#ویژه
✅گفتوگوی اختصاصی با منصوره روزبه همسر علامه طباطبایی درباره روش و منش انقلابی علامه در دوران مبارزه
آقای قدوسی به من گفت خبر شهادت مطهری را آرام آرام به حاج آقا بگو. فردا صبح که به علامه گفتم چنان اشکی ریختند که نمی توانستند جلوی آن را بگیرند. گفتند: «دیگر مغز مطهری نیست، این ها مغز بودند.» برای شاگردانش خیلی ناراحت بود. شهادت دکتر مفتح را نگفته بودیم، اما خودشان فهمیدند! حالا از کجا می فهمید، دیگر خدا می داند!
____
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
#زکات_فطریه
همراهان کانال
با توجه به شناسایی و در ارتباط بودن مستمر با ساکنین چند روستای مرزی در استان #خراسان_شمالی که به شدت به کمک های شما عزیزان نیازمند می باشند، خادم کانال می تواند زکات فطریه شما عزیزان به دست این نیازمندان برساند
خادم کانال جعفری
شماره کارت حقیر جهت واریز #زکات_فطریه شما عزیزان:
5892101308157268
✅ روح متلاطم هانری کربن در ساحل علامه طباطبایی آرام می گرفت
دکتر منصوری لاریجانی در آئین رونمایی از کتاب: «زینب، پیامبر عاشورا» با ذکر خاطره ای از علامه طباطبایی گفت:
«روزی با علامه طباطبایی از قم به تهران آمدیم و به خانه هانری کربن رفتیم. آنجا کربن به علامه گفت: من وقتی خودم را با معارف اهل بیت (ع) آشنا کردم و نظرات افرادی مثل ملاصدرا و سهروردی را دیدم در من تلاطمی ایجاد شد که باعث شد همه مرزها و سلیقهها در نگاهم از بین برود. تنها با سخنان شماست که تلاطم روح من آرامش مییابد. آیتالله جوادی آملی نیز میگفت شنیده است که هانری کربن به علامه طباطبایی گفته که من سر معرفتالله را در امامت شیعی پیدا کردم.»
#خاطره
#علامه_طباطبایی
#هانری_کربن
________
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
✅ فرجام انتقام کشی از علامه طباطبایی(ره)
جوانی به نام سيد احمد شبسترى بود كه از محضر علامه بهره برد ولى درسهاى حوزه را ادامه نداد و به دانشگاه رفت، او در آغاز از علاقهمندان علاّمه بود ولى چون از دختر ايشان خواستگارى كرده و جواب رد شنيده بود با عقايد اين فيلسوف از در مخالفت برآمد و اشكالاتى بر تفسير الميزان نوشت كه تحت عنوان «حول الميزان» به زبان عربى چاپ شد، برخى شاگردان از جمله آيتالله مصباح، آيتالله امينى و چند نفر ديگر خدمت استاد رفته و خاطرنشان ساختند چنين اثرى عليه تفسيرتان منتشر شده است، در شأن شما نمىباشد كه جواب او را بدهيد ولى اجازه دهيد آن را بدون پاسخ نگذاريم، ايشان فرمودند «وَلا يَحِيقُ الْمَكْرُ السَّيِّئُ إِلاّ بِأَهْلِه»(1)، نقشهاى كه او كشيده براى خودش خسارت مىآورد و تيرى كه رها كرده به سوى وى كمانه مىكند. طولى نكشيد كه اين جوان فوت نمود، يكى از دوستان مىگفت در يك سفرى كه از تهران مىآمدم، بنده خدايى از اهالى آذربايجان در ماشين، پهلويم نشسته بود، به مناسبت گفتم: اهل كجاييد؟ قم چه كار داريد؟ گفت: قصد دارم به زيارت بارگاه حضرت فاطمه معصومه(عليها السلام) بروم ولى يك كار واجبترى هم دارم، پرسيدم چيست؟ پاسخ داد: مىخواهم خدمت علامه طباطبايى بروم، راستى خانهاش كجاست، گفتم: به شما نشانى محل سكونت او را مىدهم و رفته رفته ماجرا را تعريف كرد و افزود دوستى داشتم به نام سيد احمد شبسترى كه همشهرى ما بود و اخيراً مرحوم گرديد.چند شب پيش او را در عالم رؤيا مشاهده كردم، خواب آشفته و نگران كنندهاى ديدم، مشاهده نمودم قيامت برپا شده و فرشتگان الهى اين دوست تازه درگذشته را مىكشند و به طرف جهنم مىبرند.وقتى نگاهش به من افتاد، شروع كرد به داد زدن، فرياد زد: فلانى فلانى به دادم برس. گفتم: چه مىگويى؟ چرا به اين وضع دچار شدهاى، مگر چه كردهاى؟
گفت: برو قم و به علاّمه طباطبايى بگو مرا حلال كند، از او عذرخواهى نما كه من اسباب اذيّت و رنجاندن او را فراهم كردم.از وحشت از خواب پريدم. حالا دارم نزد ايشان مىروم تا وظيفهام را انجام دهم. بعد كه با علامه ديدار نموده و اين ماجرا را مطرح كرده بود، ايشان با نهايت فروتنى به گريه افتاده و براى او استغفار نموده بود.
📚 تماشای فرزانگی و فروزندگی، مصباح یزدی، صص 29-27
✍🏻 پی نوشت:
سید هادی خسروشاهی در کتاب خاطرت مستند درباره علامه طباطبایی، ص47، پیرامون این ماجرا اینگونه نوشته است:
«يکبار يکي از شاگردان ايشان، که رفيق صميمي من هم بود، به دلايل و انگيزه هاي شخصي، و به ظاهر در دفاع از شريعت، رساله اي تحت عنوان «حول الميزان» چاپ کرد که در آن، استاد را متهم به «انکار معاد جسماني» نموده و سپس «تکفير» کرده بود. من آن وقت به بهانه ديگري پاسخي بر انديشه هاي انحرافي وي نوشتم و در مجله «مجموعه حکمت» چاپ قم، که در آن هنگام خود سردبيري آن را به عهده داشتم، چاپ شد ولي وقتي استاد از موضوع با خبر شدند و فهميدند که من «حمله» را برضد او ادامه خواهم داد. با آرامش کامل، به من تذکر دادند که بحث را ادامه ندهم و فرمودند: شما ناراحت نباشيد! از اين گونه بحث ها و اتهامات و حمله ها، هميشه در تاريخ بوده و بعد از اين هم خواهد بود و ما موظف هستيم که در برابر اين قبيل افراد با نرمش و آرامش رفتار کنيم و به دستور قرآن به آنها «سلام» بفرستيم! اين نمونه اي از اخلاق انساني استاد علامه بود.»
________
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺 ببینید | پیشگویی شهید چمران درباره شاگرد علامه طباطبایی و سرنوشت همسرش
☑️ انتشار این کلیپ، در این برهه از زمان که عدهای غرضورزانه، به تخریب شخصیت برجسته عرفان اسلامی و شاگردِ صاحبْ سرّ علامه طباطبایی(ره)، مرحوم آیت الله حسینی تهرانی، روی آوردهاند، تاییدی است برخاسته از تدبیر الهی.
❓سرنوشت همسر لبنانی دکتر چمران بعد از شهادتش چه شد؟
📘کتابی که سرنوشت غاده را تغییر داد...
📜بخشی از نامه عاشقانه عارفانه چمران که پس از 37 سال برای اولین بار منتشر میشود...
________
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
✅ پدر دکتر شریعتی، تفکرش را وامدار علامه میدانست!
استاد شریعتی (محمد تقی شریعتی، نویسنده تفسیر نوین) از علامه طباطبایی به بزرگی یاد میکردند و تفسیر المیزان علامه را افتخار شیعه میدانستند، روشن است که استاد شریعتی با علامه طباطبایی اختلاف مشرب داشتند، اما بسی دقت نظر و شیوه تفسیری علامه را میستودند.
از جمله برایم بسیار جالب بود که روزی ضمن بزرگداری و احترام به آن بزرگوار فرمودند:
«ما عَرضه تفکر دینی را به گونه نو و با قلم گویا و در قالب مقاله و کتاب آنگونه که همگان بفهمند، از علامه طباطبایی فرا گرفتیم!»
📚 مجله پیام بهارستان، شماره 15( به نقل از: محمدعلی مهدویراد)
________
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
📸 پوستر| علامه طباطبایی در ذهن و زبان دکتر شریعتی
#ویژه_سالگرد_درگذشت_شریعتی
________
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
✅ علامه طباطبایی: راضی نیستم به استناد حرف من، به شریعتی توهین شود
با توجه به سوال برخی از کاربران درباره موضع علامه طباطبایی (ره) نسبت به اندیشه و آراء دکتر شریعتی، برآن شدیم تا نظر صریح مرحوم علامه را منتشر کنیم 👇
📌سوال:
بسمه تعالی
دهم ذی الحجه ۱۳۹۷
حضرت مبارک استادناالاکرم حضرت آیةالله #علامه_طباطبائی مدظله العالی
فضلا و محصلین حوزه های علمیه پیوسته خود را مدیون افکار و آثار گرانقدر آن استاد معظم میدانند و نظر حضرتعالی را در مسائل و معارف اسلامی قاطع میشمارند.
اخیرا از حضرتعالی درباره نوشته های #دکتر_علی_شریعتی فقید پرسش شده، مرقوم فرموده اید: " مطالب ایشان نوعاً اشتباه است" نظر بر اینکه این جمله دو گونه تفسیر میشود، خواهشمند است توضیح بفرمایید که آیا مقصود این است که ایشان گرایش انحرافی داشته و یا صرفاً مقصود آنکه اشتباهاتی داشته است و نظر به سوء نیت و یا گرایش انحرافی نیست؛ خصوصاً با توجه به این که ایشان قبل از مسافرت اخیرش، به بعضی از دوستان نزدیک خود وکالت تام برای اصلاح و رفع اشتباه کتاب هایش داده است و طبق اطلاع موثق چندروز قبل از فوتشان به دوستانشان در اروپا گفته است که تا یک سال کاری جز اصلاح نوشته جاتم ندارم، به هرحال مستدعی است، نظر مبارک را درباره جمله ای که مرقوم فرموده اید، توضیح دهید!
والسلام علیکم ، ادام الله ظلکم
سیدمنیرالدین حسینی شیرازی
✅جواب:
بسمه تعالی
🔸نظر این جانب تنها به اشتباه بودن مطالبی است که مربوط به #معارف و #مقاصد_اسلامی که در کتابهای ایشان به چشم میخورد و به چیز دیگر نظری ندارم.
🔸نظر من معطوف به سخن است، نه صاحب سخن و هرگز راضی نیستم با استناد به سخن و نوشته من به کسی #اهانت و #بدگویی بشود و آنچه نوشته ام، پاسخ یکی از نامه هایی است که روزانه به وسیله پست میرسد و پاسخ میدهم، حتی شناسایی سابقی نسبت به سوال کننده نداشته و ندارم.
🔸و این که نوشته اید خود ایشان اخیراً متوجه اشتباهات خود شده و به بعضی از دوستانش وکالت داده بود که آنها را اصلاح کنند، موجب مسرت شد. امیدوارم این کار به دست افراد ذی صلاحیت انجام یابد.
محمدحسین طباطبایی
.
📚کتاب سیر و سلوک سبز ص ۱۴۶ - انتشارات بوستان کتاب، به کوشش سید هادی خسروشاهی حفظه الله
________
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
#معرفی_کانال_ناب
🛑آدرس کانال تفسیر بینظیر #المیزان اثر ماندگار علامه طباطبایی
🔰🔰لینگ کانال🔰🔰
https://eitaa.com/joinchat/3198156911C12d6d8964a
✅ درس آرامش و تاثیر استاد:
یک روز #شهید_بهشتی در مدرسه فیضیه برای طلاب سخنرانی داشتند.
به درخت توتی که درمدرسه هست اشاره ای کردند وگفتند:
این درخت توت شاهد فریادهای من در بحث بوده است ولی مسئله ای پیش آمد که ناچار شدم این مسیر رارها کنم.
در درس مرحوم علامه طباطبایی شرکت کردم و در همان جلسه اول در مطالب ایشان به نظر من اشکالی داشت که من صلاح ندیدم در همان جلسه اول اشکال کنم لذا صبر کردم درس تمام شد و وقتی خواستند به منزل بروند اشکالم را مطرح کردم.
خیلی با آرامش جواب دادند.
باز به جواب ایشان اشکال کردم و باز به من جواب دادند.
و از این تاریخ بود که دیگر تصمیم گرفتم بدون فریاد اشکال کنم و این که می بینید به آرامی جواب شما را می دهم تأثیر این برخورد مرحوم علامه با من بود.
📚 سیره شهید دکتر بهشتی، ص 55.
____
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
✅ نگاه امام خمینی به علامه طباطبایی
شهید آیت الله بهشتی:
«وقتی امام به قم رفته و در کوچه استاد علامه طباطبایی ساکن شده بودند،
همسایههای اطراف برای سهولت رفت و آمدهای مردم به محضر امام خانهها را خالی
کرده بودند. وقتی علامه نیز به امام گفته بود اگر لازم است ما هم تخلیه کنیم. امام
فرموده بودند: «همجواری شما برای ما مغتنم است»
📚 اطلاعات هفتگی؛ 69/6/19
____
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
✅ افکار انسان را نمیتوان به زنجیر بست!
اصغرنیا، شاگرد شهید بهشتی و جانباز حادثه انفجار در حزب جمهوری:
🔸شهید دکتر بهشتی معتقد بود باید از همه گروهها و تفکرات در حزب استفاده کنیم و از همه دعوت کنیم که فردا روزی مثلا حزب زحمتکشان نگوید ما میتوانستیم به حزب و نظام و انقلاب خدمت کنیم و شما نگذاشتید. شهید دکتر بهشتی اعتقاد داشت باید همه امکان طرح نظراتشان را داشته باشند. انسانهای بزرگ از این امکان نمیترسند.
🔸در همین رابطه خاطرهای از مرحوم علامه طباطبایی هم نقل است که یکبار وسط تدریسشان، طلبهای به دلیل مشکلات مالی یا روانی، بلند میشود و میگوید این چرت و پرتها چیست؟ طلاب دیگر که میخواستند با او برخورد کنند، علامه مانع میشود و میگوید افکار انسانها را نمیتوان به زنجیر بست.
📚روزنامه شرق
____
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
4_5965208858266699019.mp3
2.97M
#ویژه_غدیر
🎧 بشنوید|سخن لطیف علامه طباطبایی درباره شخصیت امیرالمؤمنین علیهالسلام
🔸آنچه میشنوید بخشهایی از بیانات #استاد_رحیمی است که کلمات علامه طباطبایی در ذیل آیات الولایه (آیات 55 و 56 سوره مائده) را به شیوهای جذاب و شیوا شرح میدهد.
🔸 ضمنا مرحوم علامه این بیانات را در تفسیر نخست خود که اکنون به نام "البیان فی موافقه الحدیث و القرآن" چاپ شده است، (مجلد 3، ص303) آوردهاند.
________
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
✅علامه: اجنّه سنی مذهب ندارند!
ضمن تبریک جشن امامت ولی اعظم خدا، نقل قولی از علامه طباطبایی درباره حضور اجنه در روز غدیر خم بشنوید از کام و کلام آیت الله حسن زاده آملی:
«جناب استاد ما علامه طباطبائی صاحب تفسیر قیم و عظیم «المیزان»-رضوان الله علیه- فرموده است
که: استاد ما مرحوم آقا سید علی قاضی حکایت کرده که کسی از جن پرسیده است ( و فرموده است
شاید آن کس خود مرحوم آقای قاضی بوده است) : طائفه جن به چه مذاهب اند ؟ آن جن در جواب
گفت : طائفه جن مانند انس دارای مذاهب گوناگون اند، جز اینکه سنی ندارند، برای اینکه در میان ما
کسانی هستند که در واقعه غدیر خم حضور داشتند و شاهد ماجرا بوده اند.»
📚 اسوه عارفان، ص ۴۸
________
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
#ویژه_غدیر
قرآن: دشمن علی، کافر است
علامه طباطبایی در المیزان در ذیل آیه نخست سوره معارج، روایتی آورده است بدین شرح:
بعد از آنكه رسول خدا (ص) على (ع) را به خلافت نصب كرد و فرمود:" من كنت مولاه فعلى مولاه- هر كه من مولاى او هستم على مولاى او است"، خبر به شهرهاى عرب رسيد از آن جمله خبر به گوش نعمان بن حارث فهرى رسيد. از ديار خود حركت نموده به نزد رسول خدا (ص) مشرف شد و عرضه داشت: به ما دستور دادى كه به" لا اله الا اللَّه" اعتراف كنيم و نيز به اينكه تو رسول خدايى شهادت دهيم و دستور دادى جهاد كنيم، حج بجاى آوريم، روزه بگيريم، نماز بخوانيم، و ما هم قبول كرديم. آيا به اين مقدار راضى نشدى تا اينكه اين پسر را به خلافت نصب نموده و گفتى: " من كنت مولاه فعلى مولاه". حال بگو بدانم اين از ناحيه خودت بود و يا از ناحيه خداى تعالى؟ فرمود: به آن خدايى سوگند كه به جز او معبودى نيست، اين دستور از ناحيه خدا بود.
نعمان بن حارث برگشت، در حالى كه مىگفت:" بار الها اگر اين سخن حق است و از ناحيه تو است پس سنگى از آسمان بر سر ما ببار" همين كه سخنش تمام شد خداى تعالى با سنگى آسمانى بر سرش كوبيد و او را در جا كشت، و اين آيه را نازل فرمود:" سَأَلَ سائِلٌ بِعَذابٍ واقِعٍ".(ترجمه المیزان، ذیل آیه شریفه)
1️⃣ نکته:
طبق روایتی که جناب علامه از مجمعالبیان نقل کردند، حارث بن نعمان مدعی است که به همه دستورات الهی گردن نهاده و تنها زیر بار حکم ولایت کسی همچون علی علیهالسلام نمیرود. در آیه بعد میخوانیم که از وی به عنوان "کافر" یاد شده میفرماید: لِّلْكَافِرِينَ لَيْسَ لَهُ دَافِع. از این آیه فهمیده میشود که اگر کسی اهل نماز، روزه، جهاد، خمس، زکات و ... هم باشد اما معتقد به ولایت حضرتش نباشد، باز کافر است (و البته کفر، مراتب دارد).
________
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#فیلم
📹ببينيد| آیت الله مرعشی نجفی: علامه میگفت: المیزان نتیجه توسل به امام حسین علیه السلام بوده است.
____
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
✅ دستگاه امام حسین (ع) باید توسعه پیدا کند
یکی از شاگردان علامه نقل کرده است: شنیدم وقتی در عتبات بودند به توسل و بکاء بر امام حسین (ع) و شرکت در مجالس عزاداری مراقبت داشتند، به خاطر دارم که روزی خدمت ایشان عرض کردیم که به واسطه توسعه صحن حرم حضرت سیدالشهدا (ع) مقبره یکی از علما از بین رفته و محو شده است، ایشان فرمودند: مسالهای نیست دستگاه امام حسین (ع) باید توسعه پیدا کند، در دستورات اخلاقی خود نقل از اساتیدشان میفرمودند: هیچ کس به هیچ مرتبهای از معنویت نرسید و گشایش و فتح بابی نکرد مگر در حرم مطهر امام حسین (ع) و یا توسل به آن حضرت.
📚 جرعههای جانبخش،گلی زواره، غلامرضا، ص ۲۶۳
____
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
✅ شعری از علامه طباطبایی درباره امام حسین(ع):
گفت آن شاه شهیدان که بلا شد سویم
با همین قافله ام راه فنا می پویم
دست همت ز سراب دو جهان می شویم
شور یعقوب کنان یوسف خود می جویم
که کمان شد ز غمش قامت چون شمشادم
گفت هر چند عطش کنده بن و بنیادم
زیر شمشیرم و در دام بلا افتادم
هدف تیرم و چون فاخته پر بگشادم
فاش می گویم و از گفته ی خود دلشادم:
بنده عشقم و از هر دو جهان آزادم
من به میدان بلا روز ازل بودم طاق
کشته یارم و با هستی او بسته وثاق
من دل رفته کجایم و کجا دشت عراق!
طایر گلشن قدسم، چه دهم شرح فراق
که در این دامگه حادثه چون افتادم
لوحه سینه من گر شکند سُم ستور
ور سرم سیر کند شهر به شهر از ره دور
باک نبود که مرا نیست به جز شوق حضور
سایه طوبی و غلمان و قصور و قد حور
به هوای سر کوی تو برفت از یادم
تا در این بزم بتابید مه طلعت یار
من خورم خون دل و یار کند تیر نثار
پرده بدریده و سرگرم به دیدار نگار
نیست بر لوح دلم جز الف قامت یار
چه کنم؟ حرف دگر یاد نداد استادم
تشنه وصل وی ام آتش دل کارم ساخت
شربت مرگ همی خواهم و جانم بگداخت
از چه از کوی توام دست قضا دور انداخت
کوکب بخت مرا هیچ منجم نشناخت
یارب از مادر گیتی به چه طالع زادم؟
____
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
▪️▪️▪️
#نذر_حسینی
برای راه اندازی یک واحد پذیرایی کوچک در نوار مرزی واقع در استان خراسان شمالی نیاز به حمایت های مالی شما عزیزان هر چند به مقدار محدود در ماه محرم داریم. مایل بودید در این کار خیر طبق سالها و موارد گذشته کمک کنید بسیار #ممنونیم. ان شاءالله ارباب بی کفن دستگیر همه شما عزیزان باشد
خادم کانال جعفری
شماره کارت حقیر جهت واریز کمک های نقدی شما عزیزان:
5892101308157268
حضرت علامه در خاتمه برخی از نامهها نوشتهاند:
«السيّد محمّد حسين الحسني الحسيني الطباطبائي»
سّرش این است که ایشان از طرف پدر به امام حسن(ع)و از طرف مادر به امام حسین(ع) نسب میبرد
____
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
✅ شهود ضریح امام حسین(ع)در خانه علامه
مرتضی نجفی قدسی مدیر دارالقرآن علامه طباطبایی در نشست اساتید مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) که به مناسبت سالگرد ارتحال علامه طباطبایی در دارالقرآن علامه برگزار شد گفت:
مرحوم استاد پرورش از شهید آیت الله قدوسی برای بنده نقل کردند که همسر علامه خیلی دوست داشته کربلا مشرف شود اما برای علامه مقدور نبوده است، وقتی علامه با اصرار ایشان مواجه می شوند اتاقی را در منزل معین می کنند و به همسر خود می فرمایند که هر وقت خواستی امام حسین(ع) را زیارت کنی در این اتاق بنشین، زیارت عاشورا بخوان که ضریح مطهر را خواهی دید، ایشان هر وقت زیارت عاشورا می خوانده خود را در کنار ضریح مطهر مشاهد می کرد.
📚پایگاه شفقنا
____
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
✅ نکته ای معرفت آموز از علامه طباطبایی
🔻علامه حسینی طهرانی از شاگردان سلوکی و علمی علامه طباطبایی، در کتاب «لمعات الحسین» حدیثی را از حضرت امام حسین علیهالسلام نقل میکند و در قولی دیگر در تفسیر آن چنین به بیان علامه طباطبایی استشهاد میکند:
از جمله فرمودههای حضرت سید الشهداء أباعبدالله الحسین(ع) است که روزى به عنوان خطبه براى اصحاب خود ایراد نمودند:
أَیُّهَا النَّاسُ! إنَّ اللَهَ مَا خَلَقَ خَلْقَ اللَهِ إلَّا لِیَعْرِفُوهُ؛ فَإذا عَرَفوهُ عَبَدوهُ، وَ استَغنَوا بعِبادَتهِ عَن عِبَادَة ما سِواهُ.
فَقالَ رَجلٌ: یابنَ رسولِ اللَهِ! مَا مَعرِفَة اللَهِ عَزَّ وَ جَلَّ؟ فَقالَ: مَعرِفَة أَهلِ کُلِّ زَمَانٍ، إمامَهُ الَّذِى یَجِبُ عَلَیهِمْ طَاعَتُهُ.
«اى مردم! به درستی که خداوند خلق خود را نیافرید، مگر از براى آنکه به او معرفت و شناسایى پیدا کنند. پس زمانی که او را بشناسند، در مقام بندگى و عبودیت او بر مىآیند؛ و به واسطه عبادت و بندگى او از عبادت و بندگى غیر او از جمیع ما سِوى مُستغنى مىشوند.
در این حال مردى گفت: اى پسر رسول خدا! معرفت خداوند عز و جل چیست؟
حضرت فرمود: معرفت و شناخت اهل هر زمان، امام خود را که واجب است از او اطاعت و پیروى کنند.»
🔶علامه طهرانی میگوید: روزی به استاد خود، علامه طباطبایی گفتم: چگونه میتوان به مغز و مراد این حدیث شریف حضرت سید الشهداء(ع) رسید؟
علامه طباطبایی پاسخ گفت:
☘️تنها راه منحصر به فردِ وصول به معرفت امام علیهالسلام و ادراک مقام ولایت مطلقه حضرات معصومین علیهمالسلام، عرفان است و بس!☘️
____
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
علامه طباطبایی ره
▪️▪️▪️ #نذر_حسینی برای راه اندازی یک واحد پذیرایی کوچک در نوار مرزی واقع در استان خراسان شمالی نیا
غلبه روح بزرگ علامه طباطبایی و مرتاض هندی
دوستم آقای عبدالحسین نوشته بود نکاتی را! بنویسم.امرش را واجب الامتثال یافته و سعی می کنم از باب "افواه الرجال" هم که شده داستانهایی را که شنیده ام یا دیده ام گاهی در وب بنویسم.این هم یکی از همانها: منبع داستان: آیت الله شبیری زنجانی( در شصت -هفتاد سال قبل سه تا موسی در قم بوده اند دوست و رفیق.یکی سید موسی صدر. یکی سید موسی شبیری و دیگری شیخ موسی قمی فرزند شیخ علی زاهد قمی):
مرتاضی از هند به قم آمده بود و ادعاهای عجیبی داشت.از جمله اینکه می گفت می توانم انسان ها را با نیروی روحم از زمین بلند کنم. .. و راست می گفت.تعدادی از مردم را بلند کرده بود. روزی
روزی در مجمع ما آمد. دوستم سید موسی صدر -بعدها:امام موسی صدر- گفت: اگر می توانی مرا از زمین بلند کن.مرتاض گفت درون آن سینی -که بزرگ هم بود- بنشین.ما با خود فکر کردیم سید موسی حالا وردی ذکری چیزی می گوید و جادوگری این مرتاض را باطل و ویران می کنم.اما مرتاض کمی تلاش کرد و آقا موسی را با سینی حدود یک متر به هوا برد.
وقتی قضیه تمام شد ما سید موسی صدر را-که جوانی نو خط بود- سرزنش کردیم که این چه کاری بود کردی؟ چرا آبروی ماها را بردی. سید گفت: می خواستم طلسمش را بشکنم. ولی هر چه تلاش کردم گویی مرا بسته بودند و نمی توانستم از روی سینی به زمین بپرم.
مرتاض را نزد استاد خود علامه طباطبایی تبریزی بردیم.
ما که جمعی از شاگردان علامه بودیم و برخی هایمان گویی خود را باخته بودند و بعضی با کمال وقار و اطمینان نفس به همراه این مرتاض به منزل علامه رفتیم.وارد اتاق علامه شدیم. با روی خوش از ما شاگردانش استقبال و برخورد کرد و در گوشه ای نشست. گفتیم که این مرتاض از هند امده و کارهای خارق العاده می کند و برخی نمونه هایش را هم ما دیده ایم.
علامه فرمود: مثلا چه کارهایی؟ گفتیم مثلا انسان را روی هوا بلند می کند. هیچ تعجبی در علامه بر انگیخته نشد و فرمودند خب نشان دهد. مرتاض گفت: به ایشان بگویید می خواهد تا ایشان را بلند کنم؟ وقتی به علامه گفتیم ایشان فرمود انجام دهد. من همینطور که مشغول نوشتن بودم به نوشتنم ادامه می دهم و او کار خودش را بکند.
مرتاض مقداری دم و دستگاهش را در اورد و اورادی می خواند و مدتی کارهایش طول کشید. علامه هم کماکان سرش روی کاغذ بود و کنار دیوار نشسته بود و مشغول نوشتن. مدتی گذشت یک دفعه علامه سر خود را بالا آورد و نگاهی به مرتاض کرد و دوباره سرش را پایین انداخته و مشغول نوشتن شد.
مرتاض در هم شد اما دوباره ادامه داد. اوراد و اذکاری می خواند که ما نمی فهمیدیم و اداها و اطواری هم در می اورد. مدتی گذشت دوباره علامه سرش را لحظه ای بالا اورده و نظری به چشمان مرتاض انداخت و دوباره مشغول نوشتن شد.
مرتاض که آثار ناراحتی در چهره اش موج می زد و عصبی هم شده بود که نتوانسته بود علامه را از زمین بلند کند باز هم ادامه داد و این بار کارهایش بیشتر طول کشید. علامه در مرحله سوم نگاهش را به او دوخت و اندکی طول داد. مرتاض پا شد و وسایل خود را جمع کرد و بیرون رفت.با سراسیمه گی و التهاب. برخی از ماها پی اش رفتیم و از وی پرسیدیم چه شد؟ نتوانستی؟
با عصبانیت گفت من تمام نیرو و توان خود را بکار گرفتم تا روح وی را تسخیر کنم و بعد او را از زمین بلند کنم ونهایتا ایشان نگاهی به من کردند و تمام اورادم باطل شد و کارهایم نقش بر آب . به علاوه نفوذ نگاهشان جوری بود که کم مانده بود قبض روح شوم. مثل اینکه کسی گلوی مرا گرفته و کم مانده بود خفه شوم. دفعه ی دوم سعی بیشتری کردم ولی ایشان با یک نگاه کوتاه دوباره کم مانده بود جان مرا بگیرد. دفعه ی سوم نهایت درجه ی تلاشم را و هر چه بلد بودم به کار بردم تا تسخیرش کنم ولی این بار هم جوری نگاه کرد که احساس خفگی و اینکه کسی گلوی مرا می فشرد از دو دفعه ی قبل بیشتر شد و این بود که فهمیدم این روح را نمی توان تسخیر کرد و خیلی عظمت دارد.
مرتاض که از شکست خوردنش ناراحت بود و قدرت روحی یکی از پروردگان مکتب امام جعفر صادق و امام زمان علیهما السلام را دیده بود همان شب از قم رفت و تمام برنامه هایش به هم ریخت. ارادت ما هم به علامه ی طباطبایی ره بیشتر از قبل شد
علامه طباطبایی از قول استادش آقای قاضی:
«تمام فیوضات به دست امام حسین (عليهالسلام) میباشد و پیشکارش(حضرت) ابوالفضل(عليهالسلام) است».
____
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
علامه طباطبایی(ره):
سرمایه و دارائی من این است که مانند ترکهای پشت کوه، صاف و بیغلّ و غشّ به حضرت ابوالفضل العباس علیهالسلام ارادت و ایمان دارم.
📚 خورشید اهل دل، ص132
____
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
@all_mizan
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880