هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
برخی دوستان انتظار داشتند که شهید رئیسی ظرف کمتر از یک سال، همه لیبرالیسمی که ۳۰ سال در کشور جاخوش کرده بود را از جهاز هاضمه اقتصاد بیرون بریزد. و چون این ماجرا رخ نداد به سرعت از ایشان ناامید شدند. ایشان را لیبرال خواندند و به او تاختند. ولی هر چه می گذشت شهید بر اوضاع مسلط تر می شد.
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از بلد طیّب/منان رئیسی
34.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
توضیحات کامل دکتر منان رئیسی در برنامه به اضافه یک درباره تعداد اساتید تعلیق شده و اخراج شده طی سالهای اخیر را ملاحظه کنید و خودتان قضاوت بفرمایید که چنین مسئلهای که با فشار برخی رسانهها به موضوع داغ روز تبدیل شده واقعا چقدر برای مردم اولویت دارد؟!
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
سوگلی لیست جناب رائفیپور بازهم افاضه فضل فرمودند: دلار ۶۰ تومنی هم راضیکننده نیست، بالاتر!!!!
الحمدلله با تلاش دلسوزان و هوشیاری مردم، این دانشمند از راهیابی به مجلس بازماند، هرچند که ...
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
بهشتي مظلوم زيست و مظلوم مرد و خار در چشم دشمنان اسلام بود.
"امام خمينی ره"
این جمله این روزها برازنده رییسی است...
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻بازار آزاد ارز / جولانگاه قاچاقچیان/ پاشنه آشیل اقتصاد ایران
✍ علی علیزاده:
در این هفت دقیقه دکتر حسین صمصامی با زبانی ساده عرضهکنندگان و تقاضاکنندگان بازار ارز ایران را تجزیه و تحلیل کرد و با فکتهای علمی نشان داد که ایده جذاب بازار ازاد ارز برغم ظاهر رانتستیزش در شرایط واقعی ایران هزار و چهارصد و سه، ایدهای به شدت ضدتولید و ضدتوسعه است. صمصمامی نشان داد که بازیگر اصلی و تعیین کنندهی قیمت ارز در چنین بازار ازادی قاچاقچیان هستند.
پانوشت: قیمت ارز تمامی مردم ایران را تحت تاثیر قرار میدهد و از قیمت شیر خشک تا اجاره خانه به ان وابسته است. برای همین توصیه میکنم فارغ از اینکه از شخص من یا جدال یا صمصامی خوشتان میاید یا نمیاید دو ساعت وقت بگذارید و این مصاحبه را به صورت کامل نگاه کنید. با دیدن این مصاحبه متوجه میشوید چگونه زندگی شخصی شما در این سالها نه توسط دولت وقت یا مجلس بلکه بیش از همه توسط قاچاقچیان و سفته بازان تعیین شده.
https://www.youtube.com/live/QVsqbrKr54o?si=p6FKAjaztJwwkQL6
هدایت شده از اقتصاد کاربردی - رضا غلامی
گفت: به نظر شما که سالهاست اقتصاد را رصد میکنید، سودآورترین و زودبازده ترین سرمایهگذاری چیست؟
گفتم: سرمایه گذاری در انتخابات. از اتاق بازرگانی بیاموزید.🤔
@DrRezaGholami
هدایت شده از رضا غلامی
ما چیزی بنام «روس ستیز» یا «چین ستیز» نداریم. مسئله اینها ایران است. همه منافذ تنفسی ایران باید بسته شود، تا تحریمهای غرب تاثیرگذار باشند. حتی مدتی ونزوئلا ستیز هم شدند.
هدف اینست: درمقابل ایران نباید راهی بجز تسلیم شدن به غرب باشد!
بجای روس ستیز بگوییم ایران ستیز. بگوییم غربزده.
@DrRezaGholami
هدایت شده از پایگاه خبری تحلیلی بازارنیوز
چرا از تجربه خسارتبار آزادسازی بیقیدوشرط واردات درس نمیگیریم؟
🔹اصرار دوباره برخی به واردات کالاها بدون درنظرگرفتن شرایط نهادی و منابع ارزی کشور را نمیتوان بهسادگی پذیرفت. اینان که طی سالهای گذشته برای آزادسازی بیقیدوشرط واردات خودرو پافشاری میکردند حتی یکبار به لزوم پاسخگویی شرکتهای تولیدی و ارائه کامل خدمات پس از فروش در ایران اشاره نکردهاند. امروز نیز در شرایطی برای آزادسازی واردات تلفنهای همراه یک برند خاص تبلیغ میکنند که ارائه خدمات به مشترکان ایرانی از طرف شرکت مذکور بهکلی محدود شده است. همچنین برای آزادسازی بیقیدوشرط لوازمخانگی صدها دلیل و منطق میآورند؛ اما یکبار اشاره نکردهاند که چرا تولیدکنندگان این کالاها حاضر به انجام تعهدات خود در قبال مشتریان ایرانی نیستند.
🔹درواقع انتخاب میان آزادسازی کامل یا محدودسازی واردات طی ۷۰ سال گذشته یکی از پرمناقشهترین و پرتکرارترین مباحث اقتصادی در ایران بوده است؛ اما علی رغم تجربیات خسارت بار دورههای گذشته، هیچگاه از این تجربیات درس نگرفتهایم و اشتباهات گذشته را تکرار کردهایم.
ادامه گزارش در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
هدایت شده از حکمرانی اقتصادی|محمد طاهر رحیمی
‼️آیا چون بنزین در ایران ارزان! است پس مردم برای افزایش بهرهوری و بهینهسازی تمایل و انگیزه ندارند❓
📖 علم اقتصاد میگوید تقاضا برای بهینهسازی و بهره وری و ارتقا فناوری هم وابسته به تمایل و انگیزه است و هم وابسته به «توان مردم» و اگر یکی از این دو شرط فراهم نشود، تقاضا شکل نمیگیرد.
🚫 در اقتصادی که مردم دچار مصرف نامکفی، کاهش حدود 30 الی 40% تشکیل سرمایه و درآمد سرانه در دهه 90، جهش تورمی از 15% به بیش از 40% و نسبت پسانداز به درآمد نازل و رشد نسبت بدهی به درآمد هستند، رشد یکپارچه قیمت کالای پیشرانی چون سوخت و انرژی نه تنها منجر به بهینه سازی نمیشود بلکه آبان ۹۸ خلق میکند.
@Economics_Finance
هدایت شده از افرا (اقتصاد فردای روشن ایران)
«وفاق بر واردات!»
در سال جهش تولید با مشارکت مردم، در حالیکه تولید خودرو برای نخبگان و متخصصین ممنوع است؛
با وفاق همتی و فرزین به قول خودشان گره کور واردات خودرو را باز کردند و ۱میلیارد دلار برای واردات خودرو تخصیص دادند.
با این کار احتمالا بین ۵۰ تا ۷۰هزار خودرو با کیفیت متوسط با قیمت میانگین ۱ الی ۲میلیارد تومان وارد کشور میشود در حالیکه با همین مبلغ حدود ۲برابر بیشتر میتوان خودروی با کیفیت مشابه داخلی و با قیمتی بین ۴۰۰ الی ۸۰۰میلیون تومان تولید نمود.
حال فرصت خوبی است تا ببینید آیا وعدههایی که با واردات خودرو دادند یعنی کاهش قیمت، افزایش کیفیت خودروی داخلی، ارتقای رضایت و گسترش دسترسی مردم و کاهش مصرف بنزین اتفاق میافتد؟
فروردین سال بعد مجدد قیمتهای زیر را جستجو کنید:
سورن پلاس: ۴۸۱میلیون(کارخانه) - ۶۹۷(بازار)
دناپلاس: ۵۶۱ - ۷۹۰
تارا دستی: ۵۸۶ - ۷۷۲
شاهین: ۴۴۰ - ۷۱۴
تویوتا کرولا: ۲.۸۰۰
هیوندا النترا: ۲.۶۰۰
هیوندا اکسنت: ۲.۲۵۰
✍سیدامیرحسین حسینی🇮🇷
@afra_eco
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
36.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یکبار دکتر عبدالملکی به خاطر نگاه درستش به مساله تعاونی مجبور به استعفا شد!
ترسم این است که دکتر میدری هم با این نگاه درستی که به مساله تعاونی دارد سرنوشتی شبیه دکتر عبدالملکی پیدا کند.
حتما بشنوید و از این نگاه درست حمایت کنید.
📺 ویديوی کامل؛
سخنرانی احمد میدری وزیر تعاون، کار رفاه اجتماعی پیش از خطبههای نماز جمعه تهران به مناسبت روز تعاون:
تعاونی امری است که میتواند استثمار را کاهش دهد، حاکمیت سرمایه را به حداقل برساند، روابط عادلانه بین انسانها برقرار کند و از همه مهمتر پیوندهای اجتماعی بین انسانها به وجود آورد.
آنچه تعاونیها را در تاریخ ما تضعیف کرده مداخلات نادرست دولتها بوده است
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
🔻یک بام و دو هوا در برخورد با ویژهخواری / عدالت طلبی عشقی!
در شرایطی که اعضای هیات مدیره بانکها و برخی شرکتهای شبهدولتی بابت شرکت در چند جلسه ماهانه، هرساله چند حقوق و پاداشهای میلیاردی میگیرند
حتی متوسط تسهیلات پرداختی به کارمندان بانکها در همین سال گذشته هم بیش از ۵۰۰ میلیون تومان بوده (برای برخی بانکها بیش از یک میلیارد)
تسهیلات و پاداشهایی که به کارکنان سازمان برنامه، بانک مرکزی (و برخی سازمانهای اسمشو نبر!) پرداخت میشود هم بجای خود!
اما رسانههای جریان اصلی، روی هیچکدام از این موارد رپرتاژ نمیکنند، حتی وزیر جدید اقتصاد از پرداختیها به کارکنان بانکها دفاع هم میکند، اما خبر ۲.۷ میلیارد #وام_عشقی را به گوش همه جهان میرسانند، چرا؟
👈چون با وام عشقی میشود دولت #شهید_رئیسی را تخریب کرد، همین!
پینوشت: دلسوزان از ابتدا نسبت به حضور مجید عشقی و حلقه اطرافیانش در رأس سازمان بورس هشدار داده و وی را از نقاط ضعف دولت شهید رییسی میشمردند، حیف که این هشدارها مؤثر نیافتاد!
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
💫آیا حکومت اسلامی حق قیمتگذاری روی کالاها را ندارد؟
یکی از مباحث جدی این ایام که محل منازعه فکری دو جریان اقتصاد اسلامی و اقتصاد لیبرال است، بحث قیمتگذاری است. سوال این است که آیا حکومت اسلامی حق دارد به یک فروشنده تکلیف کند که کالای خود را به چه قیمتی بفروشد؟
لیبرالها برای آزادسازی قیمتها از مداخله دولت، به ادبیات شرعی و دینی هم متوسل می شوند و میگویند تسعیر یا تعیین قیمت در هر شرایطی حرام است و اقتضای مالکیت خصوصی این است که هر کس مختار باشد کالای خود را به هر قیمتی که میخواهد، به فروش برساند.
قبل از نقد این ادعا، طرح یک مقدمه، ضروری است.
در اندیشه اقتصاد اسلامی ما یک مفهوم مهم با عنوان «مالکیت الهی» داریم. وقتی میگوییم مالکیت اصلی و واقعی ازآن خداست، این یک حرف تشریفاتی نیست. امتداد عملی این سخن آن است که پذیرش مالکیت خصوصی در اسلام، بدین معنی نیست که انسان مالک، بتواند هر کاری که نفسش اراده میکند، با مایملک خود انجام دهد. چنانکه انسان مالکیت تام جسم خود را هم ندارد و اجازه ندارد به خود آسیب بزند و حتی تکالیفی نسبت به جسم خود دارد، درباره مال هم همین است. اگر خدای متعال برای جسم انسان برنامه دارد و انسان مکلف است این جسم تحت مالکیت خود را طبق برنامهای که از سوی خدای متعال ارائه شده اداره کند، مال که در نسبت با جسم در مرتبه نازلتری قرار دارد و تبعیتش از برنامه الهی بدیهیتر است.
رهبر حکیم انقلاب اسلامی در بحث مفصلی که پیرامون «آزادی اقتصادی» دارند، میفرمایند «اگر آزادى فعّالیّتهاى اقتصادى را اینجور معنا کنیم که آن کسانى که قدرت فعّالیّت و مانور اقتصادى دارند اینها آزادنند هرچه خواستند تولید کنند، هر جور خواستند عرضه کنند، هروقت خواستند توزیع کنند، هر جور خواستند بفروشند، هر جور خواستند مصرف کنند، این یقیناً نظر اسلام نیست».
ایشان در جایی دیگر میفرمایند «در اقتصاد جامعه اسلامى اگرچه مردم در فعّالیّتهاى اقتصادى میدان باز و وسیعى دارند و آزادىهاى زیادى دارند و هرکسى این حق را دارد که فعّالیّت و تلاش اقتصادى بکند، امّا در کنار این حق و اختیار براى مردم، یک اختیار و حقّى هم براى دولت اسلامى و قدرت حاکم بر جامعه اسلامى قرار داده شده است و آن حقّ کنترل و نظارت و مراقبت است؛ زیرا اگر این حق براى حاکم اسلامى نباشد و مردم بدون نظارت دولت و بدون رعایت سیاستهاى دولت تلاش اقتصادى را شروع کنند و انجام بدهند این یقیناً در جامعه به طغیان، به ظلم، به بغى، به فساد منتهى خواهد شد و همان وضعى پیش خواهد آمد که در دنیاى سرمایهدارى هست».
بنابراین، در اندیشه اسلامی، آزادی در برخورد با مال، اطلاق ندارد و اعمال مالیکت انسان بر ال خود، تحت ضوابطی صورت می گیرد که از سوی حکومت اسلامی تعیین می شود.
حال سوال اینجاست که در رابطه با قیمتگذاری، آن ضوابط اسلامی چیست؟
امیرالمومنین علی (ع) در نامه معروف خود به مالک اشتر نخعی میفرمایند: «وَ لْیَکُنِ الْبَیعُ بَیْعاً سَمْحاً بِمَوازینِ عَدْل وَ اَسْعار لا تُجْحِفُ بِالْفَریقَیْنِ مِنَ الْبایِعِ وَ الْمُبْتاعِ فَمَنْ قارَفَ حُکْرَةً بَعْدَ نَهْیِکَ اِیّاهُ فَنَکِّلْ بِه وَ عاقِبْهُ فى غَیْرِ اِسْراف»؛ باید معاملات با شرایط آسان صورت گیرد؛ با موازین عدل و نرخهایى که نه به فروشنده زیان برساند و نه به خریدار! و هرگاه کسى پس از نهى تو از احتکار، به چنین کارى دست بزند، او را کیفر کن! و در مجازاتش بکوش، ولى زیاده روى نکن.
این مفهوم «نرخی که نه فروشنده زیان ببیند و نه خریدار» بسیار حیاتی است؛ به نحوی که مولای متقیان، این مفهوم را از مصادیق «عدالت» ذکر کردهاند.
مرحوم حجت الاسلام سید عباس موسویان، رئیس فقید شورای فقهی بانک مرکزی، در همین موضوع یک مقاله مهم علمی نوشتهاند که مستند آن، کتاب «البیع» حضرت امام خمینی(ره) است.
آقای موسویان در این مقاله با استناد به ادله فقهی، استدلال کردهاند که «1. در شرایط عادی، کسی حق قیمت گذاری ندارد و قیمت را بازار تعیین میکند؛ 2. در شرایط احتکار، انحصار و تبانی، محتکر و انحصارگر به عرضه کالا موظف میشود؛ 3. در صورت امتناع محتکر و انحصارگر از قیمت عادلانه، به کاهش قیمت وادار میشود؛ 4. در صورت امتناع از قیمت عادلانه، برای او قیمت تعیین میشود؛ 5. در موارد تعیین قیمت، با مراجعه به دیدگاه کارشناسی، قیمتها به گونهای (عادلانه) تعیین میشود که به هیچیک از فروشنده و خریدار اجحاف نباشد».
بنابراین، این ادعای لیبرالهای مذهبی و غیرمذهبی که حکومت اسلامی حق قیمتگذاری روی اجناس مردم را ندارد، نه تنها باطل، بلکه خلاف عدالت است و اگر در جامعه اسلامی، دولت بخواهد قیمتها را رها کند، همان وضعیتی پیش میآید که حضرت آقا فرمودهاند، یعنی ظلم و فساد و بغی و طغیان.
@syjebraily
هدایت شده از افرا (اقتصاد فردای روشن ایران)
رییس بورس:
برق با عرضه در بورس از کالای عمومی تبدیل به کالای اقتصادی میشود.
بله
هوا را هم در بورس عرضه کنی کالا میشود.
انسان هم مثل بازار بردهفروشان میتواند کالای اقتصادی باشد.
آن وقت باید از افراد حق تنفس و حق حیات بگیرید و کسی زنده میماند که در رقابت وحشیانه بورس، ثروت بیشتری داشته باشد تا در رقابت قیمتی، کالای اقتصادی هوا و جان را بخرد!
تجربه ایجاد بازار انرژی اروپا مرگ سالیانه صدها هزار نفر بر اثر سرما و گرماست!
اصرار بر استفاده از تجربیات مرگبار و شکستخورده خارجی در خوشبیانهترین حالت، نشانه جهل است.
گزارش مرکز علمی اتحادیه اروپا درباره مرگ سالیانه ۴۰۷هزار نفر بر اثر سرما و گرما در اروپا
✍سیدامیرحسین حسینی🇮🇷
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
هدایت شده از پازلِ اقــتصاد 📊
🔵 در کشور آمریکا به عنوان مهد مکتب #نئولیبرالیسم، ۶۰ تا ۹۰ درصد از بازار مواد غذایی و خواروبار در اختیار چهار شرکت بزرگ قرار دارد. اگر #رقابت_کامل رفاه اقتصادی را بیشینه می کند، چرا در بازار مواد غذایی این کشور به عنوان مستعدترین بازار برای رقابت، خبری از رقابت نیست؟
@Economic_puzzle | پازل اقتصاد
📈👱♂📉
هدایت شده از تأمُّلاتِ نظری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 آمار تکاندهنده رابرت اف. کندی، نامزد انتخابات ۲۰۲۴:
1️⃣ یکچهارم آمریکاییها شب گرسنه میخوابند.
2️⃣ ۳۳هزار نظامی سابق آمریکایی بیخانماناند.
3️⃣ روزانه به صورت میانگین ۲۳ نظامی سابق خودکشی میکنند.
4️⃣ جوانان اوکراینی قربانی سیاست دولت آمریکا برای تضعیف و براندازی دولت روسیه هستند.
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
هدایت شده از حسن عباسی
بعد از ماجرای انفجار پیجرها در لبنان و با توجه به اینکه امکان اجرای عملیات مشابه با استفاده از گوشیهای #آیفون در ایران هم وجود دارد، از نهادهای امنیتی تقاضا داریم نسبت به تلاشهای عجیب برخی افراد برای آزادسازی واردات گوشیهای آیفون حساسیت بیشتری داشته باشند.
#رشیدی_کوچی
🖋 حسن عباسی
📎 @hassanabbasi1374
هدایت شده از حکمرانی اقتصادی|محمد طاهر رحیمی
🏘 «قیمت مسکن و فقدان حکمرانی ریال»
📍دقیقا هر «جهش ارزی» منجر به جهش تورم «مسکن» شده، هرچند تورم اجاره روند با ثباتی داشتهاست.
🔖 چون وقتی ارز یعنی لنگر انتظارات تورمی رها میشود صاحبان دارایی در چارچوب «رقابت تورمی» ارزش دارایی خود را متناسب با آن تعیین میکنند.
🔖 اما اجارهبها از یک طرف کاملا به کششپذیری سمت تقاضا وابستهاست و کششپذیری(بخوانید حساسیت) بالای تقاضا نسبت به اجارهبها مخصوصا در شرایط کاهش شدید «نسبت پسانداز به درآمد خانوار»، مانع نوسان شدید تورم اجاره شدهاست و از طرف دیگر جهش انتظاری قیمت مسکن مطلوبیت صاحبخانه را تا حد زیادی پاسخ میدهد که خودش نقش جدی در جلوگیری از جهش اجارهبها دارد.
🔖 ولی قیمت مسکن با هر جهش ارزی، جهش میکند حتی در شرایط سقوط توانخرید خانوار و رکود بازار و سقوط تعداد معاملات مسکن.
📍اما اینکه اساسا ارز لنگر انتظارات شدهاست و جهشهای حتی برونزای ارزی بلافاصله به جهش قیمت مسکن ترجمه میشود ناشی از فقدان سپرهای «حکمرانی ریال» است.
🔖 فقدان ابزارهای حتی متعارف مالی چون مالیات بر عایدی سرمایه، مالیات بر خانه خالی، مالیات بر زمین، مالیات بر خانه خالی و عملا تقاضای مصرفی را از بازار مسکن حذف و تقاضای سرمایهای را جایگزین آن کرده است.
🔖 انحصار شهری و احتکار زمین و عدمتوسعه افقی شهرها سمت عرضه را بسیار محدود و بلکه اساسا مسدود کردهاست.
🔖 فقدان برنامه توسعه حملونقل سریعالسیر حومهای هم باعث رخداد پدیده ازدحام و تمرکز جمعیت در شهرهای بزرگ و مهاجرت دائمی از روستا به شهر شدهاست.
🛑 بدیهی است که در چنین شرایطی هر تلاطم حتی سیاسی به جهش قیمت داراییها از جمله مسکن ترجمه میشود.
🚫 این عاقبت حتمی هر نظام اقتصادی است که بهنام دستنامرئی بازار! دست حکمرانی را از تنظیمگری و سیاستگذاری کوتاه کردهاست.
@Economics_Finance
هدایت شده از خبر فوری سراسری
♨️ برق میره توی بورس کالا یعنی دقیقا چی میشه؟
رئیس سازمان بورس اخیرا اعلام کرد که قراره برق توی بورس کالا فروخته بشه. گفته بودم که در این باره بهتون توضیح میدم یعنی چی این حرف.
اولا خوبه بدونید سازمان بورس اوراق بهادار تهران که یه دستگاه دولتی و زیرمجموعه وزارت اقتصاد هست، با شرکت بورس کالای ایران که یه شرکت خصوصیه، فرق داره.
بورس اوراق بهادار، محل خرید و فروش سهام شرکتهاست. اما شرکت بورس کالای ایران، محل فروش مواد اولیه مثل فلزات و محصولات پتروشیمی و... هست.
شرکت بورس کالای ایران رو همین شرکتهای فولادی و پتروشیمی و بانکها و... تاسیس کردن.
حالا برق بره توی بورس کالا یعنی چی؟
یعنی برق هم مثل فلزات و محصولات پتروشیمی و... قیمتگذاری بشه و فروخته بشه؟
مگه فلزات و محصولات پتروشیمی و... چجوری قیمتگذاری و فروخته میشن؟
اینجوری: مثلا شرکت مس میخواد مس بفروشه. قیمت مس رو از بورس فلزات لندن میگیره. هر تن حدود ۹ هزار دلار. این ۹ هزار دلار رو ضربدر دلار ۴۵ هزار تومن میکنه، میذاره توی بورس کالا برای حراج. یعنی هر تن مس، با قیمت پایه ۴۰۵ میلیون تومن به حراج گذاشته میشه.
حالا هر کس بالاتر خرید، به اون فروخته میشه. مثل هر حراج دیگه.
حالا برق میخواد بره توی بورس کالا یعنی چی؟
یعنی قیمتش جهانی بشه عزیزان من. یعنی مثلا هر کیلووات/ساعت برق توی لندن ۴۰ سنت هست. این ۴۰ سنت ضربدر دلار نیما میشه (دلار نیما فعلا ۴۵ هزار تومن هست که وزیر اقتصاد گفته باید #آزاد بشه، یعنی بشه ۶۰ تومن). یعنی هر کیلووات ساعت برق با قیمت پایه ۱۸ هزار تومن، توی بورس کالا حراج میشه. هر کی بالاتر خرید، به اون فروخته میشه.
برای اینکه دستتون بیاد هر کیلووات حداقل ۱۸ هزار تومن یعنی چی، خوبه بدونید قیمت برق صنایع الان حدود ۳۷۰۰ تومن هست. یعنی برق برای صنایع میشه حدود ۵ برابر. اینجوری هزینههای تولید میره بالا، بعد میگن علت تورم هم نقدینگی هست!
قیمت برق خانگی هم الان حداکثر ۳۲۰ تومنه که اگر طبق همین فرمول برق خانگی هم تعیین قیمت بشه، دیگه خودتون حساب کنید.
اینجوری برق هم از اون چند قلم اساسی زندگی مردم که هنوز دلاری نشده، دلاری میشه. علی برکت الله!
📌 #خبر_فوری_سراسری
بزرگترین کانال خبری تحلیلی در ایتا
@fori_sarasari
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ببینیدجوان نخبه ایرانی چی ساخته و مافیای ایران خودرو وسایپا چی می سازند. مسئولین جوان نخبه را بببنید.
نشر دهید...
پن: برید بگردید هر کسی دکتر عبدالملکی رو بابت همین حرف مسخره کرد پیداش کنید!
#حجت_لامبورگینی
#آزادسازی_تولید_خودرو
#نه_انحصار_نه_واردات
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از کافه هوش مصنوعی | احمد نبویان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جنبههای منفی وخطرات هوش مصنوعی در حوزه #خلق_تصویر، با بیان شیوای استاد دانشمند
💠 کافه هوش مصنوعی
🔗@CafeAI
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
چرا تورم در ایران رخ میدهد؟
شکلگیری تورم در ایران از یک نقطه تصمیم آغاز میشود. آن نقطه، معمولا یا گرانسازیهای ارزی است یا گرانسازیهای قیمتی توسط دولت یا با چراغسبز دولت است. این اتفاق معمولا یا به منظور افزایش درآمد دولت یا به منظور تغییر در مصرف کالاهایی مثل حاملهای انرژی صورت میگیرد.
در نتیجه این گرانسازیها، قیمتهای نسبی که در موقعیتی تاریخی همیشه روند خود را حفظ میکنند، به هم میریزند. هر کدام از این قیمتها ذینفعانی دارد. از سرمایهداران تا مردم. اگر دولت این ذینفعان را سرکوب کند و اجازه بازیابی قدرت خرید به آنها ندهد، گرانی به تورم جدی تبدیل نمیشود. یعنی همان اتفاقی که در آمریکا و اروپا رخ میدهد. کنترلهای شدید مانع انتشار گرانی میشود.
اما اگر مردم و ذینفعانی که از تصمیم دولت متضرر شده اند، با گران کردن محصولات و خدمات خود، تلاش کنند به سطح قبلی قیمتهای نسبی برسند، تورم جدی رخ میدهد و به لحاظ توزیع و مصرف کالا و خدمات موقعیت قبل از گرانسازی بر میگردیم.
حال باید چه کرد؟
برخی معتقدند، دولت لازم است در حرکت آخر کنترلهای خود را افزایش دهد و از ابزارهای مختلف مثل ابرازهای تنبیهی شدید مالیاتی یا محدودیتهای مصرفی مانع از آن شود که طبقهای که از سیاست متضرر شدهاند، قدرت خرید و میزان مصرف خود را بازیابی کنند.
اما اساس مشکل در همان حرکت اول در این شطرنج تاریخی است. دولت نباید به بهانههایی چون کسری بودجه، یا مازاد مصرف، به قدرت خرید مردم دستاندازی کند. بلکه برعکس لازم است سیاستهای طرف عرضه را دنبال کند تا کمبودها را از بین ببرد. یا اینکه نظام مالیاتی خود را اصلاح کند تا از فرارها و معافیتهای عجیب و غریب جلوگیری کند.
دستکاریهای قیمتی برای کنترل مصرف مردم، بدترین ابزاری است که بارها در ۶۰ سال گذشته توسط دولتها اجرا شده و نتیجه هرکدام از دیگری فاجعهبارتر بوده است.
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از بیداری ملت
📸 رشد متوسط درآمد خانوارهای شهری در دولت رئیسی رکورد زد
🔹بر اساس گزارش مرکز آمار، متوسط درآمد کل سالانه خانوارهای شهری کشور در سال ۱۴۰۲ در دولت شهید رئیسی ۵۳.۹ درصد افزایش پیدا کرد که بالاترین رقم رشد پس از انقلاب محسوب میشود.
🔹در ۳ سال دولت شهید رئیسی، متوسط درآمد کل سالانه خانوارهای شهری کشور بیشترین افزایش تاریخی را ثبت کرد و در بین این ۳ سال هم سال ۱۴۰۲ رکورد بهترین سال را از آن خود کرد.
🔹در ۳ سال دولت شهید رئیسی رشد متوسط درآمد کل سالانه خانوارهای شهری کشور همواره بالاتر از نرخ تورم کشور بود.
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat