سوال (1): اگر در نماز، چند لحظه و بی اختیار یکی از اعضای بدن زن دیده شود، حکم نماز او چیست؟
پاسخ: اگر بی اختیار باشد، نمازش اشکال ندارد، ولی باید فوری آن را بپوشاند. [1]
-----------------------------------
سوال (2): اگر خانمی بعد از نماز بفهمد که موهای او در بین نماز بیرون بوده، تکلیفش چیست؟
پاسخ: نمازش صحیح است و دوباره خواندن لازم نیست.
🌟@ahkkam
کپی با ذکر صلوات به نیت سلامتی و تعجیل امر ظهور امام زمان عج
🕊🍃🕊🍃🕊🍃🍃🕊🍃
سوال: آیا کسی که غسل جنابت کرده است می تواند برای نماز وضو بگیرد؟
پاسخ: کسی که غسل جنابت کرده نباید برای نماز و سایر کارهایی که نیاز به وضو دارد – مانند مس قرآن کریم – وضو بگیرد.
توجه: اگر کسی بعد از غسل جنابت، عمدا برای نماز وضو بگیرد، کار حرامی مرتکب شده، ولی نمازش صحیح است.
🌟@ahkkam
کپی با ذکر صلوات به نیت سلامتی و تعجیل امر ظهور امام زمان عج
🕊🍃🕊🍃🕊🍃🍃🕊🍃
زن حائض یا شخص جنب می تواند به زیارت قبور ائمه اطهارعلیهم السلام و امام زادگان مثلا حرم حضرت زینب (س) حضرت معصومه(س) عبدالعظیم حسنی(ع)... برود؟
آنچه بر شخص جنب حرام است، بر زن حائض نیز حرام است که یکی از آن موارد توقف در حرم ائمه اطهار(ع) میباشد. البته برخی از فقها اصل ورود به حرم امام را نیز جایز نمی دانند.
مراجع تقلید در این باره می گویند:
1.آیات عظام امام خمینی، سبحانی و مکارم شیرازی: احتیاط واجب این است که زن حائض (مانند شخص جنب) در حرم امامان (ع) توقف نکند.[1]
2. بهجت، گلپایگانی و صافی: احتیاط واجب نرفتن در حرم ائمه (ع) است، اگر چه از یک در وارد و از در دیگر خارج شود.[2]
مراد از حرم؛ همان زیر گنبد مبارک و جائى است که به آن حرم و مشهد شریف گفته مىشود، ولى ساختمانهاى ملحق به آن و شبستانها حکم حرم را ندارند و ورود جنب و حائض به آنجا مکانها اشکال ندارد، مگر جاهائى که عنوان مسجد را داشته باشد.[3]
{ اما حرم امام زادگان مشمول این حکم نبوده و حائض یا جنب می تواند در این حرم ها حضور یابد مگر اینکه حرم امام زاده، عنوان مسجد را نیز داشته باشد. }[4]
🌟@ahkkam
کپی با ذکر صلوات به نیت سلامتی و تعجیل امر ظهور امام زمان عج
🕊🍃🕊🍃🕊🍃🍃🕊🍃
زیارت #امام_رضا علیه السلام از راه دور در روز #دحوالارض
زیارت امام رضا علیه السلام در روز دحوالارض از افضل اعمال مستحبّه و اکدّ آداب مسنونه است.
📚مفاتیح الجنان/وقایع الایام، ص۱۰۲
وظیفه زیارت در این روز از دور؛ هرگاه زائر در مشهد مقدّس نباشد؛ آن است که بعد از غسلِ دحوالارض، غسل زیارت کند و نیت کند که غسل زیارت حضرت امام رضا علیه السلام از دور در روز دحوالارض میکنم. پس اگر در یکی از مشاهد ائمه معصومین علیهم السلام واقع باشد، و خواهد که در تحت قبّه آن معصوم، حضرت امام رضا علیه السلام را زیارت نماید، زیارت را برنمازِ زیارت مقدّم دارد، و اگر در حرم هیچ معصومی نباشد، باید که به صحرا بیرون رود، یا پشت بام خانه خود، یا بر موضعی مرتفع زیر آسمان که هیچ سقفی نباشد برآید، و نماز زیارت را بر زیارت مقدّم داشته، اوّل دو رکعت نماز زیارت بخواند، و افضل آن است که شش رکعت نماز زیارت به جا آورد، یا چهار رکعت، هر دو رکعت به یک سلام. و نیّت کند که نماز زیارت حضرت امام رضا علیه السلام از دور در روز دحوالارض میگذارم از برای آن که سنّت است قربة إلی الله.
چون از نماز فارغ شد، تسبیح حضرت فاطمه زهرا علیهاالسلام بگوید، پس سر به سجده نهاده، پیشانی و بینی را بر تربت مبارکه امام حسین علیه السلام گذاشته، بگوید:
اللَّهُمَّ إِنَّ هَاتَيْنِ الرَّكْعَتَيْنِ هَدِيَّةٌ مِنِّي إِلَى رُوحِ سَیِّدِی وَ إمامِی عَبْدِکَ وَ وَلِیِّکَ، أبِی الْحَسَنِ عَلِیِّ بْنِ مُوسَی الرِّضا، صَلَواتُکَ وَ تَسْلیماتُکَ عَلَی رُوحِهِ وَ جَسَدِهِ، اللَّهُمَّ فَبَلِّغْهُمَا مِنِّی إلَی رُوحِهِ، وَ ارْدُدْ عَلَيَّ مِنْ رُوحِهِ التَحِيَّةَ وَالسَّلامَ، اللَّهُمَّ وَاجْزِنِی عَلَی ذلِکَ أفْضَلَ الْجَزَاءِ مِنْکَ، وَ فِی رَسُولِکَ، وَ فِی وُلْدِ رَسُولِکَ، وَ فِی وَلِیِّکَ، وَ فِی وُلْدِ وَلِیِّکَ، یَا وَلِیَّ الْمُؤْمِنینَ.
پس سر از سجده برداشته، به زیارت برخیزد، و متوجه جانب مشهد مقدّس رضوی ایستاده، زیارت کند. (مرحوم میرداماد در رسالۀ اربعة أیام، ص۵۳)
🌟@ahkkam
کپی با ذکر صلوات به نیت سلامتی و تعجیل امر ظهور امام زمان عج
🕊🍃🕊🍃🕊🍃🍃🕊🍃
4_5990224444310686330.mp3
8.6M
🌟@ahkkam
کپی با ذکر صلوات به نیت سلامتی و تعجیل امر ظهور امام زمان عج
🕊🍃🕊🍃🕊🍃🍃🕊🍃
4_5778399857022603581.mp3
50.91M