✅ حکم زیارت نامه خواندن در اطراف حرم در اربعین.
✳️ سوال: در ایام #اربعین به علت شلوغی زیاد، ورود به حرم حسینی(ع) و گاهی #بینالحرمین بسیار دشوار و برای برخی ناممکن است، و گاهی موجب اذیت دیگران میشود. در این شرایط آیا خواندن #زیارت از محدودۀ اطراف حرم کافی است؟
✳️ مقام معظم #رهبری : در فرض مذکورخواندن زیارت نامه در محدوده اطراف حرم کفایت می کند.
🔹منبع : http://yon.ir/Hnd7P
❤️ @ahkamerouz احکام روز
✅ #نذر برای معصومین و #امام زادگان
✳️ #رهبر معظم انقلاب : اگر مالی را نذر یکی از #مشاهد مشرفه کند، باید صرف مصالح آن مکان شود. اما اگر مال را نذر یکی از #ائمه (ع) یا اولاد آنها نماید، جایز است در هر کار خیر، اعم از صدقه به فقراء، ساخت و تعمیر مسجد، پل و .... صرف شود؛ با قصد اینکه ثواب آن به منذورله(امام یا امام زاده یاحرم مورد نظر او) برگردد؛
🔻هرچند مستحب است که صرف مخارج حرم و زائران و خادمان آن شود. البته اگر نذر مقید به مصرف خاصی است، باید طبق آن عمل شود
✳️ #مکارم : اگر چيزى براى حرم يكى از امامان يا امامزادگان نذر كند بايد آن را به مصارف حرم برساند، از قبيل کارهای ساخت و ساز حرم و فرش و روشنايى و خادمانی كه خدمت مىكنند ومانند آن،🔻ولى اگر چيزى براى خود #امام يا امامزاده نذر كرده بىآنكه نام حرم را ببرد، مىتواند علاوه بر امورى كه ذكر شد صرف مجالس عزادارى و سوگوارى يا نشر آثار آن بزرگواران، يا كمك به زائرین آنها يا هر كار ديگرى كه نسبتى با آنها دارد بكند.
🔹منابع :
رهبری http://yon.ir/BdH1s
مکارم http://yon.ir/LqQOY
❤️ @ahkamerouz احکام روز
✅ به چه نیتهائی #نذر صورت می گیرد.
✳️ #رهبری : اقسام نذر
۱. نذر مشروط: نذری است که معلق بر چیزی باشد.( یعنی نذر ما در صورت گرفتن حاجت ما ادائش واجب می شود) این نوع نذر به سه صورت است:
🔻الف) به #شکرانة نعمت دنیوی یا اخروی نذر کند،
🍃 مثال: اگر خداوند به من فرزند سالمی عطا کند، برای خدا بر من است که چهل فقیر را غذا دهم؛ در این مثال، اطعام فقیر متوقف بر داشتن فرزند سالم است که به شکرانة آن این نذر انجام میشود.
🔻ب) برای طلب دفع بلا و گرفتاری این نذر منعقد میشود.
🍃 مثال: اگر خداوند پدرم را شفا دهد، برای خدا بر من است که چهل شب زیارت عاشورا بخوانم.
🔻ج) نذر برای بازداشتن نفس از عمل حرام یا مکروه است.
مثال: اگر دروغ گفتم، برای خدا بر من است که یک فقیر را غذا دهم.
۲. نذر مطلق: نذری است که بر چیزی معلق نیست.
🍃 مثال: برای خدا بر من است که ماه رجب را روزه بگیرم و دیگر حاجتی در مقابل آن از خداوند نخواستم
🔹منبع : http://yon.ir/AvHt0
❤️ @ahkamerouz احکام روز
✅ حکم شکستن نذر و مقدار کفاره آن.
✳️ #رهبری : در صورتی شکستن #نذر موجب کفاره میشود که نذر کننده عمداً و با اختیار (نه از روی فراموشی یا اضطرار یا اکراه و تهدیدی) به نذر خود عمل نکند. (کفاره جای توبه را نمیگیرد)
🔻نکته : اگر کسی حنث نذر کند، (به نذرش عمل نکند)باید یا ده فقیر را اطعام کند یا آنان را لباس پوشاند و در صورتیکه توانائی نداشته باشد و مقدور نباشد، سه روز پشت سر هم روزه بگیرد
✳️ اگر نذر کننده، از انجام آنچه نذر کرده (چه نذر مطلق و چه نذر مقید به زمان) عاجز شود، نذر منحل میشود(انگار از اول نذری نکرده ) و چیزی بر عهده نذر کننده نیست؛ مگر در مورد نذر #روزه که در صورت عجز، باید در ازای هر روز، یک مد طعام به فقیر بدهد.
🔹منبع : http://yon.ir/AvHt0
❤️ @ahkamerouz احکام روز
#احکام.
#احکام_وام.
📌 حکم مصرف #وام در غیر موردی که وام داده شده.
🔹 سوال : آیا جایز است #قرضی را #بانک برای استفاده خاصی به اشخاص می دهد، در امور دیگر مصرف نمود؟
🔹 مقام معظم #رهبری : اگر آن چه را که #بانک به اشخاص می دهد واقعاً #قرض باشد و شرط کند که حتماً باید در مورد خاصی مصرف شود، تخلّف از این شرط جایز نیست،
🔻و همچنین اگر آن چه را که از بانک دریافت می کند به عنوان سرمایه #مضاربه یا شراکت و مانند آن باشد، حق ندارد آن را در غیر کاری که بانک به خاطر آن پول را در اختیار او گذاشته است، مصرف نماید.
📚 منبع : http://ytre.ir/olE
❤️ @ahkamerouz احکام روز
#احکام.
#نماز_مسافر.
#سفر_شغلی_و_غیر_شغلی
📌 حکم #نماز_محصلین چه #سفر آنها در راستای شغل آنهاست چه نیست.
🔹 سوال : کسی که برای #تحصیل به شهری #مسافرت می کند و تحصیل او مرتبط باشغل اوست حکم نماز و روزه اش در آن شهر محل تحصیل چگونه است؟
🔹 #رهبر معظم انقلاب : #سفری که امثال محصلان #علوم دینی یا #دانشجویان افسری برای تحصیلشان انجام می دهند و با انجام آن در سِلک و حرفه خاصی قرار می گیرند، سفر شغلی محسوب می شود؛ و نماز تمام و روزه صحیح است
🔹 سوال : کسی که برای تحصیل به شهری مسافرت می کند و تحصیل او ارتباطی با شغل او ندارد، حکم #نماز و #روزه اش در آن شهر محل تحصیل چگونه است؟
🔹مقام معظم #رهبری : بنا بر احتیاط واجب در سفر برای تحصیل علم نمازش را به صورت تمام و قصر بخواند و روزه را بگیرد و قضای آن را نیز بجا آورد و می تواند در این مساله با رعایت شرایط عدول، به مجتهد دیگر رجوع نماید.
🔴 ناگفته نماند کسانی که سفر شغلی دارند باید کثیر السفر باشند
📚 منبع : 👇
https://b2n.ir/597508
https://www.leader.ir/fa/content/18373/www.leader.ir
❤️ @ahkamerouz احکام روز
✅ شرط تمام خواندن نماز محصلین.
✳️ #رهبری : #محصلینی که در راستای شغلشان سفر می کنند مثل #طلاب علوم دینی و دانشجویان دانشگاه #افسری در صورتیکه کثیر السفر باشند نمازشان تمام است .
🔻#کثیرالسفر کسی است که
۱- در سه ماه هر روز کاری مسافرت برود.
۲- هشت ماه هر کمتر از ده روز مسافرت برود.
۳- در یک سال هر هفته یک روز مسافرت برود.
🔹منبع :👇
نمازمحصلینhttps://b2n.ir/597508
https://www.leader.ir/fa/content/18373/www.leader.ir
❤️ @ahkamerouz احکام روز
#احکام.
#خودرو عمومی.
#موسیقی غنا_ وظیفه مسافر.
🔹 سوال : بعضی از #رانندگان از نوارهای #موسیقی غنا و حرام استفاده می کنند و علی رغم نصیحت ها و راهنمایی ها آن را خاموش نمی کنند، خواهشمندیم نحوه برخورد مناسب با این موارد و این افراد را بیان فرمایید، آیا برخورد شدید با آنان جایز است یا خیر؟
🔹پاسخ : مقام معظم #رهبری : با تحقق شرایط #نهی_از_منکر، بر شما بیشتر از نهی زبانی از منکر واجب نیست،
🔻و در صورتی که مؤثر واقع نشود، واجب است که از گوش دادن به غنا و موسیقی حرام اجتناب کنید،
🔺و اگر به طور غیر ارادی صدای #موسیقی حرام و غنا به گوش شما برسد، چیزی بر شما نیست
🔹منبع : اجوبه الاستفتائات م ۱۰۶۵
❤️ @ahkamerouz احکام روز
📌 حکم #نماز_و_روزه_سربازها
🔹سوال : #سربازي ساكن #مشهد است و در حال گذراندن خدمت سربازي در #بندرعباس مي باشد.ايشان كمتر از يكهفته در بندر خدمت ميكند يعني روز نهم در شهر خود ميباشد حكم نماز و روزه وي به چه شكل است؟
🔹مقام معظم #رهبری : اگر انسان #کثیرا_السفر باشد ،نماز و روزه اش در سفر و بین راه تمام و صحیح است.
🔻#کثیر_السفر به کسی می گویند که در بین هر ده روز حداقل یک #مسافرت_شغلی داشته باشد . این کار او هم حداقل #دو_ماه یا بیش تر ادامه داشته باشد.
🔺 #سرباز در صورتی که در دوره #آموزشی باشد، #مسافرت او #شغلی نیست، بنابراین کثیر السفر نمی شود تا نمازش تمام و روزه اش صحیح باشد.
🍃 اما اگر #دوره_آموزشی را گذرانده باشد، مسافرت او سفر شغلی حساب می شود، اگر شرایط بالا را داشته باشد، کثیر السفر است. #نماز و #روزه اش تمام و صحیح است.
🛑 اما اگر انسان کثیر السفر نباشد و همچنین قصد ماندن ده روز در جایی را نداشته باشد،نمی تواند روزه بگیرد و نمازش شکسته است.(۱)
پی نوشت :
(۱) #رهبری : اجوبه استفتائات ،س 641 و 642.
منبع : https://www.pasokhgoo.ir/node/43074
❤️ @ahkamerouz احکام روز
📌 #تعلیم_احکام_شرعی به #فرزندان در #سن _تمییز.
🔹 سوال : 1837: پدر و مادر به فرزندانشان در چه سنی #احکام شرعی و عبادات را باید تعلیم دهند؟
🔹جواب : مستحبّ است که ولیّ اطفال احکام شرعی و عبادات را پس از رسیدن آنان به سن تمییز به ایشان یاد دهد.
❤️ @ahkamerouz احکام روز
✅ حکم زیارت اربعین یک روز قبل یا بعد آن
✳️ سوال : با توجه به جمعیت زیاد و شلوغی در ایام #اربعین که موجب به وجود آمدن سختی های فراوانی برای زائرین می شود، آیا زیارت اربعین چند روز قبل یا بعد از روز اربعین هم مورد قبول و مأجور است؟
✳️ #رهبر معظم انقلاب : انجام زیارت #سید الشهداء (علیه السلام) در هر زمان مستحب و دارای ثواب عظیم است، ولی ثواب زیارت زمان خاص، مختص به انجام زیارت در همان زمان خاص است؛ البته انجام زیارت قبل یا بعد از آن موقع به امید آن ثواب مخصوص، مانعی ندارد.
🔹 منبع : https://b2n.ir/37902
❤️ @ahkamerouz احکام روز
#احکام.
#احکام_نماز.
📌 #ذکر_بحول_الله در #نماز.
🔹سوال : زمان گفتن #بحول_الله در حال نشسته، در حال حرکت، در حال قیام، چیست؟ وآیا به جای آن #یاحی یاقیوم می شود گفت یا نه؟
🔹 آیت الله #بهجت : اگر #نمازگزار ـ به جهت جهل به وظيفه ـ ، ذكر بحول اللّه را قبل از بلند شدن مى گفته است، اگر به نيّت #ذكر_مطلق بوده، نمازش صحيح است و اشكال ندارد.
🍃 و شخص نماز گزار هنگام بلندشدن از سجده به جاى «بحول اللّه و قوته»، «يا حىّ يا قيّوم» مى گويد اگر به قصد #مطلق_ذكر بگويد، اشكال ندارد.
🔻كسى كه نماز را به صورت نشسته مى خواند، ذكر «بحول اللّه و قوته و اقوم و اقعد» را به قصد مطلق ذكر يا وظيفه،بگوید اشكال ندارد.
🍃 نمازگزار مى تواند وقتى به حالت قيام رسيد و ذكر بحول اللّه هنوز تمام نشده، آنرا تمام کند، بلكه بعيد نيست اگر تمام ذكر را بعد از ايستادن بگويد، عمل به مستحبّ كرده باشد.
🔹 ایت الله #مکارم : ذکر «بِحَوْلِ اللَّهِ وَ قُوَّتِهِ اقُومُ وَ اقْعُدُ» را بايد در حال برخاستن بگوید.
🍃 ذکر یا حی یا قیوم به جای بحول الله به قصد ذکر مطلق اشکال ندارد.
🍃 کسی که نماز را نشسته می خواند پیش از آن که شروع به خواندن سوره «حمد» کند مستحب است ذکر «بحول الله» را بگوید.
🔹 مقام معظم #رهبری : ذکر بحول الله...در حال حرکت و قیام برای رکعت بعد گفته می شود و ذکر یاحی یا قیوم را به قصد ورود نگوید بلکه به نحو مطلق بگوید اشکال ندارد.
📚 منابع :👇👇
بهجت https://b2n.ir/21154
مکارم https://b2n.ir/98761
رهبری https://b2n.ir/41006
❤️ @ahkamerouz احکام روز