۸شوال سالروز تخریب بارگاه مقدس
ائمه بقیع تسليت باد
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#مناسبتي #شوال
25.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺 #ببینید | حیا داشتن خوب است یا بد؟
🔺قسمت صد و دوم از سلسله جلسات #درس_اخلاق حضرت آیت الله مصباح یزدی (قدس سره) با موضوع « #محبت_خدا »
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
پیش از خواب، چگونه محاسبه کنیم؟
🔹مؤمنین، آخر شب مرورى بر رفتارهاى روزانهشان مىكنند؛ اگر خطا و لغزشى از آنها سر زده، براى هر لغزشی استغفار مىكنند و اگر خدا حفظشان كرده، یكایك نعمتهاى خدا را شكر میکنند.
🔹به اندازهای كه مجال داشته باشند، دستهای از نعمتها را ذكر میكنند؛ آنچه در روحشان، خانوادهشان، محیطشان و آنچه مربوط به ولایتشان نسبت به اهلبیت است. سرانجام توجه مىكنند كه توفیق همین شكرگزاری را هم خدا داده است؛ بابت این هم شكر میکنند و با چنین حالى دل به خواب مىسپارند.
📚بیانات #آیت_الله_مصباح_یزدی رحمه الله در تاریخ ۱۳۸۸/۰۶/۱۸
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#استغفار #محاسبه #اخلاقی #شکر
🔎 #کلام_نور
🌺 امام صادق(عليه السلام ): خانه ای که در آن،کتاب خداوند متعال خوانده می شود، چنان نوری از آن بر آسمان می تابد که در میان خانه ها، شناخته می شود.
📚 بحارالأنوار ج 92 ص 203
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#قرآن
🌟راه رسیدن از پله اول نردبان، به پشت بام موفقیت
🌺«و اذ تأذّن ربّکم لأن شکرتم لازیدنّکم»(۱) - خیلی آیهی مهمی است؛ هم تشویق است، هم تهدید است. اگر شکر کردید، ازدیاد نعمت دنبالش هست و برکات الهی پیدرپی خواهد رسید؛ اگر کفران کردید، عذاب خدا دنبالش است؛ بروبرگرد ندارد؛ هیچ نقطهی استثنایی هم در تاریخ ندارد. اگر یک موردی را شما تصور کنید که پس چطور در فلانجا خدا عذاب شدید خودش را نشان نداد، این کوتاهی تحلیل است و اگر پای تحلیل به میان بیاید، معلوم خواهد شد که هیچ استثناء ندارد.
📌«شکر» چیست؟ شکر، چند پایهی اصلی دارد:
1️⃣اول، شناختن نعمت و توجه پیدا کردن به آن است. آفتِ اول ما این است که به نعمت توجه نمیکنیم؛ نعمت سلامت را جز بعد از مریض شدن و ناقصالعضو شدن نمیفهمیم؛ نعمت جوانی را جز بعد از پیر شدن، درست تشخیص نمیدهیم؛ اشکال کار این است. نعمت امنیت را جز بعد از دچار شدن به ناامنی نمیفهمیم. مردم کوفه، وقتی نعمت امیرالمؤمنین را فهمیدند، که حجاج بالای سرشان آمد؛ مردم مدینه نعمت وجود امیرالمؤمنین و امام حسن را آن روز فهمیدند، که مسلمبنعقبه بالای سرشان آمد، قتلعامشان کرد، زنهاشان را بیناموس کرد، بعد هم گفت همهتان باید اقرار کنید که بردهی یزید هستید. مردم یکی یکی آمدند و جلویش اقرار کردند و هر کس اقرار نکرد، گردنش را زد. آن مردم، آن وقت فهمیدند که حکومت امیرالمؤمنین و حکومت امن و امان و حکومت احترام و تکریمِ به مردم در دورانِ قبل، چقدر ارزش داشته است.
2️⃣دوم، نعمت را از او دانستن.
3️⃣سوم، از خدا سپاسگزار بودن. نه اینکه بگوییم نعمت را خدا داده و وظیفهاش بوده که بدهد؛ نه، بلکه بدهکار بودن در مقابل خدای متعال.
4️⃣و چهارم، این نعمت را به کار گرفتن؛ مثل یک پلّکان. وقتی نعمتی را به شما میدهند، این پلهای از یک نردبان است که پایتان را روی آن گذاشتهاید، تا بالا بروید؛ حالا نوبت پلهی بعدی است. اگر دسترسی به پلهی بعدی پیدا کردهاید، پس این هم یک نعمت است؛ از آن استفاده کنید و پایتان را روی آن بگذارید و بروید بالا. آن کسی که دسترسی به پلّکانِ نردبان پیدا میکند، اما پایش را روی آن نمیگذارد، شکر نکرده است.
📌شما ببینید خود این شکر با این ارکان، چه نعمت بزرگ خدایی است. امام حسین (علیهالسلام) در دعای عرفه عرض میکند که من اگر هر کدام از نعمتهای تو را شکر کنم، خود آن شکر، یک نعمت است؛ پس من اگر تا آخر دهر زنده بمانم، با همهی وجودم گواهی میدهم که شکر یک نعمت تو را نمیتوانم بهجا بیاورم؛ چون همین که آن نعمت را شکر کنم، خود اینکه توفیق شکر پیدا کردهام، یک نعمت دیگر است و باید آن را شکر کنم و همینطور تسلسل پیدا میکند تا ابد. خودِ شکر، یک نعمت است. اولاً، وقتی شکر کردید، این شکر موجب ذکر میشود؛ متوجه خدا میشوید؛ خود شکر انسان را ذاکر میکند. ثانیاً، شکر به ما صبر میدهد. شکر نعمت یکی از خواصش، دادن صبر و پایداری است. در دعا میخوانیم: «اللهم انی اسئلک صبرالشاکرین لک»(۲).
🍀وقتی شما شکر میکنید، نعمت را میشناسید و موقعیت را درک میکنید؛ امکانی را که خدا در اختیار شما گذاشته است، به یاد میآورید و امیدوار میشوید. این امید، پایداری شما را زیاد میکند. لذا لازمهی شکر، صبر است.
👈یکی از دستاوردهای شکر، قدرت پایداری و ایستادگی در میدانهای دشوار است.
👈یکی از خواص شکر، مغرور نشدن است.
👈بعد هم خدای متعال وعده کرده است افزایش نعمت را؛ «لازیدنّکم» . وعدهی الهی صدق است و ساز و کار روشنی هم دارد. همین که عرض کردیم، نشاندهندهی این است که خودِ شکر، نعمت را زیاد میکند. شکرِ پلهی اول، انسان را به پشتبام میرساند. شکر، وظیفهی ماست.
📚بیانات #مقام_معظم_رهبری دامت برکاته در تاریخ ۱۳۸۵/۰۳/۲۹
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#از_قرآن_بیاموزیم #آیت_الله_خامنه_ای دامت برکاته #شکر #موفقیت
15.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ_تصویری
📌واکنش عالم و طبیعت نسبت به اعمال ما انسان ها
#استاد_عالی حفظه الله
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#اخلاقی #عمل_صالح #بازخورد #نکته
💢مرحله قبل از شکر
📌چند واژه در زبان فارسی و عربی وجود دارد که به هم نزدیک هستند و تفاوتهای خیلی دقیقی هم دارند و آنها حمد، شکر و مدح میباشند.
🌸وقتی انسان شکر کسی را به جا میآورد اولا او را مدح و ستایش میکند. پس مفهوم ستودن قریب به شکرگزاری است. اگر انسان در ضمن ستایش، صفات خوبِ ولینعمت را ذکر کند این کار را حمد میگویند،
🍀 و اگر علاوه بر اینها به این حقیقت توجه کند که این صفات خوبِ او باعث شده که کاری انجام دهد که نفعی به وی برسد، آنگاه شکر تحقق پیدا کرده است.
🔹 اما اگر به این امور دقت نکنیم و تنها توجه به خوبیهای آن باشد به این کار مدح گفته میشود. اگر انسان دانشمند بزرگی را ستایش کند اما او نفعی به ستایشگر نرسانده باشد این کار را شکر نمیگویند.
🌺هرگاه ستایششونده کاری کرده باشد که به شما خیری برسد و شما در مقابل آن کارِ خیر عکسالعملی نشان دهید که نشانه قدرشناسی شما باشد این کار را شکر میگویند.
👈قبل از این که ما به مرحله شکر برسیم باید بدانیم چه کسی به ما نعمت داده است و او را بشناسیم و بدانیم صفتی کمالی دارد و بهخاطر داشتن این صفت کاری برای ما انجام داده که خیری به ما رسیده است. اینها را باید بدانیم تا انگیزه شکر پیدا کنیم. البته برخی افراد هستند که با وجود همه این شرایط انگیزه شکر ندارند و به تعبیر عرفی، انسانهای بیمعرفتی هستند. پیدایش انگیزه شکر عاملی فطری دارد. خداوند انسان را بهگونهای خلق کرده است که وقتی کسی به او خدمتی میکند در او حالتی پیدا میشود که میخواهد عکسالعملی نشان دهد.
📚بیانات #آیت_الله_مصباح_یزدی رحمه الله در تاریخ 1394/04/01
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#دعا #خداشناسی #توحید #منت #اخلاقی #شکر
✨ میبخشد چون دوست دارد فیض از او ناشی شود
📌امام علیهالسلام در ادامه وصف احسانها و نعمتهای الهی میفرماید: بخشش تو به گونهای است که بر کسی منت نمیگذارد. اگر نعمتی به کسی مرحمت میکنی این نعمت بیمنت است و اگر نعمتی را از کسی دریغ بداری به معنای تضییع حق او و تعدی به او نیست.
🌸خدا چون به هیچ وجه به هیچ چیز در هیچ حالی نیاز ندارد، وقتی بخششی هم به کسی میکند نیازی ندارد به این که او را تحقیر کند. درحقیقت اقتضای فیاضیت ذاتی خداوند است که افاضه میکند و در واقع فیض، به قصد ثانی مطلوب است یعنی از آن جهت که لازمه کمال ذات است مطلوب است. خدا بالذات خودش را دوست دارد و آثار وجودی خودش را از آن جهت که آثار او هستند دوست میدارد. به تعبیر دیگر مطلوبیت و محبوبیت مخلوقات، مطلوبیت بالتبع و بالقصد الثانی است. یعنی دیگران را دوست دارد چون لازمه ذات خودش هستند.
👈به هر حال منت گذاشتن انگیزه نفسانی میخواهد و آن وقتی است که انسان احساس کمبود کند و به خیال خود برای ترمیم این کمبود خود وقتی احسانی به کسی میکند میگوید: منم که در حق تو احسان کردم و اگر من این کار را نکرده بودم تو چنین و چنان میشدی. گفتن این سخنان برای پوشاندن حقارت ذاتی است.
🌺اگر موجودی هیچ نقصی در وجودش نباشد و کمبودی نداشته باشد، حقارت برای او معنایی ندارد و هیچ انگیزهای برای منت گذاشتن ندارد، بلکه میبخشد چون دوست دارد فیض از او ناشی شود و به خلایق برسد. این مطلب روشن است و بر اساس مبانی استدلالی هم خدا نیازی به منت گذاشتن ندارد.
📚بیانات #آیت_الله_مصباح_یزدی رحمه الله در تاریخ 1394/04/01
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#دعا #خداشناسی #توحید #منت #اخلاقی
✨🍀روز معلم، مبارک🍀✨
💎پیامبر صلی الله علیه و آله : مَن تَعَلَّمتَ مِنهُ حَرفا صِرتَ لَهُ عَبدا
از هر کس که حرفى آموختى ، بنده او شده اى .
📗عوالى اللآلى ، ج1 ، ص 292 .
🍀✨🍀✨🍀✨🍀
▫️ آمده بودند و از #آيت_الله_بهجت رحمه الله «استاد» میخواستند.
▫️ میگفتند: «طی این مرحله بیهمرهیِ خضر نمیشود؛ استادی به ما معرفی کنید.»
▫️ گفت: «استاد شما، معلومات شماست. به آنچه یقین دارید، عمل کنید؛ هرجا یقین ندارید، توقف کنید تا برایتان روشن شود.»
▫️ بعد هم حدیث رسول الله صلیاللهعلیهوآلهوسلم را گواه آورد که: «مَنْ عَمِلَ بِمٰا عَلِمَ، وَرَّثَهُ اللهُ عِلْمَ مَا لَمْیَعْلَمْ.»[١]
🔻 پینوشت:
[١]. «هر کس به دانستههای خود عمل کند، خداوند علم به آنچه را که نمیداند، به او عنایت خواهد فرمود.» [الخرائج و الجرائح، ج٣، ص١٠۵٨.]
📚 به شیوه باران، ص۴١
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#مناسبتي #روز_معلم
✨تواضع ظاهرى و باطنى در پيشگاه #معلم و #استاد سبب مىشود، ذهن شاگرد از آنچه خود مىداند خالى شود و علمى را كه براى دين و دنيايش مفيدتر و سزاوارتر است فراگيرد و دانش سودمند همين است وگرنه صرف علم آموزى، بدون تواضع و فروتنى، تنها فن و صنعت و ايجاد نقش و صورتى در ذهن است كه جز بر خودبينى، غرور و نادانى شاگرد نمىافزايد و در نهايت جز به دنيا دوستى و محبت مظاهر دنيا، به سرنوشت ديگرى نمىانجامد.
📌نتيجه تعلم خالى از تواضع اين است كه چنين شاگردى به عرض اندام در برابر استاد، دوستان و هم درسانش تمايل پيدا نموده و مردم را به خود دعوت مىكند تا آنجا كه غرورى خيالى، او را فراگرفته و طالب رياستى دروغين مىشود و براى رسيدن به جاه و مقام و برترى بر همسنگانش تلاش مىكند.
📚 سرالاسراء، ج1، ص 423
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#مناسبتي #روز_معلم
🔰 مقام معظم رهبری (مد ظله العالی):
شهید مطهری به معنای واقعی کلمه یک معلم بود. آثار شهید مطهری در اثر شهادت ایشان در دل جامعه جا باز کرد.
👈به همه و به خصوص به معلمین توصیه میکنم دستنوشتهها و سخنرانیهای شهید مطهری را بخوانند.
۱۴۰۲/۲/۱۲
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom