سلام و ادب. موضوع پایان نامه یا رساله دکتری: در حوزه تربیت دینی فرزند، پژوهشها فراوان است. حقیر هم کتابی در دو جلد و در همین باب دارم که ویژگی مفیدی دارد و به زودی معرفی خواهم کرد. اما هنوز نکات ناگفته در این باب ، فراوان است. دارلینگ استینبرگ روش تربیتی را ارائه کرده که مقایسه آن با دادههای اسلامی، میتواند روشهای مفیدی در کارکردهای تربیت کودک ارائه کند. از آنجا که منابه این بحث، غالبا فارسی نیستند، لذا دانشجویانی اقدام فرمایند که تسلط به زبان انگلیسی دارند. این مورد میتواند برای پایان نامه ارشد موضوع نو و جالبی باشد. اما اگر دیدگاههای استینبرگ و همفکران و همگامان او مد نظر باشد، در حد رساله دکتری خواهد بود. جهت سهولت کار شما دانشجویان عزیز کتاب استینبرگ معرفی میشود: Darling, N. Steinberg, L. (1993). Parenting style as context: An integrative
model. Psychological Bulletin, 🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹 https://eitaa.com/akhavanmoghadam
https://t.me/Akhavanmoghadam
🌺🌺🌺برای دوستانتان ارسال کنید
#کتابشناسی
معناشناسی(2): کارکردهای معناشناسی در فهم قرآن کریم
نویسندگان: زهره اخوان مقدم؛ سیده شیرین حجازی
انتشارات: سمت
سال انتشار: 1403
🌺🌸🌺🌸🌺🌸 https://eitaa.com/akhavanmoghadam
https://t.me/Akhavanmoghadam
#معرفیمختصرکتاب
کتاب حاضر با تأکید بر روشهای علم نوین معناشناسی، به مطالعه معنا در قرآن کریم میپردازد. مباحث این کتاب به منظور درک صحیح معانی قرآنی و سیر تغییرات معنایی واژههای قرآن کریم در دو مسیر 1) شناخت معنای واژه و کارکرد آن در متن و 2) ریشهشناسی واژهها تدوین شده است. در بخش اول، تحولات معنایی واژههای قرآن کریم تحت فرایندهای استعاره، مجاز، توسیع معنایی، تخصیص معنایی، ترفیع معنایی، تنزیل معنایی و تحولات لفظ همراه با ذکر مثالهای قرآنی بررسی شده است. مباحث عمده بخش دوم عبارتاند از: ریشهشناسی واژهها با معرفی ساخت کلمهها در زبان آفروآسیایی به عنوان مبدأ شکلگیری زبان عربی و تبیین روابط معنایی میان ریشهها در زبانهای همخانواده زبان عربی به منظور تعیین سیر تحولات معنایی واژهها از زمان شکلگیریشان تا نزول وحی.
لازم به ذکر است که هفتاد درصد کتاب حاضر حاصل کوششهای نویسنده اول، با همکاری سی درصدی نویسنده دوم است.
🌺🌸🌺🌸🌺🌸 https://eitaa.com/akhavanmoghadam
https://t.me/Akhavanmoghadam
از اظهار لطف و تبریک همکاران و دانشجویان عزیز بسیار ممنونم. امیدوارم تبریکهای دوستان مایه برکت و تاثیر کتاب در حوزه علم باشد. برای تهیه کتاب سوال فرمودید. هم فروش اینترنتی دارد و هم به فروشگاههای سازمان سمت میتوانید مراجعه کنید. 🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏
لطفا از معرفی کانال به دوستان و اساتید محترم، دریغ نفرمایید. ایّدکم الله
.
آدرس کانال در ایتا:
https://eitaa.com/akhavanmoghadam
آدرس کانال در تلگرام:
https://t.me/Akhavanmoghadam
هدایت شده از آثار _ نکتههای پژوهشی_ زهره اخوان مقدم
لطفا از معرفی کانال به دوستان و اساتید محترم، دریغ نفرمایید. ایّدکم الله
.
آدرس کانال در ایتا:
https://eitaa.com/akhavanmoghadam
آدرس کانال در تلگرام:
https://t.me/Akhavanmoghadam
موضوع حدیثی جهت رساله دکتری: 👇🏼👇🏼 نیک میدانیم که توجه به عقل در پردازش و پذیرش روایات، از زمان شیخ طوسی آغاز شد و تقویت شد به طوری که در قرن ششم، «اصولگرایی» پارادایم حاکم و غالب بر اندیشه عالمان شیعه بود. اما سوگمندانه تداوم نیافت و نهضت اخباریگری که بعد از شیخ صدوق، با تلاش عالمانی چون شیخ طوسی به رکود رسیده بود، دوباره احیا شد. این رجوع، ابتدا در مباحث فقهی خود را نشان داد و اصول عملیه را کنار زد، سپس به بقیه موارد هم سرایت کرد. مشرب اصولی با نوشته شدن کتاب استرآبادی کمرنگ شد و همتها به سوی حدیث معطوف گشت. علل و انگیزههای این تغییر، پیآمدهای آن، چرائی نوشته شدن دوباره مجامع حدیثی ثانویه (با وجود کتب اربعه)، میزان توجه مجامع ثانویه به قرآن و عقل در کنار حدیث، تحلیل و بررسی و مقایسه آراء محمدون ثلاث اُخر در مورد جایگاه عقل و جایگاه قرآن و جایگاه حدیث، همچنان جای پژوهش دارند. نیز جستجوی ارتباط «توجه مجدد به حدیث و اخباریگری» با «موضوع حجیت خبر واحد» بسیار مهم است و گویا اصل مسئله همین بوده، زیرا نظریه «اصولگرایان» در حجیت خبر واحد، متفاوت بوده است.(بدیهی است که هدف صاحب قلم، کم کردن شأن حدیث و اهمیت آن نیست، بلکه افراط در اثبات حجیت هر حدیثی است) موید باشید. لطفا از معرفی کانال به دوستان و اساتید محترم، دریغ نفرمایید و در ثواب نشر معارف دینی شریک شوید. ایّدکم الله
.
آدرس کانال در ایتا:
https://eitaa.com/akhavanmoghadam
آدرس کانال در تلگرام:
https://t.me/Akhavanmoghadam🌺🌺🌺🌺
با سلام. ضمن عرض تبریک به مناسبت دهه ولایت و عیدالله اکبر عید غدیر، و نیز ولادت امام هادی علیهالسلام، در حوزه غدیر موضوعاتی به نظر میرسد که تقدیم می کنم:
1-یکی از خطبههای معروف بین شیعیان، خطبه غدیر است که در جزوههای جداگانهای چاپ شده و مورد استفاده عموم قرار گرفتهاست. مطالب و محتوای این خطبه در شکل کنونی طولانیست و حتی اگر سریع خوانده شود، حدود یک ساعت طول میکشد. در این متن شریف، همه فرازها مهم هستند و در بقیه فرمایشات رسول اکرم(ص) یافت میشوند و هیچ فراز مبهم و معارض در آن دیده نمیشود؛ اما گفته میشود بعید است کلّ این متن، در یک جلسه مطرح شده باشد، البته با توجه به شرایط هوا و نیز شرایط صوتی برای ارائه سخنرانی در آن روزها. به هر حال این نکته، جای پژوهش در حد رساله دکترا دارد تا واقعیت ماجرا روشن شود. نیز تخریج همه فرازهای خطبه غدیر در منابع شیعه و سنی موضوع مهمی در حد دکتری است.
2-شاید لفظ شاهکار در شأن اهلبیت علیهم السلام نباشد، ولی واژه بهتری نیافتم. امام هادی (ع) دو شاهکار بینظیر در حوزه امامت و امامشناسی دارند که همواره شیعه مدیون ایشان است؛ یکی زیارت جامعه کبیره و دیگری زیارت امیرالمؤمنین(ع) در روز غدیر. زیارتهایی موثق و معتبر که امید است توفیق خواندن آن در روز عید غدیر و نیز ایام دیگر نصیبمان شود.
این دو زیارت عظیمالشأن قابلیت پژوهش با نگاهها و فرضیههای مختلف را دارند. مثلا «تحلیل محتوای زیارت امیرالمؤمنین در روز غدیر» یا «تحلیل محتوای آیات قرآن موجود در زیارت غدیر» یا «مقایسه آراء مفسران فریقین در تفسیر آیات موجود در زیارت غدیر» یا «استخراج مبانی امامت شیعه و صفات لازم برای امام از زیارت غدیر» یا «مقایسه محتوایی-بینامتنی زیارت جامعه و زیارت غدیر» یا «مستندسازی هر دو زیارت بر مبنای منابع اهل سنت». گفتنی است آثار اجتماعی اعتقاد به واقعه غدیر، تاثیر اعتقاد به غدیر در سلامت جسم و روان، تاثیر اعتقاد به غدیر در ایجاد نظام حکومتی سالم، تاثیر اعتقاد به غدیر در تابآوری، تاثیر اعتقاد به غدیر در زندگی مادی، و خلاصه بحث از فوائد دنیوی این اعتقاد بسیار ضروری است. بدیهی است که در فوائد اخروی اعتقاد به غدیر، و سعادتمندی و فلاح و وصال بهشت، شکی نیست.
وفکقم الله فی دفاع عن امیرالمؤمنین علیه السلام و تبلیغ ولایته
آدرس کانال در ایتا:
https://eitaa.com/akhavanmoghadam
آدرس کانال در تلگرام:
https://t.me/Akhavanmoghadam🌺🌺🌺🌺