🚌 احکام سفر شغلی و وطن (به روز رسانی شده)
🔺 احکام سفر شغلی:
⭕️ سؤال: ملاک تمام بودن نماز در سفر شغلی چیست؟ آیا تعدّد سفر لازم است؟
✅ جواب: برای تمام بودن نماز و صحت روزه لازم است عرفاً سفر، شغل یا مقدمه شغل او محسوب شود؛ خواه با چند سفر باشد یا با یک سفر طولانی، مانند کسی که یک مسیر دریایی طولانی را برای شغل خود طی میکند.
🔺 معیار سفر شغلی:
⭕️ سؤال: معیار شغلی بودن سفر چیست؟
✅ جواب. برای آنکه عرفاً سفر را سفر شغلی بدانند سه چیز معتبر است:
الف) قصد انجام سفر شغلی.
ب) شروع سفر شغلی.
ج) قصد استمرار انجام سفر شغلی
📚 استفتائات آیةالله العظمی خامنهای
💠 @AHKAME
🚌 احکام سفر شغلی و وطن:
🔺 صدق عرفی شغله فی السفر:
⭕️ سؤال: اگرشخصی در صدق عرفی شک داشته باشد یعنی شک داشته باشد که عرفاً مشمول حکم من شغله فی السفر میباشد یا خیر، حکم نماز و روزهاش در سفرهای کاری چیست؟
✅ جواب: در فرض سوال نماز را قصر بخواند و روزهاش صحیح نیست.
🔺 علم اجمالی حول محور سفرهای سالیانه:
⭕️ سؤال: صِرف علم اجمالی کارمندانی که هرسال سفرهایی برای شغلشان خواهند داشت،کفایت میکند ولو اینکه دو یا سه سفر بیشتر نباشد، یا اینکه باید حتماً تعداد مشخصی سفر مثلا ًده سفر یا تعداد ایام مشخصی مثلاً بیست روز یا یک ماه یا دو ماه را در سفر باشند تا مشمول این حکم واقع شوند؟
✅ جواب: عدد خاصی معتبر نیست لکن باید بنای بر استمرار سفر داشته باشد به مقداریکه عرفاً سفر شغل یا لازمه شغلش محسوب شود.
📚 استفتائات آیةالله العظمی خامنهای
💠 @AHKAME
🔺 مقدار سفر شغلی:
⭕️ سؤال: برای اینکه نماز در سفر شغلی تمام باشد چه مقدار سفر لازم است (با فرض اینکه قصد استمرار در سالهای آینده را ندارد)؟
✅ جواب: چنانچه بخواهد مدت طولانی مثلاً حداقل سه ماه اشتغال به آن داشته باشد، نمازش در سفرهای شغلی تمام است و چنانچه مدت آن طولانی نباشد، حکم سفر شغلی را ندارد و نماز او قصر است.
🔺 حکم هر ده روز یک سفر:
⭕️ سؤال: برای صدق شغل در این سه ماه آیا لازم است که هر روز سفر برود؛ یا در ایام غیر تعطیل؛ یا هفتهای سه چهار روز و یا اینکه اگر در هر ده روز یک سفر کاری داشته باشد به نحویکه ده روز در جایی اقامت نداشته باشد کافی است؟
✅ جواب: این مساله موکول به صدق عرفی است، و ظاهراً قدر متیقن از این صدق آن است که در این مدت، شاغل به نحو متعارف باشد یعنی مستمراً سفر کند و به قدری که معمولاً اشخاص شاغل، کار را تعطیل میکنند (مثل ایام تعطیل و عزاداری و امثال آن) تعطیل کند.
📚 استفتائات آیةالله العظمی خامنهای
💠 @AHKAME
🔺 حکم سفر در هفته یک بار:
⭕️ سؤال: کارمندی که در طول سال هفتهای یک بار در ارتباط با شغلاش به سفر میرود، آیا در این سفرها نمازش تمام است؟
✅ جواب: در فرض سؤال نمازش تمام است.
⭕️ سؤال: کارمندی که همیشه سفرش کمتر از مسافت شرعی است، اگر اتفاقاً یک سفر به میزان مسافت شرعی برود وظیفهاش در این سفر چگونه است؟
✅ جواب: در فرض مرقوم نماز وی قصر است و روزهاش صحیح نیست.
⭕️ سؤال: در صورتیکه کارمندی در وطن یا غیر وطن خود ده روز اقامت کند و هیچگونه مسافرتی نرفته باشد، آیا بعد از آن باز هم در سفر شغلی نمازش تمام است؟
✅ جواب: در فرض سؤال، در سفر اول نماز قصر و بعد ازآن، تمام است.
🔺 حکم خروج از محل قصد عشره:
⭕️ سؤال: اگر کارمند بعد از اقامه عشره، یک مسافرت شخصی برود و بعد از آن به مسافرت کاری برود در اولین مسافرت کاری نمازش تمام است یا قصر؟
✅ جواب: نمازش تمام است لکن احتیاط به جمع بین قصر و تمام ترک نشود.
📚 استفتائات آیةالله العظمی خامنهای
💠 @AHKAME
🔺 ملاک رسیدن به وطن:
⭕️ سؤال: آیا ملاکِ رسیدن مسافر به مقصد، رسیدن به اول شهر است یا رسیدن به منزل یا محل کار یا نقطه مشخصی که قصد رفتن به آنجا را دارد؟
✅ جواب: اگر مقصد او نقطهای خاص است، به نحوی که عبور از شهر طریق رسیدن به آن مقصد است در محاسبه مسافت همان نقطه باید در نظر گرفته شود ولی اگر با اینکه مقصد مشخصی دارد با شهر هم کار دارد به نحوی که رسیدن به شهر رسیدن به مقصد محسوب میشود، اول شهر ملاک است.
📚 استفتائات آیةالله العظمی خامنهای
💠 @AHKAME
🔺 حکم سفر خانواده با همسر کثیرالسفر:
⭕️ سؤال: کارمندانی که درسفرهای کاری معمولاً خانواده را با خود همراه میبرند آیا نماز خانواده هم تابع نماز کارمند و تمام است؟
✅ جواب: تابع ایشان نیستند.
📚 استفتائات آیةالله العظمی خامنهای
💠 @AHKAME
🔺 حکم روزه زن باردار و شیرده:
⭕️ سؤال: خانمی که يك سال به دليل بارداري و ۲ سال به دليل شيردهی روزه نگرفته و هر ۳ سال كفاره تمام روزههايش را داده است، حکم قضای روزههايش چگونه است و اصلا بايد روزه قضا بگيرد يا خير؟
✅ جواب: چنانچه روزه گرفتن در اين مدت براي او ضرر داشته، قضا ندارد ولي اگر براي بچه ضرر داشته، بايد قضاي آن را هم به جا بياورد.
📚 آيتالله العظمی مکارم شیرازی
💠 @AHKAME
🔺 کفّاره روزه بر زن شيرده:
⭕️ سؤال: آيا زنى كه به بچه شير مىدهد و روزه براى او ضرر دارد اگر روزه نگيرد بعداً بايد كفاره نيز بدهد يا نه؟
✅ جواب: بايد به مقدار هر روزى که روزه را افطار مىکند، يک مدّ طعام (تقريباً ۷۵۰ گرم گندم يا نان يا برنج و يا مانند آن) به فقير بپردازد و روزه را نيز قضا کند.
📚 استفتائات جديد مقام معظم رهبری
💠 @AHKAME
🔻 آيا فطريه زن بر عهده شوهر است؟
🔺 زکات فطره زن تأمين كننده مخارج زندگى:
⭕️ سؤال: اگر زن به جهت نياز شوهر، در تأمين مخارج زندگى كمك كند؛ چه كسى بايد زكات فطره آنها را بدهد؟
✅ جواب: اگر زن نانخور شوهر محسوب شود، بايد شوهر در صورت توانايى زكات فطره خود و همسرش را بدهد و اگر زن نانخور شوهر و كس ديگرى نباشد، بايد خودش زكات فطرهاش را بدهد.
📚 استفتائات آیةالله العظمی خامنهای
💠 @AHKAME
🌾 میزان #زکات_فطره و #کفاره روزه #ماه_رمضان از سوی آیتالله #مکارمشیرازی اعلام شد:
🌾 براساس اعلام آیتالله مکارم شیرازی، زکات فطره امسال بر مبنای قوت غالب گندم مبلغ ۹ هزار تومان(۹۰۰۰ تومان) و بر مبنای قوت غالب برنج خارجی، مبلغ ۲۴ هزار تومان (۲۴۰۰۰ تومان) و برنج داخلی، مبلغ ۶۰ هزار تومان (۶۰۰۰۰ تومان) اعلام شده است. مردم در انتخاب هر یک از آنها مخیر هستند.
⚠️ کفاره روزه غیر عمد مبلغ ۳ هزار تومان (۳۰۰۰ تومان) است که باید بهصورت نان تهیه و پرداخت شود، همچنین کفاره روزه عمد مبلغ ۱۸۰ هزار تومان (۱۸۰۰۰۰ تومان) است.
📚 آیةالله العظمی مکارم شیرازی
💠 @AHKAME