🔻آمریکا ۸ شرکت صادرکننده تجهیزات نظامی به ایران را تحریم کرد
🔹اداره صنایع و امنیت وزارت بازرگانی آمریکا روز جمعه ۱۸ تیر ماه اعلام کرد که ۳۴ شرکت، از جمله ۸ شرکتی را که تجهیزات آمریکایی برای کمک به توسعه برنامه نظامی ایران ارسال میکردند، تحریم کرده است.
🔸این گزارش که در وبسایت وزارت بازرگانی منتشر شده است، میافزاید ۱۴ شرکت مستقر در چین که روز جمعه به لیست تحریمهای آمریکا اضافه شده، متهم به همکاری با دولت چین برای نقض حقوق اویغورهای این کشور هستند و ۸ شرکت نیز در رابطه با برنامه نظامی ایران تحریم شدهاند.
🔹وزارت بازرگانی آمریکا فعالیت این شرکتها را در تضاد با منافع آمریکا عنوان کرده و از شرکتهای داخلی خواسته است با آنها همکاری نکنند.
🔸این گزارش میافزاید ۱۴ شرکت، از جمعه شرکتهای فنآوری، در رابطه با کمک به دولت چین برای بازداشت گسترده و نقض حقوق اویغورها، قزاقها و اقلیت مسلمان این کشور همکاری داشتهاند.
🔹بر اساس این گزارش دولت چین علیه این اقلیتها مرتکب «جنایت علیه بشریت و نسلکشی» شده است.
🔸جینا ریموندو وزیر بازرگانی آمریکا با انتشار بیانیهای گفته است این وزارتخانه قویا متعهد به اقدامات قاطع برای هدف قرار دادن نهادهایی است که مرتکب مشارکت در نقض حقوق بشر در استان سینکیانگ چین یا استفاده از تکنولوژی آمریکایی برای کمک به نوسازی توان نظامی بیثبات کننده این کشور هستند.
🔹وی گفته است آمریکا کنترلهای سفت و سختی بر دولتها، شرکتها و افرادی که در صادرات تجهیزات آمریکایی برای برنامه نظامی کشورهایی مانند چین، ایران و روسیه دست دارند، اعمال خواهد کرد؛ چرا که این اقدامات در تضاد با ارزشهای ایالات متحده و امنیت این کشور است.
🔸وزارت بازرگانی آمریکا میگوید در همین راستا هشت شرکت را که صادرات اقلام آمریکایی ممنوع شده برای برنامه نظامی ایران را تسهیل کردهاند، به لیست سیاه ایالات متحده اضافه کرده است.
شرکتهای دیگری نیز در رابطه با صادرات تجهیزات الکترونیکی آمریکایی با مصرف نظامی به روسیه، تحریم شدند.
🔹از میان ۳۴ شرکتی که تحریم شده، ۲۳ شرکت از خود چین، شش شرکت از روسیه، دو شرکت کانادایی، همچنین شرکتهایی از ایران، لبنان، هلند، پاکستان، سنگاپور، کره جنوبی، تایوان، ترکیه، امارات و همچنین ۵ شرکت از بریتانیا وجود دارند.
🇮🇷بدون مرز
@bedonemarz
@bedonemarz
💢 آیا اختلاف عربستان و امارات به جنگ ختم میشود؟
♦️ ادعای خبرگزاری فرانسه به نقل از یک مشاور اماراتی نزدیک به مقامات این کشور در رابطه با اختلافهای اخیر با عربستان:
🔹 عربستان سعودی ضربات مخفیانهای به امارات وارد کرده است و همچنین برخی ضربات مخفیانه از سوی همسایه ما وجود داشته است، اما انشاالله اوضاع تحت کنترل خواهد بود.
👈 طی چند روز گذشته اختلافات میان ریاض و ابوظبی در خصوص تعدادی از مسائل مانند تولید نفت و سازش نمایان شده است.
👈 اختلافها به قدری زیاد بوده است که پروازها بین این دو کشور متوقف شده است.
🇮🇷بدون مرز
@bedonemarz
@bedonemarz
#فوری
🔻پنتاگون: برای تهدیدهایی که در عراق می بینیم هیچ راه حل نظامی وجود ندارد. آنچه می خواهیم این است که شاهد یک دولت با ثبات و مستقل در عراق باشیم.
🔅 امام حسن(علیه السلام)
🔰 كَفاكَ مِن لِسانِكَ أوضَحَ لَكَ سَبيلَ رُشدِكَ مِن غَيِّكَ.
🔹 همين مقدار بهره بردارى از زبانت برايت بس كه راه هدايت را از گمراهى برايت آشكار مى كند.
📚 بحار الأنوار، ج ۷۸، ص ۱۱۴
#حدیث
🇮🇷بدون مرز
@bedonemarz
@bedonemarz
#فوری
🔸گودرزی: انفجار داخل پارک ملت رخ داده است
معاون امنیتی استاندار تهران :
🔹بنده در محل حادثه حضور دارم. تنها یک انفجار آن هم داخل پارک ملت صورت گرفته است.
🔸در پاسخ به این سوال که آیا این حادثه تروریستی بوده گفت: در حال بررسی ابعاد و علت حادثه هستیم و پس از اطمینان اطلاع رسانی میکنیم.
🔸خبرنگار شبکه خبر: یک شی در محوطه پارک ملت منفجر شده است و هیچ تلفات و خسارتی به همراه نداشته است.
🔹پس از شنیدن صدای انفجار عوامل امدادی و انتظامی در محل حاضر شدند ولی این انفجار خوشبختانه هیچ خسارت یا مجروحی نداشته است.
🔹فیلم های منتشر شده در فضای مجازی ارتباطی با محل حادثه ندارد.
🇮🇷بدون مرز
@bedonemarz
@bedonemarz
#رصد
یوسی کوهین؛
🔘 از ریاست موساد تا فعالیت در شرکت مورد حمایت عربستان
🔹 روزنامه اقتصادی صهیونیستی "گلوبس" گزارش داد که «یوسی کوهین» رئیس سابق موساد پس از پایان دوره ریاست بر سازمان جاسوسی اسرائیل به فعالیت و ریاست دفتر یک شرکت بزرگ مالی که تحت حمایت عربستان است، فعالیت خواهد کرد.
🔹 به گزارش این روزنامه به نقل از منابع آگاه، گروه مالی "سافت بانک" به ریاست «ماسایوشی سون» سرمایهدار ژاپنی به زودی دفتر این شرکت را در سرزمینهای اشغالی افتتاح خواهد کرد و قرار است کوهین ریاست آن را بر عهده گیرد.
🔹 در این گزارش آمده است که صندوق مالی سلطنتی سعودی از مهمترین شرکا و حامیان سافت بانک است و این دو با همکاری و شراکت یکدیگر صندوق "سافت بانک ویگن" که بزرگترین صندوق سرمایه خصوصی دنیا با سرمایه ۹۳ میلیارد دلار است را راهاندازی کردهاند.
👈 کوهین رئیس سابق موساد نقش محوری در انعقاد توافقهای عادیسازی کشورهای عربی و رژیمصهیونیستی و افزایش گمانهزنی در خصوص امکان الحاق رژیم سعودی به این مسیر ایفا کرد و به نظر میرسد اکنون در حال دریافت پاداشهای خود از سوی سعودیهاست.
🇮🇷بدون مرز
@bedonemarz
@bedonemarz
اسرار جدیدی از بحران سوریه فاش شد؛ سعد الحریری ۱۰۰ میلیون دلار، نجیب میقاتی ۵۰ میلیون دلار به جیب زدند
🔻«حمد بن جاسم بن جبر آل ثانی» نخست وزیر سابق قطر در مصاحبهای با BBC:
از روز اول جنگ در سوریه تاکنون بیش از ۱۳۷ میلیارد دلار هزینه شده است و سرکردگان گروههای مسلح از فراوانی اموال و مبالغ کلانی که در اختیار آنها قرار داده میشد، میلیونر شدند.
عملیات جدایی از صفوف ارتش و نیروهای مسلح سوریه غالبا با وعدههای مالی انجام میشد و همان طور که گفتم به درجه داران ۳۰ هزار و نظامیان بدون درجه و عادی ۱۵ هزار دلار پاداش پرداخت میشد.
سعد الحریری نیز یک صد میلیون دلار به عنوان پاداش از جدایی نظامیان و مسئولین وقت نظام سوریه دریافت کرد، او دفتری در شهر غازی عنتاب ترکیه داشت که اداره آن را به نماینده وقت پارلمان لبنان سپرده بود.
نجیب میقاتی، یکی دیگر از شخصیت های لبنانی بود که به واسطه سرتیپ اشرف ریفی، رئیس پلیس لبنان نقش مهمی در بحران سوریه ایفا کرد و به خاطر ایفای این نقش ۵۰ میلیون دلار پاداش گرفت.
او در پایان گفتگو گفت که نقش بزرگی در نابودی مصر، لیبی، سوریه و یمن ایفا کردیم و همه این اقدامات به دستور آمریکا صورت می گرفت./نورنیوز
🇮🇷بدون مرز
@bedonemarz
@bedonemarz
دستیار وزارت امور خارجه ایالات متحده از نیروهای مقاومت عراقی درخواست کرده تا حملات بر علیه ارتش تروریستی ایالات متحده را متوقف سازند و تمرکزشان را بر نبرد با داعش معطوف سازند.
قشنگ مشخصه دارن میگن غلط کردیم بهتون حمله کردیم😊😊
🇮🇷بدون مرز
@bedonemarz
@bedonemarz
رئیس اسبق ستاد کل ارتش اشغالگر اسرائیل اعلام کرد که در صورت وقوع هرگونه نبردی بین این رژیم جعلی و حزبالله لبنان حداقل تلفات و کشتههای این رژیم به بیش از ۱۰۰۰ تن خواهد رسید، این مقام اسبق همچنین اظهار داشت که توانایی مقابله با غزه در این رژیم وجود ندارد و بایستی دوره آرامش برای تقویت بنیه دفاعی طولانی باشد.
او اشاره داشت در نبرد قبلی در هر دقیقه ۱۳۰موشک برای اخلال در سامانههای پدافندی به یک نقطه خاص در داخل خاک این کشور جعلی از سوی غزه شلیک شده است.
🇮🇷بدون مرز
@bedonemarz
@bedonemarz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#فوری
💥 انفجار و آتش سوزی مهیب در مهمترین پست برق هیوستون تگزاس در ایالات متحده!
🔺️برق بسیاری از مناطق در این شهر قطع شده!
🇮🇷بدون مرز
@bedonemarz
@bedonemarz
مختصات یک توافق مطلوب ⁉️
✍احمد بنافی
🔵🔵وزارت بازرگانی آمریکا طی اطلاعیهای اعلام کرد اسامی ۳۴ شرکت را در فهرست سیاه همکاری اقتصادی این وزارتخانه قرار داده است. در اطلاعیهای که روی وبسایت وزارت بازرگانی آمریکا قرار گرفته اعلام شده، این شرکتها در کانادا، چین، ایران، لبنان و روسیه و چند کشور دیگر مستقر هستند. در این خصوص چند نکته حائز اهمیت است:
◀️ این تحریمها در چارچوب قانون مربوط به کنترل صادرات علیه این کشورها و از جمله ایران، آنهم به بهانه نقض حقوق بشر اعمال شده است. بهعبارتی وزارت بازرگانی آمریکا با استفاده از قانون مربوط به صادرات برای الزامآور کردن کشورهای رقیب خود بهره گرفته و بواسطه آن شرکتها و افراد حقیقی و حقوقی را مشمول تحریمهای خود قرار داده است. این قانون به شکل فوقالعادهای دست آمریکا را باز میگذارد که به بهانه صادرات کالاهای آمریکایی تحریمهای هدفمند خود را اعمال نماید.
◀️این اقدام پیچیدگیهای سازمان تحریم آمریکا را نمایان می سازد. هر چند این قانون جدید نیست، اما استفاده از آن شکل جدیدی به خود گرفته است. تا بیش از این آمریکا از طریق اوفک OFAC یا دفتر نظارت بر اموال خارجی که زیر مجموعه وزارت خزانهداری آن کشور است، تحریم های خود را اجرایی میکرده است. این شیوه جدید در اطلاعرسانی و اعمال تحریم علیه کشورهای هدف، معماری و ساختار پیچیده تحریم های آمریکا را نشان میدهد که از شیوههای مختلفی بهره میگیرد.
◀️ با این شیوههای جدید در اعمال تحریمها و با توجه به این پیش فرض که تحریم به عنوان سلاح راهبردی در استراتژی امنیت ملی آمریکا برای مهار رقبا تعریف شده است، اکنون سوال اساسی این است که چه نوع توافقی و با چه مختصاتی مطلوب جمهوری اسلامی است؟
🔹🔹 قبل از پاسخ به این سوال باید به این نکته توجه داشت که ویژگیهای نظام تحریمهای آمریکا به گونهای است که در آن تحریمها میتواند از حیث عنوان تغییر کند، بدون آنکه ماهیت و نتیجه آن تغییر نماید. به زبان سادهتر آمریکا میتواند یک عنوان تحریم را در توافق متوقف، اما دستور اجرایی آن را به بهانه دیگری مانند تروریسم، حقوق بشر و در شیوه جدید قانون مربوطه به صادرات مجدداً احیا نماید. این دقیقاً همان تجربه درسآموز برجام است که آمریکائیها نشان دادند حسن نیت لازم را ندارند و اگر بخواهد میتوانند به بهانههای واهی تحریمها را مجدداً بازگردانده و تشدید نمایند.
◀️ در مواجهه با این شرایط لغو یا متوقفسازی تحریمهای آمریکا در مذاکرات کنونی ۱+۴ با ایران برای دستیابی به توافق جدید سادهانگارانه است؛ مگر اینکه ضماندهی طرف آمریکایی در توافق احتمالی به گونهای باشد که بازدارندگی ایجاد نماید. باید توجه داشت که درکف انتظارات، توافقی مطلوب ایران خواهد بود که در آن ساختار تحریمهای آمریکا مضمحل شده و قابلیت برگشت پذیری تحریمها غیر ممکن گردد. از طرفی نتیجه چارچوب راستیآزمایی لغو تحریمها بعنوان انجام تعهدات طرف مقابل، بهگونهای تضمین کننده برگشت ناپذیری تحریمها و انتفاع دائمی ایران باشد. به عبارتی هیچ اقدامی نباید مانع از انتفاعی جمهوری اسلامی خصوصاً در حوزه اقتصادی گردد.
🔸🔸 در مقابل آن توافقی نیز مطلوب آمریکا خواهد بود که جمهوری اسلامی را در محیط و فضای مذاکره کماکان حفظ نماید. بخش مهم ماجرا این است که آمریکا احیا برجام را برای تداوم مذاکره میخواهد. در شرایط کنونی مذاکره و امتیازگیری برای شرطی کردن حوزه امنیت ملی ایران طراحی تیم امنیت ملی بایدن برای مهار ایران است. طراحی که جک سالیوان و رابرت مالی در اظهاراتی ناخودآگاه به ابعاد تاریک و پنهان آن نور تاباندهاند. در این شرایط که تحریم تبدیل به بخش چسبنده استراتژی آمریکا شده، انتظار از طرف آمریکائی برای تعلیق و لغو تحریمها به گونهای که ساختارهای تحریمی ازبین رود، بسیار خوشبینانه و دور از انتظار است.
🔚در مواجهه با چنین رویکردی تولید هزینه، مهار کننده و خنثی کننده تحریمهاست. بیشک ابزار تحریم را نمیتوان از استراتژی آمریکا حذف نمود، اما زمانی این ابزار در استراتژی آمریکا ناکارآمد میگردد که فایده لغو یا تعلیق تحریمها را بیشتر از تشدید آن ببینند. برای دستیابی به این مهم چارچوب راستیآزمایی لغو تحریمها بایستی به گونهای طراحی گردد که پیچیدگیهای معماری تحریمها نتواند برگشت پذیری تحریمها را در آینده ممکن سازد. به عبارتی توافقی برای ایران سودمند است که نسبت به بدعهدیها بازدارندگی ایجاد نماید و در آن هزینهمند کردن تعهدناپذیری آمریکا به واسطه قابلیت بازگشت پذیری تعهدات عملی ایران در کوتاه مدت، جبران گردد.
🆔 @safir_61
🇮🇷بدون مرز
@bedonemarz
@bedonemarz
🔴️ طالبان حداکثر ۳۰ درصد جامعه متنوع افغانستان را نمایندگی میکند
✍️ سعدالله زارعی
🔹(افغانستان) حدود ۴۰ میلیون نفر جمعیت دارد.
🔹۹۹ درصد مردم آن مسلمانند و در بیش از ده گروه قومی شامل پشتونها، تاجیکها، هزارهها، ازبکها، ایماقها، ترکمنها، بلوچها، پشهایها و سادات قرار دارند.
🔹پشتونها با حدود ۱۶ میلیون نفر، ۳۹/۵ درصد، بزرگترین گروه قومی افغانستان به حساب میآیند
🔹گروه دوم تاجیکها هستند که ۳۲/۵ درصد یعنی حدود ۱۳ میلیون نفر جمعیت دارند و عمدتاً سنی مذهب میباشند
🔹گروه قومی سوم، هزارهها هستند که ۲۰ درصد یعنی حدود ۸ میلیون نفر جمعیت دارند
🔹جمعیت شیعه که حدود ۷ میلیون نفر میباشد، در میان تاجیکها، پشتونها، قزلباشها، سادات، هزارهها و بقیه توزیع شده است.
🔹هیچ قومی در افغانستان وجود ندارد که بتواند ادعا کند اکثریت مطلق جمعیت را داشته و در نتیجه حق دارد حکومت و کشور و سازمانهای آن را در قبضه خود قرار دهد.
🔹البته از نظر مذهبی، با توجه به اینکه بین ۷۵ تا ۸۰ درصد مردم، تابع مذهب حنفی هستند، طبعاً حکومت از نظر قوانین و حقوق اساسی، از اصول این مذهب پیروی میکند. کما اینکه الان هم اینگونه است اما در عین حال این نکته را باید در نظر داشت که تقسیمبندیهای داخلی افغانستان مانند عراق، لبنان و... نه بر مبنای مذهب بلکه بر مبنای قومیت قرار دارد
🔹گروه طالبان [...] حداکثر ۳۰ درصد جامعه متنوع افغانستان را نمایندگی میکند.
🔹طالبان با توجه به صبغه مذهبی و دستور کاری که- تحت عنوان امارت اسلامی- برای خود تعریف نموده است، نمیتواند اقوام غیرپشتون را مخاطب خود داشته باشد.
🔹در میان پشتونها هم سه جریان وجود دارد؛ یک جریان مذهبی سنی که از نظر تعلیمی از مدارس حقانی و... پاکستان تغذیه میشود، یک جریان مذهبی شیعه پشتون و یک جریان غیرمذهبی سنی پشتون که از ایدههای غیرمذهبی جانبداری مینماید. جریان مذهبی اول یعنی طالبان اگر سه چهارم کل پشتونها را هم جذب نماید، ۳۰ درصد یعنی حدود ۱۲ میلیون نفر از مردم افغانستان را نمایندگی مینماید.
🔹«طالبان امروز» اصرار دارد ما قبول کنیم با طالبان گذشته و حکومت مطلوب فعلی آنان با حکومت امارات گذشته، تفاوت بنیادی دارد. ولی روشی که طالبان برای سیطره بر افغانستان در پیش گرفته است، وادارکردن بقیه طوایف و مذاهب به تمکین در برابر سیطره مطلق خود است و این در واقع نوعی جدید از «تمامیتخواهی» این گروه میباشد که اگر بر افغانستان مسلط گردد، قطعاً برای ساکت کردن دیگران دست به سلاح میبرد و به قول و قرارهای فعلی خود پشت میکند.
🔹طالبان دقیقاً به دلیل اینکه نمیتواند بیش از ۳۰ درصد مردم را نمایندگی کند، با برگزاری انتخابات پارلمانی یا ریاستجمهوری موافق نیست
🔹آیا آمریکا نمیدانست که طالب نمیتواند به تنهایی بر افغانستان مسلط شود؟/ آیا از این پس طالبان در نقش گروه نیابتی آمریکا برای مهار مخالفان آمریکا در افغانستان و منطقه عمل خواهد کرد؟/ کیهان
🇮🇷بدون مرز
@bedonemarz
@bedonemarz