🔰علامه حسن زاده آملی:
🌱بافت مزاج و چینش من اینطور نهاده شده است که تا روزه نگیرم و چهله و اربعین نداشته باشم و نیز در سڪوت و خلوت و ذڪر و حضور بسر نبرم به شعر نمی آیم و به آه و ناله نمی آیم و این هم یڪ طبیعت عجیبی است و این را به طور واقع از خویش خبر دادم.
📘شرح دفتر دل
https://eitaa.com/joinchat/2535522313Ceab2c3dee7
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌿#نصیحت های زیبا و شنیدنی علامه حسن زاده آملی
همه چیز برای شماست و همه چیز فدای شماست.
ارزش خودتاد را بدانید.
کشیک نفس تان را بکشید.
خانه، ماشین و غیره، اینها همه باید فدای تو شوند، خودت را فدای آن ها نکنی
https://eitaa.com/joinchat/2535522313Ceab2c3dee7
☑️ هر كسى وظيفهاش اين است كه بايد #انسان_قرآنى بشود. انسان قرآنى كسى است كه: لا يَمَسُّهُ إِلَّا الْمُطَهَّرُونَ، حرف میزند پاك، غذا مىخورد پاك، مىبيند پاك، خيالش طاهر، ذكرش، عقلش، قَلَمش، امضايش، شهادتش، كسب و كارش، همه قرآنى است. چون انسان آنچه را مىشنود، آنچه را مىبيند، همه را مسّ مىكند و انسان قرآنى كسى است كه "لا يَمَسُّهُ إِلَّا الْمُطَهَّرُون"َ.
📚 برگرفته از کتاب گفتوگو
با علامه حسنزاده آملی ص ۶۵
https://eitaa.com/joinchat/2535522313Ceab2c3dee7
🪴" عبودیت " محور سیر و سلوک :
🪴در عرفان قرآنی ، رسیدن به مقام «عبد» یا «عبدالله شدن» اصالت دارد، نه کشف و کرامات و خوارق عادات یا بازارگرمی و مرید سازی و نه حتّی برای رهیدن از جهنّم و رسیدن به بهشت؛ بلکه باید از سر عبودیت و عشق به سیر و سلوک بپردازد که بزرگ ترین عارفان الهی، حضرت محمد ص موصوف به بهترین صفت اند که همان «عبودیت»، است: «سبحان الذی اسری بعبده لیلاً من السمجد الحرام الی المسجد الاقصی الذی بارکنا حوله» یا «فأوحی إلی عبده ما أوحی»یا شهادت به عبودیت و سپس رسالت خاتم انبیای الهی: «و اشهد ان محمداً عبده و رسوله» و این که امیر المؤمنین علیه السلام در دعای کمیل می فرماید: «الهی انا عبدک الضعیف الذلیل». این همه دلالت بر این دارند که سالک، باید عبدالله و عندالله شود پس می توان گفت حرف اول در سیر و سلوک الی الله «عبودیت» است
https://eitaa.com/joinchat/2535522313Ceab2c3dee7
🔸یک وقت بعد از دو سال، نگویید چرا مکاشفه نشد :
🔸همه چیز دنیا یک مدرک میدهند ، پایان نامه می دهند ، مطب می زنند. دفتر مهندسی باز میکنند ، استاد دانشگاه می شوند ما هیچی نداریم ، خراب خرابیم ، خدای با عظمت ، ما در مقابل او هیچی هستیم . یک وقت بعد از دو سه سال نگویید مکاشفه نشد ، روح فلانی را ندیدم و اسم اعظم ندادند ، طی الارض ندادند. این راه ما راه فنا و راه نیستی است تا به حق برسیم اگر خدا تندش کند می بریم ، شل کند رها میشویم . باید با فضلش با ما برخورد کند فضل خودش را نصیب ما بکند .همیشه از خدا بخواهیم که فضل خدا نصیب ما شود.
🔸سید علی اکبر صداقت
#مکاشفه
https://eitaa.com/joinchat/2535522313Ceab2c3dee7
آیت الله نجابت از قول عارف کامل جناب #سید_علی_قاضی می گوید: «چهل سال است دم از پروردگار عالم زدم. چند مرتبه خواستند مرا بکشند، آیت الله سید ابوالحسن اصفهانی نگذاشت و خدا هم کمکم کرد! در این مدت نه خوابی دیدم، نه مکاشفه ای ، نه رفیقی ، نه همدردی ، چهل سال است که در را می کوبم و خبری نیست.»
باید در #عبودیت استقامت ورزید، « هر چه بادا باد، در بحر جنون پا می زنم، امشب کشفی نصیبم شد شد، نشد نشد، امشب خوابی دیدم دیدم، ندیدم ندیدم، من کشف نمی خواهم تمام این مدت چهل سال آن هم برای زرق و برق و کشف و کرامتی چند، نه! من معرفت خودش را می خواهم، من خودش را میخواهم.»
ایشان اسم اعظم را استقامت بر توحید حق تعالی دانسته و می فرمایند: «اگر شخص در طلب، استقامت پیدا کرد، اسم اعظم در روح او جا پیدا میکند و آن وقت لایق اسرار ربوبی می گردد.» و خود چون استقامت دارد، سرانجام صدای فرشتگان را میشنود که: « آنان که گفتند پروردگار ما الله است و بر این ایمان پایدار ماندند، فرشتگان بر آن ها نازل شوند که دیگر هیچ ترسی و حزن و اندوهی نداشته باشید و شما را به همان بهشتی که وعده دادند بشارت باد. سوره فصلت، آیه 30».
#استقامت
💠علامه حسن حسنزاده #آملی : دو چیز باعث تاریکی قلب و بی حالی در عبادت می شود :
۱- زیاد حرف زدن
۲- زیاد خوردن
کانال علامه حسن زاده آملی
🌺 بیان حضرت علامه حسن زاده آملی(ره) درباره #معرفت_نفس.
🌼 آن که "مَن عَرفَ نَفسه فَقد عَرَفَ رَبّه" را درست فهم کند، جمیع مسائل اصیل فلسفی و مطالب قویم حکمت متعالی و حقایق متین عرفانی را از آن استنباط تواند کرد، لذا معرفت نفس را مفتاح خزائن ملکوت فرموده اند.
🌸 پس برهان شرف این گوهر یگانه، اعنی جوهر نفس، همین مأثور شریف "من عرف" بس است.
🔰 #صد_کلمه در #معرفت_نفس/فراز بیست و شش/ ص۱۱- ۱٢
کانال علامه حسن زاده آملی
🔸بدانکه کسانی که گاهی اصحاب حال می شوند، ارباب مکاشفه نمی گردند. مثلا به پیش آمد واقعه و حادثه ای چون به زیارت اهل قبور رفتن، و یا مرگ کسی را دیدن، و یا در مجلس وعظ و خطابه نشستن، و از این قبیل امور ممکن است که شخص تا مدتی حالی و سوز و گدازی و التهاب و اضطرابی داشته باشد که کم کم آن حال از او گرفته شود، این چنین افراد به مکاشفات نمی گردند.
مکاشفات روزی کسانی می شود که صاحب همت اند و دوام و استقامت در طریقه دارند. این مطلب شریف کلامی در غایت جودت است.
📗هزارویک کلمه
🔸حضرت علامه حسن زاده آملی
کانال علامه حسن زاده آملی (ره)