💬 سوال:
🔰 مى خواستم بدانم که: اگر به جاى محمد به دوستان خودمان بگوييم ممد اشکالى دارد يا نه؟
✅ پاسخ:
✍ اشکال ندارد ولى مناسب است اسم را صحيح بگوييد و اگر اينگونه ناميدن موجب ايذاء يا هتک او شود جايز نيست.
🔹 حدیث: پیامبر اکرم (صلی الله علیه و اله):
برادران دینی خود را با بهترین نام آنان صدا بزنید و آنان را با لقبهای ( زشت ) نخوانید.
🔶 نکته: اگرچه به کار بردن نام کوچک مخاطب، ممکن است احساس صمیمیت بیشتری را در فرد ایجاد کند، اما نام خانوادگی احساس محترم بودن و اهمیت دادن بیشتری را ایجاد خواهد کرد. اگر قصد معرفی دو نفر را با یکدیگر دارید، هرچقدر هم با آنها صمیمی باشید بهتر است آنها را با نام کوچک معرفی نکرده و از نام خانوادگی استفاده کنید. استفاده آقا یا خانم همراه با نام خانوادگی صمیمیت توام با احترام را در فرد ایجاد میکند.
منبع:https://b2n.ir/63044
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
🤔 #فروش_زیورآلات_بدون_اجازه_شوهر!
❓ آيا زن مى تواند زيورآلاتى را كه شوهر برايش خريده، بدون اجازه او بفروشد؟
✍ آيات امام، بهجت، خامنه اى، صافى و فاضل:
اگر شوهر آن را به زن تمليك كرده و يا بخشيده است، مى تواند بدون اجازه او بفروشد؛ ولى اگر به عنوان تأمين نفقه باشد،حق ندارد.
✍ آيات تبريزى و سيستانى:
اگر شوهر آن را به زن تمليك كرده و يا بخشيده و يا به عنوان نفقه برايش تهيه كرده است، مى تواند بدون اجازه او بفروشد.
✍ آيه اللّه وحيد:
اگر شوهر آن را به زن تمليك كرده و يا بخشيده است، مى تواند بدون اجازه او بفروشد. اما اگر به عنوان تأمين نفقه باشد، بنابر احتياط واجب، حق ندارد.
📚 منابع:
امام، تحريرالوسيلة، ج 2، النفقات، م 15 ؛ خامنه اى، استفتاء، س 353 ؛ صافى، هدايه العباد، ج 2، النفعات، م 15؛ فاضل، تفصيل الشريعة، النكاح، النفقات، م 15 و دفتر: بهجت. سيستانى، منهاج الصالحين، ج 2، م 425 ؛ تبريزى، منهاج الصالحين، ج 2، م 1408. منهاج الصالحين، ج 3، م 1408.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
🤔 #ترک_شوهر_برای_انجام_واجبات!
❓ اگر شوهر زن را از انجام واجبات دینی منع کند، آیا زن میتواند وی را ترک کند؟
✍ آیت الله خامنهای:
اگر برای عمل به تکالیف شرعی، راهی جز خروج از منزل شوهر نباشد، میتواند منزل را ترک کند.
✍ آیت الله مکارم:
اگر مخالفت او با انجام واجباتی که ضروری دین هستند به انکار خدا و رسول برگردد چنانچه حال او حال عادى باشد، از اسلام بیرون رفته است و همسرش باید از او جدا بشود و نیازی به طلاق ندارد. ولی اگر شوهر منکر نباشد و امر به معصیت یا ترک واجبات نماید، زن در این امور نباید از او اطاعت نماید اما نباید او را ترک کند.
✍ آیت الله سیستانی:
اگر ماندن در خانه مستلزم گناه باشد يا موجب حرج و مشقت زياد باشد يا خوف و خطرى در بين باشد مى تواند خارج شود و برنگردد.
✍ آیت الله شبیری زنجانی:
اگر برای انجام وظایف شرعی راهی جز ترک وی نباشد باید ترک کند.
✍ آیت الله فاضل:
شوهر حق ندارد زن را از انجام واجبات منع کند، در صورتی که زوج، زوجه را مجبور به ترک واجبات و انجام معصیت کند و با صحبت کردن با شوهر، شوهر اصلاح نشود و به زن اجازه ترک گناه و انجام واجبات را ندهد، زن میتواند شوهر را ترک کند بلکه باید برای اجتناب از گناه و انجام واجبات الهی شوهر را ترک کند و می توانید اقدام به درخواست طلاق کند.
📚 منبع:
استفتاء اینترنتی از سایت آیات خامنهای، ش: 536130. مکارم، ش: 9503080321. سیستانی، ش: 484397. شبیری، ش: 30316. فاضل، ش: 9500661.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 سوال:
🔰 گفتن يا شنيدن لطيفههاى رايج در کشور که مربوط به اقوام مختلف است چه حکمى دارد؟
✅ پاسخ:
✍ اگر غيبت بوده و يا موجب اذيت و هتک مؤمنى باشد، جايز نيست.
🔶 حدیث: پیامبر اکرم (صلی الله علیه و اله):
حرمتِ حیثیت و آبروی مؤمن همانند حرمتِ جان و مال اوست.
🔹🔹 نکته: متاسفانه گاهی ناخواسته در رواج و گسترش لطیفه های اهانت آمیز سهیم میشویم و این تصویر لودگی و ناخوشایند را برجسته تر و بزرگ تر به نمایش می گذاریم . این کار ناشایست نه تنها هویت فرهنگی ما که حاوی ارزشها و فضایل بسیاری است را تهدید و تخریب می کند بلکه با ارائه تصویری ناخوشایند و نامناسب از اقوام بزرگ،اصیل و باشرافت، بار گناه خود را سنگین کرده و بازار غیبت و تهمت رونق پیدا می کند و به دنبال آن می تواند با توهین ، تحقیر و تخریب دیگران ، اختلافات را دامن زده و مشکلات فردی، خانوادگی و اجتماعی زیادی را به بار آورد.
منبع:https://b2n.ir/23189
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 سوال:
🔰 آیا شوهر می تواند زوجه خود را که دچار ناراحتی های عصبی است، مکلف به اقامت در شهر نماید؟ با وجودی که زندگی در شهر برای همسرش مناسب نیست و باعث تشدید بیماری وی می گردد.
🔹 امام خمینی (ره): اگر برای زن حرجی یا ضرری باشد، شوهر نمی تواند او را تکلیف به ماندن در آن محل نماید، مگر آن که با تهیه وسائل رفاهی، ضرر و حرج را از زن رفع نماید.
-------------------
منبع: استفتائات، ج 3، ص 204، س 21.
>>> برگرفته از کتاب «احکام ویژه بانوان»، محمد حسین فلاح زاده، نشر معروف، 1395، ص 192.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 سوال:
🔰 آيا در دوران عقد ـ كه دختر در خانه پدر و مادر زندگى مى كند ـ براى بيرون رفتن از خانه اجازه شوهر لازم است؟
✅ پاسخ:
✍ تا زمانى که زن به خانه شوهر نرفته در خروج از منزل نياز به اجازه شوهر ندارد
🌎 استفتاء اینترنتی پایگاه اطلاع رسانی آیت الله خامنه ای، شماره استفتاء: 245708.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 شوهرم نفقه نمی دهد چه کار کنم؟
✅ پاسخ:
✍ زنی که از شوهر اطاعت می کند اگر مطالبه خرجی کند و شوهر ندهد می تواند جهت الزام شوهر بر پرداخت نفقه به حاکم شرع و اگر ممکن نباشد به عدول مومنین مراجعه نماید. و چنانچه الزام شوهر بر دادن نفقه ممکن نباشد، می تواند در هر روز به اندازه خرجی آن روز بدون اجازه شوهر از مال او بردارد و اگر ممکن نیست چنانچه ناچار باشد که معاش خود را تهیه کند، در موقعی که مشغول تهیه معاش است اطاعت از شوهر بر او واجب نیست.
------------------
منبع: توضیح المسائل مراجع، م 2516.
>>> برگرفته از کتاب «گره های مردم و راهکارهای شرعی»، محمود اکبری، فتیان، 1395، ص 105-104
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 سوال:
🔰 دیه سقط جنین چقدر است؟
✅ پاسخ:
میزان دیه جنین:
الف) نطفه بعد از استقرار در رحم: ۲۰ دینار طلا ( مطابق با ۱۵ مثقال طلاى متعارف )
ب) علقه(خون بسته شده): ۴۰ دینار طلا
ج) مضغه(گوشت جویده شده): ۶۰ دینار طلا
د) استخوان بدون گوشت: ۸۰ دینار طلا
ﻫ) گوشت آن را پوشانده: ۱۰۰ دینار طلا
و) روح در آن دمیده شده: پسر ۱۰۰۰ دینار طلا و دختر ۵۰۰ دینار طلا
----
رساله آموزشی آیت الله خامنه ای - درس۷۷: مسائل پزشکی (۱)
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 پرسش:
🔰 با توجه به تأکیدات دولت محترم جمهوری اسلامی ایران؛ آیا دریافت یارانه نقدی برای کسانی که دارای تمکن مالی بوده و نیازمند به استفاده از این مبلغ نیستند جایز است؟
✅ پاسخ:
✍ با توجه به اینکه بیت المال در شرایط کنونی در اختیار دولت اسلامی است و باید مطابق آنچه صلاح و مصلحت کشور می بیند صرف کند، بنابراین هرگاه وجوهی را پس از مشورت با مشاورین آگاه و صاحب نظر تخصیص به قشر خاص بدهند دیگر اقشار نمی توانند از آن استفاده کنند و اینکه بعضی می گویند اموال بیت المال مربوط به همه اقشار است و امیر مؤمنان علی علیه السلام به طور مساوی بیت المال را تقسیم می نموده تعبیری اشتباه است، زیرا اموالی که وارد بیت المال می شد دو بخش بود، برخی مربوط به اراضی خراجیه بوده که به طور مساوی تقسیم می شد، بخش دیگری از قبیل زکات، خمس و انفال بوده است که طبق صریح قرآن مصارف معین دارد و در غیر آن مصرف نمی شده است و با توجه به اینکه امروزه اموال خراجیه وجود ندارد مسئله مساوات مطرح نیست. بنابراین برادران و خواهران عزیز که از یارانه بی نیاز هستند اقدام به گرفتن یارانه نکنند و زندگی خود را با اموال مشکوک آلوده نسازند، ان شاء الله خداوند برکاتش را از محل دیگر نصیب آنها خواهد نمود و اضافه بر این انصراف آنها کمکی است به اقشار نیازمند و برکات کمک به آنها را نیز شامل خواهد شد، ان شاء الله دولت محترم به عهد خود وفا می کند و بخش مهمی از آن را صرف هزینه درمانی و بهداشتی برای عموم مردم کشور خواهد شد. [1]
🔹 حدیث: امام علی (علیه السلام):
محبوبترين مؤمن نزد خداوند، كسي است كه مؤمن فقيري را، در تنگدستي دنيا و گذران زندگي، ياري رساند. [2]
🔶 نکته: انصراف افراد غیر نیازمند از دریافت یارانه نقدی زمینه را برای توسعه رفاه اجتماعی، از جمله بهداشت، آموزش، اشتغال، توسعه حملونقل عمومی فراهم می کند . کاهش در تعداد دریافت کننده های یارانه، سبب افزایش درصد اختصاصی بودجه در حوزه سلامت و کاهش بار سنگین هزینه پرداخت خدمات درمانی از جیب تمام مردم خواهد شد.
-----------------
پی نوشت:
[1]. پایگاه اطلاع رسانی آیت الله مکارم، وظایف حکومت اسلامی.
[2]. تحف العقول، ص ۳۷۶ .
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 پرسش: آیا تبلیغ کالاهاى خارجى جایز است؟
✅ پاسخ: اگر موجب ضرر و زیانى بر مسلمین نگردد، مانعى ندارد. [1]
🔹حدیث: امام صادق(علیه السلام):
امیرالمومنین امام علی(علیه السلام) همواره می فرمودند: مادامی که این امت لباس بیگانه نپوشند و غذاهای آنان را استفاده نکنند همواره در خیر خواهند بود و هنگامی که چنین کنند خداوند آنان را ذلیل خواهد کرد. [2]
🔶نکته: مصرف کالاهای خارجی و قاچاق که لباس و خوراک و...، آن را در بر می گیرد به اقتصاد داخلی کشور ضربه وارد می کند. الگوپذیری از بیگانگان در نوع و مقدار کالاهای مصرفی، از جنبه های گوناگون به جامعه اسامی زیان می رساند. از جنبه اقتصادی، این کار بیشتر موجب ترویج مصرف کالاهای خارجی و بی توجهی به تولیدات و کالاهای داخلی می شود که افزون بر خارج ساختن سرمایه از کشور، بر تولید و اقتصاد ملی ضربه می زند.
-----------------
پی نوشت:
[1]. پایگاه اطلاع رسانی آیت الله مکارم، وظایف حکومت اسلامی.
[2]. برقی، 1416 ق، 2/178.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 پرسش: گاهی نقل خبرى از خارج از کشور، مرتبط با عقاید مسلمانان است؛ اگر بیان چنین خبرى موجب وهن عقاید ما گردد بیان آن بهتر است یا کتمان آن؟ اگر کتمان شود، آیا «بى خبرى» از وجود چنین عقیده اى مفسده آمیزتر نخواهد بود؟
✅ پاسخ: در این گونه موارد باید از قانون اهم و مهم تبعیت نمود و مصلحت و مفاسد کار را سنجید و آن چه مهم تر است باید مورد توجّه قرار بگیرد. [1]
🔹🔹 حدیث: امام علی (علیه السلام):
نه تنها چیزی که علم نداری، بازگو مکن بلکه همه آنچه را که می دانی را نیز مگو. [2]
🔶نکته: با توجه به اینکه با گسترش اپلیکیشن های تلفن همراه و شبکه های اجتماعی احتمال دریافت پیام های مخرب عقاید دینی هر روز بیشتر از روز پیش می شود، مردم باید با هوشمندی از انتشار و ارسال این پیام ها خودداری کنند تا به این ترتیب دشمنان نتوانند با توسل به این اخبار، دست به گسترش باورهای خرافی و در نهایت سست کردن باورهای دینی بزنند.
-----------------
پی نوشت::
[1]. پایگاه اطلاع رسانی آیت الله مکارم، وظایف حکومت اسلامی.
[2]. نهج البلاغه، حکمت، شماره 383.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬سوال: اگر عطسه زدم باید صبر کنم؟👌
✅پاسخ: خیر ،در هیچ روایتی نیامده انسان صبر کند این کار غلط است
پس چیکار کنیم
بعضی از احادیثی که در مورد عطسه امده است بیان میشود👇
1⃣-از امام باقر عليه السلام روايت شده است كه فرمود: «هنگامى كه انسان عطسه زد اين ذكر را بگويد: اَلْحَمْدُ للهِِ رَبِّ الْعالَمينَ وَصَلَّى اللهُ عَلى مُحَمَّدٍ وَاَهْلِ بَيْتِهِ».[۸]
2⃣-از حضرت على عليه السلام روايت شده است كه فرمود: «هرگاه كسى عطسه زد به او بگوييد: «يَرْحَمُكُمُ اللهُ» واو در جواب بگويد: «يَغْفِرُ اللهُ لَكُمْ وَيَرْحَمُكُمْ»».
3⃣- از امام صادق عليه السلام روايت شده است كه فرمود: «سه بار عطسه زدن براى بدن مفيد است واگر بيش از سه بار باشد، نشانه بيمارى است».
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬سوال: آيا شنا كردن در ساحلى كه زنان و مردان بطور مختلط در آن شنا مىكنند، اشكالى دارد؟
✅پاسخ: شنا كردن در دريا و غيره منعى ندارد، ولى اختلاط زن و مرد و يا نظر زن و مرد به بدن لخت همديگر حرام است. [1]
🔶حدیث: امام علی (علیه السلام): اختلاط و گفتگوی مردان با زنان نامحرم سبب نزول بلا و بدبختی خواهد شد، و دل ها را منحرف می سازد. [2]
🔹نکته: از دیدگاه اسلام، ارتباط میان زن و مرد فی نفسه ممنوعیتی ندارد. طبیعی است، در جامعه ای که معمولاً نیمی از آن را جنس مرد و نیمی دیگر را جنس زن تشکیل می دهد، چاره ای جز ارتباط دو جنس مخالف با همدیگر نیست. به تعبیر دیگر، اجتماع مجموعه ای از زنان و مردان است و قابل تقسیم به جامعه مردان و جامعه زنان نیست ولی روابط زن و مرد نامحرم نباید به گونه ای باشد که تمتعات جنسی در آن سهمی داشته باشد؛ زیرا تمتعات جنسی، منحصرا در چارچوب زندگی زناشویی مجاز است و کشاندن آن از محیط خانه به اجتماع، موجب تضعیف فعالیت های اجتماعی می شود و در کنار عوامل دیگر، در کاهش آمار ازدواج تأثیر مستقیم و بسزایی دارد. زیرا ازدواج، مانعی برای لذت جویی های نامحدود و آزاد محسوب می شود.
پی نوشت:
[1]. پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری، احکام برخی از گناهان، احکام متفرقه.
[2]. میزان الحکمه، ج 13، ص12، ح6.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 سؤال:
🔰 آیا حفاظت از بچه در رحم واجب است؟ یعنی مادر باید تمام شرایط لازم جهت حفظ و سلامتی بچه را فراهم کند؟
✅ پاسخ:
🔹🔹آیت الله خامنه ای: از بین بردن نطفه بعد از استقرار آن در رحم و همچنین سقط جنین در هیچ یک از مراحل بعدی جایز نیست، بنابر این باید از هرکاری که موجب به خطر افتادن زندگی جنین است اجتناب کرد.
🔹🔹آیت الله مکارم: نگهداری و حفاظت از بچه در رحم واجب است.
---------------------
پینوشت:
[1]. استفتاء اینترنتی پایگاه اطلاع رسانی آیت الله خامنه ای، شماره استفتاء: 4ZK2NuMbGjA.
[2]استفتاء اينترنتی پايگاه اطلاع رسانی حضرت آيت الله مکارم، کد رهگیری: 9709130077.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 سوال: اگر فردى در يک شرکت خصوصى شاغل باشد و به مرور زمان پى ببرد که قسمتى از درآمد شرکت از طريق نيرنگ و دروغ و مستندسازى مدارک جعلى حاصل مىشود، جهت ادامه درآمد و امرار معاش چه وظيفه شرعى دارد؟
✅ پاسخ: اگر مىدانيد كارى كه انجام مىدهيد حرام است، بايد ترک كنيد ولى اگر نمىدانيد، به صِرف احتمال ترتيب اثر ندهيد. [1]
🔶حدیث: پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله):
كسی که دنیای خود را با عفّت نفس و از راه حلال تأمین میكند مقام و منزلت شهیدان را خواهد داشت. [2]
نکته: پیشوایان ما با گفتار، عمل و تشویق همواره پیروان خود را به تلاش برای طلب روزی حلال سوق داده و حلال بودن را ویژگی لازم درآمد دانسته اند. از این نکته استفاده می شود که هر قدر دامنه درآمدهای حلال گسترش یابد و شناسایی شود و مورد استفاده سطوح مختلف جامعه با توانایی ها، سلیقه ها، تخصص ها و امکانات مختلف قرار گیرد، به طور طبیعی نظام مالی و اقتصادی سالمی بر جامعه ساری می شود و راه های نامشروع کسب درآمد از بین می رود و یا به حداقل می رسد.
-----------------
پی نوشت:
[1]. پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری، احکام برخی از گناهان، احکام متفرقه.
[2]. المحجةالبیضاء، ج ٣، ص ٢٠٣.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 سوال: در بين دوستان شنيدهام كه پسر مىتواند براى يكبار ريشهايش را با تيغ بزند (براى درست رشد كردن ريش). آيا اين درست است؟
✅ پاسخ: تا وقتى كه مويى به صورت نروئيده است، كشيدن تيغ مانعى ندارد ولى اگر مو بر صورت روييده باشد ـ ولو به شكل پراكنده و كم ـ كشيدن تيغ، بنابر احتياط جايز نيست. [1]
🔶 حدیث: پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله): شارب ها (سیبیل) را کوتاه کنید و ریش را بگذارید و خود را همانند مجوس نکنید. [2]
نکته: به تجربه ثابت شده است از عالم و عاقل و تجربه آزموده پيروى كنيم و آنچه مسلم است اين است كه علم و عقل و تجربه ما در مقابل علم و عقل و تجربه انبياء الهى قطره اى است در مقابل دريا. انسان حكيم تسليم جاهل نمى شود. بنابراين بهتر است در مقابل احكام الهى هر چند مصالح مادى آنها را ندانيم سر تسليم فرود آوريم و در اصطلاح بنده فرمانبر الهى بدون هر گونه چون و چرا شويم تا خداوند ما را از محرمان درگاه خويش قرار دهد و علوم الهى خود را بر ما افاضه فرمايد.
-----------------
پی نوشت:
[1]. پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری، احکام برخی از گناهان، احکام متفرقه.
[2]. بحارالانوار، ج ۷۶، ص ۱۱۱.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
❇️ آیت الله العظمی وحید خراسانی:
➖ عزاداری برای حضرت محسن(ع) از افضل قربات است
➖ عدمعزاداری در هفته اول ماه ربیع الاول موجب هتکحرمت اهلبیت علیهمالسلام نمیباشد
🔻 دفتر آیت الله العظمی وحیدخراسانی در بیانیهای ابراز داشت:
🔹 پیرو سوالات مکرر مؤمنین به اطلاع میرساند، طبق نظر آیت الله العظمی وحید خراسانی ، عزاداری برای حضرت محسن بن علی علیهماالسلام از افضل قربات است، منتهی عدمعزاداری در هفته اول ماه ربیع الاول موجب هتکحرمت اهلبیت علیهمالسلام نمیباشد.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬سوال: بعضی از افراد و شرکتها و مؤسسات خصوصی و دولتی برای فرار از پرداخت مالیات و عوارضی که دولت مستحق دریافت آن است، از راه های مختلف مبادرت به مخفی کردن بعضی از حقایق می کنند، آیا این کار برای آنان جایز است؟
✅پاسخ: خودداری کردن از اجرای قوانين دولت جمهوری اسلامی و عدم پرداخت ماليات وعوارض و ساير حقوق قانونی دولت اسلامی برای هيچکس جايز نيست. [1]
🔶حدیث: امام علی (علیه السلام): حکومت، با نابودی مالیات جز اندکی دوام نمی آورد. [2]
نکته: مالیات مانند یک نوع هزینه اجتماعی است که آحاد یک ملت در راستای بهره وری از امکانات و منابع یک کشور موظفند آن را پرداخت کنند تا تواناییهای جایگزینی این امکانات و منابع، فراهم شود. میان خمس و زکات با مالیات تفاوت های اساسی وجود دارد. اصولاً مالیات در نظام های دینی یا غیر دینی برای هزینه های جاری دولت ها اخذ می شود که در هر کشور تابع مقررات خاص خود است. در برخی از کشورها برای در آمدهای پایین یا متوسط نیز مالیات وضع شده است.
-----------------
پی نوشت:
[1]. پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری، احکام مالیات و عواضر.
[2]. شرح نهج البلاغة - ابن أبی الحدید – جلد 17 صفحه 71.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 پرسش: محل کار من در یکی مناطق کردنشین است که اکثر ائمه جمعه و جماعات آنجا از اهل سنت هستند، اقتدا به آنها چه حکمی دارد و آیا غیبت آنها جایز است؟
✅ پاسخ: مشارکت با آنان در نماز جمعه و جماعتشان از جهت حفظ وحدت اشکال ندارد و از غيبت بايد پرهيز شود. [1]
🔶حدیث: امام صادق (علیه السلام):
هركس با اهل سنت، در صف اوّل آنها نماز بگزارد، مانند كسى است كه پشت سر رسول اللّه (ص) در صف اوّل نماز گزارده است. [2]
🔹نکته: شرکت نکردن شیعیان در نمازهاى جماعت و یا خارج شدن آنان در هنگام نماز از مساجد موجب وهن تشیع بوده و و این امر به هیچ وجه جایز نمى باشد. در شرایط فعلى که دشمنان بدنبال ایجاد اختلاف و تفرقه میان مسلمانان هستند شرکت نکردن در نمازهاى جماعت بهانه لازم را در اختیار بدخواهان و دشمنان اسلام خواهد داد که به مصلحت مسلمانان و شیعیان نخواهد بود.
-----------------
پی نوشت:
[1]. پایگاه اطلاع رسانی آیت الله مکارم، وظایف حکومت اسلامی.
[2]. كليني، محمد بن يعقوب، كافي، تهران، دار الكتب الإسلامية، 1407 ه ق، ج3، ص 380.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
🔰 #خمس_طلا!
💬 خانمی که دارای درآمد بوده و طلا خریده ولی از آن استفاده نکرده، آیا سر سال خمسی باید خمس آن را بپردازد؟
🔹 آیت الله خامنهای:
اگر در حدّ شأن او باشد و مورد نیازش و به قصد استفاده خریده خمس ندارد.
🔹 آیت الله مکارم:
چنانچه طلا مورد استفاده جهت زينت بانوان نباشد يا اضافه بر شأن و نياز آنها باشد وسال خمسي بر آن بگذرد، خمس دارد. سکه های بهار آزادی نيز فقط خمس دارد.
🔹 آیت الله سیستانی:
خمس دارد.
🔹 آیت الله وحید:
بله متعلق خمس است.
📚 منابع:
استفتاء اینترنتی از سایت آیات خامنهای، ش: 528723. مکارم، ش: 9401180077. سیستانی، ش: 314425. وحید، ش: 5222.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
🔰 #نزدیکی_با_وجود_ناتوانی_از_غسل!
💬 حکم نزدیکی با وجود ناتوانی از غسل چیست؟
✍ همه مراجع (غیر از امام):
کسی که نمی تواند غسل کند، ولی قادر به تیمم است، می تواند با همسر خود نزدیکی کند؛ خواه بعد از رسیدن وقت نماز یا قبل از آن.
✍ امام خمینی(ره):
پیش از داخل شدن در وقت نماز مانعی ندارد، ولی بعد از داخل شدن در وقت نماز، اگر نزدیکی برای لذت بردن یا امر عقلایی دیگری یا ترس بر جان باشد، اشکال ندارد؛ ولی اگر بدون جهت با همسر خود نزدیکی کند، اشکال دارد.
📚 منابع:
رساله ده مرجع، م ۳۵۳؛ خامنهای: استفتاء؛ سبحانی، رساله، م ۳۴۷. امام، رساله، م ۳۵۳ و استفتائات، ج۱، غسل جنابت، س ۱۰۶ > برگرفته از کتاب «رساله مصور»، ج۱.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
🔰🔰#نزدیکی_با_وجود_ناتوانی_از_غسل_و_تیمم!
💬 حکم نزدیکی با وجود ناتوانی از غسل و تیمم چیست؟
✍ همه مراجع:
اگر کسی نمیتواند غسل و تیمم کند، بعد از داخل شدن وقت نماز نباید با همسر خود نزدیکی کند، مگر آن که بترسد به گناه بیفتد.
📚 منابع:
امام، تحریرالوسیله، فصل فی غسل الجنابه، م 3 و العروه الوثقی مع تعلیقات، فصل فی غسل الجنابه، م 8؛ سیستانی، منهاج الصالحین، ج1، م 176 و توضیح المسائل، با استفاده از م 359؛ صافی، هدایه العباد، ج1، م 179؛ مکارم: استفتا. »> برگرفته از کتاب «رساله مصور»، ج1.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
🔰 کسب درآمد از طریق پیش بینی سهام
💬 سؤال: دربعضی سایت ها مقداری پول میگذاریم و پیش بینی می کنیم که نمودار سهام در یک یا چند دقیقه آینده رشد خواهد کرد، اگر پیش بینی درست باشد، به ما سود تعلق میگیرد وگرنه، ضرر میکنیم، آیا چنین درآمدی حلال است؟ ( ضمنا پول معامله شامل دلار یا یورو و...میباشد)
✅ جواب: سود را مالک نمی شوید.
------
سایت آیت الله خامنه ای/ استفتائات جدید (مهر ماه 98)
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
🔰 #مخفی_کردن_ازدواج_قبلی!
💬 اگر مرد متوجه شود که همسرش قبلا با کسی ازدواج کرده و طلاق گرفته و این موضوع را از وی مخفی نمودهاند؛ آیا حق طلاق بدون پرداخت مهریه را دارد؟
🔹 آیت الله خامنهای:
اختیار طلاق با مرد است ولی باید مهریه زن را بپردازد.
🔹 آیت الله مکارم:
حق فسخ برای مرد در صورتی که بعد از ازدواج متوجه شود دختر قبلا هرچند به مدت کوتاه ازدواج موقت داشته ولو دوشیزه باشد (نزدیکی نکرده باشند) باقی است و در مورد مهریه، اگر دختر تدلیس کرده حق مهر ندارد و اگر دیگری ندلیس کرده است باید مهریه دختر را بپردازد و از کسانی که تدلیس کرده اند بگیرد.
🔹 آیت الله سیستانی:
اگر به او گفته است كه اين اولين ازدواج او است و اين توصيف در عقد منظور شده است مى تواند فسخ كند و مهر ندهد.
🔹 آیت الله شبیری زنجانی:
طلاق در هر صورت در اختیار مرد است و در هنگام طلاق در فرض دخول باید تمام مهریه را بپردازد بله اگر این زن در هنگام ازدواج با وی ثیبه بوده، می تواند به نسبت، تفاوت مهریه باکره و ثیبه را از مهریه کسر کند.
🔹 آیت الله وحید:
خیر؛ باید مهریه را بدهد.
🔹 آیت الله فاضل:
ازدواج قبلی زن و طلاق گرفتن و مخفی کردن آن از شوهر مجوز فسخ عقد نیست و اگر مرد بفهمد و بخواهد زن را طلاق بدهد باید مهریه اش را بدهد.
📚 منابع:
استفتاء اینترنتی از سایت آیات خامنهای، ش: 541313. مکارم، ش: 9402300180. سیستانی، ش: 330007. شبیری، ش: 15560. وحید، ش: 6360. فاضل، ش: 9400671.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din