#معرفی_کتاب
در سال ۱۳۳۶ «گروهی تحت عنوان «گروه مشاوران دانشگاه هاروارد» به دعوت و درخواست ابوالحسن ابتهاج، رئیس وقت سازمان برنامه ایران و با کمک مالی بنیاد فورد در آمریکا بهمنظور ارائه کمک فنی به این سازمان در تهیه برنامه عمرانی سوم ایران (حدفاصل سالهای ۱۳۴۲ تا ۱۳۴۶) که اولین برنامه عمرانی جامع در کشور بود، به ایران میآیند اما بهدلیل فراهم نبودن شرایط مناسب برای ادامه کار، در سال ۱۳۴۱ ایران را ترک میکنند. این گروه یکسال بعد از ترک ایران، در سال ۱۳۴۲ گزارشی درباره روند کاری خود در ایران منتشر و تحلیل خود را درباره چرایی شکست برنامهریزی توسعه در ایران ارائه میدهند. این گزارش توسط «علی اعظم محمدبیگی» به فارسی ترجمه و در کتابی تحت عنوان «برنامهریزی در ایران: براساس تجارب گروه مشاوره دانشگاه هاروارد در ایران در تهیه برنامه عمرانی سوم» و از سوی نشر نی به چاپ رسیده است.»
تحصیل کردگان خارج از نگاه گروه هاروارد:
«نزدیک به تمام سمتهای عالی سازمان برنامه را فارغالتحصیلان خارج از کشور (عمدتا آمریکا) پر کردند و از طبقه مرفه بودند. این افراد به علت چند سال زندگی در خارج از کشور، رنگوبوی فرهنگهای بیگانه را گرفته بودند و در جریان این غربت فرهنگی آنها ارتباط خود را با فرهنگ سنتی قطع کردند و علاوهبر آن عنصر بومی فرهنگ برای آنها به عنصر بیگانه تبدیل شده بود. اکثر این افراد توانایی خواندن و نوشتن به زبان مادری خود را از دست داده بودند. اکثرشان نهفقط با خارجیها که با زنان غیرمسلمان ازدواج کرده بودند و همه اینها باعث شده بود علاقه آنها به سرزمین مادریشان کم شود. آنها هیچ همدردی ملموسی با جامعه ایرانی نداشتند. آنها تعهد کامل به بازسازی و نوسازی و اصلاح امور در ایران نداشتند. آنها با کارهایی چون حفظ تماس خود با وطن جدیدشان، آمادگی برای جذب فرصتهای شغلی در خارج از کشور، علاقهمندی به تحصیل فرزندان خود در خارج از کشور و حتی عدهای به تولد فرزندشان در خارج از کشور تمایل دارند تا از مزیتهای شهروندی آن کشور بهرهمند شوند، کار خود در ایران را موقتی میدانستند... در بهترین شرایط کسانی که مقامهای مهم را در دست داشتند، بیش از آنکه به مملکت خود تعلق خاطر داشته باشند به خانواده و طبقه خود تعلق خاطر داشتند. تحصیلکردگان خارج از کشور از گذشته خود تنها علایق خانوادگی و طبقاتی را حفظ کرده بودند.»
«مشاوران هاروارد علاوهبر اینکه تحصیلکردههای خارج از کشور را مناسب قرارگیری در مناصب عالی سازمان برنامه برای برنامهریزی اقتصادی ایران مناسب نمیدانستند، برعکس تحصیلکردههای بومی ایرانی را شایسته حضور در چنین منصبهایی میدانستند و درباره چرایی آن مینویسند: «علایق طبقاتی و تعلق خاطر به خارج از کشور، تصورات آنها را بههم نریخته بود. چون آنها ریشه در ایران داشتند، معرف روح کشوری بودند که ما بهجز از طریق آنها هرگز با آن آشنا نمیشدیم. اگر در بین روشنفکران، کسانی باشند که به غیر از دلمشغولی به هدفهای شخصی، روحیه ایثار و فداکاری برای یک هدف ملی داشته باشند، به احتمال زیاد باید آنها را در این گروه جستوجو کرد.»»
#تحلیل
عجیب است نزدیک به ۷۰ سال پیش چقدر خوب وضعیت روشنفکران غربزده را درک کرده بودند ولی هنوز عده ای در جامعه فکر می کنند دانش آموختگان غرب بهتر می توانند مسائل کشور را حل کنند!!!
🖌مصطفی آخوندی
گروه مشاوران دانشگاه هاروارد در گزارش سال ۱۳۴۲ وضعیت اصلاح نظام اداری در ایران را اینگونه توصیف کرده است:
««در ایران اصلاح [نظام] اداری، مانند پیشرفت فنی و توسعه اقتصادی یک اصطلاح کلیشهای است که بهطور نامشخصی با مفاهیم «نوسازی» و «پیشرفت» که فینفسه باید خوب باشد، ربط داده میشود. دولت یا برخی سازمانهای دولتی در مقاطع زمانی مشخص و معمولا به هنگام رویارویی با مقتضیات سیاسی به این اصطلاحات کلیشهای روی میآورند و میکوشند تا آنها را عینیت بخشند. تلاشهای اصلاحگرانه در ایران معمولا عمر کوتاهی داشته و درنتیجه آن تنها گزارشهای تحلیلگران مدیریت دولتی روی هم انباشته شده است. در موقع گرمی و شور و شوق این تلاشها، سازمانهای جدید تشکیل میشود و روشهای اداری جدید پا میگیرد [اما با گذر زمان] همه اینها بهتدریج به فراموشی سپرده میشوند و معمولا اوضاع مشابه گذشته از سر گرفته میشود.»
هدایت شده از کتابخانههای عمومی استان یزد
📢اطلاعیه؛
اداره كل كتابخانه هاي عمومي استان یزد دعوت به همكاري مي نمايد
🔰اداره كل كتابخانه هاي عمومي استان یزد براي تكميل نيروي انساني خود با شرایط ذیل از طریق گزینش و مصاحبه، دعوت به همكاري مينماید.
B2n.ir/d86844
🆔 https://ble.ir/yazdpl
↪️ https://eitaa.com/Yazd_PL
گزارش مشاوران دانشگاه هاروارد سال ۱۳۴۲ هجری شمسی:
« دیوان سالار ایرانی معمولا فقط شغل را تصاحب نمیکند بلکه درواقع آن شغل را مالک میشود. این مالکیت معرف داراییای است که وی بدون زحمت چندانی آن را حفظ میکند. اگر به این مایملک کوچکترین تعرضی شود با قاطعیت تمام هدف مقابله قرار خواهد گرفت. تقریبا هرعمل اداری مثبت، نشانه تضعیف این حقوق مالکیت قلمداد خواهد شد. ارتقای یک فرد با ارتقای حقوق مالکیت وی عملا تنزل حقوق یا آسیب رسیدن به حقوق همکاران وی تلقی میشود. تنبیهات اداری، تعرض به قلمرو شخصی صاحب شغل قلمداد میشود و باعث رنجش خاطر وی و هرکس میشود که مانند صاحب شغل به اهمیت این حقوق مالکیت اعتقاد دارند. حتی درخواست انجام نوع خاصی از کار ممکن است به منزله تعرض ناروا به حریم شخصی و مجاز صاحب شغل تلقی شود.»
«بر اساس یک اصل اساسی در مدیریت دولتی هرکارمندی که بخواهد شغل خود را حفظ کند باید در حد معقول کاری کرده باشد. بهنظر میرسد در ایران خلاف این اصل عمل میشود. برای مثال در بدترین حالت برکنار کردن کارکنانی که آشکارا نالایق بودند مشکلات تقریبا لاینحلی برای سازمان برنامه میآفرید.»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دوبار نقض قانون اساسی آمریکا توسط پلیس در یک قاب!!!
حمله به مراسم مذهبی مسلمانان و جلوگیری از آزادی بیان و حمایت دانشجویان از فلسطین هر دو اقدامی که در قانون اساسی آمریکا تضمین شده است ولی مسئولین دانشگاه ها و پلیس آمریکا در حال مقابله با آزادی بیان هستند ، حتی کنگره آمریکا نیز اجازه وضع قوانین برای محدودیت آن ندارد:
اصلاحیه اول [۱۷۹۱]
کنگره در خصوص ایجاد مذهب، یا منع پیروی آزادانه از آن، یا محدود ساختن آزادی بیان یا مطبوعات یا حق مردم برای برپایی اجتماعات آرام و دادخواهی از حکومت برای جبران خسارت، هیچ قانونی وضع نمیکند.
🖌مصطفی آخوندی
بخشنامه سازمان اداری و استخدامی کشور؛
🔰 ممنوعیت دریافت هدیه به هر شکل و تحت هر عنوان توسط کارکنان دولت
https://www.shenasname.ir/?p=61925
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
توصیه استاد پناهیان به استانداران، فرمانداران ومدیران
گاراژی که اپل در آن متولد شد
بنیانگذاری اپل (۱۹۷۶ تا ۱۹۸۰)
کمپانی اپل در سال ۱۹۷۱ با دوستی استیو وزنیاک ۲۱ ساله مهندس کامپیوتر و استیو جابز ۱۶ ساله متولد شد به طوری که با گذشت شش سال از آشنایی این دو نفر در سال ۱۹۷۷ این کمپانی با معرفی کامپیوتر شخصی Apple I که در گاراژ خانه جابز به صورت دستی ساخته شده بود رسماً با نام تجاری Apple Computer Inc به بازار تکنولوژی وارد شد و توانست ظرف مدت کوتاهی با فروش تعدادی از این مدل کامپیوتر شخصی، اعتباری برای خود دست و پا کند.
برای بهترین بودن نیازی به داشتن بهترین امکانات نیست با حداقل ها هم می توان بهترین شدن را تجربه کرد
پیش از آغاز فعالیتهایتان بهخوبی دربارهی آنها فکر کنید
زمانیکه بدون آمادگی کافی وارد فعالیتی میشوید، گروهتان را نیز با خودتان به درون آن میکشید. پیش از برداشتن اولین قدم مطمئن شوید که خودتان و تیمتان را وارد کاری نمیکنید که توان انجامش را ندارید. بهتر است با احتیاط بیشتری کار کنید تا اینکه در آینده پشیمان شوید.
منبع :چطور