♦️اخذ مبلغ جداگانه توسط انباردار اشکال دارد؟
❓من در یک شرکت خصوصی سرپرست انبارم و کالاها با هماهنگی من توسط شرکتهای باربری به مشتریها ارسال میشود. از گذشته مرسوم بوده که انباردار بابت این کار مبلغی را از پایانه (شرکت حمل کننده بار) دریافت میکرد. حال سؤال این است که این پول که انباردار دریافت میکند چه حکمی دارد؟
🍃🌺ملاک در اینگونه امور مقررات مربوطه است؛ لذا اگر این عمل برخلاف قراردادِ بین شما و شرکتتان نباشد، گرفتن مبلغ مذکور با رضایت شرکت حمل کننده بار مانعی ندارد.
https://www.islamquest.net/fa/archive/question/fa35770
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
♦️حکم نماز خواندن در صحن های مشاهد زیارتی که شبهه عدم رضایت مالکان آنان وجود دارد چیست؟
🌺می خواستم بدانم نماز خواندن در صحن های حرم مطهر امام رضا (ع) به جز صحن قدیمی چه حکمی دارد؟ این در حالیست که برای ساختن برخی صحن ها آستان قدس زمین ها مغازه ها و منازل اطراف حرم را خریداری کرده است. در حالی که برخی از مالکان راضی به فروش ملک خود نبوده اند اما مجبور شده اند.
🍃🌺سؤال شما به دفاتر مراجع عظام تقلید ارسال و تا کنون پاسخ های زیر دریافت گردیده است:
🌺دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مدظله العالی):
بشک خود اعتنا نکند.
🌺پاسخ دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله العالی):
اشکالی ندارد.
https://www.islamquest.net/fa/archive/question/fa2932
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
♦️ممانعت پدر از نماز خواندن فرزند
❓اگر پدری، فرزند خود را از #نمازخواندن #منع کند و فرزند او در خانه پدر #نماز بخواند، با توجه به این که صاحب خانه یعنی پدر راضی نیست، آیا نمازش صحیح است؟
🍃🌺با توجه به وجوب نفقه فرزند بر پدر و لزوم تهیهی مکانی برای زندگی و سکونت وی، نماز فرزند در خانه پدر ولو با عدم رضایت او صحیح است، چرا که اطاعت از والدین در اموری که معصیت و نافرمانی خدا می باشد واجب نیست. البته اگر فرزند، همسر اختیار کرده و نیازی به نفقه پدر ندارد، در صورتی که پدر از اقامهی نماز در منزلش نهی کند، فرزند باید در مکانی دیگر نماز بخواند.
https://www.islamquest.net/fa/archive/question/fa25688
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
❓آیا نماز خواندن در مکانی که پروانه ساخت ندارد، اشکال دارد؟
🍃🌺نباید کاری بر خلاف قوانین جمهوری اسلامی انجام دهد ولی خانه مزبور غصبی محسوب نمیشود و نماز در آن صحیح است.
https://www.islamquest.net/fa/archive/question/fa30834
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
♦️نماز خواندن در مکانی که نمیدانیم غصبی است، چه حکمی دارد؟
❓وقتی برای گردش بیرون میرویم، گاهی در جایی نماز میخوانیم که نمیدانیم متعلق به کیست، آیا نمازمان صحیح است؟
🍃🌺فتوای مراجع تقلید در اینباره چنین است: اگر نمازگزار در جایى که نمیداند غصبى است نماز بخواند و بعد از نماز بفهمد، یا در جایى که غصبى بودن آنرا فراموش کرده نماز بخواند و بعد از نماز یادش بیاید، نماز او صحیح است.
پس بر فرض سؤال، نماز شما صحیح است.
https://www.islamquest.net/fa/archive/question/fa32838
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
♦️نماز خواندن در تاریکی
❓آیا اینکه گفته میشود #نماز خواندن در #تاریکی ثواب دارد، صحیح است؟
🍃🌺با توجه به اینکه انسان در تاریکی، ممکن است تمرکز بیشتری برای نماز داشته و این امر سبب توجه و حضور قلب بیشتر او گردد، شاید امر مطلوبی باشد و ممکن است بتوان این امر را از برخی روایات که اشاره به نماز در تاریکی شب دارد، استفاده نمود، اگر چه صراحت در این مطلب ندارد؛ مثلا:
خداى تعالی به موساى پیامبر وحى فرستاد: «اى موسى! اگر ببینى آنان را که در تاریکى شب نماز میخوانند و خود را به من نزدیک مینمایند گویا که مرا میبینند و مرا مخاطب قرار میدهند و با من سخن میگویند و من آنان را عزیز و بزرگ میکنم».
البته این موضوع، بدین معنا نیست که اگر کسی در شب مهتاب، یا در مکانی که چراغی روشن است، عبادت کرد فضیلت عبادت او نسبت به کسی که در مکان تاریک نماز میخواند کمتر باشد، و لازم باشد به مکان تاریک رود. مؤید این مطلب روایتی است که چگونگی عبادت حضرت خدیجه را در ایامی که رسول خدا (ص) در نزد ایشان نبود بیان میکند، که حدیث چنین است:
...از آنجا که من به تنهایی عادت کرده بودم زمانی که شب فرا میرسید درب منزل را بسته و پرده را میکشیدم و سرم را (برای عبادت) میپوشاندم و به نماز و یا خواندن قرآن مشغول میشدم و سپس چراغ را خاموش نموده و به بستر خواب می رفتم...
این روایت بیانگر این نکته است که حضرت خدیجه در روشنایی عبادت کرده و این امر منعی نداشته است.
https://www.islamquest.net/fa/archive/question/fa3414
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
♦️نماز خواندن همراه با مالی که مخلوط به حرام است چه حکمی دارد؟
اگر کسی با پولی که مخلوط به حرام بوده است، گوشی موبایل بخرد - با این فرض که مقدار حلال و حرام مخلوط به هم مشخص نبوده و تعدادی از صاحبان حق را میشناسد- آیا میتواند در نماز آن گوشی را با خود همراه داشت؟
🍃🌺هر چند عمل مذکور تصرف در مال غیر بوده و حرام است، اما ضرری به صحت نماز نمیزند.
https://www.islamquest.net/fa/archive/question/fa31189
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
♦️اگر خانمی در هنگام نماز بدن خودش را در زیر چادر ببیند، اما از بیرون بدنش پیدا نباشد، آیا نمازش اشکال دارد؟
❓اگر خانمی #لباس مختصری پوشیده باشد بطوریکه #حجاب نداشته باشد و خودش بدنش را ببیند اما در هنگام نماز، بروی همین لباسش، چادری بیاندازد بطوریکه سرتاسر بدنش و حتی صورتش را هم بپوشاند، آیا این کفایت از حجاب در نماز می کند یا خیر؟ و اساساً اگر خانم زیر چادرش، در هنگام نماز، بدن خودش را ببیند، اما از بیرون بدنش پیدا نباشد، کافی است یا خیر؟
🍃🌺اکثر مراجع تقلید در اینباره میگویند، اگر از بیرون بدنش پوشیده باشد، کافى و نمازش صحیح است؛ اما برخی از فقها علاوه بر این امر پوشاندن بدن حتی از خودش را نیز (بنابر احتیاط واجب)، لازم میدانند.
https://www.islamquest.net/fa/archive/question/fa39112
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
♦️حکم #شک بین شش چیز که یکی از آنها #نجس است، چیست؟
❓من یقین دارم که یکی از شش صندلیهایی که کاملاً شبیه به هم هستند نجس است، ولی الآن نمیدانم کدام یک است. میخواستم بدانم که حکم شک بین شش چیز که یکی از آنها نجس است؟ باید تمام شش صندلی را آب بکشم؟
🍃🌺1. #تطهیر شیء نجس (آب کشیدن آن به صورت شرعی)واجب نیست مگر آن که کسی بخواهد آن شیء را بخورد یا با آن نماز بخواند یا در اموری استفاده کند که شرط آنها، طهارت است؛ مثلاً اگر یکی از چند لباس نجس شود شستن همۀ آنها واجب نیست اما اگر بخواهد با یکی از این لباسها #نماز بخواند، باید آن را تطهیر کند.
🍃🌺2. در فرض سؤال که #شبهه_محصوره به شمار میآید، هر چند همهی صندلیها حکم متنجس را دارد، ولی اگر شیء مرطوبی با یک یا چند تا از این شش صندلی برخورد کند، حکم ملاقی اطراف #علم_اجمالی را داشته و نجس نمیشود.
بنابراین در عمل، لازم نیست صندلیها آب کشیده شود.
https://www.islamquest.net/fa/archive/question/fa37686
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
❓آیا استفاده از #علوم_غریبه، به منظور #جلب_محبت در امر #ازدواج، جایز است؟
🍃🌺جلب محبت دیگران با روشهایی غیر از #سحر و #جادو ایرادی ندارد و اگر مراد از علوم غریبه، غیر سحر و جادو باشد دلیلی بر حرمت آن نیست اما واضح است بیشتر آنچه در حال حاضر، به عنوان چنین علومی در میان مردم رواج دارد قابل اعتماد نبوده و باید از آن اجتناب شود.
https://www.islamquest.net/fa/archive/question/fa38799
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
♦️آیا خروج این مایع باعث نقض #وضو است؟
❓من مبتلا به #بیماری هستم که در ناحیه پایین کمرم سوراخ و شکاف کوچکی ایجاد شده است که گاهی از آن، مایع بسیار بد بویی خارج میشود آیا خروج این مایع باعث نقض وضو است؟ با توجه به این که خروج این مایع ارادی نیست و بعضاً بدون آن که متوجه شوم خارج میشود، پیوسته استحمام میکنم ولی وقتی که سر کار هستم نمیتوانم استحمام داشته باشم و وقتی به منزل میآیم این کار مقدورم است.
🍃🌺این مایع ظاهراً #عفونت است و در هر حال باعث نقض وضو یا وجوب #غسل نیست.
https://www.islamquest.net/fa/archive/question/ar22199
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
♦️ترمیم پرده بکارت، نسبت به بیمار و پزشک چه حکمی دارد؟
❓کمک کردن به زن #زناکار به جهت ترمیم #پرده_بکارت وی که بتواند #باکره بودنش را به خاطر ازدواج بدست آورد، چه حکمی دارد؟
🍃🌺1. #زنا عملی حرام و از گناهان کبیره است و زناکار مستحق دوزخ است، مگر آن که توبه کند.
🍃🌺2. اعتراف گناهکار به گناه خود در برابر دیگران، از جمله اعتراف به زنا هنگام ازدواج، حرام است و باید از آن اجتناب شود.
🍃🌺3. در صورتی که بکارت در عقد نکاح شرط شده یا شرط ارتکازی در نظر عرف باشد و بعد از عقد خلاف آن آشکار شود شوهر حق فسخ نکاح را خواهد داشت.
🍃🌺4. انجام جراحی ترمیم بکارت که مستلزم نگاه به عورت و احیاناً لمس آن است، جایز نیست و دریافت اجرت برای آن حرام است. البته برخی از فقها در اینباره میگویند، اگر این عمل برای غرض عقلایی مشروع، مانند حفظ آبروی مؤمن یا حفظ جان کسی بوده و مفسدهای مانند ترویج و تشویق به زنا در آن نباشد، اشکالی ندارد؛ هر چند مستلزم نگاه به عورت یا لمس آن باشد و دریافت اجرت در این فرض اشکالی ندارد.
منبع و جزئیات بیشتر: yon.ir/mG3ci 🌐
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din