eitaa logo
علامه طباطبایی ره
5هزار دنبال‌کننده
235 عکس
49 ویدیو
2 فایل
ناگفته های از ستاره نورانی مکتب تشیع فیلسوف و عارف بزرگ جهان اسلام علامه طباطبایی ره 🚫کپی مطالب فقط با ذکر #لینک کانال
مشاهده در ایتا
دانلود
مقام ولیّ خدا علامه طباطبائی فرمودند: «روزی از خیابان عبور می کردم. بنّایی را در حال چیدن بنای ساختمان دیدم. ناگهان دیدم بنّا پایش لغزید از آن بالا به پایین اف تاد. در همین حال، کارگر او که پایین ساختمان بود، نگاهی به بنا کرد و گفت: «نیفت!» دیدم بنا از همان بالا آرام پایین آمد. من به دنبال کارگر به راه اف تادم تا ببینم او کیست که خود را به کارگری زده است؟! بعد فهمیدم آن فرد، شخصی است که هر روز به محضر مقدس ولی عصر عجل الله تعالی فرجع الشریف مشرف می شود.» 🌹
راز خلقت انسان! از قول آیت الله حسن زاده نقل شده: «شبی در این موضوع فکر می کردم که چرا خداوند، انسان ها را آفرید؟ آیاتی مانند و ما خلقت الجن و الانس الا لیعبدون را هم که از نظر می گذراندم و این که در تفسیرش فرموده اند: لیعبدون، یعنی لتعرفون، باز این اشکال به ذهنم می آمد که عبادت، فرع معرفت است، و ما که معرفتی نسبت به خدا نداریم، پس چه عبادتی؟! و …» صبح، اول وقت، به حضور استاد علامه طباطبائی رسیده و سؤال را با ایشان در میان گذاشتم که «حضرت استاد! پس چه کسی بناست خداوند را عبادت کند؟!» ایشان در بیانی کوتاه فرمودند: «گرچه یک نفر!» تا این جمله را فرمودند، من آرام شدم؛ همان دم به یاد وجود مقدس امام زمان علیه السلام افتادم و خاطرم آمد که زمین و عالم، هماره چنین شخصی را دارد. دیگران همگی طفیلی وجود انسان کامل (معصوم) هستند و گویی هدف از خلقت آنان، به خلقت موجود تام و کامل باز می گردد.» امیر بیان، علی علیه السلام، خود پرده از راز خلقت برداشته اند: «فانا صنائع ربنا والناس بعد صنائع لنا: ما ساخته پرودگاریم خویشتنیم و مردم همگی پس از ما برای ما ساخته و آف ریده شده اند.»
اراده بسیار قوی مرحوم، علامه طباطبایی اراده بسیار قوی ای داشتند. وق تی که ایشان را برای معالجه به لندن برده بودند پزشکان گف تند: درمقابل چشم شما پرده ای هست که باید برداشته شود تا چشم، بینایی خود را از دست ندهد. ایشان هم اعلام رضایت کرده بودند. بعد که پزشکان گف ته بودند، برای عمل جراحی باید شما را بیهوش کنیم، مخالفت کرده بودند و فرموده بودند: «بدون بیهوش کردن عمل کنید.» و پزشکان گف تند، چون چشم باید به مدت پانزده دقیقه باز باشد و پلک نزند ناچاریم که شما را بیهوش کنیم. علامه طباطبایی فرموده بودند: «من چشم خود را باز نگه می دارم.» و به مدت هفده دقیقه چشم خود را باز نگه داشته بودند و حتی یک بار هم پلک نزده بودند. این حکایت از ارده بسیار قوی و نیرومند ایشان می کند.
📝 نامه جالب علامه طباطبایی به دکتر نصر و سه طرح فرهنگی پیشنهادی خدمت جناب آقای دکتر سید حسین نصر، استاد محترم دانشگاه محترماً به عرض عالی می رساند، نامۀ گرامی زیارت و از مساعی جمیلۀ آن جناب سپاس‌گزار و عافیت و موفقیتتان را از درگاه حق – عز اسمه – مسئلت می‌نمایم. ▫️چنانکه مرقوم فرموده بودید، بهتر است در خصوص انتشار خارجی کتاب (شیعه) منتظر نتیجه عملیات آقای دکتر کربن بوده باشیم. و در صورت عدم موفقیت به نشر ترجمۀ انگلیسی، نقشۀ دیگری نیز به نظر می‌رسد و آن این است که اگر ترجمه‌ای تا حدی تلخص، دم دست بوده باشد، ممکن است در چاپ دوم با اصل فارسی یک جا چاپ و منتشر ساخت، در این صورت، به خارجه نیز می‌توان تعدادی فرستاد. ▫️عرض دیگر ِلازم، اینکه کتاب محجه البیضاء فی تهذیب احیاء العلوم تألیف مرحوم فیض کاشانی که بهترین کتاب اخلاقی است که در شیعه نوشته شده، آقای غفاری کتاب‌فروش یا بهترین اسلوبی با پاورقی‌های عالی چاپ می‌کند. اگر مانعی نباشد، بسیار بجاست که سرکار تشویق برای کتابخانۀ دانشکده خریداری نمایید و از فضلای ایشان هم تشویق بگیرند و این غیر از چاپ افست است که اسلامیه گویا شروع نموده است. ▫️دیگر، طبق مدرکی که اخیراً به دست آمده، تولد صدرالمتألهین سنۀ نهصد و هشتاد بوده و امسال با سال قمری بعد از محرّم 1480، چهارصدمین سال تولد ایشان است. اگر توانسته باشید به دانشگاه تذکر داده، شاید اقدامی برای چهارصدمین سال بنمایند. والسلام علیکم محمد حسین طباطبائی 📚 سیر و سلوک سبز: اشعار، نامه ها، تقریظ ها، اجازات و ... . به کوشش سید هادی خسرو شاهی، تهران، بوستان کتاب، 1396، ص. 161 @AllameTabatabaeii
✅ ابن سینا: من چنين مطلبي نگفتم استاد فاطمي‌نيا: ▫️عالمي است از اهل تبريز، اهل بصيرت و جامع علوم و معارف فراوان و بسيار از شهرت و سر و صدا گريزان است. مي‌گفت:در جواني رفتم خدمت آقا سيد محمد حسن الهي (برادر علامه طباطبايي) و خواهش کردم که کتاب شفاي بوعلي سينا را برايم تدريس کند.ايشان قبول کردند و شفا را شروع کرديم. در مبحثي يک روز رسيديم به جايي که شيخ ابن سينا به عنوان اعتراض به مطلبي مي‌گويد: لا ادري ما يقول (من نمي‌دانم چه مي‌گويد) ناگهان ديديم صداي خود بوعلي سينا آمد که من چنين مطلبي نگفتم. پرسيديم: شما چه کسي هستي؟ گفت: من بوعلي سينا هستم. گفتيم: پس شما چه گفته‌ايد؟ گفت: من چنين گفته‌ام (و عبارتي را ذکر کرد) اخوي علامه نامه‌اي مي‌نويسد به قم و قضيه را براي علامه نقل مي‌کند. آقاي طباطبايي در جواب نامه مي‌فرمايند: من سال‌ها بود که مي‌ديدم اين عبارت موجود در شفا اشکال دارد و از شيخ بعيد است که آن را گفته باشد، حالا درست شد. 📚 نکته‌ها از گفته‌ها، سید حسین فاطمی‌نیا، دفتر اول @AllameTabatabaeii
اهمیّت به نماز هنگامی که علامه طباطبائی برای عمل جراحی چشم به خارج سفر کردند در راه، نماز را در هواپیما خواندند و از این جهت خیلی غمگین و ناخرسند شدند. پس از عمل، طبیب جراح به ایشان گفت: «خوشبختانه جراحی چشم شما با موفقیت همراه بود.» علامه فرمودند: «اما من بسیار ناراحتم!» طبیب علت ناخرسندی ایشان را پرسید و ایشان گفتند: «هنگام آمدن، نماز را در هواپیما خواندم و نتوانستم آن گونه که شایسته بود، انجام دهم. از این که در بازگشت هم باید نماز را در هواپیما بخوانم، افسرده ام!» آن طبیب با شرکت هواپیمای گفت و گو می کند تا شرکت، پرواز را تنظیم و در جایی توقف کند تا علامه نمازشان را روی زمین بخوانند؛ اما شرکت پاسخ می دهد که برایش ممکن نیست. دکتر، بار دیگر با یک شرکت هواپیمایی خصوصی صحبت می کند و آنان می پذیرند که در میان راه، در فرودگاه توقف کنند تا علامه طباطبائی نمازشان را روی زمین و آن گونه که می پسندند، به جا آورند.»
آیت الله بهجت(ره): استادم سیدعلی قاضی(ره) را درخواب دیدم به او گفتم چه چیزی حسرت شما در دنیاست که انجام نداده اید؟ فرمودند: حسرت می خورم که چرا در دنیا فقط روزی یک مرتبه زیارت عاشورا خواندم. #حب_الحسین_یجمعنا #حسین #اللهم_عجل_لولیک_الفرج
تکریم میهمان یکی از شاگردان علامه  نقل کردند که، بارها اتفاق اف تاد که وق تی به محضرش رسیدم، ایشان شخصاً برای م چای آوردند و این برای من خیلی سنگین بود و هر چه اصرار کردم که ایشان این کار را انجام ندهند، نمی پذیرف تند و چون اکثر اوق ات کسی در منزل نبود و اگر هم کسی در منزل بود یک نفر بود که برای انجام کارها بیرون می رفت و لذا ایشان تنها می ماند و شخصاً اق دام به پذیرایی از میهمان می کرد، در هر حدی که میهمان بود. از هیچ کس حتی فرزندان خود برای پذیرایی و خدمت از میهمان کمک نمی گرفت. هنگامی که درب خانه را می زدند برایش بیگانه و آشنا یا یک یا صد نفر تفاوت نداشت، خودش معمولاً بلند می شد و در را باز می کرد و با روی خوش از مراجعین استقبال می کرد.
سیطره الهی حجت الاسلام ممدوحی نقل می کنند: «مرحوم علامه طباطبائی جلساتی داشتند که گاهی در منزل خودشان و گاهی در خانه بعضی شاگردانشان تشکیل می شد. یک بار که در اواخر عمرشان قرار بود برای حضور در یکی از جلسات، شبانه از کوچه پس کوچه های تاریک شهر قم عبور کنند؛ با ارتعاشی که در بدن داشتند و راه ناهموار منزلی که آن شب قرار بود بروند و تاریکی کوچه ها، یکی از اطرافیان عرض کرد: احتمال دارد خدای نکرده با این وضع، به زمین بخورید. می شود جلسه این هفته را مثلاً در خانه خود حضرت عالی برپا کرد تا اذیت نشوید. علامه فرمودند: «مگر ما در روز به وسیله نور خورشید خود را نگه می داریم و مگر نور خورشید باعث می شود زمین نخوریم؟!» «قل من یکلؤکم بالیل و النهار من الرحمن؟! بگو: چه کسی شما را در شب و روز از [هر آسیب] خدای رحمان حفظ می کند؟! سوره انبیاء آیه ۴۲»
سعی نڪن تو زندگی بهترین قطاررو سوار شی سعی ڪن بهترین ایستگاه پیاده شی در دنیا فقط یڪ نفر وجود دارد ڪه باید از او بهتر باشید و آن ڪسی نیست جز گذشته خودتان...!
داروی همه دردها! حجت الاسلام عبدالقائم شوشتری می گوید: به مرحوم علامه طباطبائی عرض کردم: «من چله نشستم؛ عبادت ها کردم؛ خدمت بزرگان رسیدم و … اما مشکلم حل نشد!» ناگهان حال ایشان دگرگون شد و دست بر صورت نهادند و گریستند و در میان گریه فرمودند: «داروی همه دردها خداست! داروی همه دردها خداست!»