#آیامیدانیداحکامی
آیـا میدانیـد ⁉️
✍️ مواردی که فقهاء در خرید و فروش مستحب دانسته اند:
1.فروشنده در قیمت جنس بین مشتریها فرق نگذارد مگر به لحاظ فقر، دینداری و تقوا و مانند آن.
2.فرد در ابتدای نشستن برای تجارت، شهادتین را بگوید و هنگام انجام هر معامله، تكبیر (اللُه أکْبَر) بگوید.
3.فرد هنگام ورود به بازار و هنگام نشستن در محل کارش و هنگام خرید کالا برای تجارت، ادعیهای را که در این زمینه نقل شده است بخواند[1].
3.شیئی را كه میفروشد زیادتر بدهد و آنچه را كه میخرد كمتر بگیرد[2].
4.كسی كه با او معامله كرده، اگر پشیمان شود و از او تقاضای به هم زدن معامله را بنماید، بپذیرد[3] و در روایت نقل شده است که هر کس تقاضای به هم زدن معامله مسلمانی را که پشیمان شده بپذیرد و معامله را اقاله نماید، خداوند متعال از لغزشها و خطاهای او در روز قیامت صرف نظر و گذشت میکند[4].
5.در قیمت جنس سختگیری نکند مگر زمانی که در معرض مغبون شدن باشد.
[1] . هنگامی که فرد وارد بازار میشود بگوید: «اللّٰهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُكَ مِنْ خَیرِهَا وَ خَیرِ أَهْلِهَا، فروع كافی ج5 ص 155 ح1 باب من ذکر الله تعالی فی السوق، یا بگوید: «اللّٰهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُكَ مِنْ خَیرِهَا وَ خَیرِ أَهْلِهَا وَ أَعُوذُ بِكَ مِنْ شَرِّهَا وَ شَرِّ أَهْلِهَا اللّٰهُمَّ إِنِّی أَعُوْذُ بِكَ مِنْ أَنْ أَظْلِمَ أَوْ أُظْلَمَ أَوْ أَبْغِی أَوْ یبْغَی عَلَی أَوْ أَعْتَدِی أَوْ یعْتَدَى عَلَی اللّٰهُمَّ إِنِّی أَعُوذُ بِكَ مِنْ شَرِّ إِبْلِیسَ وَ جُنُودِهِ وَ شَرِّ فَسَقَةِ الْعَرَبِ وَ الْعَجَمِ وَ حَسْبِی اللهُ لا إِلٰهَ إِلَّا هُوَ عَلَیهِ تَوَكَّلْتُ وَ هُوَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِیمِ.» فروع كافی ج5 ص 156 ح2 باب من ذکر الله تعالی فی السوق، یا بگوید: «سُبْحَانَ اللهِ وَ الْحَمْدُ لِلهِ وَ لَا إِلٰهَ إِلَّا اللهُ وَحْدَهُ لَا شَرِیكَ لَهُ لَهُ الْمُلْكُ وَ لَهُ الْحَمْدُ یحْیی وَ یمِیتُ وَ هُوَ حَی لَا یمُوتُ بِیدِهِ الْخَیرُ وَ هُوَ عَلَى كُلِّ شَیءٍ قَدِیرٌ.» وسائل الشیعه ج17 ص409 ح3باب 19، و هنگامی که فرد در مکانش برای تجارت مینشیند بگوید: «أَشْهَدُ أَنْ لَا إِلٰهَ إِلَّا اللهُ وَحْدَهُ لَا شَرِیكَ لَهُ وَ أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً عَبْدُهُ وَ رَسُولُهُ اللّٰهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُكَ مِنْ فَضْلِكَ حَلَالًا طَیباً وَ أَعُوذُ بِكَ مِنْ أَنْ أَظْلِمَ أَوْ أُظْلَمَ وَ أَعُوذُ بِكَ مِنْ صَفْقَةٍ خَاسِرَةٍ وَ یمِینٍ كَاذِبَةٍ.» ، فروع كافی ج5 ص 156 ح1 باب من ذکر الله تعالی فی السوق و هنگامی که فرد میخواهد شیئی را (برای تجارت) بخرد بگوید: «یا حَی یا قَیوْمُ یا دَائِمُ یا رَؤُوْفُ یا رَحِیمُ أَسْأَلُكَ بِعِزَّتِكَ وَ قُدْرَتِكَ وَ مَا أَحَاطَ بِهِ عِلْمُكَ أَنْ تَقْسِمَ لِی مِنَ التِّجَارَةِ الْیوْمَ أَعْظَمَهَا رِزْقاً وَ أَوْسَعَهَا فَضْلًا وَ خَیرَهَا عَاقِبَةً فَإِنَّهُ لَا خَیرَ فِیمَا لَا عَاقِبَةَ لَهُ.» ، فروع كافی ج5 ص157 ح3 باب القول عند ما یشترى للتجارة و هنگامی که فرد کالایی را (برای تجارت) خریداری نمود تکبیر بگوید، سپس سه مرتبه بگوید: «اللّٰهُمَّ إِنِّی اشْتَرَیتُهُ أَلْتَمِسُ فِیهِ مِنْ فَضْلِكَ فَصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ اللّٰهُمَّ فَاجْعَلْ لِی فِیهِ فَضْلًا اللّٰهُمَّ إِنِّی اشْتَرَیتُهُ أَلْتَمِسُ فِیهِ مِنْ رِزْقِكَ [اللّٰهُمَ] فَاجْعَلْ لِی فِیهِ رِزْقاً.» فروع کافی ج5 ص156 ح1 باب القول عند ما یشترى للتجارة
[2]. به عبارت دیگر، فروشندهای که کالایی را به وزن، متر و مانند آن میفروشد، مستحب است آن کالا را با وزن و متراژ بیشتر از مقدار مقرّر شده در معامله به خریدار تحویل دهد. همچنین، فرد خریداری که کالایی را به وزن، متر و مانند آن خریداری مینماید، مستحب است آن کالا را با وزن و متراژ کمتر از مقدار مقرّر شده در معامله، تحویل بگیرد.
[3]. شایان ذکر است چنانچه معامله به نحوی واقع شده است که برای فرد مقابل یکی از انواع خیارات ثابت باشد، آن فرد حق فسخ معامله را دارد و پس از فسخ، طرف دیگر معامله لازم است آن را قبول نموده و طرفین معامله باید کالا یا عوض آن را که در اختیار دارند، به یکدیگر پس دهند.
[4]. فروع کافی ج 5 ص 153 ح 16 باب آداب التجارة
💦💥☔️💞 @ahkm1397
#آیامیدانیداحکامی
آیـا میدانیـد ⁉️
✍️ آنچه که قوام همه واجبات به آن است امر به معروف و نهی از منکر است. ایندو آنچنان اهمیت دارند که روایت داریم تمام واجبات (حتی نماز) در برابر ایندو قطره ای در برابر دریا هستند.😳😳
اصلا چرا امام حسین حاضر شد شهید شود دلیلش را خود حضرت فرمود امربه معروف و نهی از منکر است.
بنابراین اگر کسی ببیند جایی فسادی رخ می دهد باید اگر خودش نمیتواند جلوگیری کند به پلیس گزارش دهد مثلا اگر کسی مواد فروش است و یا کسی قرار است کسی را بکشد یا دزدی کند یا خانه ای را سراغ دارید که محل فحشا شده و یا در اداره و محل کار شما فساد و خلاف قانون(مثل گرانفروشی و قاچاق) رخ میدهد و مثالهای دیگر...
نهی از منکر با وجود شرایط آن (از جمله احتمال تاثیر و مفسده نداشتن برای خود فرد و...) واجب است. واجب است. واجب است.
اگر نهی از منکر نکند مستحق عذاب است.
نکته: ۱- مراتب نهی از منکر رعایت شود. ۲- برای زنگ به پلیس که مرتبه سوم نهی از منکر است اجازه از دفتر مرجع لازم است فتوا یا بنابراحتیاط
💦💥☔️💞 @ahkm1397
#آیامیدانیداحکامی
آیـا میدانیـد ⁉️
✍️ بعضی از حرام هایی که متاسفانه عادی شده اند:
1-ریش تراشی
2-بی حجابی مخصوصا آشکار کردن موها و زینتها (خلاف سوره نور)
3-خوردن بیضه گوسفند بعد ذبح در بعضی مناطق
4- خریدن طلای مردانه اول ازدواج
5- رقص داماد بین خانمها در مراسم عروسی
6- تلف کردن و هدر دادن عمر(و دنبال مسائل دینی و هدف خلقت نبودن)
7-غیبت کردن مخصوصا در مواقع کدورت مثل طلاق و...
8-اهل خمس نبودن (و محروم شدن از برکات آن)
9-خوردن گوشت خرگوش در بعضی مناطق
10-ربا گرفتن(وام های ربوی) و ربا دادن.
11-گران فروشی و کم فروشی
12-سبک شمردن نماز (قضاشدن مکرر نماز صبح و..)
13-انواع کلک در معامله و افتخار به آن
14- ظلم به زن چه در اخلاق چه در نفقه و بی احترامی به والدین
15- انتشار و لایک کردن هر پیامی در فضای مجازی
16-پخش فیلمهایی که ترویج بی عفتی در کلام، سبک زندگی غیر اسلامی (روابط نامشروع، سگ بازی، خانه ها و ماشین های لوکس و..)، رقص مردها و آهنگ حرام و.. میکنند از نگاه مسئولین صدا و سیما قبح ندارد و قبح زدایی هم میکنند.
💦💥☔️💞 @ahkm1397
#آیامیدانیداحکامی
آیـا میدانیـد ⁉️
✍ حرام ابدی در اثر ندانستن مساله
خانمی طلاق رجعی میگیرد و بعد در ایام عده مرد با نزدیکی کردن به او رجوع میکند در نتیجه طلاق باطل میشود و دوباره زن و شوهر می شوند. ولی خانم بخاطر ندانستن مساله نمیداند که طلاق باطل شده لذا بعد تمام شدن عده با مرد دیگری ازدواج میکند و حالا با اینکه از شوهر دوم بچه هم دارد متوجه شده که طلاقش باطل شده بوده و بهمین خاطر ازدواج دومش باطل است چرا که ازدواج با زن شوهردار صورت گرفته و چون با شوهر دوم نزدیکی هم کرده بنابر نظر امام و رهبری و آقای سیستانی و مکارم حرام ابدی شدند یعنی ولو بهم دلبسته هم شدند باید از هم جدا شوند برای ابد.
نکته: 1- آیتالله سیستانی: بنابراحتیاط واجب حرام ابد شدند پس رجوع به اعلم بعدی جایز است.
2- آیتالله مکارم: اگر عقد را خودشان نخوانده بلکه محضر دار یا کسی دیگر خوانده حرام نشدند و بعد عده میتوانند دوباره عقد کنند.
گاهی ندانستن مساله کاری با انسان میکند که دشمن ترین افراد هم نمیتوانند آن کار را با انسان بکند.
💦💥☔️💞 @ahkm1397
#آیامیدانیداحکامی
آیـا میدانیـد ⁉️
🟢🟢🟢🟢🟢
#زن_حامله_و_شیرده
✍حکم روزه زن حامله یا شیرده چیست؟❓❓
🔷خانمی که فرزند در راه دارد و یا بچه شیر می دهد، اگر روزه گرفتن برای خودش یا بچه اش ضرر دارد به فتوای همه مراجع تقلید نباید روزه بگیرد⬅️ ولی اگر خانمی در این وضعیت خودش می داند که می تواند روزه بگیرد و مشکلی پیش نمی آید باید
به مقداری که می داند آسیبی ندارد روزه بگیرد.✅
🌴🌱🌴🌱🌴🌱🌴🌱
💦💥☔️💞
هدایت شده از آیا می دانید احکامی
#آیامیدانیداحکامی
آیـا میدانیـد ⁉️
✍️حکم رؤیت با ابزار (#تلسکوپ)
آیا اول ماه بهوسیلۀ ابزاری مانند تلسکوپ، اثبات میشود؟
دیدن با تلسکوپ کافی نیست (حضرت امام و آیات عظام سیستانی، مکارم، خوئی و شبیری).
کفایت رؤیت با چشم مسلح، مورد اشکال است (آیتالله صافی)
دیدن با تلسکوپ کافی است (امامخامنهای و آیتالله فاضل).
با چشم مسلح چنانچه موجب حصول یقین گردد، اول ماه ثابت میشود (آیات عظام نوری و بهجت).
آدرس:
استفتائات جامعه الزهرا، روزه، راه های ثابت شدن اول ماه، رویت هلال با تلسکوپ؛ تحریر الوسیله، مسائل مستحدثه، مسائل الصلاة و الصوم، مسئلۀ۱۸؛ سیدعلی سیستانی، توضیح المسائل جامع، ج1، مسئلۀ 2128؛ ناصر مکارم شیرازی، توضیح المسائل، مسئلۀ 1456؛ سیدموسی شبیری زنجانی، سایت، استفتائات روزه، سؤال 424؛ لطفالله صافی گلپایگانی (http://saafi.com/news/8)، سایت، احکام روزه، رؤیت هلال با چشم مسلح؛ محمد فاضل لنکرانی، جامع المسائل، ج3، سؤال 653؛ سیدعلی خامنهای، سایت، احکام روزه، راه های ثبوت اول ماه، سؤال 14.
💦💥☔️💞
#آیامیدانیداحکامی
آیـا میدانیـد ⁉️
✍#مسافرت_قبل_ظهر_ماه_رمضان
🔒اگر روزهدار در ماه مبارک رمضان قبل از ظهر مسافرت برود و قبل از اذان ظهر از حد ترخص گذشته باشد، روزهاش چه حکمی دارد؟
🔑-باطل است (چه از شب نیت داشته و چه قصد سفرش بعد از اذان صبح باشد) (حضرت امام، آیت الله مکارم).
🔑-در صورتیکه از شب قبل قصد سفر کرده باشد روزه اش باطل است. ولی اگر قصد سفر در روز بوده بنابر احتیاط واجب روزه بگیرد و پس از ماه رمضان آن روز را قضا کند. (امام خامنه ای)
🔑-اگر قبل از ظهر مسافرت کند مجاز به افطار است بلکه بنابر احتیاط واجب، نمیتواند آن روز را روزه بگیرد، خصوصاً اگر از شب نیّت سفر داشته باشد. (آیتالله سیستانی)
🔑-در ماه رمضان اگر روزهدار از شب در فکر سفر نباشد -حتی به نحو تردید- و در روز مسافرت کند باید روزه را تمام کند، و چنانچه از شب در فکر سفر باشد و پیش از ظهر مسافرت کند، روزهاش باطل میشود و باید آن را قضا کند. (آیت الله شبیری زنجانی)
آدرس:
عروة الوثقی، فصل فی شرائط وجوب الصوم، مسئلۀ۱؛ توضیح المسائل مراجع، مسئلۀ۱۷۲۱؛ امام خامنه ای، جزوه ارسالی اختلاف فتاوی از طرف دفتر معظم له در سال 99، ش37، آیت الله سیستانی، منهاج الصالحین، م1038؛ توضیح المسائل جامع، مسأله ۲۱۰۵. آیت الله مکارم، توضیح المسائل، م1447. توضیح المسائل شبیری زنجانی، م1730.
💦💥☔️💞
#آیامیدانیداحکامی
آیـا میدانیـد ⁉️
✍#️⃣روزه_با_حالت_جنابت
#️⃣فرد_جاهل_به_مبطل_بودن_روزه
✍اگر شخص در حالت جنابت روزه بگیرد، درحالیکه نمیدانسته روزه بهوسیلۀ این کار باطل میشود، روزه اش چه حکمی دارد؟❓❓
✍ بقاء بر جنابت:
در صورتی که شخص جاهل مقصر باشد (شک دارد بقاء بر جنابت، روزه را باطل میکند یا نه) بنابر احتیاط واجب باطل است.
👈 و در جاهل قاصر (یقین دارد که بقای بر جنابت ، روزه را باطل نمیکند و بر این اساس روزه بگیرد) روزه صحیح است. (امام خامنه ای)
💦💥☔️💞
#آیامیدانیداحکامی
آیـا میدانیـد ⁉️
✍#️⃣روزۀ_زن_شیرده_با_وجود_شیر_خشک
✍زن شیردهی که شیرش کم است، اگر بتواند از شیر خشک یا شیر گاو🐄 استفاده کند یا از زن شیرده دیگری برای شیردادن بچه کمک بگیرد،👈 آیا لازم است این کار را انجام دهد و روزه های ماه رمضانش را بگیرد؟❓❓
⏪حکم کمک از مرضعۀ(زن شیرده) دیگر:👇👇
اگر کسى پیدا شود که بی اجرت بچه را شیر دهد، یا براى شیردادن بچه از پدر یا مادر بچه یا از کس دیگرى که اجرت او را بدهد، اجرت بگیرد:
🔶احتیاط واجب این است که بچه را به او بدهد و روزه بگیرد.(حضرت امام، آیت الله سیستانی)
🔶بر مادر شیرده لازم نیست کار مذکور را انجام دهد تا بتواند روزه بگیرد، در هر حال می تواند فرزند را شیر دهد و به
احکام روزۀ مادر شیرده، عمل کند.(امام خامنه ای)
🔶 واجب است که بچه را به او بدهد و روزه بگیرد.(آیت الله مکارم)
✍حکم سیرکردن بچه با #️⃣شیر_خشک یا مانند آن:
🔸 استفاده از شیر خشک و مانند آن الزم نیست. (امام خامنه ای)
🔸 احتیاط واجب این است که این کار را انجام دهد و روزه هایش را بگیرد. ( آیت الله سیستانی)
🔸هر گاه استفاده از شیر خشک برای تغذیه فرزند او مشکلی نداشته باشد باید روزه بگیرد.(آیت الله مکارم)
🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱
💦💥☔️💞
روزه 1401.pdf
2.61M
درسنامه روزه
ویرایش فروردین 1401
@ahkm1397💥💥💥
#آیامیدانیداحکامی
آیـا میدانیـد ⁉
✍به نظر آيات عظام بهجت (ره)، صافى، فاضل (ره) و نورى: اساتید و دانشجویان، اگر در کمتر از ده روز، حداقل یک بار، بین وطن و دانشگاه رفت و آمد داشته باشند و این وضعیت، تا مدتى ادامه داشته باشد [بنابرنظرآیات عظام صافی، نوری: سه ماه ؛ آیتالله بهجت: دو ماه ؛ آیتالله فاضل: یک ماه] كثيرالسفر محسوب ميشوند و نمازشان در محل تحصیل و بین راه تمام و روزه صحیح است.
💦💥☔💞