چطور با حقوق زیر ۳ میلیون زنده بمانیم؟!
رئیس کمیته دستمزد شورای کار:
🔹از سال گذشته سبد معیشت کارگران ۲۰۰ درصد گران شده است.
🔹چرا برای مسئولان سوال نشده که چطور خانواده یک کارگر با حقوق زیر ۳ میلیون تومان زنده است؟
🔹کارگران برای زنده ماندن تلاش میکنند نه زندگی کردن؛ کارگران به دنبال سیاه نمایی نیستند، واقعیتهای جامعه را بیان میکنند.
🔹در حال حاضر ۱۴ میلیون و ۴۹۴ هزار کارگر بیمه شده داریم، که با خانوارهایشان بیش از ۴۹ میلیون نفر میشوند که حدود ۵۸ درصد جامعه را تشکیل میدهند.
🔹مزد منطقهای یا صنفی، لباس خوب و زیبایی است که بر تن بهرهکشی از کارگران پوشاندهاند؛ هدف از این ادعاها و تلاشها، فقط سرکوب مزدی و قانونی کردن استثمار کارگران است.
tn.ai/2420320
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
🔴 علی دینی: با اجرای لایحه بودجه ۱۴۰۰ ، صندوق توسعه ملی از محتوای اصلی خودش خالی میشود و به سمت شکست پیش میرود
🔅عضو هیات علمی موسسه پژوهشهای بازرگانی: صندوق توسعه ملی تأسیس شده برای تأمین منابع مالی انباشت در پروژههای کلیدی، ولی براساس لایحه بودجه ۱۴۰۰ از محتوای خود خارج میشود و در خدمت تأمین هزینههای مصرفی قرار میگیرد.
🔅این یک دور باطل است. کسری بودجه بالاست، چون سرمایهگذاری و تولید و مالیات ضعیف است. در نتیجه از صندوق برداشت میشود و مشکل سرمایهگذاری و تولید و مالیات ضعیف پایدارتر میشود.
🔅در دوره زمانی بعد، اتکا به صندوق برای پوشش هزینههای جاری بیشتر میشود. شکست صندوق و از محتوا خالیشدن آن یعنی تداوم در اتکا به درآمدهای نفتی و ناتوانی در رهایی از آن از طریق تنوعسازی تولید و صادرات. /نود اقتصادی
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
نسخه شورای رقابت، بازار خودرو را به هم ریخت
🔹رئیس اتحادیه نمایشگاهداران خودرو: قیمتها در بازار خودرو با کاهش کاهش ۳۰ درصدی در آبان، تقریبا به ثبات رسیده بود اما از دیروز، فروشندگان برای فروش خودرو دست نگه داشتهاند و قیمتها در بازار افزایش یافته است.
🔹مشاهدات بازار نیز نشان میدهد که امروز قیمت پراید با ۳ میلیون افزایش به ۱۰۳ میلیون، پژو ۲۰۶ تیپ ۲ با ۴ ملیون افزایش به ۱۰۴ میلیون و قیمت سمند با ۲ میلیون افزایش به ۱۷۸ میلیون تومان رسیده است.
🔸دیروز شورای رقابت به خودروسازان مجوز داد تا با افزایش تیراژ تولید، بتوانند قیمت ۴۵ درصد محصولاتشان را افزایش دهند.
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
✨به دعوت آقای راشکی مدیرعامل شهرک صنعتی زاهدان از یکی دو کارخانه این شهرک بازدید کردیم.
▪️شرکت پلیمر پاکت پرند زاهدان، یکی از کارخانههای پیشرو در تولید پاکت سیمان است که هرچند با واردات تجهیزات خارجی تاسیس شده، اما به گفته مدیرعامل آن، از ابتدای تاسیس شرکت تاکنون حتی یک بار نیاز تعمیراتی و قطعاتی شرکت از خارج تامین نشده است. یک واحد تحقیق و توسعه برای مهندسی قطعات ایجاد کرده و توانستهاند قطعات متعددی از تجهیزات مورد نیازشان را مهندسی معکوس کنند. ورودی این کارخانه ماده اولیه است و از نخ ریسی تا چاپ روی پاکت پلیمر در همینجا انجام میشود. تمام مواد اولیه نیز از داخل تامین میشود. این شرکت تمامی نیروهایش را با برگزاری آزمون با همکاری دانشگاه سیستان و بلوچستان از جوانان تحصیلکرده بومی جذب کرده است. علاوه بر تامین نیاز چندین شرکت تولی سیمان داخلی، به ۵ کشور صادرات نیز دارند.
🔹شهرک صنعتی زاهدان، بحمدلله با سرعت بالایی در حال رونق گرفتن است و با توجه به ظرفیت مرزهای طولانی این استان برای صادرات به بیش از ۳۰ درصد جمعیت جهان دارد، روز به روز بر تعداد تقاضای سرمایهگذاری برای صادرات در این منطقه افزوده میشود.
▫️از فعالان صنعتی شهرک سوال کردم که حاضر هستید در قبال صادرات، دولت لیستی از کالاهای مورد نیاز کشور را در اختیارتان قرار دهد تا وارد کرده و خودتان در کشور عرضه کنید؟ گفتند از خدایمان است! منتهی کسی چنین درخواستی از ما نکرده است. اجرای این مدل تهاتر، تحریم مالی آمریکا که بر پایه مبادلات بانکی استوار است، فرومیپاشد.
#آنچه_داریم_ز_بیگانه_تمنا_نکنیم
@syjebraily
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
💰#قیمت_سکه_ارز
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
📝 مالکان خارجی فروشگاههای زنجیره ای در ایران سود خود را به ارز تبدیل می کنند و از کشور بیرون می برند
#حمیدرضا_جوانبخت
🔸فروشگاههای زنجیره ای دارند اقتصاد خرد و کلان کشور را در خود می بلعند!
🔹بیشتر آنها متعلق به کشورهای خارجی هستند و موجب ایجاد اختلال در اقتصاد بومی محلات و بیکار شدن تعداد زیادی از خانوارهای مشغول در سوپرمارکتها، خواربارفروشیها و... شده اند.
🔸فروشگاههای زنجیرهای به مرور زمان همه جور اجناسی میفروشند و ریز و درشت به همه اصناف لطمه میزنند و باعث ورشکستگی آنها می شوند.
🔹به گفته معاون سازمان تعزیرات فروشگاههای زنجیرهای هم گران فروشی میکنند و هم کم فروشی.
🔸مثلا با کارخانه تولید رب تبانی میکنند که کارخانه مذکور رب ۸۰۰ گرمی را ۷۰۰ گرم تولید کند تا ارزانتر به دست آنها برسد و از قیمتی که روی کالا درج شده به مردم تخفیف میدهند! با اینکار مردم فکر میکنند در این خرید سود هم کردهاند.
🔹مالکیت برخی فروشگاههای زنجیرهای فعال در ایران متعلق به خارجیهاست و سود کسب شده را به ارز تبدیل کرده و به خارج ارسال میکنند! در این بین پای کشورهایی مثل ترکیه و کشورهای حاشیه خلیج فارس در میان است.
🔸پس از فروشگاههای زنجیرهای «جانبو»، مدتی پیش خبر رسید که برند دیگر ترکیهای به نام «بیم» قصد دارد ۳۰۰ فروشگاه زنجیرهای در ایران راهاندازی کند.
🔹چند سال پیش گالیپ آیکاچ؛ عضو کمیته اجرایی شرکت بیم، ضمن تائید احتمال افتتاح ۳۰۰ فروشگاه بیم در ایران به رویترز گفت: فرآیندهای لازم برای بررسی توان بازار ایران و افتتاح فروشگاههایی در این کشور به سرعت در حال انجام است.
🔸کشور ترکیه با بازارسنجی و شبکه روابط پیچیده نبض بازار ایران را در دست گرفته و به غیر از اثرگذاری حداکثری بر مجراهای وارداتی امکان دارد در آینده صادرات ایران را هم تحت سلطه درآورد.
🔹آیا عقل سلیم میپذیرد در این شرایط جنگ اقتصادی اینطور به فروشگاههای خارجی اختیار داده شود تا کالاهای ساخت کشور خودشان را به فروش برسانند و عواید ناشی از آن را بصورت ارز از کشور خارج کنند و یکی پس از دیگری کارگاههای تولیدی تعطیل و هزاران کارگر ایرانی از کار بیکار شوند؟
🔸و این همه در حالی است که نه تنها هیچ حمایتی از مدل های سنتی فروش در ایران نمی شود که صدا و سیما دربست در اختیار تبلیغات گسترده این فروشگاههای زنجیره ای قرار گرفته است.
این دو مصاحبه زیر را گوش کنید:
https://t.me/maktubaat/22728
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
🔻 "در لایحه بودجه سال بعد دولت، میانگین حقوق کارکنان دولت ۱۵.۵ میلیون تومان دیده شده است"
👈 "افزایش اعتبارات حقوق کارمندان با وجود اعلام افزایش قابل تامل ۲۵ درصدی، اما ۷۶ درصدی است"
🔹 ۷ دی ۹۹ | در حالی که این روزها بحث میزان و نحوه افزایش حقوق کارمندان دولت یکی از بحث های داغ در مجلس است و پیشنهادهای متفاوتی در این باره مطرح می شود، مرکز پژوهش های مجلس در گزارش اخیر خود به چرایی رشد کم سابقه ۵۹ درصدی اعتبارات هزینهای دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۰ و افزایش ۷۶ درصدی اعتبارات حقوق کارمندان با وجود اعلام افزایش قابل تامل ۲۵ درصدی حقوق کارکنان دولت پرداخته است
👈 در این گزارش از میانگین حقوق ۱۵.۵میلیون تومانی برای کارکنان دولت و قرار گرفتن ۶۰ درصد کارمندان در ۳ دهک بالای جامعه سخن به میانآمده است؛ به رغم اختصاص فصل اول اعتبارات هزینه ای به جبران خدمات کارکنان دولت با اعتبار ۲۰۹ هزار میلیارد تومان، این رقم صرفاً شامل حکم کارکنان است و مزایا را در بر نمی گیرد؛ این مرکز رقم کل اعتبارات حقوق و مزایای کارکنان دولت را حدود ۴۰۸ هزار میلیارد تومان (معادل ۶۴ درصد بودجه) اعلام کرده است | روزنامه خراسان
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
💰#قیمت_سکه_ارز
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
مجلس و کمیسیون تلفیق در تله دولت!
🔹از تلفیق خبر میرسد، با تصویب دلار ۱۷۵۰۰ تومانی، سه سناریو برای تغییرات در بودجه ۱۴۰۰ مطرح است.
🔹تغییراتی که به نظر می رسد، بیش از آنکه اصلاح ساختار بودجه طبق منویات رهبری باشد، تلهای است که پهن شده تا گرانیهای سال ۱۴۰۰ بر گردن مجلس بیافتد.
📝 (https://tn.ai/2423703)
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
◀️جعبه سیاه بانک
حسین درودیان
✳️ وقتی بانکها همه به این نتیجه برسند که وارد ارز شوند و طلا و سهام بخرند، از بالا به موضوع نگاه نمیکنند و چون همه بانکها این کار را انجام میدهند، باعث برهم ریختگی بازارها شده و معلوم نیست چه سرانجامی برای آنها پیدا میشود و وقتی که همه این کار را انجام میدهند، قیمت یک سهم یا شاخص بازار سهام، باد میکند و دارای حباب میشود و بعداً میترکد؛ پس همه افرادی که این کار را سودآور میدانند؛ متضرر میشوند و اقتصاد کلان به سمت فضای بی ثبات حرکت میکند.
◀️ یکی از مهمترین انتقادات و شکایات از فعالیت بانکها در تمام دنیا این است که بانکها در قالب یک بانک خصوصی، به اقتضای عدم ریسکپذیری و تأمین سودهای کوتاه مدت، وارد عملیات سفته بازانه میشوند که روی اثرگذاری آنها بر بازار مالی در دنیا، بحث وجود دارد؛ به نحوی که بانکها در دنیا بیشتر بر روی خرید مستغلات متمرکز هستند و در مورد آنها خرید طلا و ارز موضوعیت ندارد؛ ولی در ایران همه انواع داراییها از سوی بانکها خریداری میشود و موضوع فعالیت سفته بازانه آنها قرار میگیرد که این تهدید و مشکل، به مراتب جدیتری از خلق پول است.
ادامه در ؛
◀️ mehrnews.com/xTsLP
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
💰#قیمت_سکه_ارز
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
اشتباه در خلق و حذف یک شبه دلار ۴۲۰۰
«شاکری» کارشناس اقتصادی:
🔹نباید خیلی ناگهانی ارز ۴۲۰۰ تومانی را حذف کرد؛ وقتی یکباره افزایش خیلی شدید در نرخ تنظیمکننده روابط مالی دولت و بانک مرکزی میدهید این احتمال وجود دارد که با رشد شدید در پایه پولی مواجه شوید.
🔹وقتی خودتان نرخ ارز بین بانک مرکزی و دولت را ۱۷۵۰۰ تومان تعیین میکنید، بازار هم برای کاهش روی ۱۷۵۰۰ بهعلاوه نرخ اضافهای قرار میگیرد.
🔹این مبلغ اضافی هم کشسانی نسبت به شرایط سیاسی دارد اما بههرحال کف جدید برای نرخ ارز خلق میکند، که ۱۷۵۰۰ تومان بهعلاوه یک عددی است.
tn.ai/2425852
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
📝 آقای زنگنه! چاره داریم اما شما دنبال چاره نبودید..
امین امیری
🔸سال ۲۰۱۷ سازمان ملل به همه جهان قانون IMO2020 را ابلاغ کرد که مصرف مازوت با گوگرد رو در کشتی ها ممنوع می کرد (مازوت ایران بالای ۵ درصد گوگرد دارد! )
🔹سپس به کشور ها ۳ سال زمان داد با واحد کرک تولید مازوت را حذف کنند، یا با احداث واحد سولفور زدایی مقدار گوگرد آن را صفر کنند.
🔸زمان مورد نیاز برای احداث چنین واحد هایی حداکثر ۲ تا ۳ سال است که زمان مورد نیاز برای آن داده شده بود.
🔹ایران که مثل همیشه قوانین بین المللی را به کتف خود گرفته است و کلا هم «پول نداریم» و «تحریم بودیم» را بهانه دارد، هیچ اقدامی نکرد تا سال ۲۰۲۰ رسید و دیگر کسی مازوت ایران را نخرید ...
حال دو گزینه وجود دارد:
🔸تعطیلی پالایشگاه ها و عدم تولید مازوت که در نتیجه بنزین و گازوئیل نخواهیم داشت!
🔹یا سوزاندن مازوت در نیروگاه ها، کارخانه های سیمان و سایر صنایع با حداکثر توان چون توان ذخیره سازی هم محدودیتی دارد!
🔸نکته زیبای ماجرا اینجاست که ۱۵ درصد نفت خام پالایش شده در کشور به مازوت تبدیل میشود ( چیزی حدود ۳۰۰۰۰۰ بشکه در روز )
🔹حتی بدون تحریم و وجود سرمایه لازم (هر پالایشگاه حوالی ۱ تا ۲ میلیارد دلار) هم حداقل ۳ سال زمان برای احداث چنین واحد هایی نیاز هست .
🔸۵۰ درصد آلودگی شهرهای کشوری که بر روی دریای گاز طبیعی پاک ترین سوخت جهان قرار دارد به گردن مازوت افتاده. زیبا نیست ...؟
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
حقوق نجومی کارمندان شرکتهای ورشکسته دولتی
🔹بررسیهای بودجه پیشنهادی شرکتهای دولتی توسط دیوان محاسبات نشان میدهد که متوسط حقوق و مزایای پرداختی به یک سوم کارمندان این شرکتها ۲۶ میلیون تومان درماه است.
🔹 در میان شرکتهای دولتی که حقوق نجومی پرداخت میکنند، نام شرکتهایی به چشم میخورد که طبق لایحه بودجه دولت زیانده یا سر به سر هستند.
🔹بالاترین میانگین سرانه حقوق و مزایای ماهانه متعلق به شرکت بازرگانی و خدمات صنعتی فولاد اهواز بوده که بیش از ۵۲ میلیون تومان و کمترین سرانه که برمبنای مصوبات دولت است به شرکت سهامی شهرکهای صنعتی استان هرمزگان با ماهانه ۲۰ تومان به ثبت رسیده است.
fna.ir/f1voq5
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
🔴 بانك آينده ايران مال بانك آينده را ميخرد!
♦ بانک آینده که صورت مالی منتشر شدهاش از وجود زیان انباشته ۱۳ هزار میلیارد تومانی حکایت داشت، در سال ۹۷ زیان ۱۱ هزار میلیارد تومانی و در سال ۹۶ زیان ۲۴۰۰ میلیارد تومانی را به ثبت رسانده بود و بسیاری بر این عقیده هستند که این بانک طی این سالها به دفعات با فروش و تملیک مجدد ایران مال، توانسته خود را از خطر ورشکستگی نجات دهد.
🔶 این بانک که به اذعان کارشناسان، از ابتدا هم با هدف خلق نقدینگی برای ساخت «ایران مال» و ایجاد منافع خاص، برای عدهای معدود تأسیس شد، ظاهراً قصد واگذاری ۳۵ درصد از سهام این مجموعه داشت اما اکنون خبر رسیده، برنده مزایده یکی از شرکتهای زیرمجموعه خود بانک است.
🔵 شرکت «حامی کیان سازه» که برنده این مزایده به ارزش حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان شده است، ریاست هیئت مدیرهاش را شرکت «مسکن سازان بهشت پویا» برعهده دارد. شرکت «مسکن سازان بهشت پویا» از شرکتهای زیرمجموعه بانک آینده است که سال گذشته ۲۸ شرکت بدهکار به بانک آینده نیز در آن ادغام شدند.
mehrnews.com/xTtQ5
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
🔴️ چرا خاموشیهای تابستان این بار به زمستان هم کشیده شد؟
#سید_یاسر_جبرائیلی
🔹یکی از فجایع رخ داده در دولت آقای روحانی، عدم توسعه کافی ظرفیت نیروگاهی کشور بوده و چنانکه پیش از این مفصل تشریح کردهام، دلیل این امر اجرای غیرقانونی #توافق_پاریس است.
🔸در سال ۱۳۸۴، مجموع ظرفیت اسمی نیروگاههای کشور ۴۱۰۴۳ مگاوات بوده است که این ظرفیت در سال ۹۲ به ۷۰۲۷۹ مگاوات میرسد. یعنی در طول ۸ ساله دولت سابق، ما شاهد افزایش ۷۱ درصدی ظرفیت اسمی نیروگاههای کشور بودهایم. به عبارت دیگر، در دولت سابق سالانه به طور میانگین ۳۶۵۵ مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه شده است.
🔹اگر افزایش ظرفیت نیروگاههای کشور با همین روند ادامه پیدا میکرد، باید در پایان سال ۹۹ ظرفیت اسمی تولید برق نیروگاههای کشور به ۹۵۸۶۴ مگاوات میرسید. اما این ظرفیت تا پایان آبان ۱۳۹۹ در ۸۳۵۴۸ مگاوات متوقف است. در این دولت نسبت به دولت سابق، حدود ۵۵ درصد کاهش رشد سالانه ظرفیت تولید برق داشتهایم.
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
💰#قیمت_سکه_ارز
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
اخذ مالیات از خودروهای لوکس در سال۱۴۰۰
«علی اصغر خانی» عضو کمیسیون تلفیق:
🔹با موافقت اعضای کمیسیون تلفیق ۲ هزار میلیارد تومان از محل اخذ مالیات از خانههای خالی در سال ۱۴۰۰ برای دولت درآمد پیشبینی شد.
🔸همچنین اعضای کمیسیون با اخذ مالیات از خودروهای لوکس در سال آینده موافقت کردند.
tn.ai/2426546
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
طرح بازنشستگی پیش از موعد معلق شد
🔹سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس: کمیسیون اجتماعی طرح بازنشستگی پیش از موعد را به دلیل مسائل مختلفی مانند کاهش سن نیروی کار برای بازنشستگی، مشکلات صندوقهای بیمهای و تأمین منابع و بار مالی برای دولت و بخشهای خصوصی مُراعا و معلق کرد.
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸آغاز ثبتنام دور سوم مسکن ملی از پنجشنبه
🎥محمودزاده، معاون مسکن و ساختمان وزارت راهوشهرسازی:
🔹 در این مرحله متقاضیان 183 شهر از 19 استان میتوانند با مراجعه به سایت طرح اقدام مسکن ملی، ثبت نام خود را انجام دهند.
🔹سامانه ثبت نام برای طرح مسکن ملی از ساعت 10صبح روز پنجشنبه بازگشایی میشود.
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
مصاحبه با رادیو اقتصاد.mp3
18.55M
مصاحبه پرفسور مسعود درخشان با رادیو اقتصاد و بیان مسائل اساسی و کلان اقتصاد ایران
#کیفیت_پایین
💠 @Profderakhshan
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
مصاحبه با رادیو اقتصاد کامل.mp3
31.53M
قسمت دوم مصاحبه پرفسور مسعود درخشان با رادیو اقتصاد و بیان مسائل اساسی و کلان اقتصاد ایران
💠 @Profderakhshan
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
⭕️ ارمنستان منتظر صادرات کالاهای ایرانی است/مصاف
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
🌐 وقتی کسی به فکر زمستان نبود
وزارت نفت، مقصر اصلی بحران مازوت
🔺در دولت گذشته، یک اقدام مهم و اساسی برای غلبه بر کمبود گاز در فصول سرما انجام شد که در این دولت، روی هوا رفت، مانند بسیاری دیگر از پروژههای دیگر. زمستان 1386 که کشور با کمبود گاز مواجه شد، وزارت نفت تصمیم گرفت برای تکرار نشدن آن بحران، اقدام به ذخیرهسازی گاز در میادین تخلیه شده نفتی و گازی کند.|دو پروژه مهم شامل تزریق گاز به مخازن سراجه قم و شوریجه خانگیران، در فصول گرم سال با تزریق گاز، پر میشدند تا در فصول سرد برای مصرف در بخش خانگی، تجاری و صنعتی به خطوط لوله سراسری وارد شود. این پروژهها بین 15 تا 20 میلیون مترمکعب گاز به صورت روزانه به خط لوله ها تزریق می کردند تا مشکلی مثل امروز گریبان کشور را نگیرد.
🔺در ادامه این پروژهها، 15 تا 40 میدان تخلیه شده نفتی و گازی، برای ذخیرهسازی گاز در نظر گرفته شد که وقتی به دولت یازدهم رسید، همه این پروژهها متوقف شد و دیگر خبری از ذخیرهسازی گاز نبود؛ راهکاری که در کشورهای بزرگ جهان نیز مورداستفاده قرار میگیرد.
🔺اما این تنها اشتباه وزارت نفت نیست؛ در گذشته برنامهریزیهای دقیقی برای احداث واحدهای دریافت LNG در صنایع و نیروگاهها صورتگرفته بود تا این بخش مصرفی، گاز موردنیاز خود را بهصورت گاز مایع ذخیرهسازی کنند تا در روزهای سرد، بدون نیاز به دریافت گاز طبیعی از خط لوله، از گاز مایع استفاده کنند. دولت یازدهم و دوازدهم نیز این پروژهها را متوقف کرد تا در نهایت، جمهوری اسلامی ایران را با تولید یک میلیارد مترمکعبی خود، در وضعیت اسفناکی قرار دهد. اگر وزارت نفت طی 7 سال گذشته، بدون لجبازی و قرارگرفتن در موضعی که منافع کشور را به خطر انداخت، به ریلگذاریهای گذشته وفادار میماند و آنها را اجرایی میکرد، نه پدیدهای به نام قطع گاز صادراتی را شاهد بودیم و نه استفاده از مازوت در نیروگاههای کشور.
🔺وزیر نفت هم در واکنش به کمبود گاز و مصرف مازوت در بخش نیروگاهی، میگوید مردم فکر میکنند پنجره را باز بگذارند، کرونا نمیگیرند؛ اگر پنجره را ببندند همه چیز درست میشود! برای درج در تاریخ بنویسیم که وزیر نفت دولت تدبیر و امید، بدون قبول اشتباهات خود در مدیریت تولید، ذخیرهسازی و مصرف گاز، دیواری کوتاهتر از مردم پیدا نکرد و آنها را مقصر «مازوت سوزی» دانست.
متن کامل در لینک زیر:
http://www.mizenaft.com/note/29145/
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady