#آیامیدانیداحکامی
آیـا میدانیـد ⁉️
✍ فعالیت در بورس با سرمایه دیگران
⁉️ سؤال: شخصی مبلغی از یک نفر گرفته است تا در بورس کار کند و قبول کرده است که ماهی مقداری سود به صاحب پول بدهد و زیان نیز به عهده خودش باشد، آیا اینکه قبول کرده است زیان پای ایشان و سود بیشتر هم به نفع خودش و در عوض ماهانه سود ثابتی بدهد از نظر شرعی مورد قبول است؟
جواب:
اگر عنوان قرارداد وکالت باشد، اشکال ندارد، به این صورت که صاحب سرمایه به طرف مقابل وکالت بدهد با سرمایۀ او در بورس خرید و فروش کند و مقدار معینی از سود را ماهانه به او بپردازد و بقیه را به عنوان حق الوکاله تملک کند و در ضمن این قرارداد شرط شود که در صورت عدم کسب سود، وکیل ـ عامل در بورس ـ از مال خود معادل مقدار تعیین شده به صاحب سرمایه بپردازد.
💦💥 ☔ @ahkm1397
#آیامیدانیداحکامی
آیـا میدانیـد ⁉️
✍ نگفتن عیب کالا هنگام فروش
آیا لازم است عیب کالا را موقع فروش به خریدار بگیم؟ اگر عیب را نگیم آیا گناهکار هستیم؟
مثلا ماشینم را میخام بفروشم اگر معایبش را نگویم آیا گناه کردم؟
رهبر معظم انقلاب:
گفتن عیب واجب نیست، اما نباید عیب آن را مخفی کند یا دروغ بگوید و معامله صحیح است، ولی اگر مشتری عیب را نداند و بعد از معامله بفهمد، حق فسخ معامله یا دریافت ارش(ما به التفاوت) را دارد.
https://www.leader.ir/fa/content/22646/www.leader.ir#
💦💥☔️💞 @ahkm1397
#آیامیدانیداحکامی
آیـا میدانیـد ⁉️
✍ برخی مجموعه ها، دوره های آموزشی خود را ضبط کرده و به افراد می فروشند و از فروش اشتراکی خودداری می کنند، آیا جایز است پول هایمان را به یک نفر بدهیم تا آن را تهیه کرده و به ما هدیه دهد؟
امام خامنه ای:
در هر حال خریدار یک نفر است و اگر فروشنده شرط کند که فقط خریدار حق استفاده از دوره آموزشی را دارد یا معامله مبنی بر این شرط واقع شود، ارائه به دیگران ـ بدون رضایت فروشنده ـ جایز نیست (البته استفاده بدون رضایت صاحب آن نیز گرچه بدون شرط باشد محل اشکال است.
https://www.leader.ir/fa/content/25107/%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D9%81%D8%AA%D8%A7%D8%A6%D8%A7%D8%AA-%D8%AC%D8%AF%DB%8C%D8%AF-(%D9%85%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%AF-%D9%85%D8%A7%D9%87)
💦💥☔️💞 @ahkm1397
#آیامیدانیداحکامی
آیـا میدانیـد ⁉️
✍ اگر میت منزل مسکونی اش را به عنوان مهریه همسر وصیت کرده باشد، آیا وصیت نافذ است؟
امام خامنه ای:
اگر میت در زمان حیات منزل را به عنوان مهریه با همسرش مصالحه کرده باشد، در این صورت وصیت محسوب نمی شود و باید طبق صلح مزبور منزل تحویل ایشان گردد، و اگر منظور از وصیت مذکور این باشد که منزل را به عنوان ادای بدهی بابت مهریه به همسر بپردازید و ارزش منزل بیش از مهریه باشد، اگر مقدار مازاد بر مهریه، بیش از ثلث ترکه باشد، نفوذ وصیت نسبت به مازاد بر ثلث، بستگی به تأیید ورثه دارد.
https://www.leader.ir/fa/content/24931/%D9%88%D8%B5%DB%8C%D8%AA-%D8%A8%DB%8C%D8%B4-%D8%A7%D8%B2-%D9%85%D9%82%D8%AF%D8%A7%D8%B1-%D8%AB%D9%84%D8%AB
💦💥☔️💞 @ahkm1397
#آیامیدانیداحکامی
آیـا میدانیـد ⁉️
✍ سؤال: پدری وصیت کرده پس از فوت کلیه اموال اعم از منقول و غیر منقول به طور مساوی بین فرزندان پسر و دختر تقسیم شود، آیا چنین وصیتی شرعا نافذ است؟
امام خامنه ای:
اگر قصدش این بوده است که ـ بر خلاف حکم ارث ـ ارث به طور مساوی تقسیم شود، وصیت باطل است و اگر قصدش این بوده است که ارث دخترها به اندازۀ پسرها اضافه شود، در صورتی که مجموع مقدار اضافه بیش از ثلث ترکه نباشد، وصیت نافذ است، وگرنه با تأیید ورثه نافذ است.
https://www.leader.ir/fa/content/24934/%D9%88%D8%B5%DB%8C%D8%AA-%D8%A8%D9%87-%D8%AA%D9%82%D8%B3%DB%8C%D9%85-%D9%85%D8%B3%D8%A7%D9%88%DB%8C-%D8%A7%D8%B1%D8%AB
💦💥☔️💞 @ahkm1397
#آیامیدانیداحکامی
آیـا میدانیـد ⁉️
✍️ آیا اگر خمس ندیم نمازمون صحیح است؟
نماز با لباسی که از عین پول خمس نداده خریده:
امام و آقای مکارم: حکم نماز با لباس غصبی را دارد.
رهبری: نماز صحیح ولی خمس را بدهکار است.
آیت الله سیستانی: حکم لباس غصبی را دارد ولی اگر فروشنده شیعه12 امامی نباشد معامله در یک پنجم آن باطل است مگر اینکه حاکم شرع اجازه دهد و اگر اجازه دهد بازهم قبل خمس دادن نماز با آن لباس حکم لباس غصبی را دارد. اگر یک پنجم معامله را حاکم شرع اجازه ندهد چنانچه فروشنده با علم به بطلان یک پنجم معامله باز هم راضی به تصرف خریدار باشد نماز با آن لباس جایز و اگر رضایت فروشنده معلوم نباشد حکم لباس غصبی را دارد.
💦💥☔️💞 @ahkm1397
#آیامیدانیداحکامی
آیـا میدانیـد ⁉️
✍️ میهمانی و خمس
🔴 الف) شک در تعلق خمس به اموالش
اگر مثلا منزل کسی میهمان شدیم و می دانیم که خمس نمی دهد ولی نمی دانیم به آن غذا و امکاناتی که در اختیار ما می گذارد خمس تعلق گرفته است یا نه؛ آیا حق استفاده داریم؟
استفاده مانعی ندارد. (مراجع تقلید)
🔴 ب) یقین به تعلق خمس و شک در پرداخت آن
اگر مثلا میهمان بداند به مالی از اموال میزبان خمس تعلق گرفته است ولی نمی داند که آیا خمسش پرداخت شده است یانه؛ می تواند از آن استفاده کند؟
استفاده کردن از آن مال مانعی ندارد. (مراجع تقلید)
🔴 ج) یقین به تعلق خمس و عدم پرداخت آن
اگر بدانیم به مالی خمس تعلق گرفته است و مالکش خمس آن را نداده؛ آیا حق استفاده از آن را داریم؟
حضرت امام: انسان نمي تواند در مالي كه يقين دارد خمسش را نداده اند تصرّف كند.
امام خامنه ای:
چیزی برعهده مهمان نیست و می تواند مصرف کند.
آیت الله سیستانی:
فردی که خمس نمیدهد یا خمس بعضی از اموالش را نپرداختهاست، چنانچه مالش را به ملک شیعه دوازده امامی در آورد، مثل آنکه مالش را از طریق یکی از راههای صحیح شرعی - مانند فروختن یا هدیه دادن یا اداء دین یا... - به وی منتقل نماید، آن مال به ملکیّت آن شیعه در میآید و برای او حلال است و نیازی هم به پرداخت خمس توسّط او نیست هرچند یقین داشته باشد که خمس به این اموال تعلّق گرفته است و مالک آن، خمس این اموال را نپرداخته است.
آیت الله مکارم:
اگر يقين دارید ما به شما اجازه مى دهيم تصرّف كنید و معادل خمس آن را كه تصرّف كرده اید به سادات نيازمندى بپردازید. و اگر تمكّن نداريد بر ذمّه بگيرید و هر موقع كه توانستید، بپردازید.
📚 آدرس:
توضیح المسائل مراجع ج2 م 1795 توضیح المسائل جامع م 2374 اجوبه الاستفتائات سوال 939 و 931 و 932 سایت آیت الله مکارم، مسئله30: https://makarem.ir/main.aspx?typeinfo=21&lid=0&catid=44816&mid=255657
💦💥☔️💞 @ahkm1397
#آیامیدانیداحکامی
آیـا میدانیـد ⁉️
✍️ آیا به مالی که به انسان ارث می رسد خمس تعلق میگیرد؟
امام و رهبری:
ارث خمس ندارد مگر اینکه وارث بداند مالي که به او ارث رسیده خمسش پرداخت نشده، یا اینکه بداند میت خمس بدهکار است.
آیت الله سیستانی:
آنچه را كه انسان به ارث میبرد، حتّی در صورتی كه سال بر آن بگذرد، با مراعات شروط ذیل خمس ندارد: الف. ارثیه شرعی باشد و بر اساس قواعد معتبر در مبحث ارث به انسان برسد. ب. فرد توقّع ارث بردن داشته باشد. ج. به مالی که به ارث رسیده، در زمان زنده بودن فرد، خمس تعلّق نگرفته باشد. د. میت، خمس بدهکار نباشد.
آیت الله مکارم:
اموالى كه به عنوان ارث به انسان مىرسد مشمول خمس نيست، حتی اگر تبدیل به پول نقد شود، مگر اينكه بداند شخص ميّت خمس آن را نداده، یا به خاطر ساير اموالش بدهكار خمس است؛ و همچنین اگر از كسي ارثي به او رسد كه خويشاوندي دوري با او دارد و اطّلاعي از چنين خويشاوندي و انتظاري درباره چنين ارثي نداشته، در اينجا نيز احتياط واجب آن است كه خمس آن را بپردازد.
📚 آدرس:
حضرت امام، تحریرالوسیله، فیما یتعلق به الخمس، الخامس؛
امام خامنه ای، سایت ادمین، سوالات سامانه جامع، خمس سوال شماره 1242900 تاریخ اردیبهشت 1400؛
آیت الله سیستانی، توضیح المسائل جامع، مسأله ۲۳۰۹.
آیت الله مکارم، سایت:https://makarem.ir/main.aspx?reader=1&pid=61901&lid=0&mid=28133
💦💥☔️💞 @ahkm1397
💬سؤال: آیا می توانیم صله رحم را تلفنی انجام دهیم؟
✅ پاسخ:
آیت الله خامنهای: صله رحم متوقف بر مراوده و رفت و آمد نیست و با احوالپرسی و پیغام فرستادن از طریق تلفن یا نامه هم محقق میشود.
🔶آیت الله مکارم: صله رحم یعنی پیوند با خویشاوندان، گاه با دیدار آنها حاصل می شود و گاه با نامه یا تلفن یا دعوت از آنان یا طرق دیگر تحقق می یابد و خویشاوندان خیلی دور را شامل نمی شود و مادام که محذور و مانع شرعی و عرفی در کار نباشد نباید قطع گردد.
◀️ سایت مراجع عظام خامنه ای و مکارم شیرازی
@ahkm1397🌷🌷🌷🌷
#آیامیدانیداحکامی
آیـا میدانیـد ⁉️
✍ نکاتی درباره اهمیت یادگیری احکام
1- روز قیامت نمیگن چون بلد نبودی اشکال نداره میگن چرا یاد نگرفتی(هلا تعلمت)
2-گاهی ندانستن احکام باعث میشه عبادات چندین ساله باطل باشه و باید دوباره بخواند مثل غسل و وضوی باطل
3- بلد نبودن احکام گاهی کاری با انسان میکند که دشمن ترین افراد هم نمی تواند آن کار را و آن خسارت را به انسان بزند مثلا بخاطر ندانستن احکام ازدواجش باطل بوده(مثل ازدواج در عده و ازدواج با خواهر موطوءه)
و یا اینکه زنش بهش حرام شده (مثل شیردادن مادرزن به بچه) که باید از زنش جدا بشه.(البته اختلافیه)
و مثل زنا با زن شوهردار که بنابربعضی فتاوا حرام ابد میشوند.
خلاصه ندانستن مساله ضرری به انسان میزند که بدترین دشمنت هم نمیتواند آن ضرر را به شما بزند.
4- ندانستن مساله گاهی باعث میشه سختی اضافه و الکی به خودت بدی مثل وسواس که ناشی از ندانستن مساله است.
5- ذبح غلط که گوشتش حرام میشود و باید پولشو به صاحب حیوان بدهد.
حالا همه ما کانال های زیادی داریم ولی کدام کاناله که اگه دنبالش نکنیم دچار این مشکلات بالا میشویم🤔🤔
برای بقیه هم بفرستین تا ثواب ترویج احکام الله براتون ثبت بشه.
💦💥☔️💞 @ahkm1397