#احکام_فطریه
📌 #زمان پرداخت #فطریه
🔹سوال : آيا جايز است پيش از ماه رمضان، فطره را به فقير داد؟
🍃 پاسخ مقام معظم #رهبری : خیر، كفايت نمیكند؛ ولی میتواند آن را به عنوان #قرض به او بدهد و در روز عيد فطر، طلب خود را بابت فطره حساب كند.
🍃 آیت الله #سیستانی : اگر فرد پیش از ماه رمضان، زکات فطره را بدهد صحیح نیست
ولی بعد از فرا رسیدن ماه رمضان میتواند زکات فطره را بدهد هرچند احتیاط مستحب آن است كه در ماه رمضان هم فطریه را ندهد و پرداخت آن را تا شب عید فطر به تأخیر اندازد، ولی اگر فرد، پیش از ماه رمضان به فقیر قرض بدهد و بعد از آنكه فطریه بر او واجب شد، فقیر مذکور هنوز هم استحقاق دریافت زکات فطره را دارا باشد میتواند طلب خود را از فقیر بابت زکات فطره حساب كند.
📚منبع :👇👇👇
رهبری : https://b2n.ir/487502
سیستانی https://b2n.ir/481168
❤️ @ahkamerouz احکام روز
🔰 دعای روز دوم #ماه_مبارک_رمضان
✨اللَّهُمَّ قَرِّبْنِي فِيهِ إِلَى مَرْضَاتِكَ وَ جَنِّبْنِي فِيهِ مِنْ سَخَطِكَ وَ نَقِمَاتِكَ وَ وَفِّقْنِي فِيهِ لِقِرَاءَةِ آيَاتِكَ بِرَحْمَتِكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ
✨خدايا مرا در اين ماه به خشنودى ات نزديك كن، و از خشم و انتقامت بركنار دار، و به قرائت آياتت موفق كن، اى مهربان ترين مهربانان
╭═ ❁ 🍃 ๑ 💗 ๑ 🍃 ═╮
❤️ @ahkamerouz احکام روز
╰═ ❁ 🍃 ๑ 💗 ๑ 🍃 ❁ ═╯
#احکام
#احکام_روزه
📌حکم #قضا_و_کفاره_روزه مریضی که تا رمضان سال بعد مریض مانده
🔹 سوال : هر کسی که #مریض باشد وچند سال پی درپی نتواند روزه را بگیرد در صورتی که خوب شود چه حکمی دارد؟
🍃پاسخ : آیت الله #سیستانی : اگر تا ماه رمضان بعدی خوب نشده باشد قضا ندارد وفقط برای هر یک روز ۷۵۰گرم گندم به فقیر صدقه بدهد.
🍃 #رهبر معظم انقلاب : اگر افطار روزه ماه رمضان از جهت بیماری و تأخیر قضای آن هم از جهت ادامه بیماری بوده است، قضا ندارد و برای هر روز یک مدّ طعام به عنوان فدیه واجب است.
🔹 آیت الله #مکارم : هرگاه بيمارى انسان چند سال طول كشد و بعداً خوب شود اگر تا رمضان آينده به مقدار قضا وقت باقى است بايد فقط قضاى رمضان آخر را بگيرد و براى هر روز از سالهاى پيش يك مد طعام بدهد.
منبع : 👇👇
سیستانی https://b2n.ir/318516
رهبری : https://b2n.ir/634138
مکارم : https://b2n.ir/600367
❤️ @ahkamerouz احکام روز
#احکام
#احکام_روزه.
📌#خون_ریزی #لثه در حال #روزه و حکم آن
✳️ پرسش : در #ماه_رمضان پس از یک روز، روزه گرفتن خون ریزی لثه به وجود آمد حکم آن چیست و آیا کفاره دارد و مقدار آن چقدر است ؟
🔹 آیت الله #خامنه ای : اگر خون لثه در آب دهان مستهلک شود واز بین برود، پاک است و بلعيدن آن اشکال ندارد و روزه را باطل نمی کند، و همچنين در صورت شک در همراه بودن آب دهان با خون، فرو بردن آن اشکال ندارد و به صحّت روزه ضرر نمىزند. روزه به سبب آن باطل نمىشود، ولى اگر خون زیاده و با اینکه با آب دهن مخلوط شده ازبین نرفته واجب است که از رسيدن خون به حلق جلوگيرى کند.
🍃آیت الله #سیستانی : اگر #خون در حال #خواب و مانند آن بی اختیار داخل در #حلق او می شود و نمی تواند جلوی آن را بگیرد اشکال ندارد و اگر جلوگیری از آن برای او حرج شدید دارد روزه اش باطل می شود ولی گناه نکرده و بعداً قضا می کند اگر تا سال دیگر خوب شود و الا برای هر روز ۷۵۰ گرم گندم به فقیر بدهد.
🍃 و اگر می تواند بدون حرج از آن جلوگیری کند ولی به علت ندانستن مسأله این کار را نکند روزه اش باطل است ولی گناه ندارد مگر جاهل مقصری که متوجه باشد که احوط دادن کفاره است.
🔹 آیت الله #مکارم : اگر عمدا خون لثه، خون دندان و ... را فرو ببرد روزه را باطل مي کند ولی اگر بی اختیار باشد روزه صحیح است.
📚 منبع : 👇👇
رهبری : https://b2n.ir/341288
سیستانی https://b2n.ir/318516
مکارم : https://b2n.ir/806587
❤️ @ahkamerouz احکام روز
✅ کسیکه بخاطر #ندانستن_مساله کاری که #روزه را #باطل می کند انجام داده
✳️ اگر به واسطه ندانستن مسأله كاری انجام دهد كه روزه را باطل میكند،مثلا غذای لای دندان را در حال روزه بخورد
۱- چنانچه میتوانسته مسأله را یاد بگیرد، بنا بر احتیاط واجب #كفاره بر او ثابت میشود.( و قضا هم دارد)
۲- اگر نمی توانسته مسأله را یاد بگیرد
الف : یا اصلًا متوجه مسأله نبوده
ب : یا یقین داشته كه اینکار روزه را باطل نمی كند،
( قضا دارد) اما كفاره بر او واجب نیست.
منبع : مساله ۱۶۵۹ رساله دوازده مرجع
❤️ @ahkamerouz احکام روز