♦️ ابعاد و دلایل حمله انصارالله به ابوظبی
#تحلیل_کوتاه
🔹 سخنگوی نیروهای مسلح یمن یکشنبه اعلام کرد که ارتش این کشور در یک عملیات گسترده با نام «طوفان یمن» با تعداد زیادی پهپاد، موشک کروز و بالستیک اهداف متعددی را در ابوظبی شامل فرودگاه این شهر هدف قرار داده است. در ارتباط با این عملیات که تقریباً در طول جنگ هفت ساله یمن بیمانند است نکاتی قابل ذکر است.
🔸 نکته اول اینکه علیرغم هشدار قبلی انصارالله، سیستمهای پدافندی مستقر در امارات و حتی سعودی هیچ واکنشی نداشتند و تمامی پرتابهها بدون هیچ مزاحمتی به اهداف خود اصابت نمودند. جالبتر اینکه پایگاه «الظفره» که محل استقرار نیروهای آمریکایی در امارات است نیز هیچ اقدام و یا حتی هشداری نداشته است. این مسئله به روشنی عمق آسیبپذیری کشورهای عربی و سیستمهای پدافندی آمریکایی را آشکار نمود.
🔸 نکته دوم در باب دلایل این عملیات است. امارات از توافق نانوشته حدود دوسال قبل با رهبر انصارالله مبنی بر عدم تهدید منافع مستقیم انصارالله در عوض مصون ماندن از حملات این جنبش، تخلف کرده و در جبهههای مختلف به ویژه در شبوه و حتی در ساحل غربی ضربات قابل ملاحظهای به انصارالله وارد کرده است. از سویی امارات در پوشش ائتلاف طی ماههای اخیر به تشدید محاصره علیه مردم یمن کمک کرده و بر اساس گزارشها، شرایط بغرنجی را طی هفتههای اخیر رقم زده است.
🔸 نکته سوم در باب پیامدهای این عملیات است. سیل واکنش کشورها و احتمال محکومیت و تحریمهای بینالمللی در کنار حملات گسترده هوایی که در تلافی این عملیات علیه صنعا انجام شده است، این پرسش را ایجاد میکند که آیا رهبران انصارالله به پیامدهای این عملیات فکر کرده بودند؟ در پاسخ باید گفت شرایط وخیمی که تجاوز سعودی و اماراتی برای ملت یمن ایجاد نموده، راهی جز دفاع از خود به هر وسیله و ابزاری باقی نگذاشته و این عملیات تنها هشداری برای حکام ابوظبی بوده تا در رفتار خود تجدیدنظر نمایند.
#قائمون
♦️ برجام، اکنون یا هرگز
#گزارش_کوتاه
🔹 گروه بحران در ششمین گزارش سالانه خود درباره برجام، مذاکرات وین را آخرین شانس احیای برجام دانسته است. نویسندگان این گزارش معتقدند ایران و آمریکا علیرغم اختلافات در یک نکته اشتراک دارند: دیپلماسی بهتر از مسیرهای جایگزین است.
🔸 در این گزارش ذکر شده که علاوه بر احیای توافق یا فروپاشی آن، سناریوی دیگر میتواند تداوم فرسایشی مذاکرات باشد. در این حالت، رژیم صهیونیستی با اطلاع و حمایت آمریکا و اروپا به اقداماتی اعم از حملات سایبری و خرابکاری برای توقف یا کاهش سرعت پیشرفت برنامه هستهای ایران مبادرت خواهد ورزید.
🔸 در این سناریو، آمریکا و اروپا تحریمهای چندجانبه را علیه ایران اِعمال کرده و نمونهای دیگر از «فشار حداکثری» را اجرا خواهند کرد. ولی در صورتی که نتوانند مانع حرکت ایران به غنیسازی ۹۰ درصدی شوند، نهایتاً این سناریو نیز پایدار نخواهد ماند. در این گزارش سه پیشنهاد برای اقناع ایران به دریافت نوعی ضمانت ارائه شده است:
1️⃣ وزارت خزانهداری آمریکا به فهرستی از بانکها و شرکتها اعلام نماید که تا پایان دولت بایدن، بابت تجارت با ایران جریمه نخواهند شد.
2️⃣ اروپا معافیتهای مالیاتی برای شرکتهایی که به همکاری با ایران میپردازند، ارائه دهد.
3️⃣ اورانیوم مازاد ایران در روسیه نگهداری شده و در صورت بدعهدی غرب، به ایران بازگردانده شود.
🔸 همچنین آمریکا با رفع تحریم نفتی ایران، اجازه انتقال ارز حاصله را بدهد و همزمان ایران نیز غنیسازی، استفاده از سانتریفیوژهای نسل جدید و خطوط تولید آن را متوقف کند و به بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز اجازه بازرسی از مکانهای مد نظرشان را بدهد.
✅ فارغ از اینکه توالی اقدامات با زمان مد نظر ایران برای راستیآزمایی تمایز دارد، در ارتباط با ضمانتها نیز باید گفت احتمال همکاری شرکتهای خصوصی و حتی دولتی به صرف عدم جریمه در دولت بایدن، که یک سال از عمر آن نیز سپری شده، با تردید روبرو است.
#قائمون
♦️ اسرائیل چگونه باید رقابت آمریکا-چین را مدیریت کند؟
#گزارش_کوتاه
🔹 «جاناتان شانزز» معاون تحقیقاتی موسسه صهیونیستی «بنیاد دفاع از دموکراسیها» طی یادداشتی با بیان اینکه اسرائیل اخیراً متعهد شده واشنگتن را در مورد برخی از معاملاتی با چین مطلع و در صورت ابراز نگرانی ایالاتمتحده، قراردادهای مربوطه را مجدداً بررسی کند به انتقاد از رویکرد دولت آمریکا در ایجاد محدودیت برای اسرائیل در روابطش با چین پرداخته است.
🔸 برای اسرائیل تلاشهای آمریکا برای جلوگیری از راهیابی فناوری پیشرفته نظامی به چین چیز جدیدی نیست. اختلافنظر بر سر فروش سیستمهای راداری فالکون به چین در سال ۱۹۹۹ و همچنین پهپادهای هارپی در سال ۲۰۰۴ دو مورد از چنین تلاشی ار سوی آمریکا بوده است.
🔸 سیاست اسرائیل این است که به نگرانیهای ایالات متحده پاسخ دهد و درعینحال بیهوده دشمنی در پکن ایجاد نکند. در واقع، اسرائیل هماکنون دشمنان کافی در منطقه دارد. ایجاد تنش با یک ابرقدرت درحالظهور چیزی است که اسرائیل نمیتواند از عهده آن برآید.
🔸 با تغییر کابینه اسرائیل گفتوگوهای سطحبالا در تلآویو و واشنگتن باعث همکاری موثرتر بین دو کشور در مورد چین شده است. همزمان، تجارت اسرائیل با چین به نظر میرسد در حال عقبنشینی است.
🔸 بااینحال، احساس میشود که امتیازات اسرائیل اغلب یکطرفه است. بهعبارتدیگر، اسرائیل به همکاری با ایالاتمتحده در چالش اصلی امنیتی خود (چین) ادامه میدهد، درحالیکه دولت بایدن نگرانیهای اسرائیل در مورد تهدید اصلی امنیتی خود (ایران) را نادیده میگیرد.
🔸 وزیر امور خارجه ایران، هفته گذشته برای تحکیم قرداد ۲۵ ساله «مشارکت جامع راهبردی» که در سال گذشته امضا شد، به پکن سفر کرد که میلیاردها دلار سرمایهگذاری چینی را وارد اقتصاد ایران خواهد کرد. بااینحال، به نظر می رسد کاخ سفید نگران چنین چیزی نیست و این از دید اسرائیل چندان منطقی نیست.
✅ درهمینحال، شرکای عرب واشنگتن در حوزه خلیجفارس در حال تقویت همکاری تجاری و امنیتی خود با چین هستند. عربستان و امارات خرید تسلیحات از چین را افزایش دادهاند. اسرائیل اما تلاشی جدی از سوی آمریکا برای توقف این فعالیتها ندیده است.
#قائمون
♦️ تهدید داعش برای افغانستان
#گزارش_کوتاه
🔹 اندیشکده خاورمیانه در یادداشتی به ارزیابی تهدید داعش برای افغانستان پرداخته است. نویسنده معتقد است پس از خروج نیروهای خارجی، داعش جسارت بیشتری در حمله به غیرنظامیان یافته و اقتدار طالبان را به چالش کشیده است.
🔸 شاخه خراسان داعش پس از توافق طالبان با آمریکا، از این گروه تحت عنوان «ناسیونالیستهای پلید» یاد کرده و مشروعیت آن را زیر سؤال برد. پس از آن با جذب عناصر سرخورده طالبان و القاعده و همچنین بخشی از اعضای «تحریک طالبان» درصدد افزایش قدرت برآمده است.
🔸 کابل، جلالآباد و مزار شریف، به تازگی شاهد حملات تروریستی داعش بوده است. رقابت ایدئولوژیک داعش و طالبان بر سر برداشت از اسلام و رقابت بر سر گسترش حیطه نفوذ در افغانستان، میتواند به نبردهای نظامی و جنگ داخلی بدل شود.
🔸 نویسنده معتقد است خروج آمریکا و فقدان سیستمهای اطلاعاتی ایالات متحده در افغانستان، از دلایل تشدید حملات داعش بوده است. ژنرال مکنزی، فرمانده سنتکام نیز اعتراف کرد که واشنگتن صرفاً کمکهای امنیتی محدودی به طالبان برای مقابله با داعش ارائه میکند.
🔸 نگرانیهای روسیه، چین، هند و ایران از سرریز تروریسم بهویژه داعش به مرزهایشان از دلایل اصلی گفتگوی آنها با طالبان است. کشورهای منطقه ممکن است به تدریج چارهای جز شناسایی رسمی طالبان در ازای ضمانتهای امنیتی نداشته باشند.
🔸 حضور نیروهای طغیانگر و خشونتطلب در مناطق داخلی کشورهای همسایه میتواند به مثابه کاتالیزوری، رشد تروریسم تکفیری را در این سرزمینها افزایش دهد. کشمیر در نزدیکی هند و سینکیانگ در چین بیش از دیگر مناطق، مستعد چنین رخدادی هستند
#قائمون
♦️ تحولات قزاقستان و انقلابهای رنگی
#تحلیل_کوتاه
🔹 رئیسجمهور روسیه چندی پیش اعلام کرد وقوع انقلاب رنگی در همسایگی این کشور، خط قرمز است. این سوال مطرح است که آیا به راستی در قزاقستان، انقلابی رنگی در جریان بود؟ شباهت و تفاوتهای این حوادث با انقلابهای رنگی اروپای شرقی را میتوان اینگونه برشمرد:
🔸 مهمترین شباهت، اشتراک هدفی سلبی است. در قزاقستان مانند گرجستان، اوکراین، قرقیزستان و بلاروس، معترضان درصدد سقوط دولت مورد حمایت مسکو بودند. با این حال، تفاوتهای مهمی نیز میان این رخدادها وجود دارد:
1️⃣ در کشورهای مذکور، اعتراضات به بهانه خدشه در فرآیند رقابتهای انتخاباتی رخ داد و کمتر مانند مورد قزاقستان، زمینه نارضایتیهای معیشتی داشت.
2️⃣ در آن موارد، یک حزب یا جریان سیاسی قوی، به عنوان آلترناتیو دولت مستقر ظهور کرد که از پشتیبانی رسانهای، مالی و دیپلماتیک غرب برخوردار بود. ولی در قزاقستان، مخالفان فاقد نمایندگی معین در سطح نخبگان سیاسی بودند.
3️⃣ اعتراضات مذکور عمدتاً مسالمتآمیز و با ایجاد یک نشانه خاص همراه بوده ولی در قزاقستان بخشی از مخالفان به صورت مسلح وارد عمل شدند.
🔸 درباره ورود روسیه به بحران اخیر قزاقستان برخلاف مواردی چون گرجستان(۲۰۰۳)، اوکراین(۲۰۰۴) و قرقیزستان(۲۰۰۵) میتوان به دو دلیل اشاره کرد: اولاً رشد اقتصادی و نظامی روسیه نسبت به گذشته و ثانیاً ضعف آمریکا و متحدان اروپاییاش در مقابله با مسکو که پیشتر در بحران کریمه هم نمود پیدا کرد.
🔸 چنانچه در تنشهای بلاروس نیز حمایت روسیه از مهمترین موانع موفقیت مخالفان دولت بود. علاوه بر این، عضویت قزاقستان در «سازمان امنیت جمعی» مجوز لازم برای ورود نظامی روسیه به اعتراضات را فراهم آورد.
🔸 اینکه پوتین درباره گرجستان و اوکراین نیز پس از سالها به ترتیب در سالهای ۲۰۰۸ و ۲۰۱۴ وارد عمل شده و نیروهای تحت حمایتش را تقویت کرد، نشان میدهد خط قرمز روسیه در ارتباط با اقمار اتحاد جماهیر شوروی، جدی است و اجازه نفوذ غرب در عمق راهبردیاش را نمیدهد.
#قائمون
Binder2.pdf
3.21M
#صرفا_جهت_اطلاع | برترین جایگاههای ایران در آمارهای بینالمللی در حوزه اقتصاد
📝#یادداشت_کوتاه | ابعاد و پیامهای رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۲
🍃🌹🍃
🔻 درباره اهمیت و پیام رزمایش مشترک ایرن، چین و روسیه چند نکته را می توان مد نظر داشت:
1️⃣ توان و ظرفیتهای نیروی دریایی ایران امروز نه تنها به عنوان یک قدرت منطقهای بلکه در ابعاد جهانی مورد توجه قرار گرفته و زمینهساز آن شده تا کشور با وجود تحریمها و فشارهای حداکثری بتواند دانش بومی دریایی را نهادینه ساخته و در کنار تعمیر و بازسازی ناوگان دریایی به یکی از تولیدکنندگان ناوشکنهای غولپیکر با قابلیت کارکرد عملیاتی در اقیانوسها و آبراههای بینالمللی دست یابد.
2️⃣ نقش نیروی دریایی ایران در امنیت منطقه نیز انکارناشدنی است و توقیف کشتی انگلیسی به دلیل آلودگیهای زیست محیطی و ممانعت از نفتکش دزدی آمریکا نمونههایی از این دست است.
3️⃣ نکته سوم آنکه؛ حضور ایران در این رزمایشها بر خلاف رزمایشهای دریایی کشورهای جنوبی حاشیه خلیج فارس که با تسلیحات اجارهای همراه است، با تسلیحات و ناوگان دریایی بومی همراه است.
4️⃣ این رزمایش را میتوان حلقه تکمیلی روابط اقتصادی و سیاسی در تامین امنیت فراگیر و پایدار دانست که در سفر امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه به چین و سفر آیتالله رئیسی به روسیه به تراز بالایی دست یافت. چرا که تامین منابع اقتصادی و سیاسی بدون امنیت پایدار ناشدنی است.
5️⃣ همچنان تجارت دریایی اصلیترین راه تجارت بینالملل است لذا همگرایی امنیتی در حوزه دریایی برای مقابله با دزدی و تروریسم دریایی امری ضروری مینماید.
6️⃣ رزمایش مشترک ایران، روسیه و چین به عنوان قدرتهای نوظهور در برابر یکجانبهگرایی آمریکا را میتوان روندی جدید در امنیت بینالملل و نشانهای دیگر بر تغییر در ساختار نظام بینالملل دانست که میتواند زمینهساز امنیت پایدار در حملونقل و تجارت دریایی شود.
7️⃣ نکته آخر اینکه؛ این رزمایش سهجانبه پیامی واضح و آشکار مبنی بر بیاثر شدن تحریمها و شکست سیاست فشار حداکثری است و این پیام را برای حاضران در نشست وین دارد که غرب نمیتواند با ادعاهای ساختگی و واهی همچون نزدیک بودن پایان وقت مذاکرات و یا گزینه نظامی و... ایران را مجبور به پذیرش زیادهخواهیهای خود کند. (منبع: نورنیوز)
🔕#خطر_فتنه جدید‼️
❌بر اساس شواهد و قرائن،#فتنه_گران، بهصورت هماهنگ، در حال برنامهریزی و #بحرانآفرینی برای کشورند❗️
♦️آنان در تلاشاند، با انواع عملیات روانی نظیر #نامههای_سرگشاده به رهبر معظم انقلاب و رئیسجمهور انقلابی (دکتر رئیسی) و...خود را دلسوز مردم جلوه داده اعتراض خود را به وضعیتی که #خودشان_ بانی آن هستند اعلان کنند❗️
⛔️می کوشند با تحریک مردم #علیه_رهبری، ایشان را مقصر اصلی جلوه دهند و مردم را به کف خیابان ازجمله مقابل بیت و... بکشانند. نمونهای از این پروژۀ شیطانی، در ماههای گذشته (شهریور تا دی 1400) عملیاتی شد. مثل تجمع #کشاورزان_اصفهان و...‼️
❌این جریان خیانتکار که دستشان از منابع قدرت و ثروت قطعشده، در تلاشند با همکاری معاندان ِبیگانه، ،از حرکت دولت سیزدهم در خدمت به مردم بکاهند و آن را ناکارآمد جلوه دهند❗️
✅بنابراین، # عمّاران_انقلاب، باید با #جهاد_تبیین، روشنگری کرده مردم را آگاه کنند که در دام این شیادانِ زالوصفت نیفتند و فریب شان نخورند.👊
#بصیرت_انقلابی
◀️در سایه ولایت، همه فتنهها را خنثی میکنیم.👊
✍️علیاکبر صیدی
🔷قرآن و #صبر_رهبران الهی درقبال جریان کفر و #نفاق
✅طبق آیات متعدد قرآن کریم، رهبران الهی ،همواره آماج تهمت ها و حملاتِ ناجوانمردانه از سوی دشمنان و #منافقان، بوده اند(مومنون/۲۶ و...).
◀️لذا قرآن کریم، این بزرگواران را از یک سو به #صبر فرامی خواند:«فَاصْبِرْ عَلى ما يَقُولُونَ»(طه/120 و...). و در جای دیگر به #مقابله با جریان نفاق و کفر دعوت می کند.
🔹حضرات معصومین (ع)نیز، برای #حفظ_اصل_اسلام، چنان شکیبایی کرده اند که برخی مصداق ها را می شماریم:
امام علی(ع) در #خطبه_3_ نهج البلاغه:
✅ بسانِ فرد خار در چشم و استخوان درگلو،برد باری کردم!صبری سخت و طولانی که بزرگ تران را فرسوده و کوچک تران را پیر مى کند!
#فاطمه زهرا(س)در #خطبه فدکیه:
✅بسان خنجرى بر گلو خليده و نيزه اى بر دل فرو نشسته، برد باری می کنیم !(بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج29، ص: 226).
🔔#نتیجه_روز:⏬
🔴مشکلاتِ فعلی ایران، نتیجه ناکار آمدی جریان غربگرا و بی توجهی آنان به رهنمود های رهبری است. ولی امرمسلمین نیز، بنابه مصالح کلی نظام،راه مدارا و برد باری را درپیش گرفته است.
✍️علی اکبر صیدی
📹 تصاویری از رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۲
🔻رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۲ با حضور یگانهای سطحی و پروازی نیروهای دریایی ارتش و سپاه ایران و نیروی دریایی کشورهای چین و روسیه از بامداد امروز آغاز شده است.
📰 نشریه اخبار و تحلیلهای شنبه ۲ بهمن
✨سپاه مردمی!
✨فریب آمریکاییها را نخورید!
✨واکنش مهاجرانی به سفر رئیسی به روسیه
✨تسلیمشدگان در برابر آمریکا!
✨سفر از کاخ کرملین به کرمان سیلزده!
✨نگرانی نشریه آمریکایی از همکاری ایران و چین
✨وضعیت قابلقبول ذخایر ارزی کشور
🔗ادامه مطلب در لینک زیر👇
https://basirat.ir/fa/news/335729
✅بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄