🔺 حکم روزه دانشجو:
⭕️ پرسش: حکم گرفتن روزه ی دانشجویان چیست؟
✅ پاسخ: در صورتی که قصد دارد برای مدت طولانی در آنجا سکونت داشته باشد (مثلا یکسال یا بیشتر)، یا هفتهای حداقل سه روز به مدت دو سال یا بیشتر در آنجا باشد، آنجا در حکم وطن خواهد بود، روزه صحیح است و نیازی به قصد ده روز ندارد ولی اگر آنجا نمیماند ولی در هفته حداقل سه روز رفت و آمد دارد و این کار برای مدتی (حداقل دو ماه) ادامه دارد، روزه در آن محل و بین راه صحیح است.
📚 پایگاه اطلاع رسانی آیةالله العظمی مکارم
💠 @AHKAME
#آمپول #سرم #روزه #مبطلات_روزه
💠 @AHKAME
🔺 احکام استعمال انواع آمپول برای روزهدار
✅ مسألهی ۱۵۷۶: احتیاط واجب آن است که روزه دار (۱) از استعمال آمپولی که به جای غذا به کار میرود خودداری کند (۲)، ولی تزریق آمپولی که عضو را بی حس میکند (۳) یا به جای دوا استعمال میشود اشکال ندارد (۴)
📎 حاشیه مراجع تقلید بر مسئلهی امام خمینی (ره):
➕ (۱) (فاضل:) باید روزه دار.. (نوری:) احتیاط مستحب آن است که روزه دار..
➕ (۲) (بهجت:) بلکه اجتناب خالی از وجه نیست..
➕ (۳) (بهجت:) یا به جهت دیگر استعمال میشود، اشکال ندارد و اجتناب از آمپولی که معلوم نیست از قسم اول باشد یا نه، لازم نیست.
➕ (۴) (نوری:) و تزریق هیچ نوع از آمپولها روزه را باطل نمیکند.
➖ (اراکی:) مسأله: استعمال آمپولهایی که تزریق میشود، تقویتی باشد یا غیر تقویتی؛ و نیز سرم غذایی و تقویتی چون در موارد مذکور أکل و شرب صادق نیست اشکال ندارد.
➖ (گلپایگانی، صافی:) مسأله احتیاط مستحب آن است که روزه دار از استعمال آمپول خودداری کند و فرق بین آمپولها نیست. و اگر لازم شد و تزریق کرد، روزه او باطل نمیشود.
➖ (خوئی، تبریزی:) مسأله آمپولی که عضو را بی حس میکند یا به جهت دیگر استعمال میشود، برای روزه دار اشکال ندارد. و بهتر آن است که از استعمال آمپولی که به جای دواء و غذا به کار میبرند، خودداری کند.
➖ (سیستانی:) مسأله آمپول و سرم روزه را باطل نمیکند هر چند آمپول تقویتی یا سرم قندی نمکی باشد و هم چنین اسپری که برای تنگی نفس استعمال میشود اگر دارو را فقط وارد ریه کند روزه را باطل نمیکند و هم چنین دارو در چشم و گوش ریختن روزه را باطل نمیکند اگر چه مزه آن به گلو برسد و اگر در بینی بریزد اگر به حلق نرسد روزه را باطل نمیکند.
➖ (مکارم:) تمام انواع آمپولهای دارویی یا تقویتی یا بی حسی و مانند آن که به صورت عضلانی تزریق میشوند و همچنین تزریق عضلانی واکسن برای افراد روزه دار اشکالی ندارد ولی تزریق آمپول ها و سرمهای وریدی (که در رگ تزریق میشوند) جایز نیست.
➖ (زنجانی:) مسأله احتیاط واجب آن است که روزه دار از استعمال سرم و آمپولی که به جای غذا بکار میرود خود داری کند، ولی تزریق آمپول دوایی و آمپولی که عضو را بی حس میکند، اشکال ندارد.
📚 پینوشتها:
توضیح المسائل مراجع مطابق با فتاوای سیزده نفر از مراجع معظم تقلید
📗 متن اصلی از رساله امام خمینی و مُحشی حضرات آیات عظام: سیستانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی، شبیری زنجانی، بهجت، فاضل، اراکی، خویی، گلپایگانی، تبریزی
کانال احکام شرعی
http://eitaa.com/joinchat/431226884Ca585df9f36
🔺 حکم تزریق انواع آمپول برای روزهدار:
⭕️ سؤال: حکم تزریق انواع آمپول برای روزه دار چیست؟
✅ جواب: تمام انواع آمپولهای دارویی یا تقویتی یا بی حسی و مانند آن که به صورت عضلانی تزریق میشوند و همچنین تزریق عضلانی واکسن برای افراد روزه دار اشکالی ندارد ولی تزریق آمپولها و سرمهای وریدی (که در رگ تزریق میشوند) جایز نیست.
📚 سایت آیةالله العظمی مکارم شیرازی
💠 @AHKAME
🔺 حکم تزريق آمپول و سرم در حال روزه:
⭕️ سؤال: نظر شريف جنابعالى درباره تزريق آمپول و ساير تزريقات نسبت به روزه داران در ماه مبارک رمضان، چيست؟
✅ جواب: احتياط واجب آن است که روزه دار از آمپولهاى مقوّى يا مغذّى و هر آمپولى که در رگ تزريق مىشود و نيز انواع سرمها خوددارى کند، لکن آمپولهاى دارويى که در عضله تزريق مىشود و نيز آمپولهايى که براى بى حسکردن به کار مىرود، مانعى ندارد.
⭕️ سؤال: حكم تزريق سرم در حال روزه ماه رمضان چيست؟
✅ جواب: بنابر احتياط واجب، بايد از تزريق سرم خوددارى كند؛ خواه جنبه غذايى و تقويتى داشته باشد، يا جنبه دوايى و مانند آن
📚 استفتائات آیةالله امام خامنهای
💠 @AHKAME
🔺 حکم نماز در وطن قبلی:
⭕️ سؤال: بسمه تعالی، حضور مرجع عالی قدر، حضرت امام خمینی، این جانب ۲۳ سال است که از وطن اصلی خود خارج شدم و شک دارم که اعراض کردهام یا خیر و یقین ندارم. نماز این جانب در وطن اصلی چطور باید خوانده شود؟
✅ جواب: بسمه تعالی، تا اعراض محرز نشده به حکم وطن باقی است.
📚 پرتال امام خمینی (ره)
💠 @AHKAME
🔺حکم استفاده از برچسب نیکوتین
⭕️ سؤال: آیا استفاده از برچسب نیکوتین که برای ترک سیگار است روزه را باطل میکند؟
✅ جواب: استفاده از آن اشکالی ندارد.
📚 استفتائات آیةالله العظمی مکارم شیرازی
💠 @AHKAME
🔺 حکم استفاده از قرص زیر زبانی با زبان روزه؛ مرجع تقلید آیةالله خامنهای
⭕️ سؤال: آیا استفاده از قرص زیر زبانی که به اندازه نصف عدس بوده و به هیچ وجه به حلق نمیرسد بلکه از زیر زبان جذب بدن میشود و انرژی زا هم نیست، روزه را باطل میکند؟
✅ جواب: سلام علیکم؛ مطابق با فتوای حضرت آیةالله العظمی امام خامنهای (مدظله): استفاده از چنین قرصی بنابراحتیاط روزه را باطل میکند.
➕ مطابق با فتوای حضرت آیةالله العظمی سیستانی (مدظله): استفاده از چنین قرصی روزه را باطل نمیکند.
📎 راهنمائی: شما میتوانید از #احتیاط حضرت آیةالله العظمی امام خامنهای به #فتوای حضرت آیةالله العظمی سیستانی رجوع کنید تا روزه شما در این صورت صحیح باشد. یاحقّ
📚 پاسخ سؤالها از دفاتر (معظّم لهما)
💠 @AHKAME
🔺 حکم تهیه غذا برای مسلمانی که روزه نمیگیرد:
⭕️ سؤال: حکم شرعی کسی که برای مسلمانی که روزه نمیگیرد غذا و نوشیدنی تهیه میکند چیست؟
✅ جواب: اگر روزه بر آن شخص واجب نیست یا شرعاً معذور از روزه گرفتن است (مثل اینکه توانایی روزه گرفتن را نداشته باشد)، اشکالی ندارد، ولی در صورتی که معذور نیست و روزه گرفتن بر او واجب باشد، از باب یاری نرساندن بر گناه، باید از این کار خودداری کند و در صورت امکان با زبانی نرم وی را نهی از منکر نماید.
📎 پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سوال، چنین است:
➕ حضرت آیةالله العظمی خامنهای (مد ظله العالی): اگر روزه گرفتن براى او واجب باشد و بدون عذر شرعى روزه نمىگیرد، جایز نیست.
➕ حضرت آیةالله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی): بطور کلی اگر آن شخص، شرعا معذور از روزه گرفتن باشد مانعی ندارد ولی در صورتی که معذور نیست باید آنها را با زبان خوب، نهی از منکر نماید و از تهیه آن خودداری نماید.
➕ حضرت آیةالله العظمی نوری همدانی (مد ظله العالی): چنانچه فرد مذکور در افطار روزه معذور است، مانعی ندارد.
📚 استفتائات مراجع معظم تقلید
💠 @AHKAME
🔺 حکم تهیه غذا برای مسلمانی که روزه نمیگیرد:
⭕️ سؤال: حکم شرعی کسی که برای مسلمانی که روزه نمیگیرد غذا و نوشیدنی تهیه میکند چیست؟
✅ جواب: اگر روزه بر آن شخص واجب نیست یا شرعاً معذور از روزه گرفتن است (مثل اینکه توانایی روزه گرفتن را نداشته باشد)، اشکالی ندارد، ولی در صورتی که معذور نیست و روزه گرفتن بر او واجب باشد، از باب یاری نرساندن بر گناه، باید از این کار خودداری کند و در صورت امکان با زبانی نرم وی را نهی از منکر نماید.
💠 @AHKAME
🔺 اگر روزهدار بعد از ظهر مسافرت نماید:
✅ مسأله ۱۷۲۱: اگر روزهدار بعد از ظهر مسافرت نماید، باید روزه خود را تمام کند و اگر پیش از ظهر مسافرت کند، وقتی به #حد_ترخص برسد یعنی به جایی برسد که دیوار شهر را نبیند و صدای اذان آن را نشنود، باید روزه خود را باطل کند و اگر پیش از آن روزه را باطل کند بنا بر احتیاط، کفاره نیز بر او واجب است.
📚 رساله عملیه امام خمینی ره
💠 @AHKAME
🔺 مسافر بعد از اذان ظهر برسد:
⭕️ پرسش: آیا مسافری که بعد از اذان ظهر به وطن رسیده است میتواند روزه بگیرد؟
✅ پاسخ: روزهاش باطل است.
📚 دفتر حضرت آیةالله مکارم شیرازی
💠 @AHKAME