🔴 #تحلیل| سه اختلاف اصلی ایران و آمریکا در مذاکرات وین‼️
🔻 ایران و آمریکا در وین در دو هتل جداگانه به فاصله 5 دقیقه از یکدیگر از طریق میانجیگران اروپایی به تبادل نظر پرداختند؛ تیم ایرانی به ریاست عراقچی در گرند هتل وین در نشست کمیسیون مشترک برجام حضور یافت و تیم امریکایی به ریاست رابرت مالی و همراهی ریچار نفیو در هتل لوکس دیگر.
🔹 اگرچه این گفت و گو به نتایجی جهت تداوم مذاکرات ختم شده است ولی از لابلای خطوط خبری می توان حدس زد که فاصله میان ایران و آمریکا در مورد احیای برجام بسیار بیشتر از ۵ دقیقه اختلاف محل اقامتشان است!!
🔹 این نشست یک نتیجه ملموس داشته است؛ «تشکیل دو کارگروه برای تهیه یک نقشه راه برای بازگشت طرفین به برجام.»
🔹 وظیفه یک کارگروه چگونگی تعلیق تحریم های شدید آمریکا علیه ایران است و مسوولیت کارگروه دیگر چگونگی بازگشت ایران به تعهدات هسته ای سال ۲۰۱۵ و محدودسازی برنامه هسته ای.
🔹 اما وقتی سخن از نقشه راه به میان می آید و کارشناسان قرار است بر سر اختلافات پیرامون آن به بحث بنشینند؛ یعنی کماکان تفاوت دیدگاهها با سیرت سیاسی و البته صورت فنی ادامه دارد.به عبارت دیگر هنوز فاصله زیادی وجود دارد تا طرفین در مورد جدول زمانی بازگشت به تعهدات با یکدیگر مذاکره کنند.
🔻 اما اختلافات سیاسی چیست؟
🔸 خیلی روشن است مالی می گوید اصرار بر لغو تحریم ها پیش از بازگشت به برجام به معنای آن است که ایران در وعده بازگشت به برجام جدی نیست؛در مقابل عراقچی هم تاکید می کند که ما اقدامات خودمان را بعد از آنکه آمریکایی ها تحریم ها را لغو کردند و ما راستی آزمایی کردیم،صورت خواهیم داد.
🔸 اما اختلاف دوم در مورد گام ها یا گام همزمان طرفین برای بازگشت به تعهداتشان است
🔸 اختلاف سوم با فرض اینکه ایران به طرح گامهای آمریکا و اروپا رضایت دهد؛ این است که گام اول چه باشد. در اینجا هم توقعات آمریکا حداکثری است یعنی خواستار لغو غنی سازی ۲۰ درصد در ازای آزادسازی اموال بلوکه شدن ایران در بانک های خارجی است.
🔻 حال با در نظرگرفتن این اختلافات اصولی، دو کارگروه کارشناسی قدرت مانور محدودی خواهند داشت؛ چرا که این مسائل بنیادین ابتدا باید در سطح عالی تر حل و فصل شود و سپس در جزئیات کارگروهها وارد عمل شوند. تجربه نشان داده است که کارشناسان در شرایطی که اختلافات سیاسی حل نشده باقی مانده است، نمی توانند کار چندانی از پیش ببرند.
https://eitaa.com/joinchat/2371682335C112c6bdf71
🔘 منطقه در یک نگاه | 19فروردین 1400
1️⃣ وزیر خارجه مصر در سفری به بیروت با رئیس جمهور لبنان دیدار و بر همبستگی قاهره با لبنان برای حل بحران این کشور تأکید کرد.
2️⃣ «فالح الفیاض» رئیس سازمان الحشد الشعبی در سفر به مسکو، با رئیس شورای امنیت ملی روسیه و نماینده ویژه رئیس جمهور روسیه در امور خاورمیانه و آفریقا دیدار و گفتوگو کرد.
3️⃣ سه کاروان حامل تجهیزات لجستیکی برای نظامیان آمریکا در جنوب این کشور هدف حمله قرار گرفت.
4️⃣ یک روزنامه آمریکایی به نقل از منابع دولتی این کشور گزارش داد رژیم صهیونیستی عامل وقوع انفجار در بدنه یک کشتی ایرانی «ساویز» در دریای سرخ است.
5️⃣ هیأت امنیتی مصر در سفری به نوار غزه با مسئولان حماس دیدار و درباره انتخابات مجلس قانونگذاری فلسطین گفتوگو کرد.
6️⃣ رئیس ائتلاف الفتح در پارلمان عراق با صدور بیانیهای اعلام کرد پایان حضور نظامیان خارجی و تحقق حاکمیت کامل ملی باید دستاورد اصلی بغداد در گفتوگوی راهبردی با واشنگتن باشد.
7️⃣ سخنگوی فرماندهی کل نیروهای مسلح عراق در بیانیهای از کشته شدن 60 تروریست داعش طی یک عملیات ویژه در رشتهکوههای حمرین خبر داد.
https://eitaa.com/joinchat/2371682335C112c6bdf71
💢 اگر بخواهید در مقابل دنیا اظهار حیات بکنید، باید در انتخابات مشارکت کنید.
🔹 امام خمینی (ره):
از مسائلی که ما در پیش داریم الان قضیه #انتخابات رئیس جمهور است. من کار ندارم کی #رئیس_جمهور می شود، به من مربوط نیست، من خودم یک #رأی دارم به هر که دلم می خواهد می دهم، شما هم همین طور.
اما اگر بخواهید در مقابل دنیا اظهار حیات بکنید که بگویید ما بعد از گذشتن چندین سال زنده هستیم، باید مشارکت کنید. اگر خدای نخواسته از عدم #مشارکت شما یک لطمه ای بر #جمهوری_اسلامی وارد بشود، بدانید که آحاد ما که این خلاف را کرده باشیم خدای نخواسته، مسؤول هستیم. مسؤول پیش خدا هستیم.
مسأله، مسأله ریاست جمهور نیست، مسأله، مسأله اسلام است، مسأله مسأله قواعد #اسلام است، مسأله، مسأله #حیثیت_اسلام است و مسأله ای است که باید ما همه به آن اهمیت بدهیم و بیشتر از هر وقت و بیشتر از هر سال و هر دوره باید انشاء الله شرکت بکنیم.
صحیفه نور؛ جلد ۱۹؛ صفحه ۱۹۵
مورخ: ۱۳۶۴/۰۵/۰۸
https://eitaa.com/joinchat/2371682335C112c6bdf71
🇮🇷🌸
🍀
🌀 یادداشت_کوتاه
❇️ موضوع: مشارکت راهگشا؟
🍃🌻🍃
❌ مدعیان رفوزه‼️
🔻 دولت علیرغم انجام پروژههای بزرگ زیربنایی مانند شیرین کردن آب خلیج فارس و انتقال آن به زاهدان، اصفهان، بیرجند و مشهد که فاز اول آن به اتمام رسیده، در حوزههای معیشتی، سیاست خارجی و ...، نتوانسته انتظارات مردم را برآورده سازد و تا چند ماه دیگر باید پاستور و وزارتخانه های زیر مجموعه را ترک کرده و دولت را به منتخبان جدید وا نهد و این اراده مردم است که دولتی جوان و کارآمد را بر می گزیند یا آزموده هایی را دوباره می آزمایند.
🔹 تقابل دو ماه آینده، هماوردی دو نگاه است؛ کارآمدان خدمتگزار و مدعیان رفوزه!
🔺 سوت پایان این هماوردی توسط ملت در ۲۸ خرداد، نتیجه را مشخص میکند.
#ایران_قوی
#مشارکت_حداکثری
#روشنگری
#معیار
#ثامن
🆔 https://sapp.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔https://rubika.ir/meyar_pb
🍀
🇮🇷🌸
19.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷🌸
🍀
✅ #صوتی
💢 موضوع: آیا شورای نگهبان برای تحقق حضور حداکثری مصلحت اندیشی می کند؟
🎙حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا تویسرکانی
🍃🌻🍃
🔻 شورای نگهبان یک نهاد تشخیصِ مصلحت نیست، بلکه بر اساس مُر قانون عمل می کند.
🔹 وظیفه شورای نگهبان تحقق قانون اساسی و صیانت از آنرا بر عهده دارد.
🔺برای حضور حداکثری و آگاهانه، ابتدا باید قانون اجرا شود و سپس روشنگری صورت گیرد.
#ایران_قوی
#روشنگری
#ثامن
#انتخابات۱۴۰۰
🆔 https://sapp.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔https://rubika.ir/meyar_pb
🍀
🇮🇷🌸
13.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷🌸
🍀
✅ #کلیپ
💠 موضوع: تکاپوی دولت برای حل بحران #برجام در اخرین ماه های منتهی به #انتخابات۱۴۰۰
🍃🌻🍃
💯 موضع جمهوری اسلامی ایران لغو تمام تحریم ها است.
#روشنگری
#ایران_قوی
#ثامن
🆔 https://sapp.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔https://rubika.ir/meyar_pb
🍀
🇮🇷🌸
🇮🇷🌸
🍀
💠 #اینفوگرافی
🍃🌻🍃
✅ روشهای جنگ تبلیغاتی نظام سلطه برای مایوس سازی و ناامیدکردن
#روشنگری
#معیار
#ثامن
#انتخابات۱۴۰۰
🆔 https://sapp.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔https://rubika.ir/meyar_pb
🍀
🇮🇷🌸
هدایت شده از روشنا
⭕️ چرا امریکا به لیبرالهای وطنی امتیاز نمیدهد؟
▪️ یک تصور غلط درباره نسبت آمریکا و لیبرالهای ایرانی وجود دارد و آن اینکه واشنگتن حاضر است به تهران امتیازهایی (نظیر لغو تحریم) بدهد تا جریان سیاسی مطلوبش در انتخابات ایران پیروز شود. خطای این برآورد ناشی از درک نادرست از راهبرد تحریمی آمریکاست.
📍 پرسش اساسی اینجاست که آمریکا با کدام هدف ایران را تحریم کرده است؟ آیا هدف تحریمها غیر از فشار بر مردم برای سرنگونی جمهوری اسلامی به عنوان مانع اصلی چپاول ایران و منطقه توسط آمریکاست؟ سوال بعدی اینکه آمریکا چرا از جریان لیبرال در ایران حمایت میکند؟ آیا غیر از این است که اینها را برای تضعیف مولفههای قدرت ایران مستعدتر میداند؟ اگر این گزاره را بپذیریم که علت تمایل آمریکا به روی کار آمدن جریان لیبرال در ایران، فراهم شدن فضایی مساعدتر برای تضعیف جمهوری اسلامی است، این واقعیت با لغو تحریمهای ایران برای اثرگذاری روی انتخابات ۱۴۰۰ در تناقض است.
از دیگر سو، آمریکا به درستی میداند که آنچه بهدنبالش است، یعنی تضعیف قدرت موشکی و اقتدار منطقهای ایران برای وارد آوردن ضربات بعدی، در چارچوب اختیارات رئیسجمهور نیست که بخواهد با ارائه امتیازهایی، به نوعی برای اخذ امتیازهای بزرگتر سرمایهگذاری کند.
🔹 آنچه میماند، ادای امتیازگیری از جانب لیبرالهای ایرانی و حمایتهای رسانهای از این جریان از جانب غربیهاست. حمایت رسانهای-تبلیغاتی آمریکا و شرکای اروپایی آن از روی کار آمدن یک جریان مطلوب در ایران، هزینهای برای غرب ندارد، اما در قضیه برجام روشن شد که اولا این جریان میتواند یک اهرم فشار بر حاکمیت برای امتیازدهی به غرب باشد، ثانیا از آنجائیکه این جماعت برای حل مسائل ایران مسیری جز امتیازدهی به غرب نمیشناسد، میتواند به جای شکوفاسازی توانمندی داخلی، اقتصاد ایران را معطل مذاکره و رفع تحریم نگه دارد و در نتیجه فشار بر مردم ایران تشدید شود.
لیبرالها اما در این سو، همسو با راهبرد تبلیغاتی غرب، ادای امیتازگیری در میآورند تا از ایننمایش در انتخابات سود ببرند. تعابیری خلاف واقع نظیر "توبه آمریکا" را باید در این چارچوب دید.
🔰 سخن آخر اینکه راهبرد جریان انقلابی، نباید چیزی جز "لغو راستیآزماییشدهی تحریمها" باشد. هرگونه کوتاه آمدن از این راهبرد، کمک به شوی تبلیغاتی مشترک آمریکا-لیبرالها برای پیروزی این طیف در انتخابات ۱۴۰۰ است. از مجلس شورای اسلامی انتظار میرود در اسرع وقت مکانیسمی معقول برای راستیآزمایی لغو تحریمها طراحی نماید. تصویب یک طرح و شاخصگذاری برای راستیآزمایی لغو تحریمها (مشخصا تجارت اقلام تحریمی در حداقل ارقام تعیین شده) میتواند در این زمینه راهگشا باشد.
👤 سید یاسر جبرائیلی
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
هدایت شده از روشنا
⭕️ کاری که روحانی و صالحی با برنامه در آستانه صنعتی شدن کردند
✍️محمد ایمانی
🔹برنامه هسته ای و غنی سازی اورانیوم، قبل از دولت روحانی، به مرز غنی سازی صنعتی نزدیک شده بود و در این هشت سال حتما می توانستیم فعالیت های هسته ای را برای انتفاع کشور از مزیت های آن، به مقیاس صنعتی توسعه دهیم.
♦️اما 95 درصد این چرخه به هم پیوسته، با برجام از هم گسیخت و ذخائر اورانیوم غنی شده ظرف یک دهه، از کشور خارج شد. همچنین از مجموع 19 هزار سانتریفیوژ فعال، 15هزار دستگاه از فعالیت باز ایستادو آبشار های به هم پیوسته آن از هم منفک شد.
🔹این واقعیت ماجراست اما آقای روحانی با معاضدت آقای صالحی، ادعا می کند نه تنها پیشرفت هسته ای متوقف نشده، بلکه پیشرفت هم داشته ایم.
♦️با کدام سند؟ با برخی فعالیت های حاشیه ای، یا مثلا رونمایی از فعالیت آزمایشی یک یا چند سانتریفیوژ نوع پیشرفته تر که اغلب آنها همان اوایل دولت روحانی حاصل شده یا قریب الحصول بود؟!
🔹این رفتار، به این می ماند که کسی خودروی تا 80 90 درصد سر هم شده و آماده نهایی شدن توسط افراد کاربلد را اوراق کند و هفت هشت سال بعد با نو کردن یکی از چهار چرخ بگوید دیدید کار را عقب نینداختیم، بلکه ارتقا هم دادیم!
♦️عقب راندن برنامه هسته ای (در آستانه صنعتی شدن) در حد یک برنامه پایلوت، افتخاری ندارد. و البته مصائب دیگر برجام در تحمیل تورم های ششصد تا هشتصد درصدی به اقتصاد کشور (به عنوان دومین رکورد تورمی پس از رکورد دولت هاشمی)، داستان پر غصه دیگری است، خارج از مجال این بحث.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
هدایت شده از روشنا
⭕️ شیوه حمله دشمن به هویت و موجودیت مردم و نظام در فضای مجازی چگونه است؟
بیانات رهبر معظم انقلاب(۱۳۹۶/۱۰/۶)
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
هدایت شده از روشنا
🔰 لوح | امیر جهاد با نفس
🔺️ رهبر انقلاب: از اوایل انقلاب تا وقت شهادت، حقّاً و انصافاً جز خیر از این مرد [شهید صیادشیرازی] چیزی ندیدیم. آنچه در میدانهای جهاد از او بروز کرد، کارهای بزرگی بود؛ هم در میدان جنگ و هم بیرون از میدان جنگ. چیزی که مهمّ است، این است که یک نفر علاوه بر جنگ با دشمنان، در #جهاد_با_نفس هم پیروز شود. ۷۸/۰۲/۱۹
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir