eitaa logo
احکــامچــه
86 دنبال‌کننده
63 عکس
8 ویدیو
0 فایل
یه دوست مذهبی نمی خوای؟ اگه با من دوست بشی روزی یه مسأله شرعی بهت می گم
مشاهده در ایتا
دانلود
احکامچه 📓 📬 نحوست ایام ( نحـس بودن ماه صفـر)پرسیده می شود که: از نظر اسلام، «سعد» و «نحس» بودن «ايام» چه حكمي دارد و وجه نحوست ایام از جمله ماه صفر چیست؟ https://eitaa.com/ahkamchehپاسخ می فرمایند که: 🌖 آیةالله مکارم شیرازی: ایام ذاتا سعد و نحس ندارد مگر به خاطر حوادثی که در آن واقع شده و لذا چون در ماه صفر سه تن از معصومین علیهم السلام چشم از جهان بسته اند و همچنین مشکلاتی که برای اسرای کربلا پیش آمد، ممکن است عنوان نحس به خود گرفته باشد به علاوه چون ماه حرام تمام می شده و دوباره جنگ و نزاع در بین قبایل عرب صورت می گرفته است؛ و به هر حال می توان تاثیر آنها را با صدقه و دعا و استمداد از لطف خداوند و قرائت بعضى از آيات قرآن و توكل بر ذات پاك او حل کرد. 🌒 آیة‌الله حسینی سیستانی: برای رفع نحسی احتمالی صدقه بدهید. 🌓 آیةالله صافی گلپایگانی: به‌طور مطلق چنین مطلبی ثابت نیست و به‌طورکلی صدقه به فقیر دافع بلاست. 🌔 آیةالله مظاهری اصفهانی: قضیّۀ نحوست برخی ایّام و ساعات، از نظر شرعی، قضیّۀ مشهوری است و انکار اصل قضیّه مشکل است. از نظر عقلی هم برهان قاطع برای انکار آن نداریم، چنان‌که اثبات آن نیز دلیل عقلی قوی ندارد. امّا، به فرض که روزها و زمان‌هاي نحسی وجود داشته باشد، باید بدانیم که به واسطۀ توسّل به قرآن کریم و خواندن قرآن، توسّل به اهل بیت«سلام‌الله‌علیهم» و به واسطۀ صدقات، خیرات و انفاقات و استغفار و استعاذه، نحوست از بین خواهد رفت. 📚 نشـانی داده می شود به: پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیةالله مکارم شیرازی، احکام فضائل اخلاقی، احکام متفرقه و خبرگزاری حوزه علمیه و برنا و هدانا و استفتاء از دفاتر آیات عظام صافی، سیستانی و مظاهری. 🗓 ۱۷ شهــریور ۱۴۰۰ هر روز یک مسأله شرعی در 👇🏽👇🏾👇🏿 🌙 https://eitaa.com/ahkamcheh🗞 📛 لطفاً برای ترویج احکام دین، فقط با لینک کانال برای دوستانتان ارسال فرمایید.
احکامچه 📓 📬تصاویر منسوب به اهل بیت (علیهم السلام)پرسیده می شود که: تهیه و خرید و فروش تصاویر منسوب به پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) و امیرالمومنین و امام حسین (علیهما السلام) و سایر اهل بیت (علیهم السلام) برای نصب آنها در مساجد، حسینیه و مراکز دولتی چه حکمی دارد؟ https://eitaa.com/ahkamcheh ✔️پاسخ می فرمایند که: 🏴آیةالله حسینی خامنه ای: این کار فی نفسه از نظر شرعی اشکال ندارد به شرط اینکه مشتمل بر اموری که از نظر عرف، اهانت و بی احترامی محسوب می شود، نبوده و با شأن آن بزرگان منافات نداشته باشد. 🚩آیةالله مکارم شیرازی: این عکسها واقعیّت ندارد ولى چنانچه تصاویر نامناسبى نباشد، و اهانتی در آن نباشد و نسبت قطعى به آن بزرگواران ندهند، اشکالى ندارد. ولی در مساجد باید پرهیز شود. 🏴آیةالله صافی گلپایگانی: عكس‌ها و پوستر‌هاي مذكور، مستند صحيحي ندارند؛ خوب است از اين عمل خودداري شود. 🚩آیةالله حسینی سیستانی: نصب اینگونه تصاویر جائز است، اما اعتقاد به مطابقت این تصاویر با چهره‌ی آن بزرگواران یقینا اعتقادی خطاست. 📚نشـانی داده می شود به: احکام عزاداری و مداحی آیةالله خامنه ای، ص ۴۰، س ۲۲۶ و پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیةالله مکارم شیرازی، احکام عزاداری، حکم تصاویر منتسب به ائمه علیهم السلام و کتاب مسائل جدید، ج ۴، ص ۱۰۵، استفتائات آیت الله صافی گلپایگانی و پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر حضرت آیت‌الله العظمی سیستانی (بخش عربی). 🗓۱۸ شهــریور ۱۴۰۰ هر روز یک مسأله شرعی در👇 https://eitaa.com/ahkamcheh🗞 با لینک ارسال شود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
احکامچه 📓 وقت غسل جمعهپرسیده می شود که: غسل روز جمعه را در چه ساعاتی می توان انجام داد؟ https://eitaa.com/ahkamcheh 💦 پاسخ می فرمایند که: 💧آیةالله حسینی خامنه ای: وقت آن از اذان صبح است تا ظهر، و بهتر است نزديك ظهر بجاآورده شود. و اگر تا ظهر انجام ندهد بهتر است كه بدون نيت ادا و قضا تا عصر جمعه بجا آورد. و اگر در روز جمعه غسل نكند، مستحب است از صبح شنبه تا غروب قضاى آن را بجا آورد. و كسى كه مى‏ترسد در روز جمعه آب پيدا نكند،مى‏تواند روز پنجشنبه غسل را انجام دهد، بلكه اگر در شب جمعه غسل را به اميد آنكه مطلوب خداوند عالم است بجا آورد صحيح است. 💧آیةالله حسینی سیستانی: وقتش از اذان صبح تا غروب جمعه است و کسی که غسل جمعه انجام نداده می تواند از غروب روز جمعه تا غروب روز شنبه به نیت قضا انجام دهد. و این غسل قضای جمعه کفایت از وضو نیز می کند. 💧آیةالله مکارم شیرازی: وقت غسل جمعه از اذان صبح روز جمعه است تا ظهر،اگر در این زمان انجام نشود می توان در روز شنبه (به قصد قضا) يا در روز پنجشنبه (عصر پنج شنبه یا بعد از غروب آفتاب در صورتي که احتمال قابل توجهي بدهد روز جمعه موفق به غسل کردن نمي شود) آن را بجا آورد؛البته شب جمعه يا بعد از اذان ظهر روز جمعه تا روز شنبه نيز مي توان غسل جمعه را به نيت ما في الذمه بجا آورد. 📚 نشـانی داده می شود به: پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیةالله خامنه ای، احکام غسل های مستحب و پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیةالله مکارم شیرازی، احکام غسل های مستحب، حکم زمان انجام غسل جمعهو پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر حضرت آیت‌الله العظمی سیستانی، پرسش و پاسخ غسل جمعه، س۱. 🗓 ۱۹ شهــریور ۱۴۰۰ هر روز یک مسأله شرعی در 👇👇🏻👇🏼 💦 https://eitaa.com/ahkamcheh 🗞 لطفاً برای ترویج احکام دین، فقط با لینک کانال برای دوستانتان ارسال فرمایید.
احکامچه 📓 📬 وظیفه شرعی در مورد غسل و کفن بیمار کروناییپرسیده می شود که: اگر شخصی بر اثر بیماری واگیردار کرونا ویروس که طبق نظر متخصصان سرایت سریعی دارد، فوت کند در خصوص غسل، کفن و نماز چنین میتی وظیفه چیست؟ https://eitaa.com/ahkamchehپاسخ می فرمایند که: 😷 مجرد ابتلای به این بیماری، موجب سقوط احکام واجب مربوط به میت نمی شود؛ بنابراین با مراعات کامل نکات بهداشتی و استفاده از تجهیزات ایمنی – هر چند با صرف هزینه – باید حداقل واجب در مورد غسل، حنوط، کفن، نماز میت و دفن انجام گیرد. در صورت عدم امکان غسل ترتیبی، باید به صورت ارتماسی، غسل داده شود و در صورت عدم امکان غسل، با دست میت، میت را به ترتیب، بدل از غسل با آب و سدر، غسل با آب و کافور و غسل با آب خالص، تیمم داده و حنوط کنند و - هر چند از روی لباس - کفن کرده و دفن نمایند. 📚 نشـانی داده می شود به: پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیةالله خامنه ای، احکام غسل های واجب. 🗓 ۲۰ شهــریور ۱۴۰۰ هر روز یک مسأله شرعی در ⬇️⬇️⬇️ 😷https://eitaa.com/ahkamcheh🗞 📛 لطفاً برای ترویج احکام دین، فقط با لینک کانال برای دوستانتان ارسال فرمایید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
احکــامچــه 📓 📬 حکم تولید فیلم در مورد عالم و روحانیپرسیده می شود که: آیا در صورت لزوم، استفاده از لباس رسمی علمای دین و قضات در فیلم های سینمایی جایز است؟ آیا تدوین و تولید فیلم های سینمایی با صبغه دینی و عرفانی راجع به علمای گذشته یا معاصر با حفظ احترام آنان و حرمت اسلام و بدون اسائه ادب و بی احترامی به آنان جایز است یا خیر؟ اگر نقش یک شخص روحانی به‌وسیله هنرپیشه غیر خوش‌نام اجرا ‌شود، چه حکمی دارد؟ https://eitaa.com/ahkamchehپاسخ می فرمایند که: 🎥 آیةالله حسینی خامنه ای: با توجه به این که سینما وسیله ای برای آگاهی و تبلیغ است، بنا بر این به تصویرکشیدن و ارائه هر چیزی که ممکن است از آن برای رشد فکری جوانان و غیر آنان و ارتقای آگاهی و ترویج فرهنگ اسلامی استفاده شود، اشکال ندارد. یکی از این راه ها معرفی شخصیت عالمان دین و زندگی اختصاصی آنان و همچنین سایر دانشمندان و صاحب منصبان و زندگی خصوصی آنان است، ولی رعایت شئونات اختصاصی و احترام آنان و همچنین حریم زندگی خصوصی آنان واجب است ؛ و همچنین نباید از آن برای ارائه مفاهیم منافی با اسلام استفاده شود. 📽 آیةالله مکارم شیرازی: اگر احترام این لباس حفظ شود، مانعى ندارد. شکی نیست کسانی که نقشی مثبت و مقدس اسلامی را اجراء می‌کنند باید افرادی خوش‌نام و خوش سابقه باشند در غیر این صورت اثر منفی بر مخاطبان خواهند داشت. 📚 نشـانی داده می شود به: پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیةالله خامنه ای، احکام هنر و هنرمند، حکم تئاتر و سینما، س ۱ و استفتائات مقام معظم رهبری، س ۱۲۱۸ و پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیةالله مکارم شیرازی، جامع المسائل، احکام فیلم و سینما. 🗓 ۲۱شهــریور ۱۴۰۰ هر روز یک مسأله شرعی در ⏬⏬⏬ 🎞 https://eitaa.com/ahkamcheh 🗞 📛 لطفاً برای ترویج احکام دین، فقط با لینک کانال برای دوستانتان ارسال فرمایید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا