🔷سواد اطلاعاتی
🔸به دلایل زیادی، مردم در فهمیدن اینکه چه اطلاعاتی را باید باور کنند مهارت ندارند و این نا آشنایی شامل همه مردم می شود. این امر به این دلیل است که کار شناسایی اطلاعات بد بسیار دشوار است.
🔹اگر بتوانید دروغ ها را بر اساس شواهد یا تجربه مستقیم خود بررسی کنید، از بین بردن دروغ ها بسیار آسان تر می شود. به همین دلیل است که هیچ کس در مورد چیزهای معمولی قابل مشاهده مانند رنگ چمن دروغ نمی گوید.
🔸متأسفانه ما نمی توانیم در اکثر موارد، صحت اطلاعات رسانه ها را به طور مستقیم تأیید کنیم. حتی اگر به داده های واقعی دسترسی داشته باشیم تقریباً هیچ یک از ما تخصص یا زمان لازم برای ارزیابی خوب آن را نداریم. در این رابطه به نظر می رسد که ذهن ما برای کوتاه کردن مسیر از #میانبرهای_شناختی استفاده می کند.
#میانبرهای_شناختی
🔹آسان بودن: یکی از این راه های روان شناختی #آسان_بودن است، یعنی هرچه پردازش اطلاعات آسان تر باشد، بیشتر به درستی آن باور داریم.
🔸توالی: یکی دیگر از روش های اکتشافی رایج #توالی است به این معنی که هر چه بیشتر با برخی اطلاعات مواجه شویم، بیشتر به صحت آن اعتقاد داریم.
🔹#تحریک_احساسات بیشتر الگوریتم هایی که آنچه را که می بینیم هدایت می کنند و همچنین سوگیریهای شناختی خودمان، اطلاعات هیجانانگیز یا تحریک کننده احساسات را به جای اطلاعات واقعی ترجیح می دهند. همچنین، افراد در رسانه های اجتماعی اغلب می خواهند به اهداف اجتماعی، مانند ارتباط با یک گروه یا تبلیغاتی برسند.
🔸 اگر این تمایلات را با این واقعیت ترکیب کنید که احساسات استدلال ما را کوتاه می کنند، به راحتی می توان دریافت که اخبار نادرستی که ما را عصبانی می کنند، یا برای گروه اجتماعی ما جذاب هستند، بسیار سریع تر و بسیار فراتر از یک حقیقت خسته کننده منتشر می شوند. این اتفاق باعث می شود بیشتر آن را ببینیم و این فرکانس افزایش یافته باعث می شود ما آن را بیشتر باور کنیم.
🔹 ما مطمئناً قادریم حقیقت یک چیز را بر اساس منطقی بودن آن ارزیابی کنیم. اما بدون دسترسی مستقیم به حقیقت، بهترین کاری که می توانیم انجام دهیم تجزیه و تحلیل و تفسیر اطلاعات افرادی است که ادعا می کنند آن دادهها را دارند. ما این کار را با مشاهده اینکه آیا اطلاعات آنها با سایر باورهای ما مطابقت دارد یا خیر، انجام می دهیم، زیرا باورهای ما تکه های مجزای دانش نیستند، بلکه از شبکه ای ضخیم از نظریه ها، ایده ها و مقدمات به هم پیوسته تشکیل شده اند.
🔸 کارهایی وجود دارد که ما می توانیم انجام دهیم و اصلی ترین آنها این است که از تعصبات خودمان آگاه باشیم. هنگامی که احساس می کنید نسبت به حقیقت موضوعی، احساس قوی دارید، این اغلب نشانه این است که شما در حال دستکاری واقعیت هستید. یک لحظه وقت بگذارید و خود را در جای درست قرار دهید و دوباره صحت اطلاعات را بررسی کنید. در ضمن خطا پذیری خود را بشناسید و متواضع باشید.
🔹در مواقعی که ابهام، درد و دشواری زیادی وجود دارد، هدایت احساسات، به ویژه احساسات منفی مانند ترس و خشم، بسیار ساده تر می شود. هر چه بیشتر بتوانیم پیوندهای محکم و قابل اعتمادی را با یکدیگر ایجاد کنیم، بیشتر می توانیم با دروغ ها و اغراق هایی که سعی در از هم پاشیدن ما دارند مبارزه کنیم.
#علوم_شناختی
💡 هوش سفید| سید علیرضا آلداود
✏️ @aledavood 👈 عضو شوید 🙏
فرازی از وصیت نامه راهبردی شهید حاج قاسم سلیمانی:
🔸برادران و خواهران، پدران و مادران، عزیزان من!
جمهوری اسلامی، امروز سربلندترین دوره خود را طی میکند. بدانید مهم نیست که دشمن چه نگاهی به شما دارد، دشمن به پیامبر شما چه نگاهی داشت و [دشمنان] چگونه با پیامبر خدا و اولادش عمل کردند، چه اتهاماتی به او زدند، چگونه با فرزندان مطهر او عمل کردند؟ مذمت دشمنان و شماتت آنها و فشار آنها، شما را دچار تفرقه نکند.
بدانید که میدانید مهمترین هنر خمینی عزیز این بود که اول اسلام را به پشتوانه ایران آورد و سپس ایران را در خدمت اسلام قرار داد. اگر اسلام نبود و اگر روح اسلامی بر این ملت حاکم نبود، صدام چون گرگ درندهای این کشور را میدرید؛ آمریکا چون سگ هاری همین عمل را میکرد، اما هنر امام این بود که اسلام را پشتوانه آورد؛ عاشورا و محرّم، صفر و فاطمیه را به پشتوانه این ملت آورد، انقلابهایی در انقلاب ایجاد کرد، به این دلیل در هر دوره هزاران فداکار جان خود را سپر شما و ملت ایران و خاک ایران و اسلام نمودهاند و بزرگترین قدرتهای مادی را ذلیل خود نمودهاند. عزیزانم، در اصول اختلاف نکنید.
شهدا، محور عزّت و کرامت همه ما هستند؛ نه برای امروز، بلکه همیشه اینها به دریای واسعه خداوند سبحان اتصال یافتهاند. آنها را در چشم، دل و زبان خود بزرگ ببینید، همانگونه که هستند. فرزندانتان را با نام آنها و تصاویر آنها آشنا کنید. به فرزندان شهدا که یتیمان همه شما هستند، بهچشم ادب و احترام بنگرید. به همسران و پدران و مادران آنان احترام کنید، همانگونه که از فرزندان خود با اغماض میگذرید، آنها را در نبود پدران، مادران، همسران و فرزندان خود توجه خاص کنید.
💡 هوش سفید| سید علیرضا آلداود
🇮🇷 جنگ شناختی | سواد رسانهای 👇
@aledavood 👈 عضو شوید
نتیجهی استخاره امروز صبح بسیار قابل تامل بود...
اما جهاد ادامه دارد.
💡 هوش سفید| سید علیرضا آلداود
🇮🇷 جنگ شناختی | سواد رسانهای 👇
@aledavood 👈 عضو شوید
سید علیرضا آلداود
نتیجهی استخاره امروز صبح بسیار قابل تامل بود... اما جهاد ادامه دارد. 💡 هوش سفید| سید علیرضا آلدا
آیه ۱۳ سورهی قلم خداوند شرایط افراد بی اصل و نسب را شرح میدهد.
افراد خشن، متکبر، سخن چین و... که در دنیا و آخرت دچار خسران هستند.
البته وعدهی خدا در رسوا کردن این افراد، وعدهی حق است.
از تخریبهای این افراد ترسی به دل راه نخواهیم داد چراکه خدا مدافع مومنین است.
💡 هوش سفید| سید علیرضا آلداود
🇮🇷 جنگ شناختی | سواد رسانهای 👇
@aledavood 👈 عضو شوید
16.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 نگاه صحیح به حوزه رسانه
🎙 سید علیرضا آلداود
#مهارت_های_زندگی
#تربیت_رسانه_ای
💡 هوش سفید| سید علیرضا آلداود
✏️ @aledavood 👈 عضو شوید 🙏
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌱 توبه و اشک بر سیدالشهداء اینطوری گناهان و قلب سیاه رو پاک میکنه
💡 هوش سفید| سید علیرضا آلداود
🇮🇷 جنگ شناختی | سواد رسانهای 👇
@aledavood 👈 عضو شوید
⭕️برخی راههای مقابله با تاکتیکهای مانند "مارپیچ سکوت" در حوزه رسانه و فضای مجازی شامل موارد زیر میشود:
✍ سید علیرضا آلداود
1. **افزایش آگاهی عمومی:**
- اطلاعرسانی و آگاهسازی عمومی درباره روشها و تاکتیکهای استفاده شده در مارپیچ سکوت، میتواند توجه افراد را به مسائل مهم تر جلب کند.
2. **توسعه مهارتهای اطلاعرسانی:**
- آموزش مهارتهای اطلاعرسانی و ارزیابی منابع به افراد کمک میکند تا بتوانند با اطلاعات دارای سوگیری و مارپیچ سکوت مواجهه کنند.
3. **استفاده از رسانههای مستقل:**
- حمایت از رسانههای مستقل و رسمی به عنوان منابع اطلاعاتی قابل اعتماد و معتبر نقش موثری دارد.
4. **فعالیت در فضای مجازی:**
- حضور فعّال در فضای مجازی و اشتراک گذاری اطلاعات موثق و مفید به کاهش تأثیر مارپیچ سکوت کمک میکند.
5. **ترویج تفکر انتقادی:**
- آموزش و ترویج تفکر انتقادی به افراد این امکان را میدهد که اطلاعات را با دقت ارزیابی کرده و تلاش کنند تا از مارپیچ سکوت جلوگیری کنند.
6. **پایش و ارزیابی منابع:**
- پایش و ارزیابی مستمر منابع اطلاعاتی، از ترویج اطلاعات نادرست و مارپیچ سکوت جلوگیری میکند.
توسعه دانایی و آگاهی، استفاده موثر از رسانهها، و ترویج تفکر انتقادی از جمله مواردی هستند که میتوانند افراد را در مقابله با مارپیچ سکوت تقویت کنند.
💡 هوش سفید| سید علیرضا آلداود
🇮🇷 جنگ شناختی | سواد رسانهای 👇
@aledavood 👈 عضو شوید
اطمینان از پیروزی + دقت در کسب آمادگی های لازم دو شرط اصلی ورود به یک پیروزی بدون نبرد در جنگ ترکیبی شناختی...
💡 هوش سفید| سید علیرضا آلداود 👇
@aledavood 👈 عضو شوید
هدایت شده از کانال خبری ، تحلیلی گردباد نیوز
10.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ویراست/ 🎥 سردار کارگر در جلسه ای با حضور وزیر، معاونین، روسای سازمان ها و مدیران کل استانی وزارت آموزشوپرورش:
هزینه در آموزشوپرورش سرمایهگذاری بزرگ برای آینده کشور است/ آموزشوپرورش در دوران دفاع مقدس در خط مقدم جبههها قرار داشت
ادامه خبر
https://dnws.ir/002kHw
🔗 پیوند ویراست
❤️هنر جنگ شناختی .. عضو شوید👇
@iwebnevis
❌آشنایی با ۱۲۴ سوگیری شناختی در فصل پنجم کتاب #هنر_جنگ_شناختی به شما هم در زندگی روزمره، هم در کسب و کار و هم در شناخت و مقابله با این جنگ کمک خواهد کرد...
♨️۱۲۴ سوگیری گلچین شده با راهکارهای مقابله یا تصحیح...
💡 هوش سفید| سید علیرضا آلداود
🇮🇷 جنگ شناختی | سواد رسانهای 👇
@aledavood 👈 عضو شوید
هنر جنگ شناختی در عصر هوش مصنوعی(1)_pagesExtracted.pdf
803.2K
♨️پی دی اف حاوی فهرست مطالب و مقدمه کتاب #هنر_جنگ_شناختی
💡 هوش سفید| سید علیرضا آلداود
🇮🇷 جنگ شناختی | سواد رسانهای 👇
@aledavood 👈 عضو شوید