پیش از شوک ارزی دولت نئولیبرال خاویر میلی، تورم ماهانه آرژانتین عمدتا زیر ۵٪ و در دورهای زیر ۱۰٪ بود. بعد از شوک ارزی، تورم ماهانه به یکباره به ۲۵٪ افزایش یافت و پس از تخلیه شوک، به ۲۰٪ و سپس ۱۳٪ رسید.
حالا امثال این آقا جشن گرفتهاند که خاویر میلی تورم را کنترل کرد!
👈مردم شریف تهران، این آقا که از مدافعان رهاسازی قیمت بنزین و ارز است، جزو راهیافتگان به دور دوم انتخابات تهران(از لیست جناب رائفیپور!!!) میباشد،
دیگه خود دانید
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
۲۹ اسفند
۲۹ اسفند
هدایت شده از حمید رسایی ✔️
♻️لزوم عمل قاطعانه دولت در قبال بانک آینده
🔰حمید رسایی: دولت سیزدهم و شخص رئیسجمهور محترم با رویکردی عدالتجویانه و ضدفساد بر سر کار آمدند و آراء مردم را به خود اختصاص دادند.
🔸امیدواریم با تعیین تکلیف بانک آینده، یکبار دیگر نشان دهند که عزم مقابله با فساد را دارند و در این مسیر، از نفوذ و ارتباطات احتمالی ذینفعان کلان این بانک با بخشهای مختلف مدیریتی، نمیهراسد. تصمیملتی از این دست به مردم و نخبگان نشان میدهد که دولت در این راه جدّی است.
🔸مردم نباید تاوان زیادهخواهی مالکان بانک آینده و تساهل مسئولان بانک مرکزی را بدهند. این سؤال هنوز بیپاسخ مانده که تیم اقتصادی دولت در برابر اين جريان چرا منفعلانه عمل میکند!
❌ چرا برای افزایش حقوق کارگران و بهبود معیشت آنها پول نیست، اما بانک مرکزی، بیش از ۱۷۰ هزار میلیارد تومان پول چاپ میکنند و به مالکان بانک آینده میدهد؟
گویا برای تیم اقتصادی دولت، جیب مالکان یک بانک متخلف، مهمتر از جیب میلیونها کارگر است.
این را هم ببینید:
https://eitaa.com/rasaee/13032
#مهار_بانکها #مهار_تورم
🔺برای دیدن تحلیلهای حمید رسایی عضو کانال شوید🔻
eitaa.com/joinchat/389677056C798a6dc5a1
۲۹ اسفند
دولتمران عزیز
راحت و آسوده باشید
افزایش مکرر نرخ ارز و طلا که در نتیجه وجود بازار بیضابطه و رهای ارزی و طلا و جایگزینی آنها بجای پول ملی اتفاق میافتد، نه تأثیری در تورم دارد و نه معیشت مردم را کوچکتر میکند!
مشکل اصلی، حقوق و دستمزد و قدرت خرید مردم بود که بحمدلله با قدرت به سرکوب آن مشغولید
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
۲۹ اسفند
هدایت شده از اقتصاددان واقعگرا
📚تحلیل؛ صمصامی: تکلیف 1403 هم روشن است؛ تورم مهار نخواهد شد
📜از متن:
🔸او با اشاره به دست فرمان فعلی بانک مرکزی که تکرار سیاست های تجربه شده و شکست خوردۀ ارزی سالهای گذشته است، عنوان کرد: همانطور که در سال فعلی این سیاست ها نتوانست تورم را مهار کند در سال آتی نیز موفق به مهار تورم نخواهد شد.
🔸همانطور که در ابتدای سال 1402 بارها این مورد را تاکید کردم، همواره اولویت اقتصاد ایران مهار رشد نرخ ارز و سیاست گذاری بهینه ارزی است.
🔸مشخصا این سیاستها، سیاستهای تکراری است که قبلا همگی بارها و بارها امتحان شده است.
🔸در شرایط موجود دولت باید چندکار انجام دهد و مادامی که این اقدامات را انجام ندهد مشکل اقتصاد ایران حل نخواهد شد. همانطور که ابتدای سال 1402 گفتم با این دست فرمان تورم در سال 1402 مهار نخواهد شد همچنان بر این باور هستم که با دست فرمان فعلی بانک مرکزی تورم در سال 1403 مهار نخواهد شد.
🔸رئیس دانشکدۀ اقتصاد دانشگاه بهشتی در پاسخ به سؤالی مبنی بر وضعیت اقتصاد ایران در سال 1403 گفت: متأسفانه با توجه به سیاستهای اقتصادی اتخاذ شده توسط دولت و بانک مرکزی، تکلیف اقتصاد ایران در سال آتی نیز روشن است و نمیتوان انتظار تغییری در شرایط داشت.
📍مشروح در:
🔎https://tn.ai/3056807
🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺
💠 «اقتصاددان واقعگرا» در ایتا:
📎https://eitaa.com/eghtesaddanevaghegara
🔹در تلگرام:
📎https://t.me/eghtesaddanevaghegara
۲۹ اسفند
🔰آزموده را چندباره آزمودن، حقاً خطاست!
🔸تمام حرف مدعیان یارانه پنهان اینست که دولت ارز ارزان برای مایحتاج مردم ارائه میدهد اما عملاً بخش زیادی از محصول نهایی براساس ارز آزاد بدست مصرفکننده رسیده(ارز ترجیحی به هدف اصابت نمیکند) و مابهالتفاوت آن نصیب رانتخواران میشود و نیز آن بخشی از محصول نهایی هم که با قیمت ارزان بدست مردم میرسد، بدلیل مصرف بالاتر قشر مرفه، عادلانه توزیع نمیشود؛ لذا پیشنهاد میدهند که برای مقابله با رانتخواران، اجرای عدالت و افزایش قدرت خرید مردم، دولت از تخصیص ارز ارزان خودداری کرده و تمامی کالاها با ارز آزاد تهیه شود و در عوض مابهالتفاوت آن بصورت یارانه به مردم پرداخت شود!
🔹اما تجربه اجرای چنین طرحهایی از جمله حذف ارز۴۲۰۰، بخوبی نشان داد که اولاً افزایش جهشی قیمتها پس از اجرای این طرح به معنی آنست که اتفاقا بخش قابل توجهی از ارز ترجیحی به هدف اصابت میکرد و در سفره مردم مینشست(مثال: قیمت مرغ قبل و بعد از حذف ارز۴۲۰۰)؛ ثانیاً و مهمتر اینکه رهاسازی نرخ ارز منجر به افزایش تورم، کاهش ارزش ریال و به تبع آن افزایش مجدد قیمت ارز آزاد میگردد(ارز آزاد قبل از حذف ارز۴۲۰۰ کمتر از ۳۰ ه.ت بود و بعد از آن تا ۶۰ ه.ت بالا رفت). در این حالت دولت دو راه دارد یا با تبعیت از ارز آزاد، اجازه افزایش قیمت کالاها را داده و این دور باطل را تا فروپاشی کامل اقتصادی ادامه دهد، یا بازهم نرخ جدیدی را بعنوان ارز ترجیحی تعیین نماید(در مثال ما ۲۸۵۰۰) که در اینصورت بازهم این افراد مسأله #یارانه_پنهان را مطرح و راهکار #گران_کن را پیشنهاد میدهند!
✍ احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
۲۹ اسفند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بامزه ترین تبریک عید 😊🌷🌹
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
۱ فروردین
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
مردم بدون ابزار و وسایل کار فقط میتوانند در عرصه تولید، اجیر و برده سرمایهداران باشند.
باید طبق بند ۲ #اصل_۴۳ قانون اساسی ابزار و وسایل کار شامل پول، زمین، دانش و ... قرار بگیرد و این انحصار موجود بشکند تا مردم حقیقتا وارد تولید شوند.
#جهش_تولید_با_مشارکت_مردم
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
۱ فروردین
هدایت شده از آنسوتَر | سید محمدرضا رضی
«#جهش_تولید_با_مشارکت_مردم» خود یک جابهجایی در مرزهای دانش اقتصاد است. مصداق کامل مشارکت، عاملیت و فاعلیت و موتور پیشران بودن مردم است؛ نه اینکه سرمایهسالاران تولید کنند و مردم هم شریک باشند، نه. این یک حرف نو است و دانش رایج اقتصادی توان فهم، توضیح و تحقق آن را ندارد.
🖌سید محمدرضا رضی بهابادی
https://virasty.com/Seyedrazy
🇮🇷#آنسوتر
@seyedrazy
۱ فروردین
علت این تصمیم دولت را نمیدانم اما آن را به فال نیک میگیرم
زیرا ترکیب شورای عالی کار، یک ترکیب عادلانه نیست؛ یکطرف نمایندگان کارگری و طرف دیگر نمایندگان کارفرما هستند، اما طرف سوم که دولت(وزارت کار) است و باید بیطرف باشد عملاً بدلیل وجود شرکتهای متعدد و هلدینگهای بزرگ خصوصاً ذیل سازمان تأمین اجتماعی(زیر مجموعه وزارت کار) دولت خود بزرگترین کارفرمای مملکت است و در زمینه عدم افزایش دستمزد کارگران ذینفع میباشد؛ لذا ترکیب این شورا ۲ به ۱ به نفع کارفرمایان است و عملاً نقش کارگران بسیار کمرنگ؛
در تصمیم اخیر این شورا برای تعیین دستمزد ۱۴۰۳ هم، نمایندههای کارگری از امضای تصمیم شورا استنکاف کردند اما با امضای دولت و کارفرمایان، مصوبه رسمیت پیدا کرد!
امیدوارم با واگذار کردن این امر به مجلس، سازوکاری عادلانه و عالمانه برای تعیین دستمزدهای کارگری فراهم گردد
✍ احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
۱ فروردین
هدایت شده از اسلام تمدّنی | ابوالفضل انصاری
✍ ا. انصاری زاده
روی سخن با اقتصاددانانی است که دینشان لیبرالیسم و سرمایه داری است:
❌ اگر فکر کرده اید با چهارتا واگزاری شرکت های دولتی به بخش خصوصی و چند سرمایه دار، میتوانید شعار سال را به محاق ببرید، کور خوانده اید
❌ اگر فکر کرده اید با کشاندن مردم به بورس بازی و دادن ۴ عدد سهام میتوانید شعار سال را به محاق ببرید، کور خوانده اید
❌ اگر فکر کرده اید با کشاندن ذهن مردم به سمت تولید ترشی و مربّا ی خانگی، مفهوم (مشارکت مردم در اقتصاد) را آنگونه که خودتان میخواهید سخیف کنید، و از این طریق شعار سال را به محاق ببرید، کور خوانده اید
❌ اگر فکر کرده اید با ۴ تا «مال سازی» توسط ۴ تا سرمایه دار، میتوانید اینگونه در اذهان جا بیاندازید که ( ببینید چقدر مردم در اقتصاد دخالت دارند و چقدر نقش دولت کم شده)، و از این طریق شعار سال را به محاق ببرید، کور خوانده اید
بس است دیگر هرچه ۴۰ سال جولان دادید در اقتصاد این مملکت.. نسل امروز بیدار شده
✅ مشارکت مردم در اقتصاد و تولید، یعنی هر ایرانی (تاکید میکنیم: هر ایرانی) همانند یک سرمایه دار بتواند کار تولیدی بکند، بتواند تسهیلات کم بهره بگیرد، بتواند واحد تولیدی اش را راه بیاندازد
✅ مشارکت مردم در اقتصاد و تولید، یعنی سیاست های اصل ۴۳ و ۴۴ قانون اساسی (بخصوص بند ۲) ؛ بدون یک کلمه کم یا زیاد
@tahliltamadoni
۱ فروردین
استوری یکسال پیش برادر گرامی آقای حسن عباسی، درباره نوع نگاه شهید بروجردی درباره مشارکت دادن مردم در امور و تعمیم آن به مسائل اقتصادی
احسنت 👏
#با_مسئولیت_من سلاح بدید به مردم،
#با_مسئولیت_من پول و زمین و ابزار تولید بدید به مردم
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
۱ فروردین
هدایت شده از حسن عباسی
مردم عزیز تهران، اولین کاری که باید برای مردمی سازی اقتصاد بکنید، رأی ندادن به #عطا_بهرامی در دور دوم انتخاباته
📎 @hassanabbasi1374
۱ فروردین
🔻نتیجه سیاستهای منفعلانهی چون ارزپاشی و طلاپاشی برای کنترل قیمت ارز و طلا:
▪️سکه ۳۸ میلیون
▪️دلار ۶۱ تومن
▪️هدر رفت منابع ارزشمند کشور به اسم کنترل بازار
🔸تأسفبار تر اینکه آقایان راضی و خرسند از کرده خویش، قصد ادامه این سیاستها را در سال آینده دارند
🙏خدایا کشور ما را از شر مسئولین نادان خلاص بفرما
#حذف_بازار_آزاد_ارزوطلا
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
۱ فروردین
هدایت شده از دلنوشته های یک طلبه
✔️ ویراست حجتالاسلام نبویان(منتخب اول تهران در مجلس شورای اسلامی) 👇
در مورد تجمع غیرقانونی و بدون مجوز عدهای در خیابان پاستور چند نکته را باید توجه داشت:
🔹️۱. انجام کارهای غیرقانونی از سوی هرکس که باشد، غیرقانونی و نادرست و محکوم است و باید توجه داشت که حسن فاعلی داشتن، کار و فعل انسان را حسن و خوب نمی کند، چه بسا عده ای که به جنگ امام حسین علیه السلام آمده بودند و یا خوارج که به جنگ حضرت علی (ع) آمدند،به نیت تقرب الی الله آمده بودند،اما این امر دلیل درستی کارشان نیست.
🔹️۲.حل مشکل بی حجابی که منکر می باشد با انجام رفتارهای غیرقانونی و نادرست و درگیری با ماموران قانون حل نمیشود.
🔹️۳. دشمن بدنبال ایجاد دوقطبی در میان مردم است،لطفا دوستان باید کاملا به این امر توجه کنند.
🔹️۴. در مسیر ایجاد دوقطبی و بعنوان نتیجه آن، دشمن بدنبال آن است که قشر مذهبی جامعه را در مقابل نظام قرار دهد، خطری که بسیار مهم و ویرانگر است.
🔹️۵. مقام معظم رهبری فرمودند ما حرف حقی را که پازل دشمن را تکمیل می کند، نباید بزنیم، چه رسد به رفتارهای غیرقانونی که پازل دشمن را تکمیل خواهد کرد.
🔹️۶. این موارد در صدد القای ناامیدی به بدنه کشور و ندیدن موفقیتهای گسترده نظام جمهوری اسلامی ایران می باشد.
⁉️به دشمن کمک نکنیم.⁉️
@Mohamadrezahadadpour
۲ فروردین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻روایت دکتر بخشی از مبنای غلط در محاسبه تورم:
رشد قیمت تکتک کالاها بسیار بیشتر از میزان تورم اعلامی است / لذا حقوق و دستمزد نه به میزان تورم بلکه بیشتر از آن باید افزایش یابد تا قدرت خرید مردم حفظ شود
▪️ دکتر رسول بخشی، دانشیار اقتصاد کلان دانشگاه اصفهان و منتخب مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی هستند.
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
۲ فروردین
#پیام_شما
این پیام نوروزی رهبر انقلاب مثل پیامهای سالهای قبل کلید واژه هایی دارد: «جهش» ، «تولید» ، «مشارکت» و «مردم»
هر سه واژه اولی ناظر به واژه آخر یعنی «مردم» است.
اصولاً در حکمروایی منطبق با شریعت اسلام، «مردم» از ارکان حکومت و تمدن و شهر محسوب می شوند.
لذا هر آنچه جهت ارتقاء وضعیت اقتصادی و اجتماعی و سیاسی یک جامعه دینی به کار گرفته می شود، باید با رکن «مردمی بودن» مانند رکن «شرعی بودن» سازگاری کامل داشته باشد.
در پیام رهبری باید «مردم» به همه شئون آن تفسیر شود. یعنی به نفع مردم، برای عموم مردم، با حضور آحاد مردم مسائل اقتصاد منظور شود.
در مقابل مفهوم «مردم»، مفاهیمی حداقلی یا انحرافی مانند: سرمایه دار، دولت، جناح و حزب، شرکت خصوصی و عمومی و دولتی ... استفاده می شوند.
در اینجا با تأکیدات رهبری معظم انقلاب، باید توجه مسئولان حکمروایی به خُرد اقتصادهای مردمی جلب شود. تقویت اقتصاد و تولیدی های کوچک در محلات، روستاها و بنگاههای تولیدی کوچک و متوسط شهری.
از تسلط نظام متمرکز اقتصادی برای بنگاههای بزرگ تولیدی و اقتصادی که به نوعی «مردم» را «رعیت و کارگر» سرمایه دار یا دولت قرار می دهد پرهیز کرد تا نقش اقتصادی و تولیدی «مردم» تقویت شود.
لذا هرآنچه برای تبدیل اقتصاد به شبه دولتی، خصولتی و یا مبتنی بر نظام سرمایه داری باید مردود دانست و آقایی مردم را در تولید و اقتصاد تقویت کرد.
مثال بارز آن، نقش نظام سرمایهداری در ساخت و ساز شهری است. آنجا که سرمایه بجای تولید کشاورزی و صنعت و تکنولوژی، وارد عرصه سوداگری مسکن (مانند ارز و طلا) می شود. آنجا که زمینهای مردم محلی می شود برای سودجویی و سرمایه داری عده ای خاص با تبعات تغییر فرهنگ و سبک زندگی و هویت ملی شهرها و محلات در کنار بر هم زدن توازن زیستی شهرها و ایجاد «تورم مبتنی مسکن»!
بنابراین نکته اساسی پیام نوروزی رهبر انقلاب، ناظر بر «مشارکت واقعی مردم» در تولید و اقتصاد است .
«جهش» به معنای کار فوق العاده، علی حده و جهادگونه در حوزه تولید مردمی است.
«تولید» برای این تاکید شده که سرمایه مردمی کشور در ابعاد دیگر اقتصاد بیش از این صرف نگردد. باید سرمایه مردم را از عرصه های دیگر اقتصاد(خدمات، بازرگانی و ...) به عرصه «تولید» با «مشارکت» واقعی «مردم» سوق داد.
پس «مشارکت» یعنی مردم از مواهب واقعی وجود کار و سرمایه خود در تولید برخوردار شوند نه اینکه در خدمت سرمایه دار شدن عده ای دیگر عمرشان سپری شود.
این پیامهای نوروزی خطوط راهنمای راهبردهای اقتصادی ، اجتماعی و سیاسی کشور را پررنگ می کنند تا آنان که مسئولیتی در قبال جامعه مسلمین دارند راه را گُم نکنند انشاءالله.
✍مهدی واعظی
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
۲ فروردین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یکی از راههای اصولی برای گسترش #مشارکت_مردم در اقتصاد، ایجاد و گسترش شرکتهای #تعاونی است
در چنین شرکتهایی که نمونههای موفقی مانند باشگاه ورزشی بارسلونا، شرکت موندراگون و ... (معرفی ۳۰۰ شرکت تعاونی برتر ۲۰۲۲) بجای اینکه تمرکز ثروت در دست یک فرد باشد و همه برده و نوکر او باشند، همه کارگران خود مالک و سهامدار شرکت و تصمیمگیرنده در آن هستند.
در این کلیپ توضیحات کوتاهی در مورد شرکت موندراگون را ملاحظه میفرمایید.
👈دولتها بجای تصدیگری مستقیم(اقتصاد کمونیستی) و واگذاری اقتصاد به سرمایهداران(اقتصاد سرمایهداری) باید به ایفای نقش جدیِ حمایتی، هدایتی و نظارتی در ایجاد و گسترش تعاونیها بپردازند!
#جهش_تولید_بامشارکت_مردم
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
۲ فروردین
چپها مردم را برده دولت میخواستند
و راستها سرسپردن به بردگی سرمایهداران را تنها راه پیشروی بشر معرفی میکنند
اسلام اما صراطِ مستقیمِ توحید را در آزادی و حریت از بندگی غیرخدا میداند، از جمله در اقتصاد
#اقتصاد_تعاونی
#احیای_اصل_۴۳_قانون_اساسی
#جهش_تولید_بامشارکت_مردم
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
۲ فروردین
هدایت شده از حکمرانی اقتصادی|محمد طاهر رحیمی
📺 رهبر حکیم انقلاب | ۱-١-١٤٠٣:
🔖 در زمینه مهار تورم و رشد تولید کارهای خوبی انجام گرفت؛ البته:
«با فاصله نسبتا زیادی با آنچه که مطلوب ماست»
🔖 امیدواریم و دعا میکنیم همین جمله رهبر انقلاب حسن مطلعی باشد که در سال جدید دولت و مجلس محترم از نسخههای متعارفِ بیربط به شرایط اقتصادی کشور و نظریاتی که اساسا حائز مفروضاتی کاملا نامتناسب با مختصات اقتصاد ایران است دست بردارند و دگراندیشان اقتصادی به عرصه تصمیمگیری دولت راه یابند.
۲ فروردین
فوریترین اقدام لازم و ضروری برای احیای جایگاه پول ملی در اقتصاد، مقابله با بازار آزاد جایگزینهای ریال از طریق اعمال ماده ۲ قانون پولی و بانکی کشور است!
و گرنه تا زمانی که بازار آزاد ارز و طلا بدون هیچ ضابطه و نظارتی جریان دارد و این شبهپولها هر روز بیشتر و بیشتر به معیار «سنجش ارزش»، «حفظ ارزش» و خصوصاً «وسیله مبادله» تبدیل میشوند، جریان فزاینده تضعیف ریال ادامهدار و اجتناب ناپذیر خواهد بود!
#حذف_بازار_آزاد_ارزوطلا
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
۲ فروردین
هدایت شده از محسن قنبریان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 فقط راه افتاده ها باهم یکی میشوند...!
💠 برشی از جلسه دوم سخنرانی ظهرهای رمضان با موضوع "ولاءها و ولایت ها در قرآن"!
🎧 برای قضاوت بهتر فایل کامل صوتی این جلسه را بشنوید
حجت الاسلام قنبریان
☑️ @m_ghanbarian
۳ فروردین
🌷جلوهای از فرهنگ ناب اسلامی و انسانی در #بهشت_ایران
🔻آنچه هیچگاه در #بازار مقدس نظام سرمایهداری نخواهید دید
#نابازار
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
۳ فروردین
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
‼️برای جهش تولید باید فعالیت های غیرمولد را نقره داغ کرد!
🔻تولید وقتی جهش میکند که فعالیت های غیر مولد به صرفه نباشد، اکنون اینگونه نیست؛ بسیاری از دلالی در بازار ارز، سکه و ملک یک شبه ثروتمند میشوند. عایدی بادآورده از واردات، قاچاق و واسطه گری هم از همین قبیل است.
♦️ اینکه طرح مالیات بر عایدی سرمایه به عنوان مالیات بر سفته بازی چند سالی است در مجلس خاک میخورد، یعنی هنوز نفهمیدیم باید راه کسب درآمد از سفته بازی را به سرعت و با شدت بست.
🔻 اینکه خودمان در بازار سکه پاشی و ارزپاشی میکنیم، یعنی خودمان آتش سفته بازی را شعله ور میکنیم!
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
۳ فروردین
🔰کنترل میزان نقدینگی از دیدگاه مقام معظم رهبری
▪️بیانات دوماه پیش رهبری در خصوص لزوم #توقف_رشد_نقدینگی این تصور رو در ذهن برخی ایجاد کرده است که ایشان مطلقاً با مسأله خلق پول و رشد نقدینگی مخالف هستند و همین امر میتواند دستمایه ارائه تحلیلهایی مبنی بر مخالفت مطلق ایشان با خلق پول به هر شکل ممکن گردد.
▪️اما بررسی دقیقتر بیانات ایشان در سالهای گذشته در موضوع نقدینگی نشان میدهد که معظمله «رشد نقدینگیِ نامتناسب با تولید و خلق پولی که توسط بانکها انجام شده و به سمت تولید هدایت نمیگردد(بلکه صرف دلالی و سفتهبازی و مالسازی و .. میشود)» را مضر و نامطلوب میدانند، نه هر خلق پولی را.
🔹از جمله در مورخ ۱۴۰۰/۰۶/۰۶ میفرمایند:
«یک نکتهی مهمّ دیگر در مسئله ی مشکلات اقتصادی ما، مسئلهی کنترل نظام بانکی است در خصوص مسئلهی خلق پول و تولید نقدینگی. آن چیزی که صاحبنظران اقتصادی به ما گزارش میدهند و منعکس میکنند، این است که میگویند خلق پول بایستی در نسبت با تولید انجام بگیرد؛ اگر این نسبت وجود نداشت، بایستی جلوی خلق پول گرفته بشود، جلوی تولید نقدینگی باید گرفته بشود؛ یعنی بِجِد این مسئله را اهمّیّت بدهند. اگر در این زمینه درست عمل بشود، این برکات زیادی خواهد داشت: جلوگیری از تورّم، رونق تولید، رونق اشتغال، تقویت پول ملّی و از این قبیل چیزها. این یکی از آن نکات مهمّی است که به نظر من روی آن بایستی تکیه کرد»
🔹همچنین در بیانات مورخ ۱۳۹۱/۶/۲ میفرمایند:
«اگر در مقابل نقدینگی تولید وجود داشته باشد، کالا وجود داشته باشد، کمبود وجود نداشته باشد، مشکلی را ایجاد نمیکند؛ اگر چنانچه نه، نقدینگی بیش از تولید کالا در داخل یا به شکل درستِ واردات بود، طبعاً مشکل ایجاد میکند».
▪️لذا بهتر است دوستانی که با تمسک به تک جملههای رهبری و بدون توجه به منظومه تفکرات ایشان در خصوص مسائل مختلف اظهار نظر نموده و فوراً دیگران را متهم به مخالفت با ولایت مینمایند، در اینخصوص قدری بیشتر بررسی و اندیشه کنند!
✍ احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
۳ فروردین