فرهنگستان اهل بیت علیهم السلام
🍃بسم الله الرحمن الرحیم 🍃الحمدالله رب العالمین 🎧 #تفسیر_صوتی_آیه 87 ۸۷ #سوره_هود حجة الاس
🌅
👌بزرگواران سلام
برای جستجوی تفسیرآیات ریپلی هارودنبال کنید.یا مثل👇سرچ کنید🙏
👈سوره.......آیه....👉
💐 تفسیرسوره مبارکه هود آیه 87👆
1_45237991.mp3
3.18M
🍃بسم الله الرحمن الرحیم
🍃الحمدالله رب العالمین
🎧 #تفسیر_صوتی_آیه 88 ۸۸
#سوره_هود حجة الاسلام قرائتي
┅════🍃 ✼📖✼ 🍃═══┅
─┅─═ঊঈ🌳ঊঈ═─┅─
⏮سوره 11. هود آيه 88
آيه🔻
⤵️قَالَ يَقَوْمِ أَرَءَيْتُمْ إِن كُنتُ عَلَى بَيِّنَةٍ مِّن رَبِّى وَرَزَقَنِى مِنْهُ رِزْقاً حَسَناً وَمَآ أُرِيدُ أَنْ أُخَالِفَكُمْ إِلَى مَآ أَنْهَكُمْ عَنْهُ إِنْ اُرِيدُ إِلَّا الْإِصْلَحَ مَا اسْتَطَعْتُ وَمَا تَوْفِيقِى إِلَّا بِاللَّهِ عَلَيْهِ تَوَّكَلْتُ وَإِلَيْهِ أُنِيبُ
ترجمه🔻
⤵️(شعیب) گفت: اى قوم من! آیا اندیشیده اید كه اگر من دلیل روشنى از طرف پروردگارم داشته باشم و او مرا رزق نیكویى (مثل نبوّت) از سوى خود عطا كرده باشد، (چگونه مى توانم مخالفت او كنم؟) و من نمى خواهم نسبت به آنچه شما را از آن نهى مى كنم، خود مخالفت كنم (ومرتكب آن شوم). من به جز اصلاح به مقدار توانم، خواسته ى دیگرى ندارم و جز به لطف خداوند، توفیقى براى من نیست، (از این روى) بر او توكّل كرده ام و به سوى او بازگشته ام.
─┅─═ঊঈ🌳ঊঈ═─┅─
نکته ها🔻تفسیر نور☀️
⤵️در آیه ى قبل، كفّار اعتراض داشتند كه چرا ما از تصرّف در اموالمان آزاد نباشیم؟ حضرت شعیب(علیه السلام) در این آیه جواب مى فرمایند كه اگر من شما را از تصرّفِ بى قید و شرط محدود مى كنم، به جهت اصلاح زندگى و جامعه ى شماست، نه به خاطر دشمنى، حسادت، تنگ نظرى و یا امور دیگر، زیرا مصالح فردى نباید موجب ضرر و زیان به مصالح عمومى شود.
─┅─═ঊঈ🌳ঊঈ═─┅─
پيام ها⚡️📬
1- 📚نبوّت بر اساس معجزه وبیّنه است. «كنت على بیّنة» (قوانین بر پایه دلیل است)
2- 🗃انبیا(علیهم السلام) همه چیز را از خدا مىدانند. «ربّى ، رزقنى»
3-📚 گمان نكنیم زندگىِ خوب، با كم فروشى وحرامخوارى بدست مى آید، زیرا انبیا و اولیاى الهى بدون آلودگى به این گناهان، روزىِ نیكو داشته اند. «رزقنى منه رزقاً حسنا» (روزى نیكو آن است كه بر اساس كم فروشى وظلم نباشد)
4- 🗃روزى انسان از خدا وبه لطف اوست، نه به زرنگى. « رزقنى منه»
5 - 📚در مقابل كفّار كه مى گفتند: «اموالنا» حضرت شعیب(علیه السلام) فرمود: «رزقنى منه رزقاً حسنا» یعنى گمان نكنید كه من مشكل مالى دارم.
6-🗃 آمر به معروف و ناهى از منكر باید قبل از دیگران، خودش اهل عمل باشد. انبیا فقط طرّاح و فرمانده نبودند، بلكه خودشان از بهترین مصادیق اهل عمل بشمار مى رفتند. «و ما ارید ان اخالفكم الى ما انهاكم عنه»
7-📚 انبیا(علیهم السلام) نه تنها برخلاف دستورهاى الهى عمل نمى كردند، بلكه حتّى به فكر خلاف هم نبودند. «و ما ارید ان ...»
8 -🗃 هدف انبیا(علیهم السلام) اصلاح انسانها و جوامع بشرى است. «ان ارید الاّ الاصلاح»
9- 📚مرز كار انبیا توان وقدرت آنهاست، نه ساعت، روز، ماه وسال. «مااستطعت»
10-🗃 اراده ى كارها از ما، ولى میزان توفیق از خداست. « ان ارید ، ما توفیقى الا بالله»
11-📚 در كارها آخرین تلاش را به كار ببریم، ولى بدانیم كه موفّقیّت به دست خداوند است. «ما استطعت و ما توفیقى ...»
12- 🗃توكّل زمانى نتیجه بخش است كه در كنارِ تلاش باشد. «ما استطعت ، توكّلت»
13- 📚مصلح باید خود صالح و اهل ایمان، توكّل، انابه و سوز باشد. «مااستطعت، علیه توكّلت و الیه اُنیب»
14-🗃 در این آیه براى آمر به معروف و ناهى از منكر این سفارشها شده است:
📌الف: شخصاً اهل عمل باشد. «ما ارید ان اُخالفكم الى ما انهاكم عنه»
📌ب: هدف او اصلاح جامعه باشد. «ما اُرید الاّ الاصلاح»
📌ج: توفیق كارش را از خداوند بداند. «و ما توفیقى الاّ باللَّه»
📌د: همیشه بر او توكّل نماید. «علیه توكّلت»
📌ه : در مشكلات به او پناه ببرد. «الیه اُنیب»
🍃اللهم صل علی محمد و ال محمد وعجل فرجهم.🍃
┅══🍃 ✼📖✼ 🍃══┅
.
✨ حدیث شمارهء ۲۹۵۶ نهج الفصاحه✨
🌸 نبی مکرم اسلام فرموده اند:
هر که روز را آغاز کند و در کار پدر و مادر خویش مطیع خدا باشد، دو در از درهای بهشت بر او گشوده شود و اگر یکی باشد یک در گشوده میشود.
🌸 🌸
🌷صد و شانزدهمین کلمات قصار حضرت امیر در نهج البلاغه🌷
به آن حضرت گفته شد: يا اميرالمومنين، حال خود را چگونه می يابی؟
آن حضرت فرمود: چگونه می شود حال كسیكه با ادامهء هستی اش رو به فنا می رود و با تندرستی كه دارد، به استقبال بيماری می شتابد و از همان جا كه احساس امن و آسايش می كند گرفتار ناامنی و مشقت می گردد؟!!
/صد و هفدهمین حکمت، فردا إن شاءالله/
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌅
👌 پست ویژژژژژه
⚠️بخاطر چشمهای نگران مادران
با سرعت مطمئنه برانیم‼️
میخواهم زنده بمانی♦️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
أسماء الحسنی💚
حرم رضوی 🕌
فوق العاده زیبا و دیدنی 😍😍👌
السلام عليك یا امام رئوف💚
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌅
🎤استاد رائفی پور
☑️وقتی توبه میکنی
✨پاش بمــــون
☑️عهدتو نشکن
❣اونوقته که خدا کمکت میکنه❣
💚
✍✔️در انتشار فرامین خدا سهیم باشید👇
💜ڪتاب قانون✨قرآن✨💜
يَٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُوا۟ ٱتَّقُوا۟ ٱللَّهَ وَٱبْتَغُوٓا۟ إِلَيْهِ ٱلْوَسِيلَةَ وَجَٰهِدُوا۟ فِى سَبِيلِهِۦ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ
💚اى كسانى كه ايمان آوردهايد!
از خدا بترسيد
و [براى تقرب] به سوى او وسيله بجوييد
و در راه او جهاد كنيد،
باشد كه رستگار شويد.💚
💜سوره مبارکه "المائده" - آیه 35💜
🎇🌅🎆💙💚💛🎇🌅🎆💙💚💛
4_5811939041888700330.mp3
7M
🌅
👌🌹شاهکاری از سوره حشر ، حاقه ، علق
✨استاد راغب مصطفی غلوش
💥محل تلاوت کشور مصر
🌿🌺🌿🌺🌿
🌅الإمامُ عليٌّ عليه السلام :
خُلُوُّ الصَّدرِ مِنَ الغِلِّ والحَسَدِمِن سَعادَةِ العَبدِ .
امام على عليه السلام :
خالى بودن دل از كينه و حسادت، از خوشبختى بنده است .
📖غرر الحكم : ۵۰۸۳
عنه عليه السلام :
مِنَ السَّعادَةِ ، التَّوفيقُ لِصالِحِ الأعمالِ.
امام على عليه السلام :
توفيق داشتن براى انجام كارهاى نيك، از خوشبختى است .
📖غرر الحكم : ۹۲۹۶
📚منتخبالمیزانالحکمه
.
گر چه فارغ زِ تَبِ "خانهتِکانی" شدهام
فَرشِ پاخوردهی "دل" را بِتکانَم، "هُنَر" است
🌿❤️🌿❤️🌿❤️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸 پُر برکت میکنیم امروز را
🍃با صلوات بر حضرت محمد
🌸و خاندان مطهرش 🌸
🍃🌸اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّد
وَعَجِّلْ فَرَجَهُم🌸🍃
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷
مدح امیر المومنین علی علیه السلام
صابر خراسانی🌴
🌷خطبهء هشتاد و سوم نهج البلاغه 🌷
این سخنان امام، خطبه ای شگفت انگيز است بنام خطبهء غرا به معنی واضح و روشن، که در آن به حقايق مهمی از خلقت و گذر دنیا و رسیدن به آخرت اشاره فرموده. در پیغامهای پیش رو فقط بخشهایی را می خوانیم که به تقوا سفارش فرموده اند.
پس از حمد و ستایش خداوند و قدردانی از نبی مکرم اسلام در سفارش به تقوا در این دنیای فریب و نابود شونده فرموده اند:
ای بندگان خدا! شما را به تقوای خداوندی توصيه می کنم که مثالها برای شما زده و مدت زندگی شما را تعيين فرموده است، لباس بر شما پوشانده و برای شما معاش فراوان ارزانی داشته و به محاسبهء همهء موجوديت و اعمال شما محيط و برای همهء اعمال شما نتائجی را در کمين نهاده است(نتایج اعمالمان را خواهیم دید). و شما را با نعمتهای فراوان، مورد عنايت قرار داده و با عطايای فراوان، مشمول لطفش فرموده و با حجتها و دلايل بليغ، شما را برحذر داشته است. خداوند سبحان همهء اجزاء و شئون هستی و اعمال شما را حساب نموده و مدتهای معيني را برای شما مقرر ساخته است. (همهء اینها) در اين دنياست که جايگاه آزمايش و سرای عبرت است. شما اولاد آدم در اين دنيا در مجرای آزمايش قرار گرفته و دربارهء زندگی در اين دنيا مورد محاسبه قرار خواهيد گرفت.
آبشخور اين دنيا تيره و چشمه سارش گل آلود و دارای منظری فريباست و سیرت درونیش از بین برنده. گول زننده ایست ناپایدار، و سايه ایست در حال برچيده شدن، تکيه گاهیست مايل به سقوط. در آن هنگام که انسان گريزان از دنیا، برگردد و با اين دنيا انس بگيرد، و کسیکه از آن کناره گرفته بود، دل به آن بدهد و بر ظواهرش بيارامد، (ناگهان مانند اسبی که پاهايش را بلند کند و بر زمين بزند و سوار خود را بياندازد،) از او رم کند، و با دامهائی که سر راه او گسترده است، شکارش کند، و با تيرهايش او را از پای درآورد. (در پايان کار) طنابهای مرگ به دست و پايش بپيچد و او را به خوابگاهی تنگ و تاريک و به منزلگهی وحشتناک و به ديدار موقعيتی (از سعادت يا شقاوت که بر خود اندوخته است) و نتيجهء عملش براند.
بدين ترتيب آيندگان به دنبال گذشتگان در حرکتند. و مرگ از درو کردن زندگان باز نمی ايستد و آنانکه به دنبال کاروان گذشتگان در حرکتند از ارتکاب ناشايست آنها خودداری نمی کنند، حرکات و رفتارشان را مشابه آنها نموده، رمه وار، پا جای پای آنان می گذارند تا جایی که جهان پایان یابد و نیستی رخ نماید و کارها بهم ریزد و روزگار از هم بپاشد و قیامت برپا شود.
در این هنگام خداوند، مردم را از نهانگاههای قبرها و آشيانه های پرندگان و جايگاههای درندگان و مکانهای هلاکتشان(حتی اگر قبر ندارند)، بيرون می آورد و آنانرا شتابان برای اجرای امر خود و با سرعت برای تحقق بخشيدن به وعدهء خويش روانه می سازد. (همگان) گروه گروه، به راه می افتند، همه در حال سکوت و صف کشيده تحت نظارت (دیدهء) بينائی قرار دارند و دعوت کننده، گوش آنانرا شنوا می سازد. لباس خضوع بر تن، و فروتنی تسليم و حقارت بر وجودشان مستولی، چاره جوئیها و حيله پردازیها تباه، و آرزو بريده، و دلها از سرور خالی، و هيجانها فرو خورده، صداها مخفی، عرق تا دهان فرو ريخته، و وحشت از گناهان بزرگ، وجودشان را فرا گرفته است.
فرياد تند دعوت کننده می گويد (برای بازخواست دربارهء عمری که سپری کرده اید)، برای شنيدن حکم قاطع ميان حق و باطل و گرفتن نتيجهء اعمال و سقوط در کيفر و وصول به پاداش، آماده شوید.
/شاد و امیدوار باشید.
بخش دوم از خطبهء هشتاد و سوم، فرداإن شاءالله/
🌅
👌گوشه ای از زندگی و فضائل امیرالمؤمنین علیهالسلام
رسول الله صلى الله علیه وآله بعد از مرگ مادرش آمنه بنت وهب و جدش عبدالمطلب در هشت سالگی به خانه عمش #عبدمناف مكنی به ابوطالب منتقل شد.
او و همسرش فاطمه بنت اسد، مانند پدر و مادری دلسوز از آن حضرت سرپرستی كردند و تا بیست و پنج سالگی كه با خدیجه علیهاالسلام ازدواج كرد، با #ابوطالب زندگی می كرد.
از این رو وقتی علی علیهالسلام متولد شد به چشم فرزند یا برادر كوچك بدو می نگریست و در پرستاری از او كمك می كرد و ساعتهای بسیار در كنار گاهواره اش می نشست یا این كه او را در آغوش می گرفت و به او غذا می داد و برایش آواز لالایی می خواند تا به خواب رود.
(اعیان الشیعه، 1/335) ؛ سیره ابن هشام، 1/187، حواشی آن، 1/178؛ شرح مواهب؛ الاستیعاب)
علی علیه السلام وقتی بزرگتر شد و زبان باز كرد و به راه افتاد رسول الله صلیالله علیه وآله مربی و زبان آموز او شد. او را به دوش می گرفت و به كوه و صحرا می برد و با او حرف می زد و به پرسشها و كنجكاویهای او پاسخ می داد.
هر چه زمان می گذشت تعالیم پیغمبر دقیق تر و عمیق تر و سرسپردگی و اخلاص علی (ع) به معلم و مربی خود افزونتر می شد تا این كه رفته رفته نسخه دوم مقام #رسالت و شایسته منصب ولایت گردید.
قضا را بعد از انتقال رسول الله (ص) به خانه خدیجه و در ایام خردسالی علی (ع) واقعه ای پیش آمد (خشکسالی و تکفل علی علیهالسلام توسط پیامبر ص)كه وی از خانه پدر به خانه پیغمبر صلیالله علیه وآله نقل مكان كرد.
از این پس، علی ع پسر خوانده و عضو خانواده رسول الله (ص) شد و شب و روز را با او می گذرانید. حتی در خلوت كوه حرا كه هیچ كس را حق رفتن نزد پیغمبر نبود فقط علی حق داشت نزد آن حضرت برود (نهج البلاغه، خطبه قاصعه، 300)
به سبب همین پیوستگی است كه #محدثین سنی و شیعه آورده اند كه رسول الله به علی فرمود: «انت منی و انا منك» تو پاره ای از تن من و من پاره ای از تن توام (صحیح، ترمذی، 2/297 و 299؛ مسند، ابن حنبل، 1/108 و.330.)
و فرمود: «علی لحمه من لحمی و دمه من دمی» علی گوشتش از گوشت من و خونش از خون منست (كنز العمال، 12/1176)
و در خانه پیغمبر اکرم صلّي الله عليه و آله بود كه علی علیه السلام #علوم_ظاهر_و_باطن را فراگرفت تا جائی كه رسول الله در حق او می فرمود: «اعلم امتی من بعدی علی بن ابی طالب» بعد از من عالم ترین امت من علی بن ابی طالب است (كنزالعمال، 12/1217) .
با این مقدمات طبیعی است وقتی رسول الله (ص) مأمور #ابلاغ_رسالت شد نخستین مردی كه از این واقعه با خبر گردید و دعوت او را پذیرفت علی (ع) بود. خود او در خطبه قاصعه در نهج البلاغه (301) فرموده است:
(رسول الله) هر روز حكمت تازه ای از اخلاق خود به من می آموخت و مرا امر می فرمود از او پیروی كنم آن حضرت در هر سال چندی در كوه حراء مجاور می شد. در آن خلوت تنها من او را می دیدم و جز من كسی او را نمی دید. خانه پیغمبر، آن وقت تنها خانه در اسلام بود و رسول الله صلی الله علیه و آله و خدیجه و من ـ كه سومی ایشان بودم ـ در آن با هم به سر می بردیم. من #نوروحی و رسالت را می دیدم و بوی نبوت را استشمام می كردم.
به روایت سلمان فارسی و ابوذر غفاری و مقداد بن عمرو كندی و جابر بن عبدالله و ابوسعید خدری و زید بن ارقم و قتاده بن النعمان و سایر صحابه و تابعین، نخستین مردی كه مسلمان شد علی (ع) بود. پیش از او تنها كسی كه #اسلام آورده بود خدیجه همسر رسول الله بود.
پیغمبر روز دوشنبه هفدهم رجب (اعیان الشیعه، 1/224) و به قولی دوشنبه دوازدهم رمضان (سیره ابن هشام، 1/233) به رسالت مبعوث شد و علی روز بعد ـ سه شنبه ـ ایمان آورد (سیوطی، 166؛ اعیان الشیعه، 1/335) .
سپس زید بن حارثه (و همسرش ام ایمن) و بعد ابوبكر بن ابی قحافه به شرف مسلمانی نائل آمدند (سیره ابن هشام، 1/245؛ تاریخ الخلفاء، سیوطی به نقل از ابن كثیر، 34) .
معاذ بن جبل از رسول الله (ص) چنین روایت كرده است:
«رسول الله (ص) به علی بن ابی طالب (ع) فرمود: ای علی، من به سبب مقام نبوت از تو برترم و پس از من پیامبری نخواهد بود و تو نیز هفت فضیلت داری كه هیچ یك از قریش در آنها به تو نمی رسند. پیش از همه به خدا ایمان آوردی و در پیمان با خدا از همه وفادارتری و در اجرای اوامر الهی از همه پایدارتری و مساوات را در تقسیم بیشتر از دیگران رعایت می كنی و در امور رعیت از همه عادلتری و هنگام دادرسی از هر قاضی دیگر بیناتری و نزد خدا مزیتی از همه بزرگتر داری»
🔹صلیالله علیك یا امیرالمؤمنین
#زندگی_فضایل_امیرالمؤمنین_علیه_السلام