🟡 سقوط اسد
🟢 سقوط اسد حاصل ایجاد اختلال محاسباتی برای او توسط نفوذیها بود.اسد پیش از سقوط از قدرت، در اذهان و قلوب مردمش با سلاحهای جنگ شناختی سقوط کرده بود.
پس از شکست داعش توسط شیرمردان مدافع حرم با فرماندهی شهید حاج قاسم سلیمانی، در محاسبات بشار اسد گرگها اختلال محاسباتی ساختند و با نفوذ موریانه وار، سرمایه اجتماعی سوریه را طی کمتر از ۷ سال نابود کردند.
از شب گذشته که اخبار سقوط نظام سوریه و واکنش مردم این کشور را دیدم یاد این فرمایشات رهبر حکیم انقلاب اسلامی در دیدار با بسیجیان افتادم:
امام خامنهای حفظه الله: «طرف با نقشه وارد میدان شده. برنامه هم این است که کاری کنند که ملّت ایران عقیدهاش بشود عقیدهی سران انگلیس و آمریکا و امثال اینها... دنبال این است که بر مغزها تسلّط پیدا کند. اگر مغز یک ملّتی را توانستند تصرّف کنند، آن ملّت سرزمین خودش را دودستی به دشمن تقدیم میکند. برای این کار شروع میکند محتوای ذهنی برای ذهن فعال جوان درست کردن. اینهمه دروغ، حرفهای انحرافی و تهمت برای این است.» ۱۴۰۱/۸/۱۱ و ۱۴۰۱/۹/۵
پ ن:
سلاحهای جنگ شناختی دشمن در ایران ما هم فعال هستند. مراقب نفوذ موریانهها باشیم.
🍃🌸🌿🌸🍃🌸🌿🌸
:
«سیدهادی سیدافقهی»، کارشناس مسائل منطقه:
1-تحولات کشور سوریه چند بُعد اصلی دارد که یکی از مهمترین آنها مربوط به بُعد داخلی است. در این بخش باید گفت بسیاری از خروجیهای مذاکرات آستانه و سوچی رها شد و چندان پیگیری خاصی از سوی طرفهای مذاکرات ازجمله خود دولت سوریه انجام نگرفت؛ بالاخص که مذاکرات سوچی از اهمیت ویژهای برخوردار بود، بخش زیادی از معارضان دولت بشار اسد در آن حضور داشتند و ایران و ترکیه به میزبانی پوتین در آن شرکت کردند. در آن مذاکرات قرار بود یکسری تغییرات و تعدیلات در قبال قانون اساسی سوریه شکل بگیرد و فضای سوریه کمی بازتر شود که این موضوع از سوی دولت سوریه مورد اعتنا قرار نگرفت و بهانهای در دست دولت ترکیه شد.
2-موضوع بعدی در باب تحولات داخلی سوریه مشکل و چالش قوای نظامی این کشور است. دولت سوریه پس از یک بحران امنیتی بزرگ که کل کشور را درگیر کرده بود، توان چندانی جهت بازسازی ارتش نداشت؛ ضمن اینکه غیر از موضوع جنگ نظامی و امنیتی در کشور، سلسله تحریمهای سزار هم مزید بر علت شد که کمر اقتصاد و همچنین قوای نظامی سوریه را بشکند و این کشور را با مشکل مواجه کند.
3- نکته بعدی که مانع از پیشبرد حل مشکل با معارضان دولت بشار اسد بود، شخص اردوغان و طرحهای مصالحه او بود. به تعبیری اردوغان چند مرتبه خواست با بشار اسد دیدار کند تا مشکلات سیاسی در این کشور را به پایان برسانند. او میخواست تعیین تکلیفی در قبال معارضان داشته باشد تا بفهمد در فردای حل مشکلات، سهم این معارضان و مخالفان چه خواهد بود، اما بشار اسد این دیدار و مذاکرات را نپذیرفت، چرا که اردوغان در زمانی چنین چیزی را مطالبه میکرد که خاک سوریه را اشغال کرده و به نوعی حُسن نیت او برای دولت سوریه مشخص نبود.
4-گفتنی است که در سوریه پس از بحران امنیتی در جنگ اول، همه نیروهای مخالف پس از شکست در ادلب از مواضع خود خارج نشدند، بلکه همچنان گروههای معارض به شکل خاموش و نیمهخاموش در سایر مناطق سوریه نیز وجود داشتند و منتظر بودند تا هر موقع که شیپور جنگ دومرتبه دمیده شد با هماهنگی خارجی از سوی ترکیه فعالیت خود را آغاز کنند و جنگ را بار دیگر با دولت اسد از سر گیرند. در بخش غوطه شرقی و غربی دمشق که ابتدا در اشغال گروه جیشالاسلام به فرماندهی زهران علّوش بود اساسا این افراد مخالف همچنان حضور داشتند. همچنین گفتنی است که
بارها این پیشنهاد به دولت سوریه شد که نیروهای ارتش و استخبارات عوض شوند، اما توجهی نشد.
و اما #سوریه...
⭕️خیلی فوری⭕️
سخنان حاج آقا #محسن_عباسی_ولدی دربارۀ تحولات اخیر سوریه
حتما گوش کنید و منتشر کنید.
شنیده بودم در آخر الزمان دجال سوار بر خرش می آید و بین مردم نان پخش میکند .
خیلی برایم جای سوال بود!چطور امکان دارد؟
وقتی تحریر الشام انقلابش را با موز دادن به دست مردم و کودکان حلب شروع کرد تازه متوجه شدم وقتی درد مردم معیشت باشد کشورشان را به موز میفروشند.
البته فلاکت های مردم سوریه هنوز شروع نشده.
نخست وزیر خائن سوریه و ارتش سست و خائن سوریه به زودی نتیجه ی این خیانت به کشورش خواهد پرداخت .
تکه تکه شدن لاشه ی سوریه توسط کفتارهای تروریستی و پان کردی نتیجه اعتماد به اعراب و غرب خواهد بود.
#انقلاب_موزی
#درد_معیشت
صادق
مستند شنود
🚨 دمشق سقوط کرد و بشار_اسد دمشق را به مقصد نامعلوم ترک کرد.
➕ضدانقلاب میگن اینهمه شهید دادید برای حفظ سوریه آخرش چیشد؟
لازم به ذکره ما اگه از همان ابتدای ظهور داعش
که ۹۰ درصد سوریه و ۶۰ درصد عراق رو تصرف کرده بود و قصد تخریب کربلا و نجف و زینبیه رو داشت وارد معرکه نمیشدیم
امروز یک کشوری داشتیم به اسم داعش به وسعت عراق و سوریه و لبنان و ...!
و با آن تروریستهای خونخوار در کردستان و کرمانشاه و ایلام و خوزستان هم مرز میشدیم!
بی تعارف میگم
اگه ما در سال ۹۱ وارد معرکه سوریه نمیشدیم
شاید امروز حتی ایران وجود نداشت!
پس هِی نگین اینهمه شهید دادیم آخرش هیچ!
آدرِنالین
۰
🔴 #توجه
از سال ۹۱ تا الان
🔻 موضع یمن تثبیت شد
🔹 موقعیت فاطمیون و زینبیون ایجاد و تصویب شد
🔸 روابط با روسیه از گذشته بهتر شد
🔹پیشرفت های چشمگیری در حوزه موشکی
🔻 پیشرفت های زیادی در حوزه امن-ـیتی و اطلا-ـعاتی داشتیم.
✅👈 قطعا قطعا قطعا شهدا اگه بازم برمیگشتن به سال ۹۱ و از آینده خبر داشتند باز هم همین راه رو انتخاب میکردن ... چون مثل ما اهل نق زدن نیستن اونا تمام فکرشون اینه الان تکلیفشون چیه، سرباز مکتب روح الله به خودش رو موظف به تکلیف میدونه نه نتیجه
✍این ۱۲ سال زمان خریده شد و ما خیلی چیز ها بدست آوردیم از جمله تجارب جدید در جنگ های شهری و قومیت های مختلف در کشور ثالث و... که نصیب فرماندهان ما شد... همه و همه بخش کوچکی از برکت حضور شهدا در دهه ۹۰ در سوریه و عراق بود
✅ هرکس خلاف این عقیده عمل کنه و این پیشرفت هارو نبینه یا تببین نکنه بی احترامی به خون شهیدا و زحمت هاشونه از ما گفتن این خط این نشون!
هدایت شده از شاخص
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
♻️ گفتگوهای دردسرساز یک رییس جمهور!
🔰 حمید رسایی: سوگمندانه پس از هر گفتگو و مصاحبه آقای پزشکیان، موجی از ناامیدی و دلسردی به جامعه ایران، حتی متحدان کشورمان در منطقه منتقل میشود. نمونهاش گفتگوهای وی در سفر به مهرماه ۱۴۰۳ سازمان ملل است که چنین بازتابی در لبنان داشت.
گفتگوی چند روز قبل وی با دو مجری صدا و سیما هم پیامی جز این نداشت. هر بینندهای به این نتیجه میرسید که مجریان سیما تسلط بیشتری بر امور کشور داشتند تا کسی که به عنوان رئیس جمهور در مقابلشان نشسته بود. خلاصه سخنان کسی که رئیس جمهور کشور پرقدرت منطقه است، این بود:
۱. هیچ قولی در انتخابات ندادم.
۲. باید بنشینیم، صحبت کنیم.
۳. کارشناسان باید تلاش کنند.
۴. اگر کسی میتواند، خودش بیاید و درست کند.
۵. پول نداریم، بدهکاریم، حقوق نمیتوانیم بدهیم.
۶. در آب و برق و گاز و بودجه ناترازی داریم.
۷. بنزین باید گران بشود.
۸. هیچ چیز از قانون حجاب نمیفهمم.
۹. مشکل ساختاری در کشور داریم.
۱۰. مجبور به انجام وعده_صادق۲ شدیم.
۱۱. میخواهیم به اروپا ثابت کنیم اهل جنگ نیستیم!
واقعا ایشان چندبار و با چه زبان و ادبیاتی باید بگوید که توانایی ندارد؟!
🌎@Shakhes3🔜#شاخص
🔆 اگر حضور ایران در سوریه اولویت نظام و رهبری میبود، قاعدتا فرمانده سپاه قدس در این شرایط نمیبایست در بیت حاضر میشد؛ آن هم بدون لباس رزم و اینچنین در آرامش! اگر قاآنی کم کاری کرده بود نیز به این جمع، آن هم در حضور رهبری دعوت نمیشد! لطفا به جو سازی انقلابی نماها توجه نکنید؛ به ادعاهای یاران این استاد و پیروان آن موسسه اهمیت ندهید؛ شاخص را رهبری قرار دهید، نشانه ها را با دقت ببینید، و به حکمت حضرت آقا ایمان داشته باشید!
💠 پاسخ خیلی از سئوالهای شما.
🍃🌸🌿🌸🍃🌸🌿🌸
هدایت شده از فرهنگی "گنجینه نگین مرق"
شکل بدن عقاب قبل از شیرجه و شکار، یک اتفاق طبیعی نیست، یک اثر هنری است!
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
@neginmaragh 🪴
🌎🌎🌎
🔘 اعتماد: عجیب است که دولت مسئولیت قیمت ارز را گردن نمیگیرد
🔸روزنامه اعتماد میگوید کسی در دولت، دلار ۷۰ هزار تومانی بازار را گردن نمیگیرد.
این روزنامه که به رئیس شورای اطلاعرسانی دولت تعلق دارد، نوشت: عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد، اخیرا در جمع خبرنگاران در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چطور ممکن است افزایش نرخ دلار ۷۰ هزار تومانی اثر تورمی بر اقتصاد نداشته باشد، گفته است؛ «من نگفتم که افزایش نرخ دلار تورمزا نیست، من گفتم دولت تصمیمی بر افزایش گرانی و افزایش قیمتها ندارد و دلار بازار آزاد که ارتباطی به دولت ندارد و به دلیل تنشهای منطقهای و شرایط منطقه دلار بازار آزاد و انتظار روانی افزایش پیدا کرد. آن چیزی که من گفتم این بود که کالاهای اساسی افزایش قیمت نخواهد داشت.»
🔸وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه همزمان با نرخ دلار در بازار آزاد نرخ نیمایی هم در حال افزایش است آیا نیما هم ارتباطی به دولت ندارد، نیز اعلام کرده: «دلار نیمایی قرار نیست که به دنبال دلار 70 و 71 هزار تومانی بازار حرکت کند بلکه قرار بر این است که نیمایی و توافقی با هم باشند و در نهایت نرخ دلار را کاهش بدهند و الان در شرایط منطقه این اتفاق نیفتاده است.»
🔸حال با وجود این پاسخها از سوی وزیر اقتصاد، سؤال اصلی این است که چه کسی پاسخگوی افزایش نرخ دلار در بازار آزاد است و آیا این بازار متولی هم دارد؟
🔸اعتماد در پایان از قول شقاقی نوشت: «ما با انفعال شدید دولت برای پیادهسازی الزامات مهار قیمت ارز روبه رو هستیم گفت: نظامهای چند نرخی ارز دارای الزاماتی است که اگر رعایت نشود قیمت دلار در بازار آزاد هم مدام افزایش پیدا میکند و موجب میشود قیمت ارز در سایر بازارها نظیر بازار توافقی و ترجیحی هم افزایشی شود و این روند صعودی را طی کند».
🔸اظهارات همتی مبنی بر ارتباط نداشتن ارز ۷۰ هزار تومانی با دولت در حالی است که وی اول بهمن ۱۳۹۹ به عنوان رئیس کل بانک مرکزی، در برنامه تلویزیونی عیار گفته بود: «اگر ما نبودیم، دلار ۵۰ هزار تومان میشد»!
🍃🌸🌿🌸🍃🌸🌿🌸
🔹خبرنگار صداوسیما: تروریست های تکفیری وعده داده اند تعرضی به اماکن مقدس(حرم مطهر حضرت زینب و حضرت رقیه) صورت نخواهد گرفت؛ می گویند گروهی که متعرض سفارت ایران شده اند ارتباطی با تحریرالشام ندارند!
🍃🌸🌿🌸🍃🌸🌿🌸
🌎🌎🌎
🔹#پرسه_در_فضای_مجازی
🔰 با سقوط حکومت بشار اسد، آینده سوریه، منطقه و ایران چگونه خواهد شد؟
🔻این جمله تاریخی شهید سلیمانی انگار برای همین روزها و ساعتهاست:
🔸"من با تجربه این را میگویم که میزان فرصتی که در بحرانها وجود دارد در خود فرصتها نیست. اما شرط آن این است که نترسید و نترسیم و نترسانیم..."
پس از اشغال عراق توسط امریکا نیز خیلی ها تصور میکردند که کار منطقه و ایران تمام است اما هوشمندی جمهوری اسلامی و اتخاذ راهبرد درست منطقه ای اش، کاری کرد که آن بحران بزرگ به یک فرصت کم نظیر برای ایران تبدیل شد.
🔸امروز نیز در همان نقطه ایم به شرطی که به جای انفعال، به دنبال تبدیل بحران به فرصت باشیم و چنین رویکردی از دل روزمرگی و گدایی از غرب و اکتفا به حداقل ها در نمی آید، اولین شرط تبدیل بحران به فرصت، باور داشتن به توانمندی های بزرگ کشور و اعتماد به نفس در برابر دشمنان است. نقطه سر خط!
👤 امیرحسین ثابتی
🍃🌸🌿🌸🍃🌸🌿🌸
هدایت شده از منزلگاه عشاق تهران بزرگ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
منبر کوتاه
💠 بیشترین دلیل طلاق کنار هم بودن زوجین
🎤 استاد عزیزی
#ازدواج #زناشویی #دعوا #بازنشسته #مرگ #پارک #سخنرانی #استاد_عزیزی
📲در شبکه های اجتماعی زیر با ما همراه باشید👇👇👇
🔹 سروش و گپ و بله و روبیکا و ایتا:
@manzelgaheoshagh_tehran_bozorg
هدایت شده از منزلگاه عشاق تهران بزرگ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️ پاک شدن از گناهان با این کار بسیار ساده!!!
🎤 استاد شجاعی
#نماز #سجده #خدا #بخشش #گناه #استاد_شجاعی #سخنرانی
📲در شبکه های اجتماعی زیر با ما همراه باشید👇👇👇
🔹 سروش و روبیکا و بله و گپ و ایتا:
@manzelgaheoshagh_tehran_bozorg
هدایت شده از هیدج نو
14030918 سوریه.mp3
10.68M
🧐اگه دقت کرده باشید
خیلی از آدمای دور و برمون
تو این چندروزه دارن دربارهی اتفاقات سوریه
اظهارنظر میکنن.
🤨اما واقعا ما چقدر درباره بخشهای مختلف کشور سوریه
اطلاعات کامل داریم؟
📢پیشنهاد میکنیم
این حرفهای مهم استاد عباسی ولدی رو
خیلی خوب گوش بدید.
🌎 کـانـال « هـیـدج نـو » 👇
•••✾•🌿🌺🌺🌺🌿•✾•••
💥@HidajeNoo 💥
هدایت شده از منزلگاه عشاق تهران بزرگ
📣📣📣📣 توجه. توجه
برگزاری مرحله استانی مسابقات قرآن کریم
ویژه اعضای وابسته و خانواده محترم
در رشته حفظ،قرائت،ترتیل، اذان و درک مفاهیم قرآن کریم
زمان: پنجشنبه مورخ ۱۴۰۳/۹/۲۲ ساعت ۹ صبح
مکان: حسینیه چهارده معصوم ستاد فاتب
📲در شبکه های اجتماعی زیر با ما همراه باشید👇👇👇
🔹 سروش و گپ و بله و روبیکا و ایتا:
@manzelgaheoshagh_tehran_bozorg
هدایت شده از منزلگاه عشاق تهران بزرگ
جدول منابع مرحله استانی مسابقات1(2).pdf
54.5K
منابع مسابقات قرآن کریم
مرحله استانی
هدایت شده از فرهنگی "گنجینه نگین مرق"
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴خنده های بشار اسد به معمر قذافی، وقتی می گفت آنچه بر سر صدام آمد، در انتظارتان است!
🔹در نشست سران عرب در دمشق که سال 2008 برگزار شد، معمر قذافی، رهبر لیبی با اشاره به ماجرای سرنگونی صدام حسین در عراق خطاب به سران عرب گفت که نوبت یک یک شماها نیز خواهد رسید.
واکنش سران عرب و از جمله بشار اسد به این سخنان، خنده بود. 3 سال بعد از این پیش بینی، خود قذافی نیز سرنگون شد!
تکرار تاریخ
آیه 113🌹 ازسوره انعام🌹
وَ لِتَصْغى إِلَيْهِ أَفْئِدَةُ الَّذِينَ لا يُؤْمِنُونَ بِالْآخِرَةِ وَ لِيَرْضَوْهُ وَ لِيَقْتَرِفُوا ما هُمْ مُقْتَرِفُونَ
و (شياطين، سخنان فريبندهى خود را بر مردم مىخوانند) تا گوش دل آنان كه به قيامت ايمان ندارند، به آن سخنان مايل شود و آن را بپسندند و آنان به دست آورند آنچه را به دنبال به دست آوردنش هستند
آیه 113🌹 ازسوره انعام🌹
وَ لِتَصْغى=تا بگراید
إِلَيْهِ=به سوی آن [سخن آراسته]
أَفْئِدَةُ=دل های
الَّذِينَ =کسانی که
لا يُؤْمِنُونَ=ايمان نمی آورند
بِالْآخِرَةِ=به آخرت
وَ لِيَرْضَوْهُ=تا بپسندند آن را
وَ لِيَقْتَرِفُوا=وتا مرتکب شوند
ما=آنچه را که
هُمْ =آنان
مُقْتَرِفُونَ =مرتکب شوندگانند
هدایت شده از روابط عمومی عقیدتی سیاسی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ
🔻رهبر معظم انقلاب در آخرین دیدار با بشار اسد گفتند: مراقب نقشه جدید غرب برای سوریه باشید.
#جنگ_سوریه
#للقدس_الشريف
#الطوفان_وحد_العالم
#تولیدی_عس_فاتب
هدایت شده از روابط،عمومی عقیدتی سیاسی پلیس آگاهی فاتب
📣📣📣📣 توجه. توجه
برگزاری مرحله استانی مسابقات قرآن کریم
ویژه اعضای وابسته و خانواده محترم
در رشته حفظ،قرائت،ترتیل، اذان و درک مفاهیم قرآن کریم
زمان: پنجشنبه مورخ ۱۴۰۳/۹/۲۲ ساعت ۹ صبح
مکان: حسینیه چهارده معصوم ستاد فاتب
کانال روابط عمومی عقیدتی سیاسی پلیس آگاهی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ👇🏼
https://eitaa.com/ravabetomomi_agahi_fateb1402
https://splus.ir/ravabetomomi_agahi_fateb
هدایت شده از روابط عمومی عقیدتی سیاسی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ
🔻دیپلماسی ایرانی:
مقدمه
گروه هیئت تحریرالشام به عنوان یکی از گروههای مسلح فعال در جنگ داخلی سوریه بود که از زمان تشکیل خود تا کنون نقش تاثیرگذاری در معادلات این جنگ ایفا کرد. این گروه که در ابتدا به نام "جبهه النصره" شناخته میشد، که به عنوان یکی از شاخههای القاعده در سوریه بود، اما با تداوم مسیر خود دچار تغییرات ایدئولوژیکی و ساختاری شد.
نگاهی به تاریخچه تشکیل گروه تحریرالشام
گروه تحریر الشام که حاصل ائتلاف چندین گروه مسلح اسلامگرا بود در در ژانویه ۲۰۱۷ تشکیل شد. این گروهها عبارت بودند از از جبهه النصره، جنبش نورالدین زنکی، لواء الحق، جبهه انصارالدین و جیش السنه. جبهه النصره، به عنوان گروه اصلی هیئت تحریر الشام، در سال ۲۰۱۲ به عنوان شاخه ای از القاعده در سوریه شکل گرفت. این گروه در ابتدا با هدف مبارزه با دولت بشار اسد و تشکیل یک حکومت اسلامی در سوریه فعالیت میکرد.
در سال ۲۰۱۶، جبهه النصره برای کاهش فشارهای بینالمللی و نشان دادن استقلال خود از القاعده، نام خود را به "جبهه فتح الشام" تغییر داد. با وجود این اقدام حتی باز هم جایگاه این گروه را در فهرست سازمانهای تروریستی تغییر نداد. در نهایت، تشکیل هیئت تحریر الشام قدمی دیگر در مسیر فاصلهگیری از القاعده و کوشش برای ارائه چهرهای متعادل تر از این گروه بود.
بررسی ساختار سازمانی گروه تحریرالشام
هیئت تحریر الشام ساختاری پیچیده و چندگانه دارد. این گروه توسط یک شورای مرکزی اداره میشود که در زمینه ی تصمیمگیریهای کلیدی ایفای نقش می¬کند. رهبر کنونی این گروه، ابومحمد الجولانی، نقشی اساسی در هدایت آن ایفا می کند. الجولانی که سابقه فعالیت در القاعده عراق را نیز دارد، یکی از چهرههای مهم در تحولات سیاسی و نظامی هیئت تحریر الشام محسوب می شود.
علاوه بر شورای مرکزی مذکور، هیئت تحریر الشام دارای بخشهای مختلفی از جمله نظامی، اطلاعاتی، سیاسی و رسانهای است. شاخه¬ی نظامی این گروه به انجام مسئولیت عملیاتهای مسلحانه علیه نیروهای دولتی و سایر گروههای مخالف موظف است. شاخه اطلاعاتی این گروه به جمعآوری اطلاعات و اجرای عملیاتهای امنیتی موظف است. در سالهای اخیر، هیئت تحریر الشام تلاش کرده است تا از طریق نهادهای خدماتی و اداری در مناطق تحت کنترل خود، نوعی حکومت محلی را ایجاد کند.
نگاهی به ایدئولوژی و اهداف گروه تحریرالشام
هیئت تحریر الشام دارای ایدئولوژی اسلامگرایانه و مبتنی بر تفاسیر سلفی از اسلام است. این گروه هدف اصلی خود را تشکیل یک حکومت اسلامی در سوریه عنوان کرده است. با این وجود، در مقایسه با گروههایی مثل داعش، هیئت تحریر الشام رویکردی عملگرایانهتر دارد و تلاش میکند با گروههای متعددی تعامل کند.
می توان گفت که یکی از تغییرات مهم و اساسی در رویکرد ایدئولوژیک این گروه، فاصلهگیری تدریجی آن از هسته اصلی آن یعنی القاعده است. این اقدام با هدف کاهش فشارهای بینالمللی و جلب حمایت محلی انجام شده است. هیئت تحریر الشام همچنین تلاش کرده است با سایر گروههای مخالف دولت بشار اسد نیز همکاری کند. اما این همکاریها اغلب به دلایلی از جمله اختلافات ایدئولوژیک و سیاسی دچار تنش شده است.
بررسی عملیات های نظامی هیئت تحریرالشام
هیئت تحریر الشام از زمان شکل¬گیری خود تاکنون در عملیاتهای متعددی علیه نیروهای دولتی سوریه و گروههای دیگر شرکت کرده است. گروه تحریرالشام نقش اساسی در کنترل مناطقی از جمله ادلب و بخشهایی از شمال غربی سوریه ایفا کرده است. شهر ادلب به عنوان آخرین پایگاه اصلی مخالفان دولت سوریه، از اهمیت استراتژیک بسیاری برخوردار است و هیئت تحریر الشام توانسته است با تقویت مواضع خود در این منطقه، به یکی از بازیگران مهم و تاثیرگذار جنگ داخلی سوریه تبدیل شود.
عملیاتهای نظامی این گروه معمولاً مبتنی بر استفاده از تاکتیکهای چریکی و حملات انتحاری است. علاوه بر این، هیئت تحریر الشام از تواناییهای رسانهای خود با هدف تبلیغ موفقیتهای نظامی و جذب نیروهای جدید استفاده می کند. این گروه همچنین با استفاده از منابع مالی متعدد خود از جمله اخاذی، مالیات و کمکهای خارجی خود را به تجهیزات نظامی قابل توجهی تجهیز کرده است.
بررسی تأثیرات منطقهای و بینالمللی هیئت تحریر الشام
هیئت تحریر الشام به دلیل نقش مهم خود در جنگ داخلی سوریه و ارتباطات گذشته آن با القاعده، توجه زیادی را در سطح بینالمللی به خود جلب کرده است. کشورهای مختلفی از جمله آمریکا، روسیه و ترکیه این گروه را به عنوان یک سازمان تروریستی شناسایی اعلام کرده اند. این مسئله سبب شده است که هیئت تحریر الشام تحت فشارهای متعدد و شدیدی قرار بگیرد و مجبور به تغییرات اساسی در رویکرد خود شود.
هدایت شده از روابط عمومی عقیدتی سیاسی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ
در سطح منطقهای، هیئت تحریر الشام به یکی از عوامل پیچیدهکننده وضعیت در سوریه
تبدیل شده است. ترکیه از یک سو تلاش کرده است تا با استفاده از نفوذی که بر هیئت تحریر الشام دارد، کنترل اوضاع در ادلب را در دست بگیرد تا بتواند تحولات در سوریه را به نفع خود رقم بزند. از طرف دیگر، کشور ترکیه تحت تاثیر فشارهای بینالمللی کاهش فعالیتهای تروریستی این گروه را خواستار شده است.
چه چالش هایی در انتظار این گروه است؟
می توان گفت که هیئت تحریر الشام با چالشهای متعددی در آینده مواجه است. یکی از چالشهای مهم این گروه عبارت است از فشارهای نظامی از سوی نیروهای دولتی سوریه و متحدان آن است. در سالهای اخیر ارتش سوریه با حمایت های روسیه، عملیاتهای گستردهای را برای بازپسگیری ادلب شروع کرده که به تضعیف مواضع هیئت تحریر الشام منجر شده است.
علاوه بر این، وجود اختلافات داخلی و رقابت با سایر گروههای مخالف نیز یکی دیگر از چالشهای این گروه است. مهم ترین نکته درباره اعضای این گروه آن است که بعضی از اعضای هیئت تحریر الشام با رویکردهای معتدلتر مخالف هستند و این مسئله به بروز اختلافات داخلی منجر شده است. همچنین، هیئت تحریر الشام در تلاش است تا مشروعیت خود را در بین مردم محلی افزایش دهد، اما اقدامات سرکوبگرانه این گروه نارضایتی هایی به همراه داشته است.
در ار تباط با آینده این گروه باید گفت که سرنوشت هیئت تحریر الشام تا حد زیادی به تحولات سیاسی و نظامی سوریه بستگی دارد. این گروه ممکن است تلاش کند با تعدیل بیشتر مواضع خود و ارائه چهرهای معتدلتر، به یک بازیگر سیاسی مشروع تبدیل شود. با این حال، ادامه فشارهای بینالمللی و منطقهای احتمالاً مانع از تحقق این هدف خواهد شد.
نتیجهگیری
هیئت تحریر الشام یکی از پیچیدهترین بازیگران جنگ داخلی سوریه است که با بررسی تاریخچه و عملکرد آن طی سال های اخیر که نشان از تحولاتی عمیق در جریانهای اسلامگرایانه معاصر می¬دهد. این گروه با وجود تغییرات ساختاری و ایدئولوژیک، همچنان به عنوان یک تهدید امنیتی در منطقه به شمار می آید. در نهایت، نحوه مواجهه جامعه بین المللی و کشورهای منطقه با این گروه میتواند تأثیرات بلندمدتی بر وضعیت سوریه و آینده گروههای مسلح در خاورمیانه نیز داشته باشد
نویسنده: شقایق متقی، کارشناسی ارشد رشته روابط بین الملل از دانشگاه تهران
#جنگ_سوریه
#للقدس_الشريف
#الطوفان_وحد_العالم
#تولیدی_عس_فاتب
درباره سوریه
🔹قبل از این هم بارها نسبت به یک "کلان روایت" خطرناک در بین متدینین و انقلابیون تذکر داده بودم، در ماجرای سوریه قبل از هر تحلیلی درباره اوضاع سوریه، نسبت این کلان روایت با این ماجرا برای من جالب است.
☘خروجی تحلیلهایش ایجاد ترس است. لذا این یک نوع روایت مرجفون است. ابزارش بی اعتمادی به تصمیم گیران و تدبیرکنندگان. این کلان روایت دو قطبی ساز و دو قطبی زی است، یا صراحتا یا لوازم سخنشان آن است که مسوولین دشمن و روبروی جبهه مقاومتند.
☘در ماجرای تحلیل سوریه اما یک جلوه دیگر این کلان روایت بیشتر خود را نشان داد و آن ایستادن روی متشابهات و مجهولات است. داستان سرایی بدون استدلال و اطلاعات فقط بر اساس همان احساس بی اعتمادی و ترس.
🔹در مساله سوریه اما چند نکته روشن داریم ما بقی ماجرا هم نمیدانیم، بی اطلاعیم، طبیعی هم هست که اطلاعات صحنه جنگ همه اش آشکار نشود.
☘اگر قصه حرکت تحریر الشام به ضرر ایران و نفع اسراییل باشد که هست، حتما ایران و کل جبهه مقاومت این نقطه مهم از جبهه را رها نمیکند. چون راهبرد هویتی مقاومت همین تقابل اراده ها است.
☘مدل جنگیدن و درگیری همه جا به یک روش نیست. اگر تحریرالشام، توانسته باشد پشتیبانی مردمی برای خود ایجاد کند، ایران طوری عمل نمیکند که گویا مقابل مردم ایستاده. اگر تحریر الشام توسط برخی از کشورهای منطقه حمایت میشود، ایران به گونه ای درگیر میشود که مقابل کشورهای منطقه قرار نگیرد، اگر تحریر الشام در بخشی از بدنه مقاومت با حسن ظن مواجه است، ایران تلاش میکند شکاف در جبهه مقاومت شکل نگیرد، دقت کنیم اسراییل از نفس افتاده و محتاج درگیری و شکن و اختلافات منطقه ای است، ایران طوری درگیر نمیشود که نفس به اسراییل بدهد.
☘اینها به معنای عدم روبرو شدن با اراده دشمن نیست بلکه سبک و سیاق روبرو شدن متفاوت است، لزوما قیافه ای که من و شما در ذهن داریم از تقابل، نخواهد بود. این رایزنی های فشرده منطقه ای عراقچی را مثلا بخشی از پازل ببینید و روی این رفتارها فکر کنید.
☘کلا توجه کنیم که آن فهم فانتزی از جنگ و پیروزی های پی در پی را باید کنار گذاشت، جنگ است، درش دشمن همه توانایی خود را به کار میبرد خصوصا وقتی کارد به استخوانش میرسد، اصل پیچیدگی جنگ و هجوم همه جانبه دشمن، خودش نشان از میزان ضربه ای است که دشمن به لحاظ راهبردی در منطقه خورده و میزان قدرتی است که جبهه شما دارد.
🔹خلاصه اگر از یک سوی مراقب گفتمان و جریان عقب نشینی هویتی و راهبردی یا غیرتاکتیکی هستیم و برملا و نفیش میکنیم، از سوی دیگر هر عقب نشینی را عقب نشینی راهبردی ندانیم، بسیاری مواقع عقب نشینی ها تاکتیکی است.در تحلیلهایمان باید مراقب کلان روایت جریان مرجفون در دل انقلابیون باشیم. اینها هزار بار دیگر هم رهبری اطمینان خاطر دهد درباره پیروزی گام به گام مقاومت، نمیشنوند، هزار بار دیگر هم رهبری بگوید تصمیمات ما به هنگام و بدون تاخیر و تعلل است، نمیشنوند، هزار بار دیگر هم رهبری از چشمهای ظاهر بین در تحلیل وقایع بنالد، جدی نمیگیرند، هزار بار دیگر هم رهبری از منطقی بودن تصمیمات و مبتنی بر قوانین پذیرفته بین المللی بودن و غیره بگوید نمیپذیرند، چرا؟ چون اصلا اصول کلان روایتشان خراب میشود.روش ایران مقاومت همراه با انعطاف است یعنی در هر شرایطی با توجه به همه امکانات و شرایط، موثرترین ضربه را وارد میکند.
شبکه یک تلویزیون روسیه به نقل از کرملین: بشار اسد و خانوادهاش در مسکو حضور دارند