احمد نبویان
🔘سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس: طرح استیضاح وزیر اقتصاد فضاسازی برخی پایگاههای خبری است 🔹فاطمه مقصود
چقدر سادهاید که منتظرید مجلس جلوی اقدامات دولت در رهاسازی نرخ ارز رو بگیره
پیشنهاد میکنم از این به بعد بجای «ارز توافقی» و «دلار توافقی» از #ارز_وفاق و #دلار_وفاق استفاده کنیم
خیلی دقیقتر و بامسماتر است
پ.ن: طبعاً منظورم جریان اصلی حاکم بر مجلس است نه نمایندگان محترم منتقد عملکرد اقتصادی دولت
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از کانال حمید کثیری
🔴 غفلت از بازار...
این مطلب را از کانال تاریخ حوزه طهران برداشتم. به نظر مطلب قابل تأملی هست و ظرفیت پرداخت و تکمیل داره. اگر شکافی که در فهم مسئلهها به وجود اومده براتون مهم هست، توصیه میکنم این مطلب رو حتما بخونید
--------------------
پیش از انقلاب، متدینین به تبعیت از نظر مراجع تقلید، از ورود به مشاغل دولتی پرهیز میکردند، زیرا کارمندی برای حکومت پهلوی را معونت ظالمین میدانستند. فرقی هم نمیکرد اهل مبارزه باشند یا نه.
این اعتقاد باعث میشد متدینین و به ویژه نیروهای انقلابی به مشاغل آزاد و فعالیت در بازار رو آورند.
علما و روحانیون هم با همین باور از مشاغل دولتی پرهیز داشتند و اگر برخی از آنها در نهادهای آموزشی یا قضایی مشغول کار میشدند از چشم سایرین افتاده و عملا از جامعه روحانیت طرد میشدند. این امر نیز باعث تمرکز فعالیت روحانیون در مدارس علمیه، مساجد و تکایا میشد که ارتباط تنگاتنگی با بازار داشت. اینها همه بازاری پدید آورده بود که نقشی مهم در مسیر نهضت امام خمینی ایفا کرد. هیئتهای مؤتلفه اسلامی یکی از نهادهای مذهبی سیاسی برآمده از پیوند بازار و علما بود. جریانهای دینی بیتفاوت نسبت به نهضت نیز باز متاثر از پیوند میان بخشی از بدنه بازار و طیفی از علمای سنتی بود و در نتیجه به هویت دینی بازار قوام میبخشید.
پس از پیروزی انقلاب اما غفلتی عارض شد. محدودیتهای گزینش و استخدام در مشاغل دولتی، عمدتا باورمندان به نظام و افرادی که تا حدودی پایبند به ارزشها هستند را (با شدت و ضعفشان) وارد مشاغل اداری کرد، هرچند کلیت ندارد و البته در نهادهای نظامی از حساسیت بیشتری برخوردار است.
کار کارمندی با خصوصیاتی که دارد خیلی از متدینین و حتی طلاب را به خود جلب کرد. بهگونهای که این طیف، مشاغل دولتی را بر اشتغال در بازار ترجیح دادند. سایرین هم که دستشان به کارمندی نمیرسید، ناگزیر به بازار و فعالیت اقتصادی در بخشهای خصوصی روی آوردند.
عده زیادی از روحانیون هم همین مسیر را پیمودند و طی چند دهه، پیوند میان حوزه و بازار دچار گسست شد.
این یادداشت نه به معنای نفی تدین از بازار و بخش خصوصی است و نه به معنای نفی ارتباط روحانیت با بازاریان؛ و البته کلیت هم ندارد؛ بلکه درنگی است بر چالشی که امروز در پیوند میان حوزه و بازار و سستی دیانت و انقلابیگری در این مرکز مهم اقتصادی به چشم میخورد.
این امر یکی از خطاهای راهبردی بود که لازم است حاکمیت، حوزه و متدینین نسبت به آن سیاستگذاری و اقدام نوینی داشته باشند.
--------------------
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
هدایت شده از حسین زمانی میقان
از همه مداحان، واعظان و برادرانی که میپندارند اگر آقای قالیباف رئیسجمهور میشد کشور وضع دیگری داشت، میخواهم با دقت مواضع مشاورین اقتصادی آقای قالیباف در انتخابات را رصد کنند و ببینند چطور تمام قد از سیاستهای دولت فعلی حمایت میکنند.
@HZAMANIM
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
🔻۴۷ درصد از کاهش ارزش پول ملی از بدو اختراع ريال حاصل ۳/۵ سال زحمت همتی است
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
احمد نبویان
چقدر سادهاید که منتظرید مجلس جلوی اقدامات دولت در رهاسازی نرخ ارز رو بگیره پیشنهاد میکنم از این ب
#صمصامی، نماینده مردم تهران:
در ارتباط با حذف آثار تورمی بودجهء سال آینده، نامهای به ریاست محترم مجلس ارسال کردیم. گرچه در مجلس اجازهء طرح به پیشنهاد ما داده نشد...
هیچی دیگه، همین 🤷♂
#وفاق
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از حکمران
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ریش داشته باشی یا بی ریش باشی، آخوند باشی یا نباشی، مهر در پیشانیات باشد یا نباشد و… اگر با بانام کردن دارایی مالی بی نام مخالفی، خائن به کشوری.
نمیدانم اگر این مطلب را در این دوره گفته بودم و نه دوره قبل، الان آن هایی که نان در خون مردم میزنند و معیشت مردم نابود میکنند چه میکردند.
دکتر محمدرضا یزدی زاده
#توییت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
هدایت شده از حکمران
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به مناسبت دلار ۸۰ تومنی یادی کنیم از صحبتهای
شمسالدین حسینی رئیس کمیسیون اقتصاد مجلس (و وزیر اقتصاد احمدینژاد)
در دفاع از عبدالناصر همتی برای وزارت اقتصاد!
علیرضا سفینه
#توییت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
هدایت شده از علیرضا زادبر
9.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نالههای از سر عجز و استیصال مرتضی اسلام زاده (دبیر کارگروه شهرکهای صنعتی اتاق بازرگانی) بدلیل ناکارآمدی دولت و وزارت نفت در تأمین برق مورد نیاز واحدهای تولیدی
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از وحید یامین پور
🌕 آبان ۹۸ حادثه نبود
چند نکته دربارهی ابعاد سیاسیِ تحلیلها و تجویزهای اقتصادی این روزها
#شهاب_اسفندیاری
🔺 سرمقالهی ارگان بازارگرایانِ افراطی، همانها که قهرمانشان خاویر میلیِ جانی است، دیروز با تشبیه مقامات کشور به موجوداتی سرمازده و به خواب رفته در دامنه کوه، از لزوم تصمیمهای «سخت، مهم و تلخ» سخن گفته است.
چند روز قبل هم یکی از فعالان اقتصادی و رسانهای نزدیک به وزیر اقتصاد از فوائد شوک درمانی و افزایش ناگهانی قیمتها سخن گفته بود و نمونههای موفقی از اجرای آن در کشورهای مختلف را برشمرده بود. نکته مهم این بود که او تاکید کرده بود این کشورها بعضاً حسب ضرورت از «کشتار مردم» هم در اجرای برنامههای اقتصادی خود استفاده کرده بودند.
خط اصلی را همان استاد بازارگرایان افراطی و نویسندهی سرمقالهی فوق چند ماه قبل داده بود:
۱) با حجاب و فیلترینگ طبقات متوسط و مرفه را سرگرم کنید؛
۲) در روابط خارجی پرچم سفید تکان دهید؛
۳) آنگاه تیغ بر کشید و به مأموریت اصلی (جراحی اقتصادی) بپردازید.
این یعنی ذبح طبقات محروم به پای ایدئولوژی نئولیبرالیسم.
نکته جالب این است که این نسخه به عنوان «طرح نجات ایران» فروخته میشود در حالی که نتیجهی محتوم آن «فروپاشی» است. ذبح طبقات محروم که حامی و پشتیبان اصلی نظام در این ۴۵ سال بودهاند، راه را برای انحلال جمهوری اسلامی در نظام سرمایهداری جهانی فراهم میکند. و مگر نئولیبرالها جز این رؤیایی در سر دارند؟
برای سرکوب مستضعفین کدام چماق و کدام گلوله نزد نئولیبرالها بهتر از چماق بسیج و گلولهی نیروی انتظامی؟ هم فال است و هم تماشا. مگر پس از ارتکاب آبان ۹۸ قاه قاه نخندیدند؟ مگر نگفتند ما هم صبح جمعه فهمیدیم؟ مسببان اصلی آبان ۹۸ اگر به دار آویخته شده بودند امروز دوباره همان سناریوها برای اجرا روی میز مقامات دولت قرار نمیگرفت.
جالب اینکه همزمان با تحولات فوق، یک «قهرمان پرتاب میکروفون» هم دیروز با افتخار فاش کرد که برنامه این است که ایران هم مثل شیخنشینها بشود «گاو شیرده غرب». حتما ایشان مطلع است که ویژگی مطلوب شیخنشینهای منطقه برای غرب، غیر از توان شیردهی، این است که بهرهمند از خشنترین ابزار سرکوب طبقات مستضعف و محروم هستند؛ مجهز به آخرین فناوریهای ارّه. فیالواقع استاد جامعهشناسی مملکت میفرمایند یک دست ارّه برقی و یک دست شیر نفت، رقصی چنین در آغوش ترامپم آرزوست! چماق سوریههراسی و هویج کشف حجاب و رفع فیلترینگ همه بهانه بود برای صاف کردن جادهی استعلا و استیلای دلار.
به نظر میرسد طراحان پشت صحنه قضایای این روزها همه را به حجاب و فیلترینگ سرگرم کردند تا چوب حراج به وجه رایج مملکت بزنند و جاده را برای استیلای دلار در اقتصاد ایران صاف کنند. هرگز کسی اینگونه فجیع به کشتن پول ملی خود برنخاسته بود. آنها که عهدهدار امنیت جمهوری اسلامی هستند اگر امروز هشیار نباشند، فردا که ایران جولانگاه جولانیها شود کارشان سختتر خواهد بود.
ایکاش رئیسجمهورِ نهجالبلاغه خوانِ ما، فراموش نکنند که بر اساس آمار و دادههای انتخابات، مهمترین نقش را در پیروزی نهایی ایشان بر رقیب، رای سه دهک محروم جامعه و رای روستاییان ایفا کرد. اینکه بعد از چند ماه دستاورد دولت بشود آزادسازی واردات آیفون ۱۶، حاکی از انحراف و جابجایی اولویتها است. ظاهراً برای برخی عناصر دولت پیگیری مطالبات آنها که در انتخابات شرکت نکردند مهمتر از پیگیری مطالبات کسانی است که در انتخابات شرکت کردند. آقای رئیسجمهور نباید اجازه دهند اقشار و گروههای خاصی دولت را گروگان بگیرند و به سمت مقاصد و منافع خاص خود هدایت کنند و در این میان طبقات محروم و اقشار مستضعف ذبح شوند. همانگونه که دولت اصلاحات توسط یک تیم بحرانساز گروگان گرفته شد و پایگاه مردمیاش از دست رفت و در آزادترین انتخابات با سنگینترین شکست مواجه شد.
ما موفقیت رییسجمهور را موفقیت خودمان میدانیم. این نقدهای خیرخواهانه هم از این روست که نمیخواهیم بازارگرایان افراطی و سرنگونی طالبان حکومتی که در روزنامههایشان در وصف «بهار دمشق» غزلسرایی میکنند با طرحهای تسلیمطلبانه سقوط دولت دکتر پزشکیان را تسهیل و تسریع کنند.
#آبان۹۸
#مستضعفین
#نئولیبرالیسم
@esharat_57
هدایت شده از بلد طیّب/منان رئیسی
گزارش اولین جلسه شورای عالی مسکن در دولت چهاردهم (داغ و پرتنش)
🔹بالاخره بعد از حدود ۶ ماه انتظار، امروز صبح اولین جلسه شورای عالی مسکن به ریاست رئیس جمهور محترم برگزار شد. بعد از ارائه گزارش وزارت راه و شهرسازی مشخص شد که بخش زیادی از مشکلات نهضت ملی مسکن، به دلیل عدم انجام تعهدات بانکها بوده است. آقایان فرزین و همتی مدعی شدند که بانکها ناتراز هستند و نمیتوانند تعهداتی که طبق قانون جهش تولید مسکن بر عهده دارند را به صورت کامل انجام دهند.
🔹در پاسخ به ادعای آقایان فرزین و همتی، حقیر در حضور رئیس جمهور دو سوال پرسیدم: ۱. اگر ناتراز هستید و امکان پرداخت تسهیلات مسکن را ندارید لطفا بفرمایید که سال گذشته مجموعا به کارکنان خودتان در بانکها چقدر تسهیلات دادهاید؟! ۲. اگر برای وام مسکن ناتراز هستید پس چطور برای ارائه تسهیلات به پروژهها و بنگاههای وابسته به خودتان کاملا تراز هستید؟! یک نمونهاش وام کلانی است که یکی از بانکهای خصوصی به پروژه ایران مال پرداخت کرده است (پروژهای که عمده سهامش متعلق به یکی از وابستگان خود آن بانک بوده!) و حجم تسهیلات این پروژه چنان کلان بوده که نزدیک به ۲۵٪ از افزایش پایه پولی کشور در سال مذکور، صرفا به دلیل وام سنگینی بوده که به همین یک پروژه اعطا شده است! در حضور رئیس جمهور خطاب به رئیس بانک مرکزی عرض کردم که اگر توان وامدهی ندارید پس چرا فقط برای مردم مستضعف ندارید و برای پروژههای خودتان خیلی هم خوب دارید؟!
🔹در ادامه به سیاستهای اشتباه وزارت راه در عرصه مسکن اشاره کردم و خدمت رئیس جمهور عرض کردم که با این نحوه انبوهسازیها و عمودیسازیها، قطعا پروژه نهضت ملی مسکن شکست خواهد خورد. خدمتشان متذکر شدم که باید از اشتباهات دهههای قبل عبرت بگیریم و سیاستی را اتخاذ کنیم که منتج به خانهدار شدن مردم در کوتاهترین زمان ممکن شود و نه اینکه سیاستگذاری اشتباه ما، سبب طولانی شدن زمان پروژه و فروختن اغلب فیشهای مسکن به دلالها و اقشار ثروتمند شود. عرض کردم اگر میخواهید مردم خانهدار شوند و مسکن به دست مصرف کننده واقعی برسد، به جای انبوهسازی و عمودیسازی و شهرکسازی و پرتاب کردن مردم به شهرکهایی که کیلومترها بیرون از شهرها هستند، باید به محدوده خود شهرهای فعلی اراضی لازم را الحاق کنید و زمینها را با الگوهای یک و دو طبقه در اختیار خود مردم بگذارید و وام را نیز مستقیما در اختیار خود مردم بگذارید تا پروژهها با حداقل زمان ممکن به سرانجام برسد.
🔹خدمتشان عرض کردم که اگر این دو نکتهای که گفتم (یعنی اولا اجبار بانکها به انجام تعهداتشان و ثانیا عرضه زمین در محدوده شهرها به خود مردم) انجام بشود نهضت ملی مسکن موفق خواهد شد و در غیر این صورت مطمئن باشید که این پروژه شکست خواهد خورد و تبعات آن دامنگیر همه ما خواهد شد.
🔹گرچه عرایض حقیر به کام اغلب وزرا و مدیران ارشد دولتی خوش نیامد اما خدا را شاکرم که در دفاع از مردم مستضعف و میلیونها خانوادهای که چشم انتظار اقدام عملی دولت هستند آنچه را که باید میگفتم گفتم و اتمام حجت کردم. حالا منتظر میمانیم تا ببینیم که مصوبات این جلسه مهم و پرتنش را به چه نحو ابلاغ خواهند نمود...
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
امشب یکی شروع کرد به نقد کردن من بر اساس نظر عدهای دیگر. جدای از اینکه حرف من با حرف آنان چه نسبتی دارد از او پرسیدم نظریه عدالتت چیست؟
گفت من نظریه عدالت توزیعی مبتنی بر برابری فرصتها را پذیرفتهام.
میدانستم فقط این لفظ را شنیده و تکرار میکند! اما گفتم عیبی ندارد!
از او خواستم تا آخر گفتگو از نظریه عدالتش عدول نکند!
قبول کرد!
از او پرسیدم اگر در گذشته برابری در فرصت نقض شده باشد طبق نظریه عدالت شما آیا امروز باید برویم و به تعبیر امیرالمومنین علیهالسلام از کابین زنانشان بیرون بکشیم؟
گفت تو امروز فلان کار رو انجام بده، از آنها گرفتن پیشکش!
گفتم مگر قرار نبود از نظریه عدالتت عدول نکنی؟
گفت ماهی را هر وقت از آب بگیری تازه است! (یعنی بیخیال گذشته! از این به بعد را بچسب)
گفتم از نظریه عدالتت عدول کردی و این یعنی از اول هم نمیدانستی نظریه عدالت چیست؟!
گفت اگر یک تحلیل آماری داشتی که فلان سیاست چقدر بر شکاف طبقاتی اثر دارد الآن بحث از نظریه عدالت نمیکردی!
گفتم: عزیزم :)
دیگر به او نگفتم که نظریه عدالت برابری فرصت اساسا کاری به شکاف طبقاتی ندارد!
بیو توییترش را نگاه کردم دیدم اقتصاد خوانده!
آخر چه بلایی است این علوم انسانی ذاتا مسموم...
نفرستید آقاجان
نخوانید آقاجان
شما را به هر که دوست دارید جوانهایتان را به هرکار و رشتهای بفرستید
اما به علوم انسانی خواندن نفرستید...