سورنا ستاری معاون رئیس جمهور :
برای ایجاد دامداری و تولید گوشت به ۴۰ مجوز نیاز است و برای واردات گوشت فقط ۳ مجوز !
#جهش_تولید اتفاق نمیفته مگه این که جای این اعداد عوض بشه و سیاست حمایت از #واردات تبدیل بشه به حمایت از #تولید_داخلی 👌
#حسین_زمانی_میقان
#تحلیلگر_مسائل_اقتصادی
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
♦️ #چند_خبر_کوتاه
🔹شرکت توانیر: تغییری در هزینه برق مصرفی خانوارها ایجاد نشده است.
🔹فرماندار قصرشیرین: عراق اجازه تردد به رانندگان ایرانی ترانزیت سوخت را نمیدهد.
🔹پلیس راه کشور: از ابتدای طرح تا کنون متاسفانه ۹۵۰۰خودرو جریمه شدند و ۱۷۷۰۰۰خودرو برگشت داده شدند.
🔹سیاهچاله ای ۵۰ هزار برابر خورشید کشف شد.
🔹کرونا در آمریکا؛ تاکنون بیش از ۵۱۰۰ تن جان باختهاند.
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
🛢 قیمت جهانی نفت روند افزایشی پیدا کرده است
🔹احتمالا به دلیل خرید #نفت از سوی چین، بخشی از عرضه اضافی که در بازار در پی فروپاشی بی سابقه مصرف به وجود آمده است جبران خواهد شد. اما این امر ممکن است موقتی باشد.
شرکت بازرگانی ویتول پیش بینی کرده است که مصرف نفت در آوریل حداکثر 30 میلیون بشکه در روز کاهش پیدا خواهد کرد.
🔹ممکن است چین علاوه بر ذخایر دولتی، از مخازن تجاری نیز جهت ذخیره نفت استفاده کند. هدف اولیه چین نگه داشتن ذخایر نفت به اندازه 90 روز واردات است که با لحاظ شدن ذخایر بازرگانی ممکن است به 180 روز افزایش یابد
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
📌تغییرات تعرفههای واردات سال ۹۹ اعلام شد
تصویبنامه هیات وزیران در خصوص تغییرات تعرفههای سال ۹۹ اعلام شد که بر این اساس واردات ۴۶۴ ردیف تعرفه کالایی در سال ۹۹ مشمول تغییرات شده است.
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
⭕️ دولت با ورودش، فشارهای اقتصادی ناشی از کرونا را مدیریت کند
🔹عباس آرگون، عضو اتاق بازرگانی: مصرف بسیاری از کالاها به دلیل شیوع کرونا کاهش یافته و به دنبال آن تولید آنها نیز محدود یا حتی ممنوع شده است. در چنین فضایی تولید کننده که تعداد زیادی کارمند یا کارگر دارد تحت فشار شدید قرار میگیرد و اگر در کوتاه مدت نتواند بر مشکلات غلبه کند در آینده تهدیدهای زیادی برای کسب و کارش وجود خواهد داشت.
🔹در کنار بازار داخلی، با توجه به شیوع جهانی ویروس، بازار صادرات نیز تحت تاثیر قرار گرفته و به نظر میرسد در هفتههای آینده نیز این روال ادامه داشته باشد. از این رو در شرایط فعلی ورود دولت و فعال کردن طرحهای حمایتی تنها گزینه عملی به شمار میرود تا بتوان با عبور از موج نخست فشارها برای اقتصاد پس از کرونا برنامه ریزی کرد.
#کرونا_اقتصاد_ایران
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
✴️ راهبردهای اصلی در راستای تقویت #جهش_تولید
✍ دکتر مهدیه ضیائیان _ تحلیلگر مسائل اقتصادی: از نظر بسیاری از صاحب نظران در عرصه اقتصاد راه نجات کشور از معضلات و مشکلات فعلی توجه به تولید و رونق آن است. برای رونق تولید لازم است که همه دستگاه ها و نهادهای اجرایی یکپارچه باشند و توجه به تولید در همه آنها جدی گرفته شود.
✍ رونق تولید مستلزم انجام برخی اقدامات اساسی است مانند تغییر محیط کسب و کار به سمت ارتقا تولید، ایجاد فضای رقابت پذیری، داشتن فضای شفاف و بدون فساد در اقتصاد و بسیاری موارد دیگر است که در شرایط کنونی رعایت نمی شود.
📌 عوامل اصلی عبارتند از :
🔹مهار نقدینگی
🔹مبارزه با فساد
🔹حذف انحصار نهادهای دولتی
🔹تسهیل سرمایهگذاریهایی که در نهایت به رقابتی شدن بازار کمک میکند
🔹اعمال معافیت های مالیاتی برای صنایع تولیدی نوپا
🔹جلوگیری از واردات بی مورد و غیر ضروری
🔹فرهنگ سازی در زمینه حمایت از تولید داخلی
🔹خصوصی سازی اقتصاد
✍در پایان این نکته را خاطر نشان می شوم که برای رونق تولید داخلی نیاز به تلاش همه دستگاهای اجرایی می باشد تا از تمام امکانات و پتانسیلهای داخلی کشور به بهترین شکل استفاده شده و در سایه این همکاری رونق اقتصادی را در کشور شاهد باشیم.
✍ همچنین در راستای تقویت رونق ملی و حمایت از کالای داخلی مردم نقش مهمی ایفا می کنند و می توانند با خرید کالای داخلی گام مهمی در این زمینه بردارند. صنایع نیز باید کیفیت کالاهای تولیدی خود را افزایش دهند تا رغبت مردم به خرید تولیدات داخلی بیشتر شود.
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
✅ ماجرای 100 میلیون بشکه نفت روی آب
چند ماه پیش از تهاجم نظامی آمریکا به کویت که به جنگ اول خلیجفارس مشهور است، وزارت نفت تصمیم میگیرد بخشی از نفت خام خود را در نفتکشها ذخیره کند تا با تحلیلهایی که درباره افزایش قیمت نفت وجود داشت، نفت را به قیمت بالاتری به فروش برساند ولی هیچگاه چنین نشد. صفرعلی کرامتی، معاون سابق نفت خام در امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران، در کتاب ناگفتههای فروش نفت روایت جالبی را دراینباره نقل میکند:
همزمان با این تحولات دو نگاه در امور بینالملل شرکت نفت شکل گرفت؛ بخصوص در نفت خام. یک نگاه که مبدعش آقای فشارکی بود که روی افزایش قیمت نفت تأکید داشت. ایشان به ایران آمد و برای ما تحلیل کرد که اگر آمریکا به کویت حمله کند قیمت نفت بهشدت صعود کرده و به ۱۰۰ دلار میرسد. نگاه دیگر هم این بود که حضور آمریکا در خاورمیانه هوشمندانه خواهد بود و طوری عمل نمیکند که قیمت نفت جهش داشته باشد. خب ما طرفدار تحلیل دوم بودیم ولی آقای هدایت زاده (مدیر وقت امور بین الملل) و سایرین روی تحلیل آقای فشارکی مانور داده و آن را درست میدانستند. آقای هدایت زاده دنبال مجوز رفت و موفق شد اجازه ذخیرهسازی انبوه (۱۰۰ میلیون) بشکه نفت خام را کسب کند. در فرآورده چیزی نداشتیم که ذخیره بکنیم لذا استراتژیِ اصلی روی نفت خام بود.
آن زمان تحلیل این بود که برخی میگفتند صدام کویت را نابود میکند و به اینکه آمریکا دخالتِ جدی خواهد کرد باور نداشتند. در مقابل یک عده میگفتند خلیجفارس شوخی ندارد؛ منطقه، منطقهای است که منبع انرژی است، پس آمریکا دخالت میکند. دولت بوش پدر گفته بود شب ژانویه و آخر دسامبر به کویت حمله میکنیم که حمله هم کردند.
نفت در نفتکشها ذخيره شده و روي آب بود. نفتکشهای زیادی از کشورهای دیگر اجاره کردند. متأسفانه نفت را در دورانی که قیمتش به ۴۰ دلار هم رسیده بود٬ نفروختند. میگفتند بگذارید، جنگ شود و قیمتها بالا برود تا بفروشیم. آقای فشارکی این تحلیل را داشت.
در بینالملل هم خیلی افراد میگفتند نه آمریکاییها نمیزنند. خلاصه جنگ آغاز شد و با نخستین شلیک بجای آنکه بهای نفت افزایش یابد، کاهش یافت. آمریکاییها در ابتدا یک سیاست هوشیارانه در پیش گرفتند و نفتکشهای منطقه را اسکورت کردند و در مرحله بعد بخشی از ذخایر نفت خود را آغاز کردند تا قیمتها افزایش نیابد. فکر کنم قیمت نفت به ۱۵ یا ۱۶ دلار رسیده بود و ما مانده بودیم با ۱۰۰ میلیون بشکه نفت چه کنیم. زمانی که میشد ۴۰ دلار بفروشیم، نفروختیم تا درنهایت زیر قیمت و با ثمن بخس به فروش برسانیم. اين ميزان نفت حدود ۷، ۸ ماه روی آب بود که بهمرور زمان به نفتکشهای مشتریانمان که در آبهای بینالمللی منتظر بودند تزریق شد...
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
✅ ما مرفهتر زندگی میکنیم یا اروپاییان؟
اظهاراتی که اخیراً برخی سیاستمداران در مورد مقایسه سطح رفاه مردم ایران و اروپا داشتهاند، بازتابهای زیادی در جامعه داشته است.
رئیس جامعهالمصطفی گفته: «بنده در گذشته و در حال حاضر مسوول بخش اروپای المصطفی بوده و هستم و حاضرم سوگند بخورم که ۷۰ تا ۸۰ درصد مردم اروپا سطح زندگی پایینتری از مردم ایران دارند؛ رسانه، دنیا را به نحو دیگر ترسیم کرده است و نمیدانیم در آن کشورها چه خبر است.»
اظهارات این مقام مسوول، پیشتر به شکلی دیگر از سوی مصطفی پورمحمدی دبیر عالی جامعه روحانیت مبارز مطرح شده بود: «با آمارهای موجود، امروز مردم ما از نظر رفاه از اروپا وضعیت بهتری دارند، فقر ایران، فقر گرسنگی نیست بلکه فقر تمتع و رفاه و فقر اشتغال مطلوب است چراکه نوع توقعات بر اساس مطالبات جدید است.»
🔹آیا این سخنان با دادههای اقتصاد جهان همخوانی دارد؟
شاخص تولید ناخالص داخلی بر حسب برابری قدرت خرید (PPP) عمومیترین متری است که میتواند وضعیت درآمدی و قدرت خرید مردم در کشورهای مختلف را به ترازو بگذارد. بر اساس دادههای بانک جهانی، میزان درآمد سرانه در ایران در سال 2017 معادل 21 هزار دلار در سال بوده است. با توجه به رشد شدید دلار در سالهای 2018 و 2019 در بازار ایران، این عدد با کاهش در سالهای مذکور همراه خواهد بود. اما آخرین داده در دسترس، مربوط به سال 2017 است. با همین عدد، میزان رفاه مردم ایران با چه کشورهای اروپایی همسان است؟ درآمد سرانه ایران در دوران قبل از تحریمها، از کشورهایی همچون صربستان، آلبانی، بوسنی و جمهوری آذربایجان بهتر بود.
در سال 2018 درآمد سرانه کشوری مانند بلغارستان، تقریباً برابر با ایران است. پس اگر افت نرخ ارز در سال قبل اتفاق نمیافتاد، احتمالاً میزان رفاه مردم ایران با مردم بلغارستان در یک سطح قرار داشت. اما میزان درآمد سرانه مجارستان، در سال 2018 معادل 31 هزار دلار محاسبه شده است که نسبت به ایران تقریباً 50 درصد رفاه بیشتری را نشان میدهد. در کرواسی نیز درآمد سرانه 28 درصد از ایران قبل از تحریمها بهتر است. این وضعیت در مورد قبرس، یونان، لیتوانی، مالت، اسپانیا، اسلوونی، لهستان، پرتغال، رومانی و چندین کشور دیگر نیز صدق میکند. اما در مورد کشورهای پیشرو چطور؟ در مورد کشورهای پیشرفته، وضعیت متفاوت و فاصله رفاه زیاد است. درآمد سرانه در سوئد، 53 هزار دلار در سال 2018 ثبت شده است، یعنی 152 درصد بیشتر از ایران. این شاخص در سوئیس نیز معادل 68 هزار دلار بوده است، یعنی بیش از سه برابر درآمد سرانه ایران.
فاصله رفاهی با کشورهایی چون آلمان، ایسلند، نروژ، ایرلند، دانمارک، هلند، بریتانیا و لوکزامبورگ عمیق است. در نتیجه این گزاره که مردم ایران از 70 تا 80 درصد مردم اروپا سطح زندگی بالاتری دارند، حداقل تاییدیه آماری ندارد. البته سنجش رفاه تنها با درآمد سرانه میتواند تکبعدی باشد، اما درآمد سرانه میتواند برآیند و نمایندهای از شاخصهای دیگر موثر بر رفاه باشد. /تجارت فردا
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
📌صندوق اوپک ۵۰۰ هزار دلار به ایران میدهد
🔹با پیگیریهای بعمل آمده از سوی وزارت اقتصاد، کمک ۵۰۰ هزار دلاری صندوق اوپک برای توسعه جهانی (OFID) به ایران برای خرید و توزیع تجهیزات بسیار ضروری بیمارستانی مورد نیاز جهت مقابله با ویروس کرونا از سوی این صندوق تصویب شد.
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
از اینسو ترامپ در میان روسیه و عربستان بدنبال توافق نفتی و خبر از فرا رسیدن پایان جنگ نفتی، از آنسو دستور چین برای آغاز خرید نفت ارزان و پر کردن ذخایر استراتژیک
به نظر می آید شرایط برای معکوس شدن روند قیمتهای نفت فراهم است لیکن با رصد شرایط اقتصادی در دنیا نباید انتظار بازگشت به قیمتهای سابق را داشت
اعضای محترم که صادرکننده مواد پتروشیمی یا مصرف کننده این گروه محصولات هستند به اخبار فوق توجه ویژه داشته باشند
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
🔺سقوط بیسابقه قیمت بنزین؛ نرخ بنزینِ جهانی با دلار 15 هزار تومانی = 1800 تومان
سقوط بهای بنزین به کمترین میزان در 20 سال اخیر
🔹قیمت بنزین تحویل بنادر آمریکا: 55 سنت در گالن (14.5 سنت در لیتر) در 31 مارس 2020
🔹در حال حاضر اتفاق نادری که در بازار نفت رخ داده کاهش شدیدتر قیمت فرآورده هاي نفتي نسبت به نفت خام است
🔹در حال حاضر هر ليتر بنزین حدودا 12 سنت، نفتا 13 سنت و مازوت 14 سنت معامله مي شود؛ آزاد سازی قیمت بنزین در ايران، قيمت بنزين را به 1800 تومان مي رساند.
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
🔴اختصاص۵۹۶ میلیارد تومان به ۳۸ بیمارستان استان تهران برای درمان کرونا
▫️رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران: تاکنون حدود ۵۹۶ میلیارد تومان اعتبار برای پیشگیری و درمان بیماری کرونا در اختیار دانشگاههای علوم پزشکی قرارگرفته است./ایسنا
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
⚡️۶.۵ میلیون امریکایی در یک هفته بیکار شدند
▫️دولت آمریکا در تازهترین آمار اعلام کرده که هفته گذشته در این کشور بیش از شش و نیم میلیون نفر اعلام بیکاری کردهاند تا از حمایت دولتی برخوردار شوند.
▫️هفته قبل این عدد حدود سه و نیم میلیون نفر بود. در تاریخ آمریکا این حجم بیکاری بیسابقه بوده و برآورد میشود از این هم بالاتر برود./بیبیسی
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
🔴 توضیحات سازمان جهانی بهداشت در مورد ویروس هانتا
▫️سازمان جهانی بهداشت در پاسخ به شایعات پخش شده درباره ویروس هانتا تاکید کرد این ویروس «یک بیماری بومی در چین» محسوب میشود که معمولا از حیوان به انسان منتقل میشود و انتقال آن از انسان به انسان به ندرت روی می دهد.
▫️آمار سازمان جهانی بهداشت نشان می دهد که سالانه ۱۰ هزار مورد ابتلا به ویروس هانتا گزارش می شود. میزان مرگ و میر بر اثر ابتلا به این ویروس نیز در هر سال حدود ۱۰۰ نفر است./ یورونیوز
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
🔴 اسپانیا، درگیر بحران بیماری و بیکاری بیسابقه
▫️به دنبال اقدامات سختگیرانه در اسپانیا دومین کشور درگیر با ویروس کرونا در اروپا، ۹۰۰ هزار شغل امکان ادامه فعالیت ندارند. اسپانیا بسیاری از مشاغل و بیشتر اماکن عمومی غیرضروری را در میانه ماه مارس تعطیل کرد.
▫️ با مراجعه بیش از ۳۰۰ هزار نفر برای دریافت حقوق بیکاری، اسپانیا بیشترین تعداد بیکاران را در تاریخش ثبت کرد.
نقطه عطف دیگر در این زمان، جانباختن بیش از ۱۰هزار نفر از مبتلایان ویروس کرونا بود.
بعد از ایتالیا، اسپانیا بیشترین میزان مبتلایان به کرونا را در اروپا دارد./بیبیسی
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌ركورد جديدى در تاريخ اشتغال آمريكا ثبت شد
🔹بعد از ثبت ٣.٢٨ ميليون مدعى بيمه بيكارى در هفته سوم ماه مارس، در هفته آخر اين ماه شاهد ثبت ركورد تاريخى ۶.۶ ميليون مدعى بيكارى در آمريكا هستيم. معادل ۶.۵% از كل كارگران آمريكا!
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
🔴 اعطای کارت اعتباری یک و ۲میلیون تومانی به اقشار آسیبپذیر
▫️اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهوری، دستورالعمل اختصاص کارت اعتباری یک و دو میلیون تومانی به چهار میلیون خانوار از اقشار آسیبپذیر را ابلاغ کرد.
▫️بانکهای عامل همان بانک واریز کننده یارانه افراد بوده و موظفند ۴۸ ساعت پس از اعلام وزارت کار، به ترتیب اعتبار یک میلیون تومانی را در کارت خانوارهای یک نفره و ۲ میلیون تومانی را در کارت خانوار بیش از یک نفره فاقد درآمد ثابت منظور کنند./فارس
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
📌رکورد درخواست بیمه بیکاری در اسپانیا
🔹اسپانیا رکورد بیش از ۳۰۰ هزار نفری برای دریافت بیمه بیکاری در ماه مارس به ثبت رساند.
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
🔻ابلاغ دستورالعمل اختصاص کارت اعتباری ۱ و ۲ میلیون تومانی به اقشار آسیبپذیر
🔹این کارتها در طرح خرید اعتباری اضطراری ناشی از شیوع کرونا براساس دستورالعمل ابلاغی معاون اول رییس جمهور به اقشار آسیبپذیر فاقد درآمد ثابت از قبیل رانندگان تاکسی، اتوبوس، مینیبوس و کرایههای بینشهری، دستفروشان و کارگران فصلی تا سقف ۴ میلیون خانوار به تشخیص وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تعلق میگیرد.
🔹بانکهای عامل همان بانک واریز کننده یارانه افراد بوده و موظفند ۴۸ ساعت پس از اعلام وزارت کار، به ترتیب اعتبار ۱ میلیون تومانی را در کارت خانوارهای یک نفره و ۲ میلیون تومانی را در کارت خانوار بیش از یک نفره فاقد درآمد ثابت منظور نمایند.
🔹بازپرداخت طی ۲۷ ماه که ۳ ماه آن تنفس است صورت می گیرد و ۸ درصد از سود ۱۲ درصدی آن توسط دولت به بانکها پرداخت می شود.
🔹مشمولین نیازی به مراجعه به بانکها نداشته و بانکها با اخذ تعهد الکترونیک میتوانند اقساط را از یارانه و کمک هزینه معیشتی افراد کسر نمایند.
🔹دارا بودن چک برگشتی و اقساط معوق بانکی مانع دریافت این تسهیلات نمی شود/ پاد
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺 فیلم/ آسیبها و هزینههای کرونا به روایت دکتر حسین درودیان
👤 اقتصاددان و تحلیلگر مسائل اقتصادی در گفتگو با «نود اقتصادی»: مهمترین خطری که اقتصاد ایران را در سال ۹۹ تهديد میکند، کسری بودجه است/ کرونا هزینه های دولت را بشدت افزایش و کسری بودجه را بدتر میکند.
#کرونا_اقتصاد_ایران
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
📱 پرفروشترین موبایلها در سال گذشته میلادی
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺 فیلم/ تبعات اقتصادی کرونا کاملا بستگی به نوع مدیریت دولت دارد
👤 دکتر قدرت اله امام وردی، اقتصاددان و تحلیلگر مسائل اقتصادی در گفتگو با «نود اقتصادی»: کرونا اقتصاد ايران را وارد رکود شدید کرد، درآمدهای دولت را کاهش و هزینه هایش را افزایش داد/ پیشبینی میشود موجی از بیکاری در اثر کرونا اقتصاد ایران را دربربگیرد/ دولت برای کاهش اثرات کرونا، سیاستهای انبساطی، پرداختهای نقدي و معافیتهای مالیاتی را در دستور کار خود قرار دهد.
#کرونا_اقتصاد_ایران
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
✅ حاکمان!! نگذارید طبقه متوسط بیشتر خُرد شود
✍️ دکتر محمد فاضلی
✅ یک ویژگی جامعه ایران در این روزهای کرونایی، قوت قلب و مایه امیدواری شده است. بسیاری از ما شاهد هستیم آنها که هنوز توشه و توان اقتصادی دارند، به هر وسیلهای تلاش میکنند به آسیبدیدگان از کرونا کمک کنند.
✅ یک شاهد عینی هم برای این امر دارم. تحقیق اولی که با پرسشنامه آنلاین انجام دادم و عمده پاسخگویان از طبقه متوسط بودند، نشان داد که 54 درصد پاسخگویان گفتهاند به آسیبدیدگان اقتصادی از بحران کرونا کمک کردهاند.
✅ حال و روز جوامع دیگر را نمیدانم، اما در جمعهای خانوادگی، خیریهها و مؤسساتی که کار امدادرسانی میکنند، شاهد هستیم که قشر متوسط و بالاتر جامعه که هنوز زیر بار فشارهای اقتصادی له نشده و دستاش به دهانش میرسد، سخت تلاش میکند که دست آسیبدیدگان از کرونا را بگیرد.
✅ یک معلم مدرسه امروز تلاش میکرد برای خانواده دانشآموزش که از طریق سبزی پاک کردن مادر خانواده روزگار سپری میکردهاند و با بحران کرونا دیگر سفارش سبزی پاک کردن ندارند، کمک جمع کند و موفق شده بود. تردید ندارم صدها هزار نفر در حال تلاش برای همین نوع کمکرسانی هستند.
✅ این طبقه متوسطی که اغلب سبک زندگی و مطالباتش را قدرت نمیپسندد، اگر ضعیفتر از این حد بود، اگر این میزان حس مسئولیت اجتماعی نداشت، اگر شبکههای ارتباطات خانوادگی این طبقه نبود و به یکدیگر اعتماد نداشتند و برای آسیبدیدگان کرونا کاری نمیکردند، بحران به سرعت به فقر گستردهتر و تبعات اجتماعی، سیاسی و امنیتی منتهی میشد.
✅ این کشور در فقدان نظامهای حمایت اجتماعی قدرتمند و دقیق، در شرایط نبود توان اقتصادی گسترده نظیر اقتصادهای توسعهیافته برای سرازیر کردن میلیاردها دلار و یورو به سمت حمایت از آسیبدیدگان کرونا، دارد تلاش میکند تا دوام بیاورد؛ و بار این تلاش را طبقه متوسط به دوش میکشد.
✅ طبقه متوسط تا اطلاع ثانوی که آن ثروت و نظامهای حکمرانی قدرتمند به دست آید، ستون تابآوری اجتماعی این جامعه است. حاکمان باید قدر این نیروی اجتماعی مسئول، اخلاقی و هنوز مجهز به عواطف انسانی را بدانند.
✅ هر کسی در شمار حکمرانان است، هر کسی رشتهای از نخ سرنوشت این ملت را در دست دارد، باید بیشتر و بیشتر و بیشتر و بیشتر مواظب باشد که گفتار و کردارش، بیش از آنچه تاکنون بر این مردم و طبقه متوسط رفته، باعث خرد و له شدنشان نشود.
✅ این طبقه که به تدریج له شود و از میان برود، سیاستهای اقتصادی، سیاسی، نظامی و امنیتی که بیش از گذشته این طبقه را خرد و ضعیف کنند، و انگشتهای اصحاب مکتب صمدیه اگر بیش از این همان ذره ذره اعتماد باقیمانده را هدف بگیرند، این ستون تابآوری اجتماعی خواهد شکست.
✅ حاکمان!! نگذارید سطح پایین کیفیت حکمرانی یا هر عامل دیگری، طبقه متوسط را خرد و له کند. ستون تابآوری نظام اجتماعی در فقدان نظامهای حمایت اجتماعی مدرن، خواهد شکست.
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
⚡️علی لاريجاني کرونا گرفت
▫️روابط عمومي مجلس اعلام کرد: درپي بروز برخی علائم ، از رييس مجلس آزمایش کرونا گرفته شد و با توجه به نتیجه مثبت آن، وي هم اکنون در قرنطینه و تحت درمان است.
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
⚡️پرواز موقت نفت با توئیت ترامپ
▫️پس از توئیت ترامپ و ابراز امیدواری وی مبنی بر کاهش تولیدات اوپک پلاس تا حدود 10 تا 15 میلیون بشکه، قیمت نفت برنت ظرف 10 دقیقه 7 دلار صعود کرد. البته آخرین قیمت در مرز 30 دلار قرار دارد./اقتصادنیوز
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady