May 11
❌خانم ها نباید خارج از منزل عطر مصرف کنند که هم حرام است و هم مورد لعنت خداوند و ملائکه قرار می گیرند‼️❌
🦋سعد بن معاذ، یار باوفای پیامبر صلی الله علیه وآله
سعد بن معاذ یکی از یاران باوفای رسول خدا صلی الله علیه وآله بود. اصحاب رسول خدا صلی الله علیه وآله دو دسته بودند. عده ای یاران صدیق و باوفا که قرآن کریم و پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله بارها از آن ها به نیکی یاد کرده است. دوستی این ها با رسول الله صلی الله علیه وآله خالی از هرگونه دورویی و نفاق بود. دسته دوم منافقان بودند که در ظاهر جزو اصحاب رسول خدا صلی الله علیه وآله به شمار می آمدند، در جنگ ها در رکاب آن حضرت می جنگیدند و در حضر ملازم و همراه ایشان بودند. اما آنچنان که قرآن کریم بارها آنان را مذمت کرده است کینه حضرت را به دل داشتند. اینان هیچ گاه به رسالت پیامبر صلی الله علیه وآله ایمان نیاوردند و تسلیم او نشدند و تنها تظاهر به اسلام می کردند. خداوند در ذم آن ها سوره ای به نام منافقون در قرآن نازل کرده است.
سعد بن معاذ جزو دسته اول از اصحاب رسول خدا صلی الله علیه وآله بود. منزلت سعد در نزد پیامبر صلی الله علیه وآله و میزان علاقه ایشان به او تا آن اندازه بود که هنگام وفات سعد رسول خدا صلی الله علیه وآله با وضعی آشفته بدون ردا و عبا به دنبال جنازه او راه افتادند. این رفتار رسول گرامی خدا صلی الله علیه وآله بی سابقه بود. حضرت در تشییع جنازه هیچ کدام از یارانش چنین رفتاری انجام نداد، اما درباره سعد به گونه ای رفتار نمود که شگفتی همه یارانش را برانگیخت.
حضور ملائک در تشییع جنازه سعد
حضرت گویی خود صاحب عزا بود. مستحب است که صاحب عزا در تشییع جنازه مرده اش عبا و ردا از تن برکند. افزون بر آن در هنگام تشییع برانگشتان پاهای خود قدم برمی داشت. این رفتار نیز دو چندان یاران آن حضرت را شگفت زده کرد. بعدها که دلیل این کار را از حضرت جویا شدند، حضرت به ایشان فرمود که ملائکه در تشییع جنازه سعد شرکت کردند. ازدحام ملائک چنان بود که به زحمت می شد جایی برای پا گذاشتن یافت.
حضور ملائکه در تشییع جنازه سعد دلیل آشکاری است بر اینکه سعد انسان خیلی خوبی بوده است. البته ملائکه جسم ندارند، لذا طول و عرض و عمق نیز ندارند اما حضور آن ها از دیدگان پیامبر صلی الله علیه وآله مخفی نیست. پیامبر خدا صلی الله علیه وآله با این رفتار علاوه بر آشکار ساختن حضور ملائک و ازدحام آن ها جایگاه و منزلت والای سعد را نشان داد.
رفتارهای شگفت انگیز پیامبر صلی الله علیه وآله در تدفین جنازه سعد
هنگام نماز بر جنازه سعد حضرت صلی الله علیه وآله خود بر او نماز خواندند. پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله این گونه نبوده که بر همه یاران خود نماز بخوانند. بسیاری از یاران حضرت صلی الله علیه وآله که برخی از آن ها در عرصه های جنگ و زیر پرچم اسلام کشته شدند نیز از نماز رسول خدا صلی الله علیه وآله محروم بودند. آن حضرت بسیاری اوقات از یاران خود می خواستند که بر جنازه اصحابش نماز بخوانند. اما در مورد سعد چنین نبود و خود عهده دار خواندن نماز شد.
حضرت با یارانش بر جنازه سعد نماز خواندند. هنگام دفن جنازه فرا رسید. در این هنگام نیز حضرت برخوردی انجام دادند که در طول تاریخ ایشان بی سابقه بوده است و منحصر به سعد بوده است. حضرت صلی الله علیه وآله خود به درون قبر رفتند و جنازه سعد را گرفتند و با دستان مبارک خود کفن از چهره سعد برکشیدند و گونه اش را بر خاک نهادند.
پس از این مرحله نوبت به گذاشتن خشت های گلی است. معمولاً بر روی جنازه سقفی از خشت های گلی می چینند که آن ها را «لبن» که مفرد آن «لبنه» است می نامند.
حضرت با دستان خود دانه دانه خشت های خام را می گرفت و می چید و لای آن ها را با گل می گرفت. در روایات مربوطه مطالب بسیاری درباره سخنان و اذکار حضرت در قبر نقل شده است که از ذکر آن ها صرف نظر می کنیم.
ای سعد، بهشت گوارایت باد!
حضرت در پایان از قبر بیرون آمد. سپس درون قبر را با خاک انباشتند. مادر سعد که در گوشه ای نظاره گر رفتار پیامبر صلی الله علیه وآله بود، بر روی قبر ایستاد و گفت: «يا سعد هنيئاً لک الجنة؛ ای سعد، بهشت گوارایت باد!»
با آن همه عنایت و بذل توجه پیامبر صلی الله علیه وآله به سعد بن معاذ سخن مادرش چندان دور از واقعیت به نظر نمی رسید. این همه توجه پیامبر صلی الله علیه وآله یقیناً درباره کسی است که اهل بهشت است، اما پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله به مادر سعد گفت: «يا أمّ سعد مَهْ، لا تجزمی علی ربک فإنّ سعداً قد أصابته ضمّة؛ ای مادر سعد، دست نگه دار. چنین در کار خداوند خود پیش داوری مکن. یقیناً سعد را اکنون زمین به سختی فشرد».
همگی از این سخن پیامبر صلی الله علیه وآله شگفت زده شدند. آن رفتار پراحترام که دال بر جایگاه و منزلت والای سعد است کجا و فشار قبر که از عذاب های برزخی است کجا. ذهن اصحاب در تناقضی پرشگفت درگیر بود، اما چهره پیامبر صلی الله علیه وآله چنان اندوهگین بود که کسی سؤال نپرسید.👇👇👇
فشار قبر❌❌❌
یاران از تشییع جنازه سعد برگشتند. چند وقتی گذشت تا فرصتی پیش آمد و شگفتی خود را از سخن پیامبر صلی الله علیه وآله درباره سعد ابراز کردند. چگونه ممکن است کسی که درخور این همه اعزاز و کرامت از جانب رسول خدا صلی الله علیه وآله باشد زمین او را فشار دهد. سعد چه مشکلی داشته است که دچار این عذاب شده است؟ حضرت فرمودند: «نعم، إنّه کان في خلقه مع أهله سوءاً؛
آری، قطعاً در رفتار او با خانواده اش کج خلقی بوده است».
حضرت دلیل فشار قبر را بر سعد بداخلاقی او دانسته است، البته نفرمود که سعد در خانه با خانواده اش بداخلاق بود، بلکه فرمود بداخلاقی در رفتار او با خانواده اش به چشم می خورد. یعنی گاهی بداخلاق بود و نه همیشه. مثل گیر دادن به برخی امور جزئی زندگی و گاهی از کوره در رفتن ها و خرده گرفتن های موردی.
تعبیر حضرت از «سوء» در اخلاق سعد اصطلاحاً از باب نکره در سیاق اثبات است که بر کم بودن و نادر بودن بدرفتاری سعد دلالت می کند. سعد گاهی با خانواده اش بدرفتاری می کرد و چنین زمین او را درهم می فشرد چه رسد به کسانی که با خانواده خود بداخلاق اند و تعبیر بداخلاق درباره آنان صادق است.
سعد با تمام سابقه درخشان خود در دستگاه قضای الهی گرفتار اندک رفتار نامناسب خود شد. خداوند عادل است و حامی مظلومان. ظلم هرچند اندک و ناچیز باشد و هم وزن ذره ای خرد در نزد او حساب خواهد شد و ظالم باید تقاص ظلم خود را پس بدهد.🦋
هدایت شده از منتظران امام زمان عجل الله
🚩 فرا رسیدن سالروز شهادت جانسوز مظهر صبر و تقوا و عفاف، عقیلۀ بنیهاشم، حضرت زینبکبری سلاماللهعلیها را به محضر مقدّس قطب عالم امکان، حضرت صاحبالزّمان عجّلاللهفرجهالشریف و همۀ شیعیان و ارادتمندان آن حضرت تسلیت عرض مینمائیم.
مرحوم آیتالله محمدباقر بیرجندی (م۱۳۵۲ق)، عالم جلیلالقدر شیعه در کتاب کبریت احمر مینویسد:
💠 «شهادت میدهد به فضل مخدّره (حضرت زینب علیهاالسلام) و جلالت او، آنکه صدوق رحمهالله در کمال الدّین و مجلسی رحمهالله در (کتاب) غیبت بحارالانوار روایت کردهاند که آن مخدّره، نیابت خاصّه داشت از امام علیهالسلام و مرجع شیعه بود در حلال و حرام تا زمان براً (خلاصیِ) امام زینالعابدین علیهالسلام از مرضی که گمان نمیکردند خلاصیِ حضرت را از آن مرض.»
📚 کبریت احمر في شرایط المنبر، ص۶۸۲
🍂 «الهی بحقّ زینب کبری علیهاالسلام
عجّل لسیّدنا المظلوم الفرج.»
#فضائل #نیابت #حضرت_زینب علیهاالسلام
#اللﮩـــم_عجـل_لولیــــڪ_الفـــرج🌸
➺ @montazeran313313 |••
هدایت شده از منتظران امام زمان عجل الله
✅ روز نیمۀ ماه رجب و اعمال امّ داود
اعمال اُمّ داود یکی از عبادات و ادعیۀ معروف است که در ایام البیض ماه رجب به انجام آن تأکید شده است. #دعای_استفتاح را امّداود، مادر داود بن حسن بن حسن بن علی بن ابیطالب علیهمالسلام، که مادر رضاعی #امام_صادق علیهالسلام هم بود، از ایشان برای خلاصی فرزندش داود از زندان #منصور_دوانیقی لعنةاللهعلیه آموخت و روایت کرد. حضرت به او فرمودند: «چرا تاکنون از دعای إستفتاح غفلت کردهای؟ مگر نمیدانی که به وسیله این دعا، درهای آسمان گشوده میشود و فرشتگان الهی، دعاکننده را مژدۀ اجابت میدهند و هیچ حاجتمند و دردمند و دعاکنندهای مأیوس نمیشود و خداوند هم پاداش خوانندۀ این دعا را بهشت قرار داده است.» پس از انجام اعمال توسط مادر داود در نیمۀ رجب، چيزی نگذشت كه فرزندش از حبس منصور ملعون در عراق رهایی يافت و نزد مادرش در مدينه حاضر گشت.
#محدث_قمی رحمةاللهعلیه در مفاتیحالجنان ذیل اعمال نیمۀ رجب، این دعا را به عنوان پنجمین عمل آورده و مینویسد:
🌿 «عمدۀ اعمال این روز است و برای برآمدن حاجات و رفع گرفتاریها و دفع ظلم ظالمان، مؤثر است و کیفیت آن بنا بر آنچه در مصباح المتهجّد شیخ طوسی آمده، آن است که چون خواست این عمل را به جا آورد، روز سیزدهم و چهاردهم و پانزدهم رجب را روزه بگیرد؛ پس در روز پانزدهم هنگام ظهر غسل کند و سپس نماز ظهر و عصر را بجای آورد در حالتی که رکوع و سجودشان را نیکو کند و در موضع خلوتی باشد که چیزی او را مشغول نسازد و انسانی با او تکلّم ننماید؛ پس چون از نماز فارغ شود، رو به قبله کند و این اعمال را بجای آورد (سورههای قرآن و دعا را بخواند):
➕ صد مرتبه سوره حمد؛
➕ صد مرتبه سوره توحید؛
➕ ده مرتبه آیة الکرسی؛
➕ قرائت سورههای مبارکۀ انعام، اسراء، کهف، لقمان، یس، صافّات، فصّلت، شوری، دخان، فتح، واقعه، مُلک، قلم، انشقاق و سورههای بعد از آن تا آخر قرآن؛
➕ دعای إستفتاح مشهور به دعای امّداود.»
📚 بحار الانوار، ج۴۷، ص۳۰۷
مفاتیح الجنان، ص۲۱۰ (اعمال نیمهرجب)
📝 انجام اعمال امّداود در برآورده شدن حاجات، بسیار مجرّب است؛ حتی برای کسی که این سه روز یا روز نیمۀ رجب را هم موفق نشده #روزه بگیرد، ظهر به نیّت رجاء، غسل کند و پس از خواندن نماز ظهر و عصر، مشغول به این اعمال و اذکار شود.
🍃 رمزی برای گشایش مشکلات...
مولای غریبمان حضرت صاحبالزّمان عجّلاللهتعالیفرجه در توقیع شریف به اسحاق بن یعقوب فرمودند: «برای تعجیل در امر فرج زیاد دعا کنید، چرا که گشایش کار خودتان نیز در همین اکثار دعای فرج است.»
💠 «وأكثروا الدعاء بتعجيل الفرج، فان ذلك فرجكم.»
📚 بحار الانوار، ج۵۲، ص۹۲، ح۷
از جمله اعمال مهم شب و روز نیمه رجب، زیارت #امام_حسین علیهالسلام است؛ و ما که توفیق #زیارت از نزدیک نداشتیم، بهتر آنست که #زیارت_عاشورا بخوانیم یا اینکه سه مرتبه با توجه بگوئیم:
🚩 «صلّی الله علیک یا أباعبدالله.»
#اعمال #آداب #ماه_رجب #اعمال_ام_داود #حاجت #استجابت #دعای_فرج
#اللﮩـــم_عجـل_لولیــــڪ_الفـــرج🌸
➺ @montazeran313313 |••