1_44462052.mp3
2.5M
🍃بسم الله الرحمن الرحیم
🍃الحمدالله رب العالمین
🎧 #تفسیر_صوتی_آیه 85_86 ۸۵_۸۶
#سوره_هود حجة الاسلام قرائتي
┅════🍃 ✼📖✼ 🍃═══┅
─┅─═ঊঈ🌳ঊঈ═─┅─
⏮سوره 11. هود آيه 85
آيه🔻
⤵️وَيَقَوْمِ أَوْفُواْ الْمِكْيَالَ وَالْمِيزَانَ بِالْقِسْطِ وَلَاتَبْخَسُواْ النَّاسَ أَشْيَآءَهُمْ وَلَا تَعْثَوْاْ فِى الْأَرْضِ مُفْسِدِينَ
ترجمه🔻
⤵️و (حضرت شعیب تأكید كرد كه) اى قوم من! پیمانه و ترازو را با انصاف و عدل پر كنید (وتمام دهید) و (از) اشیا (واجناس وحقوقِ) مردم (چیزى) را نكاهید و فسادكنان، در زمین تباهى مكنید.
─┅─═ঊঈ🌳ঊঈ═─┅─
نکته ها🔻تفسیر نور☀️
⤵️كلمه ى «تَبخسوا» از مادّه ى «بَخْس»، به معناى كم كردن و جمله ى «لاتَعثوا»، به معناى فساد نكردن است.
─┅─═ঊঈ🌳ঊঈ═─┅─
پيام ها⚡️📬
1- ✨برقرارى عدالت و قسط در همه مسائل، از دستاورد حركت انبیاست. «اوفوا... بالقسط»
2-☄ در صورتى كه گناه در جامعه به حالت عادت در آید، باید با تكرار تذكّر و پیگیرى مداوم، آن را بر طرف كرد. در این آیه، چند بار مسئله ى رعایت وزن و پیمانه تكرار گردیده است. «اوفوا...لا تبخسوا»
3-✨ باید بر داد وستدها وامور اقتصادى، نظارت وكنترل باشد. «اوفوا... لاتبخسوا»
4- ☄باید قسط و عدل را نسبت به همه ى مردم مراعات كرد، نه تنها در حقّ مؤمنین. «لا تبخسوا الناس »
5 -✨ كم گذاشتن حقّ مردم تنها در محدوده ى چیزهاى وزنى و كشیدنى و یا پیمانه اى نیست، بلكه شامل همه ى چیزهایى كه مردم داد و ستد مى كنند و امانات نیز مى شود. «اشیاءهم»
6-☄ ضایع كردن حقّ مردم در مسائل اقتصادى، یكى از بارزترین نمونه هاى فساد است. زیرا اقتصاد ناسالم، جامعه را به فساد مى كشاند. «لاتبخسوا ، مفسدین»
7-✨ بالاتر و بدتر از عمل فساد، داشتن روحیّه و خصلت افراد مفسد است. «لاتعثوا، مفسدین»
─┅─═ঊঈ🌳ঊঈ═─┅─
⏮سوره 11. هود آيه 86
آيه🔻
⤵️بَقِيَّتُ اللَّهِ خَيْرٌ لَّكُمْ إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ وَمَآ أَنَاْ عَلَيْكُمْ بِحَفِيظٍ
ترجمه🔻
⤵️(مال و سرمایه ى حلالى كه) خداوند (براى شما) باقى گذارده (از مال و ثروتى كه در اثر كم فروشى بدست مى آورید) برایتان بهتر است اگر ایمان داشته باشید، و من نگهبان شما (بر حفظ ایمانتان و پذیرش این راه) نیستم.
─┅─═ঊঈ🌳ঊঈ═─┅─
نکته ها🔻تفسیر نور☀️
⤵️«بقیّت اللَّه» در این آیه به معناى درآمد و سودى است كه از یك سرمایه ى حلال و خداپسندانه براى انسان باقى مى ماند و صد در صد حلال است.
☀️ امّا در روایات به هر وجود مباركى كه به اراده ى خداوند براى بشریّت باقى مى ماند، «بقیة اللَّه» گفته مى شود. از جمله به سربازان مؤمنى كه پیروزمندانه از جبهه ى جنگ برمى گردند، زیرا به اراده ى الهى باقى مانده اند.
🌕به امام عصر (عجّل اللَّه تعالى فرجه الشریف) نیز «بقیة اللَّه» مى گویند، چون آن وجود شریف به خواست خداوند براى هدایت مردم ذخیره و باقى نگهداشته شده است.
💥در روایات مى خوانیم كه یكى از نامها و اسامى مبارك آن حضرت «بقیة اللَّه» است و ما بر او به این نام سلام مى كنیم: «السلام علیك یا بقیة اللَّه فى ارضه». وقتى آن حضرت در مكّه ظهور فرمایند، این آیه را تلاوت كرده و مى فرمایند: من آن «بقیّة اللَّه» هستم. البتّه به سایر معصومین(علیهم السلام) نیز لقب «بقیةاللَّه» داده شده است.
─┅─═ঊঈ🌳ঊঈ═─┅─
پيام ها⚡️📬
1- 📿رزق اندك ولى حلال و پاك، بهتر از درآمدهاى بسیار، امّا حرام است. «بقیّت اللّه خیر»
2-💮 دنیا، فانى و آخرت باقى است، لذا آخرت گرایى بهتر از دنیاطلبى است. «بقیّت اللَّه خیر لكم»
3-📿 اگر كم فروشى نكنیم، مشتریان بیشتر و در نتیجه سود ما در آینده، زیادتر و گواراتر خواهد گردید. «بقیّت اللَّه خیر»
4- 💮كسى كه حرام را بهتر از حلال بداند، در ایمان خود شك كند. «ان كنتم مؤمنین»
5 -📿 انسانها در عقاید خود آزادند و حتّى انبیا هم بر آنان تحمیلى ندارند. «و ما انا علیكم بحفیظ»
6- 💮اگر به خاطر حرام خوارى، دارایى و زندگیتان تباه شد، من ضامن نیستم. «و ما انا علیكم بحفیظ»
🍃اللهم صل علی محمد و ال محمد وعجل فرجهم.🍃
┅══🍃 ✼📖✼ 🍃══┅
🌸
👌 ميلاد امام جواد عليه السلام
عمر مبارك امام رضا (علیهالسلام) به چهل و هفت سال رسیده بود و عقربه تاریخ، سال 195 هجری را نشانه میرفت ولی هنوز امام نهم متولد نشده بود .
مسئله جانشینی امام رضا (علیهالسلام) اصحاب و شیعیان حضرت رضا (علیهالسلام) را متاثر كرده بود. این اندوه زمانی به فزونی رفت كه فرقه واقفیه كه بنا به دلایل مادی و تصرف سهم امام و عدم بازگرداندن آن به حضرت رضا(علیهالسلام)، قائل به غیبت امام كاظم(علیهالسلام) شده بودند، و در تبلیغات خویش نداشتن فرزند پسر از سوی امام رضا (علیهالسلام) را دلیل بر ادعای موهوم خود میدانستند؛ تا جایی كه یكی از همین افراد در نامهای خطاب به حضرت رضا علیهالسلام نوشت:
تو چگونه امام هستی در حالی كه فرزندی نداری!
حضرت در پاسخ فرمودند: تو از كجا میدانی كه فرزندی ندارم، به خدا سوگند روزها و شبها سپری نمیشود مگر این كه خداوند فرزند پسری را به من عنایت فرماید كه حق و باطل را از هم جدا سازد.(1)
همچنین یكی از یاران به حضرت عرض میكند:
امام پس از تو كیست؟
آن حضرت فرمودند: فرزندم .
سپس گفت: كسی كه فرزند ندارد چگونه جرات آن را دارد كه بگوید فرزندم؟
راویِ همین حدیث گوید: چند روز سپری نشده بود كه امام جواد(علیهالسلام) به دنیا آمد.(2)
همچنین "ابن قیام واسطی" از فرقه واقفیه كه امامت حضرت رضا(علیهالسلام) را قبول نداشت، نزد آن حضرت آمد و به قصد عیبجویی حضرت گفت:
آیا میشود كه دو امام در یك مقطع زمانی با هم باشند؟
حضرت رضا(علیهالسلام) فرمود: نه مگر آن كه یكی از آن دو صامت (خاموش) باشد .
ابن قیام گفت:
پس چطور برای تو صامتی نیست؟
امام فرمود: چرا . به خدا سوگند خداوند برای من (فرزندی) قرار میدهد كه حق و حقخواهان را استواری میبخشد و باطل و باطل خواهان را نیست و نابود میكند. (3)
تولد مبارك امام جواد (علیهالسلام) نه تنها پایانبخش دلهرههای شیعیان و افشای نیت فرصتطلبان و سودجویانی چون فرقه واقفیه بود، بلكه آغاز فصل نوینی از تاریخ ائمه اطهار علیهم السلام است.
شیخ طوسی از احمد بن محمد عیاش در كتاب انوار البهیه 10 رجب سال 195 هجری را روز ولادت حضرت دانسته است(4)
برخی تولد حضرت را در شب جمعه و برخی روز جمعه ذكر كردهاند.
در این میان، فرازی از دعای ناحیه مقدس نیز ولادت آن امام را در ماه رجب تایید مینماید آنجا كه حضرت صاحب الامر علیه السلام میفرمایند:
"اللهم انی اسئلك بالمولدین فی رجب محمدبن علی الثانی و ابنه علی بن محمد المنتخب
🖌داستان تولد امام جواد علیهالسلام
علامه مجلسی(ره) در جلاءالعیون مینویسد: ابن شهر آشوب به سند معتبر از حكیمه خاتون دختر امام موسی كاظم(علیهالسلام) روایت میكند كه:
روزی برادرم حضرت رضا(علیهالسلام) مرا طلبید و فرمود: ای حكیمه امشب فرزند مبارك خیزران متولد میشود و باید تو در وقت تولد او حاضر باشی.
من در خدمت آن حضرت ماندم، چون شب فرا رسید امام رضا علیه السلام مرا با خیزران(مادر حضرت جواد علیه السلام) و زنان قابله به حجره آورد و چراغی نزد ما افروخت و از حجره بیرون رفت و در را بر روی ما بست .
حكیمه خاتون(عمه امام جوادعلیه السلام) میافزاید: خورشید امامت با به دنیا آمدنش حجره را نورانی كرد. بر آن حضرت پرده نازكی چون جامه احاطه كرده بود و نوری از حضرت ساطع میشد . چون نور مبین را در دامن گرفتم، آن پرده حائل را از خورشید جمالش دور كردم و با جامهای مطهر پوشاندمش. حضرت امام رضا(علیهالسلام) به حجره آمد و آن گوشواره امامت را از ما گرفت و در گهواره عزت و كرامت گذاشت و آن مهد شرف و عزت را به من سپرد و فرمود: از این گهواره جدا مشو .
چون روز سوم ولادت فرا رسید، امام جواد(علیهالسلام) دیده حقیقتبین خویش را به آسمان گشود و به سوی راست و چپ نظر كرد و به زبان فصیح ندا داد:
"اشهد ان لا اله الا الله و اشهد ان محمداً رسول الله ."
چون این حالت غریب را از آن نور دیده، مشاهده كردم، به خدمت حضرت رضا(علیهالسلام) شرفیاب شدم و آنچه دیده و شنیده بودم را به خدمت حضرت عرض كردم .
حضرت فرمود: پس از این، عجایب بسیاری را مشاهده خواهی كرد(5)
🔹پی نوشت:
1) اصول كافی، ج 1
2) اصول كافی، ج1، ص 286 .
3) اصول كافی، ج1، 321
4) الكافی، ج1، ص492/ موسوعة الامام الجواد، ج1
5) منتهی الامال، ج2
#سالروز_میلاد_امام_جواد_علیهالسلام
🌸🌸🌸
🌅
💐👌توسل به حضرت امام جواد الائمه عليه السّلام :
⏺ ختم صلوات :
یکی از ختمهای مجرب برای گرفتن هر حاجتی، مادی یا معنوی، فرستادن صلوات و هدیه این صلوات به محضر نورانی معصومین(علیهمالسلام) است؛ چنانچه پیامبر اکرم(صلیاللهعلیهوآله) فرمودند: «هر کس بر من صلوات فرستد، حق تعالی درِ عافیت را بر وی میگشاید و #حاجت معنوی یا مادی او به حرمت صلوات بر محمد و آل محمد بر آورده میشود».[1]
یکی از #ختم های بسیار مجرب و مفید برای گرفتن حاجات، ختم صلوات بر امام جواد(علیه السلام) است؛ چرا که لقب این بزرگوار جواد میباشد، ایشان، در طول زندگی با برکتشان بسیار بخشنده بودند.
در امور دنیوی توسل به حضرت جواد(علیهالسلام) بسیار مجرب است و زود حاجب انسان برآورده میشود. مرحوم آیت الله کشمیری(رحمهاللهعلیه) میفرمودند، برای برآمدن حوائج توسل به امام جواد(علیهالسلام) بسیار مفید است به این طریق که صلوات ختم کنید و ثواب آن را به حضرت هدیه کنید.
راه دیگر این است که سوره یس خوانده شود و به روح این امام عزیز هدیه شود. که برای برآمدن حوائج دنیوی، بسیار مفید است.[2
⏹نماز امام جواد(علیهالسلام) :
این نماز دو رکعت است و در هر رکعت حمد یک مرتبه و توحید هفتاد مرتبه است.[3] که برای این هم آثار فراوانی ذکر شده است. برای برآمدن حوائج و رفع بلا و گرفتاری، بسیار موثر است
⏺حرز امام جواد(علیهالسلام) :
#حرز یعنی سپر دفاعی و عامل محافظت کننده. حرز در لغت به معنای پناهگاه و چیزی است که باعث حفاظت میشود. و در اصطلاح به دعایی گفته میشود که برای حفاظت از شر شیاطین، جن، ظلم ستمگران، گزندگان و... است. برخی از حرزها قبل از وقوع ناگواریهای خاصی که ممکن است واقع شوند، خوانده میشود و برخی دیگر برای در امان بودن از تمام ناگواریها نوشته شده و به گردن آویخته یا در جیب گذارده میشود.
حرزی که از امام جواد(علیهالسلام) وارد شده است، اینگونه است:
«یا نُورُ یا بُرهانُ یا مُبینُ یا مُنیرُ یا رَبِ اِکفِنی الشُرُورَ وَ افاتِ الدُهُورِ اَسئَلُکَ النَجاةَ یَومَ یُنفَخُ فِی الصُورِ»[4]
خاصیت حرز امام جواد(علیهالسلام)
حرز امام جواد(علیهالسلام) یا انگشتری که حاوی این حرز باشد برای حفظ از بلاها و بدیها و هر چه که انسان از آن میترسد مفید است.[5]
🔹منابع :
1. جامع الاخبار، ص 67؛ مستدرک الوسایل ج 5،ص 100
2. روح و ریحان، ص 101و 102
3. مفاتیح الجنان، شیخ عباس قمی، ترجمه الهی قمشه ای، قم دفتر نشر مصطفی، 1381، ص 90.
4. همان، ص 862.
5. بحارالانوار، ج ۵۰ ، ص ۹۸.
#توسل_حاجات_امام_جواد_علیه_السلام
فرهنگستان اهل بیت علیهم السلام
🍃بسم الله الرحمن الرحیم 🍃الحمدالله رب العالمین 🎧 #تفسیر_صوتی_آیه 85_86 ۸۵_۸۶ #سوره_هود حج
🌅
👌بزرگواران سلام
برای جستجوی تفسیرآیات ریپلی هارودنبال کنید.یا مثل👇سرچ کنید🙏
👈سوره.......آیه....👉
💐 تفسیرسوره مبارکه هود آیه 85_86👆
1_44516385.mp3
2.76M
🍃بسم الله الرحمن الرحیم
🍃الحمدالله رب العالمین
🎧 #تفسیر_صوتی_آیه 87 ۸۷
#سوره_هود حجة الاسلام قرائتي
┅════🍃 ✼📖✼ 🍃═══┅
─┅─═ঊঈ🌳ঊঈ═─┅─
⏮سوره 11. هود آيه 87
آيه🔻
⤵️قَالُواْ يَشُعَيْبُ أَصَلَوتُكَ تَأْمُرُكَ أَن نَّتْرُكَ مَا يَعْبُدُ ءَابآؤُنَآ أَوْ أَن نَّفْعَلَ فِى أَمْوَ لِنَا مَا نَشَؤُاْ إِنَّكَ لَأَنْتَ الْحَلِيمُ الرَّشِيدُ
ترجمه🔻
⤵️(امّا مردم مدین در جواب) گفتند: اى شعیب! آیا نمازت به تو فرمان مى دهد كه (به ما بگویى) آنچه را كه پدرانمان مى پرستیدند رها كنیم؟ (و) یا اینكه (نتوانیم) آن گونه كه خود مى خواهیم، در اموالمان تصرّف كنیم؟! تو كه مرد بردبار و فهمیده اى هستى! (این چه توقّعى است كه از ما دارى؟)
─┅─═ঊঈ🌳ঊঈ═─┅─
پيام ها⚡️📬
1- 🔰همه ى انبیا(علیهم السلام) با مخالفانى روبرو بوده اند. «قالوا یا شعیب ...»
2-💠 نماز، در ادیان گذشته نیز بوده است. «أصلوتك»
3-🔰 نماز، بارزترین نمود آئین شعیب بوده است. «أصلوتك»
4- 💠نماز واقعى، انسان را به ارشاد دیگران و امر به معروف و نهى از منكر آنها وا مى دارد. «أصلوتك تأمرك ان نترك»
5 - 🔰تقلید از نیاكان، درمقابل دلیل ونصّ، سرچشمه ى بسیارى از انحرافات است. «یعبد آباؤنا»
6- 💠دین، نه از سیاست جداست و نه از اقتصاد. «أصلوتك...نترك ...فى اموالنا»
7-🔰 راه انبیا، مانع از آزادى بى قید و شرط است. «نفعل فى اموالنا ما نشاء»
8 - 💠مالكیّت بر چیزى، دلیل جواز بر هر نوع مصرف كردن آن نیست. «نترك... ان نفعل فى اموالنا ما نشاء» (در قوانین شعیب، قانون كنترل مصرف بوده است)
9- 🔰تجلیل و ستایش مخالفان از ما، گاهى به خاطر سكوت ونگفتن حقّ است. «انّك لانت الحلیم الرشید»
10- 💠تعریف وتمجید مخالفان، گاهى جنبه ى استهزا دارد. «لانت الحلیم الرشید»
🍃اللهم صل علی محمد و ال محمد وعجل فرجهم.🍃
┅══🍃 ✼📖✼ 🍃══┅
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌅
🌼خدایا
⭐️فقط به این امید زندگی می کنم که ...
🌼تو بودی
⭐️تو هستی
🌼تو خواهی بود
الهی هر لحظه تون پُر از بهترینها 🌸🍃
صندوقچه آرزوهایم🌸🍃
رابراتون🌸🍃
پرکرده ام از🌸🍃
سبدسبدخوشبختی🌸🍃
قطارقطارسلامتی🌸🍃
ونفس نفس🌸🍃
عطر و یاد خدا که هرلحظه 🌸🍃
درکنارتون باشه😊💖
🌸 اللَّـهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّد وآلِ مُحَمَّد وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ 🌸