معنای لیلة الرغائب: شب میل و رغبت و گرایش بیشتر به عبادت و بندگی است.
🌹 اللّهم اذقنا حلاوت عبادتک
خدیا شیرینی عبادتت را به من بچشان
💠 @AHKAME
📿 🌙 اعمال شب #لیلة_الرغائب
💠 @AHKAME
🌙✨ شب جمعه اوّل ماه رجب را ليلة الرَّغائب میگویند و از براي آن عملی از حضرت رسول صَلَّي اللَّهِ عَلِيهِ وَ اله وارد شده با فضيلت بسيار که سيّد در اقبال و علاّمه در اجازه بنی زهره نقل کردهاند.
🔸 از جمله فضيلت او آنکه گناهان بسيار بسبب او آمرزيده شود.
🔸 و آنکه هر که اين نماز را بگذارد چون شب اوّل قبر او شود، حقّ تعالی بفرستد ثواب اين نماز را بسوی او به نيکوتر صورتی با روی گشاده و درخشان و زبان فصيح پس با وی گويد:
🙏🏻 👏🏻 اي حبيب من! بشارت باد تو را که نجات یافتی از هر شدّت و سختی!
👈🏻 نمازگزار گويد: تو کيستی؟ بخدا سوگند که من روئی بهتر از روی تو نديدم و کلامی شيرينتر از کلام تو نشنيدهام و بوئی بهتر از بوی تو نبوئيدم.
🙏🏻 👏🏻 گويد: من ثواب آن نمازم که در فلان شب از فلان ماه از فلان سال بجا آوردي؛ امشب بنزد تو آمدم تا حقّ تو را ادا کنم و مونس تنهائی تو باشم و وحشت را از تو بردارم
🙏🏻 👏🏻 و چون در صور دميده شود من سايه بر سر تو خواهم افکند در عرصه قيامت پس خوشحال باش که خير هرگز از تو معدوم نخواهد شد.
📿 📎کيفيت آن نماز چنان است که روز پنجشنبه اوّل آن ماه را روزه میداری چون شب جمعه داخل شود ما بين نماز مغرب و عشاء دوازده رکعت نماز میگذاری هر دو رکعت به يک سلام و در هر رکعت از آن يک مرتبه حمد و سه مرتبه اِنّا اَنْزَلْناهُ و دوازده مرتبه قُلْ هُوَ اللّهُ اَحَدٌ میخوانی.
📿 و چون فارغ شدی از نماز هفتاد مرتبه میگوئی: « اَللّهُمَّ صَلِّ عَلي مُحَمَّدٍ النَّبِيِّ الاُْمِّيِّ و َعَلی آلِهِ»
📿 پس به سجده میروی و هفتاد مرتبه میگویی: « سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَالرُّوحِ»
📿 پس سر ازسجده بر میداری و هفتاد مرتبه میگویی «رَبِّ اغْفِرْ وَارْحَمْ وَتَجاوَزْ عَمّا تَعْلَمُ اِنَّکَ اَنْتَ الْعَلِيُّ الاَعْظَمُ»
📿 پس باز به سجده میروی و هفتاد مرتبه میگویی: « سُبُّوحٌ قُدّوُسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَالرُّوحِ»
📝 پس حاجت خود را میطلبی که انشاءالله برآورده خواهد شد.
📚 مفاتیح الجنان
💠 @AHKAME
🌙 لیلة الرغــائب
💠 @AHKAME
✅ اوّلین شب جمعه ماه رجب را «لیلة الرّغائب» گویند. رسول خدا صلےاللهعلیهوآله در روایتے ڪه #فضیلت ماه رجب را بیان مےڪردند فرمودند:
«از اوّلین شب جمعه ماه رجب غافل نشوید ڪه فرشتگان آن را #لیلة_الرغائب نامیدند»
🍃آنگاه رسول خدا صلےاللهعلیهوآله #اعمالے را براى آن شب بیان فرمودند.
1⃣ روز پنج شنبه اول ماه را #روزه بگیرید
2⃣ چون شب جمعه فرا رسید، میان نماز مغرب و عشا #دوازده_رڪعت_نماز (شش تا دو رڪعت مث نماز صب) و در هر رڪعت از آن، یک مرتبه سوره «حمد» و سه مرتبه «إنّا انزلناه» و دوازده مرتبه «قل هو الله احد» را بخوانید
3⃣ پس از اتمام نماز هفتاد مرتبه بگویید : «أللّهُمَّ صَلِّ عَلے مُحَمَّد النَّبِىِّ الاُْمِّىِّ وَ عَلے آلِهِ»
4⃣ آنگاه به سجده روید و هفتاد بار بگویید: «سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَالرُّوحِ»
5⃣ سپس سر از سجده بر دارید و هفتاد بار بگویید: «رَبِّ اغْفِرْ وَارْحَمْ وَتَجاوَزْ عَمّا تَعْلَمُ، إِنَّکَ أنْتَ العَلِىُّ الاْعْظَمُ»
6⃣ بار دیگر نیز به سجده رفته و هفتاد مرتبه بگویید: «سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَالرُّوحِ»
7⃣ آنگاه حاجت خود را بطلبید ڪه ان شاءالله برآورده خواهد شد.
🌹 از همگے التماس دعا داریم
کانال احکام شرعی
💠 @AHKAME
May 11
📗 قرآن کامل، همراه با صدا و تصویر هدیهای بسیار با ارزش، برای شما دوست ارجمند
▫️ مخصوصاً در ماه مبارک رمضان
این مجموعه بسیار کاربردی و ارزشمند است، حتما یکبار امتحان کنید.
http://parsquran.com/book
📲 لطفاً جهت همهگیری این هدیه گرانبها و استفاده هر چه بیشتر از آن، تا میتوانید باز نشر دهید.
💠 @AHKAME
ترجمه بیت الاحزان - شیخ عباس قمی.pdf
6.32M
📗 کتاب غمخانه حضرت زهرا سلام الله علیها، ترجمه کتاب بیت الاحزان تألیف محدث قمی رحمهالله
💠 @AHKAME
⭕️ پرسش: من در ماه رمضان به شهری سفر کردم که قصد کردم در آنجا بیش از ده روز بمانم، ولی میخواهم به اماکن تفریحی که در خارج شهر است نیز بروم، آیا میتوانم در آنجا روزه بگیرم؟
✅ پاسخ اجمالی: مراجع عظام تقلید در این زمینه میگویند: مسافری که قصد دارد ده روز در محلی بماند، اگر بخواهد به بیرون از آن محل رفت و آمد داشته باشد، در فرضهای ذیل نمازش کامل و روزهاش صحیح است:
الف) پس از قصد اقامت ده روز و پس از خواندن یک نماز چهار رکعتی، تصمیم گرفته باشد به بیرون از آن منطقه (به فاصله کمتر از 22.5 کیلومتر) رفت و آمد داشته باشد.[1]
ب) از ابتدا قصد داشته که در بین ده روز به اطراف محل اقامتش برود، اما جایی که میخواهد برود، عرفاً بخشی از همان منطقه اقامتی او شمرده میشود.[2]
ج) از ابتدا قصد داشته که در بین ده روز به جایی برود که عُرفاً بخشی از محل اقامتش نیست و فاصلهاش کمتر از مسافت شرعی است، که در این صورت اگر مقدار زمان یا تعداد رفت و آمدش به اندازهای نشود که عرفاً منافی با قصد اقامتش باشد، نماز او تمام و روزهاش صحیح است.
البته در تفسیر و تعیین این مقدار عرفی، مراجع تقلید نظرات متفاوتی به شرح ذیل ارائه نمودهاند:[3]
1. آیات عظام امام خمینی، خویی، تبریزی، وحید، فاضل و نوری: (بیش از دو ساعت طول نکشد)؛ آیات عظام امام خمینی و نوری: (و فقط برای یک مرتبه باشد)
2. آیت الله خامنهای: (مجموع ساعات خروج از شش، هفت ساعت بیشتر نشود)
3. آیت الله سیستانی: (یک روز یا یک شب، کامل نشود و در صورت تکرار طوری نباشد که عرفاً بگویند در دو جا اقامت دارد)
4. آیت الله اراکی: (در همان روز برگردد)
5. آیت الله بهجت: (چنانچه بیشتر روز را در محلّ اقامت باشد، نمازش تمام است)
6. آیت الله زنجانی: (همینکه خوابگاهش در محل اقامت باشد کافی است و لازم نیست تصمیم داشته باشد در روز یا اوایل شب به محل اقامت برگردد، هر چند هر روز به خارج از محل برود)
7. آیت الله مکارم: (اگر رفتن به آن مکان طوری است که خودش مسافرت محسوب میشود باید تمام ده روز را شکسته بخواند)
8. آیات عظام گلپایگانی و صافی: (اگر از اوّل قصد بیرون رفتن از آن محلّ را داشته باشد، نمازش شکسته است، هر چند به حدّ ترخّص نرسد)
شایان ذکر است، نظر آیت الله هادوی تهرانی درباره این پرسش، چنین است: چون از ابتدا میدانستید که چنین سفرهایی برایتان پیش خواهد آمد، در صورتی که این سفرها بیش از دو یا سه ساعت در روز نباشد و فاصلۀ محل اقامت شما تا آن اماکن کمتر از نصف مسافت شرعی یعنی 350 کیلومتر باشد، روزه صحیح است. لینک به سایت استفتائات
📚 پینوشتها:
[1]. امام خمینى، سید روح اللّٰه، استفتائات، ج 1، ص 226، قم، دفتر انتشارات اسلامى، چاپ پنجم، 1422ق.
[2] امام خمینی، سید روح اللّٰه، توضیح المسائل (محشّی)، گردآورنده: بنیهاشمی خمینی، سید محمدحسین، ج 1، ص 718 - 720، م 1338، دفتر انتشارات اسلامی، قم، چاپ هشتم، 1424ق.
[3]. آیات عظام خویی، وحید و تبریزی: ( اگر مدت از این بیشتر باشد احتیاطاً بین شکسته و تمام جمع نماید، و اگر تمام یا بیشتر روز باشد نمازش شکسته است)؛ آیت الله فاضل: (اگر زمان ماندنش بیشتر شد، احتیاط واجب این است که بین نماز شکسته و تمام جمع کند و در ماه رمضان احتیاطاً روزه بگیرد و بعداً قضا کند)؛ ر.ک: همان؛ برگرفته از سایت رسمی مقام معظم رهبری، س 665؛ وحید خراسانى، حسین، توضیح المسائل، ص 266، م 1346، مدرسه امام باقر(ع)، قم، نهم، 1428 ق
💠 @AHKAME