✍ #مشاوره_کودک و #نوجوان
نوجوانان هر روز تصمیمات بالقوه ای در زندگی می گیرند. با این حال، بیشتر نوجوانان مهارت های لازم در مورد چگونگی تصمیم گیری درست ندارند. در نتیجه، برخی از نوجوانان وقتی با تصمیماتی روبرو می شوند، می گویند: آیا من باید کار پیدا کنم؟ به دوستی که سیگار به من پیشنهاد می دهد چه باید بگویم؟ و ... . مهارت های لازم برای یک تصمیم گیری درست می تواند نوجوان شما را برای موفقیت در زندگی آماده کند. علاوه بر این، مهارت های تصمیم گیری درست به نوجوانان کمک می کند تا استرس خود را بهتر مدیریت کنند.
چگونگی کمک به نوجوان خود برای یادگیری تصمیم گیری
✨راهنمایی کنید.
کلید کمک به نوجوان شما در تصمیم گیری بهتر، شامل راهنمایی های فراوان است ، بدون اینکه در این کار زیاده روی کنید. مطمئن شوید که هنگامی که نوجوان شما شکست می خورد، در آنجا هستید. به او کمک کنید تا از اشتباهات خود بیاموزد و درباره چگونگی انتخاب بهتر در آینده بحث کند.
✨مشکل را شناسایی کنید.
گاهی اوقات ، نوجوانان مشکلات را نادیده می گیرند یا افراد دیگر را به خاطر آنها سرزنش می کنند. یک نوجوان ممکن است بگوید که در ریاضیات شکست می خورد، زیرا معلمش تکالیف را توضیح نمی دهد. یا ممکن است او از انجام تکالیف خود اجتناب کند زیرا بیش از حد مضطرب است و نمی تواند با تعداد زیاد کاری که از آنها اجتناب کرده روبرو شود. بنابراین گاهی اوقات، مهم است که به نوجوان خود کمک کنید تا مشکل را بیان کند . مکالمه ای با نوجوان خود داشته باشید با پرسیدن سوالاتی مانند : "به نظر شما اینجا چه اتفاقی می افتد؟"گزینه های طوفان فکری
نوجوان خود را تشویق کنید تا گزینه های خود را شناسایی کند . اغلب، نوجوانان فکر می کنند فقط یک یا دو راه حل برای یک مشکل وجود دارد. اما با کمی وقت و تشویق، آنها معمولاً می توانند لیست طولانی از راه حل های خلاقانه را ارائه دهند.
✨جوانب مثبت و منفی را مرور کنید.
هنگامی که نوجوان شما لیستی از گزینه ها را پیدا کرد، به او بگویید جوانب مثبت و منفی هر یک را شناسایی کند. نوشتن نکات مثبت و منفی به او کمک می کند تا ببیند کدام گزینه می تواند بهترین انتخاب باشد.
در مورد اینکه چگونه احساسات می توانند نقش زیادی در تصمیم گیری ها داشته باشند صحبت کنید. ترس ممکن است مانع از این شود که چیز جدیدی را امتحان کند در حالی که هیجان باعث می شود خطر را دست کم بگیرد.
✨بحث کنید که چگونه نوشتن نکات مثبت و منفی می تواند به او کمک کند تا با منطق یک مشکل را حل کند، نه اینکه تصمیم خود را فقط بر اساس احساسات قرار دهد.
برنامه ای برای حرکت به جلو ایجاد کنید.
✨هنگامی که نوجوان شما جوانب مثبت و منفی گزینه های خود را بررسی کرد، در مورد چگونگی حرکت به جلو صحبت کنید. مشخص کنید که قدم های بعدی را می تواند بردارد.
همچنین ، در مورد چگونگی ارزیابی انتخاب او صحبت کنید. مهم است که بررسی کنید آیا مفید بوده یا اشتباهی مرتکب شده است. بررسی اینکه آیا انتخاب وی درست است می تواند به او کمک کند تا در آینده تصمیمات بهتر را نیز یاد بگیرد و به او کمک کند.
#لرستان
#پلدختر
#مرکز_مشاوره_مهر_پلدختر
#دکتر_حسین_شاهمرادی
✍ #هوش_هیجانی
🔸️هوش هیجانی به این معنی است که توانایی شناسایی، تفسیر و مدیریت احساسات خودمون رو داشته باشیم و همینطور بتوانیم احساسات دیگران رو درک کنیم. هوش هیجانی باعث میشه بتونیم ارتباطات بهتر و مؤثرتری بسازیم.
🔹علاوه بر این افرادی که هوش هیجانی دارن معمولاً میتونن تصمیمهای بهتری بگیرن و راه رسیدن به موفقیت هم به دلیل مهارتی که دارن براشون هموارتر میشه. اما چطور میشه هوش هیجان رو توسعه داد؟
🔸️نویسنده و روانشناس آمریکایی، دانیل گولمن (Daniel Goleman)، پنج مهارت رو عناصر اصلی هوش هیجانی میدونه و معتقده اگه این مهارتها رو توی خودمون توسعه بدیم میتونیم هوش هیجانیمون رو هم بالا ببریم. اما این مهارتها چی هستن؟ در ادامه براتون توضیح خواهم داد
۱) خودآگاهی (Self-Awareness)
خودآگاهی به معنای شناخت و درک احساسات خود و آگاهی از اثرات اعمال، رفتار و احساسات خود بر دیگرانه. همچنین خودآگاهی به این معنیه که نقاط ضعف و قوت و ارزشهاتون رو بشناسین. افرادی که خودآگاهی دارن معمولاً به خودشون و تواناییهاشون اعتماد دارن.
چگونه میتونین خودآگاهی رو افزایش بدین؟
- گرفتن بازخورد سازنده
- یاد گرفتن مهارتهای جدید
- بازتاب در تجربیات گذشته
- توجه به افکار و احساسات خود
۲) خودتنظیمی (Self-Regulation)
پس از درک احساسات، باید بتونین اونها رو کنترل و مدیریت کنین. خودتنظیمی به این معنی نیست که احساسات واقعی خودتون رو پنهان کنین، بلکه یعنی در زمان و شرایط مناسب اونها رو بیان کنین.
افرادی که این مهارت رو دارن میتونن تعارضها رو بهخوبی حل کنن و با دیگران با احترام برخورد میکنن.
چگونه میتونین خودتنظیمی رو افزایش بدین؟
- بهبود مهارتهای ارتباطی
- پذیرش احساسات خودتون
- فرصت دیدن چالشها
- بالا بردن میزان تحمل خودتون
۳) مهارتهای اجتماعی (Social Skills)
برای توسعه هوش اجتماعی باید بتونین بهصورت مؤثر با دیگران ارتباط و تعامل داشته باشین. افرادی که مهارتهای اجتماعی خوبی دارن معمولاً شنونده و همتیمی خوبی هستن و به دیگران کمک میکنن رشد کنن.
این افراد چه در زندگی شخصی و چه زندگی حرفهای میتونن ارتباطات خوب و معناداری بسازن.
چگونه میتونین مهارتهای اجتماعی رو افزایش بدین؟
- تمرین گوش دادن فعالانه
- توجه به زبان بدن خود
- پرسیدن سؤالات باز
- یادگیری کنار آمدن با دیگران
۴) همدلی (Empathy)
همدلی به معنی توانایی درک احساسات دیگران و دیدن وقایع از زاویه نگاه اونهاست. افرادی که همدلی دارن میتونن بدون هیچگونه انتقاد یا قضاوتی به دیگران گوش کنن و اونها رو درک کنن.
همدلی از اجزای مهم هوش هیجانیه و کمک میکنه بتونین تفاوتها رو بهتر درک کنین و ارتباطات بهتری بسازین.
چگونه میتونین مهارتهای اجتماعی رو افزایش بدین؟
- گوش دادن به دیگران
- صحبت کردن با افراد جدید
- خودتون رو جای دیگران تصور کردن
- اشتراکگذاری احساسات خود.
۵) انگیزه (Motivation)
افراد با هوش هیجانی بالا، انگیزهای فراتر از پاداشهای بیرونی مثل پول، شهرت و … دارن. اونها معمولاً انگیزهای درونی برای انجام کار، رشد، پیشرفت و رسیدن به اهدافشون دارن.
این افراد میتونن به خودشان انگیزه بدن تا از چالشها عبور کنن و لذتهای فوری رو برای موفقیت طولانیمدت به تعویق میاندازن.
چگونه میتونین مهارتهای اجتماعی رو افزایش بدین؟
- هدفگذاری کردن
- عدم اتکا به پاداش بیرونی
- به چالش کشیدن خود
- جشن گرفتن دستاوردهای خود
#لرستان
#پلدختر
#مرکز_مشاوره_مهر_پلدختر
#دکتر_حسین_شاهمرادی
✍روشهایی برای #کنترل_خشم که مناسب نیستند
1️⃣ مهار و سرکوب مطلق:
جلوگیری و مهار مطلق هرگز راهی معتبر
برای مدیریت خشم یا سایر احساسات نیست. در واقع هرگز نباید آن چه را احساس میکنید انکار یا سرکوب کنید یا از احساسات خود دوری کرده سعی کنید که آنها را نادیده بگیرید. اگر این کار را بکنید، خودتان را گرفتار خواهید دید.
🔻در واقع هیچ نوع سرکوبی هرگز موفق نیست. به دلیل این که انرژیای که سعی میکنید به دلایل فرهنگی، شخصیتی، مذهبی یا از سر ناآگاهی در درون خود مهار، سرکوب و خفه کنید، همیشه به شکل نشانهای جسمی یا روانی برمیگردد. زخم معده، اختلال حافظه، ناکارآمدی در امور روزانه، راشهای پوستی، ریزش مو، و صدها شکل و مشکل دیگر که پزشکتان هیچ دلیلی برای آن نمییابد و به شما میگوید: «مشکل ریزش مو/ زخم معده/ راش و لکههای پوستی/ اضطراب و استرس/ یبوست و ... شما ریشه عصبی دارد» و این یعنی شما احساسات خود را نادرست مدیریت میکنید.
در چنین مواقعی گازگرفتن لب و تلاش برای حرکت به سمت جلو به گونهای که انگار هیچ اتفاقی نیفتاده، درست نیست؛ بنابراین کاری که میتوانید انجام دهید این است که جلوی طغیانهای کنترلنشدۀ خشم را بگیرید که به عاملی علیه شما یا دیگران تبدیل نشوند. در واقع آرامش جای خود را به محیطی بسیار مساعدتر میدهد؛ شرایطی که در آن بتوانید احساسات خود را بیان کنید.
2️⃣ فروخوردن خشم:
یکی از پیامدهای سرکوب انرژی خشم این است که در نهایت در درون شما منفجر میشود، زیرا احساسات از درون ما ناپدید نمیشوند آنها میمانند تا زمانی که مفری به بیرون پیدا کنند. علاوه بر این وقتی احساسات منفی را مدیریت نکنید، در نهایت به چیزی ناخواستهتر تبدیل میشوند. در واقع اگر خشم بدون بیان و ابرازشدن، در درون شما خاموش شود، در مقابل چیزی را در شما برمیانگیزد.
🔻افسردگی اغلب خشم فروخورده را پنهان میکند. خشم وجود دارد، اما به جای هدف قراردادن کسی که آن را ایجاد کرده است، ممکن است به درون شما برگردد. در نتیجه سرزنش و رنجش از خود ظاهر میشود. این احساسات ممکن است به صورت میگرن، سرگیجه و سایر علائم فیزیکی ظاهر شوند. به همین دلیل نباید منبع یا علت عصبانیت خود را گم کنید. همیشه از خود بپرسید که در وهله اول چه چیزی باعث خشم و عصبانیت شما شد. این گونه خودتان را سرزنش نخواهید کرد.
3️⃣ پرخاشگری منفعل:
در تعریف، پرخاشگری منفعل (Passive-aggressive behavior) نوعی بیان غیرمستقیم خشم و خصومت است. مثلاً به شکل فردافکنی (تعلل)، طعنه، یکدندگی، ترشرویی، یا انجامندادن عمدی و چندبارهٔ وظایفی که به شخص محول شده است.
🔻در روشهای پرخاشگری منفعل، کلمات، حرکات یا اعمالتان نشاندهنده خشم شماست. با این حال شما مستقیماً آن را بیان نمیکنید. در واقع، عصبانیت شما پنهان است. شما آن را پنهان میکنید، اما نه بهروشنی انتقالش میدهید و نه آن را حل میکنید. معمولترین مثال در این مورد، استفاده از نکات و نظرات غیرمستقیم است. کنایهزدن و متلکگفتن - که متاسفانه در جامعه رایج است - یکی از نمودهای پرخاشگری منفعل است.
پنهانکردن خشم کاری نادرست است، زیرا باعث سردرگمی میشود. هم برای شما و هم برای دیگران. علاوه بر این، غیرممکن است که با ایما و اشاره و بیان نظرات غیرمستقیم، دلخوری خود را آشکارا ابراز و بیان کنید. خلاصه آن که پوشاندن خشم میتواند منجر به طولانیشدن غیرضروری درگیری و سوءِتفاهمها شود یا حتی منبع مستقیم درگیری جدیدی باشد.
4️⃣ خالیکردن عصبانیت بر سر افراد دیگر:
گاهی اوقات خشم زنجیرهای از پرخاشگری را ایجاد میکند که ماهیتی کاملاً غیرمنطقی دارند. به عنوان مثال وقتی فردی در محل کار از رئیس خود آزار میبیند، خشمش را بروز نمیدهد یا از خود دفاع نمیکند، اما وقتی به خانه میرسد خشم و عصبانیتش را سر همسرش خالی میکند. همسر او نیز همان جا از خود دفاع نمیکند، اما ناراحت میشود و وقتی بچهها از مدرسه برگشتند، از کوچکترین اشتباهشان بیتاب میشود و سر آنها فریاد میزند. کودک در برابر مادر از خود دفاع نمیکند، اما بعداً خشمش را روی خواهر یا برادر کوچکتر یا گربه خانگیشان تخلیه میکند.
🔻این مثال زنجیرهای از هجوم خشم را نشان میدهد که در آن هیچیک از پیوندها بهدرستی مدیریت نشده است. در این نوع موارد شخصی که اصلاً در دعوای اصلی دخالتی ندارد ممکن است بهای سوءمدیریت عاطفی را بپردازد. همان طور که در مثال میبینید، مدیریت عاطفی نادرست میتواند زنجیره کاملی از روابط را خراب کند.
#لرستان
#پلدختر
#دکتر_حسین_شاهمرادی
#مرکز_مشاوره_مهر_پلدختر
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
﷽╬بِـسـْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحــیْم╬﷽
🔹برگزاری نشست فرزند آوری با سخنرانی خانم دریکوند مامای شبکه بهداشت
روستای کیان آباد
۱۴۰۳/۰۲/۲۵
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
#فرزند_آوری
#استان_لرستان
#ناحیه_پلدختر
#حوزه_مقاومت_حضرت_زینب_سلام_الله_علیها
#پایگاه_شهیده_شهناز_حاجی_شاه
﷽╬بِـسـْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحــیْم╬﷽
🔹برگزاری نشست سبک زندگی اسلامی با سخنرانی خانم شربی مسئول بهداشت روان شبکه بهداشت
روستای کیان آباد
۱۴۰۳/۰۲/۲۵
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
#سبک_زندگی_اسلامی
#استان_لرستان
#ناحیه_پلدختر
#حوزه_مقاومت_حضرت_زینب_سلام_الله_علیها
#پایگاه_شهیده_شهناز_حاجی_شاه
﷽╬بِـسـْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحــیْم╬﷽
🔹تجلیل از مادران دارای چند فرزند در راستای ترویج فرهنگ فرزند آوری و رشد جمعیت
۱۴۰۳/۰۲/۲۵
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
#فرزند_آوری
#استان_لرستان
#ناحیه_پلدختر
#حوزه_مقاومت_حضرت_زینب_سلام_الله_علیها
#پایگاه_شهیده_شهناز_حاجی_شاه
﷽╬بِـسـْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحــیْم╬﷽
#تولید_محتوا
ساخت عکس نوشته با موضوع فرزند آوری
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
#فرزند_آوری
#استان_لرستان
#ناحیه_پلدختر
#حوزه_مقاومت_حضرت_زینب_سلام_الله_علیها
#پایگاه_فدک
1_768647880(1).pdf
12.8M
((معرفی کتاب))
▫️کتاب ترگل
(دلایل عقلی حجاب)
پرشمارهترین کتاب حجاب در سالهای اخیر.
▫️کتاب شاخه نبات
(راهکارهای کنترل شهوت و نگاه)
#جهاد_تبیین
#معرفی_کتاب
#اطلاع_رسانی
#پلدختر
#لرستان
#حوزه_مقاومت_بسیج_ثامن_الائمه
۱۴۰۳/۰۱/۱۷
#استان_لرستان
#شهرستان_پلدختر
#عفاف_حجاب
نشست سبک زندگی اسلامی باموضوع عفاف و حجاب در سطح پایگاه حضرت سکینه ( سلام الله علیها) از حوزه مکتب الزهرا با سخنرانی خواهرمحمدی
#استان_لرستان
#شهرستان_پلدختر
#فرزندآوری
نشست سبک زندگی اسلامی باموضوع فرزند آوری در سطح پایگاه حضرت سکینه ( سلام الله علیها) و شهیده مریم فرهانیان از حوزه مکتب الزهرا با سخنرانی خواهرجعفری
#استان_لرستان
#شهرستان_پلدختر
#فرزندآوری
جشن روز دختر همراه با نشست سبک زندگی اسلامی باموضوع فرزند اوری در سطح پایگاه شهیده ناهید فاتحی کرجو از حوزه مکتب الزهرا با سخنرانی خواهرپیری