✅ #نماز_آیات و احکام آن طبق فتوای آیت الله #سیستانی
✳️ نماز آیات دو رکعت است و در هر رکعت پنج رکوع دارد، و دستور آن این است که؛
1- انسان بعد از نیت، تکبیر بگوید و یک حمد و یک سوره تمام بخواند و به رکوع رود و سر از رکوع بردارد، دوباره یک حمد و یک سوره بخواند، باز به رکوع رود تا پنج مرتبه، رکعت دوم را نیز به همین شکل بجاآورد.
2- ممکن است انسان بعد از نیت و تکبیر و خواندن حمد، آیههای یک سوره را پنج قسمت کند، و یک آیه یا بیشتر از آن را بخواند بلکه کمتر از یک آیه را نیز میتواند بخواند ولی بایدبنا بر احتیاط جمله تامّه باشد، و از اوّل سوره شروع کند و به گفتن «بسم الله» اکتفا نکند، و سپس به رکوع رود و سر بردارد، و بدون اینکه حمد بخواند، قسمت دوّم از همان سوره را بخواند و به رکوع رود، و همینطور تا پیش از رکوع پنجم سوره را تمام نماید، رکعت دوم هم همینطور.
3- جایز است آیات را به کمتر از پنج قسمت تقسیم نماید، لکن هر وقت سوره را تمام کرد لازم است حمد را قبل از رکوع بعدی بخواند.
🔻 اگر در یک رکعت از نماز آیات پنج مرتبه حمد و سوره بخواند، و در رکعت دیگر یک حمد بخواند و سوره را پنج قسمت کند مانعی ندارد.
🔻چیزهایی که در نمازهای یومیه واجب و مستحب است، در نماز آیات هم واجب و مستحب میباشد، ولی در نماز آیات در صورتی که با جماعت باشد میتواند رجاءً بجای اذان و اقامه سه مرتبه بگویند «الصلاة» و در غیر جماعت چیزی نیست، ولی مشروعیت جماعت در نماز آیات در غیر گرفتن ماه و خورشید ثابت نیست.
🍃 مستحب است پیش از رکوع و بعد از آن تکبیر بگوید، و بعد از رکوع پنجم و دهم تکبیر مستحب نیست. بلکه مستحب است بگوید: «سَمعَ الله لِمَنْ حَمِدَهُ».
و مستحب است پیش از رکوع دوّم و چهارم و ششم و هشتم و دهم قنوت بخواند، و اگر فقط قنوت پیش از رکوع دهم بخواند کافی است.
🍃 اگر در نماز آیات شک کند که چند رکعت خوانده و فکرش بهجایی نرسد، نماز باطل است
🔻 اگر زن در حال حیض یا نفاس باشد و خورشید یا ماه گرفتگی شود، یا زلزله اتفاق بیفتد، نماز آیات بر او واجب نیست و قضا هم ندارد
🔻اگر گرفتن خورشید یا ماه را نداند، و بعد از باز شدن بفهمد که تمام آن گرفته بوده، باید قضای نماز آیات را بخواند، ولی اگر بفهمد مقداری از آن گرفته بوده، قضا بر او واجب نیست.
اگر خواندن نماز آیات را به قدری تأخیر بیندازد که خورشید یا ماه شروع به باز شدن کند، نیت ادا مانعی ندارد، ولی بعد از باز شدن تمام آن، نماز قضا میشود
🔹منبع : https://b2n.ir/864523
❤️ @ahkamerouz احکام روز
✅ احکام #اقامت_ده_روز در یک محل طبق فتوای مقام معظم #رهبری،
✳️ اگر قصد اقامت ده روزه كنيد و از ابتدا قصد خروج از محل اقامت را نداشته باشيد، با خواندن حداقل يک نماز چهار رکعتی در آنجا، نمازتان تمام است و پس از آن خارج شدن از محل اقامت به مقدار کمتر از مسافت شرعی به قصد اقامت ضرر نمیرساند؛
🍃 لكن اگر هنگام قصد اقامت تصميم به خارج شدن كمتر از مسافت شرعی به ميزان بيشتر از #شش_يا_هفت_ساعت (در مجموع ده روز) داشته باشيد، قصد اقامت صحيح نيست.
🍃 همچنان که در صورت اول اگر به مقدار #مسافت_شرعی يا بيشتر سفری پيش آمد، اقامت بههم میخورد و زمانی که به محل اقامت برگشتيد اگر قصد اقامت جديد نکنيد، بايد نمازها را شکسته بخوانيد.
اما اگر بعد از قصد دهه کردن وقبل از خواندن یک نماز ۴رکعتی ادائی مطلع شود که باید به کمتر از مسافت شرعی هم رفت وآمد داشته باشد هر روز یک ساعت ونیم یا در مجموع ده روز #پانزده_ساعت اجازه #خروج دارد البته در چند مرحله نه یکدفعه
🔻قصد ده روز كامل از #اذان_صبح روز اول تا #غروب_روز_دهم كافی است و اگر از بين روز شروع كند تا همان ساعت از روز يازدهم بايد بماند.
🔻نکته : کسی که در دو مکان #تبلیغ میکند و قصد اقامت ده روز هم در آن منطقه دارد، اگر از نظر عرف دو مکان محسوب شوند، قصد اقامت در هر دو محل و يا در يکی از آن دو با قصد رفت و آمد به مکان ديگر در خلال ده روز، صحيح نيست. و بعد از رسيدن به #شهر يا هر محلی اگر میدانيد كه ده روز يا بيشتر آنجا هستيد، نماز تمام و روزه صحيح است.
🔹منبع : https://b2n.ir/092783
❤️ @ahkamerouz احکام روز
✅ حکم گرفتن #وام_مسکن سود دار طبق فتوای #رهبر معظم انقلاب.
✳️ سوال : بانک مسکن جمهوری اسلامی #وامهایی را برای خرید یا ساخت و یا تعمیر خانه به مردم میدهد و بعد از پایان خرید یا ساخت یا #تعمیر_خانه، وام را بهصورت اقساط پس میگیرد، ولی مجموع قسطهای دریافتی بیشتر از مبلغی است که به وام گیرنده داده شده است، آیا این مبلغ اضافی وجه شرعی دارد یا خیر؟
✳️ پاسخ : پولهايی که بانک مسکن به منظور خريد يا ساخت خانه، میدهد، عنوان قرض ندارد بلکه آن را طبق يکی از عقود صحيح شرعی مانند #شرکت يا #جعاله يا #اجاره و امثال آن پرداخت میکنند که اگر شرايط شرعی آن عقود را رعايت نمايند، اشکالی در صحّت آن نيست.
🔹منبع : https://b2n.ir/452096
❤️ @ahkamerouz احکام روز
✅ مساله ای از احکام وصیت طبق نظر آیت الله #مکارم.
✳️ شخصى #وصیّت کرده #همسرش پس از مرگ وى #ازدواج نکند، و اگر ازدواج کند حقّ مسکن در خانه معیّن ندارد. همسرش پس از مرگ او، ازدواج موقّت کرد.
اوّلا : آیا این شرط صحیح است؟
ثانیاً : آیا ازدواج موقّت هم مشمول وصیّت مذکور مى گردد؟
✳️ پاسخ : اگر ازدواج موقّت براى مدّت کوتاهى بوده، مشمول این وصیّت نمى شود. ولى اگر براى مدّت طولانى، یا به طور مکرّر و در نتیجه طولانى باشد، مشمول خواهد شد.
🔻وصیّت مذکور در مورد حق الارث زن هیچ تأثیرى ندارد، امّا اگر چیزى اضافه براى او قائل شده، در صورتى مى تواند از آن اضافه استفاده کند که به آن شرط عمل کند.
✳️ سؤال : آیا وصیّت به #تقسیم_ارث #قبل_از_فوت جایز است؟ مثل این که زید وصیّت کند که پس از فوتش، فلان باغش مال فلان پسرش، و فلان خانه اش مال فلان دخترش باشد. آیا چنین وصیّتى نافذ است؟
✳️ پاسخ : چنین وصیتى باطل است.
🔹منبع : https://b2n.ir/260316
❤️ @ahlamerouz احکام روز
✅ احکام #قصد_دهه طبق فتوای آیت الله #سیستانی
✳️ مسافری که میخواهد ده روز در محلی بماند، لازم نیست قصد ماندن شب اوّل یا شب یازدهم را داشته باشد، و همین که قصد کند که از #طلوع_فجر روز اوّل تا #غروب_روز_دهم بماند، باید نماز را تمام بخواند. و همچنین است اگر مثلاً قصدش این باشد که از ظهر روز اوّل تا ظهر روز یازدهم بماند.
✳️ مسافری که میخواهد ده روز در محلی بماند، اگر از اوّل، قصد داشته باشد که در بین ده روز، به اطراف آنجا که عرفاً جای دیگر به حساب میآید و فاصله آن از #چهار_فرسخ کمتر است برود، اگر مدّت رفتن و آمدنش بهاندازهای باشد که در نظر #عرف با اقامت ده روز #منافات ندارد، نماز را تمام بخواند، و چنانچه منافات داشته باشد، #نماز را #شکسته بجا آورد،
مثلاً اگر از اوّل قصد داشته باشد که تمام یک روز، یا تمام یک شب از آنجا خارج شود، با #قصد_اقامت منافات دارد و باید نماز را شکسته بجا آورد،
ولی چنانچه قصدش این باشد که مثلاً در نصف روز خارج شده و سپس برگردد هرچند برگشتنش بعد از رسیدن شب باشد، باید نماز را تمام بجا آورد مگر در صورتی که اینطور خارج شدن او به مقداری تکرار شود که عرفاً بگویند در دو جا، یا بیشتر اقامت دارد.
🔹منبع : https://b2n.ir/72048
❤️ @ahkamerouz احکام روز
✅ قابل توجه عزیزانی که به دنبال پاسخ احکام شرعی خود هستند کانال احکام روز راهی آسان برای رسیدن شما به جواب مسائل شرعی می باشد و هر روز مسائل مبتلا به و مناسبت با ایام را برای شما بارگذاری خواهیم کرد.
✳️ ضمنا سوالات شما در اسرع وقت از منابع معتبر شناخته شده در صفحه شخصی شما پاسخ داده میشود انشاءالله.
🍃کانال احکام روز در پیام رسان های ایرانی، فعلا ( ایتا، سروش، )و تلگرام وجود دارد و همه مطالب در این پیام رسان ها همزمان بروز رسانی خواهد شد.
🔻میتوانید از پیام رسان مورد علاقه خود ما را دنبال کنید.
🔹فقط کافی است روی منابع کلیک کرده تا به صفحه ای که فتوای مرجع را از آن گرفته ایم ببینید.
❤️ @ahkamerouz احکام روز
✅ احکام وصیت طبق نظر مقام معظم #رهبری.
✳️ سوال : شخصی در حضور افراد مورد اطمینان از جمله یکی از پسران خود ، وصیّت کرده است که برای ادای #حقوق_شرعی که بر عهده دارد از قبیل خمس و زکات و #کفّارات و همچنین #واجبات_بدنی که بر عهده اوست مانند #روزه_نماز_حج، بعضی از املاک او برای مصرف در موارد وصیّت از #ترکه اش استثنا شوند، ولی بعضی از ورثه آن را رد کرده و خواهان تقسیم همه املاک بدون استثنا بین ورثه هستند. در این مورد تکلیف چیست؟
✳️پاسخ : بعد از فرض #ثبوت_وصيّت با دليل شرعی يا اقرار ورثه، در صورتی که ملک مورد وصيّت بيشتر از #ثلث مجموع #ترکه نباشد، آنان حق ندارند خواهان تقسيم آن شوند، بلکه واجب است با صرف آن در حقوق مالی و واجبات بدنی که ميّت به آنها وصيّت کرده، به وصيّت او عمل کنند.
🍃 بلکه اگر از طريق شرعی يا با اعتراف ورثه ثابت شود که ميّت به مردم #بدهکار است و يا حقوق مالی مربوط به خداوند مانند خمس و زکات و کفّارات و يا مالی و بدنی مانند حج بر عهده اوست، باز هم بر آنان واجب است همه ديون او را از اصل ترکه بپردازند و سپس باقیمانده آن بين ورثه تقسيم شود، هرچند نسبت به آنها وصيّتی نکرده باشد
🔹منبع : https://b2n.ir/180421
❤️ @ahkamerouz احکام روز
✅ #تغییر_مرجع تقلید یا رجوع به مساوی آیت الله #مکارم.
✳️سوال : اگر فردی بخواهد مرجع تقلید خود را تغییر دهد احکام و شرایط مربوط به آن چیست؟
یا اینکه بخواهد در مسئله خاصی از فرد دیگری تقلید کند؟
✳️ پاسخ : تغییر مرجع تقلید در مسائلی که به فتوای او عمل کرده جایز نیست مگر این که ثابت شود مرجع جدید اعلم از مرجع فعلی اوست.
🔻اما می تواند در مسائلی که هنوز به فتوای مرجع تقلیدش عمل نکرده از مرجع دیگری که همردیف اوست تقلید کند.
✳️ آیا رجوع از مرجع مساوى به مساوى را جایز مى دانید؟
پاسخ: جایز نیست.
🔹منبع : https://b2n.ir/114654
❤️ @ahkamerouz احکام روز
✅ شرط افتتاح حساب برای گرفتن وام طبق نظر آیت الله #مکارم
✳️ سوال : با متقاضیان #وام شرط مى شود که براى دریافت وام حتماً #حساب #پس انداز باز کنند، و حداقل مبلغى که براى #افتتاح_حساب_پس_انداز لازم است را براى چند ماه در پس انداز خود داشته باشند. آیا چنین شرط هایى براى پرداخت وام اشکال ندارد؟
✳️ پاسخ : در صورتى که این شرط به نفع سایر #وام_گیرندگان باشد، اشکالى ندارد؛ زیرا شرط منفعت به ديگري #ربا نيست ولى اگر براى استفاده وام دهندگان باشد، جایز نیست.
🔹منبع : https://b2n.ir/639651
❤️ @ahkamerouz احکام روز
✅ حکم #خونهای_مشکوک در احکام بانوان نظر آیت الله #سیستانی.
✳️ اگر زن خونی ببیند که از سه روز بیشتر و از ده روز کمتر باشد و نداند خونِ دمل و زخم است یا خون حیض و هر دو احتمال معقول باشد، در این صورت، حکم زن غیر حائض را دارد و باید عبادتهای خود را انجام دهد،
🔻مگر آن که قبل از بیرون آمدنِ این خونِ مشکوک، حائض بوده، که در این صورت تا مقداری که مجموعِ خون قبلی (وقتی حائض بوده) و خون مشکوک، ممکن است شرعاً حیض باشد، (به این معنا که شرایط نهگانه حیض را داشته باشد) باید آن را حیض قرار دهد.
🔹منبع : https://b2n.ir/98806
❤️ @ahkamerouz احکام روز
✅ چند فتوا در مورد #احکام_وصیت از آیت الله #سیستانی،
✳️ اگر کسی در مرضی که به آن مرض #میمیرد مقداری از مالش را به کسی ببخشد و #وصیّت کند که بعد از #مردن او هم مقداری به کس دیگر بدهند، چنانچه #ثلث او برای هر دو مال کافی نباشد و #ورثه هم حاضر به اجازه دادن زائد بر ثلث نباشند، باید ابتدا مالی را که بخشیده از ثلث خارج کنند و سپس باقیمانده آن را در مورد وصیّت صرف نمایند.
✳️ اگر وصیّت کند که ثلث مال او را بفروشند و عایدی آن را به مصرفی برسانند، باید مطابق گفته او عمل نمایند.
✳️ اگر در مرضی که به آن مرض میمیرد، بگوید: مقداری به کسی بدهکار است، چنانچه متّهم باشد که برای ضرر زدن به ورثه گفته است، باید مقداری را که معین کرده از ثلث او بدهند و اگر متّهم نباشد اقرار او نافذ است، و باید از #اصل_مالش بدهند.
🔹منبع : https://b2n.ir/049843
❤️ @ahkamerouz احکام روز