🦋🦋
بازآ که در فراق تو چشم امیدوار
چون گوش روزه دار بر « الله اکبر » است
🦋اللهم عجل لولیک الفرج 🦋
#امام_زمان
🦋🦋
🌱🌱🌱🌱
🌱🌸🌸
🌱🌸
🌱
💥 سرگذشت حضرت یحیی(ع)
💖حضرت یحیی علیهالسلام یکی از پیامبران بنیاسرائیل است،
که نام مبارکش پنج بار در قرآن مجید آمده است.
↙️فهرست سورههایی که در آن نام یحیی ذکر شده است:
آل عمران 39
انعام 85
مریم 6 ، 11
انبیاء 90
🌹وی ۵۵۸۵ سال بعد از هبوط آدم علیهالسلام متولد شد.
نام پدرش «زکریا بن برخیا» و نام مادرش «اَشیاع» از نوادگان حضرت یعقوب علیهالسلام میباشد.
👌نسب آن حضرت یحیی بن زکریا بن برخیاء بن شوبن نحراییل بن سهلون بن ارسو ابن شویل بن یعود بن موسی بن عمران بود.
چنانکه قبلا ذکر شد او در اثر دعای پدرش، که از خدا فرزند خواست، متولد گردید.
✨ولادتش خارق العاده بود، زیرا زکریا علیهالسلام در آن موقع پیر و ناتوان و زنش فرتوت و نازا بود.
در اینکه چرا یحیی علیهالسلام را بدین نام خوانده اند؟ اختلاف نظر وجود دارد،
👈بعضی میگویند: چون خداوند نازایی مادرش را به وسیله تولد او شفا بخشید او را یحیی نامیدند.
عدّه ای میگویند: خداوند قلب او را به وسیله ایمان زنده کرد،
و گروهی دیگر معتقدند: چون خداوند قلب او را به وسیله نبوّت زنده و شاداب فرمود.
یحیی علیهالسلام اولین کسی است که به این اسم نامیده شده و احدی قبل از او، بدین اسم نامیده نشده است.
💫سالها از عمر حضرت زکریا گذشته بود که خداوند به او فرزندی بنام یحیی عنایت کرد این فرزند به درجه نبوت رسید و همه مسائل و مباحث تورات را مورد دقت قرار داد و در بین مردم شهرت پیدا کرد.
💥یحیی(علیهالسلام) شهید راه امر به معروف و نهی از منكر
هیرودیس حاكم و پادشاه فلسطین(بیت المقدس) عاشق «هیرودیا» دختر برادرش شد،و تصمیم گرفت با وی ازدواج كنند. اقوام و خویشان او به این كار راضی بودند.
این خبر به یحیی(علیهالسلام) رسید، وی اعلام كرد كه: «این كار حرام و باطل و بر خلاف دستور تورات است.» و شروع به مبارزه كرد.
فتوای او دهان به دهان به همه رسید، هیرودیا پس از شنیدن این مطلب، طوری دل هیرودیس را ربود، كه او را وادار به قتل یحیی(علیهالسلام) كرد، به دستور شاه حضرت یحیی (علیهالسلام) را سر بریدند و سرش را پیش «هیرودیس» و معشوقهاش «هیرودیا» آوردند.
وقتی كه سر مقدس یحیی(علیهالسلام) را از بدن جدا نمودند، قطرهای از خونش به زمین ریخت و هر چه خاك بر روی آن ریختند، خون در حال جوشش از میان خاك بیرون میآمد و تلی از خاك به وجود آمد، ولی خون از جوشش نیفتاد و تلی سرخ دیده میشد.
طولی نكشید كه «بخت النصر» قیام كرد و بر بنی اسرائیل مسلط شد از سبب جوشیدن خون پرسید؟
هیچ كس ندانست، گفتند: مردی پیر هست او میداند. چون او را طلبید و از او پرسید، او از پدر و جد خود قصه حضرت یحیی(علیهالسلام) را نقل كرد و گفت: مدتی قبل، پادشاه این منطقه حضرت یحیی (علیهالسلام) را كشت و سرش را از بدن جدا كرد، خون او به زمین چكیده و همچنان آن خون میجوشد.
بخت النصر گفت: آنقدر از مردم اینجا بكشم تا خون از جوشیدن باز ایستد.
دستور داد هفتاد هزار نفر را بر روی آن خون كشتند، تا خون از جوشیدن ایستاد.
👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2434269520C4baf9fc48f
بر اساس روایتی، آن پادشاه و دختر را زمین بلعید. بعضی نیز گفته اند، خون آن حضرت پس از شهادت از زمین می جوشید تا آن که خداوند فردی بیرحم را بر بنی اسرائیل مسلط ساخت و او در بیت المقدس هفتاد هزار نفر از بنی اسرائیل را کشت تا این که خون یحیی از جوشش بازایستاد.[۱]
از «زید بن واقد» که سرپرست ساختمان و بنای جامع اموی در دوره ولید بوده است نقل شده که من به هنگام کار در جامع اموی شکافی در دیوار یافتم و به ولید بن عبدالملک گزارش دادم. وی آمد و آن را مورد بررسی قرار داد. در داخل آن شکاف صندوقی بود، وقتی آن را باز کردیم سبدی در آن دیده، وقتی سبد را گشودیم سری بریده در آن یافتیم؛ بر روی آن سبد نوشته شده بود: «هذا رَأسُ یحْیی بْنِ زَکریا». ولید امر کرد آن را بر جای خود گذاشته و ستون هایی بر آن قرار دادیم.[۲] از «ولید بن مسلم» نقل شده است که آن سر را از زیر گوشه ای از زوایای دیوار قبله بدست آوردیم که پوست و مو داشت و هنوز تغییر نیافته بود.
گویند سر یحیی علیه السلام در ابتدا از دمشق به «بعلبک» منتقل شد و پس از آن به حمص و آنگاه در قلعه حلب قرار داده شد. هنگام تسلط مغول بر حلب و قلعه آن، این سر به مکان جامع دمشق منتقل گردید.[۳
مقام حضرت یحیی در مسجد اموی
اکنون مدفن رأس یحیی علیه السلام در داخل شبستانِ جامع اموی و نیمه شرقی آن قرار گرفته است. این مقام به صورت مربع با ۲۲ ستون سنگی سفید است که حد فاصل میان آنها پنجره ضریح مانندی قرار گرفته است. بر بالای این مقام گنبدی کوچک بین دو ستون که با رنگ سبز تزئین شده استقرار یافته است. داخل مقام، مقبره و سنگ قبر بزرگی است که با پارچه ای سبزرنگ پوشانیده شده است. فاصله مقام تا دیوار قبله حدود ده متر می باشد. شایان گفتن است مقام رأس یحیی در نیمه ای از جامع اموی است که ابتدا کلیسا بوده و بعداً به مسجد الحاق شده است.
پانویس
پرش به بالا↑ زین العابدین شیروانی، ریاض السیاحه، ج۲، ص۴۷۸ـ۴۷۹.
پرش به بالا↑ ابن حورانی، زیارات الشام، ص۱۶ـ۱۷؛ نعیمی، الدارس فی تاریخ المدارس، ج۲، ص۲۸۶؛ ابن عساکر، تاریخ مدینة دمشق، ج۲، ص۱۰؛ ابن عمری، همان کتاب، ص۵۸ـ۹۷.
پرش به بالا↑ نعیمی، الجامع الاموی، ص۹۷ـ۹۸.
منبع
اصغر قائدان، اماكن سياحتی و زيارتی دمشق، بازیابی: 19 دی ماه 1391.