﷽
#یاد_شهدا
#یاد_زیارتی
🇮🇷شهید ابراهیم هادی
🔹مسئولیت:گروه را رهبری میکرد .
🔹ولادت: ۱ اردیبهشت ۱۳۳۶
🔹شهادت: ۲۲ بهمن ۶۱
🔹مزار: مفقودالاثر
📜کلامی از شهید :
شهید ابراهیم هادی نیز به علمدار کمیل شهرت دارد و کانال کمیل، محل دیدار خواهر« ابراهیم» با اوست. خواهر شهید ابراهیم هادی روایت می کند:من سالی چند مرتبه به کانال کمیل می روم و با برادر شهیدم صحبت می کنم. به وی می گویم ابراهیم جان! قربان مهمان نوازی ات، معرفتت، مردم داریت. بعد از شهادت برایمان گفتند که تا آخرین لحظه شهدا را سیراب کرد ولی خودش با لبی تشنه به دیدار معبود شتافت. من یقین دارم که ابراهیم زندگی زیبایی در جوار حضرت زهرا( س) دارد و من با ابراهیم خیلی ارتباط دارم. هرگاه کاری داشته باشم و سر دوراهی بمانم، از او تقاضای کمک میکنم به اینصورت که از او می پرسم که فلان کار را انجام دهم یا ندهم بعد مکثی می کنم و جوابش را می شنوم.
فلسفهی حجاب چیست؟ چرا اسلام فقط زنان را محدود میکند؟
پرسش
فلسفهی حجاب چیست؟ اسلام میگوید زن و مرد یکسان آفریده شدهاند، پس چرا اسلام فقط زنان را محدود میکند؟ اگر بین زن و مرد تفاوتی نباشد، مردها هم باید حجاب داشته باشند.
پاسخ اجمالی
زن و مرد از جهاتی؛ مانند خلقت از یک ذات و گوهر و بهرهمندی از حقوق اجتماعی؛ مانند تحصیل علم، آزادی قلم و بیان و...، مساوی هستند.
اما از لحاظ فیزیکی و روحی تفاوتهای فراوانی با هم دارند که همین تفاوتها باعث میشود تا احکامی، نظیر حفظ و رعایت حجاب در جامعه، قانونی مخصوص به خود را داشته باشند. زن مظهر جمال و مرد مظهر شیفتگی است، قهراً به زن باید بگویند خود را در معرض نمایش قرار نده، نه به مرد.
البته، اینگونه هم نیست که پوشش مخصوص خانم باشد و بر مردان اصلا حجابی لازم نباشد.
پاسخ تفصیلی
برای روشن شدن پاسخ توجه به چند نکته ضروی است:
زنان و مردان از جهاتی؛ مانند خلقت از یک ذات و گوهر،[1] و در بهرهمندی از حقوق اجتماعی؛ نظیر ازدواج، تعلیم و تربیـت، احقاق حقوق، آزادی اندیشه، بیان و قلم و ... مساوی هستند.
زن و مرد در عین اینکه از جهات متعدد مساویاند، اما از جهات دیگر با هم اختلاف دارند.
«زن در عین دارا بودن مشترکات، از جهاتی با مرد اختلاف دارد؛ چون ویژگیهای ساختمانی متوسط زنان؛ نظیر مغز، قلب، شریانها، اعصاب، قامت و وزن، طبق آنچه که در کالبدشناسی توضیح داده شده است، از متوسط مردان در همان ویژگیها مؤخرتر است و این مسئله موجب شده است که جسم زن لطیفتر و نرمتر از مرد باشد و در مقابل، جسم مرد درشتتر و سختتر باشد. و احساساتی لطیف؛ نظیر دوستی، رقت قلب، زیباگرایی و آرایشجویی در زن بیشتر و اندیشهگرایی در مرد فزونتر شود. بنابر این؛ زندگی زن «احساسگرا» و زندگی مرد «اندیشهگرا» است».[2]
اصل پوشش مخصوص خانمها نیست و بر مردان نیز تا حدودی لازم است.[3]
به نظر ما فلسفهی پوشش برای بانوان به چند چیز برمیگردد. بعضی از آنها جنبهی روانی دارد و بعضی جنبهی خانوادگی و بعضی دیگر جنبهی اجتماعی.
الف) از جنبهی روانی حجاب به بهداشت روانی اجتماع کمک میکند.
ب) از جنبهی خانوادگی حجاب سبب تحکیم روابط افراد خانواده و برقراری صمیمیت کامل بین زن و مرد میگردد.
ج) از جنبهی اجتماعی حجاب موجب حفظ و استیفای نیروی کار و فعالیت اجتماع میگردد.
به عبارت دیگر، اسلام میخواهد انواع لذتهای جنسی، چه بصری و لمسی و ...، به محیط خانوادگی و در کادر ازدواج قانونی اختصاص یابد، و اجتماع منحصرا برای کار و فعالیت باشد. برخلاف سیستم غربی عصر حاضر که کار و فعالیت را با لذت جوییهای جنسی به هم میآمیزد، اسلام میخواهد این دو محیط را کاملا از یکدیگر تفکیک کند.[4]
دلیل لزوم پوشش بیشتر و کامل برای زنان، علاوه بر نکات گفته شده، ویژگیهای خاصی است که در خانمها وجود دارد؛ زیرا زن مظهر جمال و مرد مظهر شیفتگی است. قهراً به زن باید بگویند خود را در معرض نمایش قرار نده، نه به مرد؛ لذا با اینکه دستور پوشیدن برای مردان(مثل زنان) مقرر نشده است، اما عملاً مردان پوشیدهتر از زنان از منزل بیرون میروند؛ زیرا تمایل مرد به نگاه کردن و چشمچرانی است، نه به خودنمایی، در حالیکه تمایل زن بیشتر به خودنمایی است، نه به چشم چرانی.
تمایل مرد به چشمچرانی، بیشتر زن را تحریک به خودنمایی میکند و به همین جهت «تبرج» (بزک نمودن) از مختصات زنان است».[5]
گفتنی است که پوشش بیشتر زن، سبب میگردد تا ارزش زن در برابر مرد بالا رود. حریم نگهداشتن زن میان خود و مرد، یکی از وسائل مرموزی بوده است که زن برای حفظ مقام و موقعیت خود در برابر مرد از آن استفاده کرده است. اسلام زن را تشویق کرده است که از این وسیله استفاده کند. اگر اسلام تأکید کرده است که زن متینتر و با وقارتر و عفیفتر حرکت کند و خود را در معرض نمایش برای مردان نگذارد؛ برای آن است که بر احترام زن افزوده شود و مانند کالای بیارزشی تلقی نگردد که به راحتی در اختیار همگان است.[6]
به عبارت دیگر، پوشیده بودن زن، در همان حدودی که اسلام تعیین کرده، موجب کرامت و احترام بیشتر او است؛ زیرا او را از تعرض افراد فرومایه و فاقد اخلاق مصون میدارد، پس حجاب محدودیت نیست، بلکه مصونیت است، هم مصونیت زن را در پی دارد و هم مصونیت جامعه را در آلوده شدن به گناه.[7] و [8]
[1]. نساء، 1. "یا أَیُّهَا النَّاسُ اتَّقُوا رَبَّکُمُ الَّذی خَلَقَکُمْ مِنْ نَفْسٍ واحِدَةٍ وَ خَلَقَ مِنْها زَوْجَها وَ بَثَّ مِنْهُما رِجالاً کَثیراً وَ نِساءً وَ اتَّقُوا اللَّهَ الَّذی تَسائَلُونَ بِهِ وَ الْأَرْحامَ إِنَّ اللَّهَ کانَ عَلَیْکُمْ رَقیبا".
[2]. طباطبائی، سید محمد حسین، المیزان فی تفسیر القرآن، ترجمه، موسوی همدانی، سید محمد باقر، ج 2، ص 414- 415، قم، دفتر انتشارات اسلامی، چاپ پنجم، 1374ش.
[3]. مثلا پوشش عورت واجب است و پوشش بقیهی بدن در صورتی که در معرض نگاه نامحرم و سبب فتنه و فساد شود نیز واجب است، مگر آن مقداری که به صورت متعارف(مثل سر و صورت) آشکار است. مسائل جدید، ج 3، ص 227 و 228.
[4]. مطهری، مرتضی، مجموعه آثار، ج 19، ص 432، صدرا.
[5]. همان، مسئله حجاب، ستر عورت.
[6]. نک: همان، با اندکی تغییر.
[7]. برای مطالعه بیشتر، نک: محسنی گرکانی، احمد، در ناب در صدف حجاب، انتشارات علوم اسلامی؛ محمدی اشتهاردی، محمد، حجاب بیانگرشخصیت، نشر معاونت مبارزه با مفاسداجتماعی ناجا، چاپ اول؛ رزاقی، احمد، عوامل فساد و بد حجابی و شیوههای مقابله با آن، نشر سازمان تبلیغات اسلامی، چاپ چهارم، 1371ش؛ شجاعی، محمد، درّ و صدف، چاپ سوم، 1378ش؛ مطهری، مرتضی، مسئله حجاب، نشر صدرا؛ قرائتی، محسن، پوشش زن دراسلام، نشر ناصر، چاپ نهم، 1370ش؛ جوادی آملی، عبد الله، زن درآئینه جلال و جمال، نشر فرهنگی رجاء، چاپ دوم، 1371ش؛ فتاحی زاده، فتحیه، حجاب از دیدگاه قرآن و سنت، نشر دفتر تبلیغات اسلامی، چاپ دوم، 1376ش.
[8]. «شخصیت و جایگاه زن در اسلام»، 265؛ «برتری مردان نسبت به زنان در برخی جنبهها»، 6580؛ «حجاب در اسلام»، 431؛ «محدودۀ حجاب زن»، 495؛ «قانون حجاب و دلایل اجبار در اجرای آن»، 1174.
هدایت شده از بسیج دادگستری
اگر خدا ارحم الراحمین است چرا عذاب الهی...؟_ استاد محمدی.mp3
502.6K
اگر خدا ارحم الراحمین است چرا عذاب الهی...؟_ استاد محمدی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 #کلیپ_استوری | رهبر انقلاب: امروز بهخاطر مسئلهی ولایت فقیه و این تز مهمّ حکومتیای که امام مطرح کردند که ولایت فقیه را ادامهی ولایت ائمّهی هدی و استمرار آن ولایت، و نیابت از مقام ولیّعصر (ارواحنا فداه) دانستند - که همین هم هست - این برای کسانی که در صدد تسلّط و دستاندازی به این کشورند، بسیار سنگین است، بسیار تلخ است، هرجور بتوانند با آن مبارزه میکنند.
⛅ #مهدویت
@ahlbeitbase
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺یا صاحب الزّمان
ما مقصریم اگر ظهور تو دیر شد
خود کرده را تدبیر نیست.
🌙 #ماه_رمضان
💔 #جمعه_های_دلتنگی
🌷 #اللهم_عجل_لولیک_الفرج
@ahlbeitbase
💡 قرآن راه زندگی
‼️ آنهایی را که بجای خدا صدا میزنید؛ نمیتوانند شما را یاری کنند.
👌 راهکارهای زندگی موفق در جزء نهم قرآن کریم
🌺🌹🌺
@ahlbeitbase
🌙روزهای حاجت است
دوایم به دست توست
💔مادربزرگ!
کرب و بلایم به دست توست
#ماه_رمضان🌙
#وفات_حضرت_خدیجه﴿س﴾🥀
#تسلیت_باد. 🏴🥀
@ahlbeitbase
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥لحظه اطلاع رسانی خبر شهادت میلاد حیدری به خانواده شهید
✅کانال اخبار 20:20👇
http://eitaa.com/joinchat/1684144128C592f3e217d
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
از آقا افطاری میخواد
جواب آقا دیدنیه 😂
2_144145974861774555.mp3
9.73M
❤شرح دعای روز دهم ماه مبارک
و احکام، ویک نکته اخلاقی شیرین
🌹توسط استاد اخلاق ...آیت الله مجتهدی
@ahlbeitbase
🌺راهکار های زندگی موفق در جزء دهم قرآن کریم
@ahlbeitbase
🤲دعای فرج و سلامتی آقاامام زمان عج 👆👆👆
@ahlbeitbase
همهپرسی نظام جمهوری اسلامی کمتر از دو ماه پس از پیروزی انقلاب ۱۳۵۷ ایران برای تعیین نظام جدید حکومتی کشور، به پیشنهاد سید روحالله خمینی در روزهای ۱۰ و ۱۱ فروردین ۱۳۵۸ در سراسر ایران و خارج از کشور برگزار شد، و بر پایه نتایج اعلامشده، نزدیک به ۹۸/۲٪ واجدان شرکت در همهپرسی با دادن رأی «آری»، با برقراری نظام جمهوری اسلامی ایران موافقت کردند
@ahlbeitbase
⭕️اعلام رسمی خبر شهادت سرلشکر حاج احمد متوسلیان پس از ۴١سال!
🔹سرانجام پس از ۴١سال، یک مقام رسمی، رسما خبر شهادت حاج احمد متوسلیان را اعلام کرد!
🔹سردار سرلشکر سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران، در دیدار نوروزی خود با خانواده حاج احمد متوسلیان اعلام کرد: شهید جاویدالاثر حاج احمد متوسلیان، اولین شهید ایرانی در راه فتح قدس است!
چه کسانی برای اولین بار طرح حجاب اجباری را به امام خمینی پیشنهاد دادند👆👆👆
@ahlbeitbase
👤اصلاحطلبا هروقت خواستن از حجاب حرف بزنن قبلش کمی تاریخ بخونن بعد خیلی آروم توییتهاشونو پاک کنن
اتفاقات امروز حاصل افراط و تفریط بزرگاشونه
@ahlbeitbase