✅ #ناتوانی از گرفتن #روزه در #آغاز_بلوغ
✳️ سؤال : دختری که به #سن_تکلیف رسیده، ولی به علت #ضعف_جسمانی توانایی روزه گرفتن ندارد، و بعد از #ماه_مبارک رمضان هم نمی تواند قضای آن را به جا آورد تا اینکه ماه رمضان سال بعد فرا می رسد، چه حکمی دارد؟
🍃 مقام معظم #رهبری : #ناتوانی از گرفتن روزه و قضای آن به مجرد ضعف و عدم قدرت موجب سقوط قضای روزه نمی شود، بلکه قضای روزه های ماه رمضان که از او فوت شده، بر وی واجب است.بنا بر نظر مشهور، بلوغ شرعی دختران همان تکمیل نه سال قمری است که در این هنگام روزه بر آنها واجب است و ترک آن به مجرد بعضی از عذرها جایز نیست، ولی اگر روزه گرفتن برای ایشان ضرر داشته باشد یا تحمل آن برایشان همراه با مشقت زیاد باشد، افطار برای آنها جایز است.
✳️ آیت الله #مکارم : انسان نمى تواند به خاطر ضعف، روزه را بخورد، ولى اگر به قدرى ضعف پيدا کند که تحمّل آن بسيار مشکل شود، مى تواند روزه را بخورد و همچنين اگر خوف بيمارى داشته باشد.»
✳️ آیت الله #سیستانی : چنانچه روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان برای آنان ضرر قابل توجّه دارد و موجب مریض شدن آنان میشود یا میترسند مریض شوند، احکام مریض در مورد آنان جاری میشود؛
🔻امّا اگر روزه گرفتن برای آنان ضرر ندارد، ولی مثلاً به علّت طولانی بودن روز یا شدّت گرما، تمام کردن روزه برای آنان سختی فوق العادهای دارد که معمولاً چنین سختی قابل تحمّل نیست، باید به قصد قربت مطلقه[۱] روزه بگیرند و هنگامی که به علّت ضعف شدید یا احساس تشنگی زیاد، ادامه روزه ماه مبارک رمضان بر آنان فوق العاده سخت شد، میتوانند آب بیاشامند یا غذا بخورند؛ ولی بنابر احتیاط واجب در خوردن و آشامیدن، تنها به مقدار ضرورت اکتفاء نمایند و در بقیّه روز از انجام کاری که روزه را باطل میکند پرهیز نمایند؛ هرچند در هر صورت، با خوردن یا آشامیدن، روزه آنان، باطل میشود.
🔺و اگر آنان میتوانند با استفاده از راههای معمول برای تقویت، مثل سحری مُقوّی خوردن یا کاهش فعالیت بدنی در طی روز یا استراحت بیشتر بدون داشتن ضرر و سختی فوق العاده روزه ماه مبارک رمضان را بگیرند، این کار لازم است.
🔹منبع : 👇👇
سیستانی https://b2n.ir/310531
مکارم : https://b2n.ir/154353
رهبری : https://b2n.ir/620772
❤️ @ahkameroyz احکام روز
✅ حکم #نیت نکردن عمدی یا غیرعمدی در روزه در فتوای مقام معظم #رهبری.
✳️ کسی که در ماه رمضان، هنگام فرا رسیدن اذان صبح، #عمداً نیت روزه نمیکند، اگر در هر ساعتی از روز نیت روزه کند، روزهاش باطل است و در عین حال باید تا غروب آن روز از همهی چیزهای باطل کنندهی روزه اجتناب کند و بعد از ماه رمضان هم قضای آن روز را به جا آورد.
✳️ کسی که در ماه رمضان از روی #فراموشی یا بی اطلاعی، #نیت_روزه نکرده و در روز متوجه شود، در صورتی که کاری که روزه را باطل میکند انجام داده باشد، روزهی آن روز باطل است ولی تا غروب از کارهای باطل کنندهی روزه خودداری کند،
🔻 اما چنانچه تا هنگامی که متوجه روزه میشود کاری که روزه را باطل میکند انجام نداده باشد اگر بعد ازظهر است روزه باطل است،
🔺 واگر پیش از ظهر است بنابر احتیاط واجب باید نیت روزه کند و روزه بگیرد و بعداً نیز روزهی آن روز را قضا کند.
🔹منبع : https://b2n.ir/897692
❤️ @ahkamerouz احکام روز
✅ حکم #حدث_اصغر در بین غسل در فتاوای #رهبر معظم انقلاب.
✳️ سوال : در هنگام انجام #غسل_جنابت يكى از مبطلات وضو پيش مىآيد، مثلا باد معده یا بول یا غائط مقداری خارج شود آيا در زمانیکه وقت زیاد داشتیم مىتوانیم دوباره غسل كنیم كه احتياج به وضو گرفتن دوباره نباشد و با همان غسل نماز بخوانیم؟
🍃 پاسخ : در چنین موردی بايد #وضو بگيرد و دوباره غسل کردن تأثيرى ندارد.
🔹منبع : https://b2n.ir/229114
❤️ @ahkamerouz احکام روز
هدایت شده از پشتیبان
✅ آیا میدانیدحدترخص درغیروطن طبق نظربعضی مراجع اثری درشکست یا تمام خواندن نماز و یاصحت روزه ندارد
✳️ آیت الله سیستانی: حد ترخص در # غیر وطن (جائیکه ده روز اقامت کرده یا سی روز مردد بوده) # اثری ندارد و همینکه از محل اقامتش خارج شود (به قصد هشت فرسخ) نمازش شکسته است
🔻ومسافریکه به وطنش بر می گردد تا وقتی که داخل # وطنش نشده نمازش شکسته است و همینطور است
🔻مسافریکه می خواهد ده روز در محلی بماند تا وارد آن محل نشده نمازش شکسته است
✳️ آیت الله مکارم: حد ترخص # در وطن و غیر وطن فرق نمی کند واثر دارد لذا اگر کسی از وطن يا محلّ اقامتش به اندازه اي دور شود كه صداي اذان شهر را نشنود و مردم شهر او را نبينند، نمازش شکسته است.
🔻 ودربرگشت درحدترخص نماز او تمام و روزه او هم صحیح است
✳️ امام خمینی: حد ترخص در وطن همانطور که در رفتن به سفر اثر دارد واز شرائط شکسته شدن نماز است در برگشت هم اثر دارد وبه محض رسیدن به # حد ترخص در حال برگشت به وطن نماز او تمام است اما احتیاط بهتر آنستکه تا وارد شدن به منزل نماز را به تاخیر بیاندازد،
🔻اما اگر در حد ترخص خواست نماز بخواند جمع بخواند (هم شکسته هم تمام )🔻اما نسبت به محلی که قصد دارد ده روز در آنجا بماند وقتی به حد ترخص رسید محل اشکال است که بگوئیم نمازش تمام است لذا نماز را باید تا خود محل اقامت تاخیر بیاندازد والا در حد ترخص باید جمع بخواند (هم شکسته هم تمام)
🔹منبع : مکارم http://yon.ir/XAo42
🔹منبع : امام http://yon.ir/dDEaB
🔹منبع:سیستانی http://yon.ir/6ysSt
❤️ @ahkamerouz
هدایت شده از احکام روز
✅ حد ترخص
✳️ طبق نظر مقام معظم رهبری :#حد ترخص جائی استکه از آنجا صدای اذان شهر شنیده نشود احتیاط این استکه #دیوار🏚🏘 شهر هم دیده نشود
🔻هر چند بعید نیست که نشنیدن اذان🔊 کافی باشد
✳️ آیت الله مکارم شیرازی :
حد ترخص جائی استکه : ملاک حد ترخص هم صدای اذان🔊 است هم دیده نشدن شخص مسافر توسط مردم شهر،
🔻نکته: اگر# اذان را نشنود کافی است به شرط اینکه یقین نداشته باشد که مردم او را می بینند.
🔻اگر بداند که مردم شهر👨👦👦👫 او را نمی بینند هم کافی است به شرط این که مطمئن نباشد صدای اذان از اینجا شنیده می شود.
🔸 ولي بايد در هوا گرد و غبار يا مه يا چيز ديگري كه مانع ديدن است يا سر و صدايي كه مانع شنيدن است وجود نداشته باشد
✳️ امام خمینی (ره)حد ترخّص یعنی نقطه ای که در آن جا دیوارهای شهر دیده نمی شود و اذان شهر شنیده نمی شود
🔹منبع:http://yon.ir/eQGB6 امام(ره)
🔹منبع: http://yon.ir/U0Kkbمکارم
🔹منبع:http://yon.ir/nRBrwرهبری
❤️ @ahkamerouz
هدایت شده از احکام روز
✅ حکم شک در تعداد نمازهای قضا شده
✳️ مسأله كسي كه چند# نماز از او قضا شده و تعداد آنها را نمي داند
1- مثلاً نمي داند چهار تا نماز ظهر و عصر بوده يا پنج تا،
2- و همچنين اگر شماره آنها را مي دانسته و فراموش كرده مثلا می دانسته هشت تا# نماز ظهر و عصر قضا داشته ولی یادداشت نکرده حالا تعداد را فراموش کرده
✳️ گلپايگاني، خوئي، تبريزي، سيستاني، صافی، سبحانی چنانچه مقدار كمتر را بخواند كافي است ولي بهتر آن است كه به قدري نماز بخواند كه# يقين كند تمام آنها را خوانده است مثلاً اگر فراموش كرده كه چند نماز صبح از او قضا شده است و يقين دارد كه بيشتر از ده نماز نبوده (خوئي، تبريزي، سيستاني، سبحانی: احتياطاً) ده نماز صبح بخواند.
✳️ زنجاني: و احتياط مستحبّ آن است كه مقدار بيشتر را بخواند، بخصوص اگر شماره آنها را مي دانسته و فراموش كرده، مثلاً اگر فراموش كرده كه چند نماز صبح از او قضا شده و يقين دارد كه بيشتر از ده نبوده، به احتياط مستحب ده نماز صبح بخواند.
✳️ وحید: ولی احتیاط مستحب این است که به قدری نماز بخواند که یقین کند تمام آنها را خوانده است مخصوصا در صورتی که یقین به مقدار داشته باشد. و بعد از آن مقدار را فراموش کرده باشد .
🔹منبع : پرتال انهار، توضیح المسائل مراجع http://yon.ir/A7FCR
❤️ @ahkamerouz احکام روز
هدایت شده از در محضر احکام
روزه گرفتن در شرایط کرونا
⁉️با توجه به شیوع ویروس #کرونا آیا امکان گرفتن روزه در ماه مبارک رمضان وجود دارد یا خیر؟
آیتالله مکارم شیرازی:
✅انسان نمیتواند به این دلیل، روزه را بخورد و باید در ماه رمضان روزه بگیرد.
👈 البته میتواند در فاصله افطار تا سحر از غذاهای مقوی🍱 استفاده کند تا از ضعف شدید بدن در طول روز جلوگیری نماید.
❌اما کسی که میداند روزه برای او ضرر دارد باید #روزه را ترک کند و اگر روزه بگیرد صحیح نیست، همچنین اگر یقین ندارد، اما احتمال قابل توجهی میدهد که روزه برای او ضرر دارد، خواه این احتمال از تجربه شخصی حاصل شده باشد یا از گفته طبیب.
📿کانال در محضر احکام👇
http://eitaa.com/joinchat/2547318806C4d6adefc2e
✅ حکم #رقصیدن_در_تنهایی یاجلو #آینه
✳️ پرسش : اگر انسان در تنهایی برقصد و کسی پیش او نباشد رقص او چه حکمی دارد؟
🍃 آیت الله #مکارم : چنانچه همراه با موسیقی حرام نباشد، اشکال ندارد.
✳️ آیت الله #سیستانی : رقصیدن زن برای زن یا به تنهایی ـ به احتیاط واجب ـ جایز نیست .
منبع : 👇👇
مکارم https://b2n.ir/082865
سیستانی https://b2n.ir/277107
❤️ @ahkamerouz احکام روز
🌺🌺🌺🌺🌺
✍روزی شخصی خدمت حضرت علی (عليه السلام) می رود و می گوید: یا امیر بنده به علت مشغله زیاد نمیتوانم همه دعاها را بخوانم،چه کنم؟
حضرت علی عليه السلام فرمودند:
خلاصه ی تمام ادعیه را به تو میگویم،
هر صبح که بخوانی گویی تمام دعاها را خواندی...
【 الحمدلله علی کل نعمه】
خدا را سپاس و حمد می گویم برای
هر نعمتی که به من داده است
【و اسئل لله من کل خیر】
و از خداوند درخواست میکنم هر خیر
و خوبی را
【 و استغفر الله من کل ذنب】
و خدایا مرا ببخش برای تمام گناهانم
【 واعوذ بالله من کل شر】
و خدایا به تو پناه می برم از همه بدی ها
📗 بحارالانوار، جلد ۹۱، صفحه ۲۴
❤️ @ahjamerouz احکام روز
هدایت شده از احکام روز
✅ غسل هایی که کفایت از وضو می کنند
✳️سوال : کدام غسل احتیاج به # وضو ندارد و می شود با آن نماز خواند؟
✳️ پاسخ:
آیت الله خامنهای: کسى که # غسل جنابت کرده، نباید براى نماز وضو بگیرد، ولى با غسل هاى دیگر (چه واجب یا مستحبّ) نمىشود نماز خواند و باید وضو هم گرفت.
✳️ آیت الله مکارم شیرازی: با هر غسلی (چه جنابت و چه غیر آن، چه واجب و چه مستحب قطعی که استحباب آن با دلیل معتبر ثابت شده باشد مثل غسل جمعه، غسل احرام، غسل شبهاي قدر و مانند آن)) میتوان نماز خواند و وضو واجب نیست، ولی احتیاط مستحب آن است که در غیر غسل جنابت وضو بگیرد.
✳️ آیت الله سیستانی و وحید :کسی که غسل جنابت کرده نباید برای نماز وضو بگیرد، بلکه با غسلهای دیگر واجب ـ غیر غسل از استحاضه متوسطه ـ و با غسلهای مستحب نیز میتواند بدون وضو نماز بخواند، اگرچه احتیاط مستحب آن است که وضو هم بگیرد.
________________________
🔹منبع : توضیح المسائل مراجع، م 391
🔹آیت الله خامنه اى، اجوبه، س 188
❤️ @ahkamerouz احکام روز
✅ انواع #نیت کردن #روزه در فتوای آیت الله #سیستانی.
✳️ لازم نیست انسان نیت روزه را از قلب خود بگذارند، یا مثلاً بگوید فردا را روزه میگیرم، بلکه همینقدر که بنا داشته باشد برای تذلل در پیشگاه خداوند عالم از اذان صبح تا مغرب کاری که روزه را باطل میکند انجام ندهد کافی است، و برای آنکه یقین کند تمام این مدت را روزه بوده، باید مقداری پیش از اذان صبح، و مقداری هم بعد از مغرب از انجام کاری که روزه را باطل میکند خودداری نماید.
✳️ #وقت_نیت_کردن #روزه_رمضان از شب تا #اذان_صبح است و اگرنداند رمضان است یا فراموش کرده باشد یا خواب مانده باشد تا قبل از #اذان_ظهر می باشد.
در #روزه_مستحبی کسی که کارهایی که روزه را باطل میکند انجام نداده باشد، در هر وقت از روز نیت روزه مستحبی بکند، هرچند فاصله کمی تا #مغرب باشد، روزه او صحیح است.
🔻شخصی که #خواب_مانده بعد از ظهر بیدار شود، باید احتیاطاً بقیه روزه را به قصد قربت مطلقه امساک کند، و روزه آن روز را نیز قضا نماید.
🔻اگر #نداند یا #فراموش کند که ماه رمضان است و پیش از ظهر متوجه شود، چنانچه کاری که روزه را باطل میکند انجام داده باشد، روزه او باطل میباشد. ولی باید تا مغرب کاری که روزه را باطل میکند انجام ندهد، و بعد از رمضان هم آن روزه را قضا نماید.
🍃 اگر بعد از ظهر متوجه شود که ماه رمضان است ـ بنا بر احتیاط واجب ـ نیت روزه کند رجاءً و بعد از رمضان هم آن را قضا کند.
🔹منبع : https://b2n.ir/239623
❤️ @ahkamerouz احکام روز
✅ حکم #روزه #یوم_الشک
✳️ روزي را كه انسان شك دارد #آخر_شعبان است يا #اول_رمضان،به چه نیتی روزه بگیرد؟
✳️ پاسخ :
اولا : واجب نيست روزه بگيرد.
ثانیا : اگر بخواهد روزه بگيرد نمي تواند نيت روزه رمضان كند.
ثالثا : اگر نيت روزه قضا و مانند آن نمايد چنانچه بعد معلوم شود رمضان بوده، از رمضان حساب ميشود.
رابعا : اگر در بين روز بفهمد كه ماه رمضان است، بايد نيت روزه رمضان كند.
🔻نکته : بعضی از مراجع این طور نیت کردن را که« اگر رمضان است، روزه رمضان و اگر رمضان نيست، روزه قضا يا مانند آن باشد» را اشکال می دانند.
🔹منبع : 👇👇
https://b2n.ir/236202 مکارم
توضیح المسائل مراجع،م۱۵۶۸و۱۵۶۹
❤️ @ahkamerouz احکام روز
✅ راه هاى #ثبوت_اول_ماه_رمضان.
✳️ سؤال: #اول_ماه_رمضان و #ماه_شوال چگونه ثابت می شود؟
🍃 جواب : به طور کلی اول هر ماه با يکی از راه های زير ثابت می شود:
1- خود انسان #ماه را ببيند؛
2- دو مرد عادل بگويند که ماه را ديده اند؛
3- از گفته عده ای يا از راه ديگر يقين کند که ماه قابل دیدن است.
4- #سی_روز از اول ماه قبلی – که از طرق شرعی ثابت شده بگذرد.
5- #حاکم_شرع حکم کند که اول ماه است.
#احکام_ماه_رمضان #راههای_ثبوت_اول_ماه
@leader_ahkam منبع
❤️ @ahkamerouz احکام روز
#احکام_فطریه
📌 #زمان پرداخت #فطریه
🔹سوال : آيا جايز است پيش از ماه رمضان، فطره را به فقير داد؟
🍃 پاسخ مقام معظم #رهبری : خیر، كفايت نمیكند؛ ولی میتواند آن را به عنوان #قرض به او بدهد و در روز عيد فطر، طلب خود را بابت فطره حساب كند.
🍃 آیت الله #سیستانی : اگر فرد پیش از ماه رمضان، زکات فطره را بدهد صحیح نیست
ولی بعد از فرا رسیدن ماه رمضان میتواند زکات فطره را بدهد هرچند احتیاط مستحب آن است كه در ماه رمضان هم فطریه را ندهد و پرداخت آن را تا شب عید فطر به تأخیر اندازد، ولی اگر فرد، پیش از ماه رمضان به فقیر قرض بدهد و بعد از آنكه فطریه بر او واجب شد، فقیر مذکور هنوز هم استحقاق دریافت زکات فطره را دارا باشد میتواند طلب خود را از فقیر بابت زکات فطره حساب كند.
📚منبع :👇👇👇
رهبری : https://b2n.ir/487502
سیستانی https://b2n.ir/481168
❤️ @ahkamerouz احکام روز
🔰 دعای روز دوم #ماه_مبارک_رمضان
✨اللَّهُمَّ قَرِّبْنِي فِيهِ إِلَى مَرْضَاتِكَ وَ جَنِّبْنِي فِيهِ مِنْ سَخَطِكَ وَ نَقِمَاتِكَ وَ وَفِّقْنِي فِيهِ لِقِرَاءَةِ آيَاتِكَ بِرَحْمَتِكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ
✨خدايا مرا در اين ماه به خشنودى ات نزديك كن، و از خشم و انتقامت بركنار دار، و به قرائت آياتت موفق كن، اى مهربان ترين مهربانان
╭═ ❁ 🍃 ๑ 💗 ๑ 🍃 ═╮
❤️ @ahkamerouz احکام روز
╰═ ❁ 🍃 ๑ 💗 ๑ 🍃 ❁ ═╯
#احکام
#احکام_روزه
📌حکم #قضا_و_کفاره_روزه مریضی که تا رمضان سال بعد مریض مانده
🔹 سوال : هر کسی که #مریض باشد وچند سال پی درپی نتواند روزه را بگیرد در صورتی که خوب شود چه حکمی دارد؟
🍃پاسخ : آیت الله #سیستانی : اگر تا ماه رمضان بعدی خوب نشده باشد قضا ندارد وفقط برای هر یک روز ۷۵۰گرم گندم به فقیر صدقه بدهد.
🍃 #رهبر معظم انقلاب : اگر افطار روزه ماه رمضان از جهت بیماری و تأخیر قضای آن هم از جهت ادامه بیماری بوده است، قضا ندارد و برای هر روز یک مدّ طعام به عنوان فدیه واجب است.
🔹 آیت الله #مکارم : هرگاه بيمارى انسان چند سال طول كشد و بعداً خوب شود اگر تا رمضان آينده به مقدار قضا وقت باقى است بايد فقط قضاى رمضان آخر را بگيرد و براى هر روز از سالهاى پيش يك مد طعام بدهد.
منبع : 👇👇
سیستانی https://b2n.ir/318516
رهبری : https://b2n.ir/634138
مکارم : https://b2n.ir/600367
❤️ @ahkamerouz احکام روز
#احکام
#احکام_روزه.
📌#خون_ریزی #لثه در حال #روزه و حکم آن
✳️ پرسش : در #ماه_رمضان پس از یک روز، روزه گرفتن خون ریزی لثه به وجود آمد حکم آن چیست و آیا کفاره دارد و مقدار آن چقدر است ؟
🔹 آیت الله #خامنه ای : اگر خون لثه در آب دهان مستهلک شود واز بین برود، پاک است و بلعيدن آن اشکال ندارد و روزه را باطل نمی کند، و همچنين در صورت شک در همراه بودن آب دهان با خون، فرو بردن آن اشکال ندارد و به صحّت روزه ضرر نمىزند. روزه به سبب آن باطل نمىشود، ولى اگر خون زیاده و با اینکه با آب دهن مخلوط شده ازبین نرفته واجب است که از رسيدن خون به حلق جلوگيرى کند.
🍃آیت الله #سیستانی : اگر #خون در حال #خواب و مانند آن بی اختیار داخل در #حلق او می شود و نمی تواند جلوی آن را بگیرد اشکال ندارد و اگر جلوگیری از آن برای او حرج شدید دارد روزه اش باطل می شود ولی گناه نکرده و بعداً قضا می کند اگر تا سال دیگر خوب شود و الا برای هر روز ۷۵۰ گرم گندم به فقیر بدهد.
🍃 و اگر می تواند بدون حرج از آن جلوگیری کند ولی به علت ندانستن مسأله این کار را نکند روزه اش باطل است ولی گناه ندارد مگر جاهل مقصری که متوجه باشد که احوط دادن کفاره است.
🔹 آیت الله #مکارم : اگر عمدا خون لثه، خون دندان و ... را فرو ببرد روزه را باطل مي کند ولی اگر بی اختیار باشد روزه صحیح است.
📚 منبع : 👇👇
رهبری : https://b2n.ir/341288
سیستانی https://b2n.ir/318516
مکارم : https://b2n.ir/806587
❤️ @ahkamerouz احکام روز
✅ کسیکه بخاطر #ندانستن_مساله کاری که #روزه را #باطل می کند انجام داده
✳️ اگر به واسطه ندانستن مسأله كاری انجام دهد كه روزه را باطل میكند،مثلا غذای لای دندان را در حال روزه بخورد
۱- چنانچه میتوانسته مسأله را یاد بگیرد، بنا بر احتیاط واجب #كفاره بر او ثابت میشود.( و قضا هم دارد)
۲- اگر نمی توانسته مسأله را یاد بگیرد
الف : یا اصلًا متوجه مسأله نبوده
ب : یا یقین داشته كه اینکار روزه را باطل نمی كند،
( قضا دارد) اما كفاره بر او واجب نیست.
منبع : مساله ۱۶۵۹ رساله دوازده مرجع
❤️ @ahkamerouz احکام روز