⁉️سوال:
❇️آیا خندیدن عمدی بدون صدا، مبطل نماز است؟
✍️پاسخ:
✅مقام معظم رهبری: اگر خنده با صدا (يعنى قهقهه) و عمدى باشد، نماز باطل است. [1]
✅آیت الله مکارم: خنده عمدي و با صدا نماز را باطل ميکند و همچنين خندهاي که در آن بياختيار باشد، اما تبسم و لبخند نماز را باطل نميکند، هرچند عمدي باشد و نيز خنده سهوي به گمان اينکه در حال نماز نيست موجب باطل شدن نماز نميشود.[2]
✅آیت الله سیستانی: مبطل نيست. [3]
✅آیت الله وحید: اگر عمداً بیصدا بخندد، مبطل نیست. [4]
📚پی نوشت:
[1]. پايگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری، مبطلات نماز، س 505.
[2]. استفتاء اينترنتی پايگاه اطلاع رسانی حضرت آيت الله مکارم، کد رهگیری: 9712220040.
[3]. استفتاء اينترنتی پايگاه اطلاع رسانی حضرت آيت الله سیستانی؛ شماره سوال: 800912.
[4]. استفتاء اينترنتی پايگاه اطلاع رسانی حضرت آيت الله وحید.
#احکام
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
#گذاشتن_عکس_با_حجاب_پروفایل
🔵سوال: من یک دخترخانم هستم و عکس معمولی صورتم را به عنوان تصویر پروفایل کاربری در فضایمجازی گذاشتم، چند نفر به من تذکر دادند، لطفا بفرمایید حکم کار من چیست؟
🔻پاسخ: در صورتی که تصویر شما با حجاب کامل باشد و آرایش و زینتی هم نکرده باشید، از لحاظ شرعی اشکالی ندارد اما فضایمجازی مانند فضای حقیقی است و همانطور که دوست ندارید در محیط جامعه چهره شما در معرض توجه و نگاه نامحرم قرار بگیرد خوب است در فضای مجازی نیز همین را سرلوحه کار خودتان قرار دهید.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 سوال: برخى سايت هاى تبليغاتى براى اينکه تعداد بازديد کنندگانشان بالا برود، بابت بازديد ما از تبليغاتشان، مقدارى پول پرداخت مىکنند، و از اين راه با بالا رفتن تعداد بازديد کنندگان، از شرکتهاى توليدى سفارش تبليغات مىگيرند. با توجه به اينکه بازديد از تبليغات اين سايتها براى ما هم زمان مىبرد و هم هزينه، آيا گرفتن اين وجوه از اين سايتها مصداق اکل مال به باطل مىباشد؟ و آيا اصولاً اشکال ديگرى دارد؟
✅ پاسخ: اگر بازديد از سايتهاى تبليغاتى، ترويج فساد از قبيل نشر اكاذيب و ارائه مطالب باطله يا خوف وقوع در حرام نباشد، بازديد از سايتها و دريافت مبلغ مذكور اشكال ندارد.
🔶 حدیث: پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله): کسی که دربارۀ درآمدهایش بیمبالات و بیخیال است، خداوند هم بی خیال خواهد بود که او را از هر دری که بخواهد وارد دوزخ کند.
🔹نکته: درآمد حرام از شومترین مسائلی است که گریبان یک جامعه را میگیرد. جامعهای که کسب درآمد از هر راه شبهه و حرام فرهنگ آن شود، آن جامعه محکوم به تباهی و فساد خواهد بود تا حدی که میتوان اذعان کرد ریشه تمام فسادهای اخلاقی و فرهنگی در اقتصاد مبتنی بر حرام است.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💢 حکم سپرده گذاری در بانک و گرفتن سود به فتوای آیت الله مکارم.
⁉️ سوال:
دریافت سود در برابر سپرده گذاری در بانک ها چه حکمی دارد؟
✍ پاسخ :
سپرده هاى كوتاه مدّت و درازمدّت مردم، نزد بانكها و سودى كه بانك به آن مى دهد، در صورتى #حلال است كه طبق موازين شرعى و از طريق قراردادها و عقود اسلامى (از قبيل مضاربه و شركت و امثال آن) باشد و دهنده پول يقين داشته باشد يا احتمال قابل ملاحظه دهد كه بانك بعنوان وكالت از طرف مشترى اين قراردادها را به صورت شرعى انجام میدهد،
🔻امّا اگر يقين دارد كه اين امور جنبه ظاهرى و صورى دارد و فقط روى كاغذ است، آن سود #حرام است.
📚منبع :https://b2n.ir/654617
#احکام
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 سوال:
🔰اگر تختی که روی آن میخوابیم، نجس شود و نجاست(مثلا بول) به تشک تخت برسد، چگونه میتوان آن را آب کشید و پاک کرد؟
( توضیح این که، همانطور که میدانید، ضخامت تشک تخت بیشتر از فرش است و به دلیل داشتن فنر، آبکشی آن سخت است)
📚آیت الله خامنه ای
✍ در صورت نجس شدن وسایل خانه لازم نیست که حتما آن ها را آب کشید، زیرا فقط شستن چیزهایی که مربوط به خوردن و آشامیدن و نماز می شود ،لازم است.
اما تخت هم قابل پاک شدن می باشد بعد از برطرف کردن عین نجاست ، شستن یک مرتبه با آب کر مانند آب لوله کشی خانگی ، موجب پاک شده اشیا نجس ، می شود
بنابراحتیاط واجب کمی تشک را فشار دهید تا غساله آن از جای خود حرکت کند (کمی تکان دادن کافی است).
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 سوال: اگر در عقد موقت مدت نامعلوم ولی مهریه مشخص شود آیا عقد تبدیل به دائم می شود؟ آیا مهریه همان مقدار که در عقد موقت تعیین شده می باشد یا باید مهر المثل داده شود؟
ممنون
✅ پاسخ:
🔹 مقام معظم رهبری: اگر عمدا مدت ذکر نشده یا فراموش شده است، تبدیل به عقد دائم می شود و اگر زمان را به طور مبهم ذکر کرده اند، بنابر احتیاط واجب تبدیل به عقد دائم می شود. مهریه همان مهریۀ ذکر شده است. 1
🔹🔹حدیث: امام صادق(علیه السلام): پیغمبر اکرم (صلی الله علیه و اله) فرموده: خداوند هر گناهی را در روز قیامت می بخشد مگر مهریه زن را اگر نداده باشند و کسی را که مزد کارگر را خورده باشد و کسی را که انسان آزادی را فروخته باشد. [2]
🔶 نکته: درست است که مهر از نظر قوانین اسلام با بر قرار شدن پیوند ازدواج به ذمه مرد تعلق میگیرد و زن فورا حق مطالبه آن را دارد . ولی چون معمولا به صورت بدهی بر ذمه مرد می ماند، هم اندوخته ای برای آینده زن محسوب می شود، و هم پشتوانه ای برای حفظ حقوق او و از هم پاشیدن پیمان زنا شوئی و اگر بعضی برای مهر تفسیر غلطی کرده و آن را یک نوع «بهای زن » پنداشته اند ارتباط به قوانین اسلام ندارد.
-------------------
پی نوشت:
[1]. استفتاء از پایگاه اینترنتی مقام معظم رهبری، کد استفتاء: nr9y5yg.
[2]. وسائل، ج 14، ص 26 .
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
⁉️آیا می توان بعد از بخشیدن #هدیه 🎁 آن را پس گرفت؟
✅👈 بله می توان پس گرفت. عقد هبه دارای یک خصوصیت منحصر به فرد است و آن هم قابلیت پس گرفتن مال #هدیه داده شده است. یعنی اگر فردی #هدیه ای یا مالی را #رایگان به شما بخشیده باشد هر زمان که بخواهد می تواند آن را پس بگیرد.
👈البته برای پس گرفتن باید دو✌️ شرط فراهم باشد:
✅مال هدیه داده شده #موجود باشد.
✅ #حق_رجوع واهب(بخشنده) از بین نرفته باشد.
⛔️ #واهب(بخشنده) در چهار صورت حق رجوع ندارد:
1⃣👈در صورتی که هدیهگیرنده پدر، مادر یا فرزند واهب باشد.
2⃣👈 در صورتی که گیرنده در برابر هدیهای که دریافت کرده به واهب مالی داده یا برای او کاری انجام داده باشد.
3⃣👈 در صورتی که گیرنده مال هدیه شده را به شخص دیگری منتقل کرده باشد مانند اینکه مال را به او فروخته باشد.
4⃣👈در صورتی که در مال موهوبه تغییری به وجود آمده باشد.
📗 #منبع: سایت تبیان
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 سوال: آیا دادن صدقات به گدایانی که درب منازل را می زنند یا در خیابانها می نشینند جایز است یا اینکه بهتر است به یتیمان و مساکین داده شود و یا با ریختن آنها در صندوق صدقات در اختیار کمیته امداد قرار گیرد؟
✅ پاسخ: صدقات مستحبی بهتر است به فقير عفيف و متديّن داده شود و همچنين گذاشتن آن در اختيار کميته امداد هرچند با ريختن در صندوق صدقات هم باشد اشکال ندارد، ولی صدقات واجب بايد توسط خود شخص و يا به وسيله وکيل او به فقرايی که مستحق هستند داده شود و در صورتی که انسان بداند که مسئولين کميته امداد پولهای صندوقها را جمع آوری کرده و به فقرای مستحق می دهند، ريختن آن در صندوق های صدقات اشکال ندارد. [1]
🔹 حدیث: پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله): صدقه، بلا را دفع مى كند و مؤثرترين داروست؛ صدقه، قضاى حتمى را دفع مى كند و چيزى جز دعا و صدقه درد و بيماريها را از بين نبرد. [2]
🔶 نکته: از آثار صدقات میتوان به سعادت دنیا و آخرت افراد اشاره کرد. کسی که صدقه میدهد با دادن صدقه بهشت را برای خویش در آخرت میخرد و دنیای خویش را نیز بگونهای میسازد که کریمانه است. کریم کسی است که از خود ایثار میکند و چشمداشتی ندارد.
-----------------
پی نوشت:
[1]. پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری، احکام صدقه.
[2]. بحار الأنوار : ۹۶/۱۳۷/۷۱.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 سوال: آيا تمساح و کرکديل حرام هستند؟ آيا استفاده از پوست آنها براى ساخت کيف و کفش و مثل اينها که در نماز از آنها استفاده نمىشود حرام است؟ آيا پرورش اين حيوان که گوشت و پوست آن در خارج از کشور استفاده مىشود براى صادر کردن و ورود ارز به داخل کشور اشکال دارد؟
✅ پاسخ: تمساح و کرکديل حرام گوشتاند ولى اگر ذبح شرعى شوند، استفاده از پوست آنها اشکال ندارد ولى فروش گوشت آنها حتى به افرادى که خوردن آن را حرام نمىدانند، جايز نيست. و لکن تکثير و پرورش و فروش حيوانات حرام گوشت (مثل تمساح و کرکديل) اگر براى منفعت محلله مقصودهاى همچون استفاده از پوست آنها براى موارد مذکور در سؤال باشد و يا استفاده از گوشت اين حيوانات براى تعليف (خوراک) حيوانات ديگر باشد، اشکال شرعى ندارد. [1]
🔶 حدیث: پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله): حيوان شش حقّ به گردن صاحب خود دارد : هر گاه از آن پياده شد علفش دهد ، هرگاه از آبى گذشت آبش دهد ، به ناحقّ آن را نزند ، بيشتر از قدرتش آن را بار نكند ، بيشتر از توانش آن را راه نبرد و مدت زيادى روى آن درنگ نكند. [2]
🔰 نکته: هر چند پرورش حیوانات برای استفاده های مشروع می تواند زمینه اشتغال زیادی را در جامعه امروز ایجاد نماید ولی باید به ویژگی های دینی و فرهنگی جامعه نیز دقت نمود تا از نقض احکام شرع و هنجارهای اجتماعی پرهیز شود. لذا فراگیری مسائل دینی و قوانین رسمی کشور در این زمینه ضروری می باشد.
-----------------
پی نوشت:
[1]. پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری، احکام مشاغل.
[2]. مستدرك الوسائل: ۸/۲۵۸/۹۳۹۳.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
سوال:
مستحبات عقد، چیست؟
پاسخ:
1. انجام عقد در شب.
2. شاهد گرفتن در عقد ازدواج
3. خواندن خطبه پیش از عقد.
4. ولیمه دادن: سزاوار است برای ولیمه عروسی، از مستمند و توانگر دعوت کنند، نه تنها از توانگران، چون بدترین ولیمه ها، ولیمه ای است که توانگران بر آن دعوت شده و نیازمندان فراموش شوند.
-------
تحریر الوسیله، ج 2، کتاب النکاح، م 6.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 سوال:
🔰 آیا زن می تواند زمانی که شوهرش نیست روزه استیجاری بگیرد، یا اجازه همسرش لازم است؟
✅ پاسخ:
🔹 مقام معظم رهبری: اگر با حق شوهر منافات نداشته باشد، اشکال ندارد.
🔹 آیت الله مکارم: آنچه مزاحم شوهر است باید با اجازه او باشد بجز روزه های واجب.
🔹 آیت الله سیستانی: اشکال ندارد.
🔹 آیت الله شبیری زنجانی: بنابراحتیاط بدون اجازه وی نمی تواند.
🔹 آیت الله فاضل: اگرشوهر از روزه گرفتن استیجاری زن را منع نکرده است و حق شوهر هم از بین نمی رود گرفتن رفتن روزه استیجاری در زمانی که شوهر نباشد، اشکال ندارد.
منبع:https://b2n.ir/68591
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
🔰 جزئیات وضو
💬 آیا این جزئیات را در باب وضو میدانستید؟!
🔹 مثلا:
1⃣ کسی که نمیداند وضو گرفته یا نه باید وضو بگیرد.
2⃣ کسی که نمیداند وضویش باطل شده یا نه، لازم نیست دوباره وضو بگیرد.
3⃣ اگر انسان در بین نماز شک کند وضو گرفته یا نه، نمازش باطل است.
4⃣ اگر پس از خواندن نماز شک کند با وضو بوده یا نه، نماز خوانده شده صحیح است ولی برای نمازهای بعدی باید وضو بگیرد.
--------
توضیح المسائل امام خمینی م 301 تا 304
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
🔰 مراجعه به پزشک بدون اجازه شوهر
💬 سوال:
اگر شوهر اجازه مراجعه همسر مریضش به پزشک را ندهد زن می تواند بدون اجازه یا در صورت اجازه خروج از منزل برای خرید، در بین خرید به پزشک مراجعه نماید؟
✅ پاسخ:
اگر مراجعه به دکتر ضرورى و نرفتن موجب ضرر قابل توجه و تشديد مريضي شود، در فرض سؤال (بدون اجازه) اشکال ندارد. در صورتی که شوهر اجازه کلی داده و يا مراجعه به دکتر ضرورى باشد، (در بین خرید) اشکال ندارد.
--------------------
استفتاء اینترنتی پایگاه اطلاع رسانی آیت الله خامنه ای، شماره استفتاء: 570515.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
🔰 نگاه اتفاقی به نامحرم
💬 سوال:
در اماکن عمومی یا در منزل، انسان چشمش بطور اتفاقی به نامحرم می افتد که حجاب خود را کاملاً رعایت نکرده، حکم اینگونه نگاه ها چیست ؟
✅ پاسخ:
آن چیزی که حرام است نگاه کردن است نه نگاه افتادن - لذا انسان آنچه را که به طور اتفاقی می بیند اشکال ندارد ولی باید بلافاصله نظر را برگرداند تا حکم نگاه کردن پیدا نکند.
----------
کتاب احکام روابط زن و مرد ( سید مسعود معصومی )
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 سوال: در فروش اینترنتی کالاهای دست ساز، خریدار فقط عکس را دیده و سفارش می دهد؛ آیا در صورت وجود اشکالات جزئی در کالا درآمد حاصل از این کار حلال است؟
✅ پاسخ:
🔹 مقام معظم رهبری: اگر مصداق غش* در معامله نباشد اشکال ندارد.
🔹🔹*غش یعنی فريب دادن ديگران، از راه بهتر يا بيشتر وانمود كردن كالا.
🔹 آیت الله مکارم: چنانچه عرفا جزء عیوب محسوب نشود و جنس معلوم باشد نه مبهم و نامعلوم، معامله آن اشکالی ندارد، ولی توصیه می شود که برخی از موارد مانند آنچه بیان نموده اید را نیز در همان سایت فروش قرار دهید تا مشتری با اطلاع از وضعیت کالا، جنس مورد نظرش را انتخاب نماید.
🔹 آیت الله سیستانی: اگر غش نباشد درامد حلال است ولى اگر معيوب باشد خريدار حق فسخ دارد.
💥 حدیث: امام علی (علیه السلام): آنچه برایت مقدّر شده به تو خواهد رسید، در کار و کسبت حریص و افراطی مباش.
🔶 نکته: عدهای با استفاده از ابزارهای فریبنده، کالای نامرغوب و یا معمولی خود را مرغوب و برتر نشان میدهند و موجبات فریب خریدار را فراهم میآوردند. استفاده از لامپهای رنگارنگ و نورپردازی به ویژه درباره پارچه و لباس برای فروش کالای معمولی، یکی از مرسومترین تبلیغات فروش کالا است که به نظر میرسد نوعی غش در معامله باشد.
منبع:https://b2n.ir/731864
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 سوال: حکم لمس و نوازش پسر 25 ساله عقب مانده ذهنی توسط نامحرم و پوشش در مقابل او چیست؟
✅ پاسخ:
مقام معظم رهبری: لمس او توسط نامحرم جایز نیست، اگر مسائل مربوط به پوشش را درک می کند، حکم سایر مکلفین را دارد و باید پوشش شرعی را رعایت کند و اگر درک نمی کند، وظیفه ای ندارد، ولی نامحرم در مورد نگاه به او باید به وظیفه شرعی خودش عمل کند.
🔹 آیت الله مکارم: چنانچه بالغ بوده و تمییز می دهد، باید حجاب را در برابرش رعایت کنید ولی اگر تمییز نمی دهد، حجاب واجب نیست ولی روبوسی و لمس بدنی جایز نیست.
🔹 آیت الله سیستانی: دست زدن جایز نیست و باید از او حجاب پوشید.
🔶 حدیث: امام رضا(علیه السلام): بر مومنان حرام است که به موی زنان شوهر دار و غیر شوهر دار نگاه کنند چراکه موجب تحریک شهوت و کشیده شدن به فساد می شود.
🔰 نکته: اگر انسان به تقويت ايمان خود مبادرت كند تا جايي كه عالم را محضر خدا ببيند به هر تصويری اجازة ورود به خانه دل نمي دهد و در نبرد بين جبهه ايمان وجبهه نگاه حرام، برد با جبهه ايمان است. وقتي كه انسان به خدا توجه دارد و خانه دلش و چشم جانش را به محبوبش پركرد اصلاً جايي برای غير پيدا نمي شود؛ پس به محض اينكه تصوير نامحرم وارد خانه چشم شد متوجه مي شود كه جايي براي او نيست بنابراين از همان جا عقب گرد مي كند.
https://w57.ir/Zdr :منبع
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
🔴 #ورود_حائض_به_حرم امامان (علیهم السلام)
🔻پرسش : حكم رفتن زن حائض به حرم امامان (علیهم السلام) چيست؟
🔻همه مراجع (به جز بهجت، صافى و وحيد): عبور از حرم مطهر امام معصوم براى زن حائض اشكال ندارد؛ ولى بنابر احتياط واجب نبايد در آنجا توقف كند.
🔻آيه اللّه بهجت: جايز نيست زن حائض به حرم امام معصوم وارد شود (هر چند از يك در وارد و از در ديگر خارج شود).آيه اللّه صافى: احتياط واجب آن است كه زن حائض به حرم امام معصوم وارد نشود (هر چند از يك در وارد و از در ديگر خارج شود)
🔻آيه اللّه وحيد: توقف در حرم امام معصوم براى زن حائض جايز نيست و احتياط واجب آن است كه از يك در وارد و از در ديگر خارج شود.
🔻تبصره . مقصود از حرم امام(ع) كه توقف زن حائض در آنجا ممنوع است، همان محدوده اى است كه ضريح امام(ع) در آنجا قرار دارد. بنابراين حياط، صحن و خانه هاى اطراف حرم را شامل نمى شود.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 سوال: اگر سکه دویست تومانی که روی آن کلمه ی امام رضا (علیه السلام) حک شده است در دستشویی بیفتد، حکم استفاده از آن دستشویی چیست؟
✅ پاسخ:
🔹 مقام معظم رهبری: اگر فاضلاب منزل به فاضلاب شهری وصل است، و اطمینان داشته باشید که سکه از توالت منزل وارد شبکه فاضلاب شهری شده است، استفاده از توالت اشکالی ندارد.
🔹 آیت الله مکارم: تا زمانی که مطمئن شوید سکه زنگ خورده و نقش آن خوانده نمی شود باید از آن دستشویی در صورت امکان و نبودن مشقت استفاده نکنید مگر آن که متصل به فاضلاب باشد.
🔹 حدیث: پیامبر اکرم (صلی الله علیه و اله): خداوند پاك است و پاكي را دوست دارد؛ پاكيزه است و پاكيزگي را دوست دارد.
🔶 نکته: نام پیامبر و پیامبران و به طور مطلق معصومین(علیه السلام)، اعم از ائمه(علیه السلام) و حضرت فاطمۀ زهرا(سلام الله علیها) و همچنین نام خداوند و آیات قرآن، تقدس خاصی دارد. هرگونه بی احترامی به این اسامی و بی احترامی به قرآن و آیات قرآن و اسم خداوند، حرام هست.
منبع:https://w57.ir/ZPw
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 سوال: رقصیدن تنهایی بدون آهنگ حرام و بدون اینکه نامحرم ببیند برای دختر چه حکمی دارد؟
✅ پاسخ:
🔹 مقام معظم رهبری: اگر رقص به گونه ای باشد که باعث تحریک شهوت شده و یا مفسده ای بر آن مترتب شود و یا همراه با فعل حرام (مانند موسیقی و آواز حرام) باشد، و همچنین اگر مجلس رقص بر آن صدق کند، بنابر احتیاط واجب، اجتناب شود.
🔹 آیت الله مکارم: چنانچه موسیقی حرام پخش نشده و شخص دیگری (غیر همسر) حضور نداشته باشد، اشکال ندارد.
🔹 آیت الله سیستانی: بنا بر احتیاط واجب فقط رقصیدن زن برای همسرش وآن هم به دور از دید دیگران جایز است.
🔶 حدیث: امام علی (علیه السلام): عاقل نيست كسي كه در پي لعب باشد و دائم با لهو و طرب خو د را مشغول سازد.
🔰 نکته: اسلام روابط نامشروع بین زن و مرد را حرام نموده و هر عمل و سخنی را که منجر به امور حرامی شود حرام دانسته است، هر وظیفهیی را که موجب اشاعۀ فساد باشد مردود شمرده با آن مبارزه مینماید. بنابراین، رقص و کارهای خلاف عفت را مردود میشمارد و آن را به کلی رد مینماید.
منبع:https://w57.ir/ZPi
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 سوال: زنی که استحاضه متوسطه یا کثیره دارد، می تواند به مسجد برود؟ تکلیفش چیست؟
✅ پاسخ:
🔹 مقام معظم رهبری: دخول و توقف مستحاضه در مساجد، بدون غسل اشکال ندارد.
🔹 آیت الله مکارم: استحاضه فقط دو قسم است: «قليله» و «كثيره»: استحاضه قليله آن است كه هرگاه زن پنبه اى را داخل كند، خون، آن را آلوده نمايد ولى از طرف ديگر خارج نشود، خواه خون در پنبه فرو رود يا نه، و استحاضه كثيره آن است كه خون، در پنبه فرو رود و از آن بگذرد و جارى شود. رفتن به مسجد و توقف در آن و حرم ائمّه معصومین (علیهم السلام) براي زن مستحاضه قليله حرام نيست و زن مستحاضه کثيره در صورتي مجاز به اين کار است که غسل هاي روزانه را انجام داده باشد.
🔹 آیت الله سیستانی: مستحاضهای كه غسلهای واجب خود را به جا آورده، رفتن او در مسجد و توقّف در آن و خواندن آیهای كه سجده واجب دارد و نزدیكی شوهر با او، حلال است هرچند كارهای دیگری را كه برای نماز انجام میدهد مثل عوض كردن پنبه و دستمال، انجام نداده باشد بلكه انجام این كارها بدون غسل نیز جایز است؛ هرچند احتیاط مستحب است غسل کند.
🔶 حدیث: در روايت است زني كه از حيضش غسل كند تمام گناهانش آمرزيده مي شود و بر او گناهي نوشته نمي شود تا زمان حيض ديگر. [4]
🔰 نکته: اسلام راه میانه و اعتدال را در مورد برخورد با زن در ایام حیض برگزیده است، و آن این است که در ایام حیض تنها آمیزش جنسی (به خاطر ضررهای بهداشتی، تربیتی و اخلاقی) ممنوع است و هر گونه معاشرت و نشست و برخواست با زنان غیر از عمل جنسی هیچ گونه مانعی ندارد.
منبع:https://w57.ir/ZPc
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 سوال: آیا کفارات را از اصل مال میت کم می کنند؟
✅ پاسخ:
🔹 مقام معظم رهبری: از اصل مال کم می شود.
🔹 آیت الله مکارم: تنها در صورتی که میت درباره کفاره ها وصیت نموده از ثلث مال برداشته می شود.
🔹 آیت الله فاضل: کفاراتی که بر عهده میت است باید از اصل ماترک میت بدهند.
🔶 حدیث: امام زمان(علیه السلام): کسی که روزه ماه رمضان را عمداً با چیز یا کار حرامی افطار - و باطل - نماید، هر سه نوع کفّاره (60 روزه، اطعام 60 مسکین، آزادی یک بنده) بر او واجب می شود.
🔹🔹 نکته: مهمترین حکمت وضع عبادات و به دنبال آن، وضع کفارهها، تربیت معنوی و اخلاقی نفس انسانی است. نفس انسان، به خودی خود، میل به فرورفتن در شهوات و سرگرم شدن به لذتهای مادی و حیوانی دارد.
منبع:https://w57.ir/ZWw
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
🔻سوال شرعی
⚫️آیا خون شهدا و تمامی کسانی که در معرکه و کارزار الاهی شهید می شوند پاک است؟
👇پاسخ 👇
🔹چون خون شهید در راه خدا و برای خدا ریخته شده، بنابراین شهید پیش خدا احترام ویژه ای دارد - که با ریخته شدن اولین قطره آن تمام گناهانش جز دین (بدهکاری) محو می شود -[1] حتی گفته شده که خون او در بدن و لباسش حفظ شود تا در روز قیامت این را به عنوان شعار حمل کند.[2]
🔹اما با این حال دلیلی بر پاک بودن خون شهید در دست نیست، بلکه شیعه معتقد است، خون انسان و هر حیوانی که خون جهنده دارد، نجس است خواه شهید باشد یا غیر شهید.[3]
🔹البته، شهید مانند مرده غسل داده شده پاک است، بنابراین مسّ بدن او موجب غسل مس میت نمی شود.[4]
👇منابع👇
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
[1] الحرّ العاملی، محمد بن الحسن بن علی، وسائل الشیعة، ج 18، ص 326، مؤسسة آل البیت لإحیاء التراث، 1409 ه ق، الطبعة الأولى، قم المقدسة.
[2]السبزواری، السید عبد الأعلى، مهذب الأحکام (للسبزواری)، ج3 ، ص 444، 1413 ه ق، الطبعة الرابعة، قم المقدسة.
[3] مغنیة، محمد جواد، الفقه على المذاهب الخمسة، ج 1، ص 24، دار التیار الجدید- دار الجواد، 1421 ه ق، الطبعة العاشرة، بیروت- لبنان.
[4] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج1 ، ص 316 و 322.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din