💐🍂🍂🌼🍂
🍂
🍂
🌼
🍂
▫️لزوم خودسازی
عده ای فقط در حال آباد سازی دنیایشان هستند و از خویشتن غافلند. سود را در برج سازی ، ویلا سازی ، بدن سازی و ... می دانند ؛ دریغ از اینکه منفعت حقیقی در «خودسازی» است❗️
🔹 امیرالمومنین علیه السلام :
هر کس نفسش را به حال خود گذارد و آن را تربیت نکند ، خود را هلاک نموده است !
🍂🌼🍂🌼🍂
💭 حکایت
ابراهیم ادهم بلخی ، پادشاه زاده بود. روزی در قصر خود نشسته بود و بیرون آن را تماشا می کرد. ناگهان دید مرد فقیری در سایه قصر او نشست و کیسه نانی کهنه را باز کرد و یک قرص نان از آن بیرون آورد و خورد و آبی آشامید و به راحتی خوابید.
ابراهیم با خود گفت : هرگاه نفس انسان به این مقدار غذا قناعت کند و راحت بخوابد، چرا من برای این مظاهر دنیوی باید در زحمت باشم و آخرش حسرت بخورم و در وقت مردن هم نتیجه ای نداشته باشد ؟ پس به کلی ترک مملکت و ریاست کرد و لباس فقر پوشید و از بلخ هجرت کرد.
📚 بهشت اخلاق ، ج ۱
http://eitaa.com/joinchat/2698182658C64254aab05
13.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 این ویدئو رو از دست ندین ...
⁉️ چگونه می توان همچون پیامبر (ص) اسرار عالم را دید و شنید ؟!
#استادانصاریان
باور بسیاری بر این است که انسان فقط قابلیت درک تصاویر و صداهای دنیایی را دارد ، درحالیکه با رعایت دو نکته ی اساسی ، می توان همچون پیامبر اسلام «صلی الله علیه و آله» ، اسرار عالم را نیز ، دید و شنید :
💠 از رسول الله (ص) نقل شده که فرمود:
اگر ﺯﻳﺎﺩﻩ ﺭﻭﻯ ﺷﻤﺎ ﺍﻧﺴﺎﻧﻬﺎ ﺩﺭ ﺳﺨﻦ ﮔﻔﺘﻦ ﻧﺒﻮﺩ، ﻭ ﺍﮔﺮ ﭘﺮﻳﺸﺎﻧﻰ ﻭ ﺁﺷﻔﺘﮕﻰ ﺩﻟﻬﺎﺗﺎﻥ ﻧﺒﻮﺩ، ﻫﺮ ﺁﻳﻨﻪ ﺷﻤﺎ ﻫﻢ ﻣﻰ ﺩﻳﺪﻳﺪ ﺁﻧﭽﻪ ﺭﺍ ﻛﻪ ﻣﻦ ﻣﻰ ﺑﻴﻨﻢ، ﻭ ﻣﻰ ﺷﻨﻴﺪﻳﺪ ﺁﻧﭽﻪ ﺭﺍ ﻛﻪ ﻣﻦ ﻣﻰ ﺷﻨﻮﻡ .
-ترجمه تفسیر المیزان
@akhlaghz
🕊🌿🕊🌿🕊🌿🕊🌿🕊🌿🕊🌿🕊🌿
فخرِ فانی....!!
گاهی انسان موهبت هایی که خداوند از لطف خویش به او عطا نموده را نتیجه همت خود دانسته و با آنها به دیگران فخر می فروشد. گاه به پست و مقامش می بالد ،گاه به مال و ثروت و حتی گاهی به پست و مقام فرزند يا اقوام خويش!!
اما❗️هیچ چیز در این دنیای فانی ارزش فخر فروشی ندارد چرا که انسان و آنچه به او افتخار می کند در چشم بهم زدنی از بین می روند همانطور که قرآن می فرماید :
« کلُّ شيٍ هالکٌ الّا وجهه » ، جز ذات پاک خداوند همه چیز نابود شدنی است.۱
🌈مولای متقیان علی(ع)مي فرماید:
انسان را چه به فخرفروشی!
ابتدايش نطفه ای است و فرجامش مرداري ! نه می تواند خودرا روزی دهد و نه می تواند جلوی مرگ خود را بگیرد...!!! ۲
۱. سوره قصص آیه۸۸
۲.نهج البلاغه موضوعي
http://eitaa.com/joinchat/2698182658C64254aab05
ملاک تقدّم...
بعضی معتقدند تقدّم و برتری افراد را « جنسیت » آنها ، مشخص می کند ؛ لذا برخی ، آقایان را بر بانوان مقدم می دارند و برخی بالعکس ؛ درحالیکه معیارِ تقدّم ، تشخیص حق ، ایمان آوردن به آن وعمل بی چون و چرا و به موقع طبق آن است .
همانطور که می بینیم یک زن همچون حضرت خدیجه سلام الله علیها ، درست زمانی که بسیاری از مردان در تشخیص حقانیت اسلام مردد هستند ، حق را تشخیص داده و در گرایش به اسلام و ایمان به خدا و رسولش پیشتاز می شود ، و تمام دارایی عظیم خود را صرف دین می کند.❗️
☑️ « ﺍﮔﺮ ﻛﺴﻲ ﺑﺨﻮﺍﻫﺪ ﺳﻨّﺖ ﺑﺎﻃﻞ ﻭ ﻓﺮﺳﻮﺩﻩ ﺍﻱ ﺭﺍ ﺯﻳﺮ ﭘﺎ ﺑﮕﺬﺍﺭﺩ ﻭ ﺩﻳﻦ ﺣﻖّ ﺟﺪﻳﺪ ﺭﺍ ﺑﭙﺬﻳﺮﺩ، ﻫﻢ ﻧﺒﻮﻍ ﻓﻜﺮﻱ ﻭ ﻓﺮﻫﻨﮕﻲ ﻣﻲﻃﻠﺒﺪ ﻭ ﻫﻢ ﺷﻬﺎﻣﺖِ ﺳﻨّﺖِ ﺑﺎﻃﻞ ﺷﻜﻨﻲ.
ﺩﺭ ﺷﺮﺍﻳﻄﻲ ﻛﻪ ﺑﺴﻴﺎﺭﻱ ﺍﺯ ﻣﺮﺩﻫﺎ ﻓﺎﻗﺪ ﻫﺮ ﺩﻭ، ﻭ ﻳﺎ ﻓﺎﻗﺪ ﻳﻜﻲ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﺩﻭ ﺍﺻﻞ ﺑﻮﺩﻧﺪ، ﺧﺪﻳﺠﻪ ﺳﻠﺎﻡ ﺍﻟﻠّﻪ ﻋﻠﻴﻬﺎ ﻭﺍﺟﺪ [ و دارای] ﻫﺮ ﺩﻭ ﺍﺻﻞ ﺑﻮﺩ، ﻭ ﺑﻪ ﻫﻤﻴﻦ ﺧﺎﻃﺮ ﺍﺯ ﻧﺜﺎﺭ ﻣﺎﻝ ﺩﺭﻳﻎ ﻧﻜﺮﺩ » .
📚 زن در اینه جلال و جمال
http://eitaa.com/joinchat/2698182658C64254aab05
🍃 ﺑﺮﺗﺮ ﺍﺯ ﺗﺸﺮﻑ ...
به گمان برخی در دوران غیبت ، تمامِ خیر ، تشرف به خدمت امام زمان عج است؛ در صورتی که شاید اطاعت خدا و توسل به ائمه علیهم السلام از تشرف بهتر باشد ❗️
« ﻟﺎﺯﻡ ﻧﻴﺴﺖ ﻛﻪ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺩﺭ ﭘﻰ ﺍﻳﻦ ﺑﺎﺷﺪ ﻛﻪ ﺑﻪ ﺧﺪﻣﺖ ﻭﻟﻰ ﻋﺼﺮ - ﻋﺠﻞ ﺍﻟﻠﻪ ﺗﻌﺎﻟﻰ ﻓﺮﺟﻪ ﺍﻟﺸﺮﻳﻒ - ﺗﺸﺮﻑ ﺣﺎﺻﻞ ﻛﻨﺪ، ﺑﻠﻜﻪ ﺷﺎﻳﺪ ﺧﻮﺍﻧﺪﻥ ﺩﻭ ﺭﻛﻌﺖ ﻧﻤﺎﺯ ﺳﭙﺲ ﺗﻮﺳﻞ ﺑﻪ ﺍﺋﻤﻪ ﻋﻠﻴﻬﻢ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ - ﺑﻬﺘﺮ ﺍﺯ ﺗﺸﺮﻑ ﺑﺎﺷﺪ؛
ﺯﻳﺮﺍ ﻫﺮ ﻛﺠﺎ ﻛﻪ ﺑﺎﺷﻴﻢ ﺁﻥ ﺣﻀﺮﺕ ﻣﻰ ﺑﻴﻨﺪ ﻭ ﻣﻰ ﺷﻨﻮﺩ، ﻭ ﻋﺒﺎﺩﺕ ﺩﺭ ﺯﻣﺎﻥ ﻏﻴﺒﺖ ﺍﻓﻀﻞ ﺍﺯ ﻋﺒﺎﺩﺕ ﺩﺭ ﺯﻣﺎﻥ ﺣﻀﻮﺭ ﺍﺳﺖ؛ ﻭ ﺯﻳﺎﺭﺕ ﻫﺮ ﻛﺪﺍﻡ ﺍﺯ ﺍﺋﻤﻪ ﺍﻃﻬﺎﺭ - ﻋﻠﻴﻬﻢ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ - ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺯﻳﺎﺭﺕ ﺧﻮﺩ ﺣﻀﺮﺕ ﺣﺠﺖ - ﻋﺠﻞ ﺍﻟﻠﻪ ﺗﻌﺎﻟﻰ ﻓﺮﺟﻪ ﺍﻟﺸﺮﻳﻒ - ﺍﺳﺖ».۱
۱-در محضر ایت الله بهجت
http://eitaa.com/joinchat/2698182658C64254aab05
⭕️ گناه در خلوت ...
برخی از افرادی که حفظ ظاهر می کنند و در انظار عموم گناه نمی کنند ، در خلوت خود به دور از چشم دیگران مرتکب انواع معاصی می شوند ؛ غافل از آن که خدایی که حاکم و مالک هر دو عالم است ،در خلوت و جلوت ، شاهد و ناظر اعمال و رفتار مخلوقات خویش است .
🔹امیرالمومنین علی علیه السلام: اتَّقُوا مَعَاصِيَ اللَّهِ فِى الْخَلَوَاتِ فَإِنَّ الشَّاهِدَ هُوَ الْحَاكِمُ .
« از نافرمانى خدا در خلوت ها بپرهيزيد، زيرا همان كه گواه و شاهد [اعمال]است، [ در روز جزا ] داورى مى كند ».
نهج البلاغه ح۳۲۴
http://eitaa.com/joinchat/2698182658C64254aab05