💔 در سالروز شهادت مولای پرهیزگاران و امام مؤمنان علي بن أبی طالب (صلوات الله و سلامه عليهما)
🖤 هیهات! که دیگر جامعهٔ بشریت زمامداری بر خود ببیند که کفش خود را وصله بزند تا پا برهنگان قلمرو زمامداریش کفشی پیدا کنند و بپوشند؛ پیراهن خود را بدهد آنقدر وصله بزنند تا دیگر از دادن به وصله زننده شرمنده گردد.
🌐 هیهات! که روزی فرا رسد تا این کرهٔ خاکی مردی را ببیند که زمامداری چند کشور پهناور اسلامی را برای اینکه مرتکب دروغی نشود، زیر پا بگذارد.
😔 دیگر نتوان توقع انسانی را داشت که با شنيدن ظلم به یک زن یهودی که با جامعهٔ اسلامی در حال همزیستی به سر میبرد، با کشیدن خلخالی از پایش توسط دشمن چنان مضطرب شود که بگوید: «اگر یک انسان با ایمان از شنیدن چنین خبری بمیرد، در نزد من مستحق سرزنش نیست.»
✍ آیتالله علامه محمدتقی جعفری(ره)
شب علی دید، به نزدیکی دید/
گرچه او نیز به تاریکی دید
شب شنفته ست مناجات علی/
جوشش چشمه عشق ازلی
دردمندی که چو لب بگشاید/
در و دیوار به زنهار آید
کلماتی چو در آویزهٔ گوش/
مسجد کوفه هنوزش مدهوش
فجر تا سینهٔ آفاق شکافت/
چشم بیدار علی خفته نیافت
روزهداری که به مهر اسحار/
بشکند نان جوین افطار
ناشناسی که به تاریکی شب/
میبرد شام یتیمان عرب
پادشاهی که به شب برقع پوش/
میکشد بار گدایان بر دوش
شاهبازی که به بال و پر راز/
میکند در ابدیت پرواز
عشقبازی که هم آغوش خطر/
خفت در خوابگه پیغمبر
آن دم صبح قیامت تأثیر/
حلقهٔ در شد از او دامنگیر
شال شه وا شد و دامن به گرو/
زینبش دست به دامن که مرو
شال میبست و ندایی مبهم/
که کمربند شهادت محکم
پیشوایی که ز شوق دیدار/
میکند قاتل خود را بیدار
ماه محراب عبودیّت حق/
سر به محراب عبادت، مُنشقّ
میزند پس، لب او، کاسهٔ شیر/
میکند چشم اشارت به اسیر
چه اسیری که همان قاتل اوست/
تو خدایی مگر ای دشمن دوست؟
تا نشد پردگی آن سرّ جلی/
نشد افشا که علی بود و علی
در جهانی همه شور و همه شر/
ها علیٌّ بشرٌ کیف بشر
📝 سید محمدحسین بهجت تبریزی (شهریار)
✨✨✨✨✨✨✨
🍀 اخلاق و اعتدال ؛
کانال سید علیرضا حسینی (عارف)
در پیامرسان ایتا:
@alirezahoseiniaref
در پیامرسان بله:
ble.ir/alirezahoseiniaref
📖 همراه با نکات قرآنی
🌙 به مناسبت رمضان المبارك ۱۴۴۵
8⃣ یادداشت هشتم؛
دربارهٔ شب قدر - ۴
سورهٔ قدر و اثبات امامت
🔸 آیه:
«تَنَزَّلُ الْمَلائِكَةُ وَالرُّوحُ فيها بِإذْنِ رَبِّهِمْ مِنْ كُلِّ أمْرٍ».
«فرشتگان» و «روح» در آن شب [شب قدر] به اذن پروردگارشان برای (تقدیر) هر کاری نازل میشوند.
📌 سورهٔ قدر، آیهٔ ۴
🔸 نکات:
۱. یکی از شرایط مسلمان بودن "ایمان به غیب" است. یعنی ایمان به ماورای این دنیای محسوس؛ اعم از اینکه آن غیب هیچگاه با چشم سر دیده نشود (مانند خداوند) و آنچه در آینده درک خواهد شد (مانند فرشتگان و قیامت).
۲. بنا بر آیه ۲۸۵ سوره بقره (آمَنَ الرَّسول)، ايمان به وجود فرشتگان واجب است: «پیامبر به آنچه از پروردگارش به او نازل شده، ایمان آورده، و مؤمنان همگی به خدا و فرشتگان و کتاب ها و پیامبرانش، ایمان آوردهاند...».
مطابق آیه ۱۳۶ سوره نساء انكار آنان در كنار انكار خداوند است: «... به خدا و پیامبرش، و کتابی که بر او نازل کرده، و کتب (آسمانی) که پیش از این فرستاده است، ایمان (واقعی) بیاورید؛ کسی که خدا و فرشتگان او و کتابها و پیامبرانش و روز واپسین را انکار کند، سخت در گمراهی افتاده است».
۳. فرشتگان، كارگزاران نظام هستى و مأمور انجام دستورات خداوند در اداره امور هستند. در قرآن براى هر دسته از فرشتگان مأموريّت و نقش خاصّى تعيين شده است: برخى فرشتگان براى حفاظت گماشته شدهاند «إنَّ عَلَيْكُمْ لَحافِظينَ» (انفطار، ۱۰)؛ بعضى فرشتگان با اولياء الهى گفتگو دارند «إذْ قالَتِ الْمَلائِكَةُ يا مَرْيَمُ...» (آل عمران، ۴۲)؛ برخی فرشتگان به رزمندگان در جبهههاى جنگ امداد میرسانند «يُمِدَّكُمْ رَبُّكُمْ بِثَلاثَةِ آلافٍ مِنَ المَلائِكَةِ» (آل عمران، ۱۲۴)؛ برخى فرشتگان مسئول گرفتن جانها هستند «يَتَوَفّاكُمْ مَلَكُ المَوتِ» (سجده، ۱۱)؛ از وظايف ديگر فرشتگان، دعا و استغفار براى مؤمنين «يَسْتَغْفِرونَ لِمَنْ فِي الْأرْضِ» (شورى، ۵) و صلوات بر پيامبر(ص) است «إِنَّ اللهَ وَ مَلائِكَتَهُ يُصَلّونَ عَلَى النَّبيِّ» (احزاب، ۵۶)؛ و ...
۴. یکی از سؤالات مهم دربارهٔ آیه چهارم سوره قدر این است که «آیا "روح" همان "جبرئیل امین" است؟». از روایات اینطور استفاده میشود که: "روح غیر از جبرئیل است.
جبرئيل از ملائكه است، و روح عظیم تر از ملائكه است".
۵. تقدير امور در شب قدر، با نزول و حضور فرشتگان صورت مىگيرد. آنان در این شب به اذن خداوند نازل میشوند و این کار اختصاص به زمان نزول قرآن نیز ندارد. واژه "تنزّلُ" دلالت بر آن دارد که ملائكه در شب قدرِ هر سال به جهت تقدیر همه كارها بر زمين فرود میآيند.
۶. سوره قدر، شاهدی بر «حقانیت امامت» است:
ماه رمضان تا روز قيامت تكرار میشود؛ در نتيجه ليلة القدر نيز تا روز قيامت استمرار دارد. ملائكه و روح كه در شب قدر هر سال بر زمين فرود میآیند بعد از رسول خدا (ص) بر چه كسى وارد میشوند؟
پس باید در هر زمان، امامى معصوم وجود داشته باشد تا محل نزول ملائكه و روح گردد.
امير المؤمنين(ع) به ابن عباس فرمود: «شب قدر در هر سال هست و در آن شب، امر يک سال نازل میشود. براى آن واليانى است بعد از رسول خدا(ص)». ابن عباس عرض كرد: آنان چه كسانى هستند؟ حضرت فرمود: «من و يازده نفر از صلب من كه همگى امام و محدثند ...».
امام باقر(ع) نیز در این باره فرمود: «اى جماعت شيعه! با خصم خود به سوره "إنّا أنْزَلْناهُ" احتجاج كنيد كه پيروز خواهيد شد. پس سوگند به خدا كه اين سوره از براى حجت خداوند متعال بعد از رسول است. اين سوره همانا مدرک دين شما و نهايت علم ماست...».
۷. به همین جهت است که رسول خدا(ص) به اصحاب خود فرمود: «به ليلة القدر ايمان آوريد؛ زيرا براى على بن ابى طالب و يازده فرزند بعد از اوست».
📚 منابع:
- الكافي؛ شیخ كلينى؛ ج ۱، صص ۲۴۷ و ۲۴۹.
- بحار الأنوار؛ علامه مجلسی؛ ج ۹۴.
- كمال الدين و تمام النعمة؛ ابن بابويه؛ ج ۱.
- تفسير نمونه؛ آیت الله مکارم شیرازی؛ ج ۲۷.
- تفسير نـور؛ استاد محسن قرائتی؛ ج ۱۰.
🌙 #ماه_مبارک_رمضان
💔 #شب_قدر
🕋 #علي_مع_القرآن_والقرآن_معه
✨✨✨✨✨✨✨
🍀 اخلاق و اعتدال ؛
کانال سید علیرضا حسینی (عارف)
در پیامرسان ایتا:
@alirezahoseiniaref
در پیامرسان بله:
ble.ir/alirezahoseiniaref
📖 همراه با نکات قرآنی
🌙 به مناسبت رمضان المبارك ۱۴۴۵
9⃣ یادداشت نهم؛
دربارهٔ شب قدر - ۵
🔸 آیه:
«سَلامٌ هِيَ حَتّىٰ مَطْلَعِ الْفَجْرِ».
[شب قدر] شبی است سرشار از سلام [و برکت و رحمت] تا طلوع سپیده.
📌 سورهٔ قدر، آیهٔ ۵
🔸 نکات:
۱. مراد از «سَلام» در اين آيه، لطف و عنايت ويژهٔ الهى نسبت به بندگان در شب قدر است كه سلامت و رحمت و بركت را به دنبال دارد و باب نقمت و عذاب را مىبندد؛ زيرا كيد و وسوسه شيطان در این شب مؤثر واقع نشود.
از پیامبر اکرم(ص) نقل است که فرمود: «إنَّ الشَّیْطانَ لا یَخْرُجُ في هذِهِ اللَّیْلَة حَتَّی یُضِیءَ فَجْرَهَا، وَ لا یَسْتَطیعُ فِیها أنْ یَنالَ أحَداً بِخَبَلٍ أوْ داءٍ أوْ ضَرْبٍ مِنْ ضُرُوبِ الْفَسادِ، وَ لا یَنْفُذُ فِیهِ سِحْرُ ساحِر» یعنی: شیطان در شب قدر [از بند] رهایی نمییابد تا سپیدهدمِ آن شب بدمد؛ و شیطان در آن شب نمیتواند کسی را دچار تباهی، بیماری یا هرگونه فسادی کند و جادوی هیچ جادوگری در آن شب کارگر نمیافتد.
۲. در شب قدر، فرشتگان به زمين نازل مىشوند و بر هر مرد و زنى كه در حال عبادت باشند، سلام مىكنند. چنانكه در قيامت نيز با گفتن سلام به استقبال بهشتيان مىروند: «سَلامٌ عَلَيْكُمْ طِبْتُمْ فَادْخُلوها خالِدينَ». (سورهٔ زمر، ۷۳)
۳. از آنجا که مقدّرات در شب قدر تعیین میشود و این شب هم، تماماً سلام و رحمت است، پس تقدير امور از سوى خداوند، بر اساس سعادت و سلامت بشر است، مگر آنكه او خود جز اين بخواهد.
پس باید با عبادت و توبه، الطاف خداوند و برکات الهی را به خود جلب كرد.
📚 منابع:
- تفسیر اهل بیت علیهم السلام؛ ج ۱۸.
- تفسير مجمع البیان؛ فضل بن حسن طبرسی.
- تفسیر المیزان؛ علامه طباطبایی.
- تفسير نـور؛ استاد محسن قرائتی.
🌙 #ماه_مبارک_رمضان
💔 #شب_قدر
🕋 #علي_مع_القرآن_والقرآن_معه
✨✨✨✨✨✨✨
🍀 اخلاق و اعتدال ؛
کانال سید علیرضا حسینی (عارف)
در پیامرسان ایتا:
@alirezahoseiniaref
در پیامرسان بله:
ble.ir/alirezahoseiniaref
📖 همراه با نکات قرآنی
🌙 به مناسبت رمضان المبارك ۱۴۴۵
🔟 یادداشت دهم؛
آزار و اذیت بنیاسرائیل، حتی نسبت به پیامبر خود!
🔸 آیه:
«وإذْ قالَ مُوسىٰ لِقَوْمِهِ يا قَوْمِ لِمَ تُؤْذُونَني وَقَدْ تَعْلَمونَ أنِّي رَسولُ اللهِ إلَيْكُمْ فَلَمَّا زَاغُوا أزاغَ اللهُ قُلُوبَهُمْ وَاللهُ لا يَهْدِي الْقَوْمَ الْفاسِقينَ».
و (یاد آر) هنگامی را که موسی به بنیاسرائیل گفت: «ای قوم من! چرا من را اذیت میکنید با اینکه میدانید من فرستاده خدا به سوی شما هستم؟!» هنگامی که آنها از حق منحرف شدند، خداوند قلوبشان را منحرف ساخت؛ و خدا فاسقان را هدایت نمیکند.
📌 سورهٔ صف، آیهٔ ۵
🔸 نکات:
۱. این آیه از حزنانگیزترین آیات قرآن کریم است. 😔
تصور کنید: خداوند متعال برای نجات مردم، یک نوزاد را به شکل معجزهآسایی از چنگال یک رژیم قاتل کودککُش نجات دهد؛ او را نزد دشمن خونخوار خود و شاه همان رژیم بزرگ کند؛ وی را برای خود و در حمایت انبیاء الهی تربیت نماید؛ سپس در قامت یک پیامبر اولوالعزم مبعوث فرماید؛ به او معجزات بزرگ دهد؛ کتاب و دستورات الهی بر تو نازل کند؛ یکی از قویترین دیکتاتورهای تاریخ جهان را با اعجاز این پیامبر در جلوی چشمان همان مردم مغروق سازد؛ و آن مردم اسیر و نگونبخت را آزادی دهد... آنگاه همین مردم آنقدر این پیامبر را آزار دهند که او اینگونه از آنها شکایت کند و بپرسد که چرا او را اذیت میکنند!
۲. آزارهایی که بنیاسرائیل به حضرت موسی(ع) رساندند متعدد بود؛ از جمله: توطئه برای بدنام کردن ایشان، گرایش از خداپرستی به پرستش گوساله مصنوعی، بهانهجوییهای عجیب و غریب، سرپیچی از دستورات و شاید از همه غمانگیزتر ایراد تهمتهای مختلف به آن حضرت (مانند قتل حضرت هارون(ع)، سحر، جنون، داشتن عیوب جسمانی و حتی [نعوذ بالله] ارتباط نامشروع).
۳. این آزار و اذیتها در حالی بود که آنهمه معجزهٔ آشکار (اژدها شدن عصا، نورانی شدن دست، تبدیل شدن رود به خون برای قبطیان، ایجاد آفت برای مزارع منکران، پدیدار کردن چشمهها از سنگ، نزول غذای آسمانی، دو نیم کردن رود نیل و...) را دیدند و یقین داشتند که او رسول خداوند است. مهمتر اینکه حضرت موسی(ع) به قرنها بندگی و بردگی آنان پایان داد.
۴. نتیجهٔ اذیت کردن رهبران الهی، افتادن در ورطهٔ انحراف است. لذا وقتی بنیاسرائیل از حق روى برگرداندند و در آزار پیامبر خود پافشارى كردند، خدا نيز آنان را در باطل گرايى و انحرافشان به حال خود رها كرد و از الطافى كه به سبب آن دل هاى حق طلب و باايمان را راه مى نمايد، محروم ساخت.
خداوند متعال در آیه ۶۹ سوره احزاب به مسلمانان نیز هشدار میدهد و میفرماید: «ای کسانی که ایمان آوردهاید! همانند کسانی نباشید که موسی را اذیت کردند...».
۵. با گذشت هزاران سال از دوران حضرت موسی(ع) اذیت و آزار گروهی از بنیاسرائیل - که به نام «صهیونیست» معروف هستند و رژیم کودککُش اسرائیل را در سرزمینی غصبی ایجاد کردهاند - همچنان ادامه دارد. اکنون صهیونیستها با جنایات بیسابقهٔ خود، همهٔ یهودیان جهان را بدنام کرده و موجب ایذاء پیامبر الهی نیز میشوند.
📚 منابع:
- تفسير مجمع البیان؛ فضل بن حسن طبرسی.
- تفسیر نمونه؛ آيت الله مکارم شيرازی.
🌙 #ماه_مبارک_رمضان
💔 #روز_جهانی_قدس
🌷 #طوفان_الاقصی
🕋 #طوفان_الاحرار
✨✨✨✨✨✨✨
🍀 اخلاق و اعتدال ؛
کانال سید علیرضا حسینی (عارف)
در پیامرسان ایتا:
@alirezahoseiniaref
در پیامرسان بله:
ble.ir/alirezahoseiniaref
📖 همراه با نکات قرآنی
🌙 به مناسبت رمضان المبارك ۱۴۴۵
1⃣1⃣ یادداشت یازدهم؛
نمونههایی از اخلاق عظیم پیامبر اکرم(ص)
🔸 آیه:
«وَإنَّكَ لَعَلىٰ خُلُقٍ عَظيمٍ».
و [ای پیامبر] یقیناً تو بر بلندای اخلاقی عظیمْنیکو قرار داری.
📌 سورهٔ قلم، آیهٔ ۴
🔸 نکات:
خداوند متعال، پیامبر(ص) را به داشتن خلق و خوی بسیار خوب توصیف کرده است. بنا بر شواهد تاریخی نیز، همین اخلاق خوب آن حضرت در کنار ایثار سابقونِ بر ایمان - و در رأس آنها امیرالمؤمنین علی(ع) و اُمّ المؤمنین خدیجه(س) - و مجاهدتهای مهاجرین و انصار، موجب شد تا مردم فوج فوج به اسلام وارد شوند.
خود رسول اکرم(ص) نیز در حدیث معروف «مکارم الأخلاق» هدف از بعثت خویش را کامل کردن سجایای اخلاقی بیان کرد.
در این مجال مختصر، چند نمونه از رفتارهای شگرف اخلاقی آن «جان شیرین هستی» را بخوانیم:
۱. برخورد کریمانه با کفار قریش: در طول ۱۳ سال اول بعثت، مشرکین مکه و بزرگان قریش، هر ظلمی که توانستند نسبت به پیامبر اکرم(ص) روا داشتند؛ از آزار جسمانی ایشان و قتل یارانش گرفته تا محاصرهٔ اقتصادی و بایکوت سیاسی و مصادرهٔ اموال مسلمین. پس از هجرت نیز جنگهای متعددی از سوی کفار بر حضرت و مسلمانان تحمیل گردید.
لذا در هنگام فتح مکه، فرصت مناسبی برای تلافی همهٔ آن ظلمها ایجاد شد. اما در آن روز هنگامی که پیغمبر(ص) شنید پرچمدار لشکرش شعار میدهد: «الیَوْم یَومُ المَلحَمَة؛ امروز روز انتقام است»، به على(ع) فرمود: بشتاب، پرچم را از او بگیر و شعار دهید: «الیَومُ یَومُ المَرْحَمَة؛ امروز روز عفو و رحمت است».
۲. عفو قاتل عمو: حضرت حمزه(س) عموی پیامبر(ص) از کسانی بود که اسلام آوردنش بسیار موجب تقویت مسلمانان شد. این قهرمان بزرگ عرب، در جنگ احد به شکل ناجوانمردانهای به دست «وحشی» بردهٔ «هند» همسر ابوسفیان به شهادت رسید. او پس از پایان جنگ نیز سینهٔ حضرت حمزه را شکافت و جگر او را درآورد تا هند آن را بخورد!
عزای پیامبر(ص) برای عمويش آنقدر شديد بود که ابنمسعود میگوید: «نديديم پيامبر بر کسی گريه کند آنگونه که با شدّت در شهادت عمويش حمزه اشک ریخت. آن حضرت بدن حمزه را به طرف قبله قرار داد، سپس کنار آن قرار گرفته و با صدای بلند گريه کرد تا حال غش به ایشان دست داد...».
وحشی که از سوی پیامبر(ص) مهدورالدم معرفی شده بود پس از فتح مکه برای در امان ماندن از این حکم، به طائف گریخت.
او سپس همراه نمایندگان مردم طائف به حضور رسول خدا (ص) رسید، شهادتین گفت و اسلام آورد. حضرت رسول(ص) از او پرسید: «عمویم حمزه را چگونه کشتی؟» او جریان کشتن حضرت حمزه را از آغاز تا انجام شرح داد. قطرات اشک بر سیمای نورانی حضرت(ص) سرازیر شد، اما این قاتل سنگدل را نیز عفو کرد و تنها به او فرمود: «خودت را از نظرم دور بدار».
۳. دلسوزی برای مردم، در حد جان دادن: یکی از صفات اخلاقی پیامبر(ص) دلسوزی شدید نسبت به هدایت مردمان بود. خداوند متعال این ویژگی را اینگونه توصیف کرده است: «پیامبری از جنس خودتان به سویتان آمد که به رنج و مشقت افتادنتان بر او دشوار است، اشتیاق شدیدی به [هدایتِ] شما دارد، و نسبت به مؤمنان رؤوف و مهربان است». (سورهٔ توبه، آیهٔ ۱۲۸)
شدت این دلسوزی به حدی بود که خداوند به ایشان فرمود: مبادا جانت را به سبب حسرتهایی که بر آنان میخوری از دست بدهی. (سورهٔ فاطر، آیه ۸)
۴. اخلاق روزمره: گذشته از موارد شگفتانگیز بالا، زندگی روزمرۀ پیامبر اکرم(ص) قبل و بعد از بعثت، سرشار از سجیتهای اخلاقی بود؛ مانند «پیمان بستن بر دفاع از مظلومان در برابر افراد قدرتمند جامعه»، «حمایت از زنان و کودکان»، «مهربانی با بردگان»، «همنشینی با فرودستان»، «راستگویی»، «امانتداری»، «قبول دعوت همگان»، «حفظ حقوق اقلیتها»، «مقابله با بدرفتاری با اسیران»، «صبر در برابر اهانتها»، «رعایت حال و حقوق حیوانات» و...
📚 منابع:
- تفسير مجمع البیان؛ فضل بن حسن طبرسی.
- أمالي؛ شیخ صدوق.
- الکامل في التاریخ؛ ابن اثیر.
🌙 #ماه_مبارک_رمضان
✨✨✨✨✨✨✨
🍀 اخلاق و اعتدال ؛
کانال سید علیرضا حسینی (عارف)
در پیامرسان ایتا:
@alirezahoseiniaref
در پیامرسان بله:
ble.ir/alirezahoseiniaref
هدایت شده از 🏴پورتال امام حسین علیه السلام
🌙 «هلال ماه شوال ۱۴۴۵» برای رهبر معظم انقلاب اسلامی و پنج تن دیگر از مراجع عظام تقلید به اثبات رسید/ فردا چهارشنبه «عید سعید فطر» است
دفتر مقام معظم رهبری آیت الله العظمی «حسینی خامنهای» در اطلاعیهای اعلام کرد چهارشنبه ۲۲ فروردین ۱۴۰۳ روز اول شوال المکرم و عید سعید فطر است.
متن اطلاعیه به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
با آرزوی قبولی طاعات و عبادات مردم عزیز در ماه مبارک رمضان، به اطلاع میرساند برابر گزارشهای رسیده از گروههای رصدی خبره و مورد اطمینان از نقاط مختلف کشور، رؤیت هلال ماه شوال در غروب روز سهشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۳ مطابق با ۲۹ رمضان المبارک ۱۴۴۵ هجری قمری برای رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیتالله خامنهای(مدظلهالعالی) محرز شده است، بنابراین چهارشنبه ۲۲ فروردین ۱۴۰۳، اول شوال المکرم ۱۴۴۵ و عید سعید فطر خواهد بود.
ضمن عرض تبریک این عید سعید به تمامی برادران و خواهران ایمانی و ملت شریف ایران، نماز پرشکوه عید سعید فطر فردا در سراسر کشور اقامه خواهد شد.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
هلال ماه شوال برای آیتالله العظمی «وحید خراسانی» ثابت شد
در اطلاعیهای که از سوی دفتر ایشان صادر شده، آمده است:
بنا بر شهادت بعضی از موثقین، حلول ماه شوال المکرم برای حضرت آیتالله العظمی وحید خراسانی ثابت گردید.
بنابراین چهارشنبه ۲۲ فروردینماه ۱۴۰۳، عید سعید فطر میباشد.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
حلول ماه شوال برای آیت الله العظمی «مکارم شیرازی» به اثبات رسیده و ایشان چهارشنبه ٢٢ فروردین ماه را عید سعید فطر اعلام فرمودند
به اطلاع برادران و خواهران ایمانی می رساند، از لحظات اولیه غروب آفتاب حسب دستور حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی مد ظلّه العالی بررسی گزارشات در مورد رؤیت هلال ماه شوال آغاز گردید.
این مهم ساعت ها بطول انجامید و سرانجام برای معظم له رؤیت هلال ماه شوال ثابت گردید. از این رو فردا چهارشنبه ٢٢ فروردین ١۴٠٣ روز اول ماه شوّال ۱۴۴۵ و عید فطر می باشد.
خداوند طاعات و عبادات مومنان را مورد قبول درگاه خویش قرار دهد و این عید را بر همگان مبارک گرداند.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
هلال ماه شوال برای آیت الله العظمی «شبیری زنجانی» احراز گردید
در اطلاعیهای که از سوی دفتر ایشان صادر شده، آمده است:
ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات مؤمنین گرامی در ماه ضیافت الهی، به اطلاع میرساند، قابلیت رؤیت هلال ماه شوالالمکرّم با چشم عادی، در غروب روز سه شنبه ۱۴۰۳/۱/۲۱ برای آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی احراز گردید و لذا فردا چهارشنبه، عید سعید فطر است.
ضمن شکرگزاری بر نعمت ماه مبارک رمضان، این عید سعید را به همه پیروان راستین پیامبر رحمت حضرت خاتمالانبیاء (صلّی الله علیه واله) تبریک گفته، اعتلای روزافزون مکتب اهلبیت علیهمالسلام و رفع مشکلات مادی و معنوی جامعه اسلامی را از خداوند تبارک و تعالی مسألت داریم.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
هلال ماه شوال برای آیت الله العظمی «سبحانی تبریزی» ثابت شد
در اطلاعیهای که از سوی دفتر ایشان صادر شده، آمده است:
حلول ماه شوال برای آیتالله العظمی سبحانی به اثبات رسیده و ایشان چهارشنبه ٢٢ فروردین ماه را عید سعید فطر اعلام فرمودند.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
دفتر آیت الله العظمی «حسینی سیستانی» در نجف اشرف، فردا چهارشنبه 22 فروردین 1403 را عید سعید فطر اعلام کرد.
متن اطلاعیه این دفتر به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحيم
ثبت بالرؤية الشرعية أن غداً الاربعاء هو يوم عيد الفطر السعيد الأول من شهر شوال المكرم عام ١٤٤٥هـ في العراق وعموم هذه المنطقة.
نسأل الله تعالى أن يتقبل من الجميع صيامهم وقيامهم ويعيد عليهم هذه المناسبة السعيدة بالخير والبركات.
مكتب السيد السيستاني - النجف الأشرف
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#ماه_رمضان
#عید_سعید_فطر
✨✨✨✨✨✨✨
🚩 پورتال امام حسین (علیه السلام)
💠 @imamhusaynportal
📖 همراه با نکات قرآنی
🌙 به مناسبت رمضان المبارك ۱۴۴۵
2⃣1⃣ یادداشت دوازدهم (و آخر)؛
تزکیه و نماز، از شروط رستگاری
🔸 آیه:
«قَدْ أفْلَحَ مَنْ تَزَكّىٰ - وَذَكَرَ اسْمَ رَبِّهِ فَصَلّىٰ».
بیتردید رستگار آن است كه خود را پاک گرداند - و نام پروردگارش را یاد کرد، پس نماز خواند.
📌 سورهٔ اعلىٰ، آیههای ۱۴ و ۱۵
🔸 نکات:
۱. خداوند متعال در پايان برخى آيات پس از توصیه به انجام کارهای نیکو مىفرمايد که اميد است یا انجام این کارها رستگار شويد (لَعَلَّكُمْ تُفلِحون)، زيرا كار خير از افرادى كه خود را تزكيه نكردهاند، با ريا، غرور، گناه، منّتگذاشتن و امثال آنها محو مىشود؛ ولى درباره «تزكيه شدگان» مىفرمايد که آنها قطعاً رستگار هستند.
این تأکید، اهمیت و سرنوشتساز بودن تزکیه (پاک ساختن خود) را میرساند.
۲. تزكيه (پاک گرداندن خود) ابعاد مختلفی دارد:
- پاک کردن فكر از عقايد و افکار فاسد (مانند شرک، شک، انحراف و...)؛
- پاک کردن نفس از اخلاق فاسد (مانند بخل، حسد، کینه، حبّ طواغیت و...)؛
- پاک کردن جوارح بدن از رفتار فاسد (مانند دروغ، ریا، غیبت، خیانت و...)؛
- پاک كردن مال (دادن حقوق محرومان و ادای واجبات مالی مانند خمس و زکات).
۳. بنا بر برخی روایات، تزکّیٰ در این آیه، پاک گرداندن خود از طریق پرداخت زكات فطره (فطریه) است؛ مانند:
امام صادق (علیه السلام) فرمود: «روزه با پرداخت زکات فطره کامل میشود، همچنان که نماز با درود فرستادن بر پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) به کمال خود میرسد. پس هرکس روزه بگیرد، امّا به عمد زکات فطره را واگذارد، روزهٔ او قبول نیست؛ و هرکس نماز بخواند، امّا بر پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) درود نفرستند و آن را به عمد واگذارد، نمازی برایش نیست؛ چراکه خداوند عزّوجلّ زکات فطره را بر نماز مقدّم داشت و فرمود: قَدْ أفْلَحَ مَن تَزَکّیٰ - وَ ذَکَرَ اسْمَ رَبِّهِ فَصَلّیٰ».
۴. تزكيه بدون «نماز» حاصل نمىشود. پس آنچه در بین مردم مشهور شده است و برخی میگویند «تنها دل انسان باید پاک باشد» یا «عبادت به جز خدمت خلق نیست» خلاف دستورات پروردگار عالم و واقعیات سنن إلهی است.
📚 منابع:
- تفسير احسن الحديث؛ سید علیاکبر قرشی.
- تفسير نور؛ استاد محسن قرائتی.
- وسائل الشیعة؛ شیخ حر عاملی.
🌙 #ماه_مبارک_رمضان
🤲 #عید_سعید_فطر
✨✨✨✨✨✨✨
🍀 اخلاق و اعتدال ؛
کانال سید علیرضا حسینی (عارف)
در پیامرسان ایتا:
@alirezahoseiniaref
در پیامرسان بله:
ble.ir/alirezahoseiniaref
بسم الله قاسم الجبارین
وَ مَا رَمَیْتَ إِذْ رَمَیْتَ وَلَٰکِنَّ اللَّهَ رَمَىٰ ۚ
تازه ترین اخبار حمله ایران به اسرائیل در گروه هم افزایی #فعالان_دین_و_رسانه👇
https://eitaa.com/joinchat/3659595787C5258164e46
🤔 رمزگشایی از واکنشهای عجیب برخی مفتیان سَلَفی پس از عملیات وعدهٔ صادق
اکثر مسلمانان جهان و حتی بسیاری از آزادگان غیر مسلمان از عملیات وعدهٔ صادق که به دست دلاورمردان سپاه پاسداران علیه اهداف اسرائیلی انجام شد، خوشحال شدند.
اما برخی صاحبقلمان و نیز علمای سلفی و وهابی در کشورهای عربی، نتوانستند ناراحتی خود را پنهان کنند!
«نمایش» خواندن این عملیات، یا «همدست دانستن صهیونیستها با شیعیان (یا به قول آنها روافض ایران)» از جمله واکنشهای عجیب آنها بود.
دلیل این امر را در توییت بالا👆 جستجو کنید؛ جایی که شهروند عرب اهل سنت مینویسد: «پس از آن که دیدم ایران شیعی، در سکوت بیش از یک و نیم میلیارد سنّی چه کرد، در برابر کل عالم اعلام میکنم که شیعه شدهام؛ و برادران و خواهرانم را به حرکت بر مسیر علی ابن ابیطالب و آل بیت رسول و برائت از دشمنانشان دعوت میکنم...».
قبلاً هم یک شخصیت سنّی لبنانی گفته بود: «بیش از یک میلیارد مسلمان سنّی جهان از پانصد هزار شیعهٔ جنوب لبنان انتظار دارند که دو میلیون سنّی غزه را نجات دهند!! خودتان چرا کاری نمیکنید؟».
واقعیت این است که خیانت حکّام کشورهای عربی که به انفعال مردم مستضعف کشورهای اسلامی در قبال غزه منجر شده، موج جدیدی از گرایش به تشیع را در بین جوانان این کشورها ایجاد کرده است؛ زیرا فقط شیعهٔ علی(ع) در ایران و عراق و لبنان و یمن به یاری مظلومان غزه شتافت. دلیل عصبانیت آنها، همین است.
✨✨✨✨✨✨✨
🍀 اخلاق و اعتدال ؛
کانال سید علیرضا حسینی (عارف)
در پیامرسان ایتا:
@alirezahoseiniaref
در پیامرسان بله:
ble.ir/alirezahoseiniaref
🌷 دوازدهم اردیبهشت، سالروز شهادت معلّم فرهیخته انقلاب، آیت الله شهید مرتضی مطهری است؛ و روز گرامیداشت مقام علم و تعلیم و معلّم.
🌹 این مناسبت، بر همه معلّمان و استادانی که شاگردان خویش را به خدا نزدیک میکنند - از مهدکودکها تا عالیترین مراکز علمی، و از مدارس گرفته تا حوزه و دانشگاه - مبارک باد.
🎧 بویژه بر استادان «مرکز آموزش زبان و آموزشهای تخصصی بینالملل حوزههای علمیه».
سید علیرضا حسینی (عارف)
۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
@alirezahoseiniaref
هدایت شده از 🏴پورتال امام حسین علیه السلام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ سرچشمهٔ همهٔ گناهان؛
شرح حدیثی از امام صادق (علیه السلام) در سالروز شهادت آن حضرت
🎥 در بیان نورانی نابغه دهر، آیت الله العظمی شهید «سید محمدباقر صدر»
♨️ هر قدر بیشتر جاه و مقام دنیایی پیدا میکنی بیشتر تشنه میشوی...
قال رسول الله صلی الله علیه وآله: «حُبُّ الدُّنیا رَأسُ کُلِّ خَطیئَة».
#امام_جعفرصادق علیه السلام
#شهید_محمدباقر_صدر
#بنیاد_بینالمللی_عاشوراء
✨✨✨✨✨✨✨
🚩 پورتال امام حسین (علیه السلام)
💠 @imamhusaynportal
🇮🇷 پشتیبان ولایت فقیه باشید تا به کشور آسیبی نرسد
«ولایت فقیه برای مسلمین یک هدیه است که خدای تبارک و تعالی داده است.»
(صحیفه امام [خمینی]، جلد ۱۰، ص ۴۰۷)
«من به همه ملت اطمینان میدهم که امر دولت اسلامی، اگر با نظارت فقیه و ولایت فقیه باشد، آسیبی بر این مملکت وارد نخواهد وارد شد.»
(صحیفه امام [خمینی]، جلد ۱۰، ص ۵۸)
#سر_خم_می_سلامت
#سید_ابراهیم_رئیسی
#سید_محمدعلی_آلهاشم
#حسین_امیرعبداللهیان
✨✨✨✨✨✨✨
🍀 اخلاق و اعتدال ؛
کانال سید علیرضا حسینی (عارف)
در پیامرسان ایتا:
@alirezahoseiniaref
در پیامرسان بله:
ble.ir/alirezahoseiniaref
🌅 غدیر ؛ عیدی در آسمان و از آسمان
🕋 عن الإمام أبي عبدالله الصادق (علیه السلام) في یوم الغدیر:
هو عید الله الأکبر؛ و ما بعث الله نبیاً إلا وتعید في هذا الیوم وعرف حرمته؛ واسمه في السماء یوم العهد المعهود وفي الأرض یوم المیثاق المأخوذ والجمع المشهود.
امام صادق (علیه السلام) دربارهٔ روز غدیر فرمود:
آن روز عید بزرگ خداست؛ خداوند پیامبرى مبعوث نکرد مگر اینکه آن پیامبر این روز را عید گرفت و عظمت آن را شناخت؛ و نام این روز در آسمان «روز عهدِ شناختهشده» و در زمین «روز پیمانِ گرفته شده و حضور همگانى» است.
(وسائل الشیعة، ج ۵، ص ۲۲۴)
🕌 عن الإمام علي بن موسی الرضا (علیهما السلام) قال:
إن یوم الغدیر في السماء أشهر منه في الأرض.
امام رضا (علیه السلام) فرمود:
روز غدیر در آسمان مشهورتر از زمین است.
( مصباح المتهجد، ص ۷۳۷)
این عید بزرگ آسمانی را به قطب عالم امکان امام زمان(عج) و امت اسلامی - بویژه شیعیان مولا علی(ع) - تبریک عرض میکنم؛ و از خداوند متعال توفیق پایمردی بر «پیمان ولایت» را برای خود و شما خواستارم. 🤲
✨✨✨✨✨✨✨
🍀 اخلاق و اعتدال ؛
کانال سید علیرضا حسینی (عارف)
در پیامرسان ایتا:
@alirezahoseiniaref
در پیامرسان بله:
ble.ir/alirezahoseiniaref
💚 امام خمینی(ره):
مردم، کشور را حالا از خودشان میدانند و میدانند که سرنوشت کشور با انتخابات است. اینطور نیست که حالا بگویند ما انتخاب کنیم برای کی؟ انتخاب میکنند برای خودشان... من امیدوارم که هرچه بیشتر شرکت بکنند در انتخابات. این وظیفهای است الهی، وظیفه ای است ملی، وظیفهای است انسانی، وظیفهای است که ما باید عمل به آن بکنیم، همه مان باید در انتخابات شرکت بکنیم".
(صحیفه امام، ج ۱۸، ص ۳۸۱)
❤️ آیة الله العظمی خامنهای:
کلمهٔ جمهوری در «جمهوری اسلامی» حاکی از این است که در ذات این نظام، حضور مردم لحاظ شده؛ بنابراین دوام جمهوری اسلامی و قوام جمهوری اسلامی و عزّت جمهوری اسلامی و آبروی جمهوری اسلامی در دنیا متوقّف به حضور مردم است؛ برای همین است که ما توصیه میکنیم مردم عزیزمان مسألهٔ رأی دادن را، حضور در این آزمون مهمّ سیاسی را جدّی بگیرند و شرکت کنند. و اینکه شما میگویید بعضیها مردّدند، من وجهی برای تردید پیدا نمیکنم. این کار آسانی است که نتایج مهمّی دارد.
(از سخنان امروز، جمعه ۸ تیر ۱۴۰۳)
✨✨✨✨✨✨✨
🍀 اخلاق و اعتدال ؛
کانال سید علیرضا حسینی (عارف)
در پیامرسان ایتا:
@alirezahoseiniaref
در پیامرسان بله:
ble.ir/alirezahoseiniaref
روضههای مکتوب، به مناسبت دههٔ اول محرم 🖤💔
1⃣ روضه شب اول ــ مصيبت مسلم بن عقيل
شب اول محرم، متعلق به «مسلم بن عقیل» سفیر غریب مولای کربلاست.
روضه این شب را بخوانیم:
امام حسين(ع) از «مدينه» خارج شده و در «مكه» بود كه دعوت مردم کوفه از ايشان بسيار زياد شد و تعداد نامههای آنان به هزاران درخواست بالغ گردید.
آخرين نامه كه به امام رسيد، ایشان در مسجدالحرام بين ركن و مقام دو ركعت نماز گزارد و از خداوند متعال طلب خير كرد. سپس «مسلم بن عقیل» را نزد خود خواست.
جناب مسلم فرزند «عقيل بن أبي طالب» از بزرگان بنیهاشم و پسر عموی حضرت ابا عبدالله الحسين(ع) بود.
امام پاسخ نامه های مردم کوفه را نوشت و در آن آورد: «سخن شما اين است كه: "امامی نداريم، به سوی ما بيا شايد خدا به سبب تو ما را هدايت و متحد كند". من، مسلم بن عقيل برادر و پسر عموی خود را كه مورد اطمينان من است به سوی شما فرستادم. پس اگر او برای من نوشت كه رأی خردمندان و اهل فضل و مشورت شما همان است كه در نامههايتان خواندم بزودی نزد شما خواهم آمد...».
مسلم در نيمهٔ ماه مبارک رمضان سال ۶۰ هجری قمری از مكه خارج شد و به مدينه منوره رفت. در مسجد پيامبر(ص) نماز خواند و با خانوادهٔ خود وداع كرد و با چند راهنما و همراه به سوی كوفه عزیمت نمود. شرايط اين سفر بسيار سخت بود و مسلم و همراهان راه را گم كردند و دو راهنما از تشنگی جان باختند؛ تا اينكه مسلم سرانجام در روز پنجم شوال به كوفه رسيد.
مردم كوفه دسته دسته نزد مسلم جمع شدند و چون وی نامه حضرت(ع) را بر آنان خواند گريستند. سپس ۱۸,۰۰۰ نفر از اهل كوفه با مسلم بيعت كردند. در نتيجه او نيز نامهای به امام(ع) نوشت و بيعت اين تعداد را خبر داد و ايشان را به حركت به سوی كوفه ترغيب نمود.
هنگامی كه خبر اين بيعت به «يزيد بن معاويه» رسيد، وی «عبيدالله بن زياد» را كه حاكم بصره بود مأمور كرد تا حكومت كوفه را نيز عهدهدار گردد. عبيدالله با حيله به شهر وارد شد و حكومت را در دست گرفت و مردم را تهديد و رؤسای قبایل را تطمیع كرد.
وی پس از مدتی، «هاني بن عروة» كه از بزرگان كوفه محسوب می شد و مسلم بن عقيل در منزل او پناه گرفته بود را شكنجه و زندانی كرد. مسلم هنگامی كه خبر شكنجه شدن هانی را شنيد از كوفيان خواست كه به ياريش بشتابند. مردم به او پيوستند و مسجد و بازار و اطراف قصر پر از جمعيت شد، در حاليكه ياران عبيدالله بيش از پنجاه نفر نبودند.
عبيدالله چند نفر را بين قبايل مختلف كوفه فرستاد تا آنها را تهديد و تطميع كنند. همچنین عدهای از اشراف كه در قصر او بودند را مأمور نمود كه از بامهای دارالاماره مردمی كه قصر را محاصره كرده بودند بترسانند يا فريب دهند.
اهل كوفه هنگامی كه سخن رؤسا و اشراف خود را شنيدند سست شدند! كم كم نجوای خناسان هم زياد شد كه به یکديگر میگفتند: "برگرديم، ديگران هستند و كفايت میکنند!!".
اندک اندک جمعيت از پيرامون مسلم پراكنده شد و از آن جمعیت چندین هزار نفری، تنها حدود سی نفر برای ياری او باقی ماندند!
مسلم كه با اين پيمان شكنی روبرو شد به همراه آن سی نفر به سوی "ابواب كنده" حركت كرد. هنگامی كه به آنجا رسيد تنها ده نفر همراه وی باقی مانده بودند و چون از آن منطقه عبور كرد هيچكس همراه او نبود و یکه و تنها شد!
مسلم غريبانه به اين سو و آن سو نگاه كرد ولی حتی كسی وجود نداشت كه وی را راهنمايی كند و يا در خانهاش او را پنهان نمايد. سفير حسين سرگردان در كوچههای تاريک كوفه راه میرفت و نمیدانست به كجا رود.
تا اينكه به خانهای رسيد كه پيرزنی بر در آن ايستاده بود. نام اين زن «طوعه» بود و منتظر فرزندش بود كه به همراه مردم از خانه بيرون رفته بود. مسلم بر زن سلام كرد و از او آب خواست. طوعه به او آب داد و به داخل خانه رفت. دوباره كه بيرون آمد مسلم را ديد كه بر در منزل نشسته است. گفت: "ای بنده خدا اگر آب نوشيدی، نزد خانواده خود رو". مسلم خاموش ماند. زن، دوباره و سهباره سخن خود را تكرار كرد. مسلم برخاست و گفت : "من در اين شهر خانه و خانوادهای ندارم. من مسلم بن عقيل هستم. اين قوم به من دروغ گفتند و مرا فريب دادند و از مأمن خود بيرون آوردند".
پيرزن مسلم را به داخل خانه دعوت کرد؛ فرشی برايش گسترد و طعامی فراهم نمود. اما مسلم شام نخورد و خوابيد. وی در عالم رؤيا عموی خود اميرالمؤمنين علی(ع) را ديد كه به وی فرمود: "بشتاب كه فردا نزد ما خواهی بود".
از سوی ديگر، عبيدالله كه پراكنده شدن مردم را ديد جرأت پيدا كرد و از قصر خارج شد و به مسجد آمد و برای پيدا كردن مسلم هزار دينار جايزه تعيين نمود.
فرزند طوعه كه به خانه برگشت از وجود مسلم در منزل با خبر شد و با طلوع فجر خبر را به دشمنان رساند. عبيدالله گروهی متشكل از دهها سپاهی را برای دستگيری او فرستاد.
مسلم مشغول عبادت بود كه لشکريان به منزل طوعه رسيدند. هنگامی كه وی صدای شيههٔ اسبان را شنيد دعای خود را با سرعت تمام كرد و زره پوشيد. سپس از طوعه تشكر نمود و برای مقابله با لشکر به بیرون شتافت؛ مبادا كه برای گرفتن او خانهٔ پيرزن را بسوزانند و خراب کنند.
آوردهاند که مسلم - كه مردی جنگاور بود - در نبرد با فرستادگان عبیدالله بيش از ۴۰ نفر از نامردان كوفی را كشت.
آنان بناچار دسته جمعی بر او حمله كردند و از بامها نيز سنگ بر او زدند تا سرانجام بر اثر شدت جراحات و تشنگی و نيزهای كه از پشت بر او فرود آمد بر زمين افتاد و اسير شد.
(برخی از منابع نيز نقل كردهاند كه وقتی ديدند نمیتوانند آن جناب را دستگير كنند با نيرنگ به وی امان دروغين دادند و از اين طريق ايشان را به دارالحكومه بردند.)
مسلم بن عقيل هنگامی كه دربند شد گفت: "إنا للّه و إنا إليه راجعون" و شروع به گريه كرد. يكی از لشکريان، از گريستن ايشان ــ با آنهمه جنگاوری ــ تعجب كرد و از سبب آن برسيد. مسلم گفت: "به خدا سوگند كه از كشتهشدن باک ندارم و برای خود نمیگریم. من برای خاندان پيامبر و برای حسين و آل او كه به اينجا میآیند گريه میكنم".
نام خوشت، قرار دل بیقرار من /
روی تو شمع روشن شبهای تار من
بی خانهام، ولی به دلم كرده خانه غم/
نَبْوَد كسی به جز در و ديوار، يار من
مسلم را به دستور عبيدالله بر بام قصر دارالاماره بردند تا اعدام کنند؛ در حالی كه تسبيح خداوند میگفت و استغفار میکرد.
من انتظار میکشم اما نمیکشد/
غير از طناب دار، كسی انتظار من
هم خود به روی بامم و هم آفتاب عمر/
ای باغبان! بيا كه خزان شد بهار من
دژخیمان یزیدی مسلم بن عقیل را گردن زدند و ابتدا سرش و سپس بدنش را از بام به زير افكندند تا مردم ببيند. سپس بدن مباركش را در انظار پيمانشكنان كوفه آويزان كردند.
من از فراز بام كنم جان نثار تو/
كوفی ز بام، سنگ نمايد نثار من
دژخیمان همچنین هانی ــ كه پيرمردی ۸۹ ساله و از بزرگان کوفه بود ــ را به بازار این شهر بردند و با وضعی دلخراش كشتند و به دار آويختند؛ در حالی كه او ياران خود را صدا میزد اما هيچكس به ياری وی برنخاست.
آنگاه ابن زياد سرهای مبارک هانی و مسلم را به شام نزد يزيد فرستاد.
بدن مسلم بن عقيل اولين بدن از بنیهاشم بود كه آويخته گشت و سرِ بریدهٔ او اولين رأسی بود كه به دمشق فرستاده شد...
ألا لعنة الله علی القوم الظالمين؛
و سيعلم الذين ظلموا أيّ منقلَبٍ ينقلبون.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
* منابع اصلی:
۱. سيد بن طاووس؛ اللهوف في قتلی الطفوف؛ قم: منشورات الرضی، ۱۳۶۴.
۲. شيخ عباس قمی؛ نفس المهموم؛ ترجمه و تحقيق علامه ابوالحسن شعرانی؛ قم: انتشارات ذوی القربی، ۱۳۷۸.
۳. اشعار، "زبان حال" هستند و برگرفتهاند از جزوه آموزشی آداب مرثيهخوانی با عنوان طنين عشق؛ تهيه و تنظيم مرتضی وافی؛ قم: انتشارات شفق، ۱۳۸۰)
----------
🍀 اخلاق و اعتدال ؛
کانال سید علیرضا حسینی (عارف)
در پیامرسان ایتا
@alirezahoseiniaref