤال شما نیز از این گونه است) از انسان خارج می شود پاک است و نیز آبی که گاهی بعد از منی و یا گاهی بعد از بول از انسان خارج می شود، اگر بول به آن نرسیده باشد پاک است.
🌸🍃🌼🌸🍃🌼
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
❓اگر خانمی در بین نماز قسمتی از بدنش پیدا شود، آیا نمازش باطل است؟
🍃🌺اگر شخصى در بین نماز بفهمد که پوشش لازم را دارا نیست، باید خود را بپوشاند و نمازش صحیح است، ولى نباید پس از فهمیدن، بدون پوشاندن خود کارهاى نماز را انجام دهد، همچنین اگر بعد از نماز بفهمد که در نماز، پوشش لازم را نداشته نمازش صحیح است.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
❓مهریه زنی عبارت است از یک باب منزل مسکونی که در آینده خریداری شود. حال زوجه قبل از خرید خانه مهریه خود را به اجرا گذاشته است. آیا قرار دادن این مهریه صحیح است؟ در هر حال این مهریه چگونه باید به زوجه پرداخت شود؟
🍃🌼عقد ازدواج با قرار دادن چنین مهریهای صحیح است، نهایتاً اگر برای منزل مذکور مشخصهای تعیین نشده و مبهم باشد، تبدیل به مهرالمثل میشود. و در صورت تعیین زمان برای تحویل آن در آینده، برخی از مراجع میگویند زن الآن نمیتواند آن را مطالبه کند.
https://www.islamquest.net/fa/archive/question/fa28946
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
❓در عقد جعالهای که با بانک بسته میشود، آیا اگر بانک که عامل میگردد در جعالهی دوم خودِ شخص را تماما عامل قرار دهد، این جعاله صحیح است؟
🍃🌸در فرض سؤال، برخی از مراجع تقلید جعاله دوم را صحیح شمرده و برخی دیگر آن را صحیح نمیدانند.
https://www.islamquest.net/fa/archive/question/fa25261
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
❓آیا گفتن «السلام علی عباد الله الصالحین الطیبین الطاهرین» در سلام آخر نماز جایز است؟ و حکم نمازهایی که این گونه خواندهام چیست؟
🍃🌺سلام نماز را همانطور که در رسالههاى عملیّه بیان شده است بخوانید و چیزى بر آن اضافه نکنید هر چند که کلام حق و صحیحى باشد، در هر حال نمازهایی را که تاکنون به این شکل خواندهاید لازم نیست قضا نمایید.
https://www.islamquest.net/fa/archive/question/fa28269
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din