هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
🌀 حماقتی به نام یارانه پنهان
⁉️اگر ثروتمند بیشتر از فقیر، بنزین مصرف میکند، آیا باید بنزین را برای همه گران کنیم؟
🔹 اگر ثروتمند بیشتر از فقیر #چلوکباب مصرف میکند، باید چلوکباب را برای همه گران کنیم؟
⁉️ اگر ثروتمند بیشتر از فقیر #استخر میرود، باید بلیط استخر را برای همه گران کنیم؟
⁉️ اگر ثروتمند بیشتر از فقیر #سینما میرود، آیا باید بلیط سینما را برای همه گران کنیم؟
⁉️..؟
⁉️ و اگر گران کردیم، آیا فقیر پس از ان بیشتر بنزین مصرف می کند، بیشتر چلوکباب میخورد, بیشتر استخر می رود، و بیشتر سینما میرود؟ و آیا ثروتمند از این پس کمتر از این اقلام استفاده خواهد کرد؟
✍️توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
هدایت شده از KHAMENEI.IR
16.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹️رهبر انقلاب هماکنون در دیدار رئیس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی: مجلس صرفاً یک نهاد پرسشگر نیست بلکه یک نهاد پاسخگو هم هست. ۱۴۰۳/۴/۳۱
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
11.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹️رهبر انقلاب هماکنون در دیدار رئیس و نمایندگان مجلس: توصیه موکد من تعامل سازنده مجلس با دولت جدید است. موفقیت رئیس جمهور و دولت جدید، موفقیت همه ما است. ۱۴۰۳/۴/۳۱
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
44.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹️توصیه مهم رهبر انقلاب به رئیس جمهور و منتخب و مجلس درباره انتخاب اعضای دولت جدید و رای اعتماد به آنها. ۱۴۰۳/۴/۳۱
🖼 #بسته_خبری
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📢 خونخواهی شهید هنیه عزیز
✏️ رهبر انقلاب: رژیم صهیونی جنایتکار و تروریست، میهمان عزیز ما شهید هنیه را در خانهی ما به شهادت رسانید و ما را داغدار کرد، ولی زمینهی مجازاتی سخت برای خود را نیز فراهم ساخت... ما در این حادثهی تلخ و سخت که در حریم جمهوری اسلامی اتفاق افتاده است، خونخواهی او را وظیفهی خود میدانیم.
🖼 #خونخواهی_هنیه_عزیز 📥 نسخه قابل چاپ | استوری
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
✨ رد پای IMF در بحران بنگلادش
دولت بنگلادش سقوط کرده و کارشناسان و رسانههای وابسته به جریان سرمایهداری، در حال روایت همه چیز هستند به جز حقیقت ماجرا...
انرژی یک کالای کلیدی است که تغییر قیمت آن، دومینووار روی همه کالاها اثر میگذارد. به همین دلیل بود که پس از جنگ اوکراین و وقوع بحران انرژی در اروپا، کشورهای اروپایی بلافاصله تئوریهای اقتصاد بازار را کنار گذاشتند و مبالغ عظیمی یارانه به شهروندان خود پرداخت کردند تا اثر افزایش قیمتهای انرژی را تا حدودی جبران نماید. برای نمونه، سال 2022 دولت آلمان یک بسته یارانه 300 میلیارد یورویی برای صیانت از شهروندان خود در برابر افزایش قیمت انرژی اختصاص داد.
اما در همین دوران بحران، صندوق بین المللی پول یک نسخه متفاوت برای بنگلادش بحرانزده ارائه کرد. 30 ژانویه 2023 مصادف با 10 بهمن 1401 صندوق بین المللی پول اعلام کرد که در ازای یک برنامه اصلاحات اقتصادی 44 ماهه، با اعطای 4.7 میلیارد دلار وام به بنگلادش موافقت کرده است. در بیانیه IMF تصریح شده بود که این برنامه اصلاحات اقتصادی، در عین حال که موجب ثبات اقتصاد کلان و رشد پایدار اقتصادی میشود، از آسیب دیدن اقشار ضعیف جلوگیری خواهد کرد.
روز بعد خبرگزاری رویترز این وام را یک پیروزی برای شیخ حسینه نخستوزیر این کشور خواند که در سال 2024 یک انتخابات پیش رو دارد.
از جمله اصلاحات پیشنهادی صندوق بین المللی پول «معقول سازی یارانهها» بود. صندوق در نسخه خود آورده بود که «معقول سازی یارانههای انرژی منابع مالی را برای هزینههای توسعهای و اجتماعی آزاد خواهد کرد. هرچند افزایش اخیر قیمتها، قیمت بنزین را به نرخ جهانی نزدیک کرده است، اما پیش بینی می شود که یارانه های برق و گاز در سال مالی 2023 به 0.9 درصد GDP برسد. در دوران اجرای برنامه اصلاحات اقتصادی، اجرای مکانیسم تعدیل قیمت سوخت بر اساس فرمول، کمک خواهد کرد که درباره عدم پرداخت یارانه سوخت اطمینان حاصل شود. مقامات بنگلادشی همچنین گزینههای مختلف را برای کاهش تدریجی یارانههای برق و گاز در عین تقویت تور ایمنی اجتماعی (برای جلوگیری از آسیب دیدن اقشار ضعیف)، بررسی خواهند کرد». (دقت کنید که یارانه 300 میلیارد یورویی دولت آلمان، معادل 7.5 درصد تولید ناخالص داخلی این کشور است!)
با آغاز برنامه، پروژه افزایش قیمت برق و گاز برای مردم بنگلادش کلید خورد. طبق گزارش Gas Outlook تعرفه گاز در بنگلادش طی سال 2023 میلادی 178.8 درصد افزایش یافت و روند افزایش قیمت، در سال 2024 نیز تداوم یافت.
قیمت برق نیز پس از آغاز اجرای برنامه صندوق به همین ترتیب افزایش یافت که به تعبیر دیلی استار، اثر دومینووار روی قیمت کالای اساسی داشت.
جامعه بنگلادش آماده یک جرقه بود که منفجر شود. این جرقه با اعتراضات دانشجویی به حکم دادگاه عالی بنگلادش مبنی بر احیای سهمیه 30 درصدی استخدام فرزندان افراد شرکت کننده در جنگ آزادسازی بنگلادش (که باعث جدایی پاکستان شرقی و تشکیل کشور بنگلادش در سال 1971 میلادی شد)، رقم خورد. این اعتراضات، بستری برای وقوع شورشهای اجتماعی شد و به سرنگونی دولت ختم شد. یک بار دیگر، آتش خشم ناشی از فشار اقتصادی که زیر خاکستر نهفته بود، با یک جرقه فرهنگی شعله کشید.
صندوق بین المللی پول پس از سرنگونی دولت شیخ حسینه بیانیه جالبی داده است: «عمیقا بابت تلفات جانی و جراحات وارد شده بر افراد غمگین هستیم اما به حمایت از تلاشها برای تضمین ثبات اقتصادی و تداوم رشد فراگیر ادامه خواهیم داد».
لیبرال های ایرانی در حال روایت سازی برای سرنگونی دولت بنگلادش هستند. یکی می نویسد شورش نسل Z، دیگری می نویسد اعتراض به حکومت دیکتاتوری شیخ حسینه...
یک سوال در اینجا باقی می ماند و آن اینکه چرا صندوق بین المللی پول اینهمه اصرار بر افزایش قیمت انرژی در کشورهای در حال توسعه و جهان سومی دارد. پاسخ را از گزارش 28 سپتامبر 2010 صندوق (6 مهر89) درباره اجرای هدفمندسازی یارانهها در ایران برایتان نقل میکنم: «ایران انرژی بیشتری برای صادرات خواهد داشت».
شاید بتوان گفت که سیاست کاهش مصرف انرژی با مکانیسم افزایش قیمت در کشورهای جهان سوم، حربه ای برای تامین پایدار انرژی/ مدیریت قیمت انرژی برای کشورهای پیشرفته است...
@syjebraily
هدایت شده از ساخت ایران|حسین مهدیزاده
مناظره شنبه بین پیروز حناچی (دبیر اسبق شورای عالی شهرسازی و معماری) و از پدران شهرسازی امروز ایران با دکتر منان رئیسی یک اتفاق مهم از سری منازعات #مدرنیته_ایرانی با #انقلاب_اسلامی_ایران است.
چند تامل کوتاه:
1- بسیار فراتر از آنچه فکرش را بکنیم ایران امروز #دوقطبی شده. یعنی به واقع هر دو طرف و در هر موضوع ساده یا عمیقی، طرفداران واقعی در میان توده های مردم عادی برای خودشان دارند! در همین موضوع، واقعا عده ای از مردم حتی بصورت قلبی، زندگی آپارتمانی را بیشتر از زندگی در خانه های وسیع یکی دو طبقه دوست دارند! واقعا زندگی شلوغ #ابرشهری جذاب تر می دانند. در مقابل هم عده ای واقعا به دشمن آپارتمان تبدیل شده اند و از بودن در #شهر_وحشی مثل تهران احساس خفگی می کنند. پس هیچ کس در این مناظره حرف بدیهی نمی زند! هر دو طرف در حال جنگ
2- در مناظره فردا، حناچی تلاش خواهد کرد که طرح مسکن افقی را ایدئولوژیک و غیر علمی معرفی کند و منان رئیسی هم باید نشان بدهد که برعکس، شهر عمودی ایرانی که حناچی در ساخت آن نقش واقعی داشته، یک خطای ضد پیشرفت، ضدعلم و ضد ایرانی است و یکی از مقصرهای شاخص های ضعیف توسعه انسانی ایران است!
3- مناظره شنبه، یک صف آرایی کامل برای تولید محتوا در فضای مجازی است. لذا در این مناظره #پاسخ ها مهم نیست، بلکه اول #سوالها مهم است. منان رئیسی باید نشان بدهد که شهر عمودی پسر از بحران است و بصرفه نیست. مساله بعد #کلیپ های استخراج شده برای روزهای پس از مناظره است! امیدوارم که طرفداران پیشرفت در مقابل توسعه غربی، از فرصت فراوری رسانه ای این مناظره نهایت استفاده را بکنند.
🆔 @social_theory
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
اصولگرایان از تبعات سیاست تعدیل کاملا آگاه بودند. آنها میدانستند که حذف ارز ۴۲۰۰ به زندگی مردم ضربه خواهد زد. میدانستند اجرای این سیاست آثار اجتماعی ناگواری خواهد داشت؛ اما به جای جراحی توبره سرمایهداران، سفره مستضعفان را جراحی کردند.
مردمی که با گرانسازی ارز به زیر خط فقر سقوط کردند، پولی نداشتند که صدای زجر کشیدنشان را در فضای مجازی وایرال کنند. سر صندوق رای، انتقام این جنایت را از جریان اصولگرا گرفتند؛ چه با مشارکت نکردنشان، چه با رای دادن به جریان رقیب دولت اصولگرا.
@syjebraily
اکبر ابدالی
اصولگرایان از تبعات سیاست تعدیل کاملا آگاه بودند. آنها میدانستند که حذف ارز ۴۲۰۰ به زندگی مردم ضربه
رهبر انقلاب: مجلس صرفاً یک نهاد پرسشگر نیست، بلکه یک نهاد #پاسخگو هم هست. برخلاف تصور بسیاری که خیال میکنند مجلس با جعل قانون به دولت دستور میدهد،سؤال میکند،استیضاح میکندو پرسشگر است، بله، این وظایف وجود دارد، لکن پاسخگو هم هست. مجلس یکی از ارکان کشور و یک نهاد تصمیمگیر و اقدامکننده است.۱۴۰۳/۴/۳۱
@akbar_abdali
39.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
هله هله هله🖤
نوحه ترند شده اربعین امسال در عراق
مداح: خضر عباس اهل نجف
👌 برای آنها که رفتند و برای آنها که جا ماندند
@akbar_abdali