✅ قرآن (2)
3_ توجه به #ترجمه #قرآن
4_ اهمیت #تفسیر قرآن
✅ توجه به ترجمه:
پس یکی این که زیاد قرآن بخوانیم، دوم روخوانی درستی داشته باشیم و سوم ترجمه قرآن.
💠 اینطور نباشد که مثلاً طلبهای معنای صنوان و غیر صنوان را نداند. ترجمه را بلد باشیم و به ترجمهها رجوع کنیم و بتوانیم بفهمیم کدام ترجمه درست و کدام نادرست است.
💠 معمولاً مترجمین قرآن میگویند که هر سی سال یکبار باید قرآن ترجمه شود. بعضیها میگویند که قرآن قابل ترجمه نیست. لااقل ما که کمی عربی بلدیم، ترجمهها را دقت کنیم و با هم مقایسه کنیم؛ خدا میداند که چقدر ترجمههایی که از قرآن نوشته شده ولی غلط است! من ترجمهای را سراغ دارم که "بسم الله الرحمن الرحیم" را طوری ترجمه کرده که دقیقاً عین عبارت اوستا، کتاب زرتشتیان است!
💠 چقدر جای تأسف است که تورات و انجیل ترجمه رسمی دارد(ترجمه رسمی کتاب مقدس)، ولی قرآن ترجمه رسمی ندارد. اگر کسی به من بگوید که یک ترجمه بیغلط نام ببر، اصلاً سراغ ندارم. کم غلط سراغ دارم.
💠 این کتابهایی که مفاهیم قرآن است، مثل کتاب شیخ عباس قمی که شخصیت ادیبی بوده، کتاب "الدرّ النظیم"، بسیار کتاب خوبی برای لغات قرآن است یا کتب "نثر طوبی" برای آیت الله شعرانی که خیلی کتاب دقیق و ارزشمندی است.
پس این یک نکته که روی ترجمه قرآن وقت بگذاریم.
👈خیلی بد است که طلبه جزء آخر قرآن را بخواند و معنای کلمات و مفاهیم را نفهمد. اگر ما مفسر هم نمیخواهیم بشویم، لااقل باید ترجمه قرآن را بلد باشیم.
✅ اهمیت تفسیر:
💠 نکته بعدی در مورد تفسیر است. حداقل هر کدام از ما باید یک دوره تفسیر خوانده باشیم. کسانی مثل آیت الله جوادی آملی و حسن زاده آملی، بیجهت آدمهای بزرگی نشدند. آیت الله حسن زاده میفرمود که مجمع البیان را از باء بسم الله تا تاء تمّت، 10 جلد را، کلمه به کلمه پیش آقای شعرانی خواندم، بعد که 10 جلد تمام شد، آقای شعرانی سؤالی از من پرسید، بعد از جوابی که دادم، آقای شعرانی فرمود یک دور دیگر باید بخوانی. دوباره مجمع را از اول تا اخر درس داد. مجمع البیان کتاب کوچکی نیست!
💠 اولین سالی که المیزان در سال 52- 53 نوشته شد، در حوزه کتاب درسی شد و پیش استاد کلمه به کلمه میخواندند. امام خمینی(ره) تفسیر صافی فیض کاشانی را پیش آیت الله اراکی درس گرفته است. آیت الله خوانساری تا اواخر عمرش هر روز صبح که قرآن میخواند، تفسیر بیضاوی جلویش بوده و قرآن را با تفسیر بیضاوی میخواند.
💠 چقدر علمایی بودند که تفسیر کشاف را کتاب درسی کرده بودند. یک زمانی کتابهایی کتاب درسی حوزه بوده که خیلی از ما اصلاً اسمش را نشنیدهایم؛ مثل تفسیر نیشابوری.
💠 ما الآن سه تفسیر از امام صادق علیهالسلام یا لااقل منسوب به ایشان داریم که چاپ شده و در بازار هم موجود میباشد؛ ولی بسیاری از طلبهها یکیاش را هم نمیدانند که تفسیر امام صادق علیهالسلام است.
💠 مطالعه تفسیر خیلی برای ما لازم است. اینها را برای کسی میگویم که نمیخواهد مفسر باشد! یعنی اگر مثلاً بخواهید مورخ شوید، لااقل باید چند تفسیر را خوب خوانده باشید.
💠 علامه مجلسی در هر بحث بحار که وارد میشود، آیات قرآن را ذیل بحث میآورد؛ به قدری این مرد در تفسیر تسلط داشته که اگر یک آیه طبق یک تفسیر، مربوط به موضوع بشود و طبق یک تفسیر، مرتبط نباشد، متذکر میشود؛ با اینکه علامه مفسر نبوده است.
✅💠پس روخوانی، ترجمه و تفسیر برای ما لازم است. اینها همه میشود یک مرتبه از حفظ ظاهری قرآن. 👈حفظ باطنی هم یعنی عمل به قرآن.💠✅
توجه به #ترجمه_قرآن
اهمیت #تفسیر_قرآن
#حفظ_باطنی_قرآن
#عمل_به_قرآن
........................................................
کانال رسمی استاد احمد عابدی زید عزّه
🔹ارسال به دوستان فراموش نشود.
🆔 @Ahmad_aabedi
✅ قرآن
1_ زیاد #قرآن بخوانیم
2_ #روخوانی درست قرآن
بسم الله الرحمن الرحیم
✅ سفارش به قرآن خواندن
💠 باید در بین ما طلبهها متعارف باشد که حداقل ماهی یک ختم قرآن داشته باشیم. مطمئن باشید، امتحان کنید؛ یک روز که قرآن کم خواندید، ببینید درسی را که مطالعه میکنید چقدر وقت میگیرد و یک روز که زیاد قرآن میخوانید، همان درس چقدر وقت میگیرد. اگر مسائل معنوی را هم لحاظ نکنید و عادی نگاه کنید، در وقت انسان صرفهجویی میشود.
💠 آنهایی که خیلی قرآن میخواندند، خیلی خدمت کردهاند. حدیثی در امالی سید مرتضی است که خانهای که در آن قرآن خوانده نشود صفر است؛ یعنی چیزی نیست و قابل ذکر نمیباشد.
💠 حدیث دیگری میفرماید: «القرآن مأدبة الله؛ قرآن سفره خداست». هر نعمتی بخواهید در قرآن هست. احتمال هم دارد به معنی ادبستان خدا باشد، چون "مأدبة" به معنای ادب هم میباشد. قرآن ادبستان خداست و خداوند به واسطه قرآن انسان را تربیت میکند.
💠 قرآن کتاب تعالی و انس با خداست. ائمه علیهمالسلام چقدر قرآن میخواندند؟ علما چقدر میخواندند؟ آیت الله حسن زاده آملی در کتاب هزار و یک نکته، یکی از نکتههایش این است؛ اسم چهل نفر از بزرگان را میآورد که زیاد قرآن میخواندند؛ مثلاً در مورد بوعلی سینا گفته که قرآن میخوانده و این کتابها را نوشته است!
💠 شهید مطهری اواخر عمرش فقط قرآن میخواند. آن روزی که شهید شد میگویند یک صفحه مطلب نوشته و الّا همهاش قرآن میخوانده است. خود امام خمینی(ره) روزهای معمولی روزی سه جزء قرآن میخوانده و ماه مبارک رمضان هرچند روز یک ختم داشته است.
💠 خلاصه قرآن زیاد بخوانید و این خیلی زشت است که کسی طلبه باشد و روخوانیاش اشتباه باشد. این عیب را آدم کجا ببرد؟!
✅ روخوانی درست قرآن
💠 خیلی از ما تا به حال یک بار هم پیش استاد روخوانی قرآن نداشته ایم. در قدیم متعارف بود که هر طلبهای روخوانی را پیش استاد قرائت میکرد. بعضی کلمات هست که کتابتش با قرائتش فرق میکند؛ مثل این آیه "لکنّا هو الله ربّی" که "لکنّا" نوشته میشود ولی "لکنّ" خوانده میشود.
💠 در شرح حال بعضی از اصحاب معصومین(ع) هست که با اینکه عرب بودند، حتی تا 10 بار روخوانی را پیش استاد خواندهاند. مثلاً عطیه -همان کسی که اربعین با جابر به کربلا آمد- هشت دوره قرآن را پیش استاد خوانده است و اینگونه بوده که شاگرد برای استاد میخوانده تا استاد تأیید بکند که درست یاد گرفته یا نه. حالا که الآن این کار رسم نیست، حداقل نوار قاریها را گوش دهیم و ببینیم چگونه تلاوت میکنند.
💠 پس روخوانی را باید دقت کرد، نباید از این حیث اشتباه داشته باشیم.
#روخوانی_قرآن
#تلاوت_روزانه_قرآن
........................................................
کانال رسمی استاد احمد عابدی زید عزّه
🔹ارسال به دوستان فراموش نشود.
🆔 @Ahmad_aabedi
حمله آمریکا انگلیس و فرانسه به سوریه_استاد عابدی 97.01.26.mp3
3.24M
✅ بیانات استاد احمد عابدی درباره حمله آمریکا، انگلیس و فرانسه به سوریه؛ بعداز درس خارج فقه در حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها:
📜 1397-1-26
💠 محکوم نمودن حمله نظامی آمریکا، انگلیس و فرانسه به سوریه(جمعه 25 فروردین 1397)
💠نقش حزب الله لبنان و سوریه در مقاومت اسلامی
💠 اولین وصیت شهدا، دفاع از ولایت فقیه است
🆔 @ahmad_aabedi
📢 اطلاعیه: پیامرسان ایرانی #ایتا
🔔 کانال رسمی استاد احمد عابدی را در پیامرسان ایرانی #ایتا دنبال کنید؛
📡کانال در محضر استاد احمد عابدی در پیامرسان ایتا:👇👇
🆔 https://eitaa.com/ahmad_aabedi
🆔 @Ahmad_aabedi
📢 اطلاعیه: پیامرسانهای ایرانی
بسمه تعالی
✅ بدینوسیله به اطلاع تمام سروران گرامی می رساند که کانال رسمی استاد احمد عابدی در پیام رسان های ایرانی راه اندازی شده و فعال می باشد.
عزیزان می توانند برای دسترسی و نیز عضویت، از طریق لینک های زیر اقدام نمایند:
🇮🇷💠👈 1_ پیام رسان ملی «سروش»:
در محضر استاد احمد عابدی:
sapp.ir/ahmad_aabedi
دروس تخصصی استاد عابدی:
sapp.ir/ahmad_abedi2
〰〰〰〰〰〰〰〰〰
🇮🇷💠👈 2_پیام رسان ملی «آی گپ»:
در محضر استاد احمد عابدی:
🇮🇷 iGap.net/ahmad_aabedi
دروس تخصصی استاد عابدی:
🇮🇷 iGap.net/ahmad_abedi2
〰〰〰〰〰〰〰〰〰
🇮🇷💠👈 3_ پیام رسان ایرانی «ایتا»:
در محضر استاد احمد عابدی:
🆔 https://eitaa.com/ahmad_aabedi
دروس تخصصی استاد عابدی:
🆔 https://eitaa.com/ahmad_abedi2
〰〰〰〰〰〰〰〰〰
💠👈 فقط کافی است روی لینک ها کلیک نمایید، سپس در صفحه باز شده روی عبارت «مشاهده کانال» یا «عضویت» کلیک نمایید و سپس عبارت «دنبال کردن»( یا «عضویت» ) را لمس نمایید.:
همچنین میتوانید آیدی
@Ahmad_aabedi
یا
@ahmad_abedi2
👈 را در پیام رسان های مذکور برای یکی از مخاطبین خود ارسال و سپس روی آن کلیک نموده و روی عبارت «دنبال کردن»( یا «عضویت» ) کلیک نمایید.
🔹 لطفا رسانه باشید و این پیام را با دوستان تان به اشتراڪ بگذارید.
—------------------------------------------------
🔹 لازم به ذکر است که آیدی کانال های استاد عابدی در هرسه پیام رسان ایتا، سروش و آی گپ ثابت می باشد:
🆔 @Ahmad_aabedi
🆔 @Ahmad_abedi2
شعبان المعظم_دکتر عابدی 97.01.29.mp3
5.72M
✅ بیانات استاد احمد عابدی درباره شعبان المعظم ومناجات شعبانیه:
📜 1397-1-26
#شعبان المعظم
#مناجات_شعبانیه
🆔 @ahmad_aabedi
🔷اتحاد ذکر، ذاکر و مذکور در فقرات مناجات شعبانیه
✅به گزارش ایڪنا؛
✳️ حجتالاسلام والمسلمین احمد عابدی از اساتید سطوح عالی حوزه علمیه، روز چهارشنبه(29 فروردین 1397) در پایان درس خارج فقه خود به ایراد سخن پیرامون ماه مبارڪ شعبانالمعظم و مناجات شعبانیه پرداخت.
💠 وی بیان کرد: این نڪته را قبلا هم عرض ڪرده بودم ڪه بنا بر این باشد ڪه روز اول ماه جزء اول قرآن و روز آخر جزء آخر را بخوانیم و ماهی یڪ ختم قرآن را داشته باشیم، امام علی (ع) به فرزندش فرمود: «ان درجات الجنة بعدد آی القرآن»، درجات هر ڪس در بهشت به تعداد آیاتی است ڪه در این دنیا خوانده است.
💠 حدیثی هم با این مضمون وارد شده است ڪه اگر ڪسی انسان خوبی باشد، اما قرآن ڪم خوانده باشد، در قبر او را نگه میدارند و میگویند بدون قرآن خواندن نمیتوانید به بهشت بروید و باید قرآن بخوانید تا بعد بتوانید به بهشت بروید.
👈 غیر از قرآن این مناجات شعبانیه ڪه بسیار مناجات جالبی است و خیلی مضامین بلندی دارد را باید مورد توجه قرار داد، مطالب عرفانی در این مناجات بسیار است.
💠 معمولا مناجات این است ڪه عبد با خدا نجوا میڪند، اما در مناجات شعبانیه میفرماید «فَناجَیْتَهُ سِرّاً ...»، یعنی خدا با او نجوا میڪند؛ این ڪه انسان با خدا نجوا ڪند یا بر عڪس آن باشد، تفاوت بسیاری دارد؛ در این دعا نجوای خدا با انسان را بیان میڪند، یڪی از جملات این مناجات این است ڪه غفلت از خداوند و اینڪه انسان به یاد خدا نباشد را یڪ نوع مستی و غرور دنیا میداند.
💠 آدمی ڪه مست است، عقل و درڪ و شعور ندارد و ڪسی هم ڪه در دنیا میچرخد و مدام دنیا را میبیند، این هم یڪ نوع مستی است. یا در جمله دیگری میفرماید: «وَ أَبْلَیْتُ شَبَابِی فِی سَڪْرَةِ التَّبَاعُدِ مِنْڪَ» خدایا جوانیام را در این صرف ڪردم ڪه مستی و دوری از تو بود، یعنی همه دنیا را دیدم و از خدا غافل شدم.
💠 همچنین در بخش دیگری میفرماید: «الهِی انْ أَنامَتْنِی الْغَفْلَةُ عَنِ الاسْتِعْدادِ لِلِقائِڪَ، فَقَدْ نَبَّهَتْنِی الْمَعْرِفَةُ بِڪَرَمِ آلائِڪ». در این مناجات از این فرازها بسیار زیاد است ڪه نفس توجه به دنیا را مستی و غفلت از خدا میگویند؛ در دعای سیدالشهداء(ع) هم وجود دارد ڪه «إلهى تردّدی فی الاثار یوجب بُعد المزار»، خدایا همین ڪه در خیابان راه میروم، همین رفت و آمد دارد من را از تو دور میڪند.
💠 برخیها معتقدند، گناهی ڪه آدم و حوا در بهشت انجام دادند و از آن درخت خوردند و خدا هم بیرونشان ڪرد، آن درخت ڪه از آن خوردند را یهودیها میگویند علم بود ڪه صحیح نیست؛ برخی میگویند درخت گندم بود ڪه اصلا گندم مگر درخت دارد؟ و قرآن هم اشاره به درخت ڪرده است، اما معمولا این طور است ڪه میگویند گندم به عنوان سنبل غذای دنیا است؛ یعنی معروفترین و بیشترین غذای دنیا گندم است، وقتی میگوییم ڪسی گندم خورد، یعنی توجه به دنیا ڪرد و این گناه آدم است، یعنی توجه به دنیا و گناه بودن، معنایش این است.
💠 مثال خیلی خوبی نیست، اما برای تقریب به ذهن خوب است، فرض ڪنید شما در حضور آدم بزرگی نشستهاید و در حضور او بنا ڪنید به عڪس او در موبایلتان نگاه ڪنید؛ او این ڪار را توهین میداند و از نظر معرفتی هم اشتباه است، عڪس برای این است ڪه وقتی صاحب عڪس نیست به آن نگاه ڪنند، وگرنه اگر خود شخص حضور داشته باشد ڪه نگاه به عڪس معنا ندارد، ڪسی ڪه در بهشت است در محضر خدا است و در محضر خدا بخواهد توجه ڪند به اسم خدا و یا توجه ڪند به آثار خدا، این است ڪه میگویند گناه است، این گناه آدم است و نه گناه حضرت آدم(ع).
💠 گناه آدم این است، ببینید امروز ڪه از صبح بلند شدهایم ما چقدر این گناه را انجام دادهایم؟ از زمانی ڪه از خواب بلند شدهایم فقط خدا را دیدهایم یا در محضر خدا فعل خدا یا اسم خدا را دیدهایم؟ عالم محضر خدا است و در محضر خدا این قالی را دیدم، این قالی فعل خدا است و این آدمها افعال و اسماء خدا هستند و در محضر خدای متعال توجه ڪردهایم به فعل خدا، دقیقا مثل این است ڪه بروید پیش یڪ مرجع تقلید و در محضر آن آقا، عڪس ایشان را در موبایلتان نگاه ڪنید، عڪس را وقتی نگاه میڪنند ڪه آن فرد نباشد، در غیر اینصورت توهین است به او، گناه آدم اینطور گناهی است.
💠 امام خمینی(ره) در ڪتاب سرالصلاة میگوید، آدم در نماز توجه میڪند ڪه من در برابر خدا ایستادهام و این حرفها را به خدا میگویم، امام خمینی(ره) میفرماید: شرڪ یعنی همین ڪه آدم قائل به دو چیز باشد، این ڪه من هستم و دارم با خدای متعال حرف میزنم؛ یعنی دو چیز را قبول دارم، یڪی من متڪلم و یڪی هم خدای متعال و شرڪ هم یعنی همین.
#توحید #مناجات_شعبانیه #شعبان المعظم
🆔 @Ahmad_aabedi
🆔 https://eitaa.com/ahmad_aabedi
ادامه در متن زیر 👇👇👇👇
✅ توحید این است ڪه ڪسی اینطور نماز بخواند ڪه خدای متعال دارد از این زبان من، با خودش حرف میزند ڪه توحید میشود.
💠 مثلا درخت در کوه طور، در واقع خدا از زبان درخت گفت که «إِنِّی أَنَا اللَّهُ»، امیرالمومنین(ع) گفت که «أنا عین اللّه الناظرة ...»، امام علی(ع)، زبان خدا و چشم خدا است؛ یعنی ایشان وقتی حرف میزند خدا دارد خودش از زبان امام علی(ع) با خودش حرف میزند، اتفاقا در دعاهای ماه شعبان و در دعای شب شانزدهم شعبان نیز مطرح است، میرداماد یک کتابی دارد در مورد دعاهای شب شانزدهم(نه شب پانزدهم که در حکم شب قدر است)، ایشان رسالهای مخصوص این شب دارد.
💠 آنجا آن دعای میرداماد در این شب را نگاه کنید، بحثش همین است که خدای متعال خودش با خودش حرف میزند. یعنی خدا ذکر میگوید؛ گوینده خدا است، چه میگوید؟ خدا، مخاطب کیست؟ خدا، متکلم و مخاطب و ذکر خدا است؛ یعنی اتحاد ذکر و ذاکر و مذکور، اتحاد علم و عالم و معلوم، اتحاد عقل و عاقل و معقول و خلاصه اینطور معارف در این مناجات شعبانیه بسیار زیاد است.
http://iqna.ir/00FYMG
#توحید #مناجات_شعبانیه #شعبان المعظم
🆔 @Ahmad_aabedi
🆔 https://eitaa.com/ahmad_aabedi
هدایت شده از درسهای استاد احمد عابدی
آخرین جلسه درس حدیث خوانی استاد عابدی امروز شنبه در مصلی قدس یک ساعت به نماز مغرب تشکیل خواهد شد