#استکبار
ما وقتی مستکبر میگوییم، فوری فرعون و فراعنه و آمریکا به ذهنمان میآید. هر کس که در خانه تحکم کند، هر کس در محلّ کار خود حالت سلطه گری و برتری طلبی دارد و ادعا میکند که من بالاتر هستم، من بزرگ هستم، من چنین و چنان هستم و #منِ خود را اظهار میکند، او هم از مستکبرین است.‼️
💠 «إِنَّهُ لَا یُحِبُّ الْمُسْتَکْبِرِینَ »خداوند مستکبرین را دوست ندارد. ۱
این آیه مبارکه میفرماید: آدمهای متکبر و مستکبر از نظر خدا میافتند. محبوب خدا نیستند. خدا میگوید: من تو را دوست ندارم، "منِ خود را کنار بگذار" .
🔸امام صادق علیه السلام :
مَن ذَهَبَ یَرَی اَنَّ لَهُ عَلَی الآخَرِ فَضلاً فَهُوَ مِنَ المَستکبِرین؛ ۲
هر کس بر این باور است که بر دیگران برتری دارد، از مستکبران است.۳
۱.سوره نحل، آیه ۲۳.
۲.الکافی، ج ۸ ص ۱۲۸: تفسیر الصافی، ج ۳، ص۱۳۱؛ بحارالانوار، ج ۷۵، ص ۲۲۵.
📚۳. یک گام تا خدا ص۵۸[باتصرف وتلخیص]
@akhlaghz
#حق_الناس #امام_زمان
🔺صفحه رسمی حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ جعفر ناصری در اینستاگرام:
Instagram.com/nasery_ir
#بهترین_ارث
گاهی غافل می شویم که اصلی ترین کار ما "تربیت انسان وارسته" است. #بهترین_ارثی که پدر و مادر برای فرزندانشان از خود باقی میگذارند، تربیت شایسته است.
🔹 امام صادق علیه السلام فرمودند:
إن خیر ما ورث الآباء لأبنائهم الأدب لا المال فإن المال یذهب والأدب یبقی؛ ۱ نیکوترین چیزی که پدران برای فرزندانشان به ارث میگذارند، ادب است نه مال؛ چرا که مال میرود و ادب باقی میماند.
اگر کسی یک فرزند با ادب و وارسته تربیت کند، بهترین باقیات صالحات است. هر کار خیری میکند، بدون این که از پاداش این فرزند کم شود، به حساب پدر و مادر ثبت میشود. پدر و مادر بدون زحمت از فرزندان با ادب نسل اندر نسل بهره مند میشوند.
✅ ادب فرزندان را دست کم نگیریم. ما فکر میکنیم عبادت فقط نماز و زیارت است. آن #عبادتی که برای همیشه به ما خیر میرساند و دمادم برکاتش به ما میرسد، #فرزند_باادب است؛ فرزندی که با #ادب_الهی تربیت شده باشد.۲
۱.الکافی، ج ۸ ص۱۵۰
۲.تربیت فرزند ص۵۰
@akhlaghz
🌸امام موسی کاظم علیه السلام :
رجب نهر في الجنه اشد بياضا من اللبن و احلي من العسل فمن صام يوما من رجب سقاه الله من ذلك النهر.
"رجب نام نهری است در بهشت از شیر سفیدتر و از عسل شیرین تر هرکس یک روز از ماه رجب را #روزه بگیرد خداوند از آن نهر به او می نوشاند."
📚من لا یحضره الفقیه، ج 2 ، ص 92 ، ح 1821
@akhlaghz
#زنده_باد
#مرده_باد
گاهى آدمى بعد از تأمل و فكر فراوان تصميم مىگيرد و راهى را انتخاب مىكند و با اقامه دلايل متقن و محكم، كارى را واجب و مطلوب خدا تشخيص مىدهد، امّا وقتى كه به ميدان عمل پا مىگذارد، با مشاهده عكسالعمل ديگران و گفتههاى مردم كه مىگويند: «اينكار را نكن و مبادا آن را انجام دهى» ، در تيررس ملامت ديگران قرار مىگيرد و در انجام آن وظيفه يقينى و خطير سُست شده، از انجام آن صرفنظر مىكند و وظيفهاى را كه واجب تشخيص داده بود ترك مىنمايد.‼️
[درحالیکه ] متأثّرنشدن از اظهار نظر ديگران تا بدانجا اهميت دارد كه در كلام ائمه معصومين "عليهم السلام" #معيار_شیعه_بودن معرفى شده است.
💠 در حديثى امام باقر(عليه السلام) خطاب به جابربن يزيد جعفى كه يكى از اصحاب سِرِّ حضرت مىباشد مىفرمايد:
اى جابر! اگر مىخواهى از شيعيان ما باشى، شيعه ما اينگونه است كه اگر همه مردم شهر جمع شوند و شعار بدهند: «مرده باد جابر! جابر مرد بدى است! او كافر است»، سرزنش مردم هرگز تأثيرى در دل تو نگذارد و تو را ذرّهاى هراسان نسازد و از طرف ديگر، اگر همه اهل شهر جمع شوند و بگويند: «آفرين! احسنت! زنده باد جابر!» تحسين مردم هرگز نبايد در دلت اثر كند و ذرهاى تو را شادمان سازد. ۱، ۲
۱.تحف العقول
۲.پند جاوید ج۱ ص۹۵[باتلخیص]
@akhlaghz
#بازنشر
استاد
چه بسا افرادی که خود را کامل و همه چیز تمام می دانند و کسی را بعنوان استاد ، مشاور و حتی خیرخواهِ خود ، قبول ندارند ؛
درحالیکه عقل انسان از درک همه مسائل ناتوان است و برای رسیدن به حقیقت و اهداف عالیه نیاز به راهنمایی استاد دارد .
⚠️ وقتی خداوند متعال پیامبر اولوالعزم خویش - یعنی موسی کلیم (ع) - را برای شاگردی نزد استاد (حضرت خضر علیه السلام) روانه می کند و او هم پس از طی مسافت بسیار وخستگی ، متواضعانه از استاد خود طلب علم نافع می کند ۱، تکلیف بقیه انسان ها در باب « تلاش برای یافتن استاد و پیروی از او » ، روشن است ...
▪️امام هادی علیه السلام:
کسی که همه دوستی و اندیشه اش را در اختیار تو قرار داد، از او بطور کامل پیروی کن .۲
۱. سوره کهف آیه ۶۰ به بعد
۲. تحف العقول
@akhlaghz
#تأثیر_سخن
كمشمارند كسانى كه در عقايد و باورهايشان چون كوه استوارند و از چنان بصيرتى برخوردارند كه سخنان منحرفان در آنان تأثير نمىگذارد.
اما ديگر مردم خيلى زود تحت تأثير شبهات و سخنان ناصواب قرار مىگيرند. اگر در بار اول و دوم سخن منحرفان و فاسدان در آنان اثر نكند، سرانجام تحت تأثير قرار مىگيرند، به ويژه اگر شبهات و سخنان انحرافى با چاشنى استدلال و امور ذوقى و در قالبى فريبنده بيان شود كه در اين صورت شخص را مسحور خود مىسازد.
▪️ نظر به تأثيرى كه سخنان حق و نيز سخنان ناصواب بر انسان مىگذارد امام هادى(عليه السلام) فرمودند:
مَنْ أَصْغَى إِلَى ناطِق فَقَدْ عَبَدَهُ فَإِنْ كَانَ الْنَّاطِقُ عَنِ اللهِ فَقَدْ عَبَدَ اللهَ وَإِنْ كَانَ الْنَّاطِقُ يَنْطِقُ عَنْ لِسَانِ إِبْلِيسَ فَقَدْ عَبَدَ إِبْلِيسَ؛
كسى كه به سخنان گويندهاى گوش دهد او را بندگى كرده است. پس اگر آن گوينده از سوى خدا سخن گويد، خدا را بندگى كرده و اگر از زبان شيطان سخن گويد، شيطان را بندگى نموده است.
📚پندهای الهی ص۷۸
@akhlaghz
هدایت شده از الهادی
* #رجب #شعبان #رمضان #شب_قدر #روزه
🔻ما غالباً از زمان عقب هستیم. ماه رمضان می آید و روزه برای ما واجب می شود. اگر روزه بگیریم، در اواخر ماه رمضان، احساس سبکی میکنیم؛ احساس انس با روزه میکنیم؛ چرا؟
برای اینکه از نظر حال معنوی، تازه داریم وارد ماه رمضان میشویم.
🔸گاهی این قدر اشتغال داشته ایم که بعد از گذشت روزهایی از ماه مبارک رمضان، هنوز وارد ماه رمضان نشده ایم.
اگر انسان زودتر از ماه رمضان یعنی از ماه رجب و شعبان شروع کند، امید است که با فرارسیدن ماه رمضان، وارد ماه رمضان شود؛ لذا بهره اش خیلی بالا می رود.
🔹شایسته است اگر یک سال این گونه نشد، در سال بعد زودتر شروع کرد تا بارهای سنگین از دوش انسان پایین بیاید، آن وقت لذت ماه رمضان از همان اول ماه رمضان حس میشود و زمینه درک شب قدر فراهم خواهد شد.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺کانال رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉 @nasery_ir