May 11
💠 چگونگی وقوع غيبت صغری
در شهر سامرا در حرم عسکریین علیهماالسّلام مرقد مطهّر امام هادی، امام عسکری، نرجس خاتون و حکیمه خاتون علیهمالسّلام در یک ضریح واقع شده است. این مکان، منزل مسکونی امام حسن عسکری علیهالسّلام بوده است.
از نیمۀ شعبان سال ۲۵۵ هـ.ق که امام زمان علیهالسّلام متولّد شدند، تا سال ۲۶۰ هـ.ق که امام عسکری علیهالسّلام به شهادت رسیدند، امام عصر علیهالسّلام در این منزل زندگی میکردند. غیبت صغرای امام زمان علیهالسّلام از سرداب همین منزل آغاز شد. ماجرای آغاز غیبت صغرای آن حضرت بدین قرار است:
بنابر عقيدۀ شيعيان، بر پیکر شخص معصوم، چه پیغمبر و چه امام، احدی غیر از معصوم حقّ و امکان نماز گزاردن ندارد و کسی که بر پیکر امام قبل نماز بگزارد، امام بعد است.
پس از به شهادت رسیدن امام عسکری علیهالسّلام جعفر برادر ایشان که فردی قدرتطلب، فاسد و فریب خوردۀ دستگاه جور بود و با حكومت بنیعبّاس سر و سرّ و روابط حسنهای داشت، میخواست با نماز گزاردن بر پیکر برادر، خود را امام بعد جا بزند و به گمان خود، از این طریق امامتش برای شیعیان مسجّل شود و در صورتی که به این کار موفّق نشود، اعلام کند سلسلۀ امامت با ارتحال امام عسکری علیهالسّلام ختم شده است.
زمانی که پیکر مطهّر امام عسکری علیهالسّلام را آوردند و شیعیان برای نماز بر آن حضرت حاضر شدند و جعفر خود را برای امامت نماز بر پیکر برادر مهیّا میکرد، درِ منزل امام عسکری علیهالسّلام باز شد و امام زمان علیهالسّلام از منزل خارج شدند و گوشۀ عبای جعفر را گرفتند و او را کنار زدند و فرمودند:
تَأَخَّرْ يٰا عَمِّ! فَاَنَا اَحَقُّ بِالصَّلٰاةِ عَلىٰ اَبِی
ای عمو كنار برو! من سزاوارترم كه بر پيكر پدرم نماز بگزارم.
بدین ترتیب نماز بر پیکر امام عسکری علیهالسّلام به امامت حضرت مهدی ارواحنافداه گزارده شد. در این مراسم مردم برای اوّلين بار امام زمان علیهالسّلام را دیدند.
درپی این ماجرا مأموران و جاسوسان به خلیفه خبر رساندند که فردی را که به دنبال او بودید، دیدیم. خلیفه دستور داد مأموران برای دستگیری و به شهادت رسانن امام زمان علیهالسّلام به منزل ایشان یورش برند.
در قدیم الایّام که امکانات خنک کنندۀ هوا در فصل گرما وجود نداشت، خانهها در مناطق گرمسیر بهطور معمول زیرزمین یا سرداب داشتند و مردم در روزهای فصل گرما در آنجا استراحت میکردند. در شهر سامرا نیز خانهها سرداب داشت.
در زمان حملۀ مأموران، حضرت مهدی ارواحنافداه در سرداب، یعنی زیرزمین منزل مشغول عبادت بودند. سربازان پس از جستجو در اتاقهای خانه، از پلّههای سرداب سرازير شدند و حضرت را درحال عبادت مشاهده کردند.
در این هنگام به قدرت الهی و به صورت معجزه آسا آب از دل زمین جوشید و بین پلّههایی که مأموران در حال پایین آمدن از آن بودند و سکويی كه امام علیهالسّلام بر روی آن مشغول عبادت بودند، حائل شد.
برخي از مأموران خواستند با شنا کردن از آب بگذرند و به آن حضرت دست يابند؛ امّا در گردابی كه پدید آمد، گرفتار شدند و به كمك ساير سربازان بهسختی از غرق شدن نجات يافتند. مأموران که به اعجاز الهی در این ماجرا پی برده بودند و راهی برای دستيابی به امام نيافتند، به دربار بازگشتند و موضوع را برای خليفه بازگو کردند.
خليفه نيز از ترس قویتر شدن اعتقاد شيعيان، مأموران را از بازگو كردن این معجزه منع کرد.
از آن روز، در سال ۲۶۰ هـ.ق، غیبت صغرای امام زمان علیهالسّلام آغاز شد و آن حضرت به محلّ دیگری نقل مکان کردند و به زندگی خود به طور پنهانی ادامه دادند.
در دوران غیبت صغری، امام زمان علیه السّلام در جایی زندگی میکردند که جز نوّاب خاص کسی خبر نداشت.
در این دوران حضرت مهدی علیهالسّلام از دید عموم مردم پنهان بودند؛ چون اگر دیده میشدند، کسانی که ایشان را در مراسم نماز بر پدر بزرگوارشان دیده بودند، میشناختند و چه بسا از آن طریق حکّام جور مطّلع میشدند و جان ایشان در معرض خطر قرار میگرفت.
امروزه برخی مغرضان و معاندان به این اعتبار که سردابی که غیبت امام زمان علیهالسّلام از آنجا آغاز شد، مورد توجّه شیعیان است و بزرگان شیعه بارها در آن مکان به ملاقات حضرت مهدی علیهالسّلام نائل شدهاند، شیعه را متّهم میسازند که معتقد است امامشان در چاه آن سرداب پنهان شده است! چنان که پیشتر اشاره شد، این سخنان یاوه بهانهای برای حمله به اصل مسألۀ غیبت امام زمان علیهالسّلام قرار گرفته است.
📔 جانِ جهان
تألیف استاد مهدی طیّب
#جان_جهان
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۳٦٤٦ بنا به نقل، امام سجّاد عليه السّلام فرمودند: انتـظار فـرج از بزرگترين گشايشهاست. 🔅 اِن
💠#حديث ۳٦٤٧
بنا به نقل، امام صادق عليه السّلام فرمودند: كسى كه مايل است جزء ياران حضرت مهدى عليه السّلام قرار گيرد بايد منتظر باشد و اعمال و رفتارش در حال انتظار با تقوى و اخلاق نيكو توأم گردد.
🔅 مَنْ سَرَّهُ اَنْ يَكُونَ مِنْ اَصْحابِ الْقائِمِ فَلْيَنْتَظِرْ، وَلْيَعْمَلْ بِالْوَرَعِ وَ مَحاسِنِ الاَْخْلاقِ وَ هُوَ مُنْتَظِرٌ.
بحارالانوار، ج ٥٢، ص ١٤٠
@ahlevela_channel
✔️ نه انتظار ما طوری است که آنها پهلوی ما بیایند و نه حرکت ما جوری است که ما به آن طرف برویم و آنها را ببینم. اگر به راستی منتظری، چرا لاغر و خانهنشین نشدهای؟
🔻عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی🔻
🔸نه انتظار ما طوری است که آنها پهلوی ما بیایند و نه حرکت ما جوری است که ما به آن طرف برویم و آنها را ببینم. اگر به راستی منتظری، چرا لاغر و خانهنشین نشدهای؟ به محض اینکه حقیقتاً منتظر بشوی، او رسیده است. آیا خوب است آدم اینقدر بیرگ باشد؟ دوستت یک ساعت دیر از سفر بیاید، این همه تقلاّ میکنی. اگر انتظار داری، آثارش کو؟ اگر انتظار داری، باید غم دنیا برود. حتّی اگر خود امام هم دیر آمد، با او دعوا نکنی و هی نگویی عَجِّل. البته طلب تعجیل ظهور برای افراد مبتدی خوب است، ولی بالاتر از آن هم هست و آن وقتی است که از تقلاّی خودت مأیوس شدی و در خانهات نشستی و چشم و گوش به در ماندی. از آن بالاتر وقتی است که منتظرِ در هم نیستی و از آن هم مأیوس شدی. چنین فردی خود حضرت ولیِّ عصر عجّلاللهتعالیفرجه پهلویش نشستهاند و همهی ملائکه نگاهش میکنند. کسی که میتواند خدمت حضرت برسد، ولی معرفت حضرت چنان همهی وجودش را پر کرده است که میتواند طاقت بیاورد و خدمت ایشان نرود، چنین کسی به حضرت علیه السّلام راه دارد. او میبیند که دلش تا دیروز غنچه بود، در خودش فرو رفته و بسته و گریان، ولی امروز باز و شکفته شده و عطر آن همهی وجودش را گرفته است. از اینجا میفهمد که آقا تشریف آوردهاند.
🔺مصباح الهدی - تألیف استاد مهدی طیّب🔺
#امام_زمان_عجل_الله_تعالی_فرجه
@ahlevela_channel
هدایت شده از کانال اهل ولاء
🌿 نماز دو ركعتی روز جمعه
☀️ که تا جمعه آینده فتنه و بلائی نرسد
▫️هر كه در روز جـمعه، بعد از نماز ظهر، دو ركعت نماز كند و بخواند در هر ركعت:
▪️ سوره «حمد» ۱ بار
▪️سوره «توحید» ۷ بار
▫️و بعد از نماز بگويد :
⭐️ اَللَّـهُمَّ اجْعَلْنی مِنْ اَهْلِ الْجَنَّةِ الَّتی حَشْوُهَا الْبَرَكةُ وَعُمّارُهَا الْمَلائِكَةُ مَعَ نَبِيِّنا مُحَمَّد صَلَّی اللهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَاَبينا اِبراهيمَ عَلَيْهِ السَّلام
▪️خدايا! مرا از اهل بهشت قرار ده، كه درونش همه بركت است و کارکنانش همه فرشتگان هستند، در كنار پيامبر ما حضرت محمّد که درود فرستد خدا بر او و آلش و با پدر ما حضرت ابراهيم عليه السّلام.
▫️تا جمعه ديگر فتنه و بلائی به او نرسد و حقّ تعالی جمع كند ميان او و حضرت محمّد صلّی اللهُ عليه وآله و سلّم و حضرت ابراهيم عليه السّلام.
▫️علّامه مجلسی فرموده كه اگر اين دعا را غير سيّد بخواند بجای "وَاَبينا"، "وَاَبيهِ" بگويد.
📚 منابع:
مفاتیحالجنان، شیخ عباس قمی
مِصباحالمُتَهَجِّد، شيخ طوسی
#مراقبات_روز_جمعه
@ahlevela_channel
adabe_laan.mp3
2.7M
💠 آداب لعن کردن و تأملی بر روز نهم ربیعالاوّل
▫️دو کار هست که خدا فرموده من انجام میدهم، شما هم انجام دهید: صلوات و لعن کردن.
▫️به توصیۀ علمای اخلاق بهتر است لعن کردن اشخاصی که خدا و اهل بیت علیهمالسّلام آنها را به اسم لعن نکردهاند، به اسم نباشد و دارندۀ آن صفاتی که شخص را شایسته لعن میکند، لعن شود.
▫️راه خالص شدن و جدا کردن طینت سجّینی از طینت علّیینی، لعن کردن است.
▫️لعن یک نوع دعاست. یعنی خدایا او را از رحمت خود محروم کن. لعن، فحش و سبّ و هتاکی نیست.
▫️ادب هر ذکری را باید ادا کرد. ادب لعن کردن، در خلوت و با صدای آهسته گفتن است. هر چه آهستهتر گفته شود، درونیتر می شود. هر چه آهستهتر و درونیتر، مؤثرتر و سازندهتر.
▫️زیبندۀ مؤمن، فحاشی و بدگويی و بد دهنی کردن نیست.
▫️روز نهم ربیعالاوّل و تأملی بر آن ...
🎤 استاد مهدی طیّب
۹۰/۱۱/۰۶
#لعن_و_تبری
@ahlevela_channel
38.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 صلوات ابوالحسن ضرّاب اصفهانی
✔️ هرگز این صلوات را در عصر جمعه ترک نکنید
☀️ صلواتى كه به ابوالحسن ضرّاب اصفهانى منسوب است و شيخ طوسى و سيّد ابن طاووس آن را در اعمال عصر روز جمعه آوردهاند.
▫️سيّد ابن طاووس فرموده:
☀️ اين صلوات مروی از مولای ما حضرت مهدی صَلَواتُ اللهِ عَلَيْه است و اگر ترک كردی تعقيب عصر روز جمعه را به جهت عذری، پس ترک مكن اين صلوات را هرگز، به جهت امری كه مُطَّلِع كرده ما را خداوند جَلَّ جَلالُه به آن.
▫️شيخ طوسى در مصباح فرموده:
☀️ اين صلوات مروی از حضرت صاحب الزّمان عليهالسّلام است كه بيرون آمده به سوی ابوالحسن ضَرّاب اصفهانی به مكّه.
🎤 استاد مهدی طیّب
📚 مفاتیحالجنان، اعمال روز جمعه
#مراقبات_روز_جمعه
@ahlevela_channel
🌿 مراقبه عصر جمعه و نسیم رحمت خدا
🔅 از حضرت امام موسی کاظم عليه السّلام روايت شده است:
🔅خدا را در روز جمعه هزار نسيم رحمت است كه هر بنده را آنچه خواهد از آن رحمتها عطا فرمايد.
🔅پس هر كه بعد از عصر روز جمعه صد مرتبه سوره قدر (اِنّا اَنْزَلْناهُ) را بخواند حقّ تعالی آن هزار رحمت را مضاعف گرداند و به او عطا فرمايد.
💫بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم
إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ ﴿١﴾ وَمَا أَدْرَاکَ مَا لَیْلَةُ الْقَدْرِ ﴿٢﴾ لَیْلَةُ الْقَدْرِ خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ ﴿٣﴾ تَنَزَّلُ الْمَلائِکَةُ وَالرُّوحُ فِیهَا بِإِذْنِ رَبِّهِمْ مِنْ کُلِّ أَمْرٍ ﴿٤﴾ سَلامٌ هِیَ حَتَّى مَطْلَعِ الْفَجْرِ ﴿٥﴾ 💫
منبع: مفاتیحالجنان
#مراقبات_روز_جمعه
@ahlevela_channel
38.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 صلوات ابوالحسن ضرّاب اصفهانی
✔️ هرگز این صلوات را در عصر جمعه ترک نکنید
☀️ صلواتى كه به ابوالحسن ضرّاب اصفهانى منسوب است و شيخ طوسى و سيّد ابن طاووس آن را در اعمال عصر روز جمعه آوردهاند.
▫️سيّد ابن طاووس فرموده:
☀️ اين صلوات مروی از مولای ما حضرت مهدی صَلَواتُ اللهِ عَلَيْه است و اگر ترک كردی تعقيب عصر روز جمعه را به جهت عذری، پس ترک مكن اين صلوات را هرگز، به جهت امری كه مُطَّلِع كرده ما را خداوند جَلَّ جَلالُه به آن.
▫️شيخ طوسى در مصباح فرموده:
☀️ اين صلوات مروی از حضرت صاحب الزّمان عليهالسّلام است كه بيرون آمده به سوی ابوالحسن ضَرّاب اصفهانی به مكّه.
🎤 استاد مهدی طیّب
📚 مفاتیحالجنان، اعمال روز جمعه
#مراقبات_روز_جمعه
@ahlevela_channel
💠 لعن و تبرّی
💎 حبِّ فى الله و بغضِ فى الله
💎 تبرّى در قرآن و احاديث
💎 لعن در قرآن و احاديث
💎 لعن دشمنان اهلبيت در قرآن:
▫️بخش اوّل
▫️بخش دوّم
▫️بخش سوّم
💎 لعن و تبرّى در سلوک طريق عرفان
💎 رفع چند ترديد در جواز و لزوم لعن
💎 چند تذكّر در نحوۀ لعن و تبرّى:
▫️بخش اوّل
▫️بخش دوّم
▫️بخش سوّم (رُفِعَ القَلَم)
💎 نکاتی دربارۀ روز نهم ربیعالاوّل
🔊 آداب لعن کردن و تأملی بر روز نهم ربیعالاوّل
📘 برگرفته از کتاب «ره توشۀ دیدار»
تألیف استاد مهدی طیّب
#لعن_و_تبری
#ره_توشه_دیدار
@ahlevela_channel
💠 نیابت خاصّه در عصر غيبت صغری - بخش اوّل
پس از دوران امامت امام رضا علیهالسّلام دراثر محدوديّتهايی كه حكومت بنیعبّاس برای ائمّه علیهمالسّلام ايجاد كرده بود و نیز برای آماده كردن مردم جهت ورود به عصر غيبت، ائمّه علیهمالسّلام بسياری از امور را كه تا پیش از آن مردم برای انجام آنها مستقيماً به ایشان مراجعه میكردند، به وكلا و نمايندگانی سپردند كه خود آن بزرگواران تعيين کردند. به شيعيان نيز فرمان دادند كه برای اين امور به ما مراجعه نكنيد و از طریق نمايندگان ما با ما در ارتباط باشيد. پرداخت خمس و پرسیدن سؤالات شرعی نمونههايی از اين امورند. اين کار نوعی تمرين دادن شيعيان برای ارتباط غيرحضوری با امام نیز بود.
از زمان امام رضا علیهالسّلام، ائمّه علیهمالسّلام محصور بودند و ارتباط مردمی آنها توسط حکومت بنی عبّاس کاملاً تحت کنترل بود؛ خصوصاً در دورانی که به سامرا منتقل شدند، در بین نظامیان کاملاً محصور بودند؛ لذا از طریق نوّاب با شیعیانشان ارتباط داشتند.
امام هادی علیهالسّلام قلمرو کشور اسلامی را به چهار منطقه تقسیم کردند و برای هر یک از آنها، یک نایب تعیین فرمودند. امام زمان علیهالسّلام نيز با آغاز امامتشان که با شروع غيبت صغرای آن حضرت همزمان شد، نایب و وكيل پدر بزرگوارشان را كه عثمان بن سعيد عمروی نام داشت، به اين امر گماردند.
ادامه دارد....
📔 جانِ جهان
تألیف استاد مهدی طیّب
#جان_جهان
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۳٦٤٧ بنا به نقل، امام صادق عليه السّلام فرمودند: كسى كه مايل است جزء ياران حضرت مهدى عليه الس
💠#حديث ۳۶۴۸
بنا به نقل، امام صادق عليه السّلام فرمودند: اگر كسى از شما بميرد در حالى كه منتظر حكومت امام زمان (عج) بوده، همانند كسى است كه با امام قائم عليه السّلام در خيمهاش بوده است، سپس اندكى درنگ كرد و فرمود: نه، بلكه همانند كسى است كه در كنار حضرت زد و خورد كند، سپس فرمود: نه، به خدا قسم، بلكه مانند كسى است كه در كنار رسول خدا به شهادت برسد.
🔅 مَنْ ماتَ مِنْكُمْ وَ هُوَ مُنْتَظِرٌ لِهذَا الْأَمْرِ كَمَنْ هُوَ مَعَ الْقائِمِ فى فُسْطاطِهِ قالَ: ثُمَّ مَكَثَ هُنيئَةً، ثُمَّ قالَ: لابَلْ كَمَنْ قارَعَ مَعَهُ بِسَيْفِه، ثُمَّ قالَ: لاوَاللّه ِ اِلاّ كَمَنِ اسْتَشْهَدَ مَعَ رَسُولِ اللّه ِ صلي الله عليه و آله.
بحارالانوار، ج ٤٢، ص ١٢٦
@ahlevela_channel