هدایت شده از در محضر استاد احمد عابدی
TAFSIR 6 1397 - 9 - 11.MP3
5.23M
☀️ #قرآن #تفسیر☀️
💥 #تفسیر_قرآن
بسم_الله_الرحمن_الرحیم
تفسیر؛ استاد عابدی
🔵 جلسه 6
💠 استعاذه
💠 استعاذه پیامبران و نتایج پربرکت آن در قرآن
🆔 @ahmad_aabedi
هدایت شده از در محضر استاد احمد عابدی
TAFSIR 7 1397 - 9 - 12.MP3
4.4M
☀️ #قرآن #تفسیر☀️
💥 #تفسیر_قرآن
بسم_الله_الرحمن_الرحیم
تفسیر؛ استاد عابدی
🔵 جلسه 7
💠 استعاذه
💠 به چه کسی و چه چیزی می شود استعاذه کرد(پناه برد)؟
🆔 @ahmad_aabedi
هدایت شده از در محضر استاد احمد عابدی
TAFSIR 9 1397 - 9 - 18.MP3
4.78M
☀️ #قرآن #تفسیر☀️
💥 #تفسیر_قرآن
بسم_الله_الرحمن_الرحیم
تفسیر؛ استاد عابدی
🔵 جلسه 9
💠 استعاذه
💠 از چه چیزی به خدا پناه ببریم؟ (قسمت دوم)
آیا شیطان تسلطی بر انسان دارد؟
🆔 @ahmad_aabedi
هدایت شده از در محضر استاد احمد عابدی
TAFSIR 10 1397 - 9 - 19.MP3
4.27M
☀️ #قرآن #تفسیر☀️
💥 #تفسیر_قرآن
بسم_الله_الرحمن_الرحیم
تفسیر؛ استاد عابدی
🔵 جلسه 10
💠 استعاذه
💠 از چه چیزی به خدا پناه ببریم؟ (قسمت سوم)
🆔 @ahmad_aabedi
TAFSIR 11 1397 - 9 - 24.MP3
6.59M
☀️ #قرآن #تفسیر☀️
💥 #تفسیر_قرآن
بسم_الله_الرحمن_الرحیم
تفسیر؛ استاد عابدی
🔵 جلسه 11
💠شروع تفسیر «بسم الله الرحمن الرحیم»
نحوه کتابت "بسم الله"
🆔 @ahmad_aabedi
هدایت شده از در محضر استاد احمد عابدی
TAFSIR 8 1397 - 9 - 17.MP3
3.93M
☀️ #قرآن #تفسیر☀️
💥 #تفسیر_قرآن
بسم_الله_الرحمن_الرحیم
تفسیر؛ استاد عابدی
🔵 جلسه 8
💠 استعاذه
💠 از چه چیزی به خدا پناه ببریم؟ (قسمت اول)
🆔 @ahmad_aabedi
💠 امام صادق (ع) و امامان اهل سنت💠💠
🔷 به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ، استاد احمد عابدی، استاد درس خارج حوزه علمیه قم در مراسم شب شهادت امام صادق (ع) که در مسجد النبی (ص) نارمک تهران برگزار شد ، به بررسی و تبیین نقش امام صادق (ع) در برابر امامان اهل سنت پرداخت و گفت: چهار امام اهل سنت یعنی شافعی، حنبل، مالک و ابوحنیفه تخصصشان در فقه است و فقیه هستند یعنی کسی که مسئله بلد است و مسئله می گوید و در بین این چهار نفر کسی که از همه فقیه تر است ابوحنیفه است.
🔹 وی ادامه داد: ابوحنیفه کتابی در باب مسائل هندی دارد که مردم هند از وی سوالاتی نمودند و وی جواب داده است و اکنون این کتاب هم موجود است.
💠 فتوای امام صادق (ع) در برابر فتوای ابوحنیفه
🔹 این استاد درس خارج فقه حوزه علمیه به نقش امام صادق (ع) در برابر ابوحنیفه اشاره و بیان کرد: یکی از مسائل این است که شخصی به نام خلاد می گوید من کوفه بودم و از کسی طلبی داشتم و بدهکار در شهری دیگر به نام نیل بود. یک روز اسبی را کرایه کردم و از شهر کوفه به آن شهر رفتم تا طلبم را بگیرم،اما وقتی رسیدم گفتند بدهکارت از این شهر رفته به شهری دیگر ، و من هم با آن اسب به شهری دیگر رفتم که باز گفتند از این شهر به شهر بغداد رفته است. من هم با آن اسب به بغداد رفتم و طلبم را گرفتم و برگشتم. اما صاحب اسب گفت که اسب را دیر آورده ای و باید کرایه بیشتری به من بدهی. من هم اسب را برای رفتن به شهر نیل کرایه کرده بودم اما به شهر های دیگری رفتم. برای رفع این اختلاف با هم نزد ابوحنیفه رفتیم تا او فتوا بدهد.
ابوحنیفه هم فتوا داد و گفت چون اسب را سالم آورده ای دیگر صاحب اسب طلبی ندارد. اما صاحب اسب ناراحت شد و گفت این چه فتوایی است؟ باید برویم پیش امام صادق (ع).
🔹 وقتی که امام از این طرز فتوا دادن ابوحنیفه مطلع شد فرمودند این جور فتواها باعث می شود که دیگر باران نبارد و خشکسالی شود و برکت زمین از مردم گرفته شود. بعد امام فرمودند کرایه کننده اسب هم همان کرایه را ضامن است و هم این که به خاطر مقداری که تخلف کرده ضامن هست که باید هر دو را بدهد.
💠 استاد عابدی افزود: بنابراین فقه امام صادق (ع) می گوید کسی که مال مردم را غصب کرده هم ضامن عین مال است وهم ضامن منافع آن مال است. مثلا کسی که فرشی را غصب کرده وقتی که پلیس وی را گرفت هم باید فرش را پس بدهد و هم اینکه کرایه مدتی که فرش را غصب کرده را نیز باید بپردازد.
🔹 فرض کنید فردی منزلش را به کسی اجاره بدهد و مستاجر که در این خانه است اگر لامپی در آن منزل سوخت یا اینکه دیوار را کثیف کرد مستاجر ضامن نیست. اما اگر مالک پولی به عنوان خسارت از وی بگیرد حرام است، مستاجر فقط ضامن منافع آن خانه است نه عین خانه؛ این نظر امام صادق (ع) است{چون ید مستاجر، امانی است نه غصبی}. ولی ابوحنیفه بر عکس آن را می گوید امام میفرماید مستاجر فقط ضامن عین است نه منافع .از این جور مسائل هزاران مسائل دیگر است.
💠علم تفسیر قرآن امام صادق (ع)
این استاد حوزه و دانشگاه علم به تفسیر قرآن را دیگر تفاوت امام صادق (ع) با امامان اهل سنت دانست و گفت: تفاوت دیگر امام صادق (ع) با این چهار امام اهل سنت در تفسیر قرآن گفتن است. این چهار امام اهل سنت فقیه بودند اما مفسر نبودند. این چهار امام اهل سنت فقط بلد بودند مسئله بگویند اما دیگر تفسیر قرآن بلد نبودند و هیچ کدام تفسیر قرآن نگفته و ننوشته اند و اصلا در این زمینه تخصصی نداشتند.در صورتی که امام صادق (ع) ۴ تفسیر گفته اند که ۳ تا تفسیر از امام اکنون در ایران موجود است و یک تفسیر دیگر هم در هندوستان چاپ شده است. و تفسیر امام صادق (ع) با گرایش عرفانی بوده است.
🔹همچنین همه امامان ما از امام علی (ع) تا امام یازدهم همه تفسیر داشته اند و اکنون تفسیر امام علی (ع) نزد امام زمان (عج) است.
💠 علم اخلاق و تزکیه امام صادق (ع)
استاد عابدی تفاوت سوم امام صادق (ع) با امامان اهل سنت در عالم اخلاق بودن امام دانست و اظهار کرد: این چهار امام اهل سنت هیچ کدام عالم اخلاقی نبودند و اهل درس اخلاق ، تزکیه و نصیحت های اخلاقی نبودند، بلکه فقط مسئله می گفتند که پاکی و نجسی چیست؟ اما هیچ وقت نصیحت اخلاقی و سیر و سلوک و عرفان عملی نداشتند.
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
💠 کانال رسمی استاد احمد عابدی زید عزّه
🆔 @Ahmad_aabedi
ادامه 👇👇👇👇👇👇👇
💠 مصباح الشریعه کتابی اخلاقی از امام صادق (ع)
🔹 استاد عابدی با معرفی یکی از کتب اخلاقی از امام صادق (ع) گفت: در زمینه اخلاق از امام صادق (ع) کتابی است که امام راحل نیز همیشه می فرمودند این کتاب از امام صادق (ع) واکنون در بازار نیز این کتاب با عنوان «مصباح الشریعه» در بازار موجود است. این کتاب صد باب در خصوص اخلاق، سیر و سلوک، مسائل اخلاقی و تهذیب نفس است که کتاب بسیار با ارزشی است. و علامه مجلسی این کتاب را به عنوان کتابی اخلاقی از امام صادق (ع) در بحار نقل کرده است.
🔹 در صفحات آخر همین کتاب آمده است که هیچ مقامی بالاتر از این نیست که انسان عبد خدا باشد. عبد یعنی بالاترین مقام و عبد از ۳ حرف است، حرف عین یعنی عزلت، حرف باء یعنی بیمونت و حرف دال یعنی دنو. کسی را می گویند عبد خدا که اینجور باشد. بنابراین این جور حرفها انحصارا مخصوص ائمه و امام صادق (ع) است.
💠 آیت الله عابدی تصریح کرد: تفاوت دیگر امام صادق (ع) با امامان اهل سنت تفاوت در مسئله عرفان و قرب به خدا است ، هیچ کدام از این چهار نفر کلمه عرفانی نگفته اند.
🔹 الان چیزی حدود ۱۰۰ فرقه در اسلام وجود دارد که همه ادعای عرفان می کنند و خود را منسوب به اهل بیت (ع) می دانند اما امکان ندارد یک فرقه درویش و صوفی در اهل سنت که ۷۲ فرقه هستند یک کلام از امامان اهل سنت در این خصوص نقل کرده باشند.
💠 دیگر تفاوت امام صادق (ع) با امامان اهل سنت این بود که آنها جایزه های خلیفه را دریافت می کردند اما امام صادق (ع) و دیگر ائمه (ع) هیچ کدام جوایز سلطان را نمی گرفتند. و امامان اهل سنت هر ۴ نفر با بنی امیه مخالف بودند اما با بنی عباس موافق بودند اما امامان ما همه با بنی امیه و بنی عباس مخالف بودند و هیچ گاه با ظلم موافقت نمی کردند. و نکته دیگر اینکه امامان اهل سنت هیچ کدام شهید نشدند در صورتی که امامان ما همه شهید شدند.
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
💠 کانال رسمی استاد احمد عابدی زید عزّه
🔹ارسال به دوستان فراموش نشود.
🆔 @Ahmad_aabedi
لینک کانال مطالب عمومی استاد احمد عابدی در ایتا
👇👇👇👇
http://eitaa.com/joinchat/72613891C1fde7e4ca3
لینک کانال درسهای خارج استاد احمد عابدی در ایتا👇👇👇
با توجه به اینکه تصمیم گرفتیم تبادل با سایر کانالها نداشته باشیم لطفا شما سروران گرامی کانال استاد را به دوستان خود در ایتا معرفی کنید
http://eitaa.com/joinchat/52625411C724082796b
حجت الاسلام والمسلمین عابدی:
انقلاب اسلامی یکی از پرده های ظهور بود/منزل حضرت آدم، اولین هیئت تاریخ
به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»،حجت الاسلام والمسملین احمد عابدی عصر پنجشنبه 13 تیرماه در دومین روز سومین اجلاس رابطان جامعه ایمانی مشعر در قم گفت: روزهای خاص سال از جمله ولادت حضرت معصومه(س) از روزهای خاص خداوند است که برکات بسیاری برای طی مراتب سیر و سلوک دارد.
مدیر مدرسه علمیه حضرت ابوالفضل(ع) قم افزود: استغفار نقش عظیمی در طی مراتب در اربعین کلیمی است؛ در یک شنبه این ماه و یک شنبه اول این ماه که در پیش داریم جذبه ویژه خداوند سبحان است که در روایت پیامبر نیز آمده است را از دست ندهیم.
استاد حوزه تصریح کرد: اگر بخواهیم راجع به مساله شبکه سازی در هیئت صحبت کند باید مباحث مرتبط به ارکان و اصول و کارکردها و تاریخچه هیآت را به خوبی دریابد تا این اصول را بهتر درک کند.
منزل حضرت آدم، اولین هیئت تاریخ
حجت الاسلام والمسلمین عابدی یادآورشد: اولین هیئت در منزل حضرت آدم شکل گرفت؛ ایشان به مناسبتهایی فرزندان را جمع می کردند و مجلس موعظه برپا می کرد.
وی گفت: اولین محل سکنی حضرت آدم، در مسجد الحرام بوده است که سپس خداوند امر کرد که از این مکان نقل مکان کند؛ پس اولین هیآت در مسجد الحرام بوده است.
وی افزود: هیئت های انبیا به دو شکل مخفی و عیانی برگزار میشد زیرا گاهی اوقات جلسات احیای امر الهی(هیئت) به دلیل شرایط خاص مواجهه حاکمان با انبیا، به شکل مخفی برگزار میشد که در اکثر مواقع این جلسات به همین شکل برگزار میشد.
استاد حوزه تصریح کرد: تشکیل جلسات، امید را در دل مومنان و انبیا نیز بیشتر می کرد؛ همچنین انبیا در این ارتباطات میتوانستند فعالیتهای عملی داشته باشند؛ هیآت در طول تاریخ برای مومنان، خاصیت انگیزه سازی داشته است.
حجتالاسلام والمسملین عابدی یادآورشد: از ابتدای بعثت پیامبر، جلسات هیآتی پیامبر در خانه و کم کم در بیابانها برگزار میشده است؛پیامبر اکرم با مشقت فراوان طی 3 سال 6 نفر را جذب کردند و سپس به 12 نفر افزایش یافت و این جمعیت در بیابان ها هیآت برگزار میشد تا پیامبر برای آنها موعظه کنند و این جمعیت سپس به 73 نفر رسید.
هیئت همیشه با میثاق همراه بوده است
مدیر مدرسه علمیه حضرت ابوالفضل(ع) قم گفت: دیرینه ترین تشکیلاتی که از نظر زمانی، همیشه تشکیل شده و مناصب آن نیز روشن بوده، همین هیآتها بوده است؛ علت پایداری هیآتها نیز بسیار مهم است.
وی افزود: اوج جریان هیآت، پس از جریان پیامبر، با عنوان مومنینی که در اقلیت قرار گرفتند و هیآت را ادامه دادند و به میثاق الهی یا غدیر وفادار ماندند شکل گرفت؛ هیآت همیشه با میثاق همراه بوده است و این میثاق به فاطمیه منجر شد.
استاد حوزه تصریح کرد: گریه های حضرت زهرا(س) بیان می کنند که این گریه برای فقد نبی و ظلم به وصی بود؛ به همین دلیل بود که گریه های حضرت پس از روز هفتم شدید تر شد زیرا حاکمیت بشری به جای حاکمیت الهی تثبیت شد.
حجت الاسلام و المسلمین عابدی یادآورشد: این حرکت الهی فاطمی با عاشورا و اربعین جوشش یافت؛ این عنصر به امر ولایی الهی ادامه یافت؛ بر اساس روایت، در هیآت انسان با ولی خدا زیست میکند؛ اربعین زیست چند روزه با امام است که حتی خواب و حرکت و نفس کشیدن مومن با امام(ع) است؛ اربعین یک هیئت چند روزه است؛ عاشورا و اربعین دو جریان تاریخ ساز در کنار فاطمیه و غدیر برای هیئت است؛ ظهور یکی از قله های بلند این جریان است؛ جریان ظهور در کنار اربعین و عاشورا و غدیر و فاطمیه غایت حرکت هیئت است؛ یکی از پرده های ظهور، انقلاب اسلامی بود.
وی گفت: هر انسانی ظهوری محدود و مقید از ولی و امام که مطلق حقیقت است، می باشد؛ زمانی که انسان به سمت کمال میرود، بر احساس حب ذات، وجود امام و پیامبر را ضامن بقای خود می دانند و در روایات نیز آمده است که انسانها فطرتا پیامبر را دوست دارند و اگر مواجهه با پیامبران و اولیا در تاریخ مشاهده می شود به این دلیل است که امیال دیگر به حدی گسترده شده اند که هویت خود را گم کرده اند.
حرکت انسان در نظام سلوک، با محبت شکل میگیرد
وی افزود: حرکت در نظام سلوک انسان با محبت شکل میگیرد؛ دوای تلخ با شوق شیرینی صرف نمی شود ولی به دلیل ضروری بودن، این دوا را دوست داریم؛ هر حرکتی که انسان انجام می دهد در دایره همین محبت انجام میشود.
استاد حوزه تصریح کرد: محبت نیز از تشابه شکل میگیرد؛ اگر تشابه نباشد محبتی نیز در کار نخواهد بود؛ تشابه نیز به دو شکل است؛ گاهی مطلوب خود را در کسی می بینیم و باعث محبت ما به او می شود و گاهی نیز این شباهت به معنی فعلیت است؛ یعنی هرچه شخصی را شبیه تر به خود ببیند بیشتر به او محبت میورزد؛ شباهتهای درونی انسان را به سوی خود جلب میکند.
هرچه محبت شدیدتر باشد، بغض نسبت به دشمن محبوب نیز بیشتر است
ادامه 👇👇👇👇👇👇
حجت الاسلام والمسملین عابدی یادآورشد: ملاک محبت، در شباهت است؛ هرچه شباهت بیشتر باشد محبت بیشتر و حرکت سریعتر خواهد بود؛ شباهت ما در یک هیات با یک محبوب مطلق است؛ به همین دلیل محبت بیشتر و حرکت نیز سریع تر است؛ به همین جهت خادمی ما در این هیآت، خادمی یک امام است؛ خدمت به امام کثر شان نیست بلکه عزت و کمال است.
وی گفت: اساس هیئت با محبت است و هرجا که محبت باشد، بغض نسبت به دشمن محبوب نیز شکل می گیرد؛ پس هرچه محبت بیشتر باشد بغض ما نسبت به دشمن محبوب نیز بیشتر میشود؛ ولی تلاش می شود که یکی از این دو را از جوانان ما بگیرند.
وی افزود: هیآت گرفتن به معنی دعوت امام به خانه و مسجد است؛ کسانی که هیآت میگیرند در واقع امام را دعوت کردهاند؛ اگر کسی به این اصل باور داشته باشد آمادگی خود را به حداکثر می رساند؛ در حقیقت کسانی که در هیآت شرکت می کنند زائر امام هستند؛ اگر این اصل را باور داشته باشیم دوز خدمت ما چندین برابر می شود.
حقیقت هیئت، ظهور شان حضور امام (ع) است
استاد حوزه تصریح کرد: هر ارتباطی در داخل هیآت، اتحاد است؛ حضرت امام صادق(ع) بیان می کنند که در دوران غیبت، محکمات محبت ها و بغض ها را حفظ کنید که این محکمات انسان را به متشابهات حب و بغض می رساند یعنی حفظ این محکمات انسان را در جایی که نمیداند چه چیزی را دوست بدارد و از چه متنفر باشد هدایت می کند.
حجتالاسلام والمسلمین عابدی با ذکر این مطلب که هویت هیآت به امام(ع) است یادآورشد: به فرموده علامه طباطبایی پیامبر و امام توحید مجسم است پس رکن اصلی هیآت با امام است؛ مردم نیزدر این هیئت حکم شئون و ظهورات امام را پیدا میکنند.
وی گفت: امام (ع) در روایت میفرماید که خداوند ارواح ما را از اعلی علیین خلق کرد و ابدان ما را از علیین خلق نمود و روح شیعیان ما را از علیین و جسم آنها را از دون علیین خلق کرد؛ پس مومن شان و ظهور امام است و هیآت بالاترین محل ظهور این شانیت است.
وی افزود: هیئت در واقع نشان دادن نفس و روح امام(ع) در تصرف بدنشان است که همان مومنین است؛ تمرین مطیع شدن در هیآت در کنار اعضا و جوارح دیگر آشکارتر میشود؛ اگر کسی در این امر تخلف و معارضه کرد و با افراد سرناسازگاری داشت از روح هیآت خارج شده است.
استاد حوزه تصریح کرد: یکی از ابعاد شبکهسازی از این نگاه شکل می گیرد که امام می خواهد به عنوان روح حاکم خود را در هیآت متجلی کند و افراد نیز می خواهند به اعضا و جوارح امام در هیآت مبدل شوند.
حجتالاسلام والمسلمین عابدی یادآورشد: اگر آن روح الهی و امامی در هیئت حاکم شد، جاروکردن نیز به کمال مبدل میشود؛ در هیئت این گونه نیست که تنها یک منبری همه اصول را آموزش دهد بلکه گاهی یک سخن و یک عمل یک هیئتی بزرگترین درس و هدایت را ارایه میدهد.
وی گفت: تقریر امام در حد گفتار امام از جهت وجودی ارزشمند است زیرا از یک وجود کامل نشات گرفته است؛ اگر شکل هیآت نیز این گونه شد یک منبری و مداح، خادم درب هیآت و مردم شرکت کننده را نیز عزیز میدارد؛ همه هنر منبری و مداح آن است که باید تلاش کند که از شآنیت خارج نشود زیرا منیت ها انسان را از شانیت خارج میکنند.
وی عنوان کرد: بدن هیات یک جسم واحد و متحد است؛ خداوند نیز مردم را مثل جسد واحد خلق کرده است؛ تشکیلات اسلامی هیآت در این نگاه یک لایه الهی است که در قالب جسم و روح خود را مینمایاند.
وی گفت: در هیئتها نباید هیچ کسی را بیازاریم و هرچه میتوانیم باید به سمت وحدت برویم؛ حتی به قول بزرگان دین نباید به هیچ وجه کودکان بازیگوش را در هیئت منع کنیم زیرا گاهی همین برخوردهای بد ممکن است آینده بشریت را متفاوت کند و یک انسان با استعداد را با کینه نسبت به امور دینی رشد دهد.
🆔 @ahmad_aabedi