متهم اولین دادگاه جرائم سیاسی!
روز یکشنبه 20 مهر ماه اولین دادگاه جرایم سیاسی تشکیل شد و علیرضا زاکانی، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی به عنوان متهم جرم سیاسی بابت مصاحبه در یک برنامه تلویزیونی با شکایت وزارت اطلاعات مبنی بر نشر اکاذیب در دادگاه حضور یافت. احمد مؤمنیراد، سخنگوی هیئت منصفه دادگاه جرایم مطبوعاتی و سیاسی در گفتوگو با ایلنا در خصوص برگزاری نخستین دادگاه جرایم سیاسی با حضور هیئت منصفه، اظهار کرد: «نخستین پرونده جرایم سیاسی در تاریخ جمهوری اسلامی ایران در شعبه ۹ دادگاه کیفری یک استان تهران با حضور هیئت قضایی به ریاست قاضی محمدی کشکولی و با حضور هیئت منصفه جرائم مطبوعاتی و سیاسی برگزار شد.» وی ادامه داد: «هیئت منصفه پس از استماع سخنان شاکی و مشتکی عنه و مطالعه پرونده آنان تشکیل جلسه داد و پس از مشورت و ارائه دیدگاههای مختلف با رأیگیری به اتفاق آرا متهم را مجرم ندانست.» مؤمنیراد جرایم سیاسی را دارای چهار ویژگی دانست؛ «ویژگی اول اینکه در ماده ۲ قانون جرم سیاسی تصریح شده باشند و ویژگی دوم اینکه با انگیزه اصلاح امور کشور ایراد شده باشند و ویژگی سوم اینکه علیه مدیریت و نهادهای سیاسی یا سیاستهای داخلی یا خارجی کشور ارتکاب پیدا کرده باشند و چهارم اینکه مرتکب آن قصد ضربه زدن به اصل نظام جمهوری اسلامی را نداشته باشد. این ویژگیها جرایم سیاسی را از جرایم امنیتی تفکیک میکند.» با این اقدام شایسته قوه قضائیه گام نهایی برای اجرایی شدن کامل اصل ۱۶۸ قانون اساسی برداشته شد.
@masir_info
خطای راهبردی در سیاستگذاری ارزی!
«حسین صمصامی» کارشناس اقتصادی در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم با اشاره به تحولات اخیر در بازار ارز و ناتوانی سیاست گذار در کنترل قیمتها، گفت: «مجاز شمردن بازار آزاد ارز برای تعیین نرخ انواع ارز مثل دلار و... یک اشتباه راهبردی از سوی سیاستگذار ارزی کشور بوده است و متأسفانه بعد از گذشت چندین ماه از این نوع جهتگیری، مسئولان هنوز متوجه اشتباه خود نشده و همچنان بر مسیر غلط قبلی پافشاری میکنند. متأسفانه سیاستگذار بازاری را که نمیتواند و نباید نرخ ارز در آن تعیین شود را به حال خود رها کرده است. این درحالی است که با توجه به شرایط تحریمی کشور، بایستی غیر معتبر و غیر قانونی بودن بازار آزاد ارز اعلام شود.» سرپرست پیشین وزارت اقتصاد تأکید کرد، «باید سیاستگذاری موجود مبنی بر رسمیت بازار آزاد تغییر کرده و حتی در صورت لزوم برای برچیدن فضای موجود نهادهای امنیتی و انتظامی نیز ورود داشته باشند در غیر این صورت هیچ قیمت مشخصی برای بازار آزاد ارز متصور نیستیم.» صمصامی گفت: «به اعتقاد بنده بایستی بازار آزاد غیر قانونی اعلام شود تا در کوتاهمدت جلوی افزایش بیضابطه قیمتها گرفته شود و عملا تحریمهای آمریکایی با پاتک امنیتی و اقتصادی جمهوری اسلامی مواجه شود.»
@masir_info
⭕️ طوفان خان طومان در شبکههای اجتماعی
🔹از سال ۹۵ نامش را شنیدیم؛ #خان_طومان و شهدایی که در پی سوءاستفاده تکفیریها از فرصت ایجاد شده از آتشبس کوتاه و بمباران ناجوانمردانه منطقه، آسمانی شدند. این بازگشت سرخ در شبکههای اجتماعی با بیش از ۱۵۱ هزار پست روبرو شد.
📊رصد دیتاک در سه بستر توییتر، اینستاگرام و تلگرام نشان میدهد کاربران هشتگ #قهرمانان_وطن را در مجموع بیش از ۶۳ هزار بار مورد استفاده قرار دادند.
💢سنگ تمام توییتریها
🔻کاربران توییتر با ۱۳۳.۵ هزار پست، ۱۱۳.۴ هزار ریتوییت و ۳۱۶ هزار لایک، حدود ۶۰هزار بار استفاده از هشتگ #قهرمانان_وطن، ۱۷ هزار بار استفاده از هشتگ #شهدای_خان_طومان، نزدیک به ۹.۵ هزار بار استفاده از هشتگ #کبوتران_حرم، ۴۹۷۵ بار استفاده از هشتگ #شهید_محمدبلباسی و ۱۸۸۵ بار استفاده از هشتگ #خان_طومان، موضوع بازگشت پیکر شهدا را مورد توجه قرار دادند.
🔻«از شام بلا شهید آوردند» محبوبترین توییت با ۳۳۰۰ لایک و ۶۰۵ ریتوییت بوده است.
💢قدرشناسی اینستاگرامیها
🔻کاربران اینستاگرام با بیش از ۵.۵ هزار پست که شامل ۲۶۰۰ ویدیو، ۲۳۰۰ عکس، ۶۵۳ پست اسلایدی، بیش از ۳۵۲ هزار لایک و حدود ۱۰ هزار کامنت بوده است، بیشتر موضوع «شهادت» و «ادای دین به شهدا» را مورد توجه قرار دادند.
🔻هشتگهای #شهدای_مدافع_حرم ۱۸۱۳، #شهید ۱۶۶۴، #شهدا ۱۵۲۳، #شهدا_شرمندهایم ۱۴۳۶ و #قهرمانان_وطن ۱۳۶۸ بار توسط کاربران این بستر مورد استفاده قرار گرفته است.
🔻توییت علیرضا پناهیان با متن «ما از مرگ میترسیم چون پایان یافتن فرصت حیات را دوست نداریم. تنها راه جاودانه شدن و زنده ماندن شهادت است. شهدا بهتر از ما در حال زندگی هستند» با بیش از ۴۱ هزار لایک و ۴۳۰ کامنت مورد توجهترین مطلب اینستاگرام بوده است.
💢استقبال تلگرامیها از خبر بازگشت شهدا
🔻کاربران تلگرام موضوع بازگشت پیکر شهدای خان طومان را با ۱۱.۱ هزار پست که اکثرا تولید شده توسط مخاطبان بوده و با بیش از ۱۷ میلیون بازدید مورد توجه قرار دادند که تعداد ۵۴۰۰ عکس و ۲۸۰۰ ویدیو نشان میدهد تصاویر بیش از متنها در فضای این بستر تولید و منتشر شده است.
🔻هشتگهای پرکاربرد تلگرام #شهدای_خان_طومان، #قهرمانان_وطن و #شهید_محمد_بلباسی بوده است.
🔻تلگرامیها خبر انتشار یافته توسط خبر فوری درباره شناسایی پیکر هفت شهید مدافع حرم در سوریه را با بیش از ۱۸۱ هزار بار بازدید بیش از سایر محتواها مورد توجه قرار دادند./دیتاک
🌓 روشنا
🆔 @masir_info
مسیر هدایت:
✅سوالات وارده درکانال
🌀سوال
💠 آیا مشکات اقتصادی امروز هزینه مبارزه با آمریکا است؟
🛑پاسخ کوتاه:
🔻 اگر منظورِ این سوال این باشد که اگر مبارزه با آمریکا را کنار بگذاریم مشکلات اقتصادی حل می شود، قطعاً این تصور اشتباهی است، اما اگر منظور این است که باعث و بانی بسیاری از مشکلات امروز جامعه، جنایت و تروریسم اقتصادی آمریکا علیه ایران است، مطلب صحیحی است. آمریکا به تجربه نشان داده است جز به تسلیم محض مخالفان خود راضی نیست و با هر قدم عقبنشینی در برابر زیادهطلبیها و قلدریهای او، آمریکا چند قدم جلوتر خواهد آمد، تجربه مصر (قرارداد کمپ دیوید) لیبی (کشتن قذافی و جنگ داخلی) و کره شمالی، تنها چند نمونه از تعامل با آمریکاست که هزینه سازش آنها با آمریکا به مراتب بیشتر از هزینه ایستادگی آنها بوده است.
💢ملاحظات:
🔹1) این درست است که فشار حداکثری آمریکا به جنایت اقتصادی آنها علیه ملت ایران تبدیل شده است، اما این نظر که ما مقابل آمریکا کوتاه بیاییم تا مشکلات اقتصادی حل شود، درست نیست. عدم نظارت صحیح بر بازار، تصمیمات غلط اقتصادی، حجم نقدینگی بالا، خصوصی سازیهای بی ضابطه و مسئلهدار شرکتهای بزرگ دولتی مانند هفت تپه، کشت و صنعت دشت مغان و ... که ربطی به آمریکا ندارد. عدم توجه بایسته و شایسته به اقتصاد مقاومتی و کم توجهی دولت فعلی و دولتهای قبلی به رهایی از اقتصاد نفتی که تقصیر آمریکا نیست.
🔸2) آمریکا خواهان مذاکره و بدهبستان نیست، روش شناختهشده او نده و بستان است و به کمتر از کرنش دیگران مقابل خود راضی نیست، او حتی با متحدان اروپایی خود چنین رفتاری دارد، لذا کنار آمدن آمریکا به معنای پایان مشکلات اقتصادی نیست.
🔹3) ما و هر ملتی حق دارد براساس فرهنگ، هویت و منافع ملی خود عمل کند و برای امنیت ملی و گسترش عمق راهبردی خود برنامهریزی و اقدام کند، حالا اگر عنصر مزاحمی از آنسوی کره زمین آمد و منافع و امنیت ملی شما را تهدید کرد و شما دست به مقابله زدید، اسم این، مبارزه است یا دفاع از استقلال و منافع ملت است. کدام عقل سلیمی چنین ایستادگی را رد میکند.
🔺4) قطع به یقین امکانات و ظرفیتهای درونی ملت ایران پاسخگوی حل و رفع مشکلات فعلی هست، فقط شرط آن حضور مدیران جهادی در مصادر امور است که آن را هم ملت باید اراده کند و تصمیم بگیرد.
#نشستهای_بصیرتی
#ثامن
#روشنگری
🆔 @masir_info
6.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢تیر خلاص دکتر انوشه به #کاسبان_کرونا در برنامهی زندهی صداوسیما
📍باید به این فکر کنیم که چه کسانی از #کروناهراسی سود سیاسی و اقتصادی میبرند؟!
🆔
◄ هنیه: اسرائیل جای پای نظامیـ اقتصادی نزدیک ایران میخواهد/
رئیس دفتر جنبش مقاومت اسلامی فلسطین گفت: «تمام آنچه رژیم صهیونیستی به دنبال آن است دستیابی به یک جای پای سیاسیـ اقتصادی در مناطق نزدیک به ایران است. هر گونه معاملهای که هر کشور عربی با اسرائیل امضا میکند، آن کشور را در پایان در معرض خطر قرار خواهد داد.»
@masir_info
مسیر هدایت:
⭕️ حضور احتمالی تکفیریها در قره باغ چه کشورهایی را تهدید میکند؟
🔹اقدام ترکیه به انتقال هزاران شبهنظامی تکفیری و غیرتکفیری از سوریه و لیبی به منطقه «قرهباغ کوهستانی»، اگر صحت داشته باشد، در آیندهای نه چندان دور، یکبار دیگر مسکو را مقابل آنکارا قرار خواهد داد. زیرا این اقدام، فقط امنیت روسیه را در معرض خطر قرار میدهد و برای سایر کشورهای منطقه، خطر محسوب نمیشود. در اثبات این ادعا، چند نکته وجود دارد، که در زیر به آنها اشاره میشود.
🔸اول، مردم جمهوری آذربایجان مثل مردم ایران، شیعه مذهب هستند و از لحاظ اعتقادی، اصولا هیچ وجه مشترکی با تکفیریها و سلفیها ندارند. بنابراین، اندیشههای افراطی وهابیگری و سلفیگری در میان شهروندان جمهوری آذربایجان جایگاهی ندارند و نمیتوانند منتشر شوند.
🔹دوم، جمعیت غالب در جمهوریهای چچن، اینگوش، داغستان و تاتارستان، بهعنوان بخشهایی از فدراسیون روسیه، همگی اهل سنت هستند. جمهوری چچن تا همین دو دهه اخیر نا آرام بوده و دعوی استقلال داشته است. در آن زمان کسانی این قیام و شورش را رهبری میکردهاند که از سوی وهابیت تغذیه ایدئولوژیکی و از سوی دولت ریاض نیز تغذیه مالی و تسلیحاتی میشدهاند. با توجه به این سابقه، حضور تکفیریها در نزدیکی مرزهای چچن، میتواند آتش جنگ در این جمهوری را دوباره شعلهور کند.
🔸سوم، در جنگ داخلی سوریه، که از سال 2011 آغاز شده است، صدها نفر از ملیتهای قفقازی و آسیای مرکزی نیز حضور داشتهاند. این نیروهای بومی آموزشدیده، ممکن است در میان کسانی باشند که اکنون در قفقاز حضور دارند. اگر چنین انتقالی صورت گرفته باشد، زنگ خطری نه تنها برای روسیه، بلکه برای بسیاری از کشورهای مناطق قفقاز و آسیای مرکزی خواهد بود.
حتی اگر کسانی که از سوریه به قرهباغ اعزام شدهاند، غیرقفقازی باشند، باز هم برای دو منطقه قفقاز و آسیای مرکزی، یک خطر بالقوه محسوب میشوند، چون آنها احتمالا میتوانند از میان مردم کشورهای مذکور یارگیری کنند و حوزه عملیات پنهانی خود را توسعه بدهند.
🔹با توجه به نکات بالا، اگر ترکیه اقدام به انتقال عناصر تکفیری به قفقاز کرده باشد، این اقدام هر چند ممکن است باعث شود جمهوری آذربایجان در نبرد علیه ارمنستان، دست بالا را داشته باشد، کما اینکه اینگونه نیز هست، ولی از نگاه مقامات مسکو، حرکت ترکیه، اقدام مستقیم علیه امنیت ملی روسیه محسوب میشود.
🔸لذا، بعید است که مقامات آنکارا و شخص «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه، از نکته ذکرشده در بالا غافل بوده و در طول جنگ قرهباغ، دست به این ریسک زده باشد.
البته، ترس اردوغان از پیامدهای اعزام شبهنظامیان تکفیری به قرهباغ، نافی این نیست که او هیچ شبهنظامی مسلحی را از سوریه و لیبی راهی قرهباغ نکرده باشد؛ ممکن است که اردوغان دست به این ریسک در حد محدود زده باشد. این ظن قریب به یقین و جود دارد که رئیسجمهور ترکیه طی یکی دو هفته گذشته، شبه نظامیان غیرتکفیری و خصوصاً عناصری که وابسته به گروه تروریستی «ارتش ملی سوریه» هستند، را به قرهباغ برده باشد و حتی گفته میشود که شماری از آنها، در این نبرد کشته شدهاند.
🔹در مجموع، چیزی که برخی از ناظران را متقاعد میکند در جنگ جدید و 15 روزه قرهباغ، عناصری از شبهنظامیان سوریه و لیبی حضور دارند، این است که جمهوری آذربایجان در این جنگ، دست بالا را دارد و حضور ترکیه نیز در این میان، بسیار پررنگ است. با این حال، تحولات مذکور به تنهایی نمیتوانند نشانه حضور گسترده تکفیریها در نبرد مذکور باشند. از همه مهمتر، این نکته است که رئیسجمهور ترکیه میداند این اقدام او، ممکن است باعث عصبانیت شدید روسیه شود و ماجرای قطع یکباره همه روابط اقتصادی میان دو کشور، یکبار دیگر تکرار شود.
sapp.ir/masir_info
@masir_info
⭕️ بهترین راهکار رهایی از کسری بودجه در سال جاری
🔹کسری بودجه در نیمقرن اخیر یکی از شاخصترین مصادیق ناترازی در اقتصاد کشور بوده که ریشه شکلگیری بسیاری از مشکلات از جمله تورم است. اتکای دولتها به درآمد حاصل از فروش نفت اما همیشه این مساله را پوشیده نگه داشت تا در نهایت با شکلگیری تحریمهای همهجانبه در سال 89، هزینههای وابستگی دولت به درآمد نفت آشکار شد. در شرایطی که امید میرفت با افت شدید درآمد نفت، دولت ناگزیر به آغاز اصلاحات اساسی در ساختار اقتصاد شود، دولت یازدهم با شعار مذاکره و رفع تحریم، تمام توجهات را به خارج از مرزها منحرف کرد. 🔸کنار کشیدن دولت از اصلاح ساختار اقتصاد و گره زدن همه مسائل به رفع تحریمها در نهایت باعث شد پس از بازگشت تحریمها در اردیبهشت 97، دولت گرفتار یکی از شدیدترین مصادیق کسری بودجه پس از انقلاب شود. تخمینهای مختلفی از رقم کسری بودجه سال جاری وجود دارد اما طبق بسیاری از تخمینها رقم 150 هزار میلیارد تومان برای کسری بودجه سال جاری قطعی است. این میزان کسری بودجه در حالی است که فروش اوراق بدهی دولتی به عنوان مهمترین ابزار دولت برای جبران کسری بودجه در حراجهای اخیر با افت شدید مواجه شده است. 🔹آمار فروش اوراق نشان میدهد در ۳ مرحله اخیر فروش اوراق بدهی دولتی، کمتر از 2 هزار میلیارد تومان منابع نصیب دولت شده است. این در حالی است که برای جبران کسری بودجه باید حداقل رقمی در حدود 100 هزار میلیارد تومان دیگر اوراق بدهی فروخته شود. این یعنی در هر هفته باید حداقل 5 هزار میلیارد تومان اوراق بدهی فروخته شود. در این شرایط مسؤولان و بویژه دولت باید به فکر سریعترین و البته کمهزینهترین راه برای جبران کسری بودجه باشند. در میان گزینههای موجود، سریعترین و کمهزینهترین راه جبران کسری بودجه، الزام بانکها به تجهیز حداقل 8 درصد مانده کل سپردههای خود به صورت اوراق بدهی دولتی است، البته بانک مرکزی اخیرا در مصوبهای بانکها و موسسات اعتباری را ملزم به نگهداری حداقل 3 درصد از مانده کل سپردههای خود به صورت اوراق بدهی دولتی کرده بود. 🔸با این حال بررسیها نشان میدهد این رقم تا پایان سال نمیتواند کمک چندانی به فروش اوراق بدهی دولتی کند. گذشته از این و با توجه به ریسک بالای داراییهای بسیاری از بانکها، افزایش نسبت فوق، اقدامی منطقی است. از همین رو بهتر است مسؤولان دولت، بانکها را ملزم به تجهیز حداقل 8 درصد مانده کل سپردههای خود به صورت اوراق بدهی دولتی کرده تا از این رهگذر ضمن کاهش ریسک دارایی شبکه بانکی، فروش اوراق بدهی دولتی رونق گرفته و خطر استقراض دولت از بانک مرکزی و تشدید تورم رفع شود.
@masir_info
⭕️ فاجعه انسانی در یمن
🔹سازمان عدالت برای حقوق زنان و کودکان گزارشی منتشر کرده که در آن واقعیت غمانگیز زنان و کودکان یمنی از زمان آغاز تجاوزات و محاصره ائتلاف سعودی تا نهم اکتبر سال جاری را ثبت کرده است. بر اساس این گزارش، تعداد کل قربانیان زن و کودک این تجاوز در این مدت به 13 هزار و 73 نفر رسیده، در حالی که تعداد کل زنان قربانی این تجاوز از بمباران مستقیم، 5183 شهید و زخمی بوده است. آمار کودکان شهید و مجروح بر اثر حملات مستقیم متجاوزان سعودی نیز عدد 7 هزار و 891 را نشان میدهد. 🔸در این گزارش آمده است که صدها مرکز بهداشتی ویژه مادران و کودکان به دلیل تداوم تجاوزات دشمن برای جلوگیری از ورود مشتقات نفتی از بندر «الحدیده» تعطیل شده است. این سازمان درباره تشدید محاصره خفقانآور متجاوزان ائتلاف سعودی بر ملت یمن و جلوگیری از ورود مشتقات نفتی و نیازهای ساده معیشتی نسبت به فاجعه عظیم انسانی علیه زنان و کودکان هشدار داده است. 🔹سازمان مذکور در گزارش خود تاکید کرد که ائتلاف متجاوز با هدف قرار دادن امکانات آموزشی، به طور مستقیم و غیرمستقیم، به تحصیلات نزدیک به ۲ میلیون دانشآموز آسیب زده است. در این گزارش به وزارت آموزشوپرورش توصیه شده نقش آگاهیبخشی را در مدارس دولتی و خصوصی درباره چگونگی برخورد با تجاوزات هوایی و حوادث جنایی مشابه تقویت کند. سازمان عدالت برای حقوق زنان و کودکان از مقامات ذیصلاح خواستار حمایت روانی از زنان و کودکان آسیبدیده یمنی و همچنین تشکیل یک کمیته مستقل حقیقتیاب و کارآمد برای تحقیق درباره کشتارهای ائتلاف متجاوز و محکوم کردن عاملان این تجاوزات شد.
@masir_info